GoĹÄ: joj IP: *.aster.pl 03.08.11, 14:41 Ja się załapałem, a wy dopłacajcie na moje mieszkanie :D Co prawda tylko przez kilka lat, ale potem kredyt przewalutuję, albo wejdzie euro... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Ahk4iePaiv8u no popatrz IP: *.net.autocom.pl 03.08.11, 15:12 jaki jesteś sprytny, z pomocą Pana Prezydenta znalazłeś cieciów co za ciebie płacą. Byle do przodu. Nawiasem mówiąc, czy bardziej sprytny jesteś ty, czy deweloperzy co ci ten szajs sprzedali za cudze pieniądze, to się dopiero okaże jak twoje mieszkanko się zacznie rozpadać i gnić, wtedy to nawet przewalutowanie nie pomoże.. wtedy oni będą sprytni, a tobie będzie śmierdzieć g..m w toalecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zastępcaKierownika a cenki dalej+1%tygodniowo,a lyzka nato niemozliwe IP: *.acn.waw.pl 03.08.11, 22:34 Ziemia znowu pożądana, będą rekordowe zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 03.08.11, 16:02 Ja nie dopłacam, bo w Bulandzie nie mieszkam. A ci co jeszcze mieszkają, to nie tyle tobie dopłacają, co deweloperowi. Gdyby nie program "Deweloper na Naszym", to przewartościowane apartamenty 40 m^2 już dawno zjechałyby do rozsądnego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
animator_kultury Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 03.08.11, 23:40 Zawsze masz zdanie na temat czegoś o czym nie masz pojęcia? Zasady "Rodziny na swoim" są takie, że tylko najtańsze mieszkania są dofinansowywane. Jeżeli program ten miał jakikolwiek wpływ na poziom cen to właśnie hamujący wzrost, a nie podnoszący... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 04.08.11, 09:04 > Zawsze masz zdanie na temat czegoś o czym nie masz pojęcia? Zasady "Rodziny na > swoim" są takie, że tylko najtańsze mieszkania są dofinansowywane. A czy masz pojęcie, ile wynosił mnożnik? Podpowiem, 1.4 przez niemal cały czas obowiązywania programu. Przy czym te 1.4 było liczone od ceny średniej, którą ustalał wojewoda na dane województwo wg. kwestionariuszy od deweloperów, którzy spokojnie mogli podawać informacje z doopy, bo nikt tego nie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 04.08.11, 09:41 animator_kultury napisał: > Zawsze masz zdanie na temat czegoś o czym nie masz pojęcia? Zasady "Rodziny na > swoim" są takie, że tylko najtańsze mieszkania są dofinansowywane. Jeżeli progr > am ten miał jakikolwiek wpływ na poziom cen to właśnie hamujący wzrost, a nie p > odnoszący... Buhahaha! Prosze nie kompromituj sie wiecej. Co zdanie to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiedzący Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.11, 16:09 Brawo, zrobiłeś interes życia!!! Za 2 lata to samo mieszkanie będziesz mógł kupić 30-40% taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 03.08.11, 17:36 Gość portalu: joj napisał(a): > Ja się załapałem, a wy dopłacajcie na moje mieszkanie :--------------------------------------------------Ja jestem sprytniejszy, jak kupwalem mieszkanie w 2008 finensowane w CHF, wytargowalem od dewelopera darmowy komplet wypoczynkowy, a od mojego doracy finansowego, ktory zalatwil mi hipoteke, wytargowalem 3 choinki zapachowe do samochodu (niemieckie!) !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: panbramkarz "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 18:22 "Obecnie budżet dopłaca do kredytów mieszkaniowych w ramach programu "Rodzina na swoim". Z tej formy pomocy skorzystało już ponad 100 tys. rodzin. Ponadto fiskus zwraca m.in. inwestorom budującym domy jednorodzinne część podatku VAT za materiały budowlane. Odzyskują oni w ten sposób nawet miliard złotych rocznie." Gdyby politycy doplacali ze swoich to bym rozumial ze chca dobrze ........ ale skoro ci co nie maja mieszkac doplacaja do innych to chyba cos nie tak ..... no ale to jestem jeszcze w stanie "przecierpiec" ale dofinansowanie devloperow przez zwrot VAT to czyste zlodziejstwo. Pozatym haslo "rodzina na swoim" bedzie mozliwe dopiero za okolo 30 lat wtedy dopiero przekonamy sie ile naprawde osob z tego skorzystalo a ile bedzie na swoim ........ "dworcu" lub innym przytulku. Wmanewrowanie kogos w kredyt na 30 lat w sytuacji kiedy zdolnosc kredytowa tego "kogos" jest na "styk" to czyste qrestwo i dzialanie na szkode tych ludzi zwlaszcza jezeli podnosi sie systematycznie koszty utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wieśmak Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. IP: *.183.250.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 21:00 > Wmanewrowanie kogos w kredyt na 30 lat w sytuacji kiedy zdolnosc kredytowa tego "kogos" jest na "styk" to czyste qrestwo i dzialanie na szkode tych ludzi 10/10 przynajmniej rozwodów będzie trochę mniej :) wyobrażam se te pary związane na wieki 40-metrowym mieszkaniem w deweloperskim baraku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: panbramkarz Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 22:13 Tia....... co kredyt zlaczyl nawet bog nie rozlaczy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Rodzina na swoim" będzie stopniowo wygasała. 03.08.11, 22:30 Gość portalu: panbramkarz napisał(a): > Tia....... co kredyt zlaczyl nawet bog nie rozlaczy :)))) _______________________________________________________________ Tu rozwodu nie dostanie się tak szybko, aż się soją dole odpłaci.. Odpowiedz Link Zgłoś