GoĹÄ: psychonautic IP: 79.97.16.* 17.07.10, 13:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrol73 Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 17.07.10, 13:39 Potega marketingu... Ludzie kupuja gowno tylko dla znaczka na obudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jobs' cousin Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 17.07.10, 15:07 No, Nokie czy Motorole lepsze, nie? Gowno lepsze, maja takie same wady jak kazdy telefon. A iphone we wszystkim przerasta konkurencje. Antene poprawia, niezadowolonym dadza nowy telefon i bedzie po sprawie. Tak jak z Toyota. Ja ma, lubie i chociaz kopano Japonczyka, dla mnie auto super. Podobnie z iphonem, mam, uzywam i kocham. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 17.07.10, 15:35 No tak, to "pa" na koncu wszystko tu wyjasnia. Widze, ze piszesz ze Stanow. Pewnie zalujesz, ze nie jestes w Warszawie - dzis parada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: big t Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.hudd.cable.ntl.com 17.07.10, 19:37 domorosły jasnowidz czy po prostu idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olo-bolo Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.07.10, 18:04 Wiec powiedz w czym az tak przerasta konkurencje?. Mowimy oczywiscie o telefonie, prawda?. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g A iphone we wszystkim przerasta konkurencje :) 17.07.10, 18:13 www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.105-92.cust.bluewin.ch 17.07.10, 20:49 Tez tak uwazalem, dopoki nie kupilem sobie itoucha. Drobne rzeczy robia roznice. Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni. Moge sobie w domu zaplanowac cwiczenia, mam dziesiatki nowych gdybym nie mial pomyslu, moge wpisywac wage i patrzec jak mi idzie, to samo z wykonywanymi seriami i ciezarami. Moze dla kogos to nie jest wazne w MP3 playerze ale dla mnie jest. Oprocz tego taka drobna rzecz jak podcasty. Np ja mam historie Chin w podcastach i co tydzien jest nowy odcinek. I teraz wiem, ze w kazdy poniedzialek jak sobie biegam to slucham kolejnego odcinka o historii chin. Chcialem kupic prosty oddtwarzacz, ale jak zobaczylem co potrafi itouch to stwierdzilem, ze warto dac te dwa razy wiecej. Apple jest firma ktora do mistrzostwa doprowadzila uzytecznosc. Jak dla mnie reszta sie nie liczy. W Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zz Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: 109.243.1.* 18.07.10, 07:27 > Tez tak uwazalem, dopoki nie kupilem sobie itoucha. Drobne rzeczy robia > roznice . > Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni. Są takie aplikacje też na system Android, np. www.androidzoom.com/android_applications/health/droidfit-workoutfitnessgym_hiiw.html Niestety raczej nie ma odtwarzaczy mp3 z tym systemem, ale za to można kupić telefony z Androidem nawet bez kontraktu taniej niż najtańszy iPod Touch. Do takiego telefonu można włożyć pojemną kartę microSDHC i pewnie da się znaleźć model dobrze sprawujący się jako odtwarzacz muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 18.07.10, 15:20 > Np. mam aplikacje do cwiczenia na silowni. Moge sobie w domu zaplanowac > cwiczenia, mam dziesiatki nowych gdybym nie mial pomyslu, moge wpisywac wage i > patrzec jak mi idzie, to samo z wykonywanymi seriami i ciezarami. Możliwe że przydatne, ale nie aż tak wielkiej grupie ludzi, żeby miało znaczenie dla sprzedaży. Jeśli aplikacja jest naprawdę popularna to pewnie zostanie zrobiony port (albo klon) na inną platformę. Ale fakt, sam używam Palm OSa bo przyzwyczaiłem się do pewnych aplikacji filozofii używania. Ogólnie sprzęt jest dla użytkownika a nie użytkownik dla sprzętu. > Moze dla kogos to nie jest wazne w MP3 playerze ale dla mnie jest. Oprocz tego > taka drobna rzecz jak podcasty. Kiedyś z powodów podcastów kupiłem ipoda touch. Potem okazało się że podkastów najczęściej słucham w samchodzie i najwygodniejszą formą jest wgrywanie ich na GPS Garmina: podcast wyłącza się gdy podawana jest wiadomość nawigacyjna, albo przychodzi rozmowa (garmin jest również urządzeniem głośnomówiącym), a przede wszystkim urządzenie włącza się i wyłącza ze stacyjki (ipoda na ogół zostawiałem włączonego - był wyładowany i musiałem szukać miejsca w którym skończyłem). Poza tym iPod trudniej integruje się audio w samochodzie (Garmin ma wbudowany modulator FM i jest zasilany z zapalniczki - do iPoda trzeba to dokupić). Wszystko ma swoje nisze - iToucha może bym kupił gdybym do pracy dojeżdżał pociągiem czy tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tex jedno należy podziwiać w USA - marketing IP: *.chello.pl 17.07.10, 21:24 tylko Amerykanie potrafią tak wykreować markę, że ludzie kochają przepłacone Apple, czy przestarzałego Harley'a... mało tego wytatuują sobie jego logo. Marketing podziwiam, co do samego iPhona - miałem, chwilę poużywałem i sprzedałem - aparat fajny ale warty może połowę ceny za którą go sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk24 Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.ghnet.pl 17.07.10, 13:53 tylko 20tysiecy reklamacji? no toz to faktycznie nic haha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrbielaska Pan Autor jest usterka! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.10, 14:31 Wyjaśniono, że nie wiedzieli o tej przypadłości (kolejna rozdmuchana plotka przez jeden z amerykańskich blogów), więc początek artykułu i tytuł nie jest prawdą. Do tego autor pisze, że 0,5% użytkowników zgłosiło problem, gdzie w rzeczywistości było to 0,05%. Konferencja jest ogólnie dostępna na stronach Apple - czy tak ciężko ją obejrzeć przed pisaniem??!! Jak już idziecie z nurtem dowalenia Apple ile się da to przynajmniej piszcie fakty a nie stosujcie stylu z brukowców :/ Apple zawaliło, to się zgadza, ale według mnie zrobili co do nich należało. Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 14:52 90 000 uzytkowników to jest około 0,5% z podanych 1,7 mln Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jobs' cousin Re: Pan Autor jest usterka! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 17.07.10, 15:09 0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
vounsky Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 16:31 > 0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka. According to the Telegraph, the Left-Handers Club, which numbers some 90,000 members, claims Apple is "discriminating" against those whose left hand is their chosen one. Baranie. Arytmetyka macuserom niepotrzbena? news.cnet.com/8301-17852_3-20008950-71.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Pan Autor jest usterka! IP: *.nsystem.pl 17.07.10, 17:06 www.engadget.com/2010/07/16/live-from-apples-iphone-4-press-conference/ www.macrumors.com/2010/07/16/coverage-of-apples-iphone-4-press-conference/ 3000000*0,55%=16500 CZYLI problem zgłosiło 17tys ludzi Generalnie ludzie w stanach mają 30 dni na zwrot nieuszkodzonego fizycznie iPhona ale jakoś tego nie robią - może dlatego że ta statystyka z zanikiem zasięgu jest prawdziwa ??? Return rates through AT&T for iPhone 4 are at 1.7% więc kto chce niech sobie mówi że z tych prawie 3mln ludzi 98,3% to fanboje - jak bardzo trzeba z koleji nienawidzić jakiejś firmy (prawie napewno nieznając jej produktów z tzw. organoleptycznego punktu widzenia) żeby w to wierzyć ?? A może jak każdy nie zaślepiony nienawiścią do jakiejś konkretnej marki wie - KAŻDA komórka ma jakieś problemy np. Nokie nawet moja stara 6613 wiesza się kilka razy na dobę prezentując piękny jasny ekran bez niczego. A jakoś nie słyszałem wśród "tylu" narzekań na iPhona żeby się wieszał ??:) I żeby było jasne pracuję na Macach od około 15 lat też na PC, mam maci od dawna ale iPhona nie mam i może nie będę miał ale dlatego że obecna wersja jest po prostu nijaka z wyglądu jak SonyEricsony itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ive_got_5_on_it Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 16:54 iSheeeeeeeep www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fifi Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.07.10, 20:13 hehe... jak zwykle największe problemy z zasięgiem iPhone 4 ma pecetowe fanbojstwo, które jeszcze nigdy nie skalało się doświadczeniem z używania jakiegokolwiek produktu Apple :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) 17.07.10, 21:09 Gość portalu: fifi napisał(a): > hehe... jak zwykle największe problemy z zasięgiem iPhone 4 ma pecetowe > fanbojstwo, które jeszcze nigdy nie skalało się doświadczeniem z > używania jakiegokolwiek produktu Apple :) ***************************** I to ono zgłosiło tę usterkę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Pecetowe fanbojstwo w natarciu :) IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 18.07.10, 15:37 Używałem, nawet naprawiałem niektóre produkty Apple. Żeby wymienić CD ROM trzeba rozebrać ibook'a do gołego plastiku - śrubek jest około 40 rodzajów, a sprzęt do w którym baterie wymienia serwis to niezły dowcip. Po doświadczeniach z iPod'em Touch stwierdziłem, że na pewno zostanę przy swoim Treo 680. Może przyzwyczajenie od 10 lat używam Palm OSa. Po prostu ładny design, ale jak dla mnie szalenie ograniczona, ja nie lubię szklanej klawiatury, aplikacje zamknięte jestem wręcz skazany na Apple Store i iTunes. A najważniejsze - urządzenie niewiele zapisuje w sobie - jeśli wszytsko jest na internecie jadąc za granicę narażony jestem na horrendalne koszty roomingu danych. Może jestem dziwny ale chce mieć przede wszystkim w kieszeni agendę (terminy, adresy, notatki i szyfrowaną kolekcję haseł - to wszytsko synchronizowane z komputerem), po wtóre wygodny telefon z wygodną klawiaturą do SMSów, po trzecie dopiero konsolę internetową. A (kosztowny) dostęp do internetu najlepiej tylko na wyraźnie życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pan Autor jest usterka! 17.07.10, 20:49 Gość portalu: Jobs' cousin napisał(a): > 0.05% baranie. czyli ok. 9000. Pestka. iKultura :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ichi51e Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.acn.waw.pl 17.07.10, 17:40 reklama dzwignia handlu - dzien baz artykulu o iphonie i spolce dniem straconym. Zaloze sie ze gdyby codziennie pilowali nokie albo samsunga tez by mieli wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UFO Zwykłe grzanie kotleta. IP: *.cdma.centertel.pl 17.07.10, 17:43 Obliczone na to, ze rozleniwione fanboje rzucą się do obrony tej marketingowej wydmuszki i pojawią się "entuzjastyczne fidbeki". Co widać powyżej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pepe aple wiedział, nie powiedział, a to było tak IP: *.ghnet.pl 17.07.10, 18:38 co za idiota pisał ten artykuł? to studenci są już tacy kiepscy? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry to jest mniej niz drobiazg 17.07.10, 18:43 kilku fanatykow rozdmuchalo drobiazg, co nie zmienia faktu ze jest to drobiazg, bo telefon jest zrobiony i dziala fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to jest mniej niz drobiazg 17.07.10, 21:12 wybitniemadry napisała: > kilku fanatykow rozdmuchalo drobiazg, co nie zmienia faktu ze jest to drobiazg, > bo telefon jest zrobiony i dziala fantastycznie ****************************** Rzeczywiście drobiazg - mniej więcej taki, jakby Mercedes nie skręcał w lewo, ale poza tym świetnie się prezentował. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: u Psy szczekają IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 17.07.10, 19:31 Nie moge powiedzieć, żebym lubił Appla jako firmę, ale po przesiadce na iPhona nie wróciłbym do innego telefonu. Czekam teraz aż nowa wersja pojawi się w Polsce i bez wahania wymienie. A Wy tu możecie sobie pitolić i pitolić, a już zwłaszcza Ci, którzy nie używali - plujcie sobie plujcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olo-bolo Re: Psy szczekają IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.07.10, 23:10 Bo w Polsce to masz rzeczywiscie dosc "duzy" wybor :-]. I przy tym co jest w salonach to IPhone jest nie do przebicia ;-]. Zwlaszcza kiedy siec jest tak "rozwinieta" technologicznie ;-]. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: *.123.198.98.gl.digi.pl 17.07.10, 22:00 Iphone'a używam od pół roku. Once You Go Mac You Never Go Back :) Odpowiedz Link Zgłoś
silling Android 18.07.10, 04:42 android nexus one, to jest w tej chwili najlepszy telefon na swiecie, tylko niezbyt popularny, na marketing nie wydano nawet ulamka z tego co na iPhone'a, Apple jest dla ludzi nie radzacych sobie zbyt dobrze z technologia, dla geekow sa bardziej zaawansowane rozwiazania... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ragnarook Re: Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... IP: 86.47.244.* 18.07.10, 11:28 Been there, done that, sold that, happy now. Prosze wyjasnij mi dlaczego? Zapominasz moze ze Maci to sa PC'ty w ladnej designerskiej obodowie, jedyny plus to monitory ktore nota bene nie sa ich. Pozatym Apple zaczyna isc na otwarta wojne z Adobe... a to chyba nie jest zbyt madre, patrzac na fakt, ze Adobe jest producentem chyba najbardziej urzytecznego oprogramowania na ta kupe przereklamowanego sprzetu... Odpowiedz Link Zgłoś
nbs_r Usterka iPhone'a. Apple wiedział, nie powi... 18.07.10, 06:34 To jest ewidentny feler, i bynajmniej, jak to sugeruje artykul, nie chodzi tu o polozenie anteny. Anteny (sa dwie dla roznych pasm) sa umieszczone na zewnatrz obudowy i nie sa niczym odizolowane od reki uzytkownika. Praktycznie nie da sie trzymac telefonu tak by nie dotykac jednej z anten. Tak na marginesie, oznacza to, ze w czasie nadawania czesc mocy sygnalu radiowego (~2W) trafia do reki "poszkodowanego" ale o tym na razie nikt nie wspomina. Dzieje sie to niezaleznie od sposobu trzymania aparatu, dla wlasnego zdrowia dobrze jest zainwestowac w pokrowiec lub chociaz okleic antene tasma. Problem w odbiorze pojawia sie gdy uzytkownik przypadkiem dotknie obu anten jednoczesnie, o co wcale nie jest tak trudno. Powoduje to ich przestrojenie, duzy spadek mocy odbieranego sygnalu i potencjalnie zerwanie rozmowy. Wbrew temu co mowili i nadal mowia przedstawiciele Apple'a tutaj nie ma zadnej losowosci. Usterka wynika wprost z projektu urzadzenia i dotyczy wszystkich telefonow. Owszem, gdy sygnal radiowy jest wystarczajaco silny i uzytkownik nie ma wilgotnych dloni to jest szansa, ze telefon bedzie dzialal. Odpowiedz Link Zgłoś