GoĹÄ: HaKaDe IP: 213.17.164.* 22.09.06, 10:14 Brawo TK !! NIE UGIELI SIE !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: chinche Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytucyjna IP: 212.160.154.* 22.09.06, 10:14 no i dobrze tak zawiszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.olimpia Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, zniszczyć 22.09.06, 10:20 Nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Hahaha, co teraz? 22.09.06, 10:23 Chętnych do powołania nowej komisji bankowej nie widać. Natomiast znajdą się chętni do poparcia NOWEJ komisji zajmującej się tylko SKOKami. A jak to przy komisjach bywa powoła się kogo popadnie, czyli całą wierchuszkę PiSu z rodzinami. Swoją drogą zastanawia mnie czy jest związek między taką możliwością a rozbiciem koalicji przez Jarosława Kaczyńskiego. "Nocna zmiana", tyle że trochę inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kazek1000 Re: Hahaha, co teraz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:28 Odzyskuję wiarę, że są jeszcze w tym kraju ludzie godni szacunku. Że są jeszcze prawnicy, których najwważniejszym celem nie jest dyspozycyjność wobez władzy. To znakomita wiadomość. Brawa dla sędziów TK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Panie Zawisza, żegnamy! 22.09.06, 10:34 Koniec tego cyrku. A bez Andrzeja drugiej komisji powołać się nie uda. Buahahaa. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Same dobre wiadomości dzisiaj :-D 22.09.06, 10:35 trzeba zapmiętać tą datę - 22 września Odpowiedz Link Zgłoś
atomm jakie są praktyczne skutki tego orzeczenia?? 22.09.06, 10:40 cyt: "Na razie nie wiadomo jakie są praktyczne skutki tego orzeczenia." Mistrzostwo swiata jak dla mnie... normalnie padlem ze smiechu i dlugo nie moglem wstac... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Lepper-sio, Komisja-sio i jeszcze weekend :) 22.09.06, 11:04 Piękny dzień dzisiaj. i nawet słońce wyszło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr Najlepiej zapomniec o naduzyciach w sektorze bank. 22.09.06, 12:00 Nic sie bylo, a ktos trzepie kase...... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_srul Coz, sady sa jeszcze z tamtej, kalwasowej epoki 22.09.06, 12:05 "Drogi Brinislaw" (geremek) tez zapewne lkal w Brukseli nad faszyzmem co to leb w Polsce podnosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_sruiek Srul Srula w nie opusci w potrzebie 22.09.06, 12:36 Jak czarne włochate kulki Po banku toczą się srulki. Skaczą, skaczą nad biurkiem targuje się srulek ze srulkiem. Srulek srulkowi uległ i biegnie do kasy srulek. Liczy drżącymi palcami i zmyka przed srulkami W klubzeslach z dala od kasy siedzą srule grubasy. Srulki z uśmiechem lubym kłaniają się srulom grubym. A w głębi - w ciszy - wielki jak król Duma sam główny Srul Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Panie mihalkiewicz, pragne powiedziec: 22.09.06, 13:58 byłem na panskiej stronie - jest zalosna. Jezelei pan jest najwiekszym polskim felietonistą - to ten kraj, rzeczywiscie znajduje sie w strefi poniżej dna. Panie teksty nadają sie rzeczywiscie, tylko tam, gdzie sie je publikuje......... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: Panie mihalkiewicz, pragne powiedziec: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:24 A kto powiedział, że Michalkiewicz jest największym polskim felietonistą? Czepiaj się tego, kto tak powiedział, a nie Michalkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to ciekawa linia obrony........... 22.09.06, 14:44 ale fakt jest faktem, że michalkiewicz i jego teksty, to grafomanstwo. I na prawde nie chodzi tu jedynie o sprawy ze starszymi bracmi w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabi_srulek Pod twoim lozkiem tez czai sie Michalkiewicz? :))) IP: 85.234.150.* 22.09.06, 15:40 Pisze sie grafomania a nie \"grafomanstwo\". Zarzucajasz grafomanie nie bedac samemu w stanie sklecic logicznego zdania. Do tego ta obsesja z Michalkiewiczem. Razi tez fakt, ze wyladowujesz swoje frustracje na forum, obszczekujesz M (jednoczesnie nazywajac go najwiekszym felietonista Polski) ale nie podajesz adresu strony. Osobiscie uwazam, ze Michalkiewiczowi nie mozna odmowic talentu publicystycznego, wiedzy i dowcipu i by inni mogli wyrobic sobie wlasne zdanie podaje adres jego strony www.michalkiewicz.pl 1410_tenrok napisał: > ale fakt jest faktem, że michalkiewicz i jego teksty, to grafomanstwo. I na > prawde nie chodzi tu jedynie o sprawy ze starszymi bracmi w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Łóżkiem? Sypiasz z nim, czy co? 22.09.06, 16:03 A konkretnie, to o co Ci chodzi, grafomanstwo i tyle, czy ci sie to wadzi, czy może aby nie. Jak ktos nie wie co powiedziec, to jedzie, jak walec. Może to i dobre. A oprócz braku umiejetnosci polonisytycznych, rozporządzasz wyraźnym brakiem logicznego myślewnia i istotnymi umiejętnościami czytania bez zrozumienia. Szczere gratulacje, moj mały korektorze, szczere gratulacje. A michalkicz jest cieniasem i tyle i twoje potyczki, godne opisów u Sienkiewicza, mohj harcowniku, nic tu nie pomogą. Pa. Ps. pod łóżkiem trzymam raczej inne rzeczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabi_srulek Palce ci sie placza, nie pij juz... IP: 85.234.150.* 22.09.06, 16:11 1410_tenrok napisał: > A konkretnie, to o co Ci chodzi, grafomanstwo i tyle, czy ci sie to wadzi, czy > może aby nie. Jak ktos nie wie co powiedziec, to jedzie, jak walec. Może to i > dobre. > A oprócz braku umiejetnosci polonisytycznych, rozporządzasz wyraźnym brakiem > logicznego myślewnia i istotnymi umiejętnościami czytania bez zrozumienia. > Szczere gratulacje, moj mały korektorze, szczere gratulacje. > A michalkicz jest cieniasem i tyle i twoje potyczki, godne opisów u > Sienkiewicza, mohj harcowniku, nic tu nie pomogą. Pa. > Ps. > pod łóżkiem trzymam raczej inne rzeczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie piję!!! 22.09.06, 16:19 A michalkiewicz - to cienias i tyle!!!!! Ma takie umiejetnosci publicystyczne, jak ropucha amazanska - jadem stara sie zabic z dwudziestu cnetrymetrów. Pociesznie przy tym wyglądamy, redaktorze........... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_srul Jasne :) A ja jestem red. Michalkiewicz :))) 22.09.06, 17:08 Swoja droga to Koszer Zeitung do cna zszedl na psy skoro takich ma obroncow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A, rozumiem sam pan michałkiewizc zaszczycił 22.09.06, 16:17 mnie swoją odpowiadzią! Uderzyło "grafomanstwo". Tak, przyznaje, to bolesny kop w podbrzusze, wiec trzeba, jakos z honorem.... Jak wiec inaczej, kiedy zada sie przeciwnikowi razy polonistyczne,. Na zasadzie - czepiasz sie, sklecic zdania nie potrafisz. Coz, mnie to nie ruszyło, jestem liberałem i pisze, jak mysle (wiem, wiem, ale to specjalnie, bedzie weselej, jak sie tej brzytwy czepimy...) A teksty, jak powiedziałem - kupa makulatury, podlana mahairem...... ciemny lud to kocha, tak jak gaye autora "Lubiewa". Dla każdego cuś fajnego (Ojoj!! To przejęte z jiddisch, przepraszam). No to korekta: Dla każdego coć niezłego. Choc oczywiscie panu, drogi panie, do klasy wspomnianego pisarza, to jakos dalekuchno....... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_srul Oczywiscie :) W kolejce stoi tez Dalai Lama :)) 22.09.06, 17:11 Dla tych, ktorzy nie wiedza o co chodzi w belkocie tego psychopaty podaje adres strony, o ktora mu chodzi. www.michalkiewicz.pl 1410_tenrok napisał: > mnie swoją odpowiadzią! Uderzyło "grafomanstwo". Tak, przyznaje, to bolesny kop > > w podbrzusze, wiec trzeba, jakos z honorem.... Jak wiec inaczej, kiedy zada sie > > przeciwnikowi razy polonistyczne,. Na zasadzie - czepiasz sie, sklecic zdania > nie potrafisz. Coz, mnie to nie ruszyło, jestem liberałem i pisze, jak mysle > (wiem, wiem, ale to specjalnie, bedzie weselej, jak sie tej brzytwy czepimy...) > > > A teksty, jak powiedziałem - kupa makulatury, podlana mahairem...... ciemny lud > > to kocha, tak jak gaye autora "Lubiewa". Dla każdego cuś fajnego (Ojoj!! To > przejęte z jiddisch, przepraszam). No to korekta: Dla każdego coć niezłego. > Choc oczywiscie panu, drogi panie, do klasy wspomnianego pisarza, to jakos > dalekuchno....... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabi_srulek Wierzysz, ze Michalkiewicz by z toba rozmawial? :) IP: 85.234.150.* 22.09.06, 15:50 Zapomniales podac adresu strony Michalkiewicza, ktorego probujesz obszczekiwac :) Robie to za ciebie: www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok misiek, robisz to poraz kolejny, opanuj sie 22.09.06, 16:24 Ja wie, to reklama, działanie na podswiadomosc. Byłem na tej stronie. Teksty są żałosne, wiec dawaj dalej............. A niestetyz, swego czasu była juz dyskusja na temat tego nicku....... Moj mały redaktorku......... Sio do remingtona. Scigaj wene, ona ucieka wielkimi krokyma!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_focker Stary :)) to ty sie opanuj bo ci zylka peknie:)) 22.09.06, 17:20 Przede wszystkim faktycznie piszesz jak bys sie nacpal. Pisz staranniej to mniej bedziesz z siebie robil wala. Odnosze rowniez wrazenie, ze link do strony Michalkiewicza jest podawany by forumowicze mogli sobie wyrobic zdanie samodzielnie. Nie jest to mozliwe w oparciu o twoj chory belkot. Dlatego wlasnie, ja rowniez podaje link do strony z tekstami Michalkiewicza: www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Kolejny pan narodowiec chce udowodnic, ale co? 22.09.06, 20:25 Mnie żyłka nie peknie, spokojnie. Ale wasze kółko różańcowe z linkami do strony tego grafomana. Ciekawi mnie wasze podejscie do sprawy. Kazdy z Was dobiera sobie idiotycznego nicka "rabi". Przypomina mi to sytuacje, jakie widziałem na filmach pokazujących rozruchy antysemickie w Wiedniu, po wkroczeniu Hitlerowców do Austrii. Tam też członkowie SA, SS i NSDAP probowali w podobny sposób osmieszac Zydów. Jest to troche zalosne, że robicie to w takich sposób. I jakos nie pasuje do waszych zapatrywan duchowych...... Tak wiec, kto robi z siebie wała? I jeszcze raz linka prosze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Re: Najlepiej zapomniec o naduzyciach w sektorze 22.09.06, 12:17 nie, nie olać tylko jak były to do prokuratury z tym tam miejsce wyjaśniania afer. Czy ten Hoffman to syn tego reżysera??? Wszyscy Ci posłowie, którzy zaiadli w komisji powinni oddać kasę za te posiedzenia bo pewnie otrzymali soczyste dodatki. dr Migalski wczoraj powiedział " dla niektórych posłów samorozwiązanie sejmu byłoby równoznaczene z końcem 4 letnich wakacji za 10 000 zł miesięcznie" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lach Re: Najlepiej zapomniec o naduzyciach w sektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:52 bankowcy nie tykalni bravo PO juz wiem czego po was mozna sie spodziewać,chcieli zbadać cos w tej polsce a platforma tuszuje korupcje a co będzie jak nie długo dojdziecie do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 1MARTINA Re: Najlepiej zapomniec o naduzyciach w sektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:43 Nie bardzo rozumiem.Czy to PO wydała orzeczenie o nielegalności komisji d/s wszystkich czyli żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Najlepiej zapomniec o naduzyciach w sektorze 22.09.06, 21:49 o SKOKach jakoś nie udało się PiSuarom przypomnieć - moralność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: Same dobre wiadomości dzisiaj :-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:43 A co to za dobra wiadomość. Że złodzieje będą dalej bez kary (nie mam wcale na myśli Balcerowicza, tylko tych, którzy przejmowali banki i całą resztę za symboliczne złotówki)? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? +++++++++ 22.09.06, 10:59 Co ta decyzja zmieni? Komisja i tak bedzie :) Bo jakoś sie nie dziwię że komunistyczny TK, gdzie połowa to ludzie poprzednich rządów, chce obronic machlojki przed ujawnieniem. spoko ale ten skład TK ostanie sie niełdugo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mejlmi Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ IP: 203.27.177.* 22.09.06, 11:16 Ja wlasciwie nie w sprawie wpisu, tylko Twojego nicku. Nasmiewanie sie lub zartowanie z ludzkich ulomnosci, kalectw czy wad zewnetrznych jest szczytem podlosci i prostactwa, jakkolwiek bysmy tego kogos nie lubieli. I nie wytlumaczysz tego zartem. Ochydne i podle!! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ 22.09.06, 11:20 chodzi ci o to? kaczynscy.com kartofle.org Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mejlmi Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ IP: 203.27.177.* 22.09.06, 12:58 Chodzi mi o jakanie sie Adama Michnika i Twoj, prawdopodobnie w Twoim mniemaniu dowcipny login. Po prostu nienawidze takiego prostactwa i nasmiewania sie z osob chorych. Czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ 22.09.06, 15:51 Jestes pierwszym bez winy który rzuci kamien? nie sadze. Załoze sie ze jestes jednym z pierwszych nazywajacycj Panią Prezydentową wiedźmą a Pana Prezydenta i Premiera kartoflami i kurduplami. Michnik gorzez zwyzywał wiele osób i nikt nie miał o to do niego pretensji. Nie bąź hipokrytą. Jerzy Kryszak też obraża michnika? A Wolski? A polskie ZOO? Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ 22.09.06, 17:59 ojciec_rereredaktor napisał: > Jestes pierwszym bez winy który rzuci kamien? nie sadze. Załoze sie ze jestes > jednym z pierwszych nazywajacycj Panią Prezydentową wiedźmą a Pana Prezydenta i > Premiera kartoflami i kurduplami. Michnik gorzez zwyzywał wiele osób i nikt nie > miał o to do niego pretensji. Nie bąź hipokrytą. Jerzy Kryszak też obraża > michnika? A Wolski? A polskie ZOO? A co to za bzdury? Nazywanie kaczek kartoflami i kurduplami a kaczkowej wiedzma to nie jest zadne ublizanie! To po prostu prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zawisza ciemny Re: +++++++++ Hmm. A co mnie to obchodzi ?? ++++ IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 22.09.06, 11:53 Lewa strona w tym sporze jest PiS. Przeczytaj sobie ojciec definicje partii lewicowej pasuje jak ulal do PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ***Pisiorów nie obchodzi prawo i sprawiedliwość*** 22.09.06, 12:18 Liczy się tylko władza. Bolszewia. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: ***Pisiorów nie obchodzi prawo i sprawiedliwo 22.09.06, 12:45 bolszewia? - bolszoj - wiekszosc. zgadza sie dla Kaczynskich liczy sie wiekszosc. Aby spokojnie rzadzic. Nie rozumiesz dzieciaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzejt Re: ***Pisiorów nie obchodzi prawo i sprawiedliwo IP: *.225.121.106.bait.pl 22.09.06, 13:20 bolszoj - duży Ale bolszewicy nie tyle mieli większość, co sami się tą większością ogłosili... Oczywiście, żeby spokojnie (tzn. bez przeszkód) rządzić... Porównanie z PiS-em uważam za uprawnione... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 1MARTINA Re: Same dobre wiadomości dzisiaj :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:44 A jakie były banki za komuny?bo nie bardzo pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Re: Same dobre wiadomości dzisiaj :-D 22.09.06, 15:07 > A jakie były banki za komuny?bo nie bardzo pamiętam. PKO, Handlowy i troche spoldzielczych zrzeszonych bodajze w BGZ, o ile sobie dokladnie przypominam. Tak, ze nie za wiele prywatyzacji moglaby sobie komisyja przebadac - ale ile szumu medialnego za to mozna bylo narobic! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikjx prawo i sprawiedliwość po naszej stronie 22.09.06, 11:46 Sąd sądem ale, Prawo i Sprawiedliwość muszą być po nasej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Hahaha, co teraz? 22.09.06, 11:02 Są jeszcze uczciwi i odważni w tym Kraju,którzy potrafią postawić veto zakusom dyktatorskim -brawo TK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dexter Re: Hahaha, co teraz? IP: 80.48.255.* 22.09.06, 10:32 łże-trybunał Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re:Przedrostek Ł-Ż-E to jest rusycyzm, ciekawe 22.09.06, 11:13 swoją drogą, skąd Pan Jarosław bierze te kwieciste określenia. Używa niespotykanego języka, który na dodatek znaczy zupełnie co innego niż dotychczas i bardzo szybko przyjmuje się w debacie publicznej. Stoję osłupiała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monarchista Re:Przedrostek Ł-Ż-E to jest rusycyzm, ciekawe IP: 195.128.172.* 22.09.06, 11:39 mt7 napisała: > swoją drogą, skąd Pan Jarosław bierze te kwieciste określenia. Używa > niespotykanego języka, który na dodatek znaczy zupełnie co innego niż > dotychczas i bardzo szybko przyjmuje się w debacie publicznej. Stoję osłupiała. Cóż to, czyżby pan premier gawarił pa ruski? A mówili, że nie zna żadnego obcego języka! Ale teraz wyszło szydło z worka! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Hahaha, co teraz? 22.09.06, 15:00 myśl, myśl ... dalsze trwanie TEJ komisji było śmiertelnym zagrozeniem dla elit. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roman Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:37 Nieudacznikami jest banda p(i)siaków po bolszewicku zawłaszczajacych cała przestrzeń publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis 22.09.06, 10:38 anna.olimpia napisała: > Nieudacznicy. Pewnie login anna.olimpia to login Zawiszy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annieb PiS -owcy - nieudacznicycoś im nie idzie he he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:43 na szczęście jeszcze ktoś pilnuje w kraju praworządnosci, bo PiS to porażka, wszystko nagną do swoich celów, chociaż mają pelne usta frazesów. Poza tym nauczyliby się czytać konstytucję, od początku było wiadomo, że ta komisja to tak naprawdę po to,by znależć cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
olubek Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis 22.09.06, 10:48 Zrównać z ziemią i nasikać na posesję na ul. wiejskiej w waszawce. DOBIĆ i napluć na dupków którym wydaje się, że parwo jest tylko dla tłuszczy, a ich nie dotyczą wezwania do stawienia się w sądzie. Rozwalić, przepędzić i nasikać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
middl Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis 22.09.06, 19:50 czlowieku, o jakim Ty SADZIE piszesz????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hahaha Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis IP: *.pools.arcor-ip.net 22.09.06, 17:43 DEBILKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak___ Re: Rozwiązać TK. Zburzyć, spalić, rozwalić, znis IP: *.45-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.09.06, 19:05 brawo!!! na szczescie mamy konstytucje i trybunal ktory potrafi przywrocic wiare w Polske, jeszcze nie wszystko stracone, szkoda, ze nikt w tej konstytucji nie napisal, ze czlonkowie i glosujacy na pis powinni zostac odsunieci od wladzy. hmmmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytuc 22.09.06, 13:15 No Zawisza teraz pokaż jak się tańczy na rozpalonej blasze goła dupą ,filozofie dla małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdzisław Ależ to bełkot co tu piszecie IP: *.ipartners.pl 22.09.06, 13:34 22 września. Wziąwszy pod uwagę fakt, że sądzia jest masonem nie dziewi nic, a data w szczególności. Dwie święte liczby masońskie dające po dodaniu jeszcze bardziej świętą - iluminacką. 22.11 = 22 + 11 = 33 Zorientowani wiedzą o czym mówię. To tylko następny dowód na to, że Polska nie jest rządzona przez Polaków. Ciekawe jak naprawdę nazywa się ten sędzia. Potem przyjedzie młodziez z Izraela, aby zaludnić wyludnione ulice Polski, jak to już drzewiej bywało. Młodziej w Izraelu ma, jednym słowem, przekichane. Czy myślicie że oni tam chcą zostać, w tym faszystowskim państwie? Tam Żyd 'prawdziwy' nie może ozenic zie z Askenazi bo to niedozwolone. Do knajpy z askenazi nie mozna pojsc ani do ich knajpy, bo cie pod bronia policja wyprowadza. A to piekno i luz to tylko na pokaz dla turystow. Mlodzi zydi uciekaja z Izraela na morgi. Polska bedzie ich przystankiem. Beda zostawac sędziami, lekarzami, bankierami. I całkiem przejmą nasz kraj. A wy bedziecie im placic. I znow beda mowic z pogarda "wasze ulice, nasze kamienice". A wy, ślepe krowy dajecie im - tym na pewno nie Polakom, ktorzy zawiaduja dzis mediami, wmowic sobie wszystko i powtarzacie te ich brednie jak bezmyslne papugi i piejecie peany na cześć tych co prawdę o swoich zbrodniach i przestępstwach chcą ukrywać. Nie zdajecie sobie z tego sprawy, ale właśnie zaczynacie się budzić z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: y.y Re: Ależ to bełkot co tu piszecie IP: *.biznespolska.pl 22.09.06, 13:48 Kolejny debil bredzi na forum dyrdymały. Won rasistowska hołoto... Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Ależ to bełkot co tu piszecie 22.09.06, 14:49 Gość portalu: y.y napisał(a): > Kolejny debil bredzi na forum dyrdymały. Won rasistowska hołoto... Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lekarz psychiatra Re: Ależ to bełkot co tu piszecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:01 Nie było jeszcze obchodu w zakładzie? Byłeś dziś z rana badany? A może elektrowstrząsy były za słabe? Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Ależ to bełkot co tu piszecie 22.09.06, 14:48 Gościu idż do egzorcysty. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Ależ to bełkot co tu piszecie 22.09.06, 15:14 Gość portalu: zdzisław napisał(a): > 22 września. Wziąwszy pod uwagę fakt, że sądzia jest masonem nie dziewi nic, a > data w szczególności. Dwie święte liczby masońskie dające po dodaniu jeszcze > bardziej świętą - iluminacką. > > 22.11 = 22 + 11 = 33 > > Zorientowani wiedzą o czym mówię. > A niezornientowani potrafią liczyć, Zdzisławie.... Od kiedy wrzesień jest 11 miesiącem roku? Jest jakaś nowa numeracja, ustalona "koalicyjnie"? Jeżeli nic się nie zmieniło i wrzesień pozostaje 9 miesiącem roku, to: 22.09 = 22 +9 = 31 Coś kiepsko u ciebie z iluminacją? Czyżbyś był beneficjentem abolicji maturalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorkupa Re: Ależ to bełkot co tu piszecie 22.09.06, 22:35 Jasny gwint, co za koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:57 Jak to dobrze że w tym oceanie mętnej wody , którą stworzył PIS , pojawiło sie orzeczenie TK.Wszystkich ,kórzy działają w brew prawu i przepisom Konstytucji powinno się karać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:03 Trybunał cóż innego mogł orzec wiadomo jaki trybunal orzekł !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Polegaj jak na Zawiszy 22.09.06, 10:14 Zawisza sie zapłacze. Bidulek co on teraz będzie tropił? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UrlichVonJungingen bedzie tropil... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.06, 10:21 drogba666 napisał: > Zawisza sie zapłacze. Bidulek co on teraz będzie tropił? ...Krzyzakow, albo ich duchy...hihi ;) To zadanie chyba bedzie dla niego najwlasciwsze i adekwatne do jego malego mozdzku... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Stara zeglarska piesn: Pod żaglami Zawiszy zycie 22.09.06, 14:53 płynie jak w bajce czy to w sztormie, czy w ciszy, czy w noc ciemną, dzien jasny...... Kiedy pis jest u władzy, kaczor statkiem steruje wtedy wielki Zawisza wszytko dziobem przepruje A załoga Zawiszy czuje wtedy, że pływa..... he, he, he I płynął by tak i płynął, ale nadział sie na wielką rafę kolargolową z rekinami z TK I oto zatonął dzielny Zawisza A szczur Lepper zdążoł jeszcze przed katastrofą zostać wyskoczony z flagowego lotniskowca ORP "KACZORIA-POLONIA"! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabi_srulek Juz dzis zaczales czy nie skonczyles od wczoraj?:) IP: 85.234.150.* 22.09.06, 15:56 Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oj musiałem ci ja nadepnąć, musiałem 22.09.06, 16:29 mój ty biedaczku,. Ale kocham wszystkich ludzi, wiec i ciebie tez kocham, choc teksty to cieniactwo........ I nie zapomnij podac linka do strony....... Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_focker Oho, zaczyna sie pijackie przyklejanie 22.09.06, 17:28 Ja cie nie kocham bo pijaczkami a zwlaszcza tymi deklarujacymi milosc sie brzydze. Ale skoro prosisz, to link do strony Michalkiewicza podaje www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok No prosze, a to temat o czyms zupelnie innym, 22.09.06, 20:27 a tu nagle zebrało sie paru fanów twórczosci grafomanskiej niejakiego pana M. Focker? To od Fockera czy od Focker Wulffa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cesspit Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytucyjna IP: *.aster.pl 22.09.06, 10:14 I bardzo dobrze! Balcerowicz słusznie pokazał im gest Kozakiewicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc ZLOdzieje wszelkiej masci laczcie sie IP: *.dyn.iinet.net.au 22.09.06, 10:50 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdzisław Balcerowicz to bandyta IP: *.ipartners.pl 22.09.06, 13:39 Do Kozakiewicza to mu jeszcze daleko. Poza tym Kozakiewicz to Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: y.y Re: Balcerowicz to bandyta IP: *.biznespolska.pl 22.09.06, 13:49 Wypad z forum, kłamliwa szujo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: Balcerowicz to bandyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:15 A tobie chodzi o co? Że szuja, czy, że nie Polak? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a tobie o co biega emwu 22.09.06, 14:47 a to, ze szuja, ze nie polak, ze bandyta? Fajne jest, jak narodowcy probują robic za rzezakow..... A może sie zdarzyc, w swej zapalczywosci, nawet wlasnej matki nie uszanują. Bo jak czystosc, to czystosc - wiec matka tez? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabi_srulek Zupelnie jak UBek Kuron IP: 85.234.150.* 22.09.06, 16:00 Ciekawe, ze wlasnie ty przytaczasz przyklad z matka. Kuron tez, w czasach kiedy zakladal z Michnikiem Hufce Walterowskie i donosil na dzialaczy harcerstwa podziemnego, zaslynal wypowiedzie, w ktorej wyznal, ze za komunizm sprzedalby ojca i matke. Dzieki Bogu zaczeto juz tego bandziora odbrazawiac. 1410_tenrok napisał: > a to, ze szuja, ze nie polak, ze bandyta? > > Fajne jest, jak narodowcy probują robic za rzezakow..... A może sie zdarzyc, w > swej zapalczywosci, nawet wlasnej matki nie uszanują. Bo jak czystosc, to > czystosc - wiec matka tez? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Redaktorze, dajcie se siana, albo podajcie link do 22.09.06, 16:25 strony - to takie słodkie!!!!!! Może porozmawiamy o politruku rajmundzie k. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_srul Co cie wkurza u Michalkiewicza? 22.09.06, 17:14 Ze inteligencja to zauwazylem. Cos jeszcze? Np, ze wszedl w parade starozakonnym usilujacym wyludzic pieniedze od RP? www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Otóż inteligencja nie!!!! Bo jej brak!!! Gosc podl 22.09.06, 20:31 izuje sie moherom i innym typom z pod ciemnej gwiazdy narodowej. Zdarza mi sie kupowac Angorę. Ten pan tam tez pisuje. Za kazdym razem mnie rozsmiesza. Na stronie byłem i dokładnie przeczytałem wszystkie jego felietony. Wiesz czego na prawde nie znosze??? Wrednej socjotechniki. Tego nie znosze od czasu, kiedy w dawnych czasach nie było papieru toaletowego i w naszym studium wojskowym na gwozdziu wisiał Czerwony Sztandar (organ KC KPLitwy). To ten sam styl i tego nie znosze, ponieważ przypomina mi tamte czasy bez paieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytucyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:15 Obłuda- jeśli PO uznała komisję za niekonstytucyjną, to nie powinna desygnować do niej swoich posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: el_dvpa Re: Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytuc IP: 193.138.110.* 22.09.06, 10:17 PO podważyła konstytucyjność komisji. TK uznał jej niekonstytucyjność. Brawo TK > Obłuda- jeśli PO uznała komisję za niekonstytucyjną, to nie powinna > desygnować do niej swoich posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: Trybunał orzekł, że komisja jest niekonstytuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:20 Jeśli podważyła, to chyba znaczy, że uważała za niezgodną z Konstytucją, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marky i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:22 gdyby nie bylo glosow rozsadku to spaliliby na stosie wszystko co nie z PISu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:24 Chyba nie rozumiesz co czytasz. Jeśli PO uznała komisję za niezgodną z prawem, to na jakiej podstawie wystawiała do niej ludzi? Chyba nie na podstawie posiadanego "zdrowego rozsądku". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:26 Gdyby nie było ich w komisji to jeszcze większe cuda by się w niej działy i PiS-owcy robiliby co chcieli po cichu .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:31 A jakie tam się cuda działy? To, że Balcerowicz się wywinął, to nie cud - to było oczywiste. Komunisty (byłego) nikt przed żadną komisję nie zaciągnie, nawet siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:36 Co najmniej dziwne pytanie - urywki pokazywane w TV to nie całość prac komisji ... a Ty budując swój prywatny obraz jej prac na tej podstawie oraz tego co wykrzykiwał poseł Zawisza potwierdzasz fakt, iż komisja działała po to, by wykończyć Balcerowicza ... chyba nie po to została powołana ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:37 A ty wiesz wszysko o pracach komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:45 A czy powiedziałem coś takiego? W mojej wypowiedzi zaznaczyłem jedynie, że podejrzewam, iż swój pogląd na temat jej prac budujesz na urywkach prezentowanych w TV. Myślę, że w przypadku powstania nowej komisji dot. SKOK-ów posłowie PiS również będą w niej uczestniczyli jednocześnie starając się o wyrok TK w sprawie jej niekonstytucyjności... czy wówczas będziesz oponował? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:48 A co ty masz do skoków - czy ktoś tu coś ukradł, przywłaszczył itd? Czy ci PO wmawia, że tam same brudy. Do skoków ludzie chodzić nie muszą, do banków niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:56 Do skoków nie mam nic - mam tylko pewne ale do jednego SKOKU - Stefczyka, który swoją polityką doprowadził do uzależnienia innych SKOKÓW od siebie. W założeniu te instytucje miały być od siebie niezależne ... Poza tym, jeśli wszystko jest ze SKOKAMI w porządku, to dlaczego posłowie PiS - mający z nimi powiązania - boją się jak diabeł święconej wody - udowodnienia tego, że ich przeciwnicy nie mają racji? Na tym można dużo więcej zyskać - nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:04 A skąd wiesz, że się boją? Bo jeden poseł PO tak mówi? Nie żartuj. Mówi, żeby zdeprecjonować rolę i zadania komisji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:11 Sprawa SKOKów nie powstała wczoraj ani przedwczoraj .... jej historia związana jest z systematycznym przejmowaniem kontroli nad 'słabszymi' kasami. Tak więc 'mówienie jednego posła PO' nie ma w tej sytuacji zbyt wielkiego znaczenia. Wystarczy obserwacja tego, w jaki sposób SKOKI funkcjonują na rynku. Reklamy w TV o kredytach, wystawne siedziby ..... to chyba nie jest wizerunek, który ma skłonić ubogich mieszkańców naszego kraju do skorzystania z pomocy SKOK-ów? Bo im otoczka 'śmierdząca pieniędzmi', nie jest potrzebna do tego, by wzięli kredyt .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:16 Chodziło mi o ostatnią część wpisu, a ty "w kółko Macieju". Czy jakiś skok upadł? Gdzie te tłumy pokrzywdzonych na salach sądowych. Skończmy w tej dyskusji z demagogią. Uważam, że uwalenie komisji (jaka by ona nie była) odsuwa na zawsze zbadanie (i poznanie przez naród) mechanizmów uwłaszczeń w sferze bankowości i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:20 > Chodziło mi o ostatnią część wpisu, a ty "w kółko Macieju". Czy jakiś skok > upadł? Gdzie te tłumy pokrzywdzonych na salach sądowych. Nie upadł - jednak kontrola nad zgromadzonymi przez nie kapitałami zostaje przekazana w jedne ręce. To jest właśnie część procederu, który jest podejrzany.... > Skończmy w tej dyskusji z demagogią. Uważam, że uwalenie komisji (jaka by ona > nie była) odsuwa na zawsze zbadanie (i poznanie przez naród) mechanizmów > uwłaszczeń w sferze bankowości i tyle. Nie odsuwa - wystarczy jedynie powołać komisję, która ma jasno określony cel swojego działania, a nie jest stworzona jedynie po to, by kontynuować wdrażanie w życie hasła: "Balcerowicz musi odejść!" - To jest właśnie demagogia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:26 Uważasz, że słowo "jasno" oddaje sedno sprawy. Pewnie Balcerowicz powinien określić czym komisja ma się zajmować? Ostatnia część wpisu "a u nas wszyscy na forum GW cieszą się, że kaczorom coś znowu nie wyszło - to chyba troszkę inaczej wygląda" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:34 > Uważasz, że słowo "jasno" oddaje sedno sprawy. Pewnie Balcerowicz powinien > określić czym komisja ma się zajmować? Nie - bo to nie należy do jego kompetencji .... Słowo 'jasno' potraktuja jako równoważne słowu 'precyzyjnie' > Ostatnia część wpisu "a u nas wszyscy na forum GW cieszą się, że kaczorom coś > znowu nie wyszło - to chyba troszkę inaczej wygląda" Hmmm....? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:38 W Konstytucji jest napisane "określonej sprawy". I konia z rzędem temu, kto jednoznacznie wie co to znaczy. Wszystko jest określone, chyba że nie wiemy, że to jest (istnieje) - tak było na przykład z falami elektromagnetycznymi - były ale ludzie nie potrafili kiedyś "tej sprawy" określić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:43 Nic nie stoi na przeszkodzie, by skorzystać z usług prawników i dookreślić to sformułowanie. Jednak zbyt często w trakcie trwania rządów PiS słowo 'Prawo' wykorzystywane jest albo zbyt późno, albo zgodnie z oczekiwaniami ekipy rządzącej: vide. nagła dzisiejsza ekspertyza prawników, iż weksle podpisane przez posłów Samoobrony nie mają mocy prawnej - ciekaw jestem dlaczego dowiedzieliśmy się o tym dopiero tuż przed trwającą właśnie łapanką? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:50 Żeby ogłupić do końca posłów samoobrony. Jak pisywał Machiavelli "cel uświęca środki". Z prawników korzystał już Wałęsa, Kulczyk, Kalisz sam był prawnikiem - to nie jest dobra droga, bo jak mój kolega prawnik mówi nie prawnicy tworzą prawo, tylko posłowie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:55 > Żeby ogłupić do końca posłów samoobrony. Jak pisywał Machiavelli "cel uświęca > środki". I to na pewno jest dla dobra Polski? Tej khmm... IV RP z nowymi standardami moralnymi? Odpowiedz sobie na pytanie: Do czego PiS-owi potrzebni są posłowie Samoobrony, którzy boją się o egzekucje komornicze? Bo mi nasuwa siętylko jeden wniosek.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:00 Jaki? Żeby realizować swój program, tzreba mieć większość, albo siłę - to jest chyba jasne nawet dla ludzi w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:05 Nie jest ważne czy ta większość, nie ma przypadkiem paragrafu, albo egzekucji komorniczej na karku? Nowa jakość .... fiu fiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Też pytanie! 22.09.06, 13:39 Gość portalu: elmo napisał(a): > >Do czego PiS-owi potrzebni są posłowie > Samoobrony, którzy boją się o egzekucje komornicze? W charakterze "mięsa armatniego". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: i dobrze 22.09.06, 13:36 Gość portalu: mw napisał(a): > Uważasz, że słowo "jasno" oddaje sedno sprawy. Pewnie Balcerowicz powinien > określić czym komisja ma się zajmować? Nie Balcerowicz, sejm. A tego sejm nie zrobił i to właśnie Trybunał Konstytucyjny zakwestionował. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:57 Ależ sejm zrobił, tylko PO i Trybunał to zakwestionował. Co nie znaczy, że "określona sprawa" nie została w uchwale określona, bo została. Wszystko jest określone (i duże i małe), co znamy - patrz dyskusja wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: i dobrze 22.09.06, 17:05 Gość portalu: mw napisał(a): > Ależ sejm zrobił, tylko PO i Trybunał to zakwestionował. Co nie znaczy, > że "określona sprawa" nie została w uchwale określona, bo została. Zdaniem sądu przedmiot śledztwa nie został w uchwale określony wystarczająco precyzyjnie. Z faktu, że szanownym panom posłom chciało się w ogóle nadać swej komisji nazwę nie wynika jeszcze, że komisja ta miała JASNO określony cel. Niby proste, a jednak niektóre tuzy intelektu mają z tym kłopot. > Wszystko jest określone (i duże i małe), co znamy - patrz dyskusja wyżej. To bardzo głębokie spostrzeżenie jest, godne pewnego filozofa... Ale z meritum związku nie ma żadnego, bo przecież sąd nie rozstrzygał czy przedmiot prac komisji jest określony czy nie. Konstytucja stawia wymogi odnośnie SPOSOBU, w jaki ten przedmiot powinien być określony i to właśnie o spełnieniu lub nie owych wymogów wyrokował TK. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.crowley.pl 22.09.06, 21:26 Konstytucja właśnie tego nie określa - proponuje poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
middl Re: i dobrze 22.09.06, 20:05 no wlasnie NIE zrobil, odwolywanie sie do dyskusji powyzej nie ma najmniejszego sensu, gdyz niczego nie wyjasnia, a juz na pewno nie sporu pomiedzy wami dot. istoty sprawy ale skoro juz powolujesz sie na znajomego prawnika, to polecam kilka lekcji/korepetycji nt znaczenia i wykladni terminu "okreslona sprawa", w szczegolnosci funkcjonowania tego terminu w prawie konstytucyjnym i administracyjnym moze wowczas zrozumiesz, o co de facto biega i co to pojecie oznacza Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: i dobrze 22.09.06, 13:33 Gość portalu: mw napisał(a): > A skąd wiesz, że się boją? [zbadania sprawy SKOKÓW] Bo jeden poseł PO tak mówi? Nie dlatego. Boją się, bo robią wszystko, żeby nikt (nadzór bankowy, komisja śledcza) nie mógł zbadać działania SKOKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:59 Jest przecież jeszcze prokuratura - złóż doniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bez_beretu Re: i dobrze IP: *.winuel.com.pl 22.09.06, 11:02 A skąd wiesz, że SKOKi nie nakradły? To bardzo podejrzana instytucja. Poza tym, do banków też nikt ci chodzić nie każe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:07 Chyba żartujesz, albo nie masz do czynienia z pieniędzmi. Nie chodzisz (nie traktuj słowa "chodzić" dosłownie") do banków? Może nie masz po prostu pieniędzy, nie pracujesz, nie prowadzisz działalności. Pewnie jesteś klauzurowym zakonnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brodens Re: i dobrze IP: *.ydp.com.pl 22.09.06, 11:16 No to powiedz mi kto ci kaze chodzic do bankow? Ale konkretnie wskaz mi osobe. I nie mow, ze to uklad ci kaze chodzic :) Poza tym o bankach tyle wiesz, bo sa kontrolowane i nadzorowane, a SKOKi nie podlegaja zadnej kontroli ich parabankowej dzialanosci. A gdybys choc troche wiedzial co tam sie dzieje, to bys sie za glowe zlapal. Porozmawiaj z kims to tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:18 Jest ustawa o obrocie gospodarczym, ustawa o ZUS itd. Parlament mi kurde każe. Muszę mieć konto i już. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pewex Re: i dobrze IP: *.cyberlex.pl 22.09.06, 12:41 ale przecież masz wybór iść do banku który sobie sam wybierzesz, są banki drogie i tanie, "stacjonarne" i wirtualne, państwowe i prywatne, uczciwe i te mniej uczciwe, bezpieczne i te mniej bezpieczne, więc to od Ciebei zależy do jakiego pójdziesz, a jak jakiś bank został sprzedany źle? no cóż było mineło, pieniędzy nikt nie zwróci, ważne jak teraz taki bank funkcjonuje, jeśli ma się dobrze to dobrze, z korzyścią dla ludzi wyszło, w każdym bądź razie jest wiele poważniejszych zadań, jak np. likwidacja ZUS'u, nadwyżki dać ludziom jak każdy dostanie te conajmniej 600-800 PLN wypłatki więcej to sam sobie pójdzie raz w miesiącu do lekarza, odłoży na emeryturę w funduszu inwestycyjnym który lepiej zarządzi i pomnoży oszczędności, budynki zus'owskie sprzedać, na ich miejsce przyjdą firmy, myślę że dobry pracowanik ZUS'u poradzi sobie, bo skoro tam panuje taki bałagan i sobie radzi to w normalnej firmie poradzi sobie znaczniej lepiej ;) a słabi hmm słabi niech się przekfalifikują...zastanawiające jest że nikt nie wpadł na to że zostawiając ludziom więcej pieniędzy w kieszaniach dostaną większe wpływy z vat'u, mniejsze obciążenia pracodawców to większe zatrudnienie to mniejsze zasiłki, oczywiście że nie będzei pewnych przychodów, ale kto nie ryzykuje ten nie ma, a można by to stopniowo wprowadzać...ehh a skoro czekają nas nowe wybory to oby nie sprawdziło się że polak przed szkodą i po szkodzie głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:57 I to jest szczyt demagogii. Są banki mniej uczciwe? Ja znam same uczciwe. Uważaj bo powstanie komisja w sprawie głoszących takie poglądy. A dlaczego złodzieje (jeśli nimi są) nie mają oddawać pieniędzy - bardzo dziwny i niebezpieczny to pogląd, sankconuje przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: i dobrze 22.09.06, 13:28 Gość portalu: mw napisał(a): > A co ty masz do skoków - czy ktoś tu coś ukradł, przywłaszczył itd? Czy ci PO > wmawia, że tam same brudy. Do skoków ludzie chodzić nie muszą, do banków > niestety tak. Nieprawda. - Pieniądze mogą trzymać w skarpecie i za wszystko płacić gotówką, a konieczne przelewy realizować na poczcie. - Zamiast do banków mogą chodzić do SKOKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:32 Tylko jeśli jesteś najemnikiem. Jeśli prowadzisz interes, to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: i dobrze 22.09.06, 14:58 Gość portalu: mw napisał(a): > A co ty masz do skoków - czy ktoś tu coś ukradł, przywłaszczył itd? Czy ci PO > wmawia, że tam same brudy. Do skoków ludzie chodzić nie muszą, do banków > niestety tak. Czy ktoś widział doprowadzanych siłą do banków?A w ogóle to proponuję olać mw. Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: i dobrze 22.09.06, 14:56 Gość portalu: mw napisał(a): > A jakie tam się cuda działy? To, że Balcerowicz się wywinął, to nie cud - to > było oczywiste. Komunisty (byłego) nikt przed żadną komisję nie zaciągnie, > nawet siłą. Dla Balcerowicza było oczywiste,że ta komisja jest niekonstytucyjna dlatego nie stawił się pzred nią.I słusznie zrobił.Brawo Balcerowicz i TK i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: i dobrzesz elmo IP: *.dyn.iinet.net.au 22.09.06, 10:53 Gość portalu: elmo napisał(a): > Gdyby nie było ich w komisji to jeszcze większe cuda by się w niej działy i > PiS-owcy robiliby co chcieli po cichu .... ------- "PO cichu" jak to naturalnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: i dobrze 22.09.06, 10:27 Ale to, co się PO wydawało, to jedno, a decyzja TK - to drugie. To akurat bardzo dobrze świadczy o PO, że nie polegała wyłącznie na własnym przekonaniu, tylko zwróciła się do TK. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xysio Re: i dobrze IP: *.acn.waw.pl 22.09.06, 10:29 Wyobraz sobie, ze jestes agentem policji infiltrujacym grupe przestepcza. Wspomniany gang wybiera sie na akcje, dla ustalenia uwagi - rabunek. Czy zrezygnujesz z udzialu w takiej akcji tylko dlatego, ze jest ona niezgodna z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:32 Dobre. Jeśli jestem agentem, to jasne, że będę pchał się do wszystkich akcji :))). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michal Re: i dobrze IP: 83.238.175.* 22.09.06, 10:31 Nie wiesz, czy świadomie pomijasz fakt, że ludzie PO w komisji proponowali odłożenie jej prac do czasu ogłoszenia wyroku TK? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:33 A co to ma do rzeczy? Kto wchodzi w interes, który uważa za niezgodny z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:40 Nie zauważam związku pomiędzy byciem w komisji a jakimikolwiek 'interesami niezgodnymi z prawem'. W przypadku tej akurat komisji obecność 'zewnętrznego' nadzoru nad jej przewodniczącym p. Zawiszą była jak najbardziej wskazana. I taką oto rolę pełnili w niej posłowie niekoalicyjni.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:46 Myślę, że bycie w "nielegalnej" komisji powinno być co najmniej ujmą na honorze dla wybrańców narodu. Udział w nielegalnym zgromadzeniu jest karalny :))). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:49 A ja myślę, że ujmą na honorze jest to, w jaki sposób PiS sprawuje władzę ... lub próbuje ją sprawować... Na szczęście jest instytucja, która potrafi powstrzymać zapędy PiS-u, które w krótkim czasie mogłyby doprowadzić nas do sytuacji podobnej do tej, którą obserwujemy dzisiaj na Węgrzech... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:56 Chyba nie wiesz o co na Węgrzech ludziom chodzi - tam władzę przejęli komuniści i oszukiwali naród, a u nas wszyscy na forum GW cieszą się, że kaczorom coś znowu nie wyszło - to chyba troszkę inaczej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:02 Powiem krótko - mylisz się! Obecna sytuacja na Węgrzech nie wynika z tego, iż władzę sprawują postkomuniści. Wynika ona z faktu, iż naród węgierski dowiedział się o tym, iż ich premier kłamał przedstawiając sytuację w kraju... Otoczka prostestów (wycinanie otworów we flagach) jest oczywiście nawiązaniem do pochodzenia polityków, którzy sprawują tam władzę..., jednak nie stanowi sedna sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:08 Przecież tak napisałem, tylko innymi słowami. Odnieś się może do drugiej części mojego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:16 Dot. drugiej części Twojej wypowiedzi: Dostrzegasz krytykę Kaczorków na forum GW - podobnie było w przeszłości, gdy krytyka na forum GW obejmowała rządy SLD. Nie widzę w tym nic dziwnego .... Jeśli się ze mną nie zgadzasz, to może przedstawisz swoją teorię sPiSku? p.s. Dyskusja zmierza w kierunku, w którym Ty rzucasz hasła zasłyszane w TV, a inni starają się wytłumaczyć Ci, że 'nie wszystko złoto co się świeci...' Polemika nie na tym polega .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:20 Przecież to nie ja piszę, że skoki są be. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elmo Re: i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:23 Fakt, to (nie tylko) ja piszę, że są be. Potrafisz uzasadnić swoje zdanie, że są OK? Odpowiedz Link Zgłoś