Dodaj do ulubionych

Ekspert: W 4-5 lat z rynku może zniknąć około 2...

IP: *.gemini.net.pl 03.06.11, 17:11
za komuny wszystkie nie powodzenia przekładały się na rząd, za kapitalizmu wszystko jest przerzucane na indywidualną jednostkę . Ja się pytam skoro rząd nic nie robi i inczym się nie przejmuje to poco nam rząd??
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Ekspert: W 4-5 lat z rynku może zniknąć około 2... IP: *.c37.178.msk.pl 03.06.11, 17:20
      Tu nawet nie chodzi o oto, że mąka drożeje,ale chodzi oto ,że chleb jest coraz gorszy,przykład; przeważnie kupowałem jeden rodzaj chleba już od dawna i trzymał się długo ,jak był, można powiedzieć -starszy,to wysychał.Ale teraz nie wytrzymuje tego czasu co wcześniej i zamiast schnąć ,to od razu pleśnieje.Po prostu piekarnie poszły na łatwiznę i walą do chleba co tylko popadnie.A przecież chleb je się prawie codziennie,nawet jakby był droższy to i tak znalazł by nabywców.
      • Gość: Szkot Co to jest zakwas? IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 03.06.11, 17:54
        To smutne, ze polski chleb moze czekac przykry koniec. Mieszkam w UK, i... tutaj sprzedaja totalne trociny, pieczone w supermarketach, plus wielka siec tzw piekarni.
        Na marginesie - zabronilbym supermarketom sprzedazy produktow tzw private label.

        Tak wiec zabralem sie za pieczenie dla siebie chleba. Owszem, znalazlem w polskojezycznym mniej lub bardziej udane przepisy na chleb i zakwas. Ale juz na pytanie:
        Co to jest zakwas - NIE.
        nATOMIAST na pytanie What is sourdough - bez problemu.
        To przykre, ale jak widac malo jest jednostek chcacych sie podzielic wiedza. Jest jakies porzadne forum piekarskie? Gdyby powolac jakies ciekawe Swieto Chleba polaczone z konkursami, jak niemieckie swieto piwa, to wielu ludzi na tym by zarobilo i konsumenci predzej by wybierali dobrej jakosci chleb placac 1 zl wiecej za bochenek.

        Jak widac w 5 min szereg pomyslow mozna z rekawa wytrzasnac ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka