Dodaj do ulubionych

Słodka wojna o ptasie mleczko

IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 10:00
polska milka to KUPA!!! Od momentu kiedy zaczeli produkowac czekolady w Polsce
wole zaplacic wiecej i kupic czekolade lindt-a. Jezeli ptasie mleczko milki
bedzie takie w smaku jak 'czekolady', to wedel moze spac spokojnie (w
przypadku ptasiego mleczka, bo czekolady tez ma tragiczne). pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruda Wedel górą IP: *.net.autocom.pl 12.09.05, 10:01
      Wedel nie ma sie co martwić...
      Jadłam ptasie mleczko MIlki i choć uwielbiam produkty Milki (czekolady,
      batony, oszeszki, rodzynki w czekoladzie), to jednak WEDLOWSKIE PTASIE
      MLECZKO NIE MA SOBIE RÓWNEGO.
      • Gość: były miłośnik Kiedys dałbym sie zabić dla ptasiego mleczka IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 10:56
        teraz,gdy po epidemii szalonych krow zastąpiono w składzie tego wyrobu zelatynę
        jakimś świnstwem nie biore tego juz do ust
        gorszy smak,fatalna konsystencja,z prawdziwego ptasiego mleczka zostala tylko
        nazwa i wyglad
        • Gość: mleczko Re: Kiedys dałbym sie zabić dla ptasiego mleczka IP: *.agora.pl 12.09.05, 12:13
          a kto Ci to pwiedział znawco technologii ptasiego mleczka !!!
          • Gość: milosnik Re: Kiedys dałbym sie zabić dla ptasiego mleczka IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 21:34
            nikt mi nie powiedzial
            po drastycznej zmianie smaku przeczytalem sklad tego ktore mi smakowalo i tego
            ktore mi juz nie smakowalo

trzeba po prostu umiec czytac ze zrozumieniem
            ps.acz skoro piszesz spod agory nie dziwie temu co pisze4sz
    • Gość: Stary Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:01
      Próbowałem wyrobu Milki - no niczego, ach gdzież te chałwy Wedlowskie z lat
      60-tych.
    • kristoos Słodka wojna o ptasie mleczko 12.09.05, 10:03
      Straszne rzeczy. A jaki to będzie miało wpływ na ceny ropy na światowych
      giełdach?
    • Gość: ZZZ Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: 195.42.249.* 12.09.05, 10:28
      PTASIE MLECZKO Z WEDLA JEST LEPSZE, DELIKATNIEJSZE. WCZORAJ JADŁAM TO Z MILKI I
      NIE DOŚĆ ZEJEST DROŻSZE, TO JESZCZE SAMA KONSYSTENCJA MLECZKA JEST TAKA JAKBY
      ZBRYLONA
      • czago Re: Słodka wojna o ptasie mleczko 13.09.05, 00:15
        A mi zdecydowanie bardziej smakuje Alpejskie Mleczko Milki. I niestety piszę to
        z przykrościa bo od kilkudziesięciu lat uznawałem i co jakiś czas kupowałem
        tylko Wedlowskie. Inne nawet się nie umywały. teraz po raz pierwszy stwierdzam,
        że Alpejskie jest smaczniejsze: jest jeszcze bardziej delikatne w smaku przez
        co jakby bardziej wykwintne. Czekolady jest zdecydowanie więcej i dla mnie jest
        smaczniejsza bo jest mleczna!
      • Gość: Maszrómhed Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:37
        Ptasie mleczko mniej słodkie jest - to plus.
        Jest droższe - 15 zł, a Milki kupiłem za 9zł chyba.
        Ale Ptasie mleczko to symbol narodowy i nie chcę jakiegoś fioletowego mleczka.
        Trzeba pilnować naszych rzeczy, bo się obudzimy nie u siebie.
    • tu.mozesz.spamowac Re: Słodka wojna o ptasie mleczko 12.09.05, 10:30
      a tam ptasie mleczko
      i tak pestki słonecznika są najlepsze
    • Gość: Andreas Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:37
      Po pierwsze Wedlowskie Ptasie Mleczko jest sprzedawane w 7 smakach
      (czekoladowe, kakaowe, truskawkowe, waniliowe, śmietankowe, waniliowe z
      galaretką, cytrynowe) + serie limitowane. Alpejskie Mleczko Kraft Foodsa na
      razie jest tylko waniliowe. Cena Alpejskiego mleczka w niektórych sklepach
      została obniżona tak by móc konkurować z Wedlowskim Ptasim Mleczkiem. Walory
      smakowe:
      Ptasie mleczko z Wedla ma niepowtarzalną konsystencję pianki, która jest
      delikatna i smaczna. Pianka jest oblana delikatnie czekoladą.
      Smak jest wysublimowany i wydaje się, że proporcje są dobrane idealnie.
      Alpejskie mleczko z Kraft Foods, ma mocno waniliową piankę, która jest bardzo
      dobra, pianka jest oblana mleczną czekoladą dość grubo i solidnie. Jedząc
      jedno, dwa, trzy jest bardzo smaczne. Jednakże bardzo szybko okazuje się, że
      jest za słodkie i dużo tego zjeść się nie da. Ptasie mleczko z Wedla pod tym
      względem jest lepsze. Bogactwo smaków oraz lepiej dopasowana konsystencja i
      proporcje pomiędzy ilością pianki a czekolady sprawiają, że Ptasie Mleczko z
      Wedla jest wciąż numerem 1 i może spać spokojnie !!!
      • Gość: artur Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.gl.digi.pl 12.09.05, 11:36
        fuuj... kupiłem właśnie próbuję to z Milki, łeeee nigdy więcej :(
      • Gość: h Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:36
        gratuluje szybkiej reakcji dzialu PR Cadbury.
        moze nastepnym razem piszcie w troche mniej oczywisty sposob?...
        • Gość: Rafal Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:09
          Odezwał się dupek z Krafta
      • Gość: fiona Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 12.09.05, 13:24
        Rzeczywiście, nalezy pogratulować tak szybkiego odzewu firmy na tym forum,
        tylko radzę używać mniej wysublimowanego języka i pamietac, że tu nie
        zamieszcza się tekstów reklamowych, na to sa inne miejsca.
        Lubię Ptasie mleczko wedla, ale uważam, ze od dłuższego czasu nie jest to już
        to, co było kiedyś. Może byście powrócili do innej czekolady, którą oblewacie
        piankę? Bo ta, którą obecnie używacie spowodowała, ze przestałam je kupować!!
        • Gość: jack27 Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:56
          zapewne zacząłeś kupowac ptasie mleczko z biedronki....tam to jest czekolada.My
          Polacy potrafimy tylko narzekać,a i tak włazimy w d... tym z zachodu,bo po co
          dawac pracę tym w Polsce
          • Gość: fiona Re: Ptasie Mleczko vs. Alpejskie Mleczko IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 13.09.05, 17:16
            Wiesz, do biedronki nie chadzam, mówię o ptasim mleczku opatrzonym
            znakiem "Wedel". I nie narzekam, ale wyrażam opinię swoją, a także moich
            znajomych. Podtrzymuje to co mówiłam, czekolada wykorzystywana do produkcji
            ptasiego mleczka firmy wedel jest beznadziejna w smaku, bardziej smakuje jak
            wyrób czekoladopodobny, niz jak prawdziwa czekolada. Oprócz tego, jeżeli chodzi
            o popieranie firm zachodnich, to cóż, hmm... radzę Ci, zebys się zorientował,
            czy firma Wedel jest rzeczywiście tylko firmą polska, czy może posiada obcy
            kapitał.
        • Gość: milka fan poploch w Wedlu...myslalem ze gazeta przesadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:20
          hehe, myslalem ze GAZETA przesadzila z tym poplochem w Wedlu, ale chyba robia
          tam jednak w gacie sadzac po tych wszystkich postach :)))

MF
    • Gość: Bolek Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.polish / 195.164.7.* 12.09.05, 11:16
      Wedlowskie ptasie mleczko to już historia. To co dziś oferuje się pod tą nazwą
      nawet nie przypomina smaku "Ptasiego Mleczka". Może niech catbury zabierze łapy
      precz od Wedla a wtedy wrócą stare receptury i znowu Wedel będzie Wedlem.
      Okazuje się, że w tym przypadku Wedel na fuzji stracił. Kiedyś wyroby o tej
      jakości nazywano czekoladopodobnymi a Wedel robił prawdziwe czekolady czego o
      tych dzisiejszych nie da się powiedzieć - w smaku przypominają posłodzone
      pomyje. Może już czas przypomnieć sobie drodzy włodarze Wedla o dobrym smaku i
      jakości
    • Gość: marecky Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:24
      konkurencyjny produkt jest paskudny w smaku i dużo droższy. 12-13 zł za 400
      g.Wedel, jak się dobrze poszuka kosztuje 10 zł za 500 g. Poza tym na opakowaniu
      Milki ne ma info gdzie to badziewie produkują. Jest tylko importer i
      dystrybutor. Jest robota dla PIH :-))).
    • Gość: Bolek Milka to najbardziej przeraklamowana czekolada!! IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 12.09.05, 11:37
      Nie rozumiem, jak tak cienko smakujący produkt może tyle kosztować! Np. Goplana
      jest o wiele smaczniejsza. W sumie prawie wszystkie są smaczniejsze. W składzie
      Milki jest oprócz tłuszczu kakaowego również tłuszcz mlekowy, czyli jest to
      prawie wyrób czekoladopodobny!
      • Gość: nie_uk Wedlowskie kosztuje 9,90 ale za 450g IP: *.idea.pl 12.09.05, 11:45
        a wczesniej pakowali 500g.
        ptasie goplany jest calkiem calkiem.
    • Gość: jjj Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:51
      najlepsze sa czekolady linda co prawda drogie ale musza byc drogie jak mja
      prawdziwe kakao a nie jak milka samo mleko w proszku i cukier juz nawet kolor
      milki jest jakis bury aa nie czekoladowy
    • Gość: świstak Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.pkt.pl 12.09.05, 11:55
      Milka z tą swoją czekoladą to się może schować, Milka np. w Wielkiej brytanii
      smakuje zupełnie inaczej.To jest bezsens.To mleczko pewnie będzie takie
      samo.Wedel the best:)
    • elfhelm czekoladki Lindta mmm pychota 12.09.05, 12:22
      Wedel się raczej nie ma czego obawiać. Jego produkt jest zakodowany w
      świadomości, chociaż wydawało mi się, że kiedyś był trochę lepszy. Za to bardzo
      dobre jest ptasie mleczko z galaretką (tyle że mogłoby byc jej ciut więcej).
    • woodpecker_from_mars Re: Słodka wojna o ptasie mleczko 12.09.05, 12:32
      Sprytny Cadbury Wedel obnizyl nie tylko cene ale i gramature opakowania
      rzeczonego mleczka;-)
      • Gość: jack27 Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:52
        STARY,WIDZĘ,ŻE CZĘSTO KUPUJESZ PTASIE,ZMIANA GRAMATURY NASTAPILA 2 LATA
        TEMU,ZASTANOW SIĘ JAK COŚ NAPISZESZ...SYMPATYK POLSKICH MAREK
    • Gość: prosiak Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.igf.fuw.edu.pl 12.09.05, 12:59
      O ile mleczko Wedla jest już niestety marne, to mleczko Milki jest tragiczne.
      Degustacja w sklepie skutecznie powstrzymała mnie
      na zawsze od kupowania tego syfu.
      A co do drugiego ogródka:
      Czy doczekamy się jeszcze "prawdziwego" Wedla kiedyś ?
    • Gość: m Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: 195.94.207.* 12.09.05, 13:00
      13 zł za ptasie mleczko...
      ciekawe kiedy doczekamy się normalnych rynkowych cen
      czyli 5-6 złotych za pudełko
      nie chodzi mi tu o podróbki dla biedronki tylko normalne markowe ptasie mleczko
      z wedla albo innej wartościowej firmy
      • Gość: anpio Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.toya.net.pl 12.09.05, 13:14
        Spróbowałem Milki i niestety bardzo się rozczarowałem.
        Nawet czekolada nie była dobra. Porównywanie tego produktu do Wedla
        to jakieś nieporozumienie.
    • Gość: miki Przywiązanie do marki ? IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.05, 13:15
      a szacunek dla klienta, wczesniej się pewnie nie dało obnizyć ceny, teraz nagle
      tak, a teraz WEDEL odwołuje się do przywiązania do marki, paradoksalnie od wielu
      lat wedlowskie ptasie mleczko w USA było tańsze niż w Polsce, w USA kosztowało
      ok 3$ a u nas 12-13 zł, to sie nazywa przywiazanie do klienta
    • Gość: wn=ma Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 12.09.05, 13:50
      Wg mnie produkt Milki będzie poważną konkurencją dla Wedla. Czekolada używana w
      mleczku przez Wedla nieodmiennie kojarzy mi się z wyrobami z masy tłustej sprzed
      25 lat
    • Gość: hardon Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.crowley.pl 12.09.05, 13:56
      Popieram. Oby tylko Lindt nie wpadł na głupi pomysł przeniesienia produkcji
      tutaj. Ale myślę, że możemy spać spokojnie, bo pewnie zauważyli dość wyraźną
      lukę w segmencie czekolad... po prostu DOBRYCH, niekoniecznie luksuswoych (ale
      i tak to półka wyższa).

Najbardziej rozbawia mnie w milce
    • Gość: color Nie kupujcie Alpejskiego Mleczka !!! IP: *.office.twins.net.pl 12.09.05, 14:30
      Nabylem wczoraj ten "wspanialy" wynalazek Milki, w celach poznawczych - tego nie
      da sie jesc ! W ogole nijak sie ma do "ptasiego" - po prostu wyrzucone pieniadze...

(koneser slodyczy)
    • Gość: Piotrrr Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.ch.uj.edu.pl 12.09.05, 16:27
      Trochę zdziwił mnie ten artykuł. Jakieś dwa tygodnie temu w Krakowie (Alma,
      Galeria Kazimierz) kupiłem Alpejskie Mleczko Milki. Jako wielki zwolennik
      Ptasiego Mleczka od razu przystąpiłem do degustacji :-). Po zjedzeniu połowy
      paczki stwierdziłem, że zdecydowanie wolę produkt Wedla. W Milce czekolady jest
      za dużo i ma taki dziwny, trochę mączny posmak. Spróbowałem i wystarczy, nie
      wróżę Alpejskiemu Mleczku długiej kariery.
    • Gość: JACK27 Re: Słodka wojna o ptasie mleczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:47
      Kraft zabiera nam pracę ,ich podrobka ptsiego produkowana jest poza granicami
      naszego kraju,dlaczego mamy nabijać kase innym,a tak w ogóle to niemcy są
      cieńcy,nie mogą sami stworzyć fajnych rzeczy tylko tak jak zawsze kradną
      pomysly innych.POLSA MUSI WYGRAĆ
    • monikinda Re: Słodka wojna o ptasie mleczko 12.09.05, 17:19
      mi milki ptasie nie smakuje, ma za dużo czekolady, a pianka prawie identyczna
    • jacek.69 Kiedyś kupiłem ptasie mleczko a la hipermarket. 12.09.05, 17:25
      Było obrzydliwe; potem testowałem innych firm. Decyzja jest jedna: POZOSTAJĘ
      PRZY WEDLU!
    • hellenblack Re: Słodka wojna o ptasie mleczko 12.09.05, 17:27
      "Odwalcie"SIE OD "naszego.wedlowskiego ptasiego mleczka!
      bO jakie to ptasie mleczko moze byc z fioletowek krowy???HA! HA! HA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka