igor_wrw 11.06.04, 22:50 Wreszcie jakis sensowny głos! Nie oburzajmy się. Częściowa odpłatność to jedyna szansa na ograniczenie bezsensownych wizyt. Złotówka lub dwie nikomu nie zaszkodą. Jestem na tak! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nitq Re: Rynek i medycyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:22 ja jestem czlowiekiem ktory protestuje przeciwko kolejnej zlotowce puszczanej niewiadomo do kogo??nie wiadomo na co?? nie wiadomo po co??, i co z magicznym rynkiem ktory wymusza racjonalne gospodarowanie. jesli przyjmiemy ze skladka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi 8,25% a PIT 20% to wyjdzie nam ze panstwo placi tylko na ochrone zdrowia, to jest niesamowite, nie bede placil kolejnej zlotowki, bede protestowal przeciwko wypaczaniu rynku, i wypaczaniu panstwa socjalnego, a ludzi ktorych stac na kolejna zlotowke dolozona do chorej medycyny bede podejrzewal o jeszcze wieksza chorobe. nitq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Rynek i medycyna IP: *.g.pppool.de 12.06.04, 13:01 Uwazam zejednostkami sluzby zdrowia zarzadzaja osoby niekompetentne,ktore widza tylko swoj interes.Tam gdzie funkcjonuje rynek i prywata a szczegolnie gdzie sa piniadze podatnika powinne funkcjonowac panstwowe kontrole cz sie to komu podoba czy nie.Uczciwi kontroli sie nie boja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Leki mogą byc tańsze. Potrzeba dłuższej ochrony. IP: *.client.comcast.net 14.06.04, 09:14 Patent na lek (sytuacja w USA) jest ważny 20 lat. Żeby uniknąć kopiowania, firma musi opatentować lek (substancję czynną) długo przed wprowadzeniem go na rynek. W praktyce, nawet do 10 lat wcześniej. Biorąc pod uwagę, że średni koszt opracowania nowego leku to około 800 milionów dolarów, a okres zarabiania jest krótki, macie odpowiedź, dlaczego leki są drogie. A teraz zagadka: jak Wam się wydaje, jak długo są chronione prawa autorskie do filmu o zakichanej Królewnie Śnieżce? No? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Brawo panie Gadomski! Ma pan racje, tylko 14.06.04, 14:53 urynkowienie naszej sluzyb zdrowia moze ja uratowac; wszystko co panstwowe jest mniej efektywne niz prywatne. W Polsce powinnismy miec tylko rynek prywatnych ubezpieczen medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś