unleashed 30.10.05, 22:05 GW już zapomniała, że spora część tych krezusów to zwykli złodzieje i oszuści z Abramowiczem na czele? No, ale w sumie na swoich się nie szczeka - prawda panie Adamie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saturn5 Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki 30.10.05, 22:29 jak masz poparcie Putina to mozesz byc oszustem i zlodziejem. W koncu ZSRR to bylo jedno wielkie zlodziejstwo i oszustwo wiec czemu sie tu dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A to na to nasza ekonomistka tow. <evunia>?? ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:50 "Do upadku ZSRR w tym kraju oficjalnie nie było milionerów. Dziś magazyn "Forbes" szacuje, że w Moskwie mieszka ich więcej niż w Nowym Jorku. Na liście liczącej 691 najbogatszy ludzi świata w 2005 roku umieścił 26 miliarderów z Rosji. Od dolarów majętnych Rosjan pęcznieją kufry banków na Zachodzie. Według Hansa- Juergena Kocha z działu obsługi międzynarodowych zamożnych klientów Deutsche Bank Switzerland co rok majątek powierzany przez Rosjan zagranicznym bankom zwiększa się o 15 do 2 i0 proc. Ministerstwo Finansów Rosji szacuje, że w tym roku odpływ kapitału z Rosji wyniesie 10 mld dolarów. Ta praktyka wynika z braku poczucia stabilności politycznej. Żaden z rosyjskich przedsiębiorców nie pozostał obojętnym wobec lekcji, jaką było zniszczenie koncernu naftowego Jukos." A co na tow. <eva>, ktora nam tu niemal co dnia wskazuje jak to pplk Wsadz tepi oligarchow, walczy o sprawiedliwosc spoleczna i zapobiega wywozeniu kapitalu z Rosji? BUHAHAHAHAHA! BUHAHAHAHAHA! BUHAHAHAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Putin tępi tylko Chodorkowskiego, buahahahaha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 00:44 reszta może mieć miliony. Ostatnio byłeś dumny,jak to się w USA milionerzy mnożą. Popatrz w Rosji jeszcze bardziej, a siła nabywacza dolarów tam o 3-4 razy wyższa. Czyli tą oficjalną liczbe rosyjskich milionerów trzeba jeszcze pomnożyć prze 3-4. Co ty na to???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Putin tępi tylko Chodorkowskiego, buahahahaha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 00:45 Gość portalu: Eva napisał(a): > Czyli tą oficjalną liczbe rosyjskich milionerów trzeba jeszcze pomnożyć prze >3-4. Co ty na to???? Wyjdzie na to, że w Rosji jest więcej milionerów niż w USA inteligentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Eva jestes niesamowita. Brawo IP: *.sympatico.ca 31.10.05, 02:06 Niesamowita inteligencia, wiedza i dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Eva jestes niesamowita. Brawo 31.10.05, 17:09 Tylko żeby to była prawda o tych rosyjskich milionerach. Niech evcia zechce napisać, jak żyje rosyjski inżynier, lekarz, nauczyciel. Co może sobie kupić za pensję, gdzie pojechać itp. Kiedyś słyszałem taką anegdotę: Car Aleksander II (mogły to być lata siedemdziesiąte XIX wieku raz jechał karetą przez reprezentacyjną ulicę Petersburga. Nagle na wystawie sklepu zobaczył bajecznie luksusową suknię. Kazał zatrzymać, wszedł i zapytał o cenę. Gdy usłyszał cenę, cicho zaklął i powiedział "O cholera, nie stać mnie!". Następnego dnia, z ciekawości wysłał posłańca, któremu kazał się dowiedzieć, czy suknia nadal wisi i czy przypadkiem nie obniżono ceny. Posłaniec powiedział, że sukni nie ma, została sprzedana. Kupił ją jakiś urzędnik od koncesji na budowę linii kolejowych. Sklepikarz powiedział, że urzędnik kupił suknię właśnie dlatego, że cara nie było na nią stać. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A to na to nasza ekonomistka tow. <evunia>?:-) 31.10.05, 15:57 No co, evuniu, nie potrafisz odpowiedzciec na KONKRETNE pytanie? Tak jak na to, czy Merkel zostala w istocie, jak przepowiadalas, Miss Universum zamiast "kanclerzyca"? BUHAHAHAHA! BUHAHAHAHA! BUHAHAHAHAHA! BUHAHAHAHAHA! Wiec powtarzam: No i jak twoj pplk Wsadz tepi oligarchow, walczy o sprawiedliwosc spoleczna i zapobiega ucieczce kapitalu z Rosji? ;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Ja ci ,evuniu, hymn ZACYTUJE!!! :-)))))))))))))))) 31.10.05, 16:05 Bo kacapski hymn to prawdziwy kabaret!:-))) NIEZLOMNY JEST ZWIAZEK REPUBLIK SWOBODNYCH RUS WIELKA NA SETKI ZLACZYLA JE LAT! [BUHAHAHAHA!] NIECH ZYJE POTEZNY, JEDNOSCIA NARODOW Z ICH WOLI ZRODZONY [BUHAHAHAHA!] NASZ KRAJ, ZWIAZEK RAD! CHWALA CI OJCZYZNO! TYS ZIEMIA SWOBODY! [BUHAHAHAHA!] LUDOW PRZYJAZNI OSTOJA I STRAZ [to ostanie, to akurat prawda! :-(((] SZTANDAR RADZIECKI, SZTANDAR LUDOWY DROGA ZWYCIESTWA NIECH KRAJ WIE-DZIE NASZ! -------------------------------------------------------------------------------- "WKROTCE DOGONIMY I PRZEGONIMY STANY ZJEDNOCZONE!" (Nikita S. Chruszczow-1960) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ja ci ,evuniu, hymn ZACYTUJE!!! :-))))))))))) 31.10.05, 16:11 Jeśli ci się od tego zmieniania frontów w głowie nie pokręciło to cię podziwiam. W końcu czym skorupka za młodu... Mogłoby się zdarzyć, że zacząłbyś w Voice of America przed ropoczęciem pracy odśpiewać hymn radziecki zamiast amerykańskiego - w końcu przy tylu propagandowych podobieństwach wszystko się może poplątać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Dziadek Tuska, to nic, ale babcia EVY! ;-))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:12 Tobie sie, evuniu, Komsomol z Hitlerjugend tez poplatal! No ale coz! "Trzeba z zywymi naprzod isc", nicht war? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Dziadek Tuska, to nic, ale babcia EVY! ;-)))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 18:16 ja jestem z sierocińca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Dziadek Tuska, to nic, ale babcia EVY! ;-)))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 18:18 Gość portalu: Eva napisał(a): > ja jestem z sierocińca I moja babcia też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Dziadek Tuska, to nic, ale babcia EVY! ;-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:22 Gość portalu: Eva napisał(a): > > > ja jestem z sierocińca > > I moja babcia też. Evuniu, po prostu nie pier... Twoja babcia byla Nadiezda Krupska,dziadkiem Wladimir Uljanow, a ty...po prostu wstydzisz sie do nich przyznac! No coz, doskonale cie rozumiem! ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dziadek Tuska, to nic, ale babcia EVY! ;-)))) 31.10.05, 18:26 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Evuniu, po prostu nie pier... > Twoja babcia byla Nadiezda Krupska,dziadkiem Wladimir Uljanow, > a ty...po prostu wstydzisz sie do nich przyznac! Co to skleroza w człowiekiem nie robi, obyś tylko nie skończył mentalnie jak Reagan, biedaczysko. Przed chwilą twierdziłeś, że moja babcia strzelała z Tuskiem w Wehrmachtcie. Jedz calgon, pomaga pralkom pomoże i tobie. One piorą ciuchy ty mózgi, więc możecie się tym samym pożywiać przeciw zwapnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 meerekat adwokat ex-komunistki Merkel 31.10.05, 16:21 meerkat1 napisał: > Tak jak na to, czy Merkel zostala w istocie, jak przepowiadalas, Miss > Universum zamiast "kanclerzyca"? BUHAHAHAHA! BUHAHAHAHA Och ty biedaku, jeszcze Merkel NIE JEST kancerzem... Pożyjemy zobaczymy, możliwe, że jednak będzie, ale: jak narazie nastąpił dziś w SPD "mord" na prawej ręce (Munterferingu) ustępującego kanclerza i ostry zwrot w lewo. No i teraz zrobi się dopiero ciekawie, może być, że znów wszystkie opcje będą otwarte, zobaczymy w najbliższych dniach. > Wiec powtarzam: No i jak twoj pplk Wsadz tepi oligarchow, walczy o > sprawiedliwosc spoleczna i zapobiega ucieczce kapitalu z Rosji? ;- Skąd to znów wziąłeś, nieszczęśniku?? Jak narazie to Bush walczy w całym świecie o sprawiedliwość, aż bomb mu zabraknie. A Putin?? Putin walczy o kapitalizm. Własny nie OBCY. Gdyby Chodo na czas to zrozumiał, to by dzić nie wypoczywał na Syberii... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: meerekat adwokat ex-komunistki Merkel 31.10.05, 17:02 Münteferingowi (nie Munterfreingowi) przyłożono dziś skutecznie w SPD i zrobiono ostry zwrot w lewo. No i jest jajo. Jeszcze może się zdarzyć, że tandem Schröder/Müntefering będzie wspominany jako prawicowy i jako konserwa w SPD. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Meerkat powiedz, pracujesz dla GW?? 31.10.05, 16:26 Dziś GW usunęła BEZ SLADU dwa posty Andrzeja i moje krytykujące bardzo grzecznie i kulturalnie twoją osobę. Jesteś może jednym z ukrytych moderatów forum, którego doświadczenia z ośrodka propagandy w VoA są dla GW cenne i tak to sobie dorabiasz sobie do renty? Macie w GW jakieś kondyngenty krytyki, których wobec moderatorów przekroczyć nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Meerkat powiedz, pracujesz dla GW?? 31.10.05, 17:03 moderatów oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Meerkat powiedz, pracujesz dla GW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:14 Nie, po prostu w GW TEZ bywaja ludzie z olejem w glowie! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Meerkat powiedz, pracujesz dla GW?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 18:16 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Nie, po prostu w GW TEZ bywaja ludzie z olejem w glowie! :-))) I w jedno i w drugie trudno jest uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat AKTUALNY HYMN KACAPSKI! -))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:19 "Skoro tak, to niech ktoś napisze coś na temat AKTUALNEGO rosyjskiego hymnu." A oto aktualna wersja, ktora kacapy spiewaja przed kazdym sklepem monopolowym: NA HOOY NAM SWOBODA RUSKIEGO NARODA GDY NIE MA CO YEBAT' I NIE MA CO PIT'?! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: AKTUALNY HYMN KACAPSKI! -)))))))))))))))))))) 31.10.05, 18:28 Gość portalu: meerkat napisał(a): > NA HOOY NAM SWOBODA > RUSKIEGO NARODA > GDY NIE MA CO YEBAT' > I NIE MA CO PIT'?! Wciąż ci się te hymny mylą, niczym moja waleczna (na dwóch już frontach) babcia. Meerkat to twój hymn, nie ruski i nie an'merykański.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Co powiesz na zwrot w lewo w SDP??? 31.10.05, 18:30 Wiesz już, że koalicja jest zagrożna, lewica z SPD zastanawia sią, czy jej dalej chce, a Stoiber z CSU (!!!!!!)zastanawia się, czy chce mieć Merklową jako kanclerza, jeśli odejdzie ceniony przez niego Muentefering z SPD (!!!) Buhahahhha Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wiesz, że twoja Merkel wygrała konkurs rosyjskiego 31.10.05, 18:32 tak dzielnie się uczyła języka wroga, że ją już w młodości jako narybek partyjny do Moskwy zapraszano. A po angielsku ani be, ani me ani kukuryku... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wiesz, że twoja Merkel wygrała konkurs rosyjs 31.10.05, 21:15 Nie sądzisz chyba, że to (nieznajomość angielskiego) jest atutem? A czy Frau Merkel zna turecki albo arabski? I kiedy zostanie zaprzysiężona na kanclerza? Może wtedy, gdy nauczy się polskiego? Od Papieża, na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Wiesz, że twoja Merkel wygrała konkurs rosyjs IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 23:54 zigzaur napisał: > Nie sądzisz chyba, że to (nieznajomość angielskiego) jest atutem? ??? > A czy Frau Merkel zna turecki albo arabski? ??? > I kiedy zostanie zaprzysiężona na kanclerza? Może wtedy, gdy nauczy się >polskiego? Od Papieża, na przykład... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: AKTUALNY HYMN KACAPSKI! -)))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:18 Gość portalu: meerkat napisał(a): > NA HOOY NAM SWOBODA > RUSKIEGO NARODA > GDY NIE MA CO YEBAT' > I NIE MA CO PIT'?! Wciąż ci się te hymny mylą, niczym moja waleczna (na dwóch już frontach) babcia. Meerkat to twój hymn, nie ruski i nie an'merykański.. Widac nigdy w MosKWIE ani w Pieterburgie nie bylas, a juz na pewno nigdy nie probowalas miejscowej specjalnosci w monopolu pakupit'! :-))))))))))))))))))))) P.S. A faszyzm i komunizm to po prostu dwie strony tego samego medalu, wiec twoja szanowna babunia bynajmniej nie musiala na dwoch frontach walczyc. Zwlaszcza ze na tym drugim froncie walczyli...Amerykanie! :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Meerkat , jak dlugie sa twoje lapki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:22 eva15 napisała: > Dziś GW usunęła BEZ SLADU dwa posty Andrzeja i moje krytykujące bardzo > grzecznie i kulturalnie twoją osobę. Pociesz sie, ze nie tylko Twoje! I am an equal opportunity Eliminator! :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu Tak samo rośnie ilość mieszkań w Polsce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 01:49 ... budowanych przez czarodziei - elektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chodorkowskiy Rosyjscy bogacze muszą więc popierać Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 08:22 którego rządy gwarantują ich bogactwo. Alternatywą są komuniści lub "limonowcy", gdyż "prawe siły", czyli lubiane przez Zachód Jabłoko i SPS ulegają na własne życzenie marginalizacji. Putin w zamian za ochronę może z kolei zażądać od nich większej solidarności z biednym ludem, czego dowodem może być rozwój Czukotki pod panowaniem Abramowicza. W Rosji, tak jak w Ameryce mozna być złodziejem, i to wielkim, ale trzeba działać inteligentnie, a nie na siłę jak pewien Michaił. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki 31.10.05, 10:54 To po prostu dworacy albo inaczej oligarchowie. Chwilowo oni są w łasce u Putina albo Putin w łasce u nich. W każdej chwili możliwa diametralna i dramatyczna zmiana sytuacji. "Tak było, tak jest', tak budiet na wsiegda!" (z tekstu rosyjskiego hymnu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki IP: *.pppoe.mtu-net.ru 31.10.05, 11:28 > "Tak było, tak jest', tak budiet na wsiegda!" > > (z tekstu rosyjskiego hymnu) Z jakiego hymnu? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki 31.10.05, 11:41 Gość portalu: kacap_z_moskwy napisał(a): > > "Tak było, tak jest', tak budiet na wsiegda!" > > > > (z tekstu rosyjskiego hymnu) > > Z jakiego hymnu? No tego to on już nie wie, nie wymagaj za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki IP: *.pppoe.mtu-net.ru 31.10.05, 23:47 Nie podal podobnie jak jest w koncu wiersza hymna, ale nie dokladnie. Wiec go i zapytalem. Bo przepisali te stary. Ale pisze - a nie wie. Ale ja tez nie znam polskiego. Tylko ze nie staram sie go uzywac. Wiec go i zapytalem, z ktorego hymnu? O 24 czasu moskiewskiego i o 6 rano (chyba w W-we 22 i 4 w nocy) www.rusradio.ru/live/default.asp nadaje nasz Hymn spiewany przez roznych wykonawcow. W roznych wersjach od rock do disco! Co tydzien albo troche wiecej jest nowa interpretacja. Tam dobze slychac tekst... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy na temat tekstu hymnu IP: *.pppoe.mtu-net.ru 31.10.05, 23:59 www.kremlin.ru/articles/state_insignia_02_3.shtml gimnrf.narod.ru/gimn.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy Re: na temat tekstu hymnu IP: *.pppoe.mtu-net.ru 01.11.05, 00:04 tu sa dwa - stary tekst i nowy rusteam.permian.ru/pages/anthem.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 państwa a władza oligarchów 31.10.05, 11:46 zigzaur napisał: > W każdej chwili możliwa diametralna i dramatyczna zmiana sytuacji. No bo w Rosji państwo jeszcze jakoć kontroluje sytuację, więc mogą polecieć łby oligarchów - nafciarzy, jeśli przesadzą z grabieniem państwa i narodu. W USA natomiast to oligarchowie - nafciarze mają państwo w ręku, państwo wije się resztkami sił jak piskorz i próbuje swoich władców przykrócić. ZA późno.. www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,382126,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: państwa a władza oligarchów 31.10.05, 12:02 Nie to miałem na myśli. W każdej chwili może nastąpić pucz obalający sprawującego władzę podpałkownika. Czy naprawdę nie wiesz, ile wydarzyło się carobójstw? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: państwa a władza oligarchów 31.10.05, 12:11 Jeśli chodzi o siły wewnętrzne to raczej nie widać dobrze zorganizowanej opozycji, chyba i w podziemiu jej nie ma. Jeśli chodzi o siły zewnętrzne, to ci którzy mogliby mieć apetyt, muszą się najpierw uporać z obaleniem Castro, Chaveza czy Mahmuda w Teherenia. Niech wreszcie zrealizują zadania mniejsze, zanim się wezmą za większe. Inaczej śmieszą tylko przypominając ryczącą krową, tą co to ma trudności z dostawami mleka.... PS. Jak tam z tym rosyjskim hymnem? Mógłbyś zacytować wspomniany tekst? Chyba ktoś ci w partii zrobił w młodości dowcip, nauczono cię jakiejś tam piosenki i wmówiono ci, że to rosyjski hymn.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: państwa a władza oligarchów 31.10.05, 17:14 Spiski mają to do siebie, że wybuchają niespodziewanie. Rosja nie jest pod tym względem wyjątkiem. Nikt nie twierdzi, że w interesie USA leży obalanie TERAZ Putina. Co do hymnu, to Rosja ostatnio robi pod tym względem remanent. Kiedyś, jeszcze za Jelcyna, hymnem Rosji była jakaś melodia z opery Glinki, podobno bez słów. Potem dopisano nowe słowa do sowieckiego hymnu Aleksandrowa-Michałkowa, z których pochodzi mój cytat. Być może, jest on nieaktualny. Skoro tak, to niech ktoś napisze coś na temat AKTUALNEGO rosyjskiego hymnu. Przynajmniej niech odpowie na pytanie, jaka jest melodia. Aby zakończyć wypowiedź, zasygnalizuję, że znam tekst czeski do melodii hymnu sowieckiego. Tekst napisano, sądząc z jego wymowy, w roku 1968. Jeśli zacytuję, to post z całą pewnością zostanie usunięty. Szkoda zatem mojej fatygi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: państwa a władza oligarchów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 17:24 zigzaur napisał: > Spiski mają to do siebie, że wybuchają niespodziewanie. Rosja nie jest pod tym > względem wyjątkiem. Datego wspominałam o podziemiu > Nikt nie twierdzi, że w interesie USA leży obalanie TERAZ Putina. Acha, rozumiem, USA obali go dopiero, gdy skończy mu się prezydentura > Co do hymnu, to Rosja ostatnio robi pod tym względem remanent. Kiedyś, jeszcze > za Jelcyna, hymnem Rosji była jakaś melodia z opery Glinki, podobno bez słów. Sprawa jest prosta i krótka. Po okresie jelcinowskim Putin wrócił do starego hymnu. Ja go nie znam, ale nasz niezastąpiony konwertyta meerkat właśnie go udostępnił. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=31235418&a=31264268 Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: państwa a władza oligarchów 31.10.05, 17:37 Wrócił ale do melodii Aleksandrowa. Dopisano nowe słowa. Zechciej w wolnej chwili sprawdzić. Zakładasz, że Putinowi "skończy się prezydentura". Rzecz w tym, że nawet sam Putin nie wie, kiedy i JAK jego prezydentura się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva15 Re: państwa a władza oligarchów IP: 203.177.236.* 31.10.05, 17:51 zwracam honor zigzaur, masz reacje z twoimi wypowiedziami, sprawdzilam wlasnie ten hymn i masz racje, ale na moje 15 lat mam dosc dobra wiedze?? Wiele sie ucze i znam sporo jezykow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: państwa a władza oligarchów 31.10.05, 17:53 Gość portalu: eva15 napisał(a): > zwracam honor zigzaur, masz reacje z twoimi wypowiedziami, sprawdzilam >wlasnie ten hymn i masz racje, ale na moje 15 lat mam dosc dobra wiedze?? >Wiele sie ucze i znam sporo jezykow!!!!! Może wiele, ale wciąż niewystarczająco. Przede wszystkim naucz się, że nieładnie jest kraść. Nawet tylko nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: państwa a władza oligarchów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.05, 17:51 zigzaur napisał: > Wrócił ale do melodii Aleksandrowa. Dopisano nowe słowa. Zechciej w wolnej >chwili sprawdzić. Możesz mieć rację. Zapytaj meerkata, on się naprawdę na tym zna. > Zakładasz, że Putinowi "skończy się prezydentura". Rzecz w tym, że nawet sam > Putin nie wie, kiedy i JAK jego prezydentura się skończy. Mnie to obojętne, ale Rosjanom szczerze życzę, by był on jak najdłużej, nawet zakładając zmianę konstytucji. Nc lepszego nie mogło im się wydarzyć, wystarczy się rozejrzeć po scenie politycznej: z jednej strony narwani postkomuniści, z drugiej pseudodemokraci gotowi kontynuować wyprzedaż Rosji tam, gdzie musiąa ją przerwać Chodorkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanniegrozny Forbes" szacuje, 31.10.05, 10:59 że jedna czwarta rosyjskich złóż ropy naftowej i minerałów jest własnością mniej więcej 100 osób>>> Zloza sa wlasnoscia skarbu panstwa. Te osoby to dzierzawcy koncesji na wydobycie. Od kazdej wyeksportowanej tony ropy placa 179 USD na rzecz skarbu panstwa - clo eksportowe. Oni sie bogaca - panstwo (stad te ogromne rezerwy) i akcjonariusze sie bogaca. Jak zagospodarowac te kase, zeby wszystkim bylo dobrze - "Szto delat' i kto winowat?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki IP: *.vs.shawcable.net 31.10.05, 18:28 To ze w sumie garstka ludzi posiada ogromny majatek pod swoja kontrola to nie znaczy ze Rosja to bogaty kraj. Przeciez tam nie ma klasy sredniej a strefa ubostwa jest glowna klasa w kraju. Nie ma sie czym chwalic ze garstka krezusow robi majatek bo ma do tego armie niewolnikow. Jesli to sie nie zmieni to w koncu znow narodzi sie jakis Lenin ktorego popra grupy zadne wladzy i cala masa zdesperowanych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
fenix77 Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki 31.10.05, 23:10 a gates to niby uczciwy- mam dwie ręce więc kręce człowieku- naucz sie jednego- ZWYCIĘZCÓW SIĘ NIE OCENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva czyśbyś sugerowł. że meerkat jest przegrany?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.05, 01:06 bo sobie cząsto z niego dworujemy? fenix77 napisał: > ZWYCIĘZCÓW SIĘ NIE OCENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USAk Widac, kto naprawde zarabia na podatku liniowym. IP: *.aep.bellsouth.net 01.11.05, 05:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USAk - zachodnioeuropejskie i amerykanskie banki. IP: *.asm.bellsouth.net 01.11.05, 17:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baratka Polacy IP: *.artnet.pl 01.11.05, 10:56 A polacy będą się zachowywać jakby byli sto razy bogatsi. Czy nasza paranoiczna duma narodowa już zawsze będzie nas zaślepiać do tego stopnia, że nie będziemy w stanie wykorzystywać sąsiedztwa Rosjii, nawet jako część Unii Eurpejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Rosyjscy bogacze przyciągają zachodnie banki IP: *.212.200.112.tisdip.tiscali.de 01.11.05, 14:05 to podobnie jak w Polsce.Kulczyk i im podobni to kto? Odpowiedz Link Zgłoś