Gość: usiruf IP: *.l5.c5.dsl.pol.co.uk 15.03.06, 21:31 Uklad dosiegnal juz wszystkich mediow w Europie (poza mediami przewielebnego oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QFC Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.ipt.aol.com 15.03.06, 21:34 Oto komentarz jednego z najbardziej znanych i cenionych korespondentow z Wielkiej Brytanii w Polsce. (O statusie grubo wyzszym, niz Cienski do kupy z Wagstylem.) Cienski z Wagstylem to dwa palanty lazace za PO, a ich artykuly to zwykla porpaganda. I saw this article with bemusement. I increasingly agree with you that the FT is behaving eccentrically. I am currently in Poland researching a survey (...) in which I intend to portray things rather differently! "Dla nie anglojezycznych: "Widzialem ten artykul ze rozbawieniem. Coraz bardziej zgadzam sie z Toba, ze FT zachowuje sie ekscentrycznie. Obecnie jestem w Polsce przygotowujac raport, w ktorym zamierzam pokazac rzeczy cokolwiek inaczej." Biorac pod uwage angielska wstrzemiezliwosc, slowo "ekscentrycznie" mozna przetlumaczyc, ze stracili rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: QCF podaj źródło koniecznie! IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 22:01 Potem nagłośnimy tego pana, bo tych palantów - propagandzistów nieważne jakiej maści nie ma już co czytac - ośmieszyli się ostatecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QFC Mysle, ze sie za to nie obrazi IP: *.ipt.aol.com 15.03.06, 22:47 bo nie zastrzegal tajemnicy. To Pan Edward Lucas z The Economist. Jest szefem dzialu odpowidzialnego za Europe Srodkowo-wschodnia. Survey (czyli wkladka) o ktorym pisze bedzie na temat Polski w Maju. Jak podasz mi e-mail - to Ci pchne calosc i naglasniaj... Co ciekawe, FT i The Economist maja tego samego wlasciciela: Pearson. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Hej, QFC 16.03.06, 16:07 Hej, QFC, polecam ci wycinek z innego artykulu w The Economist: "...But the real reason is that the takeover is bad news for state-owned PKOBP, until now Poland's biggest bank. The new government wants to force UniCredit to sell some of its Polish assets, making the new bank smaller and less threatening. Naturally, it dislikes foreign bureaucrats telling it that all this is quite illegal. Many Polish officials and politicians seem unaware that EU membership has limited their control over their own country. Told that the EU claims “exclusive competence” in competition policy, a spokesperson for the treasury ministry replies crisply: “Maybe they do.” The chairman of the parliament's finance committee, Wojciech Jasinski, of the ruling Law and Justice party, said this week: “What the commission thinks should not have any impact on the approach of our government.” The politics may be compelling, but the legal case against the deal looks flimsy. The only grounds for blocking it are prudential—if it involved dirty money, or threatened the stability of the financial system. Officials at the National Bank of Poland, which supervises banks, agree that there is no sign of this. But the central bank is under political fire from the new government, which dislikes its tight-money policy. One government appointee on the bank's council, Cezary Mech, has already said he will vote against clearing the takeover, apparently on purely political grounds...." Jak widac wszyscy na swiecie wiedza ze chosdzi o KORYTO w PKOBP ktore moze sie stac mniejsze jak toa fuzja przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruga2 zobaczcie w Internecie, kto doradza Kaczorom 16.03.06, 16:33 jest wśród nich jeden żydek, niejaki Klajberg, złodziej z bandy Leszka Millera, nakradł sie w Ministerstwie Nauki i na offsecie, jest protegowanym tow. Marka Borowskiego vel Berman. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Cooo?! Żydek w rządzie Kaczora?! Precz z PiSem! 16.03.06, 16:44 jaruga2 napisała: > jest wśród nich jeden żydek, niejaki Klajberg, złodziej z bandy Leszka > Millera, nakradł sie w Ministerstwie Nauki i na offsecie, jest protegowanym > tow. Marka Borowskiego vel Berman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv A ja s*am na to wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 17:15 i emigruję na zachód! Wkształcenie mam dobre, znajdę pracę gdzieś w normalnm kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Zli Polacy, Niemcy najlepsi. Kto ma prase, rzadzi. 16.03.06, 17:26 Tak jest w niemieckiej prasie, jak i w Gazecie Wyborczej i innych brukowcach finansowanych przez Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Zli Polacy, Niemcy najlepsi. Kto ma prase, rz 16.03.06, 17:28 a ty co malutki: ulobione tematy: a. syjonisci do syjamu b. germancy na german. troche to malo, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almagus Re: Komisarz J13 w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 17:39 J13 naszdzieja leppieja. Patrzy pazerny Nareczek na lustereczko, a lustereczkiem jest naszej szkatułki wieczko! Do tej szkatułki szły nasze wszelkie podatki, kombinują ci, jak brać na swoje dostatki. Aby przed Bogiem nie byli bandą złodziei, spełniają fanaberie byle kaznodziei. Jak myślisz Acku mogę już otworzyć wieczko i patrzy, a tu Andriejek pod owsem i sieczką, słyszy, ja tu jezde za niewinną owieczkę, a beło tyle tego, więc zrobilim sieczkę. Co za obraza za taki owczy obrazek, ty lustereczko jesteś jako „łżezarazek”, tyś „łżeredaktor” co mój prawy układ kala, bierze to puzdereczko i PiSdu rozwala. „Du, du, du, chodyła ja pa wadu”, Du, du, du, a ja etu wadu w PiSdu. Du, du , du, „oj durnyj pip mienia chrystił,” du du, du „i sztany na mienia spustił”! Nareczek wprowadza nam odnowę moralną, czyli siedem wojenek przez służbę karalną. Do rady wsadził swoich, obiecał zagładę, pewnie nam telewizję zamieni w tyradę. Po co nam dobre prawo dla sprawiedliwości, trybunał nie trzyma się socjalistyczności. Ryzykowny dla państwa jest jakiś samorząd, a służba cywilna toć pijaki i nierząd. Wolne „łżemedia” nie chwalą, choć osiągnięć brak. Jak coś pochwalą to w becik, pozycja na wznak. Te „lumpenliberały” tak bronią seks szopy, jak szturm na banki chcemy robić my i chłopy. Kto kościół nie wspiera tak, no - bez ostentacji, ten się sam wyklucza i nie może mieć racji. Du,du, du i paszoł ja na wajnu, Du,du, du, paszoł i prapał w PiSdu Du, du , du, „oj durnyj pip mienia chrystił”, du du, du „i sztany na mienia spustił”! „ Władzy nie zdobędziecie lumpenliberały”, wrzeszczy do nas z trybuny Napoleonek mały. On taką srogą zimę sprowadził na Ruskie, my we święconej wodzie zatopimy Polskie! Jak dwa metry świętości przybędzie bez mała, to my mowa, a reszta będzie bulgotała! He he, he rechot poślaków biegnie pół sali, jak fajnie będzie, Tuski będą bulgotali. Nawet czarny obrazek we łbach im nie stanie, że ich objęło już to mętne bulgotanie. „Wyszedło” po Nareczku takie Acuś Kuski, zabulgotało jak czinownik białoruski! Nada wam Polaczki te naszu konstitucju. Nada wam Polaczki, nu cara restitucju. Wam nada dat ruki w wierch za samodierżawie, Pa to dali wadzu, pasadili tiebia w ławie. Du, du, du nie nada „Targowicu”, Du, du, du, eta „tuskawica” w PiSdu. Du, du , du, „oj durnyj pip mienia chrystił”, du du, du „i sztany na mienia spustił”! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.galinski Niemiecki Paszkwilancki Ping-Pong Medialny !!!!!! IP: *.WICHITA.EDU 16.03.06, 17:42 polskojęzyczne niemieckie media w Polsce (szpringer, bertelsman) które stanowia 70 proc. prasy w Polsce razem z niemieckimi mediami w niemczech uprawiają w europie paszkwilancki ping-pong medialny przeciw Polsce powołując sie wzajemnie na własne opinie !!! broniąc zajadle interesów żydokomuchoszwabskiego Układu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.galinski Re: Niemiecki Paszkwilancki Ping-Pong Medialny ! IP: *.WICHITA.EDU 16.03.06, 17:43 Gość portalu: robert.galinski napisał(a): > polskojęzyczne niemieckie media w Polsce (szpringer, bertelsman) > które stanowia 70 proc. prasy w Polsce > razem z niemieckimi mediami w niemczech > uprawiają w europie paszkwilancki ping-pong medialny przeciw Polsce > powołując sie wzajemnie na własne opinie !!! > broniąc zajadle interesów żydokomuchoszwabskiego Układu GW skwapliwie cytuje te oszczerstwa broniąc z determinacją zagrożonego Układu ! Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: zobaczcie w Internecie, kto doradza Kaczorom 16.03.06, 17:24 "zydek" - zwolennicy pisu to jednak szmaciory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Mysle, ze sie za to nie obrazi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.06, 16:34 Gość portalu: QFC napisał(a): > bo nie zastrzegal tajemnicy. To Pan Edward Lucas z The Economist. Jest szefem > dzialu odpowidzialnego za Europe Srodkowo-wschodnia. Survey (czyli wkladka) o > ktorym pisze bedzie na temat Polski w Maju. Bardzo jestem ciekawa tej majowej wkładki i opinii p. Lucasa w niej zawartej. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co, jest zdeydowanie odosobniony w swych opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knoxvile1 Re: Mysle, ze sie za to nie obrazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:00 Mógłbym prosic o pełną treść? knoxvile1@o2.pl Z góry dziękuję. k1 Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna ---- 16.03.06, 09:53 Jeśli byle pismak w imię swoich a nie naszych interesów opluwa demokratycznie wybrany rząd. I ocenia sanację systemu posowieckiego i zwalczanie patologii jako zamach na demokrację.To znaczy że steruje nim kapitał. Nasi angielscy przejaciele którzy opuścili nas w 1939 roku i gładko wydali sojusznika Stalinowi jako wota wojenne,teraz pouczają. Kuriozum hipokryzji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- 16.03.06, 09:59 Przypominam, że Pis poparło aż 10 procent narodu przy 40 procentowej frekwencji. Czy to rząd demokratyczny uprawniony do misji dziejowej i zmiecenia POlski wraz z wiatrem historii, to sobie sam odpowiedz. Nie neguję tutaj ich zwycięstwa. Mam jedynie pretensje do wiejskich sposobów uprawiania polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:01 Przypomnę, że inne partie poparcie miały jeszcze mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: *.autocom.pl 16.03.06, 12:30 A ja przypomnę, że ktokolwiek nie wziął udziału w wyborach NIE MA PRAWA KRYTYKOWAĆ !!!!! Zrezygnował z demokracji, ODDAJĄC swój głos tym, którzy POSZLI. Koniec. Kropka. Kto uważa inaczej niech mi to logicznie wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Prawo do krytyki IP: *.petrus.com.pl 16.03.06, 16:07 Ja uważam inaczej. Z demokracji nie można zrezygnować. Jeśli do wyboru masz dwie opcje, z którymi się nie zgadzasz, to oznacza faktycznie wykluczenie Ciebie z grona decydujących (przypominam, że w demokracji mają to być wszyscy). Nasza ordynacja wyborcza jest skonstruowana w ten sposób, że aby znaleźć się na listach wyborczych, trzeba być wyznaczonym przez władze jednej z partii, więc to dobór list wyborczych przez liderów partyjnych de facto określa twój wybór. Wyobraź sobie sytuacje, że masz wybór między Hitlerem, a Stalinem, według Twojego poglądu każdy nie oddający głosu na któregoś z nich, de facto głosuje na któregoś z nich. Mówisz, że w takiej sytuacji niegłosujący obywatel nie ma prawa krytykować? Wysokość frekwencji wyborczej daje nam informacje na temat generalnej oceny społeczeństwa co do jakości i stylu uprawiania polityki, a ponadto ukazuje, dla jakiej liczby obywateli politycy nie mają dobrej propozycji politycznej- w języku ekonomii- jaki elektorat nie jest "zagospodarowany". Podsumowując, nie traktujmy niegłosujących jako rezygnujących ze swoich praw (one są niezbywalne), tylko jako ważny element wiedzy o stanie polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Prawo do krytyki 16.03.06, 16:31 gladko wytlumaczyles rzeczy oczywiste dla ludzi ze zdrowym rozsadkem - tylko czy ten demokrata z bozej laski to pojmie ..? Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck dywidzianka - co to są wota wojenne? 16.03.06, 14:49 A byle dyżurny propagandy rządowej (np. dywidzianka) może opluwać "pismaków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: *.edu.pl / 213.17.166.* 16.03.06, 09:59 Jasne, wywlekajmy sprawy związane z II WW!!!! Bo kurcze, przecież o to chodzi w gospodarce!!!!Jak chcesz żyć TYLKO wspomnieniami o czyms, czego nie doświadczyłaś osobiście, proszę bardzo, ale wydaje mi się, że nalezy się zabrać za robotę a nie walczyc ze wszystkimi i wszystkim jak robi Twój "demokratycznie" wybrany rząd! Tfu! Jak patrzę na Jarusia jak wymachuje tymi swoimi tłuściutkimi łapeczkami to się zastanawiam, gdzie i KIEDY się tak upasł, bo jeszcze 15 lat temu to chudziutki był, oj chudziutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_z_dywit ---- UK od dawna Jest Totalitarna Politycznie --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:02 Wielka Brytania !!! Szpedzy,kamery.inwigilacje,podsłuchy,werbowanie wielu obywateli by donosili na drugich. Całe może przelanej krwi Irlandzkiej. Wolność???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: publico_bono Jola, cichaj. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:53 Ujadasz jak glupi rattlerek. Gdyby Cie obrocic o 180 stopni, to bedziesz ujadala w nowym kierunku bez najmniejszego zorientowania, nie? Niby Twoja wypowiedź wśród praprzodków myśli ma jakiś sens, ale zrobiłaś z niej coś dziwnego. jak zwykle zresztą. Myślałaś o tym, żeby się na studia wybrać? Begerowa czuje się samotna, przyda się jej koleżanka do ściągania na egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: ---- UK od dawna Jest Totalitarna Polityczni 16.03.06, 11:02 a u was bija Murzynow ;) zreszta jaka tam inwigilacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: ---- UK od dawna Jest Totalitarna Polityczni IP: *.elb.vectranet.pl 16.03.06, 13:03 wyolbrzymiasz i upraszczasz, a już "werbowanie wielu obywateli by donosili na drugich" bzdurą totalną jest, byłaś? pomieszkałaś? nie wiesz nie wiesz nie rozumiesz nic... Jola, te dywity to w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw55 Jolka morze piszemy przez "rz" analfabetko !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:39 z semejbrony Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: ---- UK od dawna Jest Totalitarna Polityczni 16.03.06, 17:27 joleczko - z parspektywy dywit to wszyscy som totalytarne! Jeno w dywitach je dymokracyja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: 193.17.14.* 16.03.06, 10:24 'Angielscy przyjaciele' placa mi co miesiac 2100 funtow na reke. Full legal, z papierami i ubezpieczeniem, raz na miesiac przyjezdzam do Polski. Zaraz ktos napisze, ze to niewiele ale w PL dokladnie za te sama prace (firma poligraficzna) dostawalem 2000 zl (jak wzialem nadgodziny). Nie mowiac o tym, ze tu ktos ceni moja prace i moja wiedze (wyzsze wyksztalcenie, uczelnia prywatna, sam placilem za studia, uprzedzajac komentarze). Wlasnie sciagam do pracy 2 kolegow. Niedlugo w PL zostanie tylko PIS i LPR i Samoobrona z demokratycznie wybranym rzadem i Rydzykiem i sobie beda rzadzili 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu. Za chwile wyjada lekarze, prawnicy, inzynierowie, bo naprawde ludziom z wyzszym wyksztalceniem ciezko bedzie strawic totalna nienawisc p. Dorna, Gosiewskiego i Kaczynskiego do ludzi, ktorzy cokolwiek w Polsce osiagneli. Widzac, ze ktos dorobil sie jakichs pieniedzy od razu go atakuja - 'element ukladu, komuna, korupcja'. Ja zarobilem wlasna ciezka i uczciwa praca, do zadnego ukladu nie nalezalem, zadnych lapowek nikomu nie dawalem. Suwerennosc? Dla mnie najwazniejsze sa MOJE PRYWATNE sprawy eknonomiczne, MOJE pieniadze i MOJE problemy. Wszystko mi jedno, czy zarabiam w UK, Polsce, czy Laponii i czy wydaje je w Warszawie, Londynie czy Barcelonie. Ale dzieki temu, ze pracuje w UK nie martwie sie o mieszkanie, samochod ani o to, ze do pierwszego nie starczy. I po prostu nie chce, zeby mi Gosiewski zagladal do portfela, bo to nie jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: 157.25.155.* 16.03.06, 10:32 popieram w 100 %. mnie by nawet te ich rozlicenia polityczne przeszłości, lustracje i inne nie przeszkadzały. mam czyste sumienie (za młoda jestem), moja Rodzina też, więc nie mam się czego obawiać. ale żeby oni już w czorty zostawili moje pieniądze. szlag mnie trafia, jak oglądam swój pasek Rmua i widzę ile płacę na to ich "tanie państwo". k-ica mnie strzela jak słyszę te argumenty o wysprzedawaniu majątku narodowego i wrogim obcym kapitale. prawda jest taka, że gdyby nie ten kapitał nadal wybrańcy jeździliby syrenkami i pilibyśmy ocet. pańśtwowy -POLSKi - wszak kapitał nie starczyłby nawet na wykupienie jednej fabryki. i to nie państwo zatrudnia miliony ludzi w fabrykach, firmach zagranicznych i tych opluwanych hipermarketach. ech.... się mi ciśnienie podniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- 16.03.06, 11:11 heh, uwazam, ze kazdy mlody Polak powinien wyjechac choc na rok za granice, na Zachod, zobaczyc, jak sie zyje w normalnie dzialajacym kraju, zeby mogl bezwzglednie i stanowczo napierac na zmiany w Polsce, gdy wroci. Przelamac wszechobecny tu 'opor materii', smialo i odwaznie isc po nowy los dla Polski. Moznaby zachecic do tego w nastepujacy sposob: kazdy Polak, ktory wyjedzie na Zachod na rok (niekoniecznie w jednym ciagu) i wroci do kraju, zostanie na 10 lat zwolniony z podatku dochodowego. Oplacaloby sie wtedy wracac, bo jednak na Zachodzie podatki sie placi i zaczac BUDOWAC polska gospodarke, jako pracodawca, pracownik czy osoba samozatrudniona, w oparciu o dobre, sprawdzone wzorce. Moznaby to nazwac 'programem powszechnej edukacji obywatelskiej'. Rzad, ktoremu zalezaloby na dobru Polski, wprowadzilby takie rozwiazanie. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gem58 Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: 62.233.251.* 16.03.06, 17:14 > Ja zarobilem wlasna ciezka i uczciwa praca, do zadnego ukladu nie nalezalem, > zadnych lapowek nikomu nie dawalem. sam sobie przeczysz, nie popierasz pisu i twierdzisz ze nie nalezysz do ukladu :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Angielscy kapitaliści mogą nam skoczyć, <Jolu>! 16.03.06, 15:51 jola_z_dywit napisała: > Jeśli byle pismak w imię swoich a nie naszych interesów opluwa demokratycznie > wybrany rząd. I ocenia sanację systemu posowieckiego i zwalczanie patologii jak > o > zamach na demokrację.To znaczy że steruje nim kapitał. > Nasi angielscy przejaciele którzy opuścili nas w 1939 roku i gładko wydali > sojusznika Stalinowi jako wota wojenne,teraz pouczają. > Kuriozum hipokryzji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- IP: *.chello.pl 16.03.06, 15:59 Jolu z diwit widze nie pierwszy Twój post na tym forum. Władze wybrane demokratycznie nie zawsze muszą BYC demokratyczne. To niestety słabość naszego systemu. Hitler też został w demokratycznych wyborach wybrany. Powiedz mi, czy jak mnie się uroi, ze jesteś sowieckm szpiegiem, który działał wbrew interesowi narodowemu, to mogę Cię zlustrować? Zaufasz mi, ze niczego nie zmyślę, albo nie sfabrykuję dowodów. Jesli wiesz ponadto, ze nie lubię Cię bo masz inne poglądy niż ja? I co z tego, ze Anglia nas opuściła wtedy? Było to okropne, tak. Wiesz czemu? Bo wtedy tacy ludzie jak Ty bagatelizowali zagrożenie ze strony Hitlera. Tez mówili niemożliwe". Jan Nowak - Jeziorański jako emisariusz w Londynie ujrzał inny świat, ktoremu nie mogły się pomieścić w głowie, ze w Polsce są obozy zagłady, ze jest aż tak źle. Zresztą jolu, widzisz w Anglii tych samych ludzi co wtedy u władzy? My mieliśmy przez 50 lat komunistów. Czy to znaczy, ze komunistami będziemy już zawsze, bo wtedy byliśmy w strefie wpływów to i dziś jesteśmy? Czy Anglicy nie mają wobec tego, rozumijąc jak Ty, prawa twierdzić, ze pewnie znów skręcimy w lewo? Jednym słowem przyznajesz im rację, bo rozumując ja Ty tylko do takich wniosków można dojść, i jednocześnie powinnaś przyznać im rację? Dla mnie hipokryzją jest walka z mediami tylko dlatego, ze PISu nie chwalą. Hipokryzją jest oskarżanie n.p. Pana Tuska czy Pani Łuczywo o komunistyczne sypmpatie, podczas gdy byli to jednymi z najbardziej zaangażowanych w zwalczanie komunizmu ludźmi. PIS już nawet nie nagina faktów. Oni w dzień mówią, ze jest noc. Z takimi kłamstwami nawet nie bardzo wiadomo jak walczyć. Powiedz, jeśli powiem, ze Jola_z_diwit jest mężczyzną, bo wiem to i widziałam. To co zrobisz? Jak mi udowodnisz? Dowód, może być sfabrykowany, zdjecie cudze, świadectwo urodzenia tez mogę powiedzieć, ze jest fałszywe. Jedyhne co można wtedy zrobić to wyjść na forum i się obnażyć. TYlko, ze stracisz przy tym nieco na wizerunku. Tak to działa i PIS o tym wie. Cytując Kurskiego (kolejny dowód na hipokryzję PIS-u) liczą na to, że "ciemny lud to kupi" Ty albo to kupiłaś, albo masz jakiś cel w tej agitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Zydomasoneria w natarciu IP: *.vn.shawcable.net 16.03.06, 16:10 Masz racje Jolu. ja chcialbym zauwazyc, ze interesy miedzynarodowej zydomasonerii musialy zostac ostro zachwiane skoro taki zmasowany atak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oraz lumpenliberalizm i łżeelity. 16.03.06, 16:42 Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a): > Masz racje Jolu. ja chcialbym zauwazyc, ze interesy miedzynarodowej > zydomasonerii musialy zostac ostro zachwiane skoro taki zmasowany atak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: ---- Czy Polska Jest Jeszcze Suwerenna --- 16.03.06, 17:25 tak dlugo, jak nie rzadzi wicemerszalek oszustwo kredytowych - to na pewno tak. Pozniej to bedzie zalezna od dostaw z Bialorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: QCF podaj źródło koniecznie! 16.03.06, 10:59 to raczej PiS osmiesza sie ostatecznie, atakujac WIELKIEGO CZLOWIEKA, ktorym jest i zawsze bedzie Pan Profesor Leszek Balcerowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rozpromieniona Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 10:02 Po pierwsze: Survey oznacza ankiete a nie raport Po drugie: Przygotowywanie ankiety z gory zalozonym celem nieszczegolnie pozytywnie swiadczy o Twoim zrodle (pamietajac, ze ankiete zawsze mozna sformulowac tendencyjnie, zaleznie od poszukiwanych wynikow). Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 10:26 survey moze oznaczac kilka rzeczy, m.in opracowanie na dany temat, niekoniecznie w formie ankiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:55 powiedzmy, ze jest to w tym przypadku "badanie" czegos w okreslonym celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.centertel.pl 16.03.06, 10:35 > Po pierwsze: > Survey oznacza ankiete a nie raport Hehehe... Survey oznacza szeroko pojete badanie (w tym moze oznaczac ankiete). Jesli by bylo tak jak mowisz to jak bys przetlumaczyla nazwe sondy marsjanskiej: Mars Global Survey?? Polecieli tam ankiety robic :)? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 10:23 BTW: z tekstu wynika, ze raczej byl zdumiony niz rozbawiony, a to ogromna roznica. pozdrawiam jednego z niewielu na tym forum, ktorzy maja ochote troche czytac, a nie wchlaniac papke z GW i inych profesjonalnych mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sillybilly Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 16.03.06, 10:59 Ekscentryk to ekscentryk i absolutnie nie oznacza utraty rozumu. Moze warto jeszcze sie pouczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszubowski Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:13 Popieram Leszka Balcerowicz w calej rozciaglosci choc nie jest mi latwo. Ta Para blizniakow nie majac pomyslu na Polske jedyne co umie czynic to tylko poszukiwac wrogow.To Panowie juz bylo za niebosczki PZPR.Niczego nie umiecie tylko oczerniac, jestecie ludzmi podlego wzrostu i takiegoz ducha.Nie pzwolmy zawlaszczac Polski tym psychopatom i kurduplom intelektualnym. To Balcerowicz postawil wszystko na nogach a teraz ta grupa psychopatow usiluje to zniszczyc i niszczy.Dosc tego zabierajcie zabawki i won z SEJMU.Bo nic tam po was.Robicie z Rzeczypospolitej posmiewisko na calu swiat.Zgloscie sie natychmiast do wlasciwego lekarza na wyglad widac ze dreczy was mania przesladowcza.Won mi z oczu ja nie mam czasu na totalitarne eksperymenty tych gnomow.Balcerowiczowi zazdroscicie tak sukcesow i slawy jaka osciagnol Wy budujecie tylko nienawisc.Dosc!!!!!wypowiadam posluszenstwo takiej wladzy .ww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.8.0.237.se.wasadata.net 16.03.06, 16:21 uuuuu-ostre słowa... Niestety,teraz pozostaje Ci już tylko czekać kiedy zjawią sie po Ciebie ludzie Wassermana i zabiorą do Torunia.... Oni zawsze przychodzą nad ranem... Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 11:46 A można prosić o źrodlo? czy jak zwykle nie ma i źródłem jest podsłuchana rozmowa za zamkniętymi drzwiami u towarzysza Jarosława? Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 11:57 <Tak ,Polska to bagno politycznie,a gospodarczo..juz nie wspomne... ciemnota i zasciankowosc PiSu...knioty jedne....wstyd na caly swiat... Wstyd...juz za sam wyglad ..na poczatek..hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: 195.188.50.* 16.03.06, 14:05 ...researching a survey (...) in which I intend to portray things rather differently... - mumbo jumbo, waffle I saw this article with bemusement - clumsy English Korespondent z WB w PL powiadasz... "znany i ceniony"? Znany to on i moze jest z takich glinianych i niewypieczonych klockow jakie wali - no chyba, ze ta cala "wypowiedz" to wytwor czyjejs nazbyt wybujalej wyobrazni. Nawet gnioty w FT sa pisane lepsza angielszczyzna. Z niecierpliwoscia czekamy na ten "link" do calej wypowiedzi tego o "statusie grubo-wyzszym". PS: "survey" to nie "raport" i "bemusement" to nie "rozbawienie" Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 14:23 "researching a survey" gdzie tu masz napisane "przygotowujac raport". Survey - przglad, badanie, pomiar. Research - studia, poszukiwanie, praca badawcza. Polecam slownik, chociazby ten na onecie, "anglojezyczny" kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 14:26 Gość portalu: QFC napisał(a): > Biorac pod uwage angielska wstrzemiezliwosc, slowo "ekscentrycznie" mozna > przetlumaczyc, ze stracili rozum, eccentric: researching a survey ciekawe, mam nadzieje ze nie pracujesz jako tlumacz, eccentric: Departing from a recognized, conventional, or established norm or pattern. Tez nie popieram polityki PiSu ale to nie usprawiedliwia mnie do wkladania ludziom w usta slow ktorych nie powiedzieli i dokonywania nadinterpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 14:41 Gość portalu: QFC napisał(a): > Oto komentarz jednego z najbardziej znanych i cenionych korespondentow z > Wielkiej Brytanii w Polsce. (O statusie grubo wyzszym, niz Cienski do kupy z > Wagstylem.) Cienski z Wagstylem to dwa palanty lazace za PO, a ich artykuly > to zwykla porpaganda. > > I saw this article with bemusement. I increasingly agree with you that the FT > is behaving eccentrically. I am currently in Poland researching a survey > (...) in which I intend to portray things rather differently! > > "Dla nie anglojezycznych: "Widzialem ten artykul ze rozbawieniem. Coraz > bardziej zgadzam sie z Toba, ze FT zachowuje sie ekscentrycznie. Obecnie > jestem w Polsce przygotowujac raport, w ktorym zamierzam pokazac rzeczy > cokolwiek inaczej." > > Biorac pod uwage angielska wstrzemiezliwosc, slowo "ekscentrycznie" mozna > przetlumaczyc, ze stracili rozum. Laskawie prosimy o ujawnienie nazwisko osoby, ktora "intends to portray things rather differently". Sami ocenimy jej wiarogodnosc. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Europejskie media o awanturze o NBP 16.03.06, 15:53 Hej, QFC, polecam ci wycinek z innego artykulu w The Economist: "...But the real reason is that the takeover is bad news for state-owned PKOBP, until now Poland's biggest bank. The new government wants to force UniCredit to sell some of its Polish assets, making the new bank smaller and less threatening. Naturally, it dislikes foreign bureaucrats telling it that all this is quite illegal. Many Polish officials and politicians seem unaware that EU membership has limited their control over their own country. Told that the EU claims “exclusive competence” in competition policy, a spokesperson for the treasury ministry replies crisply: “Maybe they do.” The chairman of the parliament's finance committee, Wojciech Jasinski, of the ruling Law and Justice party, said this week: “What the commission thinks should not have any impact on the approach of our government.” The politics may be compelling, but the legal case against the deal looks flimsy. The only grounds for blocking it are prudential—if it involved dirty money, or threatened the stability of the financial system. Officials at the National Bank of Poland, which supervises banks, agree that there is no sign of this. But the central bank is under political fire from the new government, which dislikes its tight-money policy. One government appointee on the bank's council, Cezary Mech, has already said he will vote against clearing the takeover, apparently on purely political grounds...." Jak widac wszyscy na swiecie wiedza ze chosdzi o KORYTO w PKOBP ktore moze sie stac mniejsze jak toa fuzja przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.06, 16:18 Gość portalu: QFC napisał(a): > Biorac pod uwage angielska wstrzemiezliwosc Tzw. "angielska wstrzemiezliwosc" to mit bez pokrycia. Znam wielu Angoli i wiekszosc z nich zdecydowanie przewyzsza entuzjazmem i zywiolowoscia nas Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
rollingstone Europejskie media o awanturze o NBP 15.03.06, 21:37 Polityka Kaczynskich przypomina polityke rzadu Mecziara na Slowacji. Az dziw bierze co to za ludzie sa w PiS. Oni posluguja sie sluzbami specjalnymi tak jak Mecziar. Dorn, Wasserman, Kaczynski, Kurski, Zawisza, Rydzyk ...... Czy naprawde wszyscy poslowie PiS-u to takie male, plaskie zmije i padalce ? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars oj doigra sie Polska doigra.... 15.03.06, 21:43 a nikt za nia nie bedzie w UE plakal....Ci co mieli wyjechac juz dawno olali swoja stara ojczyzne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: oj doigra sie Polska doigra.... IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 21:58 a Ty co? na kolanach przed bankowymi cynikami-spekulantami???? Nie wstyd CI? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: oj doigra sie Polska doigra.... 16.03.06, 09:25 Pisząc o bankowych cynikach i spekulantach miałeś zapewne na myśli Romcia G. i Andrieja L. O cholera, napisałem Andrieja zamiast Andrzeja. Chociaż, właściwie po co poprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: oj doigra sie Polska doigra.... 16.03.06, 09:44 Zapomniałeś o Witoldzie H. i Marku K. (obecnym vice Sejmu). Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: oj doigra sie Polska doigra.... 16.03.06, 11:25 miejmy nadzieje ,ze to PiS, a nie Polska sie doigra... Ale ze olali, to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Re: oj doigra sie Polska doigra.... 16.03.06, 15:32 Ten kraj utraci ostatnie resztki wiarygodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Czy ciemny lud to kupi??? IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 22:11 Czy ciemny lud kupi to lanie wody przez GW? tą para komunistyczną propagandę, która leje się medialnym rynsztokiem każdego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janma46 Re: Czy ciemny lud to kupi??? IP: 82.160.4.* 16.03.06, 11:44 A ty przetrzyj oczy albo udaj się do okulisty,może on pomoże spojrzeć ci trzeźwo na polską rzeczywistość.Życzę zdrowia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Polske i Rosje laczy jedno: IP: *.cybernet.ch 16.03.06, 15:45 Polske i Rosje laczy jedno: nienawisc do Zachodu. Buractwo + brak obycia. Polske i Rosje dzieli jedno: bogactwa naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Czy ciemny lud to kupi??? 16.03.06, 17:31 pewnie, jak co tzw. prawiczce nie pasuje - to wsjo oszustwo - nie wazne jaka gazeta. Wiadomo! Nie klamie jedynie Nasz Ciennik oraz Radio mAryja Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi UE może nas odizolować od funduszy 16.03.06, 09:54 I mam nadzieję, że chociaż tym PiSuarów postraszy, bo gdy nagle zabraknie dofinansowania tak zamaszyście ukazywanych w polu przez Kazia autostrad, to się zes...ają. Podobnie było parę lat temu w Ausrii z Haiderem, na szczęście Unia ostudziła zapał debili. POtrzebny jest kubeł zimnej wody. Najlepsze będzie ograniczenie unijnych funduszy, których PiS i tak nie umie wykorzystać (patrz historia Mostu Północnego w Warszawie). Życzę mojemu krajowi podobnego scenariusza jaki przerobili Austriacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VonKris Na szczescie nie ty o tym decydujesz... IP: *.atrtnet.hu / *.i-trade.hu 16.03.06, 10:16 ..i na szczescie nie ma takich mechanizmow w UE zeby mozna bylo Polske w ten sposob ukarac. A co do calej sytuacji to nie jestesmy pierwsi w tego rodzaju sporach, polowa rzadow europejskich przerabiala to samo. I zwykle rzady wygrywaly w potyczkach z koncernami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!!!!!!! IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 21:58 Różówo-czerwoni przedali pół Polski, a teraz CI, którzy nas wykupili jeszcze śmią nas krytykować obrażając w ten sposób 50% wyborców, którzy głosowali na rządzący układ. Ale jak widać w tym przypadku, ludzie ich nie obchodzą. Proponuję NOTOWAć KTO NAS KRYTYKUJE i dzięki temu wytropić towarzystwo wzajemnej adoracji. Obchodzą ich własne interesy, a 23 mln ludzi żyjących na granicy min. socjalnego w Polsce nic ich nie obchodzi. Kto doprowadził do takiego stanu Polskę? PiS???? Może LPR lub Samoobrona????? Bezczelność inteligentnych cyników przewkroczyła już dopuszczalne granice. CO na to Gazeta Wyborcza? Żadnego zdania nie ma???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radku Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.06, 23:10 23 mln ludzi na skraju minimum socjalnego. KRRiTV miała być zlikwidowana a pochłonie 15 mln zł., świątynia opatrzności bożej kolejne 20 mln. centrum monitoringu mediów wole nie wiedzieć ile. To akurat dzięki PiS. policz sobie ile dzieci na skraju minimum socjalnego możnaby wykarmić za te pieniądze. wnioski i prognozy pozostawiam twojemu sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! 16.03.06, 09:27 A tak było przecież dobrze za Gomuły, Gierka i Jaruzela: zarabiało się 20 USD na miesiąc, były kartki po równo i można było w kolejce poplotkować w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! 16.03.06, 11:29 zigzaur napisał: > A tak było przecież dobrze za Gomuły, Gierka i Jaruzela: zarabiało się 20 USD n > a > miesiąc, były kartki po równo i można było w kolejce poplotkować w godzinach pr > acy. Ale jajko kosztowało 2centy a nie jak teraz 30. Flaszka 75centów a teraz 7$ , to co porównywać . Nie ma czego chwalić ale nie mozna porównywać zarobków w dolarach a nie porównywac wydatków . Jeszcze w 1988r za 100 dolców moja rodzina spokojnie sobie zyła majac na wszystko . A teraz za 500$ to mozna tylko wegetować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz i ojciec Re: jeszcze w 1988 roku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:42 jeszcze w 1988 roku z kazdym wyjazdem na Zachod czulem sie jak smiec jedzac miesiacami zarcie z puszek. teraz, pracujac na wlasny rachunek, zarabiajac srednia krajowa moge sobie raz na rok, dwa wyskoczyc z cala rodzina na narty w Alpy. spie wtedy w hotelu, jem w lokalach a nie chleb ze smalcem na tylnym siedzeniu poloneza. moje dzieci w wieku 8 i 17 lat widzialy juz, oprocz Alp, Grecje, Belgie, Anglie. Starszy Grzes ma nawet przyjaciol we Francji w Lyon, gdzie kiedys byl na turnieju piłkarskim. Gdy widzę jak moje dzieci z dnia na dzien ucza sie otwartosci na swiat to serce mi rosnie i czuje sie dumny z nich, z Polski, z mojej Ojczyzny, z tego jak sie preznie rozwija. a jakies fredzle chca mi teraz te moja Ojczyzne zabrac i zniszczyc to co budowalismy przez ostatnie ladnych pare lat. i to nie jest fair. no passaran! widze bledy i niedociagniecia w naszym panstwie, ale PiS zabiera sie od tzw. tylnej strony, a nie od najbardziej palacych potrzeb. system bankowy mamy jeden z najlepszych w Europie, byle demoludy moga go nam pozazdroscic. prof. Baka w 1988 roku byl wielkim wizjonerem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! 16.03.06, 09:46 Dodaj do tego kilkaset mln na becikowe, drugie tyle na nowe urzędy i etaty w administracji oraz sto na partie polityczne. Ktoś wie ile km autostrad dałoby się za to zbudować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syberiaa Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.aster.pl 16.03.06, 11:15 JA nawet nie chce o tym myslec. Tanie Panstwo?????????? dzizes co za klamstwa wciskali ludziom a najlepsze jest to ze mimo ze nie wywiazuja sie z tego co obiecali,ba... co wiecej, robia odwrotnie,zupelnie odwrotnie, i mimo tego wsystkiego ludzie nadal stoja po stronie <b>P</b>ierwszych n<b>I</b>e <b>S</b>prawiedliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: 65.124.173.* 15.03.06, 23:27 "CI, którzy nas wykupili jeszcze śmią" - Pomysl kto wzial (a potem glownie przejadl) pieniadze, za ktore nas wykupili? Zdaje sie, ze my Polacy. Skad taka zolc pod adresem tych, co zaplacili za to co my wystawilismy na sprzedaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecioroob Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.03.06, 12:19 Słuchaj no kajtek, trochę przeholowałeś. Fakty są następujące: Za komuny nikt nic nie przejadł, bo był tylko ocet. Sowiety i ich sługusy ograbiali nas przez pół wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elan Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.Red-83-36-18.dynamicIP.rima-tde.net 16.03.06, 12:21 I to jest powod dla ktorego Balcerowicz ma nas dalej skubac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal jakich nas? IP: *.bg.am.poznan.pl 16.03.06, 13:40 Balcerowicz został prezesem Banku Rezerw Federalnych? Nic o tym nie słyszałem. Siedź sobie na tym zadupiu w Stanach i do Polski się nie mieszaj, wolę żeby mnie "skubał" Balcerowicz, który krzywdy Polsce nie zrobi, niż PiS z jego prezeskiem i premierem, którzy dla krótkoterminowego skoku w notowaniach u socjalu polskiej gospodarce głowę w kiblu zanurzą i wodę spuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:44 "Przedamy" także ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! 16.03.06, 09:47 > Samoobrona????? Niewykluczone. Poczytaj sobie oświadczenia majątkowe jej posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HatePIS Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: 80.51.139.* 16.03.06, 09:51 goowno prawda ze 50% wyborców glosowalo na PIS. Tylu idiotów to w Polsce nie ma mimo waszych zakusów. Przypomnij sobie wyniki wyborów i frekwencję, a potem pomnóż jedno przez drugie to moze ci sie rozjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Nieobecni nie mają racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:20 Przypomnij sobie wyniki wyborów i frekwencję, a potem > pomnóż jedno przez drugie to moze ci sie rozjaśni kto nie głosuje, ten się sam wyklucza, nie podniecaj się tak nieistniejącymi głosami nieobecnych. Nie głosują - nie mają głosu na własne życzenie, czyli nie mają opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Raczej Ty nie masz racji IP: *.petrus.com.pl 16.03.06, 16:27 Nie chcę tego znowu pisać, odsyłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=38570792&a=38621227 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 16.03.06, 09:59 Inteligentny człowiek nie wypisuje takich bredni!!! Radzę jakieś samodokształcenie, leczenie z kompleksów a na koniec jak to nie pomoże strzał w skroń. Trochę więcej rozsądku. A kto, może PiS ustabilizował inflację, sprawił że dostając wypłatę można planować inwestycje, urlop etc. Kto, może niedouczona ekonomicznie J.Kaczka, zmienił nasz wizerunek poza granicami kraju. Trochę szacunku dla tych którzy tego dokonali. Nie twierdzę, że nie popełniono błędów (nie robi ich ten kto nic nie robi) ale sukcesy trzeba umieć doceniać i brnąć naprzód zamiast wszystko i wszystkich rozliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:17 Do tego stanu (tzn. że jesteśmy biedni) doprowadziło przede wszystkim 50 lat komuny. Co zaś się tyczy histerii wokół LB, to zgadzam się, że to idiotyzm. Facet sam przez własną arogancję wpuścił się w maliny. Co do połączenia banków, to wszystkim miłośnikom wolnego rynku i swobodnego przepływu kapitału pragnę przypomnieć, że: 1. W umowie prywatyzacyjnej UniCredito zobowiązało się do niełączenia z innym bankiem w Polsce, 2. KE kocha fuzje i przejęcia, ale tylko pomiędzy firmami europejskimi, jak tylko Amerykanie spróbują coś większego w Europie przejąć, to zgłasza się komisarz ludowy ds. konkurencji. Więc niech nas hipokryci wolnego rynku nie uczą. Niemniej poziom awanturnictwa w sejmie i paranoicznych wypowiedzi JK już osiągnął maksimum. Może JK zachowuje się jak Mourinho - zbiera na sobie całą uwagę mediów a drużyna robi swoje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! 16.03.06, 10:20 > uwagę mediów a drużyna robi swoje ;-) Swoje tzn. co? Bo tak za wiele nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino A co ma konkretnie być widać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:35 > Swoje tzn. co? > Bo tak za wiele nie widać... a co ma być konkretnie widać? Bo na razie poruszamy się w sferze haseł. Poczekajmy na dane z GUS oraz na propozycje podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A co ma konkretnie być widać? 16.03.06, 10:37 > na propozycje podatkowe. Te będą może za trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwona morda U nas ni ma prawicy Panie ! U nas same czerwone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:51 mordy w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzetze Re: Potwierdza się to co zawsze mówiła prawica!!! IP: *.chello.pl 16.03.06, 15:55 Faktycznie , potwierdza sie - ciemny lud uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Gates jr. Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:58 Tu "europejskie media" o awanturze o NBP tam "światowe media". A wszystko to parę artykułów FT. I po co tyle hałasu? Nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Układ Słoneczny ReWSZEchświatowe międzygalaktyczne media IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 22:04 To po prostu cyniczna propagandowa nagonka, mająca zastraszyć biednych ludzi w Polsce, która służy jedynie wzniecaniu chaosu - ale co to obchodzi układ. Oni maja w d... Polaków, to masa do wykorzystania przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: african news Re:Afrykańskie media o FT i innych cynikach IP: *.bazapartner.pl 15.03.06, 22:07 Jak donosza afrykańskie media o zasięgu ogólnoświatopwym międzynarodowe towarzystwo wzajemnej adoracji przy pomocy nielojalnych Polaków rozpoczeeło nagonkę na propolski i uczciwy rząd, dzięki którym Polska ma szanse wyzwolić się z pęt rżówo-czerwonej ośmirnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare1 Re:Afrykańskie media o FT i innych cynikach 16.03.06, 04:55 Gość portalu: african news napisał(a): > Jak donosza afrykańskie media o zasięgu ogólnoświatopwym międzynarodowe > towarzystwo wzajemnej adoracji przy pomocy nielojalnych Polaków rozpoczeeło > nagonkę na propolski i uczciwy rząd, dzięki którym Polska ma szanse wyzwolić si > ę > z pęt rżówo-czerwonej ośmirnicy. A jak sie juz wyzwoli to sie obudzi z reka w nocniku.. Miales chamie zloty rog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errabundi Radio Erewań IP: 82.142.178.* 16.03.06, 10:34 Tymczasem RADIO EREWAŃ podaje, iż "FT" wcale do Układu nie należy, a nawet nie korzysta z układu okresowego pierwistków. Ponadto minister Dorn pomylił się określając dziennikarza niewybnrednym epitetet, ponieważ nie była to suka, a pies - relacjonuje bieżące wydarzenia w Polsce rozgłośnia. Erewań dodaje, że minister Dorn właściwie określił maść zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci uklad rozciaga sie juz na caly uklad... sloneczny 15.03.06, 22:13 eskalacja paranoi trwa slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Gazeta Wyborcza, przestancie sie osmieszac. IP: 205.236.31.* 15.03.06, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci co jest smiesznego w powolywaniu sie na ft? 16.03.06, 11:08 to duzo lepsza gazeta, niz cokolwiek, co czytasz slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: co jest smiesznego w powolywaniu sie na ft? 16.03.06, 11:17 zdecydowanie lepsza niz wszystkie wypowiedzi i dzialania PiS-owcow. GW to jedna z tych naprawde rozsadnych gazet, ktore szanuje demokracje, liberalizm, wolnosc gospodarcza i rownosc wobec prawa. To dzieki GW zostala ujawniona Afera Rywina, ktora podkopala rzady SLD i byla wstepem do scigania kolejnych afer... NIECH ZYJE GW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Niech zyje GW!!! 16.03.06, 11:30 zgadzam sie w 100%, szkoda tylko, ze ludzie sprowadzili sobie na glowy cos o wiele gorszego niz sld... slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markos GW nie dala do podpisania listu o odejscie Balcera IP: *.Red-83-36-18.dynamicIP.rima-tde.net 16.03.06, 12:23 Ohydna manipulacja sluzalczej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: GW nie dala do podpisania listu o odejscie Ba 16.03.06, 12:28 nie manipulacja, tylko rozsadna opozycja wobec kaczyzmu. michnikowi kiedys beda stawiac pomniki slowskowyt.blox.pl/ Gość portalu: Markos napisał(a): > Ohydna manipulacja sluzalczej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmacius14 Re: co jest smiesznego w powolywaniu sie na ft? IP: 193.111.236.* 16.03.06, 15:49 hahahahah spadłem z krzesła !!!!!!!!!! jeśli tak naprawdę myślisz szczerze Ci współczuję. jedno pytanie na początek: czemu Adaś czekał pół roku zanim ogłosił całemu światu prawdę o złym Lwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagikK Re: co jest smiesznego w powolywaniu sie na ft? IP: *.k.mcnet.pl 16.03.06, 15:58 Jest! Wiedziałem, że w każdej dyskusji na forum GW znajdzie się jakiś super-aktywista, co w obronie IV RP zaatakuje A. Michnika! No i się znalazł! Znów czary: Balcerowicz wykluczył, PiS się oburzył, prasa zagraniczna opisała, a wszystkiemu winien Michnik... "IV Rzecz Polska Pospolita Ludowa - to samo od nowa, to samo od nowa." PS. Niestety nagród nie przyznano :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasia04 do critto IP: *.brutele.be 16.03.06, 16:18 z tym uwielbieniem gazety to nieźle pojechałeś. Czy naprawde nie widać gołym okiem, że to najbardziej manipulatorskie medium na rynku?? buahaha... afera Rywina ... Adaś nic nie osiągnąl wiec ja ujawnił, a jego zeznania przed komisją były anjbardziej mętne i mataczące. Gazeta szanuje to co akurat szanuje Adam S. i naprawde nie pisz więcej takich głupot. Te twoje inne wypowiedzi np. o braku przez 10 lat podatków dla osób wracających z zagranicy byly zdecydowanie lepsze. pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kilof taa..zachodnie media najlepiej wiedzą wszystko ;)) 15.03.06, 22:53 "To, co dzieje się w Polsce, przypomina komunistyczny totalitaryzm - wali z grubej rury niemiecki dziennik gospodarczy "Handelsblatt" Niemiecki palant, który nie ma pojęcia o tym, czym był w istocie komunizm, bierze się za porównywanie demokratycznie wybranej władzy do zbrodniczego systemu przyniesionego na sowieckich tankach? ŻAŁOSNE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: taa..zachodnie media najlepiej wiedzą wszystk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:43 Masz roumek kilofa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greghorius Kiedy pisza to polskie media, krzyczycie, że to IP: *.chello.pl 16.03.06, 10:22 mityczny "układ", ktrego nawiasem nikt nie widział poza ministrem Wassermanem jak go prąd w wannie pokopał. Gdy pisza to dziennikaże z zagrancy, którzy chyba nie moga być w tym układzie, to krzyczycie, że sie nieznaja na temacie. Jak wszyscy Ci zwracają uwagę, ze masz zafajdane spodnie, to może trzeba się zastanowić, czy tak nie jest rzeczywiście, a drzeć się, że to paskudny atak na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kisiek1 Re: Kiedy pisza to polskie media, krzyczycie, że 16.03.06, 10:38 brednie zagranicznej i krajowej prasy budzą we mnie salwy śmiechu. Skoro szanowny dziennikarz z niemieckiego SZ uważa że złotówka jest stabilniejsza od EURO to po co Polsce EURO. Może cała Europa przejdzie na złocisza a Balcerowicza niech zrobią Komisarzem d/s finansów. Będziemy mieli niską inflację i wszyscy powiedzą , że to sukces. Tylko że, ta niska inflacja proszę Państwa wynika dlatego że towary leżą na półkach bo nie maich za co kupić. W związku z czym nie drożeją a wręcz tanieją i stąd niska inflacja. I to jest właśnie ten sukces którym się szczyci Pan Balcerowicz i PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: Kiedy pisza to polskie media, krzyczycie, że IP: 157.25.155.* 16.03.06, 11:40 ciekawe wiec skad ten ciagly wzrost sprzedazy detalicznej Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Kiedy pisza to polskie media, krzyczycie, że 16.03.06, 11:50 kisiek1, Ty byś chciał, zeby w sklepach był kapitalizm a w zakładach pracy socalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21gość Re: Kiedy pisza to polskie media, krzyczycie, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:55 a panu by się przydało leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Muzykant Juz Radio Maryja wyprostuje im ryja! IP: 152.75.60.* 16.03.06, 12:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Europejskie media o awanturze o NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:33 czy prof Balcerowicz jest z WSI,albo czy WSI maa na niego haka ? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka 16.03.06, 02:00 Po pierwsze nie rozumiem tego zaściankowego podejścia wybiórczej, która tak się przejmuje każdym szczeknięciem na nasz temat w europie. Nie rozumiem tego tym bardziej, iż te wszystkie opinie wychodzą z Polski i są powtarzane przez zagranicznych dziennikarzy w geście poparcia PO i liberałów. Co robi szanowny prezes NBP, krzyczy na sejm i rząd że łamie prawo ujmując się za kolegami usuwanymi z posiedzenia szanownej rady. Dość kolesiowstwa woła. Dość układów. I co robi następnie ten nienawidzący układów i kolesiostwa prezes. Jedzie do swojego kolegi, starszego brata prezesa banku europejskiego i wypłakuje się mu, jak mała dziewczynka w mankiet, że nikt go w Polsce nie lubi. Nazywają mnie lumpenliberałem i twierdzą że zawsze się myliłem, a przecież ja to państwo, ja jestem strażnikiem pieniądza, wolny rynek to ja, jak ja umrę to będzie koniec wolnej gospodarki w tym kraju. A co robi kolega prezesa B., wygłasza poparcie dla swojego młodszego adepta mówiąc że niezależność NBP to brak jakiejkolwiek krytyki wobec tej prawie boskiej postaci jaką jest nieewątpliwie przezes Balcerowicz. A ten kto myśli inaczej będzie się smażył w piekle. Czy to nie jest oczywisty przykład kolesiostwa i łamania prawa - cytuję i podążam za prezesem B. A co w tym czasie robią nasi patrioci z PO i UW. CI w Polsce i parlamencie europejskim. Latają do wszystkich, także do dziennikarzy i krzyczą że w Polsce dzieje się tragedia. Następuje zamach na wolność i niezależność. Za wszelką cenę starają się oczernić przeciwników politycznych,zapominają tylko o jednym, że srają we własne gniazdo. To jest typowa postawa patrioty z PO. Opluć, oczernić, zniesławić nieważne że ze szkodą dla Polski. Cel uświęca środki. Do wszystkich obrońców wolności słowa: Na jakim etapie jest proces naczelnego Michnika przeciwko dziennikarzowi, który ośmielił się pisać na jego temat? I druga sprawa. Na jakim etepie jest sprawa ściganego przez polską prokuraturę w Angli polaka za obrazę prezydenta Kwaśmiewskiego, którego nazwał on cytuję(byle mnie nie ścigali) "kłamcą i pijakiem". Jak to jest, że wielokrotne przypadki pojawiania się publicznie, pijanego prezydenta Kwaśniewskiego były nie tylko solidarnie przez dziennikarzy ukrywane, ale nawet tuszowane(niszczono kasety z nagraniami). To jest ta lewicowo-liberalna wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były witam -sztab PiS nie śpi - jak za Lenina IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.03.06, 09:55 Ile płacą Ci wierszówki za takie pamflety. Jeśli wiesz, co to pamflet w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Re: witam -sztab PiS nie śpi - jak za Lenina IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 10:21 Gość portalu: były napisał(a): > Ile płacą Ci wierszówki za takie pamflety. Jestem przekonany ze on nawet nie jest na ryczalcie. Sni jednak o tym, ze ktos go kiedys z pisu doceni i zatrudni, a wtedy i on bedzie mogl za opluwanie ludzi pieniazki kasowac. Ja mysle, ze tego typu mentalnosc wynosu sie z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino szybka reakcja działaczy na nieprawomyślne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:26 a ja myślę, że "premier.z.krakowa" ma rację. A co do supozycji (jeżeli wiecie co to supozycja), że ktoś jest na wierszówce, bo krytykuje żałosne zachowanie LB, to podobno Kaczyński ma paranoję, ale widzę, że już prątkuje na "światłych" także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Głąby pisuaru chcą posad w bankach jak Skrzek IP: 167.3.114.* 16.03.06, 10:29 i Kostrzewski. Będziemy mieli przez długi czas zimną wojnę domową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzykowe_Dziecię Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: 195.94.222.* 16.03.06, 09:58 DO wszystkich pro PiSSowskich palantów. Nie wiem kto z Was pamięta czasy sprzed 1989r. Ja niestety mialem okazję zasmakować tego życia. Tego ustawicznego upadlania, na każdym kroku, pustych sklepów, w których stało się godzinami po kawałek padliny, 500% inflacji i wielu innych smaczków ówczesnego wspaniałego życia. To dzieki Balcerowiczowi o tamtych czasach zostało tylko wspomnienie i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Ale jak obserwuję to co wyrabia banda Kaczorów to zaczynam się poważnie niepokoić, czy po 16 latach nie zapanuje sytuacja sprzed 1989 roku. Partio nacjonalistyczno-katolicka wara od Balcerowicza i od NBP !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: 195.136.36.* 16.03.06, 10:01 do leczenia gosciu im szybciej tym lepiej.i wylacz telewizyje bo cie paralizuje umyslowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsniony Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:02 Tiaaa, dziekujmy Bogu ze mielismy Balcerowicza bo bez niego przyszloby nam zyc teraz tak jak w Czechach Sloweni albo jakiejs innej Estoni... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka 16.03.06, 11:20 raczej jak w Bulgarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,z gdańska Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:04 objawy paranoicznego postrzegania rzeczywistości udzielają się nie tylko liderom PiS-u ale co równie niepokojące ich zwolennikom. Ciekawe jaki kompleks (ik) za tym stoi? Czy każdy znich ma swoją prywtną krzywdunię za którą teraz może - choć przez tych kilka chwil - dowalić oponentom czy raczej jest to wspólny paranoiczny fundament? Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Balcerowicz płacze? 16.03.06, 10:06 Chyba dlatego, ze musi poczekac jeszcze jeden caly dlugi rok do emerytury! Jak tylko sie pozegna z NBP bedzie na niego czekac synekurka wiceprezia Banku Europejskiego... Dzisiaj ma prawdopodobnie najwyzsza wyplacana pensje w Polsce, a za 12 miesiecy oprocz polskiej emeryturki ten moczarowski "liberal" bedzie dostanie pensyjke ze cztery razy wieksza od pobieranej dzisiaj w Polsce... I kto sie wtedy bedzie z kogo smial....? WY czy facet ktory jako przywodca partii nie tylko przegral wybory ale jeszcze doprowadzil do upadku swojej formacji politycznej.... Nie tyle z uwagi na program ile na swoj wyjatkowo wredny osobisty charakterek... Uczcie sie! Uczcie chlopaki! I dziewczyny tyz... bo inaczej zawsze bedziecie grac waltza z Gronkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: implant Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 10:10 Czy pan Balcerowicz jest placzkiem, czy nie- niestety jako pierwsi przekonacie sie Wy. Wy wszyscy ktorzy w Polsce mieszkacie. Z uwagi na to, ze TAM nie mieszkam pozostaje mi rola obserwatora i smiem twierdzic, ze Rzad nie powinien mieszac sie do polityki pienieznej!, ale jak mowie, to moje zdanie- patrzacej z boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g--> p.z.k Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka IP: 194.8.62.* 16.03.06, 11:56 Nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Balcerowicz płacze jak mała dziewczynka 16.03.06, 13:15 premier.z.krakowa napisała: > mówiąc że niezależność NBP to brak jakiejkolwiek krytyki wobec tej prawie boskiej postaci jaką jest nieewątpliwie przezes Balcerowicz. A ten kto myśli inaczej bę dzie się smażył w piekle. gdzie balcerowicz cos takiego powiedzial?? czy pani uzywa halucynogenow?? > A co w tym czasie robią nasi patrioci z PO i UW. CI w Polsce i parlamencie euro pejskim. Latają do wszystkich, także do dziennikarzy i krzyczą że w Polsce dzieje się tragedia. Następuje zamach na wolność i niezależność. Za wszelką cenę starają się oczernić przeciwników politycznych,zapominają tylko o jednym, że sr > ają we własne gniazdo. po pierwsze prosze sie wyrazac. po drugie bardzo dobrze, ze europarlamentarzysci (niektorzy) bij na alarm. miejmy nadzieje, ze kaczyszenkom nie uda sie wdrozyc modelu bialoruskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Wielcy Uczniowie Josifa Wissarionowcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:51 "Po nas potop! „Wy władzy nie zdobędziecie lumpenliberały”, wrzeszczy z trybuny Napoleonek mały. On srogą zimę sprowadził na Ruskie, a ja z Rydzolem zatopimy Polskie! Jak dwa metry wody będzie bez mała, my gadamy, reszta będzie bulgotała! He he rechot poślaków biegnie po sali, jak fajnie będzie, Tuski będą bulgotali. I czarny obraz we łbach im nie stanie, że ich objęło już to bulgotanie. I wyszedł po nim taki Kuski, i zabulgotał jak czynownik ruski! Nada wam Polaczki naszu konstitucju Nada wam Polaczki cara restitucju. Jest u was takaja antykacza Targowica, tolko nie ana, nielzia brat tuskawica. Ruki w wierch za samodierżawie, Pa to posadili tiebia w ławie. Chyba przyszło żyć tu karnie i wypasać krowom darnie. Nie ma takich już miesięcy i nas o trzydzieści tysięcy jest mniej o tych co potrafi, że niedługo szlag nas trafi, nas za tanie nam płacenie, cienkie Pisolenie, reform uwalenie! Przyjdzie nadciśnienie, przyjdzie przesilenie! Feromonem klonów samoobronna gnojowica, na rydzomoheroinie uwalim Balcerowicza! Podług russkowo pierwowzora, naślemy na niego prokuratora! Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła". Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Wielcy Uczniowie Josifa Wissarionowcza 16.03.06, 10:14 o młodzież wszechpisoska sie wypowiada i jak zwykle wierszem czy ironią sypnie.Pare wyświechtanych komunałów oglosi,zapamiętanych z dawnych złotych lat,kiedy każdy 20 usd miał,oczywiście oprócz was kanalie.Gazeta Wyborcza sie nie podoba to wypad do waszych szmatławych ,populistycznych pisemek.Balcerowicz tak jak i Wyborcza, to jest jakość i wyżyny na które nie dane wam było się dostać.To jest nasz dorobek narodowy!.A pluc to se możecie na te wasze brudne dłonie wyciągniete po nasze pieniądze,ciezko wypracowane w warunkach zdrowej i normalnej konkurencji.Waszą sprawiedliwość "wszystkim po równo"już przerabialiśmy, nieroby! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Wielcy Uczniowie Josifa Wissarionowcza 16.03.06, 11:14 wyluzuj... akurat ten wierszyk jest ironiczny i obsmiewa LPR+PiS+SO+MW... Nie jest ich dzielkiem propagandowym, wrecz przeciwnie... Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachura rozwiazanie IP: *.liangdar.com.tw / *.liangdar.com.tw 16.03.06, 10:00 to se obroncy Balcerowicza bierzcie go do siebie, niech Wam prowadzi gospodarke i pogadamy za kilka lat, jak go bedziecie wywozic taczkami. a my se wezmiemy Balcerka z 'Alternatyw 4' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Kaczyński jak Gomułka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:03 no i mają rację, wypisz, wymaluj ta cała hucpa pisuarów to jak w marcu 68, a wyskoki jOTkA jak ataki Gomułki na wszystkich, a ja chcę nie stracić na rządach pisuarów moich pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Balcerowicza bronia cudzoziemcy.Patrz kto korzysta IP: *.server.ntli.net 16.03.06, 10:04 - to stara zasada wyjasniania zawilych sporow.W tym wypadku panikuje ten kto korzysta, czyli Niemcy i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Kaczor jak Kaczor 16.03.06, 10:09 Niektorzy zapomnieli ze w juz w 1968 za styl przemowien Gomula nazywany byl....... KACZOREM DONALDEM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alemel Re: Balcerowicza bronia cudzoziemcy.Patrz kto kor IP: 212.122.214.* 16.03.06, 10:09 Skąd Niemcy wiedzą co to jest nacjonalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicza bronia cudzoziemcy.Patrz kto kor 16.03.06, 10:11 > UE. Polska jest w UE. Więc też korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Balcerowicza bronia cudzoziemcy.Patrz kto kor IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 10:12 Wynalazcą tej zasady był organ śp. KC PZPR, niejaka "Trybuna Ludu". Twierdziła ona mianowicie, że kiedy Zachód mówi o nas źle, to dowód, że robimy dobrze. Dzięki temu Zachód całkowicie sterował Polską: kiedy chciał, żeby Polska coś zrobiła, mówił, że najlepiej by było, żeby nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś