Dodaj do ulubionych

dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL-u ???

IP: *.plock.mm.pl 25.03.11, 23:27
Witam,
Dlaczego Polacy nie dostawali i nie dostają akcji firm które zostały zbudowane w PRL-u.
Przeciez wtedy wszyscy pracujący się na nie składali !!! Moi rodzice także chociaż nie pracują w tzw. Produkcji. Czy nauczyciel użerający się z debilami, z których ma zrobić szanowanych obywateli nie zasługuje na to aby dostać akcje firm które 30 lat działały w PRL ??? Taki np Orlen?
Obserwuj wątek
    • boni.m Re: dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL? 25.03.11, 23:32
      Dla tego, ze te firmy zostaly nam ukradzione po roku 1989. Prosta odpowiedz, nieprawdaz?
      • ingmar.bergman Re: dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL? 25.03.11, 23:41
        Moja wypowiedź była trochę aby sprowokować dyskusję. Tak naprawdę czy nie jest tak, że 50% ludzkości to durnie, 20-40% reszty świadomych nie chce się wychylać a 10%, ktorym żyje sie ok ma to w d**ie.
        Czy tak nie było od tysiacleci i tak nie będzie jeszcze przez tysiaclecia? Nauka idzie do przodu ale gatunek ludzki zmienia się powoli.
        Może sam sobie zaprzeczam,może się pogubiłem juz ze względu na porę ale wydaje mi się że 10.000 lat temu handlarz tez miał 100-400% marży. Uważasz inaczej?
        • ingmar.bergman to ja -generał 25.03.11, 23:43
          to ja - generał - tu nie było konieczności zalogowania się a na regionalnych gdzieniegdzie trzeba i moge kogoś w bład wprowadzać - to tylko sprostowanie :)
        • boni.m Re: dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL? 25.03.11, 23:53
          Nic nie usprawiedliwia wyzysku i oszustw...
          • ingmar.bergman Re: dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL? 26.03.11, 00:17
            No tak ale czy takie martwienie się za innych nie jest sprzeczne z naturą Jak to mawiał jeden taki miś:) : "Nagroda jest zachętą dla dobrych, kara postrachem złych." Ludzie są słabi. Uratujesz wielu ludzi a później połowa z nich by Cię okradła gdyby tylko miała możliwość. Taki gatunek i już
        • Gość: twoja_stara Re: dlaczego Polacy nie dostali akcji firm z PRL? IP: *.nyc.res.rr.com 26.03.11, 08:59
          ingmar.bergman napisała:

> Moja wypowiedź była trochę aby sprowokować dyskusję. Tak naprawdę czy nie jest tak, że 50% ludzkości to durnie, 20-40% reszty świadomych nie chce się wychylać a 10%, ktorym żyje sie ok ma to w d**ie.
          > Czy tak nie było od tysiacleci i tak nie będzie jeszcze przez tysiaclecia? Nauk a idzie do przodu ale gatunek ludzki zmienia się powoli.
          > Może sam sobie zaprzeczam,może się pogubiłem juz ze względu na porę ale wydaje mi się że 10.000 lat temu handlarz tez miał 100-400% marży. Uważasz inaczej?

10 000 lat temu istniał handel wymienny. "Marże" regulowała Natura a "handlarz" jak chciał coś posiadać to musiał najpierw mieć coś na wymianę. Jak na przykład siekiery z krzemienia wytwarzane masowo pod Radomiem w neolicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka