GoĹÄ: gieroy IP: 80.54.5.* 15.03.06, 21:46 zawodowi związkowcy to najwieksza plaga polskiej gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Marta50 Re: Spór rządu ze związkami o dyrektywę usługową IP: *.pools.arcor-ip.net 15.03.06, 22:04 Odpowiadasz na : Gość portalu: gieroy napisał(a): > zawodowi związkowcy to najwieksza plaga polskiej gospodarki **************** bezczynny nic nie potrafiacy, klotliwy rzad jest plaga niszczaca Polske, nie zwiazki zawodowe. Jak tak dalej pojdzie wtedy witamy w II PRL Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Spór rządu ze związkami o dyrektywę usługową 15.03.06, 22:28 ja tam wiem z ktorych zwiazkow wypisalbym sie gdybym do nich nalezal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfa Re: Spór rządu ze związkami o dyrektywę usługową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:51 w wielu zakładach pracu Zwiazki zawodowe przejeły role POP - nawet pokoje dostali po POP - właściwe to jestelement upolitycznie Państwa - zręcznie wykorzystywany przez Państwo i zadbanych Urzędników - tak rządowych agentów jak i ich odpowiedników związkowych tak naprawde to chodzi o kaśe i jednych i drugich opowieści o walce o dobro publiczne juz słyszałem całe zycie widziałem dokłądnie co to jest dobro publiczne - to jest bogactwa urzedników i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukasz Re: Spór rządu ze związkami o dyrektywę usługową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:27 Jest to chyba pierwszy przypadek, że związki oficjalnie walczą przeciw sobie. Nie ma czegoś takiego, jak dumping socjalny. Dyrektywa w ogóle nie dotyczy praw pracowników - są one zagwarantowane innymi dyrektywami, na przykład dyrektywą o delegowaniu pracowników (i tam jest zakaz przyznawania pracownikom delegowanym mniejszych praw, niż jest to przyjęte w kraju przyjmującym pracownika). Dyrektywa daje polskiemu hydraulikowi prawo pracy we Francji, zakazując rządowi francuskiemu nakładania na niego dodatkowych utrudnień (na przykład nakładania na niego wymogów trzymania przy sobie dokumentów, które wg prawa polskiego powinny znajdować się w siedzibie przedsiębiorstwa - w Polsce). Bez dyrektywy w kształcie przed poprawkami Parlamentu mamy wolą amerykankę. Zauważyli to deputowani, którzy sprzeciwiają się zawartemu ponad ich głowami porozumieniu między dwiema głównymi frakcjami PE. Zauważyli to przedstawiciele państw, w tym nasz rząd. Nie widzą tego polscy związkowcy, którzy protestują przeciwko... ułatwieniu sobie możliwości pracy za granicą naszego kraju. Wygląda na to, że poza propagandowymi broszurkami ITUC (federacja związkowa) nie przeczytali nic, a zwłaszcza projektu dyrektywy (jest w języku polskim), dyrektywy o delegowaniu pracowników z 1994 (jw) ani analiz przygotowanych przez polskie ministerstwo gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: etet Związkowcy to plaga która od lat zagraża wolności IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.03.06, 22:47 tego kraju. Zwiazkowcy to banda lenii i obiboków żyjacych wedle zasady czy się stoi czy .... Odpowiedz Link Zgłoś