Dodaj do ulubionych

Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystraszy...

IP: *.hspa.orange.md 10.02.12, 14:16
Usunęła cały blog a nie całego bloga. Analfabeci...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystraszy... IP: *.domwina.net 10.02.12, 14:19
      Po 1 to nie jedna blogerke tylko kilkanascie jak i nie kilkadziesiat, wystarczy w wyszukiwarce wpisac "Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO "R" stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o." i zobaczycie ile wyników Wam wyskoczy... to co sie teraz dzieje, to jest koniec swiata! Majowie mieli rację!
      • Gość: oj tam oj tam Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.150.172.198-fenomenalny.net 10.02.12, 15:12
        Preludium do ACTA...
        • Gość: maxxx Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy... IP: 173.233.214.* 10.02.12, 17:35
          Kolejny przyklad arogancji, buty i bezczelnosci wielkich firm... A czeka nas z tej strony duzo, duzo wiecej!
          • Gość: Aspiryn Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy... IP: *.dsl.bell.ca 10.02.12, 23:52
            Rzeczywiście, właśnie spożywam podobny produkt firmy "Kujawianka" i zastanawiałem się dlaczego nie ma tej nazwy na opakowaniu, a zamiast tego jest jakieś: "Mleczko z galaretką w prawdziwej czekoladzie".
            Widocznie blog tej pani miał za duże powodzenie w internecie, dużo ludzi tam wchodziło i Korporacja chciała pokazać kto tu rządzi.
        • Gość: EM Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 10.02.12, 19:13
          Nie, tak jest juz od dawna.
          • dar61 Ple-pleg bez ©®™ Prawnicy w redakcji porażeni 10.02.12, 23:51
            ... usunęła całego swojego bloga ...

???

Poszło o polszczyznę. Czytelnik widział tu cały swój laptop, cały pilot dzierżył w dłoni, bo miał taki koncept i gramatyczny rozum.
            Redakcja jednak równała w dół. Ona miała całego swojego koncepta, rozuma, laptopa i pilota. Po kawałku.

A mleczna przepychanka?
            Przepyszna jest.
            Szczególnie pisana w obu wyrazach dużą literą. A nawet - z wielkiej litery.
            A te lata „30-te" to jednak nie są 30. - a szkoda...

Licentia ©®™poetika ©®™blogika, pani ©®™{Iwusio}!

Plotek to, czy skowronek się do lotu zrywa? Wszak jeszcze ranek nie tak bliski...
    • Gość: Łasuch Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: 94.42.189.* 10.02.12, 14:29
      Tak działa ACTA. Gówniana czekolada E Wedel (c) (R) tm. Idą walentynki i wiem co kupić dziewczynie - Lindta albo Ferreo. A Wedel (c) (R) tm niech się udławi tym ptasim mleczkiem (c) (R) tm i niech pozwie pingwiny z Antarktydy, że ich rzygowinki nazywają się tak samo jak ich produkt.
      • pataran Re: Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystr 10.02.12, 14:37
        Głupoty gadasz człowieku. Po pierwsze ACTA nie działa, po drugie ochrona znaków towarowych istnieje w Polsce od wielu lat, po trzecie Wedel zobaczył co zrobił, "zrewidował" i poluzuje warkoczyki.
        Dziewczynie oczywiście kup co tam chcesz, ja tylko odradzam "ptasie mleczko" w wykonaniu Milki, do pięt nie dorasta Wedlowemu.
        • Gość: Łasuch Re: Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wyst IP: 94.42.189.* 10.02.12, 14:57
          Nie gadam głupot kolego. Tak właśnie działa ACTA. Opatentować wszystko co się da, kosić szmal, a jak ktoś użyje zastrzeżonego słowa, nasłać bandę prawników za "kradzież własności".
          • pataran Re: Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wyst 10.02.12, 15:36
            W pewnym sensie jednak gadasz głupoty :-)
            Chodziło mi o to, że ACTA nie działa, a na pewno nie w Polsce, a ochrona znaków towarowych istnieje w polskim prawie tak czy inaczej.
            Pomijam w tym momencie sens ścigania kobiety z bloga, która użyła nazwy "ptasie mleczko". To trochę tak jakby w Polsce ścigać kogoś za to, że biegnie w butach sportowych firmy XXX, a mówi, że biegnie w adidasach.
      • gostuniop Re: Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystr 10.02.12, 14:41
        Lindta (R) albo Ferrero (R), kolego!
        Pakuj szczoteczkę i ciepłe gacie, bo już po Ciebie jadą :-D
    • Gość: amka Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: 217.153.6.* 10.02.12, 14:45
      ach tak..a może też zabronić wypowiadania tego magicznego zlepku słów, skoro jest taki zastrzeżony? jadłam ostatnio wedlowskie ptasie mleczko...myślę,że wedel powinien się raczej zastanowić jak nam przypomnieć o tym,że ptasie mleczko kiedyś było naprawdę pyszne..
    • Gość: Ja Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 14:57
      www.facebook.com/pages/Bojkotuj%C4%99-Ptasie-Mleczko-R/108795895911945
    • volim Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... 10.02.12, 15:06
      Mój komentarz: PTASIE MLECZKO - bez ®.
      I nie zamierzam zrewidować mojego sposobu komunikacji w tym względzie.
    • shoshke Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... 10.02.12, 15:11
      Kasa,kasa,kasa,kasa,kasa,kassa,kasssaa,kasssa...................
    • Gość: Stax Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 15:12
      Tak tak , to jest właśnie mała ilustracja jak miałaby działać ACTA.
      W końcu kancelarie z tego żyją.

Jak widać Niemcy w porę to spostrzegli.
      wyborcza.pl/1,75248,11122397,Niemcy_nie_podpisza_ACTA.html
      Zostawili sobie furtkę i teraz się wycofają z twarzą.
      My jak zwykle musieliśmy wmaszerować z pieśnią na ustach , w pierwszym szeregu.
    • zbig1113 Ptasie mleczko było bez ?. Prawnicy wystras... 10.02.12, 15:18
      "Pragniemy wszystkich serdecznie przeprosić za wszelkie negatywne emocje, które się pojawiły".

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,11121973,Ptasie_mleczko_bylo_bez__reg___Prawnicy_wystraszyli.html#ixzz1lzLgYt6t

Pragnę wam zakomunikować: "Walcie się na pysk"
    • Gość: kimi Ptasie mleczko było bez ?. Prawnicy wystras... IP: *.s11.a040.ap.plala.or.jp 10.02.12, 15:28
      Dziwie sie, ze ludzie jeszcze wogole kupuja cos takiego: mdla masa niewiadomego pochodzenia.
      W latach 30-stych to rozumiem, ze ludziom smakowalo, ale dzisiaj? Kiedy jest tyle innych smakolykow.
      Tak bedzie wygladal swiat z ACTA: banda patalachow bedzie zyc z "zarejestrowanych" slowe, wymyslonych dziesiatki lat temu, sami nawet palcem nie kiwajac.
      • Gość: maxxx Re: Korporacje atakuja ! IP: 173.233.214.* 10.02.12, 17:46
        A moze jutro, lub pojutrze np. taka firma "Apple" uzna, ze nie wolno poslugiwac sie w Polsce slowem "jablko", albowiem oznacza to samo co angielskie "apple"?
        • Gość: EM Re: Korporacje atakuja ! IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 10.02.12, 21:05
          Nie uzna. Nie mozna zastrzec sobie takich rzeczy. Tak samo, jak nie mozna zastrzec sobie przepisu na chleb.

Dlaczego wiekszosc przeciwnikow ACTA to nie znajace prawa niedorozwoje? Sam nie jestem jej zwolennikiem, ale 90% glosow na jej temat to opinie wtornych analfabetow.
          • Gość: oj tam oj tam Re: Korporacje atakuja ! IP: *.150.172.198-fenomenalny.net 10.02.12, 22:06
            No ale np. adidasy, pampersy, ptasie mleczko - te nazwy się przyjęły w języku potocznym, więc teoretycznie nie trzeba wklepywać tego durnego R, a w praktyce jak zechcą to cię, za przeproszeniem, udupią właściciele tych nazw. Wedlowi zabrakło zdrowego rozsądku, takie zagrywki 'jeszcze' są nie do pomyślenia.
          • Gość: l Re: Korporacje atakuja ! IP: *.teoc.pl 11.02.12, 00:48
            Cha, cha. Kolejny chłopiec leczący sobie ego, diagnozując setkom ludzi niedorozwój przez internet, a niepotrafiący nawet ogarnąć ojczystej ortografii. Takie rzeczy przerabia się na terapii, kolego rozwinięty.
    • Gość: kazek Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.pila.vectranet.pl 10.02.12, 15:29
      Prawnicy Wedla to idioci. Wedel powinien się cieszyć że ktoś publikuje przepis kucharski który wykorzystuje ich PTASIE MLECZKO (R) (nie ścigajcie mnie przecież dodałem (r)??!!), dzięki temu ktoś za darmo napędza im sprzedaż tego cymesu, ale po takich zagraniach następnym razem chyba w gardle mi stanie.
    • jestem-z-miasta Oj tam, oj tam! Wystarczyło zmienić na 10.02.12, 15:37
      "drobiową kazeinkę" albo chociażby "mleczko ptasie" i po sprawie.
    • Gość: gość Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.12, 15:39
      Wedel! Więcej waszych artykułów nie kupię! Wolność słowa i wyboru, kupuję od dziś "Pianki..." nawet te z (R) :P
    • Gość: jottsp Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.ibch.poznan.pl 10.02.12, 16:08
      posiadam przepis na pyszne ptasie mleczko robione przez moja prababcie duzo przed czasami towaru Wedla o tej samej nazwie ktora firma nie wymyslila a tylko rozpropagowala i zarejestrowala. kazdemu chetnemu udestepnie swoj (a raczej babciny) przepis za dziekuje. pzdr
    • pacynka0258 Ptasie mleczko to było kiedyś 10.02.12, 16:12
      teraz to co jest w pudełku można nazwać ptasie mleczko podobne
      Z PRL to było smaczne a teraz? - i dlatego nie kupuję tego świństwa
    • Gość: l Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.teoc.pl 10.02.12, 16:24
      A wsadźcie sobie ten ulepek w swoje chciwe, korporacyjne dupska, razem ze wszystkimi znaczkami, które wam się zamarzą. Ptasie mleczko to może kilkanaście lat temu dało się jeść. Teraz niemarkowe mleczka na głowę biją to wasze wielkie zastrzeżone ptasie skapki. A teraz jeszcze taka kaszana wizerunkowa. Żenada do kwadratu.
    • Gość: malkontent Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.12, 16:34
      Czy to oznacza, że uczeń pisząc wypracowanie, gdy użyje stwierdzenie że ".. główny bohater wychowywał się w domu gdzie nie było tylko ptasiego mleczka.." to tez powinien dodać to "R". ;))
      • Gość: l Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.teoc.pl 10.02.12, 16:38
        I w przypisach powinien umieścić dopisek, że to znak zastrzeżony spółki Wedel coś tam. Pod groźbą urwania jaj przez korporacyjnych prawników (a niebawem także państwowej policji na usługach transnarodowych korporacji).
        • Gość: EM Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 10.02.12, 21:08
          Czy rzeczywiscie jestes taki glupi, czy tylko udajesz?
          • Gość: l Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.teoc.pl 11.02.12, 00:44
            a ty co, wypuścili cię z wedlowskiego biura czy z pracy piszesz?
    • wersal-55 Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... 10.02.12, 16:51
      Nazwa PTASIE MLECZKO jest znana w XVIII I XIX WIEKU.Wiele firm ten produkt ma w swej ofercie na swiecie i to znacznie lepszy.
      • joannawie2 Kopraj (C) Restrydma (R) 10.02.12, 17:45
        Byłam przekonana, że tak właśnie jest. Przecież jest polskie - chyba XVIII albo XIX-wieczne powiedzenie, że niczego komuś (z tzw. dobrego domu) do szczęścia nie brakowało, jeśli, to może ptasiego mleka. Nie do wiary, że wolno patentować słowa. To, co będzie Chleb (R), Powidła (R), Masło (R), Ser (R) itp., bo jakiś Nestle (R) pogna do Urzędu (R?) i dokona zastrzeżenia patentowego na te słowa?
        Ciekawe, czy po wprowadzeniu reżimu ACTA, będziemy musili tak mówić? Jak to się wymawia? ,,Reserved trade mark" trzeba będzie dodawać w czasie pogawędki telefonicznej (czywiście rejestrowanej na wszelki wypadek przez operatora)? ,,Wiesz, właśnie sobie popijam kolę (R), i przegryzam sezamki (R), i oglądam Wiadomości (C) (R)" - superosko, nie? A może powstałaby jakaś forma skrócona, popularna, jak ,,zdrowaśka" (C?) (od ,,Zdrowaś Maryjo"), czy ,,mospanie" (C?) (od ,,mości panie", a to od ,,miłościwy panie", czyli miłości godny) - więc jak? ,,Restrydma", ,,Kopraj"? Niezłe. ,,No, zajadam sobie, rozumiesz, chrupki restrydma, i popijam ajsti restrydma, no i ten film sobie oglądam, jaki? Oczy szeroko zamknięte kopraj". Co Wy na to?
        • Gość: maxxx Re: Kopraj (C) Restrydma (R) IP: 173.233.214.* 10.02.12, 17:52
          "Nie do wiary, że wolno patentować słowa."

Tu nie chodzi o patent, a tzw. znak towarowy.

P.S. Nota bene, prawa patentowe wygasaja (zaleznie od kraju)
          po 15, czy 20 latach. Prawa do zatrzezonego "znaku
          towarowego" nie wygasaja...
          • Gość: bbbbbb Re: Kopraj (C) Restrydma (R) IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 10.02.12, 18:22
            Znakiem towarowym jest E. Wedel a nie ptasie mleczko.
            • Gość: bbbbbb Poprawka IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 10.02.12, 18:24
              Jednak dostali ten wspólnotowy znak towarowy nr 00334752291
        • Gość: 666 Re: Kopraj (C) Restrydma (R) IP: *.nyc.res.rr.com 10.02.12, 19:27
          Nie do wiary, że nie wolno patentować liczb :-)
          • Gość: Rex Re: Kopraj (C) Restrydma (R) IP: *.cdma.centertel.pl 11.02.12, 00:53
            nie do końca.... np Peugeot ma zastrzeżone 205, 306, itp.
    • amado80 Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... 10.02.12, 17:30
      Nazwa "ptasie mleczko" była używana jako określenie pokarmu, którym karmiły gołębice (z wola) swoje pisklęta (i karmią nim nadal), zanim jeszcze nikomu z rodziny Wedla nie śniło się jeszcze o żadnej produkcji cukierniczej. Słowa i nazwy istniejące w języku nie mogą być zastrzegane, ani patentowane. Każdy może swobodnie ptasiego mleczka używać bez żadnego (R) w mowie i piśmie.
      Co innego, jeśli chciałby tak nazwać swój wyrób cukierniczy. To może tylko Wedel, bo sobie zastrzegł.
    • Gość: bbbbbb Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 10.02.12, 17:52
      Od czasu kiedy Zakłady Przemysłu Cukierniczego "22 Lipca" zmieniły nazwę na "E. Wedel", nie kupuję niczego z tej fabryki.
    • ostatni123 No to bojkotujmy wariatow. 10.02.12, 18:26
      Ja i moje dzieci za ptasie mleczko podziekujemy.
    • Gość: drojb Ptasie mleczko wymyśliły ptaki IP: 178.73.48.* 10.02.12, 20:55
      i od milionów lat karmią nim swe potomstwo. Wprawdzie jest dość obrzydliwe, nie przypomina wyrobu Wedla, ale Urząd Patentowy powinien raczej zarezerwować nazwę ptakom, bo one były pierwsze, nie Wedel!
    • Gość: aat Ptasie mleczko było bez ®. Prawnicy wystras... IP: *.130.246.94.ip4.artcom.pl 10.02.12, 22:19
      ja tam zawsze wolalem otmuchowskie ptasie mleczlo od wedlowskiego
    • Gość: mleczko z ptaszka Ptasie mleczko Ptasie mleczko IP: *.play-internet.pl 10.02.12, 22:48
      Ptasie mleczko Ptasie mleczkoPtasie mleczko Ptasie mleczko Ptasie mleczko Ptasie mleczko ptasie
    • klasa62 Re: Ptasie mleczko było bez "R". Prawnicy wystras 10.02.12, 23:15
      Co to za bzdety? "musiała zareagować" Guzik musiała. Korporacjom i ich prawnikom już całkiem palma odbiła. Zaczynam bojkot tej "firmy"

PS. jeszcze parę takich głupich tekstów jak ten i oleję "Wyborczą"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka