Dodaj do ulubionych

marketing - za co ci ludzie biora pieniądze?

20.12.20, 08:54
taka akcja:
chce sobie coś kupić cena około 900 - w zasadzie byłem zdecydowany...
ale widze promocja upust do 600... niemożliwe biorę w takim razie 3...
ale czytam nie 600 a 300 i nie od razu ale "do wyczerpania zapasów"... do wypełnienia jakaś ankieta, i czekanie czy się udało załapać... słowem "obiecanki macanki"
OK, nie będę się w to bawił, ale teraz cena 900 to jest zdecydowanie za drogo skoro można to kupić za 600

ale teraz męczy mnie parę pytań... skoro wydano pewnie wiele tysięcy na opracowanie tej kampanii, stworzenie systemu reklamy, skoro markety mają pewnie 30-50% marży, to bez tego wszystkiego jaka była by cena? 50 zł?
i w drugą stronę - w zasadzie mieli już zdecydowanego klienta - ale dzięki akcji marketingowej go stracili..

to w zasadzie po co komu tacy socjaliści? i za co ci ludzie biorą pieniądze?
Obserwuj wątek
    • truten.zenobi Re: marketing - za co ci ludzie biora pieniądze? 20.12.20, 20:32
      errata
      miało byc po ko komu tacy specjaliści... - pewnie autokorekta ;)
    • koziorozka Re: marketing - za co ci ludzie biora pieniądze? 21.12.20, 13:41
      Za co? To wie ten, kto im płaci.
      Magazynowanie też kosztuje. Ankieta, czyli dane, a dane mają swoją cenę.
      • truten.zenobi Re: marketing - za co ci ludzie biora pieniądze? 21.12.20, 19:31
        pewnie że kosztuje tylko po co? produkt przez to nie robi się lepszy, tym bardziej tańszy, ...
        ale w opisywanym przypadku skutecznie zniechęcili mnie do zakupu więc magazynowanie będzie kosztować więcej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka