Dodaj do ulubionych

LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy

IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 14:58
A kogo to dzis stac na latanie samolotem przy 600 złotych pensji!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytelnik Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:03
      Moze nie samolotem, tylko LOT-em, bo innymi liniami coraz wiecej ludzi lata.
      • Gość: Statyczny polak Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:08
        I Lotem i samolotem. Samoloty powinny bac tansze niz taksowki. A taksowki
        tansze niz autobusy. Wtedy latalbym samotaksolotem. I juz.
        • Gość: Joe strajk to powinien byc klientow LOTu IP: *.cable.mindspring.com 04.07.06, 20:42
          LOT w ostatnich latach bardzo upadl - jest brudno, elektronika w samolotach
          czesto nie dziala (lecialem takim LOTem przez atlantyk gdzie nie bylo filmu ani
          czesc swiatel poniewaz nawalila elektronika - i w takim stanie puszczono LOT do
          USA z Warszawy), nie wspomne juz o jedzeniu/npojach no jesli to tak mozna nazwac
          - a sama obsluga no juz kompletny przekret - gdzie panienki zaraz po pierwszym
          posilku oznajmiaja ze napoje to self-service i woda/sok pomaranczowy jest
          porozlewany w kubkach przy kiblach - czyli plucie kaszel wsypywanie czegos itp.
          dozwolone ...
          Po ostatnich LOTach LOTem juz dlugo nie polece - teraz prosze o obojetnie jakie
          linie tylko NIE LOT... Nawet za darmo to za duza oplata na LOT...
          • Gość: leppeiro nie było filmu - to chyba dobrze? IP: *.jjs.pl 04.07.06, 23:44
            szkoda oglądać głupoty. Jedyne wyjście to ekraniki w fotelach jak w B777, ale to
            nie u moherowych linii
    • darr.darek Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 15:25
      Gość portalu: Statystyczny polak napisał(a):
      > A kogo to dzis stac na latanie samolotem przy 600 złotych pensji!!!

No, teraz w jednym roku lata bodaj parę razy więcej ludzi niż wylatało
      sumarycznie w całym 40 letnim okresie komuny.
      Czyli ktoś tam jednak lata.

Mnie tylko cieszy, że jeszcze nie było od 17 lat katastrofy dużego
      pasażerskiego samolotu lecącego z Polski lub do Polski. Wg statystyki Iljuszyna-
      62 (nielegalna kopia brytyjskiego transportowca) z czasów komuny, powinny teraz
      co parę miesięcy spadać dwa samoloty.

• Gość: Stateczny polak Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:29
        Tylko, ze w komunie ludzie nie glodowali. Dzieci byly szczesliwe i dorosli
        tesz. Wg statystyki Miszuszina-Tereszina (legalna kopia wykonana przez byla
        przedszkolanke Pania Ziute) w czasie komuny wszyscy byli szczesliwsi niz teraz
        prawie trzy razy, bo o 30 procend.

A teraz bogaci lataja sobie codziennie i nabijaja statystyki.

Cieszy mnie to, ze juz niedluko przeztana latac, jak rozliczy sie uklad.
        • darr.darek Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 15:49
          Gość portalu: Stateczny polak napisał(a):
          >Tylko, ze w komunie ludzie nie glodowali. Dzieci byly szczesliwe i dorosli
          >tesz. Wg statystyki Miszuszina-Tereszina (legalna kopia wykonana przez byla
          >przedszkolanke Pania Ziute) w czasie komuny wszyscy byli szczesliwsi niz teraz
          >prawie trzy razy, bo o 30 procend.

Chłopie, Ty mnie chcesz uczyć co było w komunie ?
          Znałem komunę jak własną kieszeń. Brednie o tym, że nie było ludzi głodnych w
          komunie to możesz wstawiać młodym i głupim, nie mnie.
          1 kg schabu w połowie okresu gierkowskiego kosztował jedną dniówkę robotnika i
          1.5 dniówki nauczyciela. Tyle tylko, że tyle kosztował w zwykłym sklepie, w
          któym nie można było tego "upolować". W komercyjnym (jedyny sens istnienia tych
          sklepó polegał na tym, że tam było 2 razy drożej, ale ... było) sklepie ten 1
          kg schaby kosztował 2 dniówki robotnika i 3 dniówki nauczyciela.

Mnie chcesz uczyć co było w komunie ?
          • Gość: Stat... Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:54
            Tak, chce Cie uczyc.
            • Gość: rocky do Stat... IP: *.range86-130.btcentralplus.com 04.07.06, 17:05
              private.kiev.ua
              czy ja to dobrze szyfruje??
              gosc z kijowa na ukrainie??
              wschod chce mi uklady rozliczac i opowiadac o kolorowej komunie?? :D A to ci
              dopiero...
              • Gość: tRocky Re: do Stat... IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 17:07
                Jakies uprzedzenia?
                • Gość: rocky Re: do Stat... IP: *.range86-130.btcentralplus.com 04.07.06, 17:09
                  absolutnie zadnych.tylko mnie to zaciekawilo.
                  • Gość: tRocky Re: do Stat... IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 17:12
                    Jestem Polakiem. A pracuje w Kijowie, to prawda... Co do komentarzy to ...
                    lubie czasami pozartowac, bo ludzie tutaj sa do bolu smutni ... . Wszystko jest
                    zle, szczegolnie co polskie.

Milego dnia:)
                    • Gość: rocky Re: do Stat... IP: *.range86-130.btcentralplus.com 04.07.06, 17:37
                      WIele to wyjasnia! :) A do do to tego forum to nie jest az tak zle!niektorzy
                      sie frustruja bo maja powody.z daleka chyba tego do konca niewidac.jak wczoraj
                      uslyszalem ze masa ludzi nie moze prowadzic samochodu bo ktos wymyslil wymiane
                      dokumentow z czym urzedy sie nie wyrabiaja i przekraczaja nieprzekraczalne
                      terminy no to...sam rozumiesz!
                      A tak w ogole sorka za zmiane tematu ;)
                      pozdrawiam
          • blue911 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 21:25
            Schab jest niezdrowy!
        • Gość: HEK293FT Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.amg.gda.pl 04.07.06, 16:53
          Ja się podpisuję pod wypowiedziądarr.darka. Poza tym o 30 procent, to znaczy
          więcej o jedną trzecią, nie trzy razy, Statystyczny Polaku.
          • Gość: Stat... Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 17:01
            ... widze, ze wszyscy analizuja na powaznie moj satyryczny komentarz ...

Smutny narod...
        • Gość: zzz Ignorować i nie wchodzić w polemikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:46
          z gościem z Ukrainy
          • Gość: zzz??? Re: Ignorować i nie wchodzić w polemikę IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 05.07.06, 14:35
            Dlaczego?

Brak argumentow?
      • fan.ortografii Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 21:32
        > Mnie tylko cieszy, że jeszcze nie było od 17 lat katastrofy dużego
        > pasażerskiego samolotu lecącego z Polski lub do Polski.

Była. 14 września 1993 na Okęciu. To 13 lat temu.
        • darr.darek dobra uwaga ! 04.07.06, 21:58
          fan.ortografii napisał:
          > > Mnie tylko cieszy, że jeszcze nie było od 17 lat katastrofy dużego
          > > pasażerskiego samolotu lecącego z Polski lub do Polski.
          >Była. 14 września 1993 na Okęciu. To 13 lat temu.

Fakt, piloci samolotu Lufthansy popełnili błędy przy lądowaniu, ważne jednak, że
          nikt nie zginął (o ile wiem).

• Gość: Flanek.faranek Re: dobra uwaga ! IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 05.07.06, 14:36
            o ile wiem??? Co to za wiadomosc?
            • darr.darek Re: dobra uwaga ! 05.07.06, 15:54
              Gość portalu: Flanek.faranek napisał(a):
              > o ile wiem??? Co to za wiadomosc?

To informacja, że można samemu sprawdzić i potwierdzić czy na pewno w tej
              jedynej katastrofie dużego samolotu pasażerskiego ostatnich 17 lat, nikt nie
              zginął.

Jeśli czegoś nie jestem pewien to o tym informuję.
              Wolisz typowe piep..nie z forum wymądrzających się gadaczy, którzy piszą
              ewidentne bzdury i to bez informacji "o ile wiem" ?
          • fan.ortografii Re: dobra uwaga ! 21.08.06, 13:29
            darr.darek napisał:

> Fakt, piloci samolotu Lufthansy popełnili błędy przy lądowaniu, ważne jednak, ż
            > e
            > nikt nie zginął (o ile wiem).

Zginęły dwie osoby. Jeden z pilotów i pasażer. Biorąc pod uwagę fakt, że samolot spłonął doszczętnie, to i tak był to cud.
    • Gość: Fan.Matei Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: 149.226.255.* 04.07.06, 15:29
      Mnie stac na lot samolotem

Robie samolot z dykty (a to dykty kur...wa ciezkie) siadam na niego i
      z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.m do gory az sie za mna kurzy.
      • Gość: Statecznik - Polak Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:33
        Ja robie z ciastoliny i napedzam go babelkami z wody mineralnej (taki silnik
        odrzutowy).

Problem jest tylko jak sie moje dzieci ciastolina zaczynaja bawic i odkleja mi
        skrzydla, jak lece. Wtedy zostaje spadochron z ciasta do makaronu.

Ale jazda... Uhh
      • blue911 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 21:30
        Komuny nie chwale,ale faktem jest ,ze kogo by nie spytac,to wtedy
        mieszkania,auta kupowali,jezdzili coraz dalej i jedynym problemem bylo: gdzie
        sie jutro odbedzie impreza ? A,dziewczyny przescigaly sie w zakladaniu coraz to
        drozszych ciuchow.
        Teraz: neofaszysci kroluja,a narod biedny az piszczy ! (poza kilkoma
        zlodziejami,ktorzy dysponuja bronia i wysoko siegajacymi kontaktami).
        I swiat sie od nas odwraca,bo jestesmy coraz wiekszym posmiewiskiem.
        • darr.darek jak mały Kazio wyobraża sobie komunę 05.07.06, 13:39
          blue911 napisał:
          >Komuny nie chwale,ale faktem jest ,ze kogo by nie spytac,to wtedy
          >mieszkania,auta kupowali,jezdzili coraz dalej i jedynym problemem bylo: gdzie
          >sie jutro odbedzie impreza ? A,dziewczyny przescigaly sie w zakladaniu coraz to
          >drozszych ciuchow.
          >Teraz: neofaszysci kroluja,a narod biedny az piszczy ! (poza kilkoma

No tak, komuny nie chwalisz, ale bzdury wypisujesz.

To tak jakby o dzisiejszych czasach napisać, że każdy kogo nie spytać jeździ
          najnowszymi modelami dużych zachodnich aut (tych nowiutkich, drogich aut jest
          dziś więcej niż zoklekotanych Fiatów, Syrenek i reszty aut było łącznie za
          komuny), odwiedza najdroższe lokale w największych miastach, a młodzi
          prześcigają się, kto wyjedzie więcej razy w roku na Bermudy, Kanary czy nad
          Ocean Indyjski.
          Jest dziś takich ludzi sporo, więcej niż za komuny było tzw. "bananowej
          młodzieży" (to ci co mieli banany i tatusia "wysokiego partyjniaka"), ale ktoś
          kto opisałby obraz dzisiejszej Polski takim jednym zdaniem byłby durniem.

> I swiat sie od nas odwraca,bo jestesmy coraz wiekszym posmiewiskiem.

Co ty piep..sz. W "dobrych" czasach gierkowskich średnia płaca wynosiła 30
          dolarów (za jaruzela już tylko 20), gdy przeciętny Jankes-robol zarabiał
          wówczas 1300 dolarów, a Francuz czy Niemiec (z RFN) zarabiał ok. 900 dolarów.
          Polak, któy wówczas załatwił wyjazd do czarnej roboty na Zachód, żarł nawet
          karmę dla psów byleby tylko nie wydać paru dolarów więcej na utrzymanie.

• Gość: darek.derr Re: jak mały Kazio wyobraża sobie komunę IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 05.07.06, 14:33
            Komuna nie byla dobra...

Ale to w tym momencie mamy pochwale biedoty i chec obnizania statusu dla tych,
            ktorzy zapracowali sobie na lepsza sytuacje.

Dlatego czy aktualna sytuacja tak bardzo sie rozni?
            • darr.darek Re: jak mały Kazio wyobraża sobie komunę 05.07.06, 16:13
              Gość portalu: darek.derr napisał(a):
              >Komuna nie byla dobra...
              >Ale to w tym momencie mamy pochwale biedoty

Jaka pochwała biedoty ?
              Za komuny była "kultura" naśmiewania się z biedniejszych. Dziś większość albo
              wykorzystuje zjawisko biedy jako argument do psioczenia na władzę albo jest
              obojętna wobec biedy. Niektórzy starają się pomagać.

>i chec obnizania statusu dla tych,
              >ktorzy zapracowali sobie na lepsza sytuacje.

Jeśli chęcią obniżania statusu nazwiesz debilne rozdmuchane wydatki państwa i
              wysokie opodatkowanie, to zgodzę się z Tobą. Ja tych rządzących podnoszących
              podatki i rozbudowujących administrację państwową nazywam krótko : "czerwoną
              hołotą".
              Niewybijający się Kaziu Kowalski z niskim wykształceniem, lubiący pracować,
              zarabia rynkową płacę 1000-1900 zł/m-c. Faktycznie ta płaca rynkowa wynosi ok.
              20% więcej, czyli ok. 1200-2280zł/m-c. Tyle ile płaca brutto z narzutem ZUS
              pobieranym od pracodawcy. Z tego na rękę Kazio Kowalski dostaje 700-1300 zł po
              potąceniu podatków przez pracodawcę. Towary kupowane przez Kazia Kowalskiego
              mają narzut CZYSTEGO PODATKU VAT dla fiskusa, średnio 12-15% na cenę netto. Z
              faktycznie płaconej producentom i sprzedawcom ceny netto KAziu Kowalski zarabia
              nie 700-1300 a 609-1131 zł/m-c. reszta to czysty VAT zapłacony przez Kazia dla
              fiskusa.
              Wyliczyłem z FAKTYCZNEJ płacy rynkowej Kazia wynoszącej 1200-2280zł/m-c, że
              tenże Kazio wydaje na towary i suługi tylko 609-1131zł/m-c.
              TO JEST 50% opodatkowania a nie wliczałem jeszcze akcyzy na alkohol, na
              benzynę, podatku przy kupnie-zamianie mieszkania itd..

O tych zasługujących na lepszą sytuację, gdyby nie czerwona hołota rządząca
              nieodmiennie od 17 lat pisałeś ?
    • Gość: karol Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.capgemini.fr 04.07.06, 15:32
      postaraj sie o 6tys pensji i cie bedzie stac...
      • Gość: Statycznik Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:34
        Nie pisalem, ze zarabiam 600 PLN. Bardzo prosze wczytaj sie w tekst.
        • Gość: karol Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.capgemini.fr 04.07.06, 15:37
          podpisales sie "statystyczny" i mnie to zmylilo...:)

• Gość: Statek:) Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:38
            Dziekuje
        • Gość: Racjonalny Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:37
          Dyskusjat roche nie na temat. Problemem jest LOT i jego pracownicy.
          • Gość: Zasada Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 15:40
            Przepraszam, ale nie rozumiem...
            • Gość: Gosc Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:06
              Strajk w linii lotniczej, kora ledwo wiaze koniec z koncem, to igranie z losem.
              Konkurencja nie spi, a jak jest silna potwierdzaja statystyki ULC. Udzial LOT-u
              w rynku spada na leb na szyje.
              • Gość: Lotniarz Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:10
                LOT to jedna z niewielu linii notujacych zyski. Udzial w rynku (procentowy) to
                nie wszystko. Wazne, zeby nasz narodowy przewoznik, utrzymywal pozycje lidera w
                segmencie Premium.

Podsumowujac, proste czytanie statystyk nie prowadzi do dobrych wnioskow.
                • Gość: 007 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:15
                  Liczby sa obiektywne. Co do zyskow LOT-u, to mniej wiecej wiadomo, jak
                  powstaja. W tym roku nie pomoga juz operacje finansowe, wyprzedaz majatku (poza
                  Marriottem nie ma czego sprzedac), ani inne podobne sztuczki.
                  • Gość: 009 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:22
                    Liczby sa obiektywne? Enron, runal a z liczbami bylo wszystko w porzadku (tzn.
                    byly obietktywne).

Sztuczki finansowe stosowane sa na wieksza skale przez przedsiebiorstwa
                    zagraniczne (w tym przewoznikow lotniczych). Nasz LOT (stety / niestety)
                    dopiero sie tego uczy. Argument uznaje wiec za bledny.

Co do wyprzedazy majatku, ..., to nie wyprzedaz majatku, a skupienie sie na
                    core business'ie. A to nie to samo... . Jedyny problem jaki widze to
                    upolitycznienie, ale z tym niestety, nic nie da sie na ten moment zrobic.

Ale czy inne firmy lotnicze nie sa upolitycznione?
                    • Gość: 007 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:32
                      Liczby, ktore pokazuja gwaltowny spadek udzialu w rynku sa obiektywne i
                      prawdziwe. Enron nie pokazywal prawdziwych liczb. Produkcja strat na dzialnosci
                      podstawowej nie wymaga komentarza. Majatek wyprzedawany byl z prozaicznego
                      powodu - by zalatac dziure w kasie. Upolityczniona firma jest od zawsze. Od
                      zawsze ma tez za wysokie koszty, co dzis niestety moze doprowadzic do powaznego
                      kryzysu, bo nikt w firmie z niczego zrezygnowac nie chce. Erecz przeciwnie,
                      personel latajacy chce powrotu dobrych dwancyh czasow, z obozami, dodatkowymi
                      urlopami, rajstopami i innymi atrakcjami.
                      • Gość: 009 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:44
                        Skad pewnosc, ze te liczby sa prawidlowe? Wiesz dobrze, ze slepa wiara w liczby
                        nie zawsze prowadzi do dobrych wnioskow.

A personel latajacy? Kazdy chce miec lepsze warunki pracy. Ja tez... Ty nie?
                      • blue911 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 21:39
                        Jestem patriota,ale od niemalze 20 lat na poklad Lot'u nie wsiadam i nie wsiade:
                        chamska obsluga i drozyzna! Jak nasze "krolewny" chca utrzymac prace,to pora
                        zaczac sie usmiechac do pasazerow i sluzyc im tak,jak w porzadnej linii
                        przystalo. Za to sie wlasnie placi. Wiec strajkujcie sobie ile sie da,ale nie
                        widze zeby to cos polepszylo.
                        LOT = Lots Of Trouble! hehehe !
      • Gość: 24601 bylo , minelo ... IP: *.ppath.umn.edu 04.07.06, 22:28
        ... nie strajkowaly stewardessy , sie ludzie cieszyli jak lecieli samolotem a
        nie - jak teraz - narzekania ze obsluga zla i filmow nie ma, mozna bylo
        kombinowac z kursem zl : $ lepiej niz teraz bo bylo kilka kursow ... ej lza sie
        w oku kreci
    • Gość: tolek Tanie linie wymuszają cięcia w kosztach, niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:08
      Niestety, szanowny personelu latający - SKOŃCZYŁY SIĘ DOBRE CZASY.
      • Gość: Lolek Re: Tanie linie wymuszają cięcia w kosztach, nies IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:12
        Polski optymizm... Porownajcie prosze ceny tanich linii (oczywscie wlaczajac
        oplaty lotniskowe) z cenami Lotu.

Hmmm. Roznica nie jest juz taka duza? Panie i Panowie, analizujcie fakty, a nie
        cytujcie komentarze z prasy...

Ps. Prosze bez krzyku
        • Gość: Fakty Re: Tanie linie wymuszają cięcia w kosztach, nies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:17
          Oplaty lotniskowe z WAW w Locie wynosza ca 130 PLN, a np. w EasyJet i Norwegian
          ca 60 PLN. Taryfy np. do Rzymu na wrzesien: Norwegian 26 Euro (z oplatami) a w
          Locie iles tam rayz wiecej.
          • Gość: Fakty dodatkowe LOT-em i innymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:22
            Warszawa - Rzym
            Data wylotu 26 wrzesnia (dla Centralwings 25 wrzesnia, bo 26 nie lataja). Dla
            uproszczenia podroz w jedna strone.

Norwegian - pelna cena 26 EUR, w tym 15 EUR oplata lotniskowa.
            SkyEurope 269 PLN + 30 PLN (podatki/oplaty) + 10 PLN (oplata za uslugI) = 309
            PLN (pelna cena)
            Centralwings - 198 PLN + 99 PLN (oplata lotniskowa) = 297 PLN (pelna cena)
            LOT - 730 PLN + 131.71 PLN (podatki) + 40 PLn (oplata za wystawienie biletu) =
            901.71 PLN (pelna cena)
            • Gość: On Re: LOT-em i innymi IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:36
              Warszawa-Rzym wylot 10 lipca. Przylot 14 lipca

SkyEurope:
              549 + 389 + oplaty lotniskowe + podatki (niestety tych informacji na stronie
              nie znajdziemy...co za otwartosc)
              LOT:
              745 + 243 (podatek) + oplaty lotniskowe + 40 za wystawienie bilet.

Tak jak widac. Przyklady mozna znalezc rozne. Dodatkowo to LOT oferuje siatke
              przesiadek, gdy lecimy gdzies dalej. Inni daja sobie z tym spokoj.

Kolejna rzecza jest to, ze Centralwings to LOT a tu roznicy nie ma.

Panie i Panowie. Szanujcie swoje - polskie.

• Gość: re Re: Tanie linie wymuszają cięcia w kosztach, nies IP: *.crowley.pl 04.07.06, 16:37
        To nie jest strajk personelu latającego (pilotów) , a stewardes, czyli
        personelu pokładowego.
      • blue911 Re: Tanie linie wymuszają cięcia w kosztach, nies 04.07.06, 21:40
        Gość portalu: tolek napisał(a):

> Niestety, szanowny personelu latający - SKOŃCZYŁY SIĘ DOBRE CZASY.
        Za komuny bylyscie "PANIAMI",a teraz....gownem ! hehehe!
    • Gość: Viking Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.elisa-laajakaista.fi 04.07.06, 16:20
      jasne! wiecznie się spóźniają a jeszcze chcą strajkować! za dużo klientów chyba LOT jeszcze ma! związki zawodowe są od tego!
      • Gość: on Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.private.kiev.ua / 217.66.101.* 04.07.06, 16:37
        Wszyscy sie spozniaja... Ty tez w pracy czasami sie spozniasz...
        • Gość: Satyra Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:45
          Jak zastrajkuja, to na pewno sie spoznia.
    • Gość: zaorac was bojkotowac to scierwo pokomuny IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.07.06, 18:05
      nie latac tym gownem prlu,niech ida pasc krowy, skoncza sie te bydlece reklamy
      lotu. srac na pozostalosc komuny!
      • Gość: zzz jesteś strasznie monotematyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:49
        zmień forum, tu już ciebie znają
        • Gość: Bzzz Re: jesteś strasznie monotematyczny IP: *.85.202.156.1.dyn.sub-2.broadband.voliacable.com 04.07.06, 21:18
          Lubie byc wsrod przyjaciol
    • frant3 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy---- 04.07.06, 18:36
      Gość portalu: Statystyczny polak napisał(a):
      > A kogo to dzis stac na latanie samolotem przy 600 złotych pensji!!!

Jak będziesz odkładał co miesiąc z wypłaty parę złotych, to gdy pójdziesz na emeryturę, to sobie zafundujesz lot do Neapolu.

--
      Frant - humor, satyra, krytyka
      • Gość: Stati Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy--- IP: *.85.202.156.1.dyn.sub-2.broadband.voliacable.com 04.07.06, 20:00
        Nie przejmuj sie fart3:)

Lepiej sam zacznij oszczedzac...
        • frant3 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy--- 05.07.06, 07:32
          Wolę bogato się ożenić ;-)
          I polecieć do Paryża...

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
    • Gość: tmy Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: 213.20.156.* 04.07.06, 18:49
      mnie.
    • tomo36 Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy 04.07.06, 19:21
      misia gogo
    • kolona Nie jutro ale dzisiaj 04.07.06, 19:44
      a co z samolotem do Aten, który miał odleciec ok. południa z Warszawy
    • Gość: c Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 23:42
      a po co komu taki lot? niech zaczna ten strajk i nie przerywaja. konkurencja z
      przyjemnoscia wejdzie na wasze miejsce
    • Gość: Arekspt Re: LOT: jutro dwugodzinny strajk ostrzegawczy IP: *.twcny.res.rr.com 04.07.06, 23:55
      To pasazerowie powinni zastrajkowac i zadac wymiany wiekszosci personelu
      pokladowego, ktorego srednia wieku to okolo 50 lat.O urodzie i jakosci uslug
      nie wspomne.
      Nic dziwnego,ze starsze panie zadaja dluzszego wypoczynku po dlugich lotach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka