Dodaj do ulubionych

E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM

IP: 93.186.20.* 12.11.10, 03:30
Tak na marginesie, ta przyszla wycena to nic innego, jak news o ktorym chyba tylko tzw. "wielcy inwestorzy" nie wiedza... Skoro GM "wyswobodzil sie" (przynajmniej teoretycznie) spod wplywu White House'u, to wiadomo, ze nowa emisja + jej debiut niemal musza byc na plus. Nic nowego, wiec nie zdziwiloby mnie to, gdyby w tej calej "aferze mailowej" chodzilo o przyciagniecie ze swiata wiekszej uwagi do tego, ze w ogole nowa emisja bedzie do wziecia.
Obserwuj wątek
    • Gość: $ E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 18:08
      Noblistom z ekonomii z "juesei" brakuje pomysłów na pobudzenie gospodarki.
      • Gość: pocalujta_wujta Re: E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.11.10, 05:58
        Cos w tym jest ;)

Z USA...
        • Gość: :) Re: E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.11.10, 10:26
          > Cos w tym jest ;)
          >
          > Z USA...
          ... max 'kolanko' ? :D
    • Gość: pocalujta_wujta Re: E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.11.10, 05:57
      Nie wiem skad snujesz takie teorie, ale fakty maja sie nieco inaczej. Mozesz mi wierzyc, bo mialem szkolenie ostatnio a pracuje wprost przy gieldzie nowojorskiej w wiekszym banku inwestycyjnym niz UBS. Tu chodzi o SEC a nie White House. SEC kontroluje wszystkie banki niezaleznie od rzadu i robi to bodajze od lat 30-tych ubieglego wieku.

Nie, nie chodzilo o przyciagniecie tylko analityk mial niewyparzona gebe. To sie zdarza wielu w bankowosci, ale jest tepione, bo lamie zasady ustalana przez SEC ( a nie przez inwestorow czy korporacyjnych klientow bankow).

Z USA...
      • Gość: ubs Re: E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.dclient.hispeed.ch 13.11.10, 12:09
        No może pracujesz w GS albo JPM, ale od UBSu to wy na pewno więksi nie jesteście :) Jako bank inwestycyjny może jesteście więksi aniżeli UBS Investment Bank, ale UBS jako całość dysponuje wielokrotnie większymi assetami. Niemniej jednak szkoda, że ucieknie nam tę parę milionów ziela.
    • Gość: anal i tyk E-mail kosztował bank UBS intratną umowę z GM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.10, 15:59
      spać mi się chgce i jestem przeziębiony, ale jak tu nie być skoro ciągle wieje, wieje i wieje ten parszywy, zimny wiatr????????????????/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka