nannek 01.06.11, 20:03 Czyli mniej od inflacji 4%.... W Polsce realna inflacja ponad 20%(podstawowe koszty utrzymania dla większości 75% ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaki Re: VISA mówi: Europa kupuje najwięcej od czterec IP: *.formlessnetworking.net 01.06.11, 20:15 Widac ludzie zaczęli oszczędzać w europie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jasiu, jak nie kupisz lody to nie urośniesz... 01.06.11, 21:17 Odpowiedz Link Zgłoś
papigo VISA mówi: Europa kupuje najwięcej od czterech lat 01.06.11, 23:10 Visa kreci klientow i jest niepewna wiec za oceanem maja ja gdzies. Mastercard czy american expres to jedyni co zwracaja koszta wyludzonych transakcji a visa to znany skandalista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx VISA mówi: Europa kupuje najwięcej od czterech lat IP: *.home.aster.pl 01.06.11, 23:30 "Motorem napędzającym wzrost wydatków w Europie były zakupy robione przez Niemców" To ciekawe. Większość Niemców płaci podłączonymi do własnych kont niemieckimi kartami w ich systemie (EU czy jakoś tak) a nie Visą. Dla mnie - wzrost płatności Visą - oznacza, że Niemcy zaczynają częściej korzystać z kart kredytowych, czyli że nie wystarcza im własnych środków i coraz bardziej się zadłużają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: VISA mówi: Europa kupuje najwięcej od czterec IP: *.pools.arcor-ip.net 02.06.11, 01:29 Gość portalu: xx napisał(a): > "Motorem napędzającym wzrost wydatków w Europie były zakupy robione przez Niemc > ów" > > To ciekawe. Większość Niemców płaci podłączonymi do własnych kont niemieckimi k > artami w ich systemie (EU czy jakoś tak) a nie Visą. Dla mnie - wzrost płatnośc > i Visą - oznacza, że Niemcy zaczynają częściej korzystać z kart kredytowych, cz > yli że nie wystarcza im własnych środków i coraz bardziej się zadłużają... ---------------------------------- Niemcy maja swoje karty płatnicze którymi płacą, karta płatnicza Visa jest tylko dodatkowym zabezpieczeniem szczególnie podczas zagranicznych podróży, jak jedną kartę nie może czytać czytnik w jakimś kraju, ma się druga do dyspozycji w tym wypadku Visę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem VISA mówi: Europa kupuje najwięcej od czterech lat 01.06.11, 23:39 W I kwartale wydatki konsumpcyjne w Unii Europejskiej wzrosły o 2,6 proc. - twierdzi Visa Europe 0 2,6%...ale czy za tą samą kwotę mogą kupić więcej czy mniej? Odpowiedz Link Zgłoś