dobroslawa2 29.10.10, 22:18 Ble, ble, Sprzęt domowy (RTV i AGD) nigdy na święta nie taniał bo jest to okres w którym klienci i tak go kupują. Ceny spadną na przełomie stycznia i lutego jak producenci zrobią remanenty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: mika Re: Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elek IP: *.chello.pl 29.10.10, 22:52 JASNE,to taki lep, żeby człek myślał,że taniej nie będzie "promocja"hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ** Re: Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:37 U nas też? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.10, 09:18 Tak, ku... wy popaprncy WOJNA CENOWA to ku... najprymitywniejszy chwyt reklamowy dla burakow jaki mozna wynalezsc juz ku... trzescie portkami i sobie robcie w majty z podniecenia. Pierdolony zlom zaraz po zakupie jest warty juz tylko polowe, czeka go taki sam los jak kineskopy, za kilka lat jeszcze beda od was egzekwowac pieniadze za jego utylizacje. Zawsze cos beda wymyslac, zebyscie napedzali te nonsensowne gospodarcze kolo bez konca wasza praca i trudem i zyciem wy chomiki glupie. Wasz horyzont to sie rozwija od jednej wyplaty az po skansen zlomu elektronicznego "tylko dla idiotow". Ciekawy jestem, czy taki h... CEO jednej z tych firm w ogole traci chociaz kilka minut swojego czasu na dzien aby siasc przy czyms takim i dac sie oglupiac, na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tymbalik Wojna cenowa na święta ... ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:23 Toż to nie po bożemu -) Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elek 30.10.10, 13:41 nie ma powodu do unoszenia się :-) [ rdir.pl/wahml | rdir.pl/wahh8 | rdir.pl/waheb | rdir.pl/wahd0 | rdir.pl/wfzgb ] gość napisał(a): > Tak, ku... wy popaprncy WOJNA CENOWA to ku... najprymitywniejszy chwyt reklamow > y dla burakow jaki mozna wynalezsc juz ku... trzescie portkami i sobie robcie w > majty z podniecenia. Pierdolony zlom zaraz po zakupie jest warty juz tylko pol > owe, czeka go taki sam los jak kineskopy, za kilka lat jeszcze beda od was egze > kwowac pieniadze za jego utylizacje. Zawsze cos beda wymyslac, zebyscie napedza > li te nonsensowne gospodarcze kolo bez konca wasza praca i trudem i zyciem wy c > homiki glupie. Wasz horyzont to sie rozwija od jednej wyplaty az po skansen zlo > mu elektronicznego "tylko dla idiotow". Ciekawy jestem, czy taki h... CEO jedne > j z tych firm w ogole traci chociaz kilka minut swojego czasu na dzien aby sias > c przy czyms takim i dac sie oglupiac, na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tymbalik Promocja czy przecena? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:26 Promocja czego? Głupoty chyba ... promować to można Mandarynę albo coca-colę bez kalorii. Telewizory są przeceniane bo kiedyś były zbyt drogie, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lex Rynek jest nasycony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:51 prawda o zyciu jest taka ze kto mial zmienic odbiornik Tv uczynił to w ciagu ostatnich 5 lat gdy dogorywaly tv kineskopowe, do kogo nie zajrze to wszedzie sa nowe albo kilkuletnie lcd i plazmy, sam kupilem 42 calowa lcd lat temu 5 i nie mam najmniejszej ochoty na nowy tylko z racji tego ze mu pare wodotryskow dolozyli??? , jeszcze w monitorach zdarzaja stare bańki tu i uwdzie -ale to raczej u ludzi ktorzy z racji zawodu -graficy itp wola 19' calaki w kineskopie niz w lcd. Nie przypominam sobie kiedy ostatnio widzialem TV kineskopowy poza domami dzialkowymi czy rekreacyjnymi i ew male 14 calaki gdzies po sklepach czy zakladach uslugowych (personel sobie 1 okiem rzuca na ekran z nudów) , moze jeszcze gdzies po wsiach u starszych ludzi? Nawet moja matulka kobita pod 80 kupila 32 calowego lcd lat temu z 6 bo stwierdzila ze ta krowa (29 cali sony) zajmuje jej za duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hj Re: Rynek jest nasycony IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.10, 07:41 Widocznie prawda o życiu jest inna, skoro trzy lata temu kupiłem kineskopowego 29-calowca, i zmieniać go na coś innego nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i co mi zrobicie? a ja mam Grundiga 29'' kineskop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 10:17 stać mnie na LCD/plasma, nawet miałem pare tygodni pod ręką bo mieszkałem gdzie indziej, stwierdzam że nie potrzebuję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i co? mój "Grundiś" c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 10:20 ma juz dziesięć lat!!! był w naprawie 3x, ostatnio dałem 30zł, brak mi wejścia do kompa, ale załatwie to, wiem że sie da Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tymbalik Re: mój "Grundiś" c.d. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:29 A mój znajomy ma 'polskiego' Daewoo od 15 lat - zero napraw, był tani jak go kupował i nawet nigdy nie płacił abonamentu -) Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elektr... 30.10.10, 00:37 Wszystko wskazuje na to, że ceny telewizorów na święta spadną Czyli jak sprzedać stare, gorsze modele w 'niby' promocyjnej cenie ;) A do tego pewnie wciskanie badziewia jakim jest 3D :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tymbalik Re: Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:31 Następny zblatowany ... cena promocyjna, hehe ... obniżona cena, stary model na przecenie sezonowej. Normalnie, od tego kapitalyzmu już niektórym wali na dekiel? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tedek Szykuje się wojna cenowa gigantów branży elektr... IP: *.tvk.torun.pl 30.10.10, 09:53 Prawda jest taka ze sprzet przed swietami ... wlasnie tanieje. Od ostatnich dwoch lat wlasnie sprzet kupuje przed swietami, gdyz sprzedajacy musza sie pozbyc jak najszybciej towaru bo bedzie im zalegal do kwietnia/maja nastepnego roku. Tak wlasnie kupilem netbooka za 700 zł 2 lata temu gdzie normalne ceny byly po 1100 zł, rok temu konsole PS3 za 900 zł (i to najnowsza wersje) i notebooka do dzialalnosci w cenie bez VATu (SONY VAIO z FULL HD wysiwetlaczem w cenie o ok. 700 zl nizszej). Pozniej przez jakis czas sledzilem ceny i wyszlo ze moje przewidywania sie sprawdzily. Nie warto czekac na po swietach, bo zostaje same brachło,ktorego nikt nie kupil, a sprzedawcy nie sprowadza nowego sprzetu, poki nie sprzedadza starego. WIdac to w sklepach dla idiotow, gdzie po swietach lezy sprzet przestarzały o rok/dwa lata (np. sprzedaja jeszcze stare zestawy kina domowego z DVD!!!). Dlaczego tak jest??? Bo elektronika szybko sie handlowo starzeje - jeszcze w zeszlym roku nikt nie slyszal o TV 3D,a dzis juz zatrzesienie sprzetu w sklepach.Zatem kupuje od prodeucenta za 1000 zł, sprzedaje za 1500 zł, bo jak nie sprzedam nawet z obnizona marza - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: welcometopoland no cóż wyprodukowali tyle chłamu że trza się go.. IP: *.217-171-57.tkchopin.pl 30.10.10, 12:37 ..pozbyć. Tylko FULL LED i plazmy 3D z 2010r są sensowne a tych modeli to najwyżej 10 jest. Odpowiedz Link Zgłoś