opinia_publiczna_online 04.04.10, 14:14 Niesłychane :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
comrade Gra o sumie ujemnej - nonsens 04.04.10, 14:31 Zamkykajac pozycje na ktorej zarabiasz 100 PLN ktos inny traci 100 PLN. Suma zero. Ale jest prowizja brokera od każdej operacji i gra robi sie grą o sumie ujemnej. Poza tym: o ile w kontraktach na surowce czy waluty mozna jeszcze dojrzeć jakis CZESCIOWY sens (bo CZĘŚĆ rynku zapewniaja ci, którzy tylko chcą zabezpieczyc sie przed ryzykiem i strata na opcji ich nie boli) o tyle kontrakty na indeksy nie maja zadnego 'realnego' sensu, wiekszosc płynnosci zapewniaja spekulanci 'walczący' między sobą o to czy wahnie sie w gore czy w dół. Kompletny nonsens z punktu widzenia jakiejkolwiek przydatnosci. Powinien być podatek Tobina na wiekszosc tych instrumentów i tyle a rynek powinien wrócić do korzeni, gdzie jest równowaga miedzy dawcami ryzyka a jego odbiorcami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.sds.uw.edu.pl 04.04.10, 15:41 Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że kontrakty na indeksy nie mają większego sensu. Wyobraź sobie, że są firmy inwestycyjne zarządzające portfelem wartości wielu miliardów złotych, w przypadku zmiany oczekiwań rynkowych trudno w krótkim czasie, bez większej straty upłynnić taką ilość akcji. Sposobem na zabezpieczenie przed spadkiem wartości portfela są właśnie kontrakty na indeksy. Oczywiście trudno sobie wyobrazić portfel w pełni odzwierciedlający skład indeksu, więc taka pozycja zabezpieczająca nigdy nie będzie pełna. Lepsza jednak taka niż żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAWEŁ JUŚ. Paweł Juś.... dla WAS: uwaga:!!!! IP: 188.33.41.* 06.04.10, 09:51 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ, Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pearl lista spółek pereł IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:54 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SAWA Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.adalbertus.com 04.04.10, 18:19 Kiedy zamykam pozycję na akcjach zarabiając 100 zł, ktoś inny traci te 100 zł. Może nie jest to na pierwszy rzut oka aż tak oczywiste, jak w przypadku kontraktów, jednak tak jest. I w przypadku transakcji na akcjach jest pośrednik - dom maklerski, który bierze prowizję. Więc to również jest gra o sumie ujemnej. A celem funkcjonowania kontraktów i opcji np. na indeksy giełdowe czy kursy walut jest umożliwienie zabezpieczenia pozycji na akcjach czy też transakcji w handlu międzynarodowym. Instrumenty te, dzięki swojej dźwigni finansowej pozwalają na takie zabezpieczenie przy wydatkowaniu niewspółmiernie małych środków, w stosunku do wartości zabezpieczanych transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 04.04.10, 18:35 > Kiedy zamykam pozycję na akcjach zarabiając 100 zł, ktoś inny traci te 100 zł. kto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plomba Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 19:35 Ten ostatni, który kupi na samej górce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 04.04.10, 20:13 Tak, jezeli kolega zamknie pozycje na samej gorce, co sie zdarza tylko na forach internetowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plomba Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 21:15 Mi się notorycznie zdarza kupowanie na samej górce. PIT-8C mi świadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spekjiulant Re: Gra o sumie ujemnej - nonsens IP: 89.195.212.* 04.04.10, 21:48 a ja tam lubie,w tamtym roku uroslem z dziada do prawie melona. Wiec jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: .. Ile to jest dziad? IP: *.opera-mini.net 04.04.10, 23:40 10 melonow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestor Zapraszam na szkolenie z nowoczesnych technik IP: 188.33.41.* 06.04.10, 09:52 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: futures Re: Ile to jest dziad? IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:54 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ,, Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re:Giełda: Gra o sumie ujemnej 05.04.10, 11:26 Giełda jest grą u sumie ujemnej zdaje sobie z tego sprawę bardzo niewiele osób nawet bardzo wielu zawodowców uważa ze herbata jest słodka od mieszania a nie od cukru forum.gazeta.pl/forum/w,27,108899584,108899584,Gielda_jaka_jest_nie_kazdy_widzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: das spiel ist aus hahahahahahahahahahahahahaha IP: *.dynamic.mnet-online.de 04.04.10, 14:32 kun siem wam tylko kulawy zostal jak wasze swiemte obrazy i te investory ulanskie co to siem z motykami na slonce rzucaja co to siem wam tak tyn rattezinger stroi na szkarlat i do tego znaczki sobie maltanskie wiesza jak k chuste cco on jakies indianskie znaki daje tym investorom eskulapowym napewno te investory jak wszechmocny dzielil rozumem to wsrod fiutow stali i siem dostali nie tam gdzie trzeba hahahahahahahahahahahhahahahahahaha hahahahahahhahahahahahhahahahahahha niewasze doczekanie red bulle&co pan faraon spyta siem o to zloto przeciez chrystus wam zmartwychwstal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kk Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku k... IP: *.sileman.net.pl 04.04.10, 16:36 Polacy zawsze byli niedouczeni w prawie każdej dziedzinie, w szczególności w ekonomii. Do tego lubią szastać kasą - postaw się a zastaw się. To częściowo tłumaczy fenomen kontraktów na giełdzie i inne. Np. to że ceny w Polsce są wyższe niż Niemczech przy kilkakrotnie niższych zarobkach i bijącej po oczach biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryzykant zamierzam obstawić spadki na kontraktach IP: *.chello.pl 04.04.10, 21:14 tak dla jaj, bo mam za daleko do kasyna, a rachunek maklerski mi otworzyli a życie jest nudne zamierzam to zrobić tak pi razy oko w połowie maja, raczej z wskazaniem na 2 połowę maja co o tym sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytton Re: zamierzam obstawić spadki na kontraktach IP: 212.59.248.* 05.04.10, 14:12 Mysle ze jednak wybierz sie do kasyna i postaw wszystko na czarne na ruletce. Wyjdzie dokladnie na to samo, ale przynajmniej milo spedzisz wieczor, a jak postawisz duzo to moze i darmowego drinka dostaniesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz K M wiedza=kapitał inaczej będziecie tracić IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:59 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: true prawda: IP: 94.254.226.* 06.04.10, 10:01 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku k... IP: *.socal.res.rr.com 04.04.10, 17:26 o naiwnosci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikan11 Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku k... 04.04.10, 17:48 Gdy dodamy do tego jeszcze ułańską fantazje w zadłużaniu się, to otrzymamy pełny obraz gospodarki w Polsce. Szkoda tylko, że po drugiej stronie frontu czekają na ułanów czołgi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JKM uspokójcie się! posłuchajcie o futures: IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:58 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku k... IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 04.04.10, 18:02 Inwestorzy instytucjonalni inwestują w kontrakty, bo chcą się zabezpieczyć. A swistak zawija Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku k... 04.04.10, 18:23 BALON!I tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plomba Re: Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 19:36 Właśnie. Tyle w temacie o którym pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tr Re: Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku IP: 94.254.226.* 06.04.10, 10:02 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Burp Re: Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 19:38 Zapomniano w artykule dodać, że GPW jest też pod pewnym innym względem dość wyjątkowa. Tu ogon macha psem, czyli futy sterują na ogół indeksem, a nie jak to powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xtb Forex race IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:59 polecam konkurs obecnie organizowany Forex Race - można się sporo nauczyć o rynku walutowym i surowców - do wygrania Mercedes SLK i wyjazdy na Grand Prix formuły 1. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Licze na szybka i ostra korekte, ktora 05.04.10, 00:43 musi nastapic, wg. moich szacunkow w drugiej polowie kwietnia. Euro dojdzie wowczas do 4,32-4,38 zl, a dolar 3,02-3,08 zl. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lichwa i Kara Lichwa i Kara ostrzega Polakow %%%%%%%%%%%%%%%%%%% IP: 74.198.8.* 05.04.10, 02:12 POLAKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polaku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polaku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE PO TO niePolak sprzedal glupiemu Polakowi papiery BEZwartosciowe, zeby Polaka zrobic bogatym NIE PO TO niePolak sprzedal glupiemu Polakowi papiery BEZwartosciowe, zeby Polaka zrobic bogatym NIE PO TO niePolak sprzedal glupiemu Polakowi papiery BEZwartosciowe, zeby Polaka zrobic bogatym NIE MOW POLAKU ZE CIE NIE OSTRZEGALEM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polaka piłeś?nie klikaj! IP: *.chello.pl 05.04.10, 08:56 Litości!Matole. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Re: piłeś?nie klikaj! 05.04.10, 15:12 taki z ciebie "polaka" jak z Madoffa "amerykanin". Madoff (pochodzenie i religie radze samemu sprawdzic) przez 11 lat okradal chrzescijan i rzad amerykanski tego "nie widzial". Dopiero gdy okradl zydow, rzad 'zauwazyl" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inwestorFw20 merytorycznie o fw IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:57 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Polscy inwestorzy indywidualni liderami rynku 05.04.10, 05:06 Ale Wam kadza,cwaniaki! Na wszystkie strony wychwalaja "polski cud gospodarczy"....ktorego NIE MA. Juz szykuje aparat fotogrficzny i dwie kamery video,bo bedzie co filmowac,jak pojdziecie wszyscy z torbami jak pejsaci kurek zakreca i dywanik wyszarpna spod nog,hahah! Zrobili to Argentynczykom,zrobili Amerykanom....a Wolakom by przepuscili?? Juz niedlugo bedzie widowisko,chlopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Swan wydawało mi się, że gieład ma słuzyc gospodarce IP: 89.174.254.* 05.04.10, 12:37 a nie spekulantom.... Co gospodarka kraju ma z tych "kontraktów terminowych"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAWEŁ JUŚ Paweł juś specjalnie dla was: uwaga: IP: 188.33.41.* 06.04.10, 09:49 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fw20 futures - prosty sposób IP: 94.254.226.* 06.04.10, 09:55 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ricco lewary to nie zabawka! IP: 94.254.226.* 06.04.10, 10:01 INWESTUJ SKUTECZNIE / PRZESTAŃ TRACIĆ Jak mogę pomóc....zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 proponuję zapisać, bo zaraz wytną, sami Państwo zobaczą. Staramy się pomóc inwestorom w ich zmaganiach na rynku akcyjnym i terminowym. Ci, którzy skorzystali z naszej pomocy, poznali tajniki spekulacji. Wiedza to podstawa, ale dobra wiedza nie ta dla mas, bo każdy zarabiający wie, że na giełdzie masa jest od tracenia - istnieje tu determinizm: 90% traci, 10% zarabia na stratach większości, ale każdy łudzi się, że to on zarobi. Tymczasem statystyczny inwestor popełnia te same błędy co inni - indeks idzie na północ a on dokłada SSS i depozyt chudnie. KIedy indeks idzie na południe, wtedy postępuje odwrotnei - łapie "dołki" i daje na L. Nie wie jak posługiwać się stop lossami, nie wie jak identyfikować moment wejścia, ale dalej brnie w ślepą uliczką - i dzięki niemu 10% zarabia - przepływa kapitału z depozytu. Jak mogę pomóc...zapraszam. kontakt do nas: (+48) 791 744 658 Paweł Juś Odpowiedz Link Zgłoś