GoĹÄ: Idestrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 22:53 Słyszałem niedawno że ponoć ceny nieruchomości komercyjnych takich jak hale montazowe, czy magazyny mają podskoczyć kolosalnie w góre. Wiecie coś o tym? Jest w tym nić prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
punktyodniesienia Re: Jak z cenami nieruchomości? 31.07.11, 23:23 Sprawdź nowy raport jartomu. Tam pisało coś o tym. Rzeczywiści będzie ciężko :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: punktyodniesienia Re: Jak z cenami nieruchomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 23:40 Jaki raport? Wiadomo coś o tym więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
punktyodniesienia Re: Jak z cenami nieruchomości? 31.07.11, 23:48 Kolega używa mojego nicka :) Nieładnie :D Ale wracając do tematu - raport Jartomu - na oferty.biz.pl powinno być więcej szczegółów. Ogólnie wszystko wskazuje na to że teraźniejszy rok jest rokiem niezwykłego popytu na powierzchnie tego typu - magazyny, hale montażowe i inne komercyjne nieruchomości. Co idzie za tym? Wzrost cen - ale nie jest to jednak bez recepty. W okresach takich jak teraz wiele pracowników firm ma urlopy co można dość dobrze wykorzystać i wejść na podaną przeze mnie wyżej strone i zamówić preferowaną przez siebieepowierzchnie magazynową - co wedle mnie jest dużo lepszą decyzją niż czekanie aż ceny pójdą w góre :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jartom Re: Jak z cenami nieruchomości? IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 10:25 Na naszej stronie www.jartom.pl niedługo zostanie opublikowana analiza cen rynku powierzchni magazynowych. Serdecznie zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klakier Re: Jak z cenami nieruchomości? IP: *.nyc.res.rr.com 01.08.11, 08:18 Bzdury ! Wszędzie stoją puste magazyny, wiaty i hale. Ceny za 1m2 wynajęcia są z księżyca i będą leciały w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meloman Re: Jak z cenami nieruchomości? IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 10:28 Jakie bzdury, wg raportu Jartomu tylko w Warszawie są puste magazyny, stoją, bo w nieodpowiednich miejscach je postawili. A tak to każde większe miasto, Kraków, Wrocław czy na Śląsku potrzebuje nowych magazynów. Nie wierzysz to sam to sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
kornik31 Re: Jak z cenami nieruchomości? 28.02.22, 10:30 Ceny nieruchomości w niektórych dzielnicach Warszawy mogą drastycznie zacząć spadać a mam tu na myśli Rembertów i Wesołą. Bliskość poligonu i mnogość jednostek wojskowych w tych dzielnicach w obecnym czasie konfliktu na Ukrainie nie wróży dobrze. Takie miejsca stolicy mogą stać się pierwszym celem ewentualnego ataku ze strony Rosji podczas eskalacja konfliktu na zachód. Rembertów i Wesoła stałyby się jednymi z pierwszy miejsc spodziewanego ataku ze wschodu. Dodatkowo zakorkowane przejazdy kolejowe w obu dzielnicach nie sprzyjają wzrostowi cen nieruchomości nie wspominając o WOW (wschodniej obwodnicy warszawy) która jednak powstać musi i spokojne leśne tereny zastąpi hałaśliwą arteria i przetnie dzielnice przez jej środek, podobnie jak hałaśliwe stało się sąsiedztwo POW. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Jak z cenami nieruchomości? 24.02.23, 08:52 Spokojnie, to co dzieje się w przypadku gmin ,powiatów jest ewidentnym zaborem własności prywatnej na wzór dekretu Bieruta z 1945 roku. - Władze powiatowe, gminne pod przykrywką planu zagospodarowania przestrzennego, zabierają właścicielom nieruchomości ziemskich ich własność na poszerzenia drog publicznych i na tworzenie nowych dróg, za symboliczna złotówkę. Najwyższa kwota odszkodowawcza to 35 zł/m2 gruntu, przy cenach rzeczywistych gruntu na rynku nieruchomosci to 300-400 zł/m2 a w atrakcyjnych miejscowościach są to ceny kilkutyśięczne za m2. Dzieje się to, jak ustawa o gospodarce nieruchomościami, na mocy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś