Gość: j IP: *.kulnet.kuleuven.be 20.04.12, 09:57 Chyba oszaleli. Jezeli bede musiala kombinowac z biletem kolejowym tak samo jak z lotniczym, a cena bedzie nie do przewidzenia, sorry, ale pojade samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość portalu Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:09 PKP końkuruje. Ciekawe ile pociągnie, mając dotychczas przy 100-zlotowych biletach straty przez dekadę. Tym sie różnią od polskiego busa, którego karmi Brian Souter mający 20 miliardów zysku na świecie i znany z wykańczania nieefektywnych przewoźników dumpingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat 22.04.12, 22:09 Bo ja wiem czy to taki dumping. Patrzyłam właśnie na Polskiego Busa z Krakowa do Zakopanego. 15 zł, na majówkę 18 zł. Normalnie Szwagropol jeździ na tej trasie za 19 zł, więc jakiś wielki dumping to nie jest. No chyba że pół autobusu jedzie za złotówkę. A że przejmują rynek? Ano jeżdżą, warunki mają dość znośne, ceny rozsądne to i ludzie są chętni. Szkoda tylko, że nie można kupić normalnie biletu u kierowcy i wi-fi działa tylko w granicach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlateg... IP: *.umkatowice.static.3s.pl 20.04.12, 10:32 A dlaczego w wykazie nie ma taniego expresu za 29zł z Warszawy do Katowic o odwrotnie. To śmierdzi dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
lai21 Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat 20.04.12, 11:53 jezdzij, jezdzij...ktos musi nabijac kabze fiskusowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlateg... IP: *.30.82.168.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 15:24 Ja już w ogóle nie rozumiem PKP Intercity, zaś kompetencje osób tam pracujących przeraża mnie. Dlaczego? Otóż 17 lipca 2011r., kiedy już POLSKI BUS zaczął jeździć po polskich drogach, na łamach Rynku Kolejowego rzecznik PKP Intercity Małgorzata Sitkowska wyjaśniła, "że PolskiBus jest przewoźnikiem zupełnie innego typu i w ogóle nie stanowi zagrożenia dla spółki". www.rynek-kolejowy.pl/25720/_Czy_PolskiBus_bedzie_konkurencja_dla_Intercity.htm Mija 9 miesięcy i Pani Beata Czemerajda z PKP InterCity (również rzecznik) stwierdza jednak, że "Pojawienie się innych przewoźników drogowych czy lotniczych jest dla nas sygnałem i dodaje, że chodzi też o rekompensatę niedogodności związanych z remontami wielu linii kolejowych". Odpowiedz Link Zgłoś
redchilipeper Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlateg... 20.04.12, 18:57 Ma być lepiej, czyli wiadomo jak będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 20:02 a gdzie poranne komentarze krytykujące OLT?dziwnym trafem zniknęły Odpowiedz Link Zgłoś
kbaus Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlateg... 21.04.12, 00:09 Ech, gdyby byla opozycja to suchej nitki by na Tusku nie zostalo za te zaniedbania na kolei. Byly prezes kolei teraz do Lotu poszedl a przeciez to niedolega, sadzac co na kolei zdzialal. Dostanie 8 Dreamlinerow i bedzie sie w tv pokazywal. PO wszystko wolno bo wszystko im uchodzi. Tak jest gdy masz kiepskich i beznadziejnych do wyboru. Palikot zadzialaj cos bo PiS to juz upadl. Ech, gdybysmy mieli normalna opozycje, kiedys byla nadzieja ze moze PiS, ale spadl na psy, jest tylko zainteresowany rozrobami. Ponoc 25% polakow go popiera? 25% popiera awanturnikow? Trudno uwierzyc. Kiedys wiadomo bylo ze Polacy nie gesi i swoj rozum maja. Czy to jeszcze prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafelek Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 16:06 Ja na podkarpaciu to odczuwam jedynie pogorszenie standardu za tą samą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
darekocur Re: Koleje boją się tanich linii lotniczych. Dlat 22.04.12, 17:22 Hehehe hehehe! To znaczy co? Że mogę do Krakowa z Gdańska jechać za 29zł?!:-) Odpowiedz Link Zgłoś