GoĹÄ: mbishop IP: *.attu.pl 19.08.05, 02:40 Głupki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Bart Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 19.08.05, 02:56 Zgadzam sie z przedmowca w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 14:30 A ja nie! Za kilka lat My będziemy utrzymywać ograniczenia dla Ukraińców, Rumunów czy Bułgarów i tłumaczenia bedą dokładnie takie same. Oczywiście niska stopa tamtejszego bezrobocia sugeruje, że otwarcie rynku nie powinno być problemem, ale szary obywatel austracki(podobnie jak w przyszlości polski)widzi to inaczej i to "dla niego" politycy podjęli taką decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: locator To nie ma znaczenia! Jest robota w Anglii,Irlandii IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.08.05, 21:46 Szwecji. Kupa ludzi pracuje sobie we Włoszech. W Niemczech i Austrii bardzo łatwo rejestruje się działalność i pracuje chocby jako murarz. Pielegniarek chętnych do wyjazdu już brakuje. Te "ograniczenia" potrzebne są tylko dla propagandy wewnętrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 22:48 Ja pierwszy zatrudnię ruskich, rumunów i bulgarów - jeśli będą mieć pozwolenia na pracę - bo zapieprzają za trzech Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
mephi100us Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 03:00 To tym bardziej ich decyzja jest niezrozumiala,jesli nie ma u nich niskoplatnych miejsc pracy (w domysle fizycznych). To czego sie boja? Ze im Polacy czy Czesi zabiora prace urzednicze,bankowe czy w szkolnictwie? Przeciez to absurd! Chociazby ze wzgledu na bariere jezykowa. Ach,wy zakompleksieni,ksenofobiczni gorale,ktorzy tak bardzo chcecie byc Niemcami! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sklepowa Austria: Konserwatywna. Zamknieta. Eurosceptyczna. IP: *.cybernet.ch 19.08.05, 19:22 Austria: Konserwatywna. Zamknieta. Eurosceptyczna. Jak Polska !!! Tylko, ze ma Wieden, Alpy i spore pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria: Konserwatywna. Zamknieta. Euroscepty 19.08.05, 22:50 ...i jeszcze ma Heidera! a miała Hitlera! Czym jest Austria? Gość portalu: sklepowa napisał(a): > Austria: Konserwatywna. Zamknieta. Eurosceptyczna. > > Jak Polska !!! > > Tylko, ze ma Wieden, Alpy i spore pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ayn1 fataliza - a na lotnisku we Frankfurcie nad Menem IP: 213.172.80.* 19.08.05, 07:44 pracuja wszytskie mozliwe nacje i kolory skory - Niemcow tam jak na lekarstwo (poza celnikami i innymi urzednikami + Lufthansa staff)!!! To sa setki miejsc pracy, a zaden Niemiec nie chce pracowac?? Szokujace, naprawde. jedyne logiczne wytlumaczenie jest takie ze trzeba znac angielski, a stanowiska sa ze srednimi zarobkami wiec pewnie potencjalni miejscowi kandydaci "sie szanuja". No a potem jest 5 mln bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: fataliza - a na lotnisku we Frankfurcie nad M 19.08.05, 10:26 Komunizm, pardon socjalizm poprzewracał im w d... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Thea Re: fataliza - a na lotnisku we Frankfurcie nad M IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 12:14 w koncu najwyzszy czas zeby polski rzad zaczol sie troszczyc o swoich obywateli a unijni komisarze niech zacznia narescie myslec i doloza staran jak zwalczyc bezrobocie w Europie. Jak dotychczas dbaja tylko o pelne wykorzystanie swoich diet i o swoje stoleczki. Postepu nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bangi Re: "fubrawiec" czyli kolejny "ekspert" na forum! IP: 129.81.192.* 19.08.05, 20:14 Czy ty wiesz co to jest komunizm "fubrawcu"? Wydaje sie, iz pojecie to znasz li tylko ze slyszenia... a moze z powszechnie dostepnej encyklopedii typu "Wikipedia"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: fataliza - a na lotnisku we Frankfurcie nad M 19.08.05, 21:26 Tam trzeba bardzo dobrze znac angielski a poza tym przedstawicielstwa linni narodowych chetniej zatrudniaja swych obywateli niz tubylcow. Sporo Niemcow uczylo sie z taka pilnoscia angielskiego jak starsze pokolenia Polakow niegdys rosyjskiego to i nie nalezy sie dziwic ,ze znajomosc jezyka jest zbyt mierna aby pracowac w obsludze ruchu miedzynarodowego, gdzie powszechnie uzywa sie angielskiego. Juz wkrotce ktos kto nie opanuje dobrze angielskiego bedzie skazany na zycie na marginesie Europy, dlatego nauczanie dzieci i mlodziezy angielskiego powinno byc wazniejsze niz polskiego .Jest to fragment obiektywnego procesu globalizacji i zjawiska wszechogarniania w ramach tegoz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koyot Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.range86-131.btcentralplus.com 19.08.05, 07:44 przeciez wystarczy tylko 1rok przepracowac legalnie w ktorym kolwiek z krajow starej uni i ma sie otwarte drzwi do podjecia pracy w jakim kolwiek kraju z bylej 15 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: v-tec Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.server.ntli.net 19.08.05, 11:03 Kto ci takich bajek naopowiadał?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beny Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.agns.fr 19.08.05, 14:59 Jeden rok trzeba bylo miec przepracowane przed Anschluß'em (tfu znaczy wstapieniem) Polski do EU, aby w miec zezwolenie na podejmowanie pracy w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baron Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.36.11.vie.surfer.at 19.08.05, 09:28 i co z tego...juz teraz blokuje, a Polakow przybywa. I pracuja, albo prace znajduja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacus Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.05, 09:33 "W odpowiedzi na decyzję większości starych państw UE Polska zdecydowała się na symboliczny gest: Niemcy, Austriacy i obywatele innych państw Unii utrzymujących okres przejściowy muszą starać się u nas o pozwolenie na pracę." ________________________ To decyzja jest smieszna. Po pierwsze - kazdy ma prawo decydowac sam kogo wpusci "do siebie do domu" a kogo nie Po drugie w umowie akcesyjnej POLSKA CHCIALA OKRESAU PRZEJSCIOWEGO na zakup ziemi przez obcokrajowcow (i go ma) a Zachod chcial okresu przejsciowego na zatrudnianie "nowych ze wschodu". A wiec jest to normalna umowa i nie ma sie co podniecac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:55 No i dobrze , będą mieli chociarz czysto na dworcach autobusowych nie będzie tam brudnej i zapijaczonej polskiej swołoczy. Też bym tak postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re. Masz racje.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 10:15 odnosnie tej polskiej brudnej i zapijaczonej swoloczy.Przedwczoraj , wracajac z Wiednia do domu w Luxemburg jechalem przez Niemcy ( Rheinland - Pfalz ) i zobaczylem z autostrady przy ogromnych polach jarzynowych dziwne skupisko kontenerow mieszkalnych.Zjechalem tam, bo interesuje mnie tania sila robocza.Na placu przed kontenerami stalo kilkadziesiat starych , uzywanych samochodow, a prawie WSZYSTKIE mialy polska rejestracje. Wokol panowal BRUD , SMROD i UBOSTWO.Normalnie zebralo mi sie na wymioty.Dobrze , ze ta chalastra siedzi , jak te myszy w polu.Podjechalem do grupki pracujacych.Sami Polacy.Ale przypomniawszy sobie warunki sanitarne w ktorych zyli , zrezygnowalem z checi zaoferowania komukolwiek z nich zajecia. Pisze to niechetnie , ale pierwszy raz zrozumialem sens pojecia " polskie bydlo". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leric Re: Re. Masz racje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:50 Tak, polskie bydło! Tak samo mówili Niemcy o Polakach w KL podczas wojny. Taki obraz stwarzają warunki bytowania dane do dyspozycji ludzi którzy tam byli. Czy wg ciebie mieli po 12 godzinach pracy jeszcze zakładac klomby? Arbeit, Arbeit und noch Arbeit. Ciekaw jestem pseudo-polski draniu jak ty byś wyglągał po miesiącu pracy 12 godzin dziennie. Niemcy wykorzystują pracowników z Polski. Warunki socjalne - zero. A potem przejeżdza takie panisko jak ty i wydaje opinie. A ty skąd sie wziąleś w Niemczech? Tata z Wermachtu czy Schlessienvolk? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~liberał Re: Re. Masz racje.. IP: *.dfki.uni-sb.de 19.08.05, 11:06 Brawo!!! Trafiony zatopiony, nic dodać nic ująć. Polacy przynajmniej chcą pracować - to trzeba docenić. Praca w polu przez cały dzień, to nie to samo co odbieranie kasy z urzędu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Hiszpani Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 11:06 Bracie, co ty p...sz. Nie obrazaj sam siebie. Polacy pracuja w Niemczech - bo chca tam pracowac. Nikt ich nie zaprasza. Nie mozna winic "starych" krajow Uni, ze w Polsce jest jest nedza, bezrobocie. ¨Potrzebujemy pracy - szanujmy pracodawce i prace. A zapomniales, o tych co w latach 1900-1930 emigrowali do Ameryki. Jak byli traktowani, jakie "zawody" wykonywali. I zastanow, kim sa dzisiaj!!!!!!!! Nie od razy Rzym zbudowano. Mu tu w Hiszpani, widzimy roznych cwaniakow z Polski, ktorzy kombinuja, pija, zachowuja sie skandalicznie, mimo, ze rynek pracy hiszpanski jest otwarty dla Polakow - oni poprostu wola przekrety. Nie dziw sie, ze mamy zla opinie. Cale szczescie, ze sa rowniez Polacy, ktorzy doskonale pracuja i sa szanowani przez pracodawcow i mieszkancow kraju, gdzie pracuja. Uwazasz, ze 12 godzin pracy jest "obraza" dla obywatela Polaka, a co proponujesz w zamian w Polsce??????? Prestan sie wyglupiac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~liberał Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! IP: *.dfki.uni-sb.de 19.08.05, 11:13 Czyba nie za bardzo zrozumiałeś lerica. Wyjaśniam: Chodziło mu o to, że Polacy pracując po 12 godzin w polu i mając do dyspozycji jakieś kontenery jako zakwaterowanie (przecież pracownicy chyba sobie domów budować na miejscu nie będą) mogą nie wyglądać zbyt schludnie. Zgadzam się, że kręci się dużo polskiego menelstwa po świecie, ale nie można ich mylić z ludźmi ciężko pracującymi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedokonca Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! IP: *.ssmb.com 19.08.05, 11:33 Wydaje mi sie ze mozna pracowac ciezko ale tez jednoczesnie wygladac schludnie. Jesetsmy narodem brudasow i nie ma co tego ukrywac - mieszkanie w kontenerach nie musi od razu oznaczac syfu dookola, porozrzucanych smieci, itd. Co prawda kolo tychze kontenerow nie bylem, ale jakos nie mam problemow z wyobrazeniem sobie tego miejsca. Nasza higiena tez zostawia sporo do zyczenia - przyklad? Proponuje przejazdzke srodkami komunikacji miejskiej w letnie popoludnie. Ja rozumiem ze w upal czlowiek sie poci, ale jednak pot kilkudniowego nie mycia sie "zagluszony" dezodorantem jest wyczuwalny od razu! Jestesmy flejtuchami i nawet jezeli nie wszyscy, to te procenty koczujace w kontenerach posrod wlasnych odpadow wystawiaja calej reszte koszmarna opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prostyobserwator Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 11:54 ciagne dalej polemike zaczeta przez "niedokonca". Podam taki maly przyklad. Mam w Polsce rodzine, ktorej duzo pomagam finansowo. Ludzie wyksztalceni, mieszkaja w domu tzw "kwaterunkwoym", placa nie wielkie swiadczenia, nie maja wielkich obciazen finansowych ale ciagle placza. Kiedy od czasu do czasu zagladam do Polski - ide do hotelu, bowiem nie moge zniesc brudu i smrodu ich mieszkania. Pretekst - nic nie robia bo to nie "ich". Proponowalam im remont, wymiane okien, reperacje podlogi, drzwi - nie oplaca sie bo to nie "ich". Mieszkaja podobnie jak ci w "kontejnerach" w Niemczech. Nic im nie przeszkadza, ale jak "wychodza" do znajomych, to sa smokingi, stroje, kapelusze i rekawiczki, jednoczesnie zyjac w potwornych warunkach. Kiedy ich zapraszalem i ciagle zapraszam do mnie - maja do dyspozycji lazienke, czysty pokoj - tez nie krzystaja, myja sie w umywalce - bo "nie lubia wany a prysznic niezdrowy". Jest to troche przedluzenia tego co napisales. Spoleczenstwo polskie bardzo sie zmienilo, nasza gwardia byla inna . Pamietam, po wojnie, kiedy klepalismy nedze, moja Mama prala i prasowala na okraglo te sama bluzke i spodnice aby wygladac schludnie w pracy. Ojciec mial zawsze czyste buty, choc zelowki byly latane po pare razy. Zawsze mieli czyste rece i paznokcie. Ale, to byle inne czasy, inna mentalnosc. Choc bieda byla potworna!!!! . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bangi Re: Re: kto skad pochodzi... IP: 129.81.192.* 19.08.05, 20:26 "prostyobserwatorze"... "gratuluje" ci rodziny! P.S. Jakos dziwnym trafem praktycznie wszyscy moi znajomi w Polsce, a takze rodzina i krewni maja (i uzywaja, uzywaja!) mydla pod dostatkiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! 19.08.05, 23:02 Czy ja mogę ciebie powąchać? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że daleko pada jabłko od jabłoni... Gość portalu: prostyobserwator napisał(a): > ciagne dalej polemike zaczeta przez "niedokonca". > Podam taki maly przyklad. Mam w Polsce rodzine, ktorej duzo pomagam finansowo. > Ludzie wyksztalceni, mieszkaja w domu tzw "kwaterunkwoym", placa nie wielkie > swiadczenia, nie maja wielkich obciazen finansowych ale ciagle placza. > > Kiedy od czasu do czasu zagladam do Polski - ide do hotelu, bowiem nie moge > zniesc brudu i smrodu ich mieszkania. Pretekst - nic nie robia bo to nie "ich". > Proponowalam im remont, wymiane okien, reperacje podlogi, drzwi - nie oplaca > sie bo to nie "ich". Mieszkaja podobnie jak ci w "kontejnerach" w Niemczech. > Nic im nie przeszkadza, ale jak "wychodza" do znajomych, to sa smokingi, > stroje, kapelusze i rekawiczki, jednoczesnie zyjac w potwornych warunkach. > Kiedy ich zapraszalem i ciagle zapraszam do mnie - maja do dyspozycji lazienke, > > czysty pokoj - tez nie krzystaja, myja sie w umywalce - bo "nie lubia wany a > prysznic niezdrowy". > > Jest to troche przedluzenia tego co napisales. > > Spoleczenstwo polskie bardzo sie zmienilo, nasza gwardia byla inna . Pamietam, > po wojnie, kiedy klepalismy nedze, moja Mama prala i prasowala na okraglo te > sama bluzke i spodnice aby wygladac schludnie w pracy. Ojciec mial zawsze > czyste buty, choc zelowki byly latane po pare razy. Zawsze mieli czyste rece i > paznokcie. > Ale, to byle inne czasy, inna mentalnosc. Choc bieda byla potworna!!!! > . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zgrzyt wrescie raz umyj się brudasie do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:16 niedokońca to qrwa wrescie raz umyj się brudasie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Re. Masz racje.. - "leric" uspokoj sie !!!!! 19.08.05, 23:00 O kurde, najbardziej zaplutego i zapijaczonego Australijczyka widziałem 10 lat temu w Londynie. Pisać, że Polacy to naród brudasów może tylko kompletny imbecyl-i kropka! Gość portalu: niedokonca napisał(a): > Wydaje mi sie ze mozna pracowac ciezko ale tez jednoczesnie wygladac schludnie. > > > Jesetsmy narodem brudasow i nie ma co tego ukrywac - mieszkanie w kontenerach > nie musi od razu oznaczac syfu dookola, porozrzucanych smieci, itd. Co prawda > kolo tychze kontenerow nie bylem, ale jakos nie mam problemow z wyobrazeniem > sobie tego miejsca. > Nasza higiena tez zostawia sporo do zyczenia - przyklad? Proponuje przejazdzke > srodkami komunikacji miejskiej w letnie popoludnie. Ja rozumiem ze w upal > czlowiek sie poci, ale jednak pot kilkudniowego nie mycia sie "zagluszony" > dezodorantem jest wyczuwalny od razu! > > Jestesmy flejtuchami i nawet jezeli nie wszyscy, to te procenty koczujace w > kontenerach posrod wlasnych odpadow wystawiaja calej reszte koszmarna opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Re. Masz racje.. 19.08.05, 22:57 Nie, jego ojciec walczył w 1945 w Kołobrzegu. Jako obrońca. Taki polski- Niemiec, albo niemiecki-Polak, albo on sam nie wie co. To już lepiej być Kurdem! Gość portalu: leric napisał(a): > Tak, polskie bydło! Tak samo mówili Niemcy o Polakach w KL podczas wojny. Taki > obraz stwarzają warunki bytowania dane do dyspozycji ludzi którzy tam byli. Czy > > wg ciebie mieli po 12 godzinach pracy jeszcze zakładac klomby? Arbeit, Arbeit > und noch Arbeit. Ciekaw jestem pseudo-polski draniu jak ty byś wyglągał po > miesiącu pracy 12 godzin dziennie. Niemcy wykorzystują pracowników z Polski. > Warunki socjalne - zero. A potem przejeżdza takie panisko jak ty i wydaje > opinie. > A ty skąd sie wziąleś w Niemczech? Tata z Wermachtu czy Schlessienvolk? > > Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: v-tec Re: Re. Masz racje.. IP: *.server.ntli.net 19.08.05, 11:07 Nie zapomnij o tym, że to niemiecki pracodawca zapewnił im te warunki. I płaci im tyle, że stać ich tylko na stare, używane samochody Kurde, ty naprawdę podpisujesdz się Szuja?! Chociaż jeden nick, który mówi prawdę o swoim właścicielu!!! Sieg Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~liberał Re: Re. Masz racje.. IP: *.dfki.uni-sb.de 19.08.05, 11:09 Luxemburg się odmienia, jak ładnie by brzmiało: "wracałem do domu w Luxemburgu" - może ci brudni Polacy potrafią tak powiedzieć. Za rok pewnie napiszesz: Ja wracać z Wiednia do dom w Luxemburg, jechać przez Niemca i zobaczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Re. Masz racje.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 11:36 Odpisuje tu wszystkim , za wyjatkiem Polaka w Hiszpanii (rzadki u was rozsadek).Miejsce zamieszkania (kontenery) WYBRALI SOBIE Polacy sami , bo taniej ale o ELEMENTARNA CZYSTOSC ; wokol i w kontenerze musza Polacy zadbac sami.Po to tam im postawili kubly na smieci , zeby tam wedrowaly np. resztki zywnosci czy tez zuzyte podpaski higieniczne, bo to i to SMIERDZI straszliwie.Musze powtorzyc , bo sobie znowu to przypomnialem "polskie bydlo". Inie probuj tu jeden z drugim wyciagac stare flaki z czasow wojny.To juz nie chwyta na swiecie.Ludziom sie juz (poza Polska ) PRZEJADLO. Aliberal to nie ma juz NIC innego do zaoferowania , jak przypieprzac sie do ZAPOMNIANEJ 1 literki. Umiesz chlopie z Polski argumentowac. Jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Hiszpani Re: Re. Masz racje..do Szuji IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 12:19 Ale z pana dziennikarz. Zatrzymales sie, zjechales z autostrady i zrobiles wywiad, ze kontejnery wybrali Polacy, ze kubly sa na smiecie, ze to , czy owo.Nawet ogladales przez lupe "opaski higieniczne". Uwazasz, ze Polak z Hiszpanii, jest stworem z "rzadkim rozsadkiem". Nie bede podwazal twego pseudo-dziennikarskiego talentu, ktorego nabyles w Lyxemburgu. My Polacy z Marbelli, nie jezdzimy czterema kolkami do Polski autostradami przez Niemcy, stac nas na samot linii regularnej, najlepiej przez Zürich albo Paryz. Nie boimy sie zatrudniac Polakow, pod warunkiem, ze chca pracowac a nie zyc z przekretow. Przedstawiasz sie jako "esteta" z Luxemburga, noszacego biale rekawiczki, z delikatnym nosem. Obrazasz nas dyskutantow, ze jestesmy chlopami; ktorzy umieja argumentowac. Nazywasz rodakow "polskim bydlem". A TY KIM JESTES??????? z twojej wypowiedzi wieje perfumowany smrodek "arriwisty", ktory jeszcze nie dotarl do celu i wskakuje w skore pawia. Powiem Cim kim jestes, farbowanym lisem, ktory roni kupke we wlasne gniazdo. Psedonim-nick , ktorym sie podpisujesz SCHUJA - doskonale cie scharakteryzowal. Biedny czlowieku, ZAL MI CIEBIE, lepiej siedz w Luxemburgu, pod warunkiem, ze jest to PRAWDA (obawiam sie, ze cos ci sie pokrecilo z nazwa panstwa!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marsjan Re: Re. Polaki w Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:28 polak w hiszpani bracuje najgorsze bydło jeśli chodzi o niewolniczych pracowników. Nie dość że nie mają na miejscu zatrudnienia to na dodatek wybrali kraj który płaci 3 razy gorzej niż w takich Niemczech czy WB. A na dodatek praca w trudnych warunkach klimatycznycz, wśrów Rumunów Arabusów i innej hołoty. Tylko pogratulować im głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: takinaiwniak Re: Re. Polaki w Hiszpani IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 12:48 Co ty opowiadasz. Zbieralem truskawki w Huelvie, placono mi 45 euro za dzien, zakwaterowanie w bardzo czystych domach, mieszkanie 3 sypialnie, lazienka, kuchnia, swiatlo ciepla/zimna woda, szesc osob w mieszkaniu. 7 godzin pracy , 6 dni w tygodniu, i wszystkie godziny nadliczbowe placone. Kontrakt, ubezpieczenie spoleczne, podroz Katowice-Huelva-Katowice - autobusem z noclegiem w Lyonie oplacona przez pracodawce. Kontrakty wizowane przez Ambasade Hiszpanska w Warszawie. Wlasciciel a raczej Cooperatywa, zatrudnia od dwoch lat 450 Polakow, oficjalnie, przez Ministerstwo Pracy w ramach oficjalnych wymian pracownikow. Kontrakt na 4 miesiace. Nawet mamy sklep na plantacji, gdzie mozemy tanio kupowac codzienne produkty. Sekret: jestesmy rekrutowani za pomoca "Solidarnosci " i Izby Mlodych Rolnikow Andaluzyjskich. Juz trzeci rok u nich pracowalem, i prosze Boga, aby mnie wzieli na sezon 2006. Twoj post, to jakis tendencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bangi Re: Re; "marsjan" czy calkiem zwykly rasista? IP: 129.81.192.* 19.08.05, 20:39 Czy faktycznie "marsjanie" tak brzydzisz sie "Rumunow, Arabusow i innej holoty"? Od dawna juz dreczy mnie pytanie skad w kraju tak ciezko doswiadczonym jak Polska (wciaz) bierze sie tyle ksenofobii i czysto-rasistowskiego g...a! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Re. Masz racje..do Szuji- HISZPANIE- IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 12:42 Nie ty pierwszy nie akceptujesz tego , ze mieszkam w Luxemburgu, jestem jego obywatelem i tejze NARODOWOSCI a takze , ze znam co nieco wasz jezyk.Niektorym sie nawet w pale nie miesci , ze znam tak dobrze wasz jezyk.No , ale to juz inna sprawa.A ty masz jednak , jako Polak ,widze to , powazne problemy. Po co ni w piec , ni w dziesiec piszesz czym wy , Polacy w Hiszpanii wracacie do kraju i ze was na to stac. To przeciez NORMALNE , ze z Polski albo i z Luxemburga sie do Hiszpanii LATA.A tak przy okazji , na te "stac nas na samolot" , to dzisiaj to przeciez przy tych TANICH liniach lotniczych normalka.DROZEJ by bylo samochodem , bo i benzyna i hotele kosztuja.No , chyba ze zrobilbys to tak jak to robi wiekszosc Polakow przejezdzajacych przez Niemcy, Luxemburg i Francje, ktorzy spia w samochodach na PARKINGACH (sam to czesto widzialem). A tak na koniec , musze ci wyznac , ze wydaje mi sie , ale podszyles sie pod nick pierwszego tutaj piszacego , jako "Polak z Hiszpanii" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Hiszpani Re: Re. Masz racje..do Szuji- HISZPANIE- IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 12:58 Mauvaise herbe croît toujour! L'homme est la seule créature qui refuse d'être ce qu'elle est. Szuja, jest zawsze Szuja - z Luxemburga, czy Koziej Wolki. Mam w nosie, te twoje luxemburskie obywatelstwo, juz sie przedstawiles, arogancki lisie. Co do mnie i Polaka z Hiszpani - odpowiedz - ma patrie , c'est la langue française!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inteligentny Re: Re. Masz racje.. odpowiedz dla Mr Szuja IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 12:36 Z jakiej planety spadles na forum? Jakie wyciaganie starych flakow z czasow wojny i ze to juz nie chwyta na swiecie, ze to sie na swiecie przejadlo. Odpowiem ci twoim jezykiem, ktorego pewnie jeszcze nie zapomniales. Chlopie, przestan pieprzyc! Nie zapominaj skad wyszedles, nie graj wielkiego Pana dziedzica. Moge sie zalozyc, ze ci sloma z butow wychodzi, a o smrodzie skarpetek to juz nawet nie chce wspominac. POLSKI CHLOP, z krwi i kosci. Rien n'est plus dangereux au monde que la véritable ignorance et la stupidité consciencieuse. Podobno, mieszkasz w Luxemburgu - wiec zrozumiesz co ci chce przekazac pyszalku i ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Re. Masz racje.. 19.08.05, 23:08 Ile mieli do: - najbliższego sklepu? - najbliższej apteki? - najbliższego teatru? - najbliższego centrum sportowego? Wogóle coś tam było oprócz pól i domku niemieckiego "Bauera", który im się nawet wysr.. u siebie nie da, a co dopiero umyć? Gość portalu: Schuja napisał(a): > Odpisuje tu wszystkim , za wyjatkiem Polaka w Hiszpanii (rzadki u was > rozsadek).Miejsce zamieszkania (kontenery) WYBRALI SOBIE Polacy sami , bo > taniej ale o ELEMENTARNA CZYSTOSC ; wokol i w kontenerze musza Polacy zadbac > sami.Po to tam im postawili kubly na smieci , zeby tam wedrowaly np. resztki > zywnosci czy tez zuzyte podpaski higieniczne, bo to i to SMIERDZI > straszliwie.Musze powtorzyc , bo sobie znowu to przypomnialem "polskie bydlo". > Inie probuj tu jeden z drugim wyciagac stare flaki z czasow wojny.To juz nie > chwyta na swiecie.Ludziom sie juz (poza Polska ) PRZEJADLO. Aliberal to nie ma > juz NIC innego do zaoferowania , jak przypieprzac sie do ZAPOMNIANEJ 1 literki. > > Umiesz chlopie z Polski argumentowac. Jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Do Schuji(a) IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 11:28 Bardzo sie zasmucilem tym co piszesz. Nasza Polska bieda exportuje sie do Niemiec, Luxemburga, Angli, ..... Czy nie uwazasz, ze cos nie gra w tej sytuacji. Jak jest mozliwe, aby CYWILIZOWANY obywatel kraju nazywanego Niemcy - potrafil zatrudniac ludzi na "zwierzecych" warunkach. Osobiscie, nigdy nie mialem dobrej opinii o bydle i swiniach niemeckich - i z tego co piszesz, mam potwierdzenie, ze mam swieta racje. Ten narod od dawna powinien ZNIKNAC z powierzchni ziemi. Z drugiej strony, obserwowalem podobne sceny w Anglii w stosunku do Kosowarow, czarnych somalijczykow, arabow "norafrykanow", to samo jest w Hiszpanii (Almeria), i w Ameryce gdzie Mexykanczycy, Kubanczycy sa traktowani jak bydlo. Jednym slowem, cos nie jest tak jak powinno byc NA CALYM SWIECIE. Bardzo dziwne, ze dotyczy to w 90% pracodawcow w dziedzinie ROLNICTWA!!!!!!! Dlatego, jestem przeciwko JAKIMKOLWIEK dotacjom na rolnictw w Europie i USA. Ci zatrudniajacy, swinskie CHLOPY nabijaja swoje klieszenie kosztem innych i ciagle placza, ciagle im malo, tym tlustym rozbuchanym typom. Czy miales mozliwosc pojechac do polskiego gospodarstwa, ktore zatrudnia Ukraincow - moge cie zapewnic, ze zobaczysz jeszcze gorsze sceny niz w Niemczech!!!! Chlop jest zawsze chlopem, "zywemu nie przepusci". Unia, powinna nalozyc kary na tych wyzyskiwaczy: bauerow, i innych cwaniakow. Pole do popisu dla naszych "uniowcow". Osobista uwaga do ciebie, panie Schuji(a) - gdybys byl czlowiekiem, wymulbys paru z tych czlonkow "bydla polskiego" i zatrudnil na salonach w Luxemburgu - ZROBILBYS DOBRY UCZYNEK. Fakt, ze "polskie bydlo" (TO JEST TWOJE SFORMUOWANIE) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Do Schuji(a) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 11:57 Panie Obserwatorze.Widze , ze trafilo Cie moje okreslenie o bydle.Jezeli , bedac Polakiem, potrafisz utrzymac w otoczenie wokol siebie podstawowe standarty higieny, moj post Ciebie nie dotyczy i nie masz podstawy o to sie obrazac. No , chyba ze chcesz byc ADWOKATEM tych innych , tego bydla. Co do twoich uczuc do Niemcow , rozumiem cie troche.Mnie oni sa WURSCHT. ja pilnuje mojego malego miejsca w Luxemburgu. A zjechalem tam wlasnie po to , by zobaczyc czy nie znajde ludzi do mojej firmy , ktora prowadze u Dojczow. Tak sie glupio sklada , ze jest to srednia firma w branzy CZYSTOSC. Dlatego zrezygnowalem z tego bydla. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leric Re: Do Schuji(a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:42 Nie będe podejmował dyskusji w ww temacie bo to nic nie da. Nie można zmienić czyjegoś poczucia przynależności do wyższej rasy. To cecha Uebermenschen. Mam tylko dwa pytania do Schuji: 1. Czy ludzie wiedzą że jesteś z Polski/Polakiem czy też skrzętnie ukrywasz swoje pochodzenie? 2. Jak wg ciebie zareagowałby na taką sytuacje Niemiec, Hiszpan, Anglik? Czy też by sie poskarżył jak ty na niem./hiszp,/angiel. bydło? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A szkoda Re: Do Schuji(a) IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 14:26 Dolaczam sie do Lerica i nie pozdrawiam Schuji. Masz racje, dyskusja z tym osobnikiem jalowa. Podszywa sie pod Polaka, jest nedznym prowokatorem. Nie wyobrazam sobie, aby Polak wymyslal rodakom od "polskiego bydla". Co za duzo to i swinie nie chca. Pozdrowienia dla Lerica. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stop Re: Re. Masz racje.. IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 19.08.05, 19:28 Serdeńko - jaki pan - takie warunki - obora świadczy o właścicielu. Brud i smród - o braku zaplecza sanitarnego A ubóstwo - o wieeelce jadowitym wężu w kieszeni pracodawcy, aktywizującym się przed wypłatą. Ale tak czy owak - dzięki za wydatną pomoc w zrozumieniu sensu słowa "szuja", Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bangi Re: Re: Czy masz "Schujo" jakies kompleksy? IP: 129.81.192.* 19.08.05, 20:21 "Schuja" czyli - po prostu i po polsku - zwykla szuja... Dobry pseudonim sobie dobrales! Pasuje jak ulal!!! p.S. A ja tutaj (w USA) spotykalem zyjacych w jeszcze gorszych warunkach Meksykanczykow, np. zbierajacych pomidory. Tylko tu nikt nie odwazy sie uzyc okreslenia "meksykanskie bydlo" panie - Calkiem Zwykla Szujo! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Re. Masz racje.. 19.08.05, 22:55 Dzięki takim jak ty taka sytuacja wciąż istnieje Gość portalu: Schuja napisał(a): > odnosnie tej polskiej brudnej i zapijaczonej swoloczy.Przedwczoraj , wracajac z > > Wiednia do domu w Luxemburg jechalem przez Niemcy ( Rheinland - Pfalz ) i > zobaczylem z autostrady przy ogromnych polach jarzynowych dziwne skupisko > kontenerow mieszkalnych.Zjechalem tam, bo interesuje mnie tania sila robocza.Na > > placu przed kontenerami stalo kilkadziesiat starych , uzywanych samochodow, a > prawie WSZYSTKIE mialy polska rejestracje. Wokol panowal BRUD , SMROD i > UBOSTWO.Normalnie zebralo mi sie na wymioty.Dobrze , ze ta chalastra siedzi , > jak te myszy w polu.Podjechalem do grupki pracujacych.Sami Polacy.Ale > przypomniawszy sobie warunki sanitarne w ktorych zyli , zrezygnowalem z checi > zaoferowania komukolwiek z nich zajecia. Pisze to niechetnie , ale pierwszy raz > > zrozumialem sens pojecia " polskie bydlo". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arbaal Eskimos IP: *.miechow.com / *.miechow.com 19.08.05, 11:36 Odezwał się Eskimos Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henricus Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 19.08.05, 16:30 a to prawda. Wystarczy pojsc na dworzec i ma sie wrazenie, ze jezyk polski sklada sie tylko z jednego slowa "k...". Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:14 Nie przyszło ci do głowy, że język świadczy tylko o danej osobie, a nie o narodzie? Hitler był Austriakiem, i co z tego? Mamy jego potomków teraz pozabijać, bo to był potwór? Puknij się w czoło, ale zdrowo! Gość portalu: Henricus napisał(a): > a to prawda. Wystarczy pojsc na dworzec i ma sie wrazenie, ze jezyk polski > sklada sie tylko z jednego slowa "k...". Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 22:54 A austriacką zapitą swołocz ty widział? Ty nie widział, bo ty mało jeździł. Gość portalu: k napisał(a): > No i dobrze , będą mieli chociarz czysto na dworcach autobusowych nie będzie > tam brudnej i zapijaczonej polskiej swołoczy. Też bym tak postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: unijny Re: Jacusiu - pozdrowienia IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 10:56 Ile czasu potrzeba aby nasi rodacy zrozumieli "wolnosc Tomku w swoim domku"! Polacy, zrobili idiotyczne klauzule-zastrzezenie, ze cudzoziemcy z Uni przez pewien okres nie moga kupowac ziemi, mieszkan, kamienic, wiec musza respektowac klauzule Uni - NIET z praca dla Polakow przez okreslone periody! Podziekowania - nalezy przekazac dla czlonkow rzadu polskiego, i tych co proponowali te idiotyzmy. Przestanmy funkcjonowac na zasadzie " co moje to moje, a co twoje to moje". Polak madry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Jacusiu - pozdrowienia 19.08.05, 23:15 A wiesz co oznaczają negocjacje prowadzone z pozycji siły? Gość portalu: unijny napisał(a): > Ile czasu potrzeba aby nasi rodacy zrozumieli "wolnosc Tomku w swoim domku"! > Polacy, zrobili idiotyczne klauzule-zastrzezenie, ze cudzoziemcy z Uni przez > pewien okres nie moga kupowac ziemi, mieszkan, kamienic, wiec musza respektowac > > klauzule Uni - NIET z praca dla Polakow przez okreslone periody! > > Podziekowania - nalezy przekazac dla czlonkow rzadu polskiego, i tych co > proponowali te idiotyzmy. > > Przestanmy funkcjonowac na zasadzie " co moje to moje, a co twoje to moje". > > Polak madry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 22:53 Podniecenie wzrasta jak poznajesz kulisy tych negocjacji. O Eureko ty słyszał? i naciskach holenderskich gnid??? Gość portalu: Jacus napisał(a): > "W odpowiedzi na decyzję większości starych państw UE Polska zdecydowała się na > > symboliczny gest: Niemcy, Austriacy i obywatele innych państw Unii > utrzymujących okres przejściowy muszą starać się u nas o pozwolenie na pracę." > ________________________ > > To decyzja jest smieszna. > Po pierwsze - kazdy ma prawo decydowac sam kogo wpusci "do siebie do domu" > a kogo nie > > Po drugie w umowie akcesyjnej POLSKA CHCIALA OKRESAU PRZEJSCIOWEGO > na zakup ziemi przez obcokrajowcow (i go ma) a Zachod chcial okresu > przejsciowego na zatrudnianie "nowych ze wschodu". > A wiec jest to normalna umowa i nie ma sie co podniecac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:30 ah ci austryjacy to smutny narod jest, popatrzcie tylko na ludzi w metrze nikt sie nie usmiecha nikt nie rozmawia jak dla mnie to niech oni sie izoluja beda jeszcze smutniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arbaal Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.miechow.com / *.miechow.com 19.08.05, 11:32 A to se blokujcie! Mam Was w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jehowa Re: Polacy vs Rumuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:16 czy wie ktoś o otwarciu rynku pracy w Polsce dla Bułgarów i Rumunów, wszakże te kraje zakończyły już negocjacje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BoomCykCyk Tu nie chodzi o ochrone rynku... IP: *.dyn.iinet.net.au 19.08.05, 12:27 W 80-tych latach w Polskiej emigracji w Austrii byla grupa zlodziei, szmalcownikow i szujow, ktora tak zalazla za skore Austriakom (w koncu maly narod w porownaniu z Polska) ze do dzisiaj Austriacy dostaja nerwowych drgawek na to wspomnienie. Ot i cala prawda, a rzad austriacki nie moze tego otwarcie powiedziec, wiec wynajduje inne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzia Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:33 Slyszalam o wielu osobach pracujacych nielegalnie w Austrii. Czy to w rolnictwie czy w hotelarstwie. Zarobki znacznie wyzsze niz w innych panstwach w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Ale i tak trzeba rejestrowac sie w Home Office IP: 194.75.238.* 19.08.05, 12:36 Ale i tak trzeba rejestrowac sie w Home Office i dotyczy to tylko obywateli dziesieciu nowych panstw- kosztuje to 50£, a ze "starych" krajow nie musza tego robic... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 co tam, parę lat wytrzymamy na czarno w RFN 19.08.05, 12:39 i Austrii a potem drodzy hydraulicy i pielęgniarki naprzód! Kierunkek Berlin! Kierunek Wiedeń! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jack Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.05, 12:58 Czytanie tego forum to super zabawa. !!! Kilku Polakow bedacych na Zachodzie nie chce nic wiedziec o tym skad przyjechali. A przeciez w domu na kolorowym telewizorze rzedem stoja puste paczki Marlboro lub Pall Mall jako symbol "statusu" a pilot do telewizora dokladnie zawiniety w torebeczke plastikowa (nie wiem dlaczego). Cos takiego widzilaem w Polsce Wschodniej czy jak kto woli w Polsce B. Chopcy tak dalej - super zabawa. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 13:24 No i tak to jest , z Polakami dyskutowac. A napisalem przeciez tylko o SMIERDZACYCH RESZTKACH ZYWNOSCI I JESZCZE BARDZIEJ SMIERDZACYCH ZUZYTYCH PODPASKACH HIGIENICZNYCH W POLSKIM ZBIOROWISKU KONTENEROW MIESZKALNYCH , gdzies w Rheinland-Pfalz u Dojczow.Ale chyba trafilem w punkt , skoro tyle na mnie warczy i mnie opluwa , nawet z dalekiej Hiszpanii. Te , ty tam co te truskawy plewisz.Pisz spokojnie po polsku.Ja cie tez po francusku bardzo dobrze rozumiem , ale to zaden powod , zebys na polskim forum, gdzie znajomosc obcych jezykow jest ograniczona dla innych ,nie mial pisac po polsku.A wracajac do tematu tego forum , czyli ZAKAZU pracy ( VERBOTEN )dla Polakow w Austrii a takze ( w domysle ) u Dojczow uwazam , ze maja racje.To byla REAKCJA na antyzachodnie ustawotawstwo Polski odnosnie wolnego zakupu ziemi , co zreszta tez jest nagminnie obchodzone. Ja sam , za posrednictwem mojej dziewuchy ,kupilem u was , i lezy mi to odlogiem 80 Ha ziemi nieuprawnej w postaci lak i nieugorow(nieuzytkow), za smiesznie niska summe .Az nie moglem wierzyc , ze tak malo mnie to kosztowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Hiszpani Re: Szuja ktora zna j.polski IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 13:58 No widzisz, jakim jestes klamczuchem, raz opowiadasz, ze jestes z Luxemburga, czy innego diabla, i nauczyles sie polskiego, a teraz nagle twierdzisz, ze jestes na POLSKIM FORUM i francuzki ci nie pasuje. A ten francuski to wasz jezyk ponoc???????? Od kiedy poczules sie Polakiem?????????? Dobra rada, nie siedz na dwoch krzeslach, bo mozesz uszkodzic posladki. Najlepiej sie usmialem, z tego pielenia truskawek. A skad wiesz, ze truskawki sie pieli? Widzisz czegos sie dowiedzialem od specjalisty z Luxemburga. A dlaczego sie tak chwalisz, ze kupiles 80 hektarow za posrednictwem twojej "dziewuchy" (biedne stworzenie)- co ma piernik do wiatraka. Uwazaj, zeby fiscus cie nie zlapal za przekrety - bowiem sam sie podpisales, ze jestes malym oszustem i kretaczem. Coraz ciekawsze twoje CV. Osobiscie, mam w glebokim powazaniu, ze mnie opluwasz od "zbieracza truskawek", jedno ci moge powiedziec, ze w odroznieniu od ciebie, nie musze sie przechwalac, ze jezdze z Luxemburga, czy kupilem tanio z przekretem 80 hektarow polskiej ziemi. Nie musze, i to wyjasnienie powinno ci kmiotku wystarczyc. C'est drôle comme les gens qui se croient instruits éprouvent le besoin de FAIRE CHIER LE MONDE!!!! Przepraszam, moich rodakow z forum, ze wstawiam pewne zdania po francusku, chce bowiem aby ta luxemburso-.......a SZUJA zrozumiala, co do niej mowia w jej jezyku. Nie znam jidish, a w Luxemburgu posluguja sie francuskim - wiec jako Polski zbieracz truskawek, postanowilem zablysnac talentem. Uwaga dla "szuji" - nie szykam zatrudnienia w Luxemburgu ani na 80 hektarach. Przeciwnie, poszukuje dobrego robotnika, ze znajomoscia francuskiego i polskiego, obywatela Luxemburga do mycia moich kibli w Marbelli - CV mozna przesylac : zbieracztruskawek@truskawki.es. Nie mam wrazliwego nosa, wiec mysle, ze bede w staniue zniesc luxemburskie zmrody!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pik Re: Szuja ktora zna j.polski IP: 80.48.189.* 19.08.05, 14:31 Polak z Hiszpanii: olej tego prowokatora,on od zawsze sieje ferment na forum gazeta.pl i szuka konwersacji na swoim poziomie (czyli znikomym) - obywatel Luksemburga huehuehue Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Szuja ktora zna j.polski-bardzo topsze zna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 14:41 No TRUSKAWA, zdradz mi wreszcie , czym ci tak dopieklem? Tym plewieniem?. A moze tymi smierdzacymi ,damskimi podpaskami waszych polskich kobiet w tym kontenerowym polskim miasteczku gdzies w Rheinland-Pfalz u Dojczow.Jezeli to ostatnie , to dlaczego? Czyzby dlatego , ze podskornie wyczuwasz , ze to u was jest prawdopodobne? Tak , tak , Truskawa . To chyba to. Aprzeciez nie ma o prawde sie co obrazac. Trzeba ja przyjac , przetrawic i pogodzic sie z nia.Lepiej sie w tej Andaluzji czy gdzie tam koczujesz od razu poczujesz.Te wasze nieugory kupilem , zeby je kiedys z zyskiem sprzedac.I juz widze , ze zrobilem bombowy interes.Ale jeszcze poczekam.Co do twojej oferty dbania o wasze urzadzenia sanitarne - pisz dokladniej warunki.Jestem w stanie z moja firma ekspandowac tez tam .Ale musi to byc wieksze zlecenie, drobnych klozetow nie biore. MAM DOBRYCH PRACOWNIKOW; z Ukrainy i sa oni bardzo operatywni. Dla ciebie jednak , Truskawo , poniewaz pochodzisz z Polski, jedno ograniczenie.Ktos na miejscu albo jakis bank w Hiszpanii musi potwierdzic , ze jestes wyplacalny i dac na to odpowiednia REKOJME. Truskawa , nie mam do ciebie nic dlatego , ze zbierasz owoce.Mam cos dlatego , ze jestes polskim glupkiem .Polskim glupkiem , zapieprzajacym u Hiszpanow ,przy pracy ktorej nawet ZWYKLY HISZPAN , nie wspomne juz o zwyklych Anglikach, Niemcach , Francuzach czy wreszcie o robiacych dobre interesy mieszkancach Luxemburga , nie chcialby sie podjac. Ale taka jest widocznie twoja , glupiego Polaka rola w tej Europie. A obok ciebie hydraulik i pielegniarka. O tej ostatniej mysle akurat z sympatia.Moja matka , juz zniedolezniala , just wlasnie przez taka od was opierana i obcierana.Takze tam z tylu.Komiczne w tym jest , ze moja mama, z pochodzenia Niemka a w zasadzie jej tylek jest obcierany przez Polke.Jak sie tak czasem zastanowie , to od razu mi sie ten wasz Niemen przypomina i jego Lied" Dziwny jest ten swiat". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ak65 W sprawie Szuji IP: *.toya.net.pl 19.08.05, 15:30 Uprzejmię proszę o ignorowanie niemieckiego trolla o nicku "Szuja". Oczywiście domena "dip0.t-ipconnect.de" nie pochodzi z Luksemburga tylko z Niemiec. Jest to domena niemieckiego operatora telefonicznego Deutsche Telekom AG. Szuja korzysta z połączenia modemowego, a więc, prawodpodonie, z dynamicznie przydzielanego adresu IP. Pewnie wyobraża obie, że jest w ten sposób anonimowy i może pleść różne fantazje o tym, że jest przedsiębiorcą z Luksemburga, zatrudnia pracowników itp. Dane operatora to: erson: DTAG Global IP-Addressing address: Deutsche Telekom AG address: D-90492 Nuernberg address: Germany phone: +49 180 5334332 fax-no: +49 180 5334252 e-mail: ripe.dtip@telekom.de Oczywiście operator nie odpowiada za to, co wypisuje Szuja ale kto wie? - może nie jest mu obojętne, kto korzyta z jego usług? P.S. Słuchaj no Szuja - aby wyrobić sobie należyte zdanie o tym co sam nazywasz "ludzkim bydlem" to trzeba popatrzeć sobie na to w jaki sposób spędzają urlop twoi niektórzy rodacy na Ibizie. Byłem, widziałem. Nie trzeba ich nigdzie szukać - są doskonle widoczni. Wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: W sprawie Szuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 15:45 ak65. Ales ty Ameryke odkryl. Przeciez caly czas pisze , ze z wami , na waszej platformie uzywam TYLKO mojego sluzbowego Laptopa, wlasnie u Dojczow , gdzie mam firme. Trzeba bylo zapytac , sam bym ci napisal. Z domu w Luxemburg NIGDY nie wchodze na wasze polskie strony , biedaku.Ale ze ci sie tak chcialo grzebac i kopac? Musialem cie tez gdzies tam ,czyms tam i w cos tam trafic.Grzeb , grzeb moze jakiegos gowienka sie dogrzebiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ak65 Re: W sprawie Szuji IP: *.toya.net.pl 19.08.05, 16:22 > ze z wami , na waszej > platformie uzywam TYLKO mojego sluzbowego Laptopa, > Z domu w Luxemburg NIGDY > nie wchodze na wasze polskie strony , biedaku. a do każdego programu TV masz inny telewizor? A może tylko inny pilot? Różne idiotyzmy ludziska wypisują na takich formach ale aby wymyśleć coś takiego trzeba rzeczywiście prawdziwie teutońskiego pomyślunku! Znalezienie tych informacji zajęło mi kilkadziesiąt sekund - korzystałem z powszechnie dostępnych narzędzi w sieci. Nie powiem ci jakich bo i tak nie będziesz z nich potrafił skorzystać, a zresztą musiał byś mieć czas na kupno dodatkowego komputera. A tak w ogóle, to siedzisz na tym forum od 10.15. Podobno jesteś w pracy - no to rusz te swoje tłuste dupsko i weź się do roboty! Co to za robota? Albo pleciesz idiotyzmy na forum albo wygrzebujesz zużyte podpaski po kontenerach. Co za obiboki w tej UE... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: W sprawie wlasnej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 16:50 ak65. Nie odpowiedziales mi jeszcze , co cie tak osobiscie trafilo w moich postach. I znowy nie odkrywasz Ameryki.Pewnie , ze nie znam sie na komputerach i programach jak fachowiec , bo nim w tej dziedzinie nie jestem. Mam DWA podlaczenia internetowe ( w domu i w MOJEJ firmie po drugiej , niemieckiej stronie granicy, bo mam taka potrzebe a takze bo mnie na to stac )i tak tez z nich korzystam.Firma jest MOJA i jak tak tu siedze i akurat nie mam wiele do zalatwienie ,bo moja dziewucha z Polski (wyjatek wsrod polskich dziewuch bo inteligentna, robotna i w dodatku baaaaardzo ladna ) ZALATWIA PRAWIE WSZYSTKO ZA MNIE. Dupsko mam wcale jedrne , bo wysportowane i stosunkowo mlode.Jezeli jednak zagadales mnie tym dupskiem we wiadomym celu to sorry, ale musze cie rozczarowac.Szukaj ich gdzie indziej. Ja zostane przy mojej polskiej dziewusze.Powoli ustepuje ci placu , bo wlasnie dziewucha chce juz wracac do domu i nie moze mnie zrozumiec ,co mnie w tym tak podnieca was Polakow tak draznic, gdy ona stoi do mojej dyspozycji i moge ja tez draznic , tylko troche inaczej , no tak po luxembursku a troche tez i po teutonsku( mam to po matce).Mowi mi zreszta caly czas , ze robie to o wiele lepiej niz moj slowianski porzednik, no i ze jestem od niego o NIEBO bardziej czysty i higieniczny. Na wszelki wypadek ak 65 idz i podmyj sie. Tak ze z takimzaleceniem dla was , polskich chlopakow, zegnam forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polski Hiszpan Re: Od Truskawki do schuji niemieckiej IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 16:46 Do tej pory staralem cie nastawic na rozsadne tory. Teraz dosyc szwabska tlusta czrwona z pijactwa mordo. Synu k...y Niemieckiej z tylkiem pawiana. Zapieprzaj w swojej firme "mycie kibli luxembursko-niemieckich", wachaj ich gowna, prasuj opaski higieniczne i chowaj do podcierania tylka twojej szwabicy je..ej matki. Juz wiem, co robisz - jestes kierowca smieciary, ktora oczyszcza rejony, gdzie pracuja robotnicy. He...he nareszcie cie odkrylem. Tak nas usilujesz gnoic - sam jestes gnojem, nazista - normalnie powinno ci sie morde obic abys prestal synu suki - belgotac. Chwalisz sie, ze tylek twojej suczej szwabskiej zdziry matki, jest obcierany przez Polski, nazywasz nas bydlem. Ty suczy pomiocie. Chciales zlecenie, gwarancji bankowej - nawet za darmo bym cie nie chcial z twoimi Ukraincami. Juz cie odkryli i twoj modem operujacy z Niemiec. Spieprzaj z naszego Polskiego forum - dupa twojej matki cieknie, potrzebuje podtarcia!!!!!!!!! Przeprasza reszte dyskutantow, za ostra polsczyzne uzyta w odpowiedzi do Schuji , ale ten suczy szwabski piec wytracil mnie z rownowagi - zupelnie jak bym widzial SS morde na przeciwko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re:Schuja do Truskawy , polskiej zreszta,zgnilej. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 17:06 Juz wychodzilem ale cos mnie tknelo i spojrzalem jeszcze raz.Jest ok. Dzieki Truskawa.Bede sie w domu o wiele lepiej czul , bo wiem do czego jestem zdolny.No no , ale takiej reakcji nie spodziewalem sie w najsmielszych marzeniach.Zegnam Truskawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: donald Re:Schuja do Truskawy , polskiej zreszta,zgnilej. IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 18:46 Oj,oj, widze, ze nareszcie ktos ustawil Schuje az szczeka mu opadla . Brawo Truskawka. Stawiam na Ciebie. Ucalowania i pozdrowienia od calej ekipy Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ex doswiadczony Re:Kochany Truskawko - jestes rowny Polakl IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 23:18 Nareszcie dobrze popedziles kota tej SZUJI, prawdziwej SZUJI. Jak ten szujowski Luxemburczyk ma tupet tak obrazac nas Polakow. Fakt, ze jestesmy biedni - nie upowaznia nikogo do ponizania naszych rodakow, ciezko charujacych za pare groszy - ABY ZYC!!!!!!! Musze przyznac, ze gdybym spotkal na drodze ta Szuje - mialby klopoty. Jego chamskie zwroty typu "polskie bydlo", "Polki podmywajacej d...e jego Niemki matki", "Polki - dziewczyny, robiacej co on chce i jak chce" - to wszystko takie wstretne. Ten typ, to prawdziwa Szuja i nik pasuje do niego. Zauwazylem, ze Szuja zamilkla - troche spokoju na forum. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obi-bock Re: Szuja ktora zna j.polski IP: *.ppp.dion.ne.jp 19.08.05, 15:01 Hiszpan, ty jestes tez artysta. Znam francuski i polski, chetnie wymyje twoje buduary jesli nie sa tak paskudne jak te co Schuja widzial w Nadrenii-Palatynacie i jesli placisz tak dobrze jak w Luksemburgu. Tylko po jakiego grzyba ci znajomosc francuskiego w Hiszpanii? Moze ty stary arystokrata - z dziecmi tylko po francusku? Notabene w Luksemburgu mowi sie po luksembursku. To niemiecki zmieszany z francuskim i holenderskim. Dajmy cos Schui napisac w jego ojczystym jezyku a ty sam przestan sypac cytatami. Co do Austriakow to wydaje mi sie ze jest im dosc obojetne kupowanie gruntu w Polsce. Roszczen do ziem galicyjskich nie maja. Natomiast pracownikow z nowych krajow naprawde sie boja. Z roznych powodow. Polakow - bo jest ich duzo (a nie dlatego ze bydlo, Austriacy uwielbiaja polskich murarzy, tynkarzy, fliziarzy etc. bo robia dobra robote za przyzwoite pieniadze); Slowakow dlatego ze z Bratyslawy mogliby podjezdzac miejskim autobusem do wiednia do pracy; ze Slowencami sa juz od pierwszej wojny na bakier, moze tylko Czechow i Wegrow sie nie boja, ale Czechom zwisa wyjazd do austrii bo u siebie dobrze zarobia a jesli chodzi o wegrow to przeciez Austria nie moze powiedziec "OK, wegrzy moga a inni nie". To ze w austrii nie ma niskoplatnych miejsc pracy to wierutna bzdura, austriaccy politycy i dzialacze umieja plesc takie same bajki jak wszedzie indziej na swiecie. Prawda jest ze bezrobocie rosnie a pensje maleja. To ze na wyspach brytysjkich z polakow sa zadowolenii nie ma znaczenia, bo gospodarka brytyjska czy irlandzka (zwlaszcza Tesco :-O) sie ma w miare dobrze a w austrii ledwo zipie. Poza tym gdyby bylo to mozliwe to ilu ludzi zamiast do anglii pojechalo by do austrii bo to przeciez duzo blizej i na weekend mozna wracac do rodziny. Poza tym w przyszlym roku sa w Austrii wybory do parlamentu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Szuja, to brzmi dumnie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 15:28 Ty, obiboku ,akurat duzo wiesz o moim Großherzogtum.Ajak juz do twojej glowki , to u nas mowi sie tez po francusku.I nie rob mi tu konkurencji z tym myciem kibli u Truskawy. Truskawa, on jako Polak - Obibok zrobi ci to tak samo NIESTARANNIE po polsku jak ty niestarannie , po polsku zbierasz te owoce.A poza tym Polak-Obibok z gory ogranicza swoje uslugi, nie bedzie sprzatal po Polakach , a szczegolnie po Polkach , jak go tutaj zrozumialem.Moja ekipa robi WSZYTKO, nawet najbrudniesze , czyli tzw.polackenaufträge . Oczywiscie dodatki za niebezpieczna robote sie naleza. Natomias ta cala reszta tych pseudodywagacji Polaka-Obiboka nt.niuansow na rynkach pracy w Austrii i krajach jej osciennych zostawiam bez komentarza, no bo coz tam komentowac .Co slowo to zaczynek na przyszla nagrode Nobla z ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stop Re: Szuja, to brzmi dumnie IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 19.08.05, 19:34 Zostaje ci choć troszkę pieniędzy po opłaceniu sesji u psychoterapeuty? Jeszcze długa terapia przed tobą. Chyba, że żal ci pieniędzy i rozładowujesz agresję na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Szuja, to brzmi dumnie 19.08.05, 19:50 Hehe Schuja, ja z dala od waszych przekomarzanek, ale jedna obserwacja językowa: jeżeli wtrącasz jakiekolwiek obcojęzyczne słówka, są to słowa niemieckie (Lied Niemena, to było zabawne ;), nie widzę tu żadnych wtrętów z Lëtzebuergesch ;), nie mówiąc już o le génie de langue française ;)) Jesteś bogaty, dorobiłeś się, traktujesz nas z góry, to wszystko jest zrozumiałe, tzn. widuje się takich ludzi na forum i nic się z tym zrobić nie da. Ale po co to gadanie o Luksemburgu? Przecież w Niemczech też jest dużo bogatych ludzi, którzy mają Polaków w dupie. Ba, przypuszczam, że jest nawet więcej bogatych niż w Luksie.. Ach, któż zrozumie trola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Szuja, to brzmi prowokujaco IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.08.05, 11:14 Hej Jasiu. Lubie inteligentnych ludzi , w dodatku z humorem.Jezeli nie tmieniasz twojego sympatycznego nicka , poszukam cie jeszcze kiedys na innym temacie. Ostatnie zdanie w twoim poscie nie jest jednak trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Szuja ktora zna j.polski 19.08.05, 23:21 Przetestujmy jeszcze tę Szuję z niemieckiego, i luksemburskiego (oni-tubylcy- taki język tam mają) to może w końcu się przestanie wymądrzać na temat "polskiego bydła" (którym chyba sam jest). Polak z Hiszpanii - Viva Espana!!! Gość portalu: Polak z Hiszpani napisał(a): > No widzisz, jakim jestes klamczuchem, raz opowiadasz, ze jestes z Luxemburga, > czy innego diabla, i nauczyles sie polskiego, a teraz nagle twierdzisz, ze > jestes na POLSKIM FORUM i francuzki ci nie pasuje. A ten francuski to wasz > jezyk ponoc???????? Od kiedy poczules sie Polakiem?????????? > Dobra rada, nie siedz na dwoch krzeslach, bo mozesz uszkodzic posladki. > > Najlepiej sie usmialem, z tego pielenia truskawek. A skad wiesz, ze truskawki > sie pieli? Widzisz czegos sie dowiedzialem od specjalisty z Luxemburga. > > A dlaczego sie tak chwalisz, ze kupiles 80 hektarow za posrednictwem > twojej "dziewuchy" (biedne stworzenie)- co ma piernik do wiatraka. Uwazaj, zeby > > fiscus cie nie zlapal za przekrety - bowiem sam sie podpisales, ze jestes malym > > oszustem i kretaczem. Coraz ciekawsze twoje CV. > > Osobiscie, mam w glebokim powazaniu, ze mnie opluwasz od "zbieracza truskawek", > > jedno ci moge powiedziec, ze w odroznieniu od ciebie, nie musze sie > przechwalac, ze jezdze z Luxemburga, czy kupilem tanio z przekretem 80 hektarow > > polskiej ziemi. Nie musze, i to wyjasnienie powinno ci kmiotku wystarczyc. > > C'est drôle comme les gens qui se croient instruits éprouvent le besoin de > FAIRE CHIER LE MONDE!!!! > > Przepraszam, moich rodakow z forum, ze wstawiam pewne zdania po francusku, chce > > bowiem aby ta luxemburso-.......a SZUJA zrozumiala, co do niej mowia w jej > jezyku. Nie znam jidish, a w Luxemburgu posluguja sie francuskim - wiec jako > Polski zbieracz truskawek, postanowilem zablysnac talentem. Uwaga dla "szuji" > - > nie szykam zatrudnienia w Luxemburgu ani na 80 hektarach. Przeciwnie, > poszukuje dobrego robotnika, ze znajomoscia francuskiego i polskiego, obywatela > > Luxemburga do mycia moich kibli w Marbelli - CV mozna przesylac : > zbieracztruskawek@truskawki.es. Nie mam wrazliwego nosa, wiec mysle, ze bede w > staniue zniesc luxemburskie zmrody!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 15:35 Hallo Jack. Male pytanko.Komu dalbys na tym forum tytul wodzireja w tej ZABAWIE?. Nie musisz sie czuc przez moje pytanie w jakikolwiek sposob zobowiazany. Tym niemniej , jak super to i zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Funky To ci, co wydali HITLERA na swiat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:13 ... widac mentalnosc nadal ta sama. Od tych Kartoffelnsuppe maja do dzis pusto we lbie ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Wogóle się Austriakom nie dziwię...... IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.08.05, 15:45 oni już w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych już raz przerobili temat: ZALEW POLSKIEJ CHOŁOTY NA CYWILIZOWANY KRAJ. Nie sądzę, żeby zgodzili się na powtórkę.............. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Austrii Re: Wogóle się Austriakom nie dziwię...... IP: 195.26.15.* 19.08.05, 16:02 Ja tez sie nie dziwie i podoba mi sie to. Mieszkam w Austrii od lat. Jako konsultant zarabiam tu przewaznie miedzy 3.000 a 4.500 Euro miesiecznie na czysto. Do tego dochodzi 13-ta i 14-ta pensja. Spotykam w projektach zagranicznych równiez polskich konsultantów, którzy fachowo nie ustepuja tutejszym, znaja perfekt angielski i sa prawie o polowe tansi, niz my. Gdyby dla nich otworzono tutaj rynek pracy, musialbym zrezygnowac z czesci zarobków. A to mi sie nie usmiecha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stop Re: Wogóle się Austriakom nie dziwię...... IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 19.08.05, 19:37 No sorki - chyba właśnie trochę ci psuję rynek pracy.... Ale na krótko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Wogóle się Austriakom nie dziwię...... 19.08.05, 23:37 Tylko że Polacy lat 70-tych i 80-tych chyba trochę się różnili od dzisiejszych emigrantów zarobkowych? Tak mi się jakoś wydaje - jakby z językami lepiej, i pieniędzy więcej zabieramy ze sobą, a i karty kredytowe, fakt - więcej latamy, bo są tanie linie lotnicze, ale i jakby samochody nasze lepsze, a komóry też chyba ze sobą bierzemy nienajgorsze? I najlepsze na koniec - wielu z nas już nie jeździ zagranicę pracować - tylko np. na narty do tej Austrii, na mecz Chelsea do Londynu, albo na baseny Tatralandii na Słowacji, czy na Oktoberfest do Monachium, a Hiszpanię większość zna nie z pól truskawkowych, tylko z plaż Lloret de Mar, Teneryfy czy Gran Canarii, a Włochy z Riwiery. Myślisz, że tak wielu Polaków zbiera greckie pomarańcze? Nie, raczej leżą na plażach obok Anglików i Niemców. To tylko kilka przykładów - każdy może dać swoje. Gość portalu: abc napisał(a): > oni już w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych już raz przerobili temat: > > ZALEW POLSKIEJ CHOŁOTY NA CYWILIZOWANY KRAJ. Nie sądzę, żeby zgodzili się > na powtórkę.............. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sava Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: 212.39.160.* 19.08.05, 15:50 "Polska wprowadzila symboliczny gest, pracownicy ze starej....". Tylko dlaczego gesty dotycza tylko UE, a co z USA i wizami dla Polakow. Dlaczego nie wprowadzic sankcji takze dla Amerykanow. Czyli jak oni nam tak i my im. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 15:58 Sava! Ty lepiej tej smierdzacej sprawy nie dotykaj.To ich bardzo boli.Ta nieodwzajemniona milosc ich wielkiego sojusznika. A oni maja ich de facto( NO BO PRZECIEZ TYLKO FAKTY sie licza a nie slowa i obiecanki - cacanki ) w bardzo glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:41 Lepsze to, niż lizać dooopę Putinowi, a napewno bezpieczniejsze. Zresztą - USA trzyma Niemców w ryzach, tylko ta śmieszna Francyja jakoś tak podskakuje, jakby pół świata do niej należało... Gość portalu: Schuja napisał(a): > Sava! Ty lepiej tej smierdzacej sprawy nie dotykaj.To ich bardzo boli.Ta > nieodwzajemniona milosc ich wielkiego sojusznika. A oni maja ich de facto( NO > BO PRZECIEZ TYLKO FAKTY sie licza a nie slowa i obiecanki - cacanki ) w bardzo > glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Thea do mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.arcor-ip.net 20.08.05, 11:38 mike-great napisał: > Lepsze to, niż lizać dooopę Putinowi, a napewno bezpieczniejsze. Zresztą - USA > trzyma Niemców w ryzach, tylko ta śmieszna Francyja jakoś tak podskakuje, jakby> > pół świata do niej należało... ------------------------------------------------------- Mike-great, jak sie nie ma dobrych i przekonujacych argumentöw, wmawia sie sobie i calemu swiatu klamstwa, w ten sposöb pröbuje sie caly swiat do wlasnej idei naklonic jak i w calym swiecie "wlasny porzadek" zaprowadzic. Jaki, dla kogo i dla czyjego zysku? Dzieki Bogu ze znajduja sie jeszcze takie panstwa jak Francja, Niemcy.... ktörzy umieja powiedziec NIE, NIE Z NAMI. Kretöw ktöre narobia wszedzie szkody wspölczesny swiat nie potrzebuje, rozumiesz co chce tu powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wet za wet Polska: nie dla nart w Austrii IP: *.makler.local / 195.187.134.* 19.08.05, 16:25 nie dla austriackich firm przy budowie polskich autostrad (Strabag precz), nie dla austriackich banków nie dla jajek po wiedeńsku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Icek Re: Polska: nie dla nart w Austrii IP: *.ny325.east.verizon.net 19.08.05, 18:14 O wypraszam sobie.. Panie "wet za wet" Jajka po Wiedensku musza zostac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Polska: nie dla nart w Austrii 19.08.05, 23:42 Lepsze są "Jaja a la Corrida". Znasz? Gość portalu: Icek napisał(a): > O wypraszam sobie.. Panie "wet za wet" > Jajka po Wiedensku musza zostac!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerk Mam nadzieję że nasza reprezentacja ich rozniesie IP: *.bp.wam.net.pl / *.crowley.pl 19.08.05, 16:30 w piłę cieciowski naród Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anszlus Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:05 Juz lece esesmanum dupy podcierac . Ja tam nawet na narty nie pojade , wole juz do Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Austrii Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dipool.highway.telekom.at 19.08.05, 17:51 > Juz lece esesmanum dupy podcierac . > Ja tam nawet na narty nie pojade , wole juz do Wloch. Tam tez nie bedziesz mógl pracowac legalnie. To co, do Rzymu tez nie pojedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pik Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: 80.48.189.* 19.08.05, 18:50 Nie,ale wole patrzec na Wlochow,niz na skrzywione ryje Austriakow Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:44 W Afryce jest kilka lepszych miejsc niż to rzymskie Colloseum, i to tam, gdzie już duuużo Polaków jeździ. Wypoczywać. Nie pracować. Gość portalu: Polak z Austrii napisał(a): > > > Juz lece esesmanum dupy podcierac . > > Ja tam nawet na narty nie pojade , wole juz do Wloch. > > Tam tez nie bedziesz mógl pracowac legalnie. To co, do Rzymu tez nie pojedziesz > ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: 213.17.165.* 19.08.05, 19:17 nie to nie, zawsze mozna jechac do UK, tam placa nie zle i w dodatku szanuja 'ludzi dobrej roboty'. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adas Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: 201.130.217.* 19.08.05, 19:29 Austria to karzelek majacy jakas zludna opinie o wlasnej wielkosci. Kto wogole chcialby pojechac pracowac do austrii? Ja szczerze mowiac wybieram Polske. Juz za kilka lat polkniemy tego karzelka pod kazdym wzgledem. Teraz juz tylko ograniczenia i protesty moga ich utrzymywac w poczuciu wlasnej wielkosci. I to jako takie jest dosc zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak z Austrii Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.dipool.highway.telekom.at 19.08.05, 21:06 Twoja wypowiedź przypomina mi stary kawał, jak to mrówka szła ze słoniem po moście, i mówiła do słonia: słyszysz, jak tupiemy? Już był jeden taki, co mówił, że Polska będzie drugą Japonią. A było to już prawie 25 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:46 To prawda. W Katowicach jest amerykańska firma z branży IT, całkiem fajna, która wiedeński oddział uczyniła podległym temu katowickiemu. I to jest jeszcze fajniejsze. Gość portalu: adas napisał(a): > Austria to karzelek majacy jakas zludna opinie o wlasnej wielkosci. Kto wogole > chcialby pojechac pracowac do austrii? Ja szczerze mowiac wybieram Polske. Juz > za kilka lat polkniemy tego karzelka pod kazdym wzgledem. Teraz juz tylko > ograniczenia i protesty moga ich utrzymywac w poczuciu wlasnej wielkosci. I to > jako takie jest dosc zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: repoman Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: *.icpnet.pl 19.08.05, 19:50 Kiedy Austria zapłaci za swe faszystowskie zbrodnie podczas II Wojny Światowej? Naród austriacki był bardziej faszystowski od samych Niemców, a obecnie stara się przedstawiać siebie w roli ofiary nazistów. Każdy demokratyczny Europejczyk powinien bojkotować zarówno samych Austriaków jak i towary austriackie dopóki ci faszyści nie odpokutują swoich zbrodni. Jak widać nadal nie wykazują żadnej skruchy, a nawet wprost przeciwnie. Śmierć austriackim faszystom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Inny Polak z Austr Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy IP: 195.3.113.* 19.08.05, 23:40 Precz z polskimi idiotami, kiedy ci ludzie tam zmadrzeja, juz nigdy. Dlatego wole mieszkac wsrod normalnych Austriakow niz 'normalnych' rodakow. Tu nie boje sie w nocy wyjsc na ulice, moj samochod stoi spokojnie na ulicy 24 na dobe w samym srodku Wiednia. I wcale nie gina mu kolpaki, czy lusterka. Moge isc do lekarza bez dawania lapowki, stac mnie na normalne zycie, panstwo (austriackie) placi na moje dzieci. I kto tu jest normalny? Nie ma nadziei, ze Polska dogoni normalne kraje. To my Polacy jestesmy przekonani o wlasnej wielkosci, jak pisal kiedys poeta, ale rzeczywistosc jest okrutna. Pozdrawiam tych co boja sie noca wyjsc na ulice i musza dac lapowke lekarzowi, aby dostac aspiryne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:55 To co piszesz, to dowód na to, że: - dawno nie byłeś w Polsce (albo byłeś w nieodpowiednich miejscach), - żyjesz ciągle w kapitalistycznym socjaliźmie, który boleśnie się (s)kończy, tak samo w Austrii, jak i w Niemczech, czy Francjii, - nie wiesz, że aspirynę Polak bierze w supermarkecie z półki, - twoje lusterka i kołpaki były ze złota, albo tak brzydkie, że ktoś ci zrobił przysługę, - polacy znają swoją "wielkość" i wartość, dlatego tak wielu z nich wybrało legalną pracę w Wielkiej Brytanii, niż niegodne życie w Niemczech czy Austrii, a chyba sam przyznasz, że brytyjskie zarobki niskie nie są? I jakby bardziej zrelaksowanie się żyje. Gość portalu: Inny Polak z Austr napisał(a): > Precz z polskimi idiotami, kiedy ci ludzie tam zmadrzeja, juz nigdy. Dlatego > wole mieszkac wsrod normalnych Austriakow niz 'normalnych' rodakow. Tu nie > boje sie w nocy wyjsc na ulice, moj samochod stoi spokojnie na ulicy 24 na > dobe w samym srodku Wiednia. I wcale nie gina mu kolpaki, czy lusterka. Moge > isc do lekarza bez dawania lapowki, stac mnie na normalne zycie, panstwo > (austriackie) placi na moje dzieci. I kto tu jest normalny? Nie ma nadziei, ze > Polska dogoni normalne kraje. To my Polacy jestesmy przekonani o wlasnej > wielkosci, jak pisal kiedys poeta, ale rzeczywistosc jest okrutna. Pozdrawiam > tych co boja sie noca wyjsc na ulice i musza dac lapowke lekarzowi, aby dostac > aspiryne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Austria będzie nadal blokować rynek pracy 19.08.05, 23:57 Koryguję pomyłkę z poprzedniego postu "polacy" powinno być dużą literą - Polacy. Błąd-literówka, przepraszam. mike-great napisał: > To co piszesz, to dowód na to, że: > - dawno nie byłeś w Polsce (albo byłeś w nieodpowiednich miejscach), > - żyjesz ciągle w kapitalistycznym socjaliźmie, który boleśnie się (s)kończy, > tak samo w Austrii, jak i w Niemczech, czy Francjii, > - nie wiesz, że aspirynę Polak bierze w supermarkecie z półki, > - twoje lusterka i kołpaki były ze złota, albo tak brzydkie, że ktoś ci zrobił > przysługę, > - polacy znają swoją "wielkość" i wartość, dlatego tak wielu z nich wybrało > legalną pracę w Wielkiej Brytanii, niż niegodne życie w Niemczech czy Austrii, > a chyba sam przyznasz, że brytyjskie zarobki niskie nie są? I jakby bardziej > zrelaksowanie się żyje. > > Gość portalu: Inny Polak z Austr napisał(a): > > > Precz z polskimi idiotami, kiedy ci ludzie tam zmadrzeja, juz nigdy. Dlat > ego > > wole mieszkac wsrod normalnych Austriakow niz 'normalnych' rodakow. Tu ni > e > > boje sie w nocy wyjsc na ulice, moj samochod stoi spokojnie na ulicy 24 n > a > > dobe w samym srodku Wiednia. I wcale nie gina mu kolpaki, czy lusterka. M > oge > > isc do lekarza bez dawania lapowki, stac mnie na normalne zycie, panstwo > > (austriackie) placi na moje dzieci. I kto tu jest normalny? Nie ma nadzie > i, > ze > > Polska dogoni normalne kraje. To my Polacy jestesmy przekonani o wlasnej > > wielkosci, jak pisal kiedys poeta, ale rzeczywistosc jest okrutna. Pozdra > wiam > > tych co boja sie noca wyjsc na ulice i musza dac lapowke lekarzowi, aby > dostac > > aspiryne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: mike-great, ciekawy okaz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.08.05, 11:09 Chlopie , Mike. Wpadlem na chwilke do biura ,to i przeczytalem cos tu przez nocke naprodukowal. Tobie przyznaje tytul najbardziej ZAKOMPLEKSIONEGO Polaka.Chyba cie juz nikt nie pobije , chocbym nie wiem jak sie staral.Do reszty postow nie zajmuje stanowiska .Nie oplaci sie, nic interesujacego.No to do poniedzialku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: corgan ale jaki zakompleksiony? o czym ty mówisz? IP: *.chello.pl 20.08.05, 20:40 Ryszard Kapuściński pisał kiedyś o tym, że kraje postkomunistyczne (w tym Poska) wpisały się w ogólny świat postkolonialny. W skrócie charakteryzuje się on tym, że oczywistym układem odniesienia w sensie gospodarczym, kulturowym i militarnym są byłe mocarstwa europejskie (do ktorych można zaliczyć byłe Cesarstwo Austriackie), Rosja i USA i w tym narzucanie krajom kolonialnym (np. Polska, Turcja, Iran, Indie) własnego punktu widzenia i systemów wartości. W Polsce "naturalnym" sposobem narzucano nam wartości niemieckie, ameryklańskie i po częsci rosyjskie. Mysle "porzadek" i od razu przychodzi na myśł "Austria" albo "Niemcy". Mysle "potega gospodarcza" i mówię "USA" albo "Niemcy" Np. przez wiele wiele lat wmawiano nam (tzn robili to głównie volskdojcze mieszkający w Niemczech i także Austrii) że np. Polacy sa nierobami i glupkami i myśmy w zakompleksieniu starali się udowodnić że to nieprawda i żeby nas kochali i zap.... 14 godz na dobę zeby udowodnić że Polak potrafi hehe Że o produktach "made in Poland" nie wspomne ktore kiedyś dla zasady były postrzegane jako gorsze. Typowe dla lat 80-tych byly twierdzenia "w Polsce to nigdy...." "w Polsce to zawsze..." itp. mozna tu wpisać dowolne zdanie. Ten świat ten punkt widzenia się właśnie rozpada. Nie dotyczy to tylko Turcji, Iranu, Indii ale także Polski. Polacy (tak jak Hindusi, Irańczycy, Turcy) wstali z kolan, przestali swoich wad uwazać za coś gorszego od wad Anglików lub Niemców. To nie jest tak że USA czty Niemcy przestały byc potęgą gospodarczą tylko ludzie zaczeli tam jeżdzić normalnie i przestali patrzeć na oba kraje klęcząc na kolanach. Strasznie zastanawiające jest że wbicie małej szpitlki w tylki volskdojczów i powiedzenie czegokolwiek kąsliwego i złośliwego na temat Austrii czy Niemiec doprowadza niektórych z Was do spazmów. Jesteście berdziej niemieccy niz Niemcy ktorzy chyba nie mają takich fobii, co? i mają stosunek do swojego kraju bardziej krytyczny i rzeczywisty niż wy? Nie widzę powodu aby pracowac z kims kto mniej lub bardziej uważa mnie za podludzia z niższą/gorsza kulturą a sam jest przekonany w własnej wyższosci. Tyle że poparte czym? Nie ma Adolfa i III Rezszy ale czy przypadkiem jego duch gdzies tam nie unosi się nad pieknymi łąkami alpejskimi? Gdybyś zadał swoim towarzyszom germancom pytanie "czego mogliby się nauczyć od Polaków"? albo "jakie wartości kulturowe mają nam do zaoferowania Niemcy/Austriacy" ciekaw jestem coby ci odpowiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: na temat Wreszcie robi sie normalna polityke IP: *.fbx.proxad.net 19.08.05, 20:25 "W odpowiedzi na decyzję większości starych państw UE Polska zdecydowała się na symboliczny gest: Niemcy, Austriacy i obywatele innych państw Unii utrzymujących okres przejściowy muszą starać się u nas o pozwolenie na pracę. A to bywa uciążliwe. Brytyjczycy, Irlandczycy i Szwedzi takiego obowiązku już nie mają." Podobnie z polskimi wizami dla Amerykanow ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JakeUK Pie.....rzcie Austrie IP: *.ipt.aol.com 19.08.05, 20:53 Przyjezdzacjie do UK,free trade sie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: corgan dla nich i tak zawsze bedziemy durnymi Polaczkami IP: *.chello.pl 20.08.05, 19:42 Austriacy są bardzo ksenowfobiczni i dla nich zawsze bedziemy podludzmi a to wyklucza jakiekolkwiek partnerstwo. Prawie zawsze tacy byli, to ichnie góry i górale były wylęgarnią faszyzmu. Po jaką cholerę sie męczyć i narażać na szykany? Mozna jechac do nich na narty i na zwiedzanie ale czy po cos wiecej? W 2009 jak otworzą swój rynek pracy to wszyscy beda mieli ich gleboko w d... bo albo będa mieli pracę albo będa miec więcej możliwości w UK, Holandii, Belgii, Skandynawii. Odpowiedz Link Zgłoś