GoĹÄ: Ojciec IP: *.isw.org.pl 16.08.11, 08:28 Może ktoś zarabia tak mało, że nie stac go na bilet - a do pracy dojeżdżac musi. Ma do wyboru albo kupi dziecku chleb albo bilet. zapewniam, że są takie sytuacje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: si Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... IP: 194.42.116.* 16.08.11, 08:36 w końcu trzeba znaleźć kasę na budowę stadioniku (L)egłej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pp Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? IP: *.aster.pl 16.08.11, 08:42 Dlaczego wciąż nagminnie kierowcy odmawiają sprzedaży biletów? Kto to kontroluje? Takie autobusy (np. 710) to ulubiony kąsek kontrolerów - łaps, jest pułapka na pasażerów. Dlaczego ZTM wymaga od pasażera spełnienia umowy co do joty, a samo umów nie przestrzega (opóźnione pojazdy, lub w ogóle nie przyjeżdżające)? Kto to kontroluje? Dlaczego w razie opóźnienia względem rozkładu (odstępstwo od umowy!) podróżny jest zobowiązany skasować kolejny bilet minutowy, pomimo że wynika to z niedotrzymania umowy przez przewoźnika? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karpatka Pasażer ma tylko obowiązki IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 10:04 Podwyżka podwyżką, ale syf i kilkudziesięciominutowe nawet opóźnienia pozostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Errw Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:53 Trochę śmieszne są Twoje wywody, ponieważ godziny odjazdów pojazdów komunikacji miejskiej nie są częścią jakiejkolwiek umowy. Korzystając z komunikacji płacisz za przejazd. Jeśli pojazd nie przyjedzie to nie płacisz proste, dopiero kiedy przyjedzie i kiedy do niego wsiądziesz rozpoczyna się świadczenie usługi przez ZTM... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KasHer Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? IP: 160.83.30.* 16.08.11, 11:17 Kupujesz bilet godzinny, 15 czy 20 minutowy, a tu korek i 20 min miedzy przystankami, akurat aby ci sie czas skonczyl... W krakowie ok 5 przystankow to ok 12 min. Jednak mialem sytuacje że 3 przystanki jechałem 20 min, a kierowca nie chcial wypóścić bo nie na przystanku.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? IP: *.home.aster.pl 16.08.11, 11:56 Dlatego bilety czasowe sa bez sensu - powinien byc bilet uprawniajacy do przejechania okreslonej liczny przystankow (10, 20 itp). Z drugiej strony przewoznik nie moze odpowiadac za korki. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? 16.08.11, 13:04 Gość portalu: Errw napisał(a): > Trochę śmieszne są Twoje wywody, ponieważ godziny odjazdów pojazdów komunikacji > miejskiej nie są częścią jakiejkolwiek umowy. Korzystając z komunikacji płacis > z za przejazd. Jeśli pojazd nie przyjedzie to nie płacisz proste, dopiero kiedy > przyjedzie i kiedy do niego wsiądziesz rozpoczyna się świadczenie usługi przez > ZTM... Zgaduje ze jestes za PO. To samo myslenie "Plemiel za nic nie odpowiada". Tutaj "Rozklady nie sa czescia umowy". To ja sie pytam to po kiego h... one wisza ? Tak dla urody ? Jesli przychodze na przystanek i nie przyjezdzaja kolejne dwa autobusy co powoduje moje spoznienie do pracy/na spotkanie (nawet jak wezme 30 minut zapasu) to czyja to jest wina ? Moja ? Czy moze przewoznika ktory nie umie wywiazac sie z rozkladow ? Dlatego mam w dupie autobusy. Za granica jezdzilem komunikacja bo bylo szybko, punktualnie, wygodnie. Nikt mi nie mowil ze moge sobie rozkladem du.. podetrzec jak mi to sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k! Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? IP: 212.76.45.* 16.08.11, 14:04 > czyja to jest wina ? Moja ? Twoja > Czy moze przewoznika ktory nie umie wywiazac sie z rozkladow ? Twoja. Przeczytaj ustawę jak nie wierzysz i zamknij japę. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? 16.08.11, 14:14 Gość portalu: k! napisał(a): > > czyja to jest wina ? Moja ? > Twoja > > > Czy moze przewoznika ktory nie umie wywiazac sie z rozkladow ? > Twoja. Przeczytaj ustawę jak nie wierzysz i zamknij japę. W dupe sobie wsadz ustawe trollu. Podoba sie argument ? Twoich lotow jest. Wlasnie z powodu takich ZTM-owskich trollow dla ktorych "ustawa" to odpowiedz na brud, smrod i skrajna nieudolnosc ZTM-u bede popieral kazda akcje ktora pozwoli lapy imi przycinac. A teraz spieprzaj trollu w podskokach. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? 16.08.11, 18:58 > Tutaj "Rozklady nie sa czescia umowy". To ja sie pytam to po kiego h... one wis > za ? Tak dla urody ? Wiszą, bo tak stanowi ustawa, choćby z tego powodu. Ale faktem jest, że do momentu zajęcia miejsca w pojeździe, nie jesteś związany umową z przewoźnikiem. Tak to już działa. A przez kwestionowanie tzw. doktryny i ogólnie pojętego prawa zgaduję, że jesteś za... a nie, pasujesz do wyborców wielu partii:) Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.i.zlodziej Re: Brak biletów u kierowcy - kto to kontroluje? 20.08.11, 15:30 > > Wiszą, bo tak stanowi ustawa, choćby z tego powodu. Ale faktem jest, że do mome > ntu zajęcia miejsca w pojeździe, nie jesteś związany umową z przewoźnikiem. Tak > to już działa. A przez kwestionowanie tzw. doktryny i ogólnie pojętego prawa z > gaduję, że jesteś za... a nie, pasujesz do wyborców wielu partii:) Zgaduje, ze za komuny, ty lub twoi przodkowie regularnie donosili na sasiadow bo tak "stanowila doktryna i prawo" ? A moze za Hitlera wydawali Polakow w GG ? Bo tez tak stanowilo prawo i ustawa ? Oprocz ustaw i doktryn chlopcze sa jeszcze kodeksy dobrych praktyk oraz szeroko pojeta uczciwosc i rzetelnosc. Przewoznik u ktorego kupuje bilet miesieczny w cenie biletu miesiecznego w miastach europejskich (a nie wspomne juz o stosunku cena/zarobek w kraju) jest zobowiazany zapewnic rzetelna jakosc uslug. Jesli wielu ludzi spoznia sie do pracy bo nie przyjezdzaja 2 autobusy z rzedu jest to wina przewoznika. Podpieranie sie sprytnie skonstruowanymi "ustawami" swiadczy o tupecie i bezczelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnylajkonik Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... 16.08.11, 09:01 Każdego dnia z warszawskiej komunikacji miejskiej korzystają prawie 2 miliony ludzi - podkreśla Mariusz Śledziewski. Jak to mozliwe ze w miescie ktore liczy 1720 tys mieszkanców co dziennie z komunikacji miejskiej korzysta dziennie prawie 2000 tys ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Antoni Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 09:05 Pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 09:08 to proste, jak jedziesz do pracy i się raz przesiadasz to sa już dwa przejazdy, gdy tam samo wracasz to zaliczyłeś 4 przejazdy ;-). No i w Wawie mieszka dużo więcej ludzi niż zameldowanych (szacuje się dodatkowe 500 tysięcy) + kolejne pół miliona dojeżdżające do pracy spod Warszawy - też korzystają z komunikacji miejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m 16.08.11, 09:46 Kto szacuje liczbę niezameldowanych na 0,5 mln? I druga sprawa, ja nie wiem, czy wszystkich mieszkających w najbliższym sąsiedztwie Wa-wy uzbiera się 0,5 mln. Nie sądzę więc, że tylu ich przyjeżdża codziennie dodatkowo do stolicy. Z resztą się zgadzam - ZTM zmusza ludzi do przesiadek, więc im statystyka pasażerów rośnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczurwa Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 13:04 U mnie w robocie 75% stanu to przyjezdni mieszkający w Warszawie bez meldunku.Tarnów, Ostrołęka, Suwałki, Biłgoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m 20.08.11, 11:09 Zaglądałaś im w "papiery"? S. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byslaf Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 13:05 Jeśli danego dnia przejadę się trzy razy to jest mnie trzech ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m 16.08.11, 13:28 Jeśli danego dnia przejedziesz się trzy razy to jest ciebie trzech ludzi - dokładnie tak. "Świat według ZTM" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Warszawiak Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 15:33 > Każdego dnia z warszawskiej komunikacji miejskiej korzystają prawie 2 miliony l > udzi - podkreśla Mariusz Śledziewski. > > Jak to mozliwe ze w miescie ktore liczy 1720 tys mieszkanców co dziennie z komu > nikacji miejskiej korzysta dziennie prawie 2000 tys ludzi? Bo jak się przejedzie każdy w te i nazad to już się liczy podwójnie. A niektórzy to nawet takie filuty są, że się przesiadają z autobusu na metro albo odwrotnie - i wtedy kolejne pasażerogodziny biją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 3fds Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... IP: *.opera-mini.net 16.08.11, 09:10 W koncu hanka zmotywowala mnie na przerzucenie sie na samochod. Wydam 100zł wiecej ale plusow jest bardzo duzo. Prawie 5zł za jednorazowy przejazd? buhahaha. Teraz to dopiero sie miasto zakorkuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lejzab Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.netia.pl 16.08.11, 09:16 jazda samochodem droższa o 100 od komunikacji miejskiej? miesięcznie? ? to chyba pracujesz 2 km od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rappy Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 11:13 Samochód to nie tylko paliwo, to też koszty ubezpieczenia, remontów, przeglądów... W sumie samochód kosztuje duuuużo więcej niż przejazdy autobusem. Ale komfort większy, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dsds Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.acn.waw.pl 16.08.11, 11:46 Jak masz już samochód to i tak płacisz więc jaki sens wliczania ubezpieczenia i innych tego typu rzeczy? Jak bilety będą po 4 zł to na bank będzie się bardziej opłacało jeździć samochodem.... Przynajmniej tym którzy do pracy maja do przejechania przez 1/2 dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radek Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 09:14 od kiedy radny miejski to zawód? żenada Odpowiedz Link Zgłoś
piotr99 oznacza to po prostu pieniądze podatników 16.08.11, 09:30 To czy teraz obniżą mi podatki skoro już nie będzie tyle potrzeba na komunikację miejską? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bell Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.omi.pl 16.08.11, 09:55 To czemu nie ukradnie tego chleba? to chyba nie jest duża różnica, kogo okradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny ciąg dalszy zmian na lepsze.. 16.08.11, 10:10 i bardzo dobrze - niech podwyższają, w końcu taki samorząd sobie wybraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: desm kłamstwa ztmu IP: *.pharma.netia.com.pl 16.08.11, 10:19 prawda jest taka, że chodzi wyłącznie o większe wpływy do kasy ztmu i premie dla zarządu. pasażer z podwyzek będzie miał jedynie pamiątkę w postaci biletu o większym nominale. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slaby GWu: Pora nagłośnić sprawę parytetu wśród kanarów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.11, 10:23 Tylko 9 kobiet. Skandal, domagam się 50%! Odpowiedz Link Zgłoś
4joy Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... 16.08.11, 10:26 podwyżka to skandal, nie wiem po co tyle elektroniki w autobusach, tramwajach, monitorów, drogi i nieużyteczny system informacji o zbliżającym się tramawaju (Aleje) - po co ten standard, poza tym śmieszna informacja, że zaplanowano z góry kilka podwyżek, z czego ostatnia w 2014 r. to znaczy że później już nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ad Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.aster.pl 16.08.11, 11:02 a dlaczego komfort jazdy się nie poprawia? klimatyzacja wyłączona, zimą ogrzewanie wyłączone, bród i smród i jeszcze wyższa cena. skandal. teraz rzeczywiście będę jeździć na gapę jak tylko się uda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: w lepiej ściągać mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 11:02 to może zamiast podwyższać ceny należałoby wyegekwować płacenie mandatów. Co to znaczy, że ktoś jest winien 30 000 zł? Że kilaset razy jechał bez biletu i miasto nic nie jest w stanie zrobić. A ja słyszałem, że już przy kliku niezapłaconych, podchodzi to pod inną kategorię i jest sprawa karna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 154toni Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... IP: *.198.9.109.rev.sfr.net 16.08.11, 11:06 Jezeli bezdomny jedzie na gape i zastaje zlapany to kare musi odpracowac, chociazby sprzataniem na ulicy. Tak dlugo , az zarobi na te pieniadze ktore jest dluzny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m 16.08.11, 12:49 Gość portalu: 154toni napisał(a): > Jezeli bezdomny jedzie na gape i zastaje zlapany to kare musi odpracowac, choci > azby sprzataniem na ulicy. Tak dlugo , az zarobi na te pieniadze ktore jest dlu > zny. Jedyny sensowny system to taki, który zagwarantuje, że do pojazdu nie wsiądzie ktoś kto za ten przejazd nie zapłacił. Koniec gapowiczów. Koniec "kanarów". Oszczędności :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa referendum warszawskie IP: *.warszawa.mm.pl 16.08.11, 11:24 www.facebook.com/referendumwarszawskie Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... 16.08.11, 11:46 a ja jeżdżę na rowerze, za darmo, komfortowa relaksująca i zdrowa podróż, a co najważniejsze 2 razy szybsza niż komunikacja i brak przepoconych obleśnych pasażerów wcierających swoje pachnące skarby w ciebie oraz brak ścisku, decydowanie w każdej chwili o sposobie podróży, dojazd pod drzwi itd.... masa plusów - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-dziadoslaw Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... 16.08.11, 11:55 Kontrolerzy MZK stanowia wzor wydajnosci pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kixx Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: *.acn.waw.pl 16.08.11, 12:59 Gość portalu: Ojciec napisał(a): > Może ktoś zarabia tak mało, że nie stac go na bilet - a do pracy dojeżdżac musi > . Ma do wyboru albo kupi dziecku chleb albo bilet. zapewniam, że są takie sytua > cje... €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ sa dwa wyjscia,zmienic prace-albo wstawac wczesniej i do pracy isc na piechote. ps.proponuje jednak trzecie-zmienic prace.Na blizsza,lub lepiej platna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k! Re: Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji m IP: 212.76.45.* 16.08.11, 14:07 Olaboga olaboga. Ja bidny. Ni da się... Niech mi dadzą. HE HE HE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HA! Warszawa podniosła ceny biletów komunikacji mie... IP: *.elk.mm.pl 16.08.11, 17:12 niech leniwe polactwo na rowery wsiada! Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś