Dodaj do ulubionych

Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem f...

IP: *.work / 81.210.39.* 04.07.06, 21:18
Ktoś musi zapłacić za pomysły Leppera, więc dlaczego tego ma nie uczynić
państwo? A w sumie szkoda że ci rolnicy nie wyjeżdżają na zachód za pracą!
Jak to powiedział Marcinkiewicz będzie się starał stworzyć dużo dobrze
płatnych miejsc w kraju! Pewnie dlatego tyle ministerw powstało?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek A moze by w ogole zwolnic biopaliwa z akcyzy ? IP: 193.0.122.* 04.07.06, 21:25
      Przez pazernosc fiskusa:

1. placimy duzo wiecej za paliwo

2. zamiast wspierac polskich rolnikow wpieramy Gazprom
      • Gość: lpr Samoobrona to partia IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.06, 21:39
        złodzieji i malwersantów. Elektorat tej partii stanowią z jednej strony
        nieudacznicy życiowi a z drugiej matoły. Dziś dzięko pazerności ma władzę braci
        bliźniaków jak nigdy dotąd ma szansę zrealizować skok na kasę w stylu jakim nie
        odważyliby się nawet najwięksi twardziele z lsd. Teraz zapowiada się afera
        paliwowa II. Gratulujemy ludziom PIS pomysłu na państwo uczciwe i sprawiedliwe.
        • Gość: emeryt [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: autochton Jak na razie złodzieje których znam to Polacy - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:00
            zwróć się do swoich rodaków z pretensjami, że rozkradli resztki tego co
            wczesniej zmarnotrawili.
            A potem zwróć sąsiadom to, co im Polska i Polacy skradli - Śląsk, Prusy, Pomorze
            itd.
            • frant3 Re: Jak na razie złodzieje których znam to Polacy 05.07.06, 08:30
              Nie skradli, tylko odzyskali.

--
              Frant - humor, satyra, krytyka
              • jimmyjazz Mafia paliwowa załatwiła sobie ustawę 05.07.06, 08:56
                Nikt o zdrowym umyśle nie bedzie twierdził że jakieś wyjątki dla rolników są z
                myslą o rolnikach.
                Gigantyczne wałki robione dotychczas na paliwie nikogo niczego nie nauczyły -
                to zaczyna potiwerdzać teze że Lepper jest sterowany przez kogoś to mu takie
                dziwne pomysły podrzuca. Przecież to się skończy kolejnymi aferami.
          • profes79 Re: Samoobrona to partia 05.07.06, 00:32
            A przepraszam jaki to sposob? Bo z artykulu wyczytalem tylko, ze po raz kolejny
            rolnicy stan sie grupa uprzywilejowana. Ktos sie pytal dlaczego nie wyjezdzaja
            z kraju za praca - no gdzie im bedzie tak dobrze jak tu, no gdzie?

Ubekozydokomuna - okreslenie tej czesci elektoratu ktora nie glosowala na PiS,
            SO i LPR oraz ktorej sie nie podoba co sie dzieje w kraju. Inne popularne
            okreslenie: Liberal.
          • Gość: Simon Z czego jestem okradany IP: *.era.pl 05.07.06, 09:06
            Już ci tłumaczę zaslepiony radiem emerycie co mi ukradziono... a własciwie co w
            tej chwili mi sie kradnie:
            1. kradnie mi sie szansę rozwoju MI jako czlowiekowi, jednostce, która chciałaby
            mieć mozliwośc robienia tego co lubi w taki sposób jak lubi i oczywiście w
            granicach prawa, które chroni wolność innych jednostek... jesli to co napisałem
            jest zbyt trudne do zrozumienia dla matołka słuchającego radia z ryjem to
            spróbuję prościej - kradnie mi się wolność decydowania o sobie bo jak zwykle
            PAŃSTWO wie lepiej
            2. z powodu punktu pierwszego kradnie się moje pieniądze w postaci podatku,
            który wynosi w tej chwili ok. 65% tego co ja wypracowuję... pewnie znowu matołek
            nie "rozumi" dlaczego 65%.... ano zarabiam 10000/mc czyli mojego pracodawcę
            kosztuję ok. 13tys... czyli tyle mniej więcej musze wypracować jesli przyjąc że
            zarabiam kwotę zgodną z krańcowym kosztem przychodu (też pewnie zbyt trudne
            zdanie dla baranka). Skoro wypracowuję 13tys a dostaję 10 to 3tys już bierze
            Państwo.. z tych 10 co teoretycznie ja zarabiam musze oddać 4tys na ZUS i
            podatek z pozostałych 6 które teoretycznie dostaję na rękę muszę oddać ok. 1,5 w
            postaci VAT i akcyz... łącznie oddałem lekko licząc 8,5 z 13 czyli 65% a
            prawdopodobnie dużo więcej gdyż VAT to nie jedyny podatek w koszyku dóbr które
            nabywam za moją pensję
            3. może godziłbym się na płacenie tak wysokiego podatku gdyby był on
            wykorzystywany na cele, do których Państwo jest stworzone czyli do zapewnienia
            mi bezpieczeństwa (wojsko, policja), egzekucji prawa (sądy) oraz infrastruktury
            której w żaden sposób prywatna firma nie zapewni (drogi)... tymczasem jestem
            okradany gdyz moje pieniądze idą na przywileje różnych grupek interesów w imię
            czegoś co pobożne (PIS, LPR) i niepobożne (SLD, SO) barany nazywają
            sprawiedliwością SPOŁECZNĄ
            4. moje dzieci są okradane z przyszłości w Polsce gdyż już teraz trzeba myślec o
            tym aby miały szansę wyjechac do normalnego kraju
            5. jestem okradany z mojej emerytury gdyż moje składki pójda na wczesniejsze
            emerytury dla górników, którzy nie są w stanie nie tylko spłacić starych długów
            wobec ZUS ale również nie są w stanie zarobić na te swoje wczesniejsze emerytury

przykładów tego z czego jestem okradany przez dotychczasowe rządy (z wyjatkiem
            rzadu Mazowieckiego) mozna wypisywac jeszcze mnóstwo..
            • Gość: trzeźwy Re: Z czego jestem okradany IP: *.aster.pl 07.07.06, 11:18
              Mi się nie chce przepisywać tego co 'simon' zdołał już na klawiaturze na formę elktroniczną przenieść.

ale to mniej więcej to samo. Fakt, czasem zdziwiony jestem, że państwo polski nie jest zainteresowane rozwojem swoich obywateli, dlatego też - co bardziej trzeźwi - sami zaczynają się o to troszczyć rozważając zmianę właściwości Urzędu Skarbowego (niekoniecznie z językiem polskim jako językiem urzędowym)

PS Mam wrażenie, że na śłowacji łatwiej się będzie polakowi dogadać z urzędnikiem w US'ie niż w PL, mimo barier językowych
          • kolargolo Re: Samoobrona to partia 05.07.06, 10:18
            ubecy to teraz sa w rzadzie - tak przynajmniej mowil Jaroslaw Kaczynski.
          • Gość: tzetze stan umyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:24
            Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Gość portalu: lpr napisał(a):
            >
            > > złodzieji i malwersantów. Elektorat tej partii stanowią z jednej strony
            > > nieudacznicy życiowi a z drugiej matoły. Dziś dzięko pazerności ma władzę
            >
            > braci
            > >
            > > bliźniaków jak nigdy dotąd ma szansę zrealizować skok na kasę w stylu jak
            > im
            > nie
            > >
            > > odważyliby się nawet najwięksi twardziele z lsd. Teraz zapowiada się afer
            > a
            > > paliwowa II. Gratulujemy ludziom PIS pomysłu na państwo uczciwe i
            > sprawiedliwe.
            >
            > idioto
            > co ci ukradziono?????
            > trzymałeś morde w kubeł jak cały majątek narodowy rozkradano a teraz drzesz
            > morde jak jest sposób aby troche kasy w kraju zostało
            > pomiocie ubekożydokomuny
            > zacznij myśleć co jest lepsze dla ludzi a nie dla złodziei na państwowym koryci
            > e
            >

Proponuje nie kasowac tego posta - oto emanacja stanu umyslow elektoratu
            obecnego ukladu wladzy. Jezeli ktos sadzi ze takie pojecia jak globalizacja,
            spoleczenstwo obywatelskie, modernizacja, podatek liniowy maja szanse zaistniec
            w Polsce to powinien sobie przeczytac takie posty.

Elektorat PiSdu oraz Samejbrony i ligi patologicznych rodzin to wlasnie takie
            zyciowe niedojdy z podstawowym wyksztalceniem, ludzie tylem odwroceni do rozumu,
            nie przyjmujacy nic co nie wyplynie z ust kaplana satana rydza lub kartofla
            "czyste dobro" kaczora. Nie ma nadzieji - elektorat promedernizacyjny w Anglii,
            nie wroci na wybory. Emeryt zondzi. Szajseeeeeeeeeee !
        • kolargolo Re: Samoobrona to partia 05.07.06, 10:17
          super post :-)
      • frant3 Re: A moze by w ogole zwolnic biopaliwa z akcyzy 05.07.06, 08:42
        Marek!
        Twój pomysł jest za dobry. Rząd straciłby wpływy z akcyzy. Trzeba by zwolnić wielu policjantów, którzy tropią mafię paliwową.
        Posłowie też nie mieliby co robić - teraz muszą wymyślać zawiłe przepisy odnośnie paliw, a urzędnicy muszą je interpretować i egzekwować. I dzięki złym ustawą wiele ludzi ma pracę.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • Gość: 24601 Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.ppath.umn.edu 04.07.06, 22:43
      kazdy powinien miec "pediz" bio-disel na wlsne potrzeby - albo nikt. Nie widac
      powodu by taki "przywilej" mial dotyczyc tylko rolnikow, z czego wynika on ma
      wynikac ? - z tego ze produkuja jeden z komponentow bio-disla?
      • Gość: ja Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.dsl.club-internet.fr 04.07.06, 23:48
        Gość portalu: 24601 napisał(a):

> kazdy powinien miec "pediz" bio-disel na wlsne potrzeby - albo nikt. Nie widac
        > powodu by taki "przywilej" mial dotyczyc tylko rolnikow, z czego wynika on ma
        > wynikac ? - z tego ze produkuja jeden z komponentow bio-disla?

Rzecz w tym, ze wszyscy staniemy sie rolnikami i probmem minimafii paliwowych
        zostanie rozwiazany;)
        • Gość: kkurnik Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:18
          przerkręty mafii paliwowych nie wynikały z różnicy w wysokości akcyzy na olej
          napedowy tylko z koncowej ceny paliwa, kupowanego na stacjach. Gdyby nie
          pazerność państwa w nakladaniu różnych podatków na paliwa w tym takze na
          benzynę to nie opłaciłoby się kombinować z ON. Wszystkie te kombinacje też
          kosztują
    • Gość: Tomir Wojna Lepper z całej tej zgrai najbardziej sensowny :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:03
      W porównaniu z pomysłami kaczek i Romcia chodzący rozsądek.
    • Gość: szok co to ma być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 07:50
      "Zamiast kilku mafii paliwowych będziemy mieli tysiące minimafii w każdym
      gospodarstwie - prorokuje urzędnik."

Co to ma być??? Bo z tekstu wynika, że istnienie kilku mafii paliwowych było
      okay. Rozmnożenie mafii w "minimafie" już będzie fuj. No brzmi to jak biadolenie
      po stracie dotychczasowej pozycji na posiadanie monopolu na "mafie" w tak
      dochodowym rynku jak paliwa. Wypowiedzi osób z artykułu uważam za żenujące. W
      Polsce nic nie jest poprawnie skonstruowane - ani prawo, ani zasady moralne, ani
      obyczaje, dosłownie nic.
      • Gość: aaddy tysiace minimafii IP: 80.232.28.* 05.07.06, 08:03
        A wiec to tu jest problem . Mafiosi boja sie , ze straca zyski tracac monopol !
        Mysle , ze lepiej bedzie gdy wiecej ludzi zarobi . Niech wiec powstanie np. 15
        milionow mafii !!!
        • Gość: jano Zgadzam sie,niech powstanie 5milionow minimafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:16
          to najlepsze rozwiazanie dla kraju, w ktorym jest tylko jedna mafia
          • sawa.com Bzdury pan urzędnik (z MF) plecie. 05.07.06, 08:41
            Warto zrezygnować z haraczu - bo akcyzom jakie na nas nakładają bliżej do
            haraczu niz podatku. A więc warto zrezygnować ze ściągania haraczu dla
            stworzenia bezpieczeństwa energetycznego kraju. Rzepak jest źródłem
            odnawialnym. Olej zaś może słuzyć nie tylko do napędzania silników, ale także
            do ogrzewania mieszkań i może w pewnej perspektywie czasowej być zastępcą gazu.
            Drogie gazu. Wymagającego dużych nakładów z budżetu państwa na infrastrukturę.
            Różne te gazoporty. Instalacje przesyłowe.
            • sawa.com Re: Bzdury pan urzędnik (z MF) plecie. 05.07.06, 09:03
              Dawno już powinniśmy być głównym producentem biokomponentów i biopaliw. Jesli
              nie światowym to europejskim. Jesli tak nie jest to winę za to ponosi mafia...
              ale ta w MF... no i "eksperci", którzy twierdzili, ze biokomponenty będą
              powodować rdzewienie silników. A tu okazuje się, ze na światłym zachodzie
              jeżdżą nawet na oleju po smażeniu frytek. I śilniki pracują.
            • patman Zlikwidować akcyzę? Za co utrzymasz pasożyty? 05.07.06, 10:41
              Przecież komuniści z PiS czy SLD muszą czymś płacić swoim wyborcom.
      • kolargolo Re: co to ma być? 05.07.06, 10:20
        wiesz co mnie denerwuje? Ze lekarzy wysyla sie za granice albo w kamasze a
        rolnicy dostaja przywileje. To jest wlasnie prawdziwa KOMUNA.
    • Gość: Krzysztof Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: 83.230.125.* 05.07.06, 09:18
      Czegos tu nie rozumiem. Do produkcji prawdziwegi biodiesla potrzeba instalacji ciśnieniowej. Jak rolnik (nie obrażajac go) poradzi sobie z budową, atestami i obsługa takiej instalacji. Po za tem instalacja taka na 1 - 2 ton biodiesla/miesiąc jest nieopłacalna
    • roland12 Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem 05.07.06, 09:28
      co do tego kto na biodieslu jezdzi to nie wszystkie auta to moga zrobic ale na
      pewno spora czesc, wszystkie starsze, ja jestem za tym aby cale rolnictwo
      produkowalo biodiesel, bo to rzeczywiscie w duzym stopniu uniezalezniloby nas
      od dostaw rosyjskich, Lepper ma racje co do idei, trzeba to jakos sensownie
      opodatkowac ale bez takich akcyz i podatkow jak dotad na stacjach, bo to jest
      paranoja, ze w kraju gdzie ludzie zarabiaja po 300 do 400 euro na reke paliwo
      jest po 1 euro a ma byc jeszcze drozsze. Polak jezeli ma szanse jezdzic po 2 zl
      za litr albo po 1,50 zl to czemu nie, tym bardziej, ze pola stoja odlogiem a
      uprawa rzepaku jest prosta i produkcja biopaliwa tez. Ryzyko tego kto to paliwo
      bedzie lal jest jego osobistym ryzykiem, na stacjach bedzie tez normalny ,
      drogi Diesel, ja to i tak olewam bo jezdze na gazie.
      • Gość: graf Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.chello.pl 05.07.06, 09:59
        Nie mamy dość ziemi aby wyprodukować znaczące ilości biodisla - no chyba że
        zrezygnujemy ze wszystkich pozostałych upraw.
        • sawa.com Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem 05.07.06, 10:09
          Gość portalu: graf napisał(a):

> Nie mamy dość ziemi aby wyprodukować znaczące ilości biodisla - no chyba że
          > zrezygnujemy ze wszystkich pozostałych upraw.

Na czym opierasz swoją wiedzę w tej materii?
        • sawa.com Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem 05.07.06, 10:14
          Gość portalu: graf napisał(a):

> Nie mamy dość ziemi aby wyprodukować znaczące ilości biodisla - no chyba że
          > zrezygnujemy ze wszystkich pozostałych upraw.

Jesli to prawda, to przecież możemy nawiązać współpracę z Ukrainą. Pokojowe
          współistnienie i współpraca tych dwóch krajów o wielkim potencjale gospodarczym
          kiedyś w przeszłości przyczyniło się do dobrobytu wprawdzie wtedy warstw
          uprzywilijowanych... ale jednak było źródłem rozkwitu Pierwszej Rzeczpospolitej.
          Dlaczego by nie iśc znów tym szlakiem. Teraz w sposób demokratyczny i
          sprawiedliwy?!
          • polelektron może tak, może nie.. 05.07.06, 20:47
            jakiś czas temu w necie wyczytałem, że dla rocznego zapotrzebowania, na uprawe
            rzepaku należało by przeznaczyć 12% powierzchni kraju - nie wiem czy to prawda....
            .. postarałem się poszukąć troche danych na internecie:
            - plon rzepaku z hektara to nieco więcej niż 2 tony
            - sprawność wytworzenia paliwa z rzepaku to ~30%
            - ilość sprowadzonej ropy do Polski 18 mln ton
            - zakładam sprawność wytworzenia paliwa z ropy na poziomie 100% (nie mogłem się
            doszukać)

wychodzi więc, że potrzeba nam 30mln hektarów upraw rzepaku = 300.000 km²
            powierzchnia Polski = 322 577 km²
            trzeba by więc prawie całą Polske zaorać wg. moich idealistycnych obliczeń :-)
    • Gość: lara Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:29
      A dlaczego tylko rolnicy mieliby produkować paliwo na własny użytek, a np.
      rzemieślnicy czy prywatni właściciele już nie?
      • saikokila Bo rolnicy to grupa uprzywilejowana... 05.07.06, 10:33
        Gość portalu: lara napisał(a):

> A dlaczego tylko rolnicy mieliby produkować paliwo na własny użytek, a np.
        > rzemieślnicy czy prywatni właściciele już nie?

Bo rolnicy to grupa uprzywilejowana i im się należy. Na razie dopłaty do nich to
        marne kilkanaście miliardów (m.in. ubezpieczenie), i trzeba jakoś tę
        niesprawiedliwość złagodzić.
    • Gość: alchemik Zwolnic bipaliwa z akcyzy - ratujmy ziemie! IP: *.demon.co.uk 05.07.06, 11:52
      Zamiast biadolic o rurociagu baltyckim, drogiej benzynie i wysylac zolnierzy do
      iraku warto by wesprzec rozwoj biopaliw (vide Brazylia). Do tego ulatwic
      proceudry na konopie przemyslowe (swietne zrodlo biopaliw) i bedziemy
      samowystarczalni. To jest rozwiazanie problemu, ktory bedzie sie tylko wzmagal.

Kazda zmiana w tym kierunku jest DOBRA i tu moje poparcie dla Leppera (!).
      Czy to panstwo musi traktowac ludzi jak przestepcow, chroniac kolesi w radach
      nadzorczych spolek paliwowych?
    • Gość: alchemik konopie - nr 1 wsrod biopaliw IP: *.demon.co.uk 05.07.06, 12:01
      czytaj wiecej na:

www.hemp4fuel.com/
    • Gość: moki Pan premier Andrzej Lepper IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:52
      Tak należy tytułować i niech gazecie stanie to kością w gardle.
    • antek_z_dywit Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem 05.07.06, 13:50
      Biurokraci z Brukseli przy pomocy swoich syjonistyczno-liberalno-koministyczno-
      masonskich pomocników wykorzystują polskiego rolnika. Niech Bruksela dopłaci do
      biopaliw.
      Panie Przewodniczący, niech nasi żywiciele będą również zwolnieni od podatku od
      pędzenia bimbru. I nie tylko na własne potrzeby. Niech sobie dorobia do
      głodowych dochodów.
      Niech każdy rolnik ma prawo ma prawo do pozyskiwania drewna z Lasów Państwowych
      na własne potrzeby.
      Wprowadzić podatek dochodowy w wysokości 102% od dochodów przekraczących dwie
      średnie krajowe.
      Tak nam dopomóż Bóg!
    • Gość: student Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:20
      Czy naprawdę nie ma silnych na ta bzdetne pomysły Leppera i Giertycha?WSTYD!
      • Gość: fuj-kacza-sraka Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.aster.pl 07.07.06, 11:24
        Są silni na Romka i Andrzejka.... tylko że Kaczkom w to graj - nikt im nie patrzy na łapy, gdy się npiana z pyska toczy na działania ich przystawek.
    • Gość: T tak źle i tak niedobrze IP: *.ismedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:40
      podoba mi się styl rządzenia Leppera, człowiek próbuje coś zrobić pożytecznego a tu posądza się go o bzdury. Heh w tym kraju nikt nikomu jeszcze nie dogodził, żeby tylko jeszcze chyciał powalczyć nad legalizacją konopii to byłoby fantastycznie, nawet zagłosowałbym na niego chociaż nie przepadam za populistami, pozdrawiam :)
      • Gość: emeryt Re: tak źle i tak niedobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:08
        Gość: tzetze 05.07.06, 10:24 + odpowiedz

Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Gość portalu: lpr napisał(a):
        >
        > > złodzieji i malwersantów. Elektorat tej partii stanowią z jednej strony
        > > nieudacznicy życiowi a z drugiej matoły. Dziś dzięko pazerności ma władzę
        >
        > braci
        > >
        > > bliźniaków jak nigdy dotąd ma szansę zrealizować skok na kasę w stylu jak
        > im
        > nie
        > >
        > > odważyliby się nawet najwięksi twardziele z lsd. Teraz zapowiada się afer
        > a
        > > paliwowa II. Gratulujemy ludziom PIS pomysłu na państwo uczciwe i
        > sprawiedliwe.
        >
        > idioto
        > co ci ukradziono?????
        > trzymałeś morde w kubeł jak cały majątek narodowy rozkradano a teraz drzesz
        > morde jak jest sposób aby troche kasy w kraju zostało
        > pomiocie ubekożydokomuny
        > zacznij myśleć co jest lepsze dla ludzi a nie dla złodziei na państwowym
        koryci
        > e
        >

Proponuje nie kasowac tego posta - oto emanacja stanu umyslow elektoratu
        obecnego ukladu wladzy. Jezeli ktos sadzi ze takie pojecia jak globalizacja,
        spoleczenstwo obywatelskie, modernizacja, podatek liniowy maja szanse zaistniec
        w Polsce to powinien sobie przeczytac takie posty.

Elektorat PiSdu oraz Samejbrony i ligi patologicznych rodzin to wlasnie takie
        zyciowe niedojdy z podstawowym wyksztalceniem, ludzie tylem odwroceni do rozumu,
        nie przyjmujacy nic co nie wyplynie z ust kaplana satana rydza lub kartofla
        "czyste dobro" kaczora. Nie ma nadzieji - elektorat promedernizacyjny w Anglii,
        nie wroci na wybory. Emeryt zondzi. Szajseeeeeeeeeee !

idioto
        masz już smak globalizacji,- bezrobocie,- chińczyki za psie pieniądze robią jak
        w oświęcimiu, a żydki ci buble wciskają
        demonkracje,- gdzie człek bez kasy jest gorzej traktowany od psa
        modernizacje, - gdzie z robola ostatnie soki za psie pieniądze się wyciska a
        rośnie biórwokracja
        podatki - to koszta owej biórwokracji i lichwiarskiego systemu bankowego

doucz się sieroto co jest korzystne dla ludzi a nie dla kapitału
        www.ken.info.pl/glowna.html
        www.barter.org.pl/demokracja_finansowa.php
        republika.pl/pieniadz/

• Gość: cos na rzeczy Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:05
      przesuniecie dochodow z mafii do rolnikow, to bedzie dynamika polskiego
      rolnictwa,komus nie po drodze, wspaniale rozwiazanie, tak trzymac
      • Gość: emeryt Re: Konflikt między Andrzejem Lepperem a resortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:19
        poczytajcie o biodieslu
        www.biopaliwa.pl/index.php?go=15
        journeytoforever.org/biodiesel_processor.html
        www.biodiesel.pl/zalety/jazda_na_rzepaku/
        • Gość: emeryt poczytajcie o oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:30
          i tu
          www.elektroda.pl/rtvforum/nastepny-ytt137090.html?postdays=0&postorder=asc&start=630
    • kubecek Samoobrona - ALepera ma tu racje 05.07.06, 17:38
      Nalezy calkowicie zrezygnowac z akcyzy na biopaliwa w 100% roslinne, i niech
      bedzie tylko tyle procent akcyzy ile procent jest ropy pochodzenia
      nieroslinnego.
      To jedno z najlepszych rozwiazan.
      A ze przez akcyze sie nie da czegos sciagnac?
      No problem - odzyska sie to w podatkach dochodowych lub najpozniej w podatkach
      od nieruchomosci - to tylko kwestia ktoredy to wyjdzie.
      Natomiast akcyza na paliwo - zwlaszcza produkcji rolniczej - jest szkodliwa.
      Niech jej wcale nie bedzie.
      Pomysl Andrzeja Leppera jest cool. Gdybym mogl przynalezec do jakiejs partii -
      zapisalbym sie do Samoobrony - ale jako profesor wyzszej uczelni - nie moge i
      musze byc apolityczny.
      Kubecek@gazeta.pl
      • Gość: Roman Re: Samoobrona - ALepera ma tu racje IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 07.07.06, 10:26
        Mądrego to i przyjemnie poczytać.
    • Gość: USA Nie tylko na wlasne potrzeby, Czemu nie na IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 06.07.06, 20:33
      sprzedaz? Czemu jak w komunizmie Polskie panstwo ma miec monopol? Dze wolny
      rynek? Gdze popieranie przedsiebiorczosci? Gdze uniezaleznienie od Ruskiej ropy?
      Komu zalezy na powiazaniach z Moskwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka