Dodaj do ulubionych

czy inwestować w aparthotele??

28.12.15, 11:25
witam, chciałbym zapytać kogoś zorientowanego czy inwestowaliście w aparthotele, czyli taki nowy system wynajmowania apartamentów na jakiś okres, np. na święta, wakacje czy ferie zimowe. w internecie czytałem bardzo dużo pozytywnych opinii (niektórzy piszą, że zarobili w skali roku nawet do 10%), ale chciałbym podpytać kogoś, kto rzeczywiście już np. inwestuje w tego typu nieruchomości. z góry dziękuję i pozdrawiam z najlepszymi życzeniami noworocznymi - Paweł
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: czy inwestować w aparthotele?? 28.12.15, 14:22
      Ja też czytałam, chyba na bankier.pl były bardzo ciekawe opinie, w tym jedna: na tym zarabiają głównie sprzedawcy, umowy zaś są tak skonstruowane, że mało co zarabiasz, bo zarządca zarabia na jedzeniu, a nie na noclegu w twoim pokoju. Poza tym ponoć są problemy, by skorzystać z noclegu w takim apartamencie samemu.
      • andrzejkowski Re: czy inwestować w aparthotele?? 29.12.15, 13:31
        nie za bardzo rozumiem tego zarzutu, skoro sytuacja zależy właśnie od zarządcy; nie przekreślałbym inwestycji w aparthotele tylko dlatego, że czasami żerują na tym nieuczciwi ludzie - żerują na wszystkim. Ja również słyszałem od znajomej zajmującej się tą branżą, że w porównaniu do innych inwestycji jak lokaty czy obligacje skarbowe, to na tym da się dużo więcej zarobić. No i biorąc pod uwagę np. nieruchomości na wynajem w dużych miastach czy w górach, to mamy sezon i dochód właściwie przez cały rok. Tak jak w Karpaczu, gdzie w przeciwieństwie do baaardzo drogiego i przeludnionego Zakopca, taka inwestycja może się opłacać. Polecam sobie pogooglać i popytać wśród inwestorów, a nie wyrokować od razu.
    • koziorozka Re: czy inwestować w aparthotele?? 28.12.15, 17:24
      Jest tu podobny wątek
      forum.gazeta.pl/forum/w,24,157880233,157880233,Inwestycja_w_nieruchomosc_pod_wynajem.html?so=1Czytałeś?
    • Gość: portal redakcja Re: czy inwestować w aparthotele?? IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.15, 11:09
      Panie Pawle, radzimy mocno wejść w szczegóły. 10 proc. zysk to mżonki. Należy dobrze wyliczyć rentowność, bo jest tu sporo detali, które mają znaczenie np. w niektórych inwestycjach trzeba płacić comiesięczny czynsz, w innych z kolei czynszu nie ma, ale cena zakupu jest tak wysoka, że w sumie na jedno wychodzi. Radzę poczytać materiały na eksperckich portalach, np. na naszym www.inwestycjewkurortach.pl/okiem-eksperta,condo-nieruchomosci-cala-prawda-o-systemie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka