Gość: Tomasz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:34 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.aster.pl 05.09.06, 15:37 ... Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo10 Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 05.09.06, 15:43 bo tam sami ubecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Naiwniacy, przecież to oczywiste IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.06, 09:04 Naiwniacy, przecież to oczywiste, ta poprawka ma na celu umożliwienie Lechowi Kaczyńskiemu podpisanie ustawy która ma nie wejść w życie - TK będzie musiał ją odrzucić i wszyscy będą zadowoleni. Na miejscu TK bym się na nią zgodził. Chyba niektórzy by wtedy dostali zawału:-( bo cała ustawa jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:49 Trochę was strach obleciał co? Tacy jak wy doprowadzili do rewolucji francuskiej i bolszewickiej jeszcze gorszej niż wy sami.Należy się opamiętać w pogardzie dle współbraci.Ja już teraz bym was z wielu spraw rozliczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeczuss Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:02 Kulczyk Krauze Gudzowaty i wszystko jasne !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 05.09.06, 16:27 Zazdrościcie śmiecie, co. Nie ma jak sięgnąć po bolszewicki sposób: daj człowieka, a znajdę paragraf. Ale jak znam życie sami się wykończycie, bo taka jest prawidłowość historyczna. Bolszwia sowiecka wymordowała bolszewików, he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:25 sabala_1 a ty się dobrze czujesz bo wypisujesz takie bzdury jakbyś nie miał gdzie wyleczyć swoich problemów. Najlepiej do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godott Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: 61.171.113.* 05.09.06, 16:34 akurat przedsiebiorcom ustawa pozwalająca zwalniac Ubecje na reke bo to bezkosztowo mozna zwolnic pare (set?) ludzi bez odpraw i bez tlumaczenia sie. czym łatwiej zwalniać tym lepiej, a nuz znajdą sie jacys ubecy na liscie plac, czyste złoto, do zwolnienia cymes. Po jaka cholere ten lewiatan przeciwstawia sie to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 05.09.06, 16:22 O'Q_wa w pełni stalinowskie ustawy. Co tym gnojkom do tego kogo ja zatrudniam przy roztrząsaniu gnoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflacjolog lustracja "przedsiębiorców",co tym gnojkom do tego IP: *.dyn.295.ca 06.09.06, 03:50 Wiesz, ze PZPR byla organizacja przestepcza, nieprawda? Tym bardziej przestepcza byla podlegla jej Sluzba Bezpieczenstwa. Kto tam pracowal, a takze ten, kto dla nich pracowal - byl co najmniej wspolnikiem przestepcow w ich przestepczych interesach. Szczegolnie wazne bylo to w procederze uwlaszczania sie komuny - wspolpracownicy SB w tym odgrywali czolowe i decydujace role. A wiec chocby z tego powodu nie wolno ich nazwisk utrzymywac w tajemnicy przed spoleczenstwem, ktore przeciez za ich dzialania placilo i do dzisiaj placi, bo prawdopodobienstwo przestepczych czynow jest wyzsze wokol tych ludzi niz gdzie indziej. Przestepcy generuja przestepstwa. Oczywiscie, ze ujawnienie tych roznych tajnych wspolpracownikow pozwoli prokuraturze przyjrzec sie ich osiagnieciom nieco dokladniej. No i dopiero wtedy, kiedy te przypuszczania znajda potwierdzenie w dokumentach, swiadectwach - wtedy dopiero sprawy wyjda na wierzch. Tak, ze wyjawienie b.agentow pomoze naprowadzac prokuratorow na wlasciwe tropy. Oby jak najszybciej. Brawo koalicja! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Nie dziwi,Lewiatan zawsze bał się światła i prawdy 05.09.06, 16:38 Lewiatan, w demonologii - jeden z gł. aniołów, którzy wywołali bunt i zostali strąceni do piekieł; książę diabelskiego ordynku Serafinów, któremu przypisuje się m.in. przywodzenie ludzi do herezji, skłanianie do zawiści. Dziwna nazwa ma ta nasza rodzima(?) KPP Konfederacja Pracodawcó Prywatnych, nie? Choć historia ich sięga początku II RP, kiedy była to nazwa powstałego w 1919 Centralnego Związku Polskiego Przemysłu, Górnictwa, Handlu i Finansów, będącego naczelną organizacją branżowych związków i zrzeszeń kapitałowych w Polsce międzywojennej. Lewiatan reprezentował interesy przedsiębiorców i finansistów w Sejmie i Senacie, wpływając w istotny sposób na politykę gospodarczą w kraju. Doprowadził do podwyżek cen węgla i żelaza, przyznania przemysłowcom ulg podatkowych, przypisuje mu się także znaczny wpływ na decyzje rządowe dotyczące obniżek płac i przedłużenia czasu pracy w górnictwie i hutnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
patman To jest zarzut? Buahahahahaahahahahahahahahahaha 05.09.06, 21:53 Lewiatan reprezentował interesy przedsiębiorców i > finansistów w Sejmie i Senacie, wpływając w istotny sposób na politykę > gospodarczą w kraju. Doprowadził do podwyżek cen węgla i żelaza, przyznania > przemysłowcom ulg podatkowych, przypisuje mu się także znaczny wpływ na decyzje > > rządowe dotyczące obniżek płac i przedłużenia czasu pracy w górnictwie i > hutnictwie. > Przecież to jest działanie ze wszechmiar pozytywne. No, może jedynie z punktu widzenia komunisty ma wady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Kłamstwo już w pierwszym zdaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:12 Polska Konfederacja Pracodawców Prywatnych "Lewiatan" jest przeciwna poprawce Senatu do ustawy lustracyjnej, NAKAZUJĄCEJ zwalnianie z pracy osób, które w zaświadczeniu IPN będą wskazane jako "osobowe źródła informacji" służb specjalnych PRL. Pierwsze zdanie artykułu i od razu kłamstwo. Ustawa nie nakazuje zwalniać tych ludzi, tylko daje taką możliwość. Pracodawca sam będzie decydował, jak postąpić. To po prostu może być podstawa prawna do zwolnienia UB-eka z roboty bez konsekwencji i narażenia się na wypłatę mu odszkodowania, kiedy chciałby pobiec do sądu pracy. I to jest akurat super pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamczuch Re: Kłamstwo już w pierwszym zdaniu... IP: 61.171.113.* 05.09.06, 17:30 dziekuje za wyjasnienie. Cos takiego to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja A Ty - Jakub - nie kłamiesz? IP: 217.17.38.* 05.09.06, 18:15 "Przyjęta 24 sierpnia przez Senat poprawka zakłada, że zwolnienie z pracy, utrata funkcji będzie następowało obligatoryjnie" - to cytat z artykułu, a nie z wypowiedzi Lewiatana. Czy znasz treść poprawki zgłoszonej przez Senat? Nie mogę jej znaleźć w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jakub kłamie IP: 217.17.38.* 05.09.06, 18:31 Treść poprawki jest w dokumencie www.senat.gov.pl/k6/dok/uch/017/205uch.pdf na stronie 6. Odpowiedni fragment brzmi tak (skróty moje): W przypadku osób, wobec których wydano zaświadczenie, [...], prawomocne orzeczenie sądu stwierdzające, że nie zachodzą przypadki, o których mowa w art. 27 ust. 1 pkt 1-3, powoduje natychmiastowe odpowiednio: wygaśnięcie stosunku pracy, [...] Zatem nie jest prawdą to, co pisze Jakub, że ustawa nie nakazuje zwalniać. Nakazuje i to natychmiastowo. Czyli np. prowadzę prywatną firmę, zatrudniam na stanowisku kierowcy mężczyznę, który kiedyś doniósł na koleżankę i nagle się dowiem, że ten kierowca już u mnie nie pracuje, bo stosunek pracy wygasł natychmiastowo na skutek wykrycia, że ten człowiek był TW. Kto nadal popiera ten PiS? To dla mnie niepojęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Jakub kłamie IP: *.icis.pcz.pl 05.09.06, 21:27 Iluz jeszcze ludzi musi wyemigrowac z Polski zeby nastapilo otrzezwienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Pisofilia odbiera minimum przyzwoitości 05.09.06, 21:46 Jakubku, wypowiesz się jeszcze na temat kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Dorn i Jurek się odezwali i co teraz powiesz? IP: 64.124.166.* 05.09.06, 18:27 typowy zwolennik PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Czas na rozliczenie mego dziadka IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 19:35 Teraz czas na mojego dziadka,wykopią go z grobu i rozliczą za Virtuti Militari który to dostał za bitwę pod Lenino,Boże widzisz i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 20:28 Epidemia debilizmu w Polsce! Nie zapomnijcie o babciach klozetowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown Bochniarzową boli IP: *.centertel.pl 05.09.06, 20:46 J.Wejchert, W.Kostrzewa i paru innych znajomków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Czytajcie ludzie dokladnie !!!!!!!!! IP: 82.115.76.* 05.09.06, 20:35 "Wedle senackich poprawek do tzw. ustawy lustracyjnej, przedsiębiorcy prywatni oraz zatrudnieni przez nich pracownicy, zaliczeni przez ustawę do kategorii osób pełniących funkcje publiczne". Natomiast jezeli dobrze rozumiem ze jak zaloze gazete i IPN oskarzy mnie o to ze bylem TW to mam sam siebie wywalic z roboty :). Ta poprawka jest tylko po to zeby zamknac NIE i wywalic Michnika z GW ba jak ma to sens to i na niego sie teczka znajdzie. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 05.09.06, 20:45 dżizas... to na prawdę jest już pokopane, że "przeciętny polak" musi byc świętszy od papierza... Dla mnie sprawa jest oczywista, jezeli chodzi o urzędników państwowych*, ale jeżeli chodzi o firmy prywatne, to składam tu (odwaznie, bo w internecie hehehehe) swój sprzeciw. Kij obchodzi czy dyrektor marketingu czy inny pracownik to były ubek albo ktoś tam inny? ważne żeby sie sprawdzał w swojej pracy, a czy potrafi np. współpracować z innymi, czy dobrze wykonuje swoja prace to juz rynek zweryfikuje. * w tym momencie pozostaje np. pytanie gdzie wystepuje pojęcie "urzednika państwowego", bo tak jest (zdaje się) np. na poczcie (tak tak, panienka z okienka to urzednik państwowy) albo może w innym PKP... Zresztą w przypadku osób skazanych wyrokiem sądu - z wyjątkiem może specyficznych wydarzeń wczesnych lat osiemdziesiątych ub. stulecia - odpowiednie przepisy istnieją. Chyba wystarczyłoby podciagnąć pod to wyroki sądu lustracyjnego i sprawa byłaby rozwiązana. Chyba ze tworzyć nowe hybrydy (pamiętajmy o tym że prawo _musi_ byc spójne a nie sprzeczne) -- zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 05.09.06, 21:10 papierz, papież, papież, papierz... ucz się człowieku, ucz, na nauke nigd za późno (odpisuje sam sobie, więc dzieki za ewentualne komentarze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:38 ale wolnych miejsc pracy będzie ............:-) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Zwolnić wszystkich mających skłonności 05.09.06, 21:48 pisofilne. Co wy na to, pisofile? Przecież to jest zgodne z waszą logiką - znaleźć sobie wroga i wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody_rabbit Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:59 Ta ustawa jest w wielu punktach sprzeczna z Konstytucją. Ale to pewnie nie interesuje matołów, których stać tylko na bzdurzenie o nożycach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurnicki Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:42 Znam kilku szefów z Lewiatana i rozumiem ich obawy. Wiem też, że mają się czego obawiać, bo nie byli zwyczajnymi ludźmi w tatych niedobrych czasach. Mam wrażenie, że Lewiatan powstał właśnie po to, żeby takich ludzi chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalista2 Lewiatan boi się lustracji przedsiębiorców 06.09.06, 19:38 No a co mysleliscie Szanowni Pracodawcy? Taka to bedzie IV Rz-plita!!! Wszystko przeswietlic, kontrolowac, "odzyskac", wsadzic swoich, ukrocic "obcych", rozbijac "uklady", jajca na calego. Jeszcze niech wprowadza odpowiednia pisownie słowa prezydent i druga Białorus gotowa....Have a nice day Odpowiedz Link Zgłoś