Dodaj do ulubionych

Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po...

29.08.11, 18:10
A jakiej narodowości są właściciele firmy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Balik Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 18:15
      Powinni sprawdzic kto robi firmie czarny PR, bo na pewno ktos ma w tym interes.

www.gadzetech.pl/
      • Gość: jan Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 18:33
        Przypomne tylko niedawna sprawe - dodawanie miesa oddzielanego mechanicznie (skór, kawalkow koscim chrzastek, itp) do zupek dla niemowlat. A wszystko spacjalnie dla klientow z Polski.
        • martucha.en Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. 29.08.11, 18:54
          To była afera w Gerberze a nie w Nestle.
          • Gość: kij Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. IP: *.home.aster.pl 29.08.11, 19:16
            gerber jest marką handlową nestle. a wszystkie problemy nestle wynikają z ich niepochamowanej chciwości.
            • Gość: jack chciwosc Nestle IP: *.icpnet.pl 30.08.11, 00:03
              Bojkotuje wszelkie towary tego krwiozerczego koncernu.
              W Poznaniu zlikwidowali fabryke, ktora przynosila zysk bo w czechach
              bylo 2pkt. % lepiej.
              • entropia Reklamy Nestle 30.08.11, 10:07
                Nie wiem jak jest w tv, bo nie posiadam, ale na Iplex-ie reklamy Nestle/Gerbera chodzą jak oszalałe.
                Skojarzyłem to sobie z poprzednią aferą Nestle - czyli żyłami i ścięgnami w mięsie dla dzieci (czyli wspomniane tu mięso oddzielane mechanicznie).
                A tu jak widać nowa afera.
                Zastanawiam się, czy faktycznie taniej jest najpierw zaoszczędzić trochę na mięsie, a potem musieć wydawać na reklamę i inne akcje marketingowe żeby podreperować wizerunek.
                • Gość: SER$ Chciwość ekoterrorystów z Greenpeace - znależli IP: 212.160.172.* 30.08.11, 14:57
                  Grennpease znalazł nowy sposób na wyciąganie haraczy od dużych koncernów.
                  Rozpętują czarny PR pod pozorem ochrony lasów, owadów czy innych pierdół jak ocieplenie klimatu.
                  Rozhisteryzowani frajerzy pomagają im na Facebooku i innych portalach.
                  Robią to zupełnie nieświadomi - co i jak - tacy naiwni głupcy szukający popularności.
                  A to jest bardziej dochodowy interes niż przypinanie do drzew i blokady.

Ciekaw ile będzie kosztowało to Nestle, aby odczepili się od nich?
          • jkredman Nestlé jest właścicielem Infant Nutrition, 30.08.11, 18:24
            w 2008 roku Infant Nutrition przejęła firmę Gerber z siedzibą w Rzeszowie, producenta gotowych dań dla niemowląt Gerber, właściciela marki soków BOBO FRUT

tak więc Nestle jest właścicielem Gerbera i odpowiada za te skórki i kostki w kaszkach dla dzieci
        • valana Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. 29.08.11, 19:32
          Gość portalu: jan napisał(a):

> Przypomne tylko niedawna sprawe - dodawanie miesa oddzielanego mechanicznie (sk
          > ór, kawalkow koscim chrzastek, itp) do zupek dla niemowlat. A wszystko spacjaln
          > ie dla klientow z Polski.

Ja też po tej sprawie nałożyłem wieczyste i nieodwoływalne embargo na produkty wytwarzane przez Nestle. Ani miedziaka ode mnie nie dostali i nie dostaną. Możliwe, że to nic, ale niewiele więcej mogę zrobić.
          • Gość: marlin1410 Gerber i Nestle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 22:38
            Jest nas wiecej !!! Nestle i Gerber - NIGDY więcej. I komu mogę - odradzam. Dożywotnio mają przejeb....
            • Gość: reed Re: Gerber i Nestle IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.11, 23:13
              nie zapominajmy o Bobo Fruit i m.in. firmie WINIARY - to tez Nestle.
            • wrd6611 Re: Gerber i Nestle 30.08.11, 01:25
              Nie wiem jak dzieciom mozna dawac zupki Gerber do jedzenia. To jest obrzydliwe - sam prubowalem. A MOM dla dzieci to ostatnie swinstwo, koty dostaja lepsze zarcie.
              • saqigar Koty dostaja soje 30.08.11, 10:12
                W supermarketowym zarciu dla kota jest 4% miesa.
            • Gość: autor Re: Gerber i Nestle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 17:32
              ehhh marlin marlin.. ile ty masz lat ?
    • twydra321 Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. 29.08.11, 18:22
      żadna nowosc jesli chodzi od nestle, 3 lata temu we francji byl porblem z chinskim mlekiem w proszku dla dzieci
    • n1copl Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. 29.08.11, 18:27
      Nestle to moralny bezosobowy potwór .
      ich pozycja na rynku to wynik podpisania paktu z diabłem
    • annx78 przesieją - przepakuja - i ... 29.08.11, 18:29
      sprzedadzą nam.

konsumenckie bojkoty to akurat mało roboty.
      • Gość: pewex Mniam mniam. IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 18:36
    • bartekbratek A ja stosuję od czasu syfu w Gerberach bojkot 29.08.11, 19:29
      DLa mnie kazda marka należąca do Nestle podlega bojkotowi czyli i Gerber i Winiary, nie wspomnę o batonach. Nawet psy mają przechlapane jedząc Frieski s bo tam nie wiecej niż 5% mięsa ehhh ąwiat sam zmierza ku zagładzie
      • Gość: Jadzia Re: A ja stosuję od czasu syfu w Gerberach bojkot IP: 94.75.114.* 29.08.11, 21:42
        Nie, kategoryczne nie dla wszystkich marek Nestle. Nie mają wstępu do mojego domu nie wydam na ten syf ani złotówki.
        • Gość: SzczepionkiToRak Re: A ja stosuję od czasu syfu w Gerberach bojkot IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.08.11, 16:16
          popieram gdyz kazdy moloch zywieniowy ma w d dzieci i pakuja co wlezie gmo pasteryzuja konseerwuja itd
    • joankb Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... 29.08.11, 19:44
      Od czasu ujawnienia co jest w Gerberze, żadna z marek tego koncernu nie ma wstępu do mojego domu.
      To jedyne co jeszcze w morzu kłamstw i oszustw możemy.
    • Gość: poli To jakieś oszołomstwo... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 19:55
      Takie wypowiedzi to jakieś oszołomstwo. W każdej firmie zdarzają się wpadki. Jako, że nie lubię takich przygłopich akcji, od teraz będę starał się kupować Nestle. Jako małe dziecko podobno jadłem dużo Gerbera i nic mi nie jest. Mój syn też będzie jadł Gerbera, już za 3 miesiące.
      • Gość: piter Re: To jakieś oszołomstwo... IP: 178.73.49.* 29.08.11, 20:08
        hehe świadomy konsument napisał, że "nie lubi PRZYGLOPICH akcji".

Gerber, Winiary, Nescafe, Lion, Princessa to przecież wszystko jest zywnosc bardzo silnie przetwarzana przez ten koncern.

Zauwazcie co oni produkuja, wszystko to proszek, Lion nie jest podobny do czekolady, Nescafe nie przypomina kawy. Ludzie opamietajcie sie bo zmiany w swoim organizmie zobaczycie dopiero za pare lat
        • Gość: Rocco S. Re: To jakieś oszołomstwo... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 20:16
          Jasne, bo każdy ma na balkonie plantację kawy.

• Gość: poli Re: To jakieś oszołomstwo... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:02
          mmm, uwielbiam Liona :)
      • aki-ma Re: To jakieś oszołomstwo... 29.08.11, 20:34
        od teraz będę starał się kupować Nes
        > tle. Jako małe dziecko podobno jadłem dużo Gerbera "

To niestety widać po przeczytaniu tej wypowiedzi.Notabene , jak bardzo trzeba nie lubić własnego dziecka aby karmić go takimi gó..wnami ? I nie czepiam się tylko nestle.
        • Gość: poli Re: To jakieś oszołomstwo... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:03
          Pisząc zdanie, którego się czepiłeś, tylko czekałem aż ktoś się czepi :).
          To dosyć tani chwyt z twojej strony. Gotcha!
      • Gość: treonik Re: To jakieś oszołomstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 20:51
        Twój wybór. Ale poprzez takie coś zabiliśmy małe firmy a mamy gigantów. I Nescafe w kazdym sklepie.
        • Gość: poli Re: To jakieś oszołomstwo... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:06
          W małych firmach to dopiero jest syf. Tam każde 2 zł wpływa bezpośrednio na zysk właściciela, więc presja by produkować tanio jest wielokrotnie większa i bardziej bezwzględna. Zznamy wiele przypadków dziadostwa wykrytego w tzw małych firmach.
          • Gość: gala Poli, napisz wprost, że pracujesz jako w wyścigu w IP: *.net.zeork.com.pl 30.08.11, 07:58
            Nestle a nie uprawiaj tutaj trollingu! Jak pracujesz w biurze to przejedź się kiedyś do któregoś z zakładów i pomyszkuj trochę, to może otworzysz oczy, że liczy się tylko ZYSK!
      • Gość: gość Nie dla Nestle !! IP: *.aster.pl 29.08.11, 21:47
        Polecam film "We feed the world". Bardzo na temat. Porażający! Dostępny za darmo (no niezupełnie za darmo bo za obejrzenie reklam równie odrażających korporacji!) i od zaraz na www.iplex.pl
      • sikiem_prostym Re: To jakieś oszołomstwo... 30.08.11, 00:28
        Nasraj do słoika i podawaj z uśmiechem.
      • Gość: reed ile ci płaci Nestle za taka wypowiedź? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.11, 00:33
        Zawsze zapominam jak się nazywają tacy ludzie którzy za pieniądze robią dobrze...
      • wrd6611 Re: To jakieś oszołomstwo... 30.08.11, 01:29
        A prubowales tego gerbera? Mi zrobilo sie niedobrze i wole doplacic do Hippa. Nie mowie ze wszystkie produkty Nestle sa zle ale dziecku bym tego nie dal.

Gość portalu: poli napisał(a):

> Takie wypowiedzi to jakieś oszołomstwo. W każdej firmie zdarzają się wpadki. Ja
        > ko, że nie lubię takich przygłopich akcji, od teraz będę starał się kupować Nes
        > tle. Jako małe dziecko podobno jadłem dużo Gerbera i nic mi nie jest. Mój syn t
        > eż będzie jadł Gerbera, już za 3 miesiące.
    • janmariahusaria Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. 29.08.11, 20:23
      A z innej beczki...
      ma ktoś jakieś wrażenia, opinie czy informacje o wodzie zródlanej"nestle aquarel" w dużych bańkach.
      Zdaje się że to był "dar natury" ale już nie jest . Ciekaw jestem co to za woda. Ujęcie jest podobno pod Grójcem.
      • Gość: zez francjiii Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. IP: *.w86-201.abo.wanadoo.fr 29.08.11, 20:30
        Problem w tym, ze we Francji kaszki bananowej nie kupisz. Chyba, ze w polskim sklepie
    • Gość: e-mama Nie mam fejsbuka, chyba moje dzieci są zagrożone! IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:10
      Łomatkobosko!
    • Gość: ciekawy Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:23
      Wystarczy sprawdzić, która z konkurencyjnych firm zyskuje na problemach opisanego koncernu, a dowiemy się od kogo "griinpiiss" przyjęli "dotacje"
      • Gość: kolorowy Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:40
        No jak to? Afera kaszkowa podobno zaczęła się we Francji, gdzie akurat całkiem przypadkiem mieszka sobie główny konkurent Nestle niejaki Danone. Obie firmy powiedzmy że nie przepadają za sobą. ;)
    • Gość: misia Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... IP: *.as13285.net 29.08.11, 21:51
      Pisac o bojkocie Nestle i nie wspomniec o tym, ze zaczelo sie od promocji mleka modyfikowanego w krajach afrykanskich...
    • shadowthrone To bardzo dobry pomysł 29.08.11, 22:32
      Sprawdziłem jakie marki należą do Nestle i żadnego z "superproduktów" ze zmieszanymi odpadami z kurzych kości i szkłem nie kupuję i nie będę kupował. Mam tylko problem z Maggi bo sam lubczyk niezupełnie to zastępuje
    • Gość: Reed W RP niechęć zaczela sie od MOM w Gerner/Nestle IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.11, 23:03
      Niestety, tak to już jest że wielkie koncerny dbają przede wszystkim o pełne kieszenie zarządu i wyniki a nie o zdrowie nasze i naszych dzieci. Zastanawiam się co za aktorzy zgodzili się wystąpić w reklamach Gerbera reklamując ich dziadowskie jak się okazało żarcie dla niemowlaków. Nie wiem czy swojemu psu podałbym MOM a Nestle (Gerber) dawało to do jedzenia dla dzieci.
      Od tego czasu absolutnie bojkotuję produkty Nestle a w tym Gerbera i Bobo Fruit. Skoro tam dodawali takie śmieci, kto wie co dodają do pozostałych produktów.
      Szkoda mi tylko Winiar, bo przed przejęciem ich przez Nestle to była jednak porządna firma...
      • Gość: lati Re: W RP niechęć zaczela sie od MOM w Gerner/Nest IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.11, 06:46
        Szkoda mi tylko Winiar, bo przed przejęciem ich przez Nestle to była jednak porządna firma...

Porządna firma? Porządna firma, jakby Sanepid stwierdził w jej produktach salmonellę wyraziła by skruchę, a nie jak Winiary w 1998 r. tuszowała wszystko nachalną kampanią reklamową w TV.Tekst linka
    • sikiem_prostym Jaki greenpejs? 30.08.11, 00:23
      Ludzie wku...li się, że koncern wciska gó...ane żarcie. Przeciętny Polak ma w dupie lasy tropikalne. Zwłaszcza gdy jego dziecku podsuwają pod pysk zmielone ścięgna i kości. A już szczytem prostytucji była wypowiedź pani rzecznik, która stwierdziła, że w dzieci w Polsce jedzą gó... w słoiku ponieważ do tej pory nie było popytu na nic innego.
    • Gość: dziki Wszystkie marki Nestle: IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.11, 08:49
      Oto lista:

www.nestle.pl/wiadomosci.aspx?ArticleID=29
      W życiu nie dam dzieciakowi czegokolwiek z tej listy, chociaż czasami
      z 'zamiennikiem' może być ciężko, wiadomo - kapitalizm to wolny rynek :)
    • Gość: ziutek Moim dzieciom kaszki Nestle nigdy nie smakowaly IP: *.ericsson.net 30.08.11, 08:50
      Bobovita tak, jak najbardziej. Mleko tez nie zadne NEstlowe Nan, czy Gerber, lecz zwykłe Bebiko. Nawet sam próbowałem o co chodzi i faktycznie te Nestle kaszki to strasznie niedobre były. A obiady to sami gotujemy
    • kwis.abcdw.pl Staję w obronie korporacji 30.08.11, 08:57
      Duże firmy mają porządne, odizolowane od otoczenia, linie technologiczne. Tam nawet długopisy muszą składać się z jednego kawałka. Nie róbmy krzywdy Nestle, bo w tym, moim zdaniem, nie zasłużyło sobie na krytykę.
      • Gość: kibuc Re: Staję w obronie korporacji IP: 193.22.252.* 30.08.11, 09:17
        W takim razie szkło musieli dosypać dywersanci od konkurencji.
      • entropia Re: Staję w obronie korporacji 30.08.11, 10:14
        kwis.abcdw.pl napisał:
        > [...]. Nie róbmy krzywdy Nestle, b
        > o w tym, moim zdaniem, nie zasłużyło sobie na krytykę.

Wciskanie mięsa oddzielonego mechanicznie do pokarmów dla niemowląt jest wg Ciebie ok? To co musi zrobić 'korporacja' żeby zasłużyć sobie na krytykę?
      • agatsu Re: Staję w obronie korporacji 30.08.11, 10:17
        Nie będę sie przy Nestle upierać (akcja z MOM w jedzeniu dla dzieci była wyjatkowo nieciekawa) ale szkło może się zdarzyć wszędzie. To nie metal, nie wychodzi na wykrywaczu metali. Dlatego polecane jest przełożenie jedzenia dla dziecka ze słoiczka na miseczkę. To ostatnia okazja żeby sprawdzić, czy czasem szkło nie dostało się do jedzenia na ostatnim etapie pakowania. Rozmawiałam kiedyś z szefem jakości jednej korporacji robiącej jedzenie dla dzieci, on tak też sprawdzał. Karmił swoje dzieci jedzeniem ze swojej fabryki (nie Nestle), niezła rekomendacja :-)
    • Gość: wdr od czasów Goplany IP: *.emea.ibm.com 30.08.11, 09:20
      Nestle kupiło Goplanę tylko po to, żeby przejąć ich marki a później zamknąć fabrykę co było niezgodne z umową prywatyzacyjną. na szczęście zmuszono ich do sprzedaży zakładu jutrzence. Nie kupujcie wafelków Princessa - już nie są z poznańskiej Goplany teraz to Nestle
    • Gość: nie jadam kaszek Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... IP: 149.220.34.* 30.08.11, 10:21
      odnosnie lasow deszczowych to nie Nestle tylko glupia polityka Unii i innych krajow dążących do zwiększenia udzialu biopaliw na rynku przyczynia sie do wycinania lasow deszczowych i sadzenia tam palm olejowych. Zwiększone zużycie oleju palmowego przez przemysł spożywczy w tym Nestle może być w całości zaspokojone przez działające farmy bez potrzeby zwiększania areau upraw. Ziloni terrorysci (greenpeace) strzelił sobie w stope i teraz szuka winnego.
    • balada A czy ktoś ostrzega przed internautami? 30.08.11, 12:10
      Nikt. Internauci są na razie bezkarni :) zwlaszcza na fejsbuku :D
    • tommyha Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... 30.08.11, 12:21
      nie kupujcie koncernowych produktów. Ci ludzie są tak pazerni, że wszystko tam wrzucają. Prawdziwa Matka sama przygotowuje swoim dzieciom, bo wie, że to największy skarb, a koncerny kłamią
    • Gość: jhygtedws Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. Po... IP: *.toya.net.pl 30.08.11, 12:28
      Nie cierpię dzieci. dzis rozdam sąsiadom kaszki Nestle.
    • Gość: greet nie lubię Nestle bo doprowadzili do upadku Goplanę IP: 95.155.125.* 30.08.11, 12:32
      na szczęście Jutrzenka odkupiła prawa do marki i Goplana znów jest na rynku ale praktyka Nestle była nieuczciwa. Kupili poznańską fabrykę i miesiąc później zamkneli produkcję żeby... zaspyać rynek swoimi produktami i zmniejszyć swoja konkurencję. Poza tym do wszystkiego dają utwardzony olej palmowy, niszczą lasy i faszerują nas tanim syfem. Nie dla Nestle!
    • Gość: :) Re: Internauci ostrzegają przed kaszkami Nestlé. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 14:57
      eee? jaka indonezja ludzie, lasy deszczowe to male miki w porownaniu z chinska afera melaminowa i natarczywa propaganda produktow nestle w afryce gdzie ciezko zrobic dziecku mleko modyfikowane na wodzie z kaluzy... nestle to hieny a zdrowie naszych dzieci goovno ich obchodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka