Dodaj do ulubionych

Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi...

IP: 79.97.16.* 17.07.10, 13:11
Obserwuj wątek
    • jedrol73 Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 17.07.10, 13:39
      Potega marketingu...

Ludzie kupuja gowno tylko dla znaczka na obudowie.
      • Gość: Jobs' cousin Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 17.07.10, 15:07
        No, Nokie czy Motorole lepsze, nie? Gowno lepsze, maja takie same
        wady jak kazdy telefon. A iphone we wszystkim przerasta konkurencje.
        Antene poprawia, niezadowolonym dadza nowy telefon i bedzie po
        sprawie. Tak jak z Toyota. Ja ma, lubie i chociaz kopano Japonczyka,
        dla mnie auto super. Podobnie z iphonem, mam, uzywam i kocham. Pa.
        • jedrol73 Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 17.07.10, 15:35
          No tak, to "pa" na koncu wszystko tu wyjasnia. Widze, ze piszesz ze Stanow.
          Pewnie zalujesz, ze nie jestes w Warszawie - dzis parada.
          • Gość: big t Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.hudd.cable.ntl.com 17.07.10, 19:37
            domorosły jasnowidz czy po prostu idiota?
        • Gość: olo-bolo Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.07.10, 18:04
          Wiec powiedz w czym az tak przerasta konkurencje?. Mowimy oczywiscie
          o telefonie, prawda?.
        • von.g A iphone we wszystkim przerasta konkurencje :) 17.07.10, 18:13

www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg
      • Gość: www Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.105-92.cust.bluewin.ch 17.07.10, 20:49
        Tez tak uwazalem, dopoki nie kupilem sobie itoucha. Drobne rzeczy robia roznice.
        Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni. Moge sobie w domu zaplanowac
        cwiczenia, mam dziesiatki nowych gdybym nie mial pomyslu, moge wpisywac wage i
        patrzec jak mi idzie, to samo z wykonywanymi seriami i ciezarami.

Moze dla kogos to nie jest wazne w MP3 playerze ale dla mnie jest. Oprocz tego
        taka drobna rzecz jak podcasty.

Np ja mam historie Chin w podcastach i co tydzien jest nowy odcinek. I teraz
        wiem, ze w kazdy poniedzialek jak sobie biegam to slucham kolejnego odcinka o
        historii chin.

Chcialem kupic prosty oddtwarzacz, ale jak zobaczylem co potrafi itouch to
        stwierdzilem, ze warto dac te dwa razy wiecej.

Apple jest firma ktora do mistrzostwa doprowadzila uzytecznosc. Jak dla mnie
        reszta sie nie liczy.

W
        • Gość: zz Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: 109.243.1.* 18.07.10, 07:27
          > Tez tak uwazalem, dopoki nie kupilem sobie itoucha. Drobne rzeczy robia
          > roznice .
          > Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni.

Są takie aplikacje też na system Android, np.
          www.androidzoom.com/android_applications/health/droidfit-workoutfitnessgym_hiiw.html
          Niestety raczej nie ma odtwarzaczy mp3 z tym systemem, ale za to można kupić
          telefony z Androidem nawet bez kontraktu taniej niż najtańszy iPod Touch. Do
          takiego telefonu można włożyć pojemną kartę microSDHC i pewnie da się znaleźć
          model dobrze sprawujący się jako odtwarzacz muzyki.
        • Gość: ktoś Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 18.07.10, 15:20
          > Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni. Moge sobie w domu zaplanowac
          > cwiczenia, mam dziesiatki nowych gdybym nie mial pomyslu, moge wpisywac wage i
          > patrzec jak mi idzie, to samo z wykonywanymi seriami i ciezarami.

Możliwe że przydatne, ale nie aż tak wielkiej grupie ludzi, żeby miało znaczenie
          dla sprzedaży. Jeśli aplikacja jest naprawdę popularna to pewnie zostanie
          zrobiony port (albo klon) na inną platformę. Ale fakt, sam używam Palm OSa bo
          przyzwyczaiłem się do pewnych aplikacji filozofii używania. Ogólnie sprzęt jest
          dla użytkownika a nie użytkownik dla sprzętu.

> Moze dla kogos to nie jest wazne w MP3 playerze ale dla mnie jest. Oprocz tego
          > taka drobna rzecz jak podcasty.
          Kiedyś z powodów podcastów kupiłem ipoda touch. Potem okazało się że podkastów
          najczęściej słucham w samchodzie i najwygodniejszą formą jest wgrywanie ich na
          GPS Garmina: podcast wyłącza się gdy podawana jest wiadomość nawigacyjna, albo
          przychodzi rozmowa (garmin jest również urządzeniem głośnomówiącym), a przede
          wszystkim urządzenie włącza się i wyłącza ze stacyjki (ipoda na ogół zostawiałem
          włączonego - był wyładowany i musiałem szukać miejsca w którym skończyłem). Poza
          tym iPod trudniej integruje się audio w samochodzie (Garmin ma wbudowany
          modulator FM i jest zasilany z zapalniczki - do iPoda trzeba to dokupić).
          Wszystko ma swoje nisze - iToucha może bym kupił gdybym do pracy dojeżdżał
          pociągiem czy tramwajem.
      • Gość: tex jedno należy podziwiać w USA - marketing IP: *.chello.pl 17.07.10, 21:24
        tylko Amerykanie potrafią tak wykreować markę, że ludzie kochają
        przepłacone Apple, czy przestarzałego Harley'a... mało tego wytatuują
        sobie jego logo. Marketing podziwiam, co do samego iPhona - miałem,
        chwilę poużywałem i sprzedałem - aparat fajny ale warty może połowę
        ceny za którą go sprzedają
    • von.g To ta legendarna jakosc 17.07.10, 13:51
      :)
    • Gość: mk24 Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.ghnet.pl 17.07.10, 13:53
      tylko 20tysiecy reklamacji? no toz to faktycznie nic haha
    • Gość: piotrbielaska Pan Autor jest usterka! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.10, 14:31
      Wyjaśniono, że nie wiedzieli o tej przypadłości (kolejna rozdmuchana
      plotka przez jeden z amerykańskich blogów), więc początek artykułu i
      tytuł nie jest prawdą. Do tego autor pisze, że 0,5% użytkowników
      zgłosiło problem, gdzie w rzeczywistości było to 0,05%. Konferencja
      jest ogólnie dostępna na stronach Apple - czy tak ciężko ją obejrzeć
      przed pisaniem??!! Jak już idziecie z nurtem dowalenia Apple ile się
      da to przynajmniej piszcie fakty a nie stosujcie stylu z brukowców :/
      Apple zawaliło, to się zgadza, ale według mnie zrobili co do nich
      należało.
      • vounsky Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 14:52
        90 000 uzytkowników to jest około 0,5% z podanych 1,7 mln
        • Gość: Jobs' cousin Re: Pan Autor jest usterka! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 17.07.10, 15:09
          0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka.
          • vounsky Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 16:31
            > 0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka.

According to the Telegraph, the Left-Handers Club, which numbers some 90,000 members, claims Apple is "discriminating" against those whose left hand is their chosen one.

Baranie.
            Arytmetyka macuserom niepotrzbena?

news.cnet.com/8301-17852_3-20008950-71.html
            • Gość: Gość Re: Pan Autor jest usterka! IP: *.nsystem.pl 17.07.10, 17:06
              www.engadget.com/2010/07/16/live-from-apples-iphone-4-press-conference/
              www.macrumors.com/2010/07/16/coverage-of-apples-iphone-4-press-conference/

3000000*0,55%=16500 CZYLI problem zgłosiło 17tys ludzi

Generalnie ludzie w stanach mają 30 dni na zwrot nieuszkodzonego
              fizycznie iPhona ale jakoś tego nie robią - może dlatego że ta
              statystyka z zanikiem zasięgu jest prawdziwa ???
              Return rates through AT&T for iPhone 4 are at 1.7% więc kto chce
              niech sobie mówi że z tych prawie 3mln ludzi 98,3% to fanboje - jak
              bardzo trzeba z koleji nienawidzić jakiejś firmy (prawie napewno
              nieznając jej produktów z tzw. organoleptycznego punktu widzenia)
              żeby w to wierzyć ??
              A może jak każdy nie zaślepiony nienawiścią do jakiejś konkretnej
              marki wie - KAŻDA komórka ma jakieś problemy np. Nokie nawet moja
              stara 6613 wiesza się kilka razy na dobę prezentując piękny jasny
              ekran bez niczego. A jakoś nie słyszałem wśród "tylu" narzekań na
              iPhona żeby się wieszał ??:)
              I żeby było jasne pracuję na Macach od około 15 lat też na PC, mam
              maci od dawna ale iPhona nie mam i może nie będę miał ale dlatego że
              obecna wersja jest po prostu nijaka z wyglądu jak SonyEricsony itp.
          • ive_got_5_on_it Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 16:54
            iSheeeeeeeep

www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg
            • Gość: fifi Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.07.10, 20:13
              hehe... jak zwykle największe problemy z zasięgiem iPhone 4 ma pecetowe
              fanbojstwo, które jeszcze nigdy nie skalało się doświadczeniem z
              używania jakiegokolwiek produktu Apple :)
              • maruda.r Re: Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) 17.07.10, 21:09
                Gość portalu: fifi napisał(a):

> hehe... jak zwykle największe problemy z zasięgiem iPhone 4 ma pecetowe
                > fanbojstwo, które jeszcze nigdy nie skalało się doświadczeniem z
                > używania jakiegokolwiek produktu Apple :)

I to ono zgłosiło tę usterkę?

• Gość: ktoś Re: Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 18.07.10, 15:37
                Używałem, nawet naprawiałem niektóre produkty Apple. Żeby wymienić CD ROM trzeba
                rozebrać ibook'a do gołego plastiku - śrubek jest około 40 rodzajów, a sprzęt do
                w którym baterie wymienia serwis to niezły dowcip.
                Po doświadczeniach z iPod'em Touch stwierdziłem, że na pewno zostanę przy swoim
                Treo 680. Może przyzwyczajenie od 10 lat używam Palm OSa. Po prostu ładny
                design, ale jak dla mnie szalenie ograniczona, ja nie lubię szklanej klawiatury,
                aplikacje zamknięte jestem wręcz skazany na Apple Store i iTunes. A
                najważniejsze - urządzenie niewiele zapisuje w sobie - jeśli wszytsko jest na
                internecie jadąc za granicę narażony jestem na horrendalne koszty roomingu danych.
                Może jestem dziwny ale chce mieć przede wszystkim w kieszeni agendę (terminy,
                adresy, notatki i szyfrowaną kolekcję haseł - to wszytsko synchronizowane z
                komputerem), po wtóre wygodny telefon z wygodną klawiaturą do SMSów, po trzecie
                dopiero konsolę internetową. A (kosztowny) dostęp do internetu najlepiej tylko
                na wyraźnie życzenie.
          • unhappy Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 20:49
            Gość portalu: Jobs' cousin napisał(a):

> 0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka.

iKultura :D
    • Gość: ichi51e Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.acn.waw.pl 17.07.10, 17:40
      reklama dzwignia handlu - dzien baz artykulu o iphonie i spolce dniem
      straconym. Zaloze sie ze gdyby codziennie pilowali nokie albo samsunga
      tez by mieli wyniki...
    • Gość: UFO Zwykłe grzanie kotleta. IP: *.cdma.centertel.pl 17.07.10, 17:43
      Obliczone na to, ze rozleniwione fanboje rzucą się do obrony tej marketingowej
      wydmuszki i pojawią się "entuzjastyczne fidbeki". Co widać powyżej :))))
    • Gość: Pepe aple wiedział, nie powiedział, a to było tak IP: *.ghnet.pl 17.07.10, 18:38
      co za idiota pisał ten artykuł?
      to studenci są już tacy kiepscy?
    • wybitniemadry to jest mniej niz drobiazg 17.07.10, 18:43
      kilku fanatykow rozdmuchalo drobiazg, co nie zmienia faktu ze jest to drobiazg, bo telefon jest zrobiony i dziala fantastycznie
      • maruda.r Re: to jest mniej niz drobiazg 17.07.10, 21:12
        wybitniemadry napisała:

> kilku fanatykow rozdmuchalo drobiazg, co nie zmienia faktu ze jest to drobiazg,
        > bo telefon jest zrobiony i dziala fantastycznie

Rzeczywiście drobiazg - mniej więcej taki, jakby Mercedes nie skręcał w lewo,
        ale poza tym świetnie się prezentował.

• Gość: u Psy szczekają IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 17.07.10, 19:31
      Nie moge powiedzieć, żebym lubił Appla jako firmę, ale po przesiadce na
      iPhona nie wróciłbym do innego telefonu. Czekam teraz aż nowa wersja
      pojawi się w Polsce i bez wahania wymienie. A Wy tu możecie sobie
      pitolić i pitolić, a już zwłaszcza Ci, którzy nie używali - plujcie
      sobie plujcie :)
      • Gość: olo-bolo Re: Psy szczekają IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.07.10, 23:10
        Bo w Polsce to masz rzeczywiscie dosc "duzy" wybor :-]. I przy tym
        co jest w salonach to IPhone jest nie do przebicia ;-]. Zwlaszcza
        kiedy siec jest tak "rozwinieta" technologicznie ;-].
    • Gość: Marcin Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.123.198.98.gl.digi.pl 17.07.10, 22:00
      Iphone'a używam od pół roku. Once You Go Mac You Never Go Back :)
      • silling Android 18.07.10, 04:42
        android nexus one, to jest w tej chwili najlepszy telefon na swiecie,
        tylko niezbyt popularny, na marketing nie wydano nawet ulamka z tego
        co na iPhone'a, Apple jest dla ludzi nie radzacych sobie zbyt dobrze
        z technologia, dla geekow sa bardziej zaawansowane rozwiazania... ;)
      • Gość: Ragnarook Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: 86.47.244.* 18.07.10, 11:28
        Been there, done that, sold that, happy now. Prosze wyjasnij mi dlaczego? Zapominasz moze ze Maci to sa PC'ty w ladnej designerskiej obodowie, jedyny plus to monitory ktore nota bene nie sa ich. Pozatym Apple zaczyna isc na otwarta wojne z Adobe... a to chyba nie jest zbyt madre, patrzac na fakt, ze Adobe jest producentem chyba najbardziej urzytecznego oprogramowania na ta kupe przereklamowanego sprzetu...
    • nbs_r Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 18.07.10, 06:34
      To jest ewidentny feler, i bynajmniej, jak to sugeruje artykul, nie chodzi tu
      o polozenie anteny.

Anteny (sa dwie dla roznych pasm) sa umieszczone na zewnatrz obudowy i
      nie sa niczym odizolowane od reki uzytkownika. Praktycznie nie da sie trzymac
      telefonu tak by nie dotykac jednej z anten.

Tak na marginesie, oznacza to, ze w czasie nadawania czesc mocy sygnalu
      radiowego (~2W) trafia do reki "poszkodowanego" ale o tym na razie nikt nie
      wspomina. Dzieje sie to niezaleznie od sposobu trzymania aparatu, dla wlasnego
      zdrowia dobrze jest zainwestowac w pokrowiec lub chociaz okleic antene tasma.

Problem w odbiorze pojawia sie gdy uzytkownik przypadkiem dotknie obu
      anten jednoczesnie, o co wcale nie jest tak trudno. Powoduje to ich
      przestrojenie, duzy spadek mocy odbieranego sygnalu i potencjalnie zerwanie
      rozmowy.

Wbrew temu co mowili i nadal mowia przedstawiciele Apple'a tutaj nie ma zadnej
      losowosci. Usterka wynika wprost z projektu urzadzenia i dotyczy wszystkich
      telefonow. Owszem, gdy sygnal radiowy jest wystarczajaco silny i uzytkownik
      nie ma wilgotnych dloni to jest szansa, ze telefon bedzie dzialal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka