GoĹÄ: desantos IP: *.server.ntli.net 07.10.06, 03:13 Chory kraj ... no comments ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pawel GW dostrzega rzeczywistosc za rzadow PiS IP: *.popl.cable.ntl.com 07.10.06, 03:14 Przedtem nie bylo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wybiórczy Gniot jaka gazeta, takie artykuły IP: 82.117.206.* 07.10.06, 03:19 video.google.com/videoplay?docid=3272180778622853954 Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 03:22 Bardzo dobra decyzja rzadu. Przeciez wyprawa do Awganistanu jest kosztowna. Ale tak chcialo spoleczenstwo i prosze nie narzekac tylko placic. Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 03:24 Ja nie chciałem. Dlaczego mam płacić? Ile jeszcze ten biedny ludek zwany Polakami da z soba robić wszystko? To już jest kpina. Zarobki śmieszne. Podatki absurdalne. Politycy... Brakuje mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 03:27 > Ja nie chciałem. Dlaczego mam płacić? Bo jesteś Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 03:48 Czas zastanowić się nad zrzeczeniem się obywatelstwa. Ach, gdzie te czasy paszportów konsularnych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc I o to właśnie chodziło ... IP: *.aster.pl 07.10.06, 04:27 Kaczyńscy są agentami KGB/SB/UB/NKWD, którzy poprzez destabilizację i nieudolny sposób rządzenia mają doprowadzić do powrotu układu sowieckiego. Działalność zaplanowana i skoordynowana. Układ sowiecki mści się na narodach Europy Centralnej. Kryzysy polityczne mają miejsce w Czechach, na Węgrzech i Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: I o to właśnie chodziło ... 07.10.06, 05:24 Gość portalu: gosc napisał(a): > Kaczyńscy są agentami KGB/SB/UB/NKWD, którzy poprzez destabilizację i nieudolny > sposób rządzenia mają doprowadzić do powrotu układu sowieckiego. > > Działalność zaplanowana i skoordynowana. Układ sowiecki mści się na narodach > Europy Centralnej. Kryzysy polityczne mają miejsce w Czechach, na Węgrzech i > Słowacji. Mam pytanie. Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki, skoczy do basenu czy też do gnojówki? Na pusty basen nie trzeba złotówki, więc może skoczą na te mądre główki? Odpowiedź! „Jak już podaliśmy w Radiu Maryja, Platforma z basenem z prawdą się mija. PiSWadza mohera troską otoczy, da mu szpitalny, do pełnego skoczy!” Decyzja. „To atak łżeelit na IV eRPe. To jakby zająć rządowe WuCe! Wysłać blokadę i zrobić by passy, Nie dopuszczać wolnej łżeprasy. Ubrać biały personel w kamasze. Ubrać tych Platformersów w kamasze. Mają mieć tylko zdanie nasze!” Moja odpowiedź. Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w ten PiSiORnik gromem przyładuje! Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! "program w szkole średniej: religia-8 godzin w cyklu fizyka-3 godziny w cyklu chemia-3 godziny w cyklu matematyka-8 godzin w cyklu i tyle w temacie program w mojej szkole (klasa nie jest mat fizem) religia 3 fizyka 3 chemia 4 matma .. 12" Wiecujmy, srebrniki czekają. Wiesław, Wiesław… Gierek, Gierek… Jarosław, Jarosław… jak myszka serek, klap!!!! Tańczą na stole gołe dzieweczki. Nagie tyłeczki , krawat w paseczki. Za wszystko płaci Ruski, Niemiaszek. Patrzcie wodzowi już świergnął ptaszek! Lecz w katolicji dylemat taki, niech lepiej tańczą same chłopaki ! Oni też mają takie tyłeczki i wyglądają jak blondyneczki. Już Trwam wypuszcza Jewriejski maila, patrzcie, PiSiORki robią sieg haila! Bo solidarni my w męskim gronie, my się bawimy na Polski łonie! A ta zabawa jest wzorem cnoty, więc nas wybiorą moherowe cioty! (Wierzgejski – Jewrejski to jakoś tak, nazywa się ten szpak, nazichłopak !) Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: I o to właśnie chodziło ... 07.10.06, 08:17 Za poprzedniego rządu też tak było. To u nas stała sytuacja, że jest coraz gorzej. Za SLD też się narzekało, że nie waloryzują progów podatkowych. Ludzie u władzy (twarze) się zmieniają, ale polityka gospodarcza jest taka sama. To jest dopiero układ... .............................. Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tiruriru __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie uderzą IP: *.multicon.pl 07.10.06, 08:25 więc nie ma co liczyć na zmiany. Najwięcje jak zwykle po d... dostaną operatywni. Ciekawe, przy których wyborach ludzie wreszcie zrozumieją, że faceci obiecujący gruszki na wierzbie to idioci... No ale p. minister MEN woli raczej w szkole jakies wynalazki lekcyjne zmiast chociaż kilku godzin podstaw logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tiruriru __aha, no i przydaloby sie opodatkowac diety osłów IP: *.multicon.pl 07.10.06, 08:27 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fakt w 2009 PiS juz nie bedzie istniec IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.06, 10:36 Rzad PiS sie wycofal z zapowiadanych przed wyborami obnizek podatkow i wstepnie przesunal je na rok 2009. Szkopul w tym, ze w roku 2009 PiS juz nie bedzie rzadzil, a najprawdopodobniej w roku 2009 Prawo i Sprawiedliwosc po prostu juz nie bedzie istniec. Rzadzacy to banda darmozjadow i oszustow, a lud jest ciemny i nie jest w stanie wyegzekwowac przedwyborczych objetnic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tramp Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. IP: *.aster.pl 07.10.06, 10:47 Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. Jak ktoś umie ruszać głową, to całe to fiskalne podskubywanie go nie dotyczy. Na szczęście jesteśmy w Unii, można rejestrować firmy na Słowacji, Litwie, a w ostateczności w Niemczech, albo UK. Ludzie się bogacą, mieszkania stają się coraz droższe (w Warszawie 6- 8Kzł/m2), jest coraz lepiej. Na prawdę nie ma na co narzekać. Jedyna groźba to zamknięcie granic, albo separacja fiskalna, a na to się raczej nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. IP: 62.29.134.* 07.10.06, 11:20 Głupoty wypisujesz. Najlepiej jakby był IV rozbiór Polski, jak nie ma polskich firm tylko zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. 07.10.06, 11:53 IV rozbiór Polski juz byl,nie ma sensu powtórka z historii,która i tak niczego nas nie nauczy.Lepiej już przyłączyć Polske do Niemiec jako kolejny land.Mozna byłoby wtedy zlikwidowac całą tę badę darmozjadow-polityków,z których nie ma żadnego pożytku a bardzo dużo nas kosztują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MarJan Urzędnik zarabia 1500 brutto IP: *.net-serwis.pl 07.10.06, 15:18 a nie tyle, co napisaliście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Urzędnik zarabia 1500 brutto IP: *.core.lanet.net.pl 07.10.06, 17:31 Urzędnik na politycznym stołku (cała kadra/banda dyrektorów, doradców specjalistów) zarabia tyle. Do tego premie jeszcze mają, zagraniczne delegacje, które to fajnie zarobki podnoszą poprzez diety (tak diety są na żarcie, ale idzie się na obiad/kolację z jakimkolwiek urzędasem zagranicznym i się doi fundusz reprezentacyjny). Polityków sobie takich wybraliśmy, jakich mamy. Demokracja polega na tym, że to ludzie rządzą. Ale u nas sprowadza się to do niepójścia na wybory i narzekania, o jakiejkolwiek innej aktywności nie wspominając (najprostsza metoda, demonstracja - w warszawie na trzech było ledwo 20 tysięcy ludzi). Wszyscy czekają, aż przyjdzie ktoś "uczciwy", "mądry" i zrobi porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hak Re: Urzędnik zarabia 1500 brutto IP: *.aster.pl 07.10.06, 20:43 A właśnie, że nie. Nie możesz wybrać wybrać kogo chcesz, ponieważ ordynacja wyborcza jest tak przerobiona, że możesz głosować tylko na partyjnych cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mleko bardzo chude Re: Urzędnik zarabia 1500 brutto - czyzby??? IP: 132.170.7.* 08.10.06, 14:56 A partyjni cwaniaczkowie i nieudacznicy zarzadzajacy Polska jak ognia boja sie JOW (jednomandatowych okregow wyborczych)! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Urzędnik zarabia... 07.10.06, 21:41 Gość portalu: ja napisał(a): > Polityków sobie takich wybraliśmy, jakich mamy. Demokracja polega > na tym, że to ludzie rządzą. Demokracja polega na tym ze wiekszosci wydaje sie ze moze zyc na koszt kogos innego. W tym kontekscie stale zwyzki podatkow nie moga nikogo dziwic, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. IP: 62.29.134.* 07.10.06, 23:18 Zastanowiłeś się wogule co piszesz. Co myślisz że przyłączymy się do Niemiec i Niemcy będą na Polaków robić. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie jest tak źle. Jest coraz większy burdel. 07.10.06, 23:48 Gość portalu: Elox napisał(a): > Głupoty wypisujesz. Najlepiej jakby był IV rozbiór Polski, jak nie ma polskich > firm tylko zagraniczne. Nie martw się! Znacjonalizuje się parę przedsiębiorstw, tzw. strategicznych i będą polskie. A jak się okazą nierentowne, to się dosypie im trochę groza z państwowej kasy i będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist brawo pisiorki. oby tak dalej 07.10.06, 11:20 chora walka braci k. z nieistniejacym ukladem powoli doprowadzi do zapasci gospodarczej kraju. i nie jest zle. jest bardzo tragicznie i zamierza byc jeszcze gorzej, jak przekroczymy 50% dlugu publicznego Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: brawo pisiorki. oby tak dalej 07.10.06, 11:23 > przekroczymy 50% dlugu publicznego Prawdopodobnie już przekroczyliśmy. Ale spoko, równoważenie jest dopiero przy 60%, więc parę lat jeszcze się to potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haahaa i co teraz Kurski wymyśli IP: *.mnc.pl 07.10.06, 11:42 Pewnie walnie jakąś reklamę, że żyje się nam coraz lepiej, bo w lodówce nie ma tłustego mięsa, od którego są zawały i inne przypadłości ;) Dzięki utrzymaniu wysokich podatków mamy mniej pieniędzy, więc stać nas tylko na zdrowe warzywa i owoce. PiS dba o ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: i co teraz Kurski wymyśli 07.10.06, 11:52 Kabaret "Tey" kiedyś śpiewał piosenkę: "Bo my musimy być silni i zdrowi Choćby na skrobi, choćby na skrobi! Bo my musimy być sprawie wierni Roślinożerni, roślinożerni! Nam baleron oraz schab Nie smakuje tak jak szczaw!" Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: i co teraz Kurski wymyśli 07.10.06, 11:56 A blizniacy są żywą reklamą zdrowego stylu odżywiania-brzuchy i podgardla coraz grubsze.To na pewno nie po warzywnej diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tm Re: i co teraz Kurski wymyśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:18 Tak sobie czytam i czytam... i nasuwa mi się jedno na myśl: "Folwark Zwierzęcy" George'a Orwella. Kto nie czytał niech przeczyta koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: brawo pisiorki. oby tak dalej 07.10.06, 19:13 adas313 napisał: > Ale spoko, równoważenie jest dopiero przy 60%, więc parę lat jeszcze się to pot > oczy. Sama Zyta stwierdzila 2 dni temu, że możliwe jest przekroczenie w/w progu w 2009! Czyli rozpieprzą co jeszce do rozpieprzenia zostało a nastęcy i ciemny lud niech się bujają. Solidarnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: brawo! 1-szy próg konstytucyjny już w 2007?! 07.10.06, 19:10 mageillusionist napisał: > i nie jest zle. jest bardzo tragicznie i zamierza byc jeszcze gorzej, jak > przekroczymy 50% dlugu publicznego A to może nam się przytrafić juz w przyszłym roku! Słynna kotwica budżetowa na poziomie 30 mld deficytu daje faktyczny wzrost długu publicznego w finansowaniu budżetu o 44 mld zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: w 2009 PiS juz nie bedzie istniec IP: 62.29.134.* 07.10.06, 11:13 Rozjaśniony się znalazł. To czemu nie wyegzekwujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud 07.10.06, 09:26 Uderzą, uderzą. Podwyżki akcyz na paliwa, to podwyżki wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arek83 Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:36 nic szokującego, to bylo jasne i oczywiste i od dawna ekonomisci o tym mowili, ze PiS nie obniza tylko przeciwnie wielkie oburzenie na forum, tylko ktos ich wkoncu wybral, ktos sie nabral jak kretyn na te obietnice wszystkie, i to tych ludzi wina ze mamy to co mamy arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud 07.10.06, 12:00 Już wielokrotnie pisałem na necie,ze Kurski mial rację mowiąc o Polakach,iż to ciemny lud,który kupi każdą bzdurę jeżeli umiejetnie mu sie ja wcisnie.Dlaczego zwolennicy PiS daja sie tak wodzic za nos i jeszcze wplatują w tę awnturę cały narod?Czy jest nadzieja,ze ten ciemny lud kiedys się obudzi i oprzytomnieje?Już stracilem nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Polak Polakowi PiSem... na przykład 07.10.06, 19:27 antygo napisał: > Dlaczego zwolennicy PiS daja sie tak wodzic za nos i jeszcze wplatują w tę awnturę cały > narod?Czy jest nadzieja,ze ten ciemny lud kiedys się obudzi i oprzytomnieje? Już > stracilem nadzieję. I dobrze, że straciłeś. Przynamniej bardziej się już nie rozczarujesz. Przyczyny "ciemnego ludu" upatruję w pewnej socjologicznej przypadłości ludu polskiego, która (w uproszczeniu) przejawia się w tym, że polski Iksiński patrząc na willę z basenem i "merola" sąsiada nie zagłosuje na tych, którzy mogliby stworzyć mu warunki do posiadania takich samych (albo i lepszych dóbr) a na tych, którzy tę willę (słusznie, czy nie) rozparcelują w imię "spawiedliwości społecznej" a właściciela puszczą w "skarpetkach". A wtedy Iksiński, który nadal ma g... będzie mógł wykrzyczeć sąsiadowi w pysk: "i co k..., nie mówiłem, że cię kara spotka!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Polak Polakowi PiSem... na przykład 07.10.06, 21:51 lot93 napisała: > antygo napisał: stracilem nadzieję. > I dobrze, że straciłeś. Przynamniej bardziej się już nie rozczarujesz. Przyczyn y "ciemnego ludu" > upatruję w pewnej socjologicznej przypadłości ludu polskiego, która (w uproszcz > eniu) przejawia się w > tym, że polski Iksiński patrząc na willę z basenem i "merola" sąsiada nie zagło > suje na tych, którzy > mogliby stworzyć mu warunki do posiadania takich samych (albo i lepszych dóbr) > a na tych, którzy tę > willę (słusznie, czy nie) rozparcelują w imię "spawiedliwości społecznej" a wła > ściciela puszczą w > "skarpetkach". Za to zaglosuje na kazdego pajaca ktory obieca trzy miliony willi z merolami, czy ile ich tam bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polak Polakowi PiSem... na przykład 08.10.06, 00:00 cynik9 napisał: > > Za to zaglosuje na kazdego pajaca ktory obieca trzy miliony willi z merolami, > czy ile ich tam bylo... Liczba się zgadza (trzy miliony), ale tylko mieszkań, nie willi. I o merolach też nic nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: Polak Polakowi PiSem... na przykład IP: 62.29.134.* 07.10.06, 23:38 To jest tak jest dwuch farmerów. Jednego Bóg obdarzył stadem bydła a drugiemu dał tylko jedną krówkę. Modli się ten farmer co ma jedną krowę do Boga. Panie Boże a dlaczego ja mam tylko jedną krowę. Bóg wysłuchuje modlitwy i pyta się go. A ty też chciałbyś mieć takie stado jak twój sąsiad? Farmer odpowiada nie, ja bym chciał aby miał jedną krowę, tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud 07.10.06, 23:55 antygo napisał: > Czy jest nadzieja,ze ten ciemny lud kiedys się obudzi i oprzytomnieje?Już > stracilem nadzieję. Owszem, jak dostanie po kieszeni. Zatem - chyba już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud 07.10.06, 21:46 adas313 napisał: > Uderzą, uderzą. > > Podwyżki akcyz na paliwa, to podwyżki wszystkiego. a w budkach z piwem tez nie zaczna nagle przedawac koniaku Martell... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: euro67 Podatki dla bogatrych za male! IP: *.adsl.proxad.net 07.10.06, 09:40 Chory kraj gdzie podatki dla najbogatszychg sa ciagle za niskie (40%). We Francji gdzie mieszkam podtki dochodowe dla najbogatszych sa rzedu 65% ale za to najbiedniejsi nie palca nic. Efekt jest aki ze ponad 50% mieszkancow Francji nie placi zadnych podatkow dochodowych. Jednoczesnie Francja hest krajem o dobrym poziomie pomocy spoleczniej i kazdy czlowiek niepracujacy i nie majacy bezrobocia ma prawo do RMI - ok 400 euro pomocy spolecznej. I jakos sie to kreci! Dlaczego w Polsce chce sie budowac wilczy kapitalizm na mode amerykanska gdzie biedni maja zdychac a bogaci maja sie plawic? Do ego wlasnie zmierzaja obnizki podatkow dla najbogatszych z hiper niemoralnym (i niezgodnym ze spoleczna nauka Kosciola - panstwo z PO!!!!) podatkiem liniowym na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 09:55 > Jednoczesnie Francja hest krajem o dobrym poziomie pomocy spoleczniej i kazdy > czlowiek niepracujacy i nie majacy bezrobocia ma prawo do RMI - ok 400 euro > pomocy spolecznej. I jakos sie to kreci! Jakoś. Wiesz jaki Francja ma dług publiczny? > (i niezgodnym ze spoleczna nauka Kosciola - panstwo z PO!!!!) podatkiem > liniowym na czele A jaki podatek jest zgodny ze społeczną nauką Kościoła? Proszę o odnośnik do dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Podatki dla bogatrych za male! IP: 194.75.37.* 07.10.06, 10:25 Francja jest krajem socjalistycznym. Jak rozmawialem z mlodymi Francuzami to najwiekszym ich problemem bylo to ze nie moga dostac sensownej pracy, bo pracodawcy nie moga nikogo zwolnic ze wzgledu na debilne przepisy prawa pracy. Powiedz mi jeszcze dlaczego mialbym sie starac pracowac i zarabiac wiecej skoro netto dostane mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 11:23 Gość portalu: euro67 napisał(a): > Chory kraj gdzie podatki dla najbogatszychg sa ciagle za niskie (40%). We > Francji gdzie mieszkam podtki dochodowe dla najbogatszych sa rzedu 65% ale za > to najbiedniejsi nie palca nic. Podaj mi namiary na dane świadczące o tych 65% i o progu, bo nie za bardzo chce mi się wierzyć... > Efekt jest aki ze ponad 50% mieszkancow Francji > > nie placi zadnych podatkow dochodowych. Jednoczesnie Francja hest krajem o > dobrym poziomie pomocy spoleczniej i kazdy czlowiek niepracujacy i nie majacy > bezrobocia ma prawo do RMI - ok 400 euro pomocy spolecznej. I jakos sie to > kreci! Ooooo! Widzę, że Pan(i) szanowny(a) zna się na gospodarce francuskiej! Jak się kręci? Czy oby na pewno mieszkasz we Francji i znasz sytuację gospodarczą tego państwa? Jak uważasz, dlaczego produkcja przenoszona jest stamtąd gdziekolwiek indziej, byleby dalej? > Dlaczego w Polsce chce sie budowac wilczy kapitalizm na mode amerykanska gdzie > biedni maja zdychac a bogaci maja sie plawic? Oooo! Widzę, że i na gospodarce amerykańskiej Pan(i) Szanowny(a) zna się! No ale myślimy chyba o różnych państwach w Ameryce. W każdym razie w Stanach Zjednoczonych 60% podatków jest płacona przez ok. 4% społeczeństwa. W przypadku kilkudziesięciu "najniższych" procent płacenie podatków ma charakter czysto teoretyczny - po prostu po złożeniu PITu dostaje się lwią cześć, lub całość płaconych w ciągu roku podatków z powrotem. No ale propaganda radziecka jak widać zrobiła swoje na dobrych parę pokoleń ("biedni mają zdychać, a bogaci pławić się" - hihihi, ech ci brzydcy bogaci w cylindrach, z cygarem w jednej ręce, a szklanką whisky w drugiej). To straszne, jak można te miliony biednych ludzi z całego świata tak zmuszać do wyjazdu i pracy w USA na rzecz tych brzydkich z cygarami! > Do ego wlasnie zmierzaja obnizki > podatkow dla najbogatszych z hiper niemoralnym (i niezgodnym ze spoleczna nauka > > Kosciola - panstwo z PO!!!!) podatkiem liniowym na czele. Oooo! Widzę, że Pan(i) Szanowny(a) zna się też na naukach ekonomicznych Kościoła (o jaki konkretnie "Kościół" chodzi?)! Czy oby na pewno prawdą jest, że jakikolwiek Kościół nakazuje w swych koloniach stosowanie podatku progresywnego? Będę wdzięczny za dokumentację na ten temat, bo z tego co mogłem wyczytać w Starym i Nowym Testamencie, Kościół Judaistyczny i Chrześcijański najbliższy jest liniowemu podatkowi właśnie (oczywiście z wyłączeniem najbiedniejszej warstwy społecznej). A czy na przykład dziesięcina inaczej była liczona w zależności od bogactwa płatnika? Oto dowód, że nie: Biblijna definicja dziesięciny: "Rodzaj podatku lub poświęcenia (oddzielenia) dla Pana jednej dziesiątej płodów ziemi (plonów polnych, owoców drzew) oraz bydła i trzody" [III Mojż. 27:30-32] W Prawie Mojżeszowym dziesięcina była OBOWIĄZKOWA (przykazanie), a nie dobrowolna [III Mojż. 27:34] Och, to niedobre, brzydkie PO! To jego wina, że nie można do niego przyrównywać i z nim kojarzyć wszystkiego, co złe, ohydne, niechrześcijańskie, nieetyczne, niemoralne, niePisowskie, a ZOMOwskie! To wina PO! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: korwit Re: Podatki dla bogatrych za male! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:54 A słyszałeś znawco nauki kościoła o fenomenalnym pomyśle Kościoła czyli o dziesięcinie?????????????? Zabierali tylko 10% bo wiedzieli, że inaczej zarżną kurę co znosi dla nich złote jaja. Czyli już wpoczątkach średniowiecza był 10 procentowy PODATEK LINIOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: Podatki dla bogatrych za male! IP: 62.29.134.* 07.10.06, 23:47 Jak byś Biblie poczytał Stary Testament to byś wiedział. Że dziesięcina już była przed naszą erą w czasach starotestamentowych. Odpowiedz Link Zgłoś
druid1 Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 15:45 Francja nalezy do jedych z najbardziej opodatkowanych krajow w OECD - ale niestety nie dzieje sie tam najlepiej. Podatki w Polsce sa za wysokie. W 40% prog wpada sie przy zarobkach, ktore w Niemczech sa na poziomie minimum socjalnego i sa opodatkowane 0%. Oczywiscie sa kraje, gdzie najwyzsze stopy podatkow wynosza 40% i wiecej. Np. w Australii jest zarowno 42% jak i 45 % podatku - ale odpowiednio przy dochodach powyzej 75 000$ i powyzej 150 000$ - srednia krajowa to jakies 37 000$/rok - o ile sie nie myle. Przy kosztach zycie porownywalnych do Polskich. Do tego nie ma 45% ZUS - jest za to 9% skladki emerytalnej wplacanej w calosci na jeden z wybranych przez siebie prywatnych funduszy eerytalnch i 1,5% skladki zdrowotnej. Tabela podakow dochodowych wszystkich krajow OECD tam: www.finfacts.com/irelandbusinessnews/publish/article_10005354.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 18:36 Gość portalu: euro67 napisał(a): > Chory kraj gdzie podatki dla najbogatszychg sa ciagle za niskie (40%). Dolicz ZUS, VAT, akcyze i wychodzi ponad 80%. > nie placi zadnych podatkow dochodowych. Jednoczesnie Francja hest krajem o > dobrym poziomie pomocy spoleczniej i kazdy czlowiek niepracujacy i nie majacy > bezrobocia ma prawo do RMI - ok 400 euro pomocy spolecznej. Taaak, masa niepracujacyh Arabow, bezrobocie 10% ... Francuzi wyjezdzajacy do Londynu i USA.... > Dlaczego w Polsce chce sie budowac wilczy kapitalizm na mode amerykanska Bo taki kapitalizm dziala lepiej. Mieszkalem i we Francji i w USA i nie ma dwoch zdan - w USA zyje sie latwiej, rowniez biednym. Co z zasilkow jesli ceny we Francji sa 3x wyzsze niz w USA a dochody nizsze ? Ludzi na porownywalnych stanowiskach - w USA kupuja dom, vana i Corolle a we Francji stac ich na dwupokojowe mieszkanie i Renault Clio. A najsprawiedliwszy podatek to poglowne - kazdy ma takie same prawa wiec kazdy powinien tyle samo placic. Podatek proporcjonalny (czyli liniowy) to i tak ustepstwo bogatych wobec ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 19:32 Gość portalu: euro67 napisał(a): > Chory kraj gdzie podatki dla najbogatszychg sa ciagle za niskie (40%). We > Francji gdzie mieszkam podtki dochodowe dla najbogatszych sa rzedu 65% ale za > to najbiedniejsi nie palca nic. Efekt jest aki ze ponad 50% mieszkancow Francji > nie placi zadnych podatkow dochodowych. Jednoczesnie Francja hest krajem o > dobrym poziomie pomocy spoleczniej i kazdy czlowiek niepracujacy i nie majacy > bezrobocia ma prawo do RMI - ok 400 euro pomocy spolecznej. I jakos sie to > kreci! > Dlaczego w Polsce chce sie budowac wilczy kapitalizm na mode amerykanska gdzie > biedni maja zdychac a bogaci maja sie plawic? Do ego wlasnie zmierzaja obnizki > podatkow dla najbogatszych z hiper niemoralnym (i niezgodnym ze spoleczna nauka > Kosciola - panstwo z PO!!!!) podatkiem liniowym na czele. I to jest właśnie klasyczny przykład polskiego Iksińskiego, który woli utrzymywać się na poziomie (francuskiego) minimum socjalnego niż zarobić tyle ile, ci którzy utrzymują teraz tę socjalistyczną zgraję! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Podatki dla bogatrych za male! 07.10.06, 21:54 Gość portalu: euro67 napisał(a): > Chory kraj gdzie podatki dla najbogatszychg sa ciagle za niskie (40%). We > Francji gdzie mieszkam podtki dochodowe dla najbogatszych sa rzedu 65% ale za > to najbiedniejsi nie palca nic. Efekt jest aki ze ponad 50% mieszkancow Francji > > nie placi zadnych podatkow dochodowych. No, tu mamy demokracje w wersji szczegolnie rozwinietej - wiekszosc nie placi nic za to ma glos decydujacy na ile ograbic reszte. Vive la France! Odpowiedz Link Zgłoś
infractus Logika? Przecież łatwiej rządzić idiotami. 07.10.06, 10:04 Te "michałki" jak więcej religii, a mniej myślenia, są dla mnie jak najbardziej zrozumiałymi posunięciami. A że operatywni i więcej zarabiajacy (oraz młodzi ludzie próbujący w końcu mieć własne mieszkanie) dostaną w d... - cóż to obchodzi tę radosną władzę, która nie lubi ani operatywnych (bo z układu), ani więcej zarabiających (jak wyżej), a młodych to tylko wszechpolaków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elox Re: __w betonowy elektorat PiS te podwyżki nie ud IP: 62.29.134.* 07.10.06, 11:10 Czyli najlepiej było za PeereLu. Nie było reklamy i nikt nic nieobiecywał. Pamiętam wierszyk z tamtego okresu. Był Gomułka Gó.. Było Będzie Gierek Gó.. Będzie Jakoś to funkcjonuje i nie straciło na znaczeniu. Towarzysz Urban powiedział raz w swojej wypowiedzi: rząd się zawsze wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tw_beata Re: I o to właśnie chodziło ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:11 to jest dopiero uklad !!! uklad scalony !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roger45 za Balcerowicza placilem 40% doch, teraz 19 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:08 za "wizjonera i zwolennika niskich podatkow" placilem 40-45%, jako ze byla skala to efektywnie placilem ok.37%, a teraz od czasu Millera mam 19 %, wiec dla mnie lepiej. Ale tego przypadku GW nie zauwaza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza IP: 194.75.37.* 07.10.06, 10:27 Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza, w ktorej byla radykalna obnizka podatkow. A Miller w tym Kwasniewskiego mocno wspieral. Gdyby nie oni to mielibysmy teraz nizsze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza 07.10.06, 12:08 Możesz mi wytłumaczyc jaki wpływ maja Kwasniewski i Miller na "polityke podatkowa" PiS?Czyzby ci panowie zasiadali w rządzie J.Kaczynskego? Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza 07.10.06, 19:47 antygo napisał: > Możesz mi wytłumaczyc jaki wpływ maja Kwasniewski i Miller na "polityke > podatkowa" PiS?Czyzby ci panowie zasiadali w rządzie J.Kaczynskego? Poglądy ekonomiczne i klasowe mają te same. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dc99 Kwasniewski zawetowal i słusznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:12 > Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza, w ktorej byla radykalna obnizka > podatkow. A Miller w tym Kwasniewskiego mocno wspieral. Gdyby nie oni to > mielibysmy teraz nizsze podatki. Kwaśniewski zawetował "reformę" Balcerowicza ponieważ była rażąco niesprawiedliwa - 1% rasie panów z 3 przedziału miano obniżyć podatki o połowę i natychmiast, a 99% podludzi (1 i 2 przedział) rzucono ochłap z jaśniepańskiego stołu - symboliczne obniżki o 1/20 i to w dodatku "a może za 5 lat". Gdyby Największy Ekonom Galaktyki zaproponował realne obniżki podatków DLA WSZYSTKICH to veta by nie było - chciwość gubi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenio Re: Kwasniewski zawetowal i słusznie IP: *.acn.waw.pl 07.10.06, 15:28 > Kwaśniewski zawetował "reformę" Balcerowicza ponieważ była rażąco > niesprawiedliwa - 1% rasie panów z 3 przedziału miano obniżyć podatki o połowę > i natychmiast, a 99% podludzi (1 i 2 przedział) rzucono ochłap z jaśniepańskiego > stołu - symboliczne obniżki o 1/20 i to w dodatku "a może za 5 lat". A ja jako podludz (i reszta podludzi pewnie tez) wolał bym dostac ten ochłap niz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dc99 Re: Kwasniewski zawetowal i słusznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:33 > A ja jako podludz (i reszta podludzi pewnie tez) wolał bym dostac ten ochłap > niz nic. Cóż, w każdej populacji jest pewien odsetek masochistów którzy uwielbiają jak się ich poniża i rzuca ochłapy. "Reszta podludzi" natomiast poczuła się śmiertelnie obrażona tym że chce się ich zbyć kilkoma złotymi rocznie. Porównaj sobie rankingi popularności Kwaśniewskiego i Balcerowicza, oraz obejrzyj zlot na pysk UW (partii Balcerowicza) w ciągu następnych kilku lat po tej "reformie" to będziesz wiedział co by wolała "reszta". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: whatever Re: Kwasniewski zawetowal i słusznie IP: *.chello.pl 07.10.06, 17:52 > sobie rankingi popularności Kwaśniewskiego i Balcerowicza, > oraz obejrzyj zlot na pysk UW (partii Balcerowicza) 1) wtedy już nie była partią Balcerowicza 2) liberałowie z UW wyszli gdy przywódcą został Geremek i przeszli do PO ale o tym nie napisałeś bo: a) lubisz manipulować b) jesteś na to za "ciemny ludek" stawiam na oba powyższe, bo twoje manipulacje są nędzne Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Kwasniewski zawetowal i słusznie 07.10.06, 19:49 Gość portalu: dc99 napisał(a): > > Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza, w ktorej byla radykalna obnizka > > podatkow. A Miller w tym Kwasniewskiego mocno wspieral. Gdyby nie oni to > > mielibysmy teraz nizsze podatki. > > Kwaśniewski zawetował "reformę" Balcerowicza ponieważ była rażąco > niesprawiedliwa - 1% rasie panów z 3 przedziału miano obniżyć podatki o połowę i > natychmiast, a 99% podludzi (1 i 2 przedział) rzucono ochłap z jaśniepańskiego > stołu - symboliczne obniżki o 1/20 i to w dodatku "a może za 5 lat". > > Gdyby Największy Ekonom Galaktyki zaproponował realne obniżki podatków DLA > WSZYSTKICH to veta by nie było - chciwość gubi. Egzamin z ekonomii socjalizmu zdałeś celująco!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karol Re: Kwasniewski zawetowal i słusznie IP: *.chello.pl 07.10.06, 20:37 co ty pieprzysz, dlaczego zarabiajac 20tys miesiecznie mialbym oddawac 45% a jakis leser co zarabia 1000 bo sie nie uczyl, nie ksztalcil itd. mialby placic tylko 20%? to jest sprawiedliwosc spoleczna? Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza 07.10.06, 19:47 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Kwasniewski zawetowal reforme Balcerowicza, w ktorej byla radykalna obnizka > podatkow. A Miller w tym Kwasniewskiego mocno wspieral. Gdyby nie oni to > mielibysmy teraz nizsze podatki. A czego oczekiwałeś po wyznawcach marksizmu??? Teraz też mamy do czynienia z wyznawcami tej samej ekonomii. Socjalistyczny - solidarny brzmi inaczej ale znaczy to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: za Balcerowicza placilem 40% doch, teraz 19 % 07.10.06, 19:43 Gość portalu: roger45 napisał(a): > za "wizjonera i zwolennika niskich podatkow" placilem 40-45%, jako ze byla skal > a to efektywnie placilem ok.37%, > a teraz od czasu Millera mam 19 %, wiec dla mnie lepiej. > Ale tego przypadku GW nie zauwaza Misiu, nie mówimy o CIT tylko o PIT i nawet jeśli jesteś "działaność gospodarcza" to i tak ten "PIT" jest de facto CITem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jkrezydent Też tak myślę. IP: 84.38.160.* 07.10.06, 22:08 Podejrzewałem od ub. kampanii wyborczej. Te kolejne kłamstwa, np. jeżdżenie do pielęgniarek, obiecanki - kolejne tysiące głosów, gratulujemy sobie itd. Jeszcze ten wehrmacht... Naprawdę oni są przeciwko Polsce. Te kolejne kije w mrowiska po to żeby zamulić sytuację. W mediach mówi się o bzdurach a oni dalej niszczą kraj. I jeszcze ta amatorszczyzna, to już tłumaczki z rosyjskiego nie mogą zatrudnić normalnej, musi być jakaś znajoma ciotki stryjecznej? Nie wiem, ale czy ktoś mógł przypuszczać, że podatki mogą byc jeszcze wyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oskar Re: I o to właśnie chodziło ... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.10.06, 23:41 wszyscy juz zapomnieli o rzadzie ktory zamrozil stawki i uczepili sie obecnego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXL Znowu manipulacja gazety ... IP: 212.2.99.* 07.10.06, 10:00 Lepiej porównywać do roku 2000 niż poprzedniego bo "korzystniej" to wygląda. Lepiej nie podawać, że ulgi socjalne nakazał ciąć święty Leszek Balcerowicz Lepiej nie mówić, że budżet na 2006 sporządziło SLD Lepiej nie mówić, że wpływy z podatków rosną bo gospodarka szybko się rozwija Lepiej nie mówić, że wzrost VAT nakazała ukochana gazecie Unia Europejska Lepiej q... za wszysko obwinić PiS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tiruriru _twoja manipulacja nie lepsza... IP: *.multicon.pl 07.10.06, 10:10 - w porównaniu do 2006 też nie wygląda dobrze - z ulg korzystali i tak tylko ci, których stać było na wydatki! - sporządził SLD ale chociaż odpowiedzialnie. PIS chce oczywiście obniżać (na łapu capu zapewne, bo nie wiadomo, czy nie będą budować kolejnej koalicji) pod koniec kadencji, czyli chcą podłożyć baboka następcom... - na szczęście gospodarka się rozwija i być może na zastrzykach z uni Kaczorenko przetrwa tę kadecję (to juz na nieszczeście); oby tylko nie grzebali przy gospodarce za wiele... - lepiej w unii mówić o karze śmierci, zamiast pokombinować, jak ten VAT (stawka podstawowa!) obniżyć w całości, lub tak uregulowac pewne sprawy, żeby liczył się mniejszy vat - lepiej wszyskto zwalić na platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: _twoja manipulacja nie lepsza... 07.10.06, 12:13 Platforma obywatelska jest winna,bo nie weszla do rządu.Gdyby weszla byliby wtym rządzie prawdziwi ekonomisci a wtedy sytuacja nie wyglądałaby tak tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: _twoja manipulacja nie lepsza... 07.10.06, 19:56 antygo napisał: > Platforma obywatelska jest winna,bo nie weszla do rządu.Gdyby weszla byliby wtym > rządzie prawdziwi ekonomisci a wtedy sytuacja nie wyglądałaby tak tragicznie. Gdyby babcia miała kota to by była kaczką... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mleko bardzo chude Re: _twoja manipulacja nie lepsza... IP: 132.170.7.* 08.10.06, 15:11 PO nie weszla do rzadu i slusznie... bo towarzysze z PiS-su chca rzadzic niepodzielnie, a "koalicjantow" potrzebuja li tylko do naciskania guzika w sali sejmowej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: babcia Re: Znowu manipulacja gazety ... IP: *.srg.vectranet.pl 07.10.06, 10:32 XXL masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Ale PiS obiecał obniżenie tych podatków 07.10.06, 11:08 A zamiast obniżenia, dokładają swoje. Ale przecież potrzeba pieniędzy na 'tanie państwo': lustracje, komisje, śledztwa, nowe biura i urzędy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: whatever A co na to powiesz mądralo IP: *.chello.pl 07.10.06, 11:54 img81.imageshack.us/img81/8441/kraja51qk6.jpg zresztą wystarczy prześledzić jak PiS głosowało w poprzedniej kadencji żeby wiedzieć czego się spodziewac po tej partii Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Znowu manipulacja gazety ... 07.10.06, 12:10 Ja wam powiem prawdę-wszystkiemu jest winien świety Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: S Re: Znowu manipulacja gazety ... IP: *.chello.pl 07.10.06, 14:05 XXL: - cięcie ulg ma sens tylko wtedy, kiedy wprowadza się niski podatek liniowy ( co właśnie postulował Balcerowicz), większość ulg bowiem poprawia przede wszystkim sytuację najzamożniejszych i wprowadza niekorzystny zamęt w systemie podatkowym - ten artykuł dotyczy budżetu na rok następny (2007, czyli tego już całkiem PiSowskiego, więc nie ma tu manipulacji - gdybyś czytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, że wpływy z podatków rosną nie tylko dlatgo, że gospodarka się rozwija... A taka sytuacja jest właściwym i jedynym możliwym momentem żeby podatki ciąć. Cięcia w podatkach są bardzo trudne w czasach recesji, a takie w gospodarce zdarzają się cyklicznie, więc trzeba wykorzystywać dobrą koniunkturę.... ale tego obecny rząd nie rozumie - lepiej powtarzać słynną bzdurę, że wzrost VAT nakazała UE - to NIEPRAWDA - UE nakazała UJEDNOLICENIE stawki VAT, tj. gdyby rząd teraz postanowił, że VAT na wszystkie produkty spadnie do 10%, UE nie powiedziałaby złego słowa - PiS winimy tylko za to czego PiS nie robi, a powinno (bądź robi a nie powinno). SLD nie było wiele lepsze, acz sytuacja gospodarcza była dla jego rządów mniej korzystna Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Znowu manipulacja gazety ... 07.10.06, 22:10 Gość portalu: S napisał(a): > - lepiej powtarzać słynną bzdurę, że wzrost VAT nakazała UE - to NIEPRAWDA - UE nakazała UJEDNOLICENIE stawki VAT, tj. gdyby rząd teraz postanowił, że VAT na > wszystkie produkty spadnie do 10%, UE nie powiedziałaby złego słowa niezupelnie, istnieje dolna granica unijnej "ujednoliconej" stawki vat, o ile pamietam na poziomie cos 16%. Ale i tak zjazd z 22% bylby znaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Znowu manipulacja gazety ... 07.10.06, 22:30 cynik9 napisał: > niezupelnie, istnieje dolna granica unijnej "ujednoliconej" stawki vat, o ile > pamietam na poziomie cos 16%. Ale i tak zjazd z 22% bylby znaczny. Niezupełnie. :)) Dolna stawka VAT w UE to 15% i może stąd się wzięło słynne "3 x 15" Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mg wawa Sam manipulujesz IP: *.eranet.pl 07.10.06, 16:50 > Lepiej nie mówić, że budżet na 2006 sporządziło SLD Każdy rząd może w ciągu roku swoje wydatki obniżyć nie oglądając się na Sejm. Po prostu informuje podległe jednostki ministerialne, że mają wydać mniej. Rząd może też obniżyć podatki w ciągu roku, bo podatnik na tym korzysta. Prawo chroni obywateli przed niekorzystnymi dla podatnika decyzjami i dlatego są odpowiednie terminy na składanie budżetu, żebyśmy wiedzieli jakie będą w przyszłym roku podatki. > Lepiej q... za wszysko obwinić PiS W tym wypadku nawet wypada. Po pierwsze zdążyliby zrobić odpowiednie poprawki w budżecie na jesieni 2005, ale brakowało im woli. Po drugie mogli jednostronnie ogłosić, że w 2006 zabiorą ludziom mniej i mniej wydadzą. Ale brakowało im tej woli. Po trzecie jest naprawdę nieetyczne obwiniać swoich poprzedników za swoje własne lenistwo i bezczynność. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Znowu manipulacja gazety ... 07.10.06, 19:53 Gość portalu: XXL napisał(a): > Lepiej porównywać do roku 2000 niż poprzedniego bo "korzystniej" to wygląda. > Lepiej nie podawać, że ulgi socjalne nakazał ciąć święty Leszek Balcerowicz > Lepiej nie mówić, że budżet na 2006 sporządziło SLD > Lepiej nie mówić, że wpływy z podatków rosną bo gospodarka szybko się rozwija > Lepiej nie mówić, że wzrost VAT nakazała ukochana gazecie Unia Europejska > Lepiej q... za wszysko obwinić PiS Lepiej być bogatym spekulantem-socjalistą Sorosem niż pogardzanym Adamem Smithem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xaliemorph Re: Znowu manipulacja gazety ... IP: *.icpnet.pl 08.10.06, 13:28 Owszem lepiej, ale i tak nie jest dobrze w porównaniu do poprzednich lat, to jest projekcja pewnego ciągu logicznego, takiego że nic na lepsze się nie zmienia. Ulgi socjalne należy likwidować gdyż socjalizm nigdy nie tworzył konkurencyjnej gospodarki tylko stagnacyjną (pieniądze są przejadane). Lepiej mówić że PiS zachowuje się dokładnie tak samo jak SLD bo podrzuca zmianę podatków następnej kadencji sejmu. Lepiej ciągle ludziom mydlić oczy o rozwijającej się gospodarce, i kompletnie nie wspominać iż dzieje się to bez jakiejkolwiek pomocy ze strony politków. Gospodarka się rozwija dzięki ogólnemu trendowi globalnemu i dopłatom z UE (Jak to jest że zwolennicy PiS wszelkie niedomagania gospodarki zrzucają na SLD czyli poprzednią kadencję, a zasługi przypisują sobie mimo iż nie zrobili nic praktycznie z gospodarką, no może poza gospodarką teczek). Lepiej znowu ściemniać iż UE kazała podnieść VAT. Unia wcale tego nie wymagała. UE wymagała spłaszczenia stawek i zliwkidowania preferencyjnych stawek ot co, a że polscy politycy zawsze równają podatki w górę to inna sprawa (przeż moglibyśmy mieć VAT choćby i 10% liniowy i byłoby ok dla UE). Lepiej wszystkie zasługi przypisywać PiS. Jesteś po prostu KŁAMCĄ i stosujesz propagandę sukcesu rodem z komuny wciskając ciemnemu ludowi pseudofakty. KŁAMCOM i MANIPULANTOM mówimy NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podatnik Re: Znowu manipulacja gazety ... IP: *.prokom.pl 22.12.06, 12:59 a poza tym najlepiej nie liczyć podatków zgodnie z obowiązującym w tym zakresie prawem. Wtedy ładniej wygląda artykuł. Skoro nie zmieniły sie progi, wysokość kwoty wolnej od podatku i stopy to jak zmieniła się wysokość podatku???? Otóż za przyczyną wzrostu podatku wprowadzonego przez ukochanego balcerowicza. balcerowicz jest autorem najwyższego w europie opodatkowania polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DudeCS Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: *.dsl.plns.epix.net 07.10.06, 03:49 I dlatego wlasnie, ze jestem Polakiem madrym przed szkoda ucieklem jakis czas temu z tego chorego kraju do USA, gdzie zarabiam 2 razy wiecej brutto (~80tys $), a netto mnoznik jest jeszcze wiekszy - i nie kw..ia mnie, ze moje pieniadze ida na KRUS, lewych rencistow i bande niezbyt madrych politykow. Do tego place 1.8pln za litr benzyny (w przeliczeniu) i kilka procent podatku przy zakupie dobr konsumpcyjnych (vs 22 vat i akcyza w PL). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 24601 Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: *.mn.res.rr.com 07.10.06, 06:28 ... ale sa tez minusy - np. w nawet najzwyklejszej kawiarence placisz z 10 - 20 % napiwku za kawe czy herbate. Ale za to we wiekszosci kanajp jest darmowy inernet bezprzewodowy. Ponoc a Pl ma byc cos podbnego z tym ze nie interent a jakies radio . Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: 194.75.37.* 07.10.06, 10:28 ale do placenia napiwkow panstwo cie nie zmusza. a w Polsce codziennie placisz napiwek kilku milionom osob, ktore sobie zalatwily lewe renty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fan Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:58 Zastanawiam się czy PiSowcy są prawdziwymi Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 12:16 Jezeli wziąć pod uwage skrajna ich głupote to na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 20:02 Gość portalu: fan napisał(a): > Zastanawiam się czy PiSowcy są prawdziwymi Polakami. z pewnością są prawdziwymi socjalistami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ingostar Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: *.dsl.telepac.pt 07.10.06, 22:08 Ciekawe czemu ona twierdzi że podatki będą niższe,czy ktoś mógłby to wyjaśnic Odpowiedz Link Zgłoś
ingostar Re: jaka gazeta, takie artykuły 07.10.06, 22:21 Dlaczego ona twierdzi że podatki będą niższe,kto kłamie czy ktoś to potrafi wyjaśnic?A może ktoś to nieprawidłowo interpretuje. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.polak Społeczeństwo zostało oszukane 07.10.06, 03:25 Choćby słynnymi spotami z lodówką, zapowiadajacymi obnizke podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek E tam oszukane IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 07.10.06, 09:55 Przecież koalicja rządząca od samego początku wyraźnie mówiła, że SPRZECIWIA się liberalizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk pisiorkom dziękujemy i niech... sp...adają 07.10.06, 07:21 wykopki już 12 listopada 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Tym razem nie poproszę JOLI z D.. 07.10.06, 08:43 Podwyżki jak sama nazwa wskazuje są i muszą być. Widzicie sami jak po odejściu tow.Leppera wszystko się wali.On zuzywał tylko cząstkę tego budzetu na swoje przeloty nad krajem, sam z własnych oszczędności dał 100 tysięcy złotych na powodzian , gdyby za jego przykładem poszli wszyscy rzondzoncy to wkraju było by pieknie.Można by ściagnąć z TVP duże pieniądze za wykorzystywanie tej okoliczności w swoich programach, i zwrócic przynajmniej część Panu marszałkowi.Twarz marszałka jest bardziej cenna dla reklamy niż ryj Szwarcenegera(podobieństwo przypadkowe, ojciec Szwarcenegera nie służył w armii obcej, która była w Polsce).Pomyślcie i idźcie ludzie wpłacić akonto przyszłorocznych podatków parę marnych groszy. Z partyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mox Re: jaka gazeta, takie artykuły IP: *.core.lanet.net.pl 07.10.06, 09:49 jaki internauta taka ortografia. kolego moze zamiast do awganistanu , żolnierze pojechali jednak do Afganistanu. Kto tego chciał ,chyba nikt .... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.polak PiS okrada Polaków 07.10.06, 03:24 A głupi Polacy jeszcze za to braciom K. kupry liżą... Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 03:43 Może po prostu drogi redaktorze napisz zwyczajnie - ROSNĄ ZAROBKI, TO I PODATEK SIĘ ZWIĘKSZA. O innych sprawach wiadomo już od roku 2002, a akcyza na alkochol i papierosy miała wzrastać sukcesywnie co roku. A jeśli chodzi o zniesienie ulg podatkowych, to od dawna wszystkie partie i większość społeczeństwa była za. I te ulgi też były sukcesywnie znoszone przez ostatnie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 03:51 krystin3 napisała: > Może po prostu drogi redaktorze napisz zwyczajnie - ROSNĄ ZAROBKI, TO I PODATEK > > SIĘ ZWIĘKSZA. O innych sprawach wiadomo już od roku 2002, a akcyza na alkochol > i papierosy miała wzrastać sukcesywnie co roku. A jeśli chodzi o zniesienie ulg > > podatkowych, to od dawna wszystkie partie i większość społeczeństwa była za. > > I te ulgi też były sukcesywnie znoszone przez ostatnie lata. A może tak sobie przypomnisz, że wraz z likwidacją ulg miały się obnożać progi podatkowe? Co ciekawe, w rozliczeniu za ubiegły rok omal nie wpadłem w drugi próg podatkowy, podczas gdy opłat stałych (mieszkanie, telefon, kablówka, bilet itp.) mam około 1000 PLN miesięcznie, i na prawdę za to co zostaje ciężko się wyżywić i ubrać, nie mówiąc już o potrzebach wyższego rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 04:10 Chyba nie sądzisz, że gdy PO dojdzie do władzy, to nagle będzie cię stać na realizację potrzeb wyższego rzędu ? To chyba bardzo słabo obserwowałeś sposób realizacji przemian gosp. w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 04:23 Na tyle dobrze, żeby wiedzieć, że rosnące obecnie wskaźniki makroekonomiczne nijak mają się do rządów PiS i są zasługą ich poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 04:47 Nie sądzisz chyba, że wyprzedaż majątku za grosze, byleby tylko zdobyć pieniądze na załatanie dziury budżetowej i nie doprowadzić do kryzysu gospodarczego było "zasługą". A następcy niech się martwią co dalej. Zwróć uwagę, że w bogatych krajach 70% ludzi pracuje w usługach, a produkcja przeniosła się na Daleki Wschód, bo tam siła robocza jest 40 razy tańsza. Konkurencją dla Chińczyków nigdy nie będziemy, a usługi komu chcesz świadczyć, skoro duża część społeczeństwa nie ma na chleb ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 24601 Re: PiS okrada Polaków IP: *.mn.res.rr.com 07.10.06, 06:35 to co propnujesz - skoro sie nie da ustawa wprowadzic ze my tez jestesmy spoleczenstwem bogatym to zostaje nam ?.. zbiedniec zeby byc tania sila robocza i tak sie podlaczyc do nowoczesnej gospodarki miedzynar. Program ciekway i jakos tak wychodzi samoistnie kazdemu rzadowi jaki zasiada u sterow - ale spleczenstwo sie jakos nie chce do niego przekonac bo nierozumne czy co ... a co do lodowek ktore mialy byc pelne i o ktorych ktos wyzej pisze to radze odstawic telewizje - to nalog gorszy od nikotyny Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 08:25 Rosną zarobki, owszem, za sprawą inflacji. Progi też powinny rosnąć o tyle samo, wtedy by się nic nie zmieniało. Ale ponieważ progi podatkowe nie są podwyższane (ani w prawie nie ma zapisanej ich automatycznej waloryzacji o inflację), to de facto biedniejemy ;-((((((((((((((( Ktoś musi finansować ten polityczny cyrk. .................................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SZOK Re: PiS okrada Polaków IP: 83.238.210.* 07.10.06, 20:40 biedniejemy, ale nie wszyscy jak napisano w artykule (ok.20 mln).Pierwszy próg podatkowy właśnie dla tych 20 mln jest w dalszym ciągu nie do osiągnięcia (średnia miesięczna ok. 1900zł netto(na rękę).Bardzo korzystnym by było aby piszacy artykuły w tak poważnych sprawach jak podatkowe zapoznali się z tym tematem. Podatki to sprawa trudna. Rozumiem, że "Gazeta" ma problemy finansowe ale publikowanie "TAKICH" tekstów mimo wszystko uwłacza jej godności, bowiem piszący ten tekst nie ma "ZIELONEGO pojęcia o podatkach", On prawdopodobnie pisze co mu każą. Podkreślam, progi podatkowe dla 95% społeczeństwa w tej chwili nie mają njmniejszego znaczenia.Dla większości czy to będzie próg - 37tyś. czy 39 tyś. podatek będzie taki sam. Może piszący ten artykuł wyjątkowo zapłaci 10% podatku, ale w ty przypadku byłoby to jak najbardziej uzasadnione (pisanie takich knotów powinno bć karane grzywną za wprowadzanie w błąd społeczeństwa). Kiedyś (ok. 14 LAT) byłam wierna czytelniczką GW ale teraz ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jak to co zrobic? Re: PiS okrada Polaków IP: 213.155.165.* 07.10.06, 08:32 To samo co Hiszpanie. Zlikwidowac podatki. No nie calkiem, ale zjechac nimi do poziomu takich 3-4% na przyklad. Powywalac z budzetu instytucje ktore moga sie same utrzymac i nie lozyc na patologie. Panstwo nie musi ani mi, ani moim dzieciom sponsorowac leczenia, nauki czy emerytury. Sam to sobie zapewnie jesli mi nie beda zabierac polowy szmalu. Ale tego nie jest zdolne uczynic ani PiS ani PO. Oni w imie konstytucji musza mi fundowac roczne oczekiwanie na operacje w szpitalu, byc moze emeryture (na ktora poki co nie maja kasy) - liczac ze jej nie dozyje po kolejnym przesunieciu granicy wieku, podstawowa edukacje syna wraz z dilerami drugow, gornika ktoremu dorzucam do piwa i podziarana bezzebna babe ktorej pomagam utrzymac 6 dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 08:37 Młodzi ludzie płacą teraz składki na emerytury, ale obawiam się, że z tego emerytur nie będzie. System jest przeciążony liczbą emerytów, rencistów (itd...) okradany przez PROKOM i inne tego typu firmy informatyzujące okradany przez własnych pracowników i jeszcze całe połacie narodu płacą symboliczne składki, lub nie płacą wogóle. Rolnicy to dopiero mają eldorado: płacą tylko 5% składki na emeryturę, ale emeryturę dostają taką samą jak wszyscy. Boże, widzisz to i nie grzmisz. ......................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 09:31 > Młodzi ludzie płacą teraz składki na emerytury, > ale obawiam się, że z tego emerytur nie będzie. Nie będzie, bo zmienia się struktura demograficzna - starzeje się społeczeństwo. > okradany przez PROKOM i inne tego typu firmy informatyzujące Akurat co do informatyzacji rozmaitych instytucji mam trochę inne zdanie - znam trochę "drugą stronę". Często zmieniające się przepisy i ich interpretacje oraz skandaliczna niekompetencja urzędników UNIEMOŻLIWIAJĄ sprawną informatyzację. > Rolnicy to dopiero mają eldorado: płacą tylko 5% składki na emeryturę, ale > emeryturę dostają taką samą jak wszyscy. Podobnie jak np. etatowi związkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 09:31 > > Rolnicy to dopiero mają eldorado: płacą tylko 5% składki na emeryturę, al > e > > emeryturę dostają taką samą jak wszyscy. > > Podobnie jak np. etatowi związkowcy. Tzn. płacą może i normalne skladki, ale za jaką pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm Re: PiS okrada Polaków IP: *.net 07.10.06, 09:16 Wyprzedaz majatku była wymuszona m.in. przez koncepcje państwa socjalnego. Co do usług to trudno sobie wyobrazić zeby dobrobyt mógł opierać sie na usługach jezeli nie sa one eksportowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 20:09 krystin3 napisała: > Zwróć uwagę, że w bogatych krajach 70% ludzi pracuje w usługach, a produkcja > przeniosła się na Daleki Wschód, bo tam siła robocza jest 40 razy tańsza. > Konkurencją dla Chińczyków nigdy nie będziemy, a usługi komu chcesz świadczyć, > skoro duża część społeczeństwa nie ma na chleb ?? To lepiej jest obedrzeć wszystkich ze skóry by już na pewno nie było komu świadczyć tych usług??? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 22:50 krystin3 napisała: > Zwróć uwagę, że w bogatych krajach 70% ludzi pracuje w usługach, a produkcja > przeniosła się na Daleki Wschód, Nie bardzo wiem w jakim to bogatym kraju az 70% pracuje w uslugach. Ale skoro tak ma byc, to czeka nas chyba swietlana przyszlosc, nieprawda? Inni w pocie czola haruja w kopalniach i fabrykach cos wytwarzajac i sprzedajac innym, a my ograniczamy sie do prania sobie nawzajem brudnej bielizny i robienia sobie nawzajem pedicuru, obserwujac jak nam rosna konta w banku. Hmm, moze cos w tym jest...Czemu wiec czekac z realizacja tej odkrywczej idei i nie powywalac calej produkcji od zaraz? Odpowiedz Link Zgłoś
ingostar Re: PiS okrada Polaków 08.10.06, 13:06 Jak PO doszłaby do władzy to byłoby lepiej ale tylko najbogatszym i obcemu kapitałowi,a skąd oni wzieliby pieniądze na potrzeby kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 08:21 Witam, dziwny to kraj, który nie bierze wzorców z krajów ościennych (zachodnich podkreślam) w zakresie fiskalizmu. Kraje te są bardziej doświadczone pod tym względem od nas. Ponadto, co może zdziwić, dbają jednak o obywatela i jego rodzinę (wyraźny i atrakcyjny poziom minimalnego dochodu, ulgi prorodzinne, ulgi kierowane itd. itp.). Proszę zrobić przegląd systemów podatkowych krajów europejskich, zarówno tych, które należą do UE oraz tych, które do niej nie należą. Zauważymy dziwną prawidłówość, która polega natym, że podatek liniowy wprowadzono tam, gdzie zakres oraz [poziom dochodów jest niesprecyzowany, nie zawsze jawny. Pomijam kraje nadbałtyckie, które od wieków miały dziwne pomysły, zarówno gospodarcze, jak i polityczne. Liniowy z krajów rozwiniętych ma chyba jedynie (nie sprawdzałem) Nowa Zelandia, która w zakresiem fiskalnym była stosunkowo liberalna od lat. dziwne, że w naszym bantustanie nie płacą podatków jej twórcy i decydenci, ma miejsce nierówność fiskalna (są grupy uprzywilejowane w zakresie opłat fiskalnych oraz rozliczeń - rolnicy i pseudo rolnicy, twórcy i pseudotwórcy, grupy wyznaniowe oraz osławione trutnie i trutewki). W ostatnim z przypadków wydaje się, że nasz system fiskalny byłby jednym z najlepszych na świecie, gdyby grupy korzyści płaciły takie same podatki, jak najemna część społeczeństwa. Bez tego nadal będziemy goleni bez mydła. Nie trzeba wielkiej filozofi, wystarczy poczytać materiały dotyczące rozl;iczeń podatkowych w poszczególnychy krajach by opracować stosunkowo dobry system polski. Niestety, dopóty rozpolitykowana tłuszcza będzie zajmować się własnymi ogonami, takie rozwiązanie jest niemożliwe. Żadne ugrupowanie - z lewa i prawa - nie dało społeczeństwu takiej marchewy. Zresztą o czym mówimy (...) U zarania 21 wieku (podobno) jesteśmy ciemnym bantustanem z początków 19 (podkreślam dziewiętnastego) wieku. Wyzysk i prywata. Grono pop(...) dzieci nouveau regimeau oraz spadkobierców ancien regimeau spija śmietanę nic praktycznie nie robiąc. Szarych ludzi, oszukane społeczeństwo mają w d(...). Oni mają się dobrze. Sprywatyzowane firmy zwalniają ludzi w imię zachowań gospodarczych. Sprzedaliśmy wszystko, zyski ze sprzedaży zostały przejedzone, przeputane na grupy darmozjadowe. Są firmy, które lekką ręką zwalniają 40 tysięcy ludzi i nic się nie dzieje - cisza w eterze. Może w końcu polskie społeczeństwo obudzi się i pogoni to tałatastwo pierony. warto zobaczyć, jak to robił ś.p. Józef Piłsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 08:29 Niewątpliwie coś w tym jest. Może to brzmi bardzo radykalnie, ale niestety władza nie słyszy głosów obywateli. Taka to u nas demokracja. ................................ Lubie humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: set [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: PiS okrada Polaków 07.10.06, 20:06 krystin3 napisała: > Może po prostu drogi redaktorze napisz zwyczajnie - ROSNĄ ZAROBKI, TO I PODATEK > SIĘ ZWIĘKSZA. O innych sprawach wiadomo już od roku 2002, a akcyza na alkochol > i papierosy miała wzrastać sukcesywnie co roku. A jeśli chodzi o zniesienie ulg > podatkowych, to od dawna wszystkie partie i większość społeczeństwa była za. > I te ulgi też były sukcesywnie znoszone przez ostatnie lata. Klasowy altruista?? Takich, jak Ty to nawet Dzierżyński końmi włóczył.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mleko bardzo chude Re: PiS okrada Polaków - a to dopiero poczatek... IP: 132.170.7.* 08.10.06, 15:23 Spoleczenstwo bylo ZA zniesieniem ulg podatkowych? P.S. W wiekszosci cywilizowanych krajow (wlaczywszy w to USA) istnieja rozne ulgi podatkowe, np. zwiazane ze studiowaniem i jakos to nikomu nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Re: GW dostrzega rzeczywistosc... - kłamiesz 07.10.06, 10:59 Artykuły o wzrościce podatków były w GW co roku, przynajmniej raz w roku właśnie w okresie uchwalania nowej ustawy podatkowej. I jak rządzili komuniści, tak samo byli krytykowani za podwyżki podatków. PiS obiecał swoim wyborcom obniżenie podatków, ale oczywiście ma te obietnice tam, gdzie 3 mln mieszkań, bo jak stwierdził Kurski: ciemny lud to kupi. I jak widać po Twoim poście, kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: walduś Re: Gilowska wynocha!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:18 Kłamliwa babo. Odpie..się od moich pieniędzy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Łże gazeta 07.10.06, 20:48 jak nie trawie wszelkich kaczorów łącznie z sepleniącym durniem donaldem to gó..ana ich przerasta, kto do K... Nędzy zamroził progi podatkowe?!! no kto!!! niemowlaki pisza dlawybiorczej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mleko bardzo chude Re: GW dostrzega rzeczywistosc za rzadow PiS... IP: 132.170.7.* 08.10.06, 14:50 Nie klam "Pawle", nie klam... Gazeta dostrzegala rzeczywistosc takze i w latach poprzednich. P.S. Moze - po prostu - jestes zbyt mlody i powiedzmy dziesiec, czy jedenascie lat temu jeszcze nie umiales czytac... P.S. Podatki to nie tylko sprawa walczacego wciaz o wladze PiS-su (a jak walcza wciaz o wladze to brakuje juz czasu na takie "przyziemne" sprawy jak podatki), to takze sprawa pozostalych czlonkow koalicji. Czy Giertych walczyl kiedykolwiek o obnizenie podatkow? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Demaskator Re: a poszli w-pis-du, śledzić się w piaskownicy. IP: 217.153.161.* 07.10.06, 05:55 Byleby to Paranoicy i Skorumpowani nie robili tego za NASZE PIENIĄDZE i by Był rząd złożony z 100 Posłów i 15 Senatorów wybieranych w WYBORACH BEZPOŚREDNICH dbający o Gospodarkę i o NAS a nie o własne ...dupy. Precz ze sraką osrawającą Polaków fałszem , obłudą i Okradających Nas by prowadzić te chore igrzyska a nie czynić nic dobrego dla nas i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rex Re: a poszli w-pis-du, śledzić się w piaskownicy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 06:36 No niechby było już 170 i 17. Po 10 (1) z każdego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michael_s Re: a poszli w-pis-du, śledzić się w piaskownicy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:26 a które to jest to siedemnaste? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Pyskowanie. Oto w czym Zyta jest dobra... 07.10.06, 03:33 Z liczeniem i mówieniem prawdy radzi sobie marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hermanek76 Wbrew zapowiedziom podatki w 2007 roku znowu wz.. IP: *.lns5-c7.dsl.pol.co.uk 07.10.06, 03:36 yyyy ale ten tekst to jakas chyba prowokacja...przeciez Maciarewicz rozbil uklad w WSI i teraz tak naprawde w Polsce to tylko miod i mleko? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Wbrew zapowiedziom podatki w 2007 roku znowu 07.10.06, 03:52 Gość portalu: hermanek76 napisał(a): > yyyy ale ten tekst to jakas chyba prowokacja...przeciez Maciarewicz rozbil ukla > d > w WSI i teraz tak naprawde w Polsce to tylko miod i mleko? Miód sztuczny, a mleko zsiadłe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: K To przez to że Tuske nie został premierem IP: *.daminet.pl 07.10.06, 03:41 Gdyby Tuske był premierem to by mnie dziewczyna nie rzuciła ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaro Wbrew zapowiedziom podatki w 2007 roku znowu wz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 03:42 zlodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: achu Rozgonic te cholote!!!!!!!! IP: 84.203.163.* 07.10.06, 03:51 TYLKO JEDNOMANDATOWE OKREGI WYBORCZE!!! PS. I JAK TU WROCIC Z OBCZYZNY??? POZDRAWIAM, ACHU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mejlmi Podatki??? Co to takiego???... IP: *.gw.connect.com.au 07.10.06, 03:52 Kto by sie w przejmowal taka bzdura jak podatki? Najwazniejsze w tym kraju jest to, zeby Antek M. wykonczyl sowieckich slugusow z WSI i tzw "bylej opozycji demokratycznej",ktorzy jak wiadomo byli wszyscy agentami GRU, zeby Zawisza przygwozdzil Balcerowicza, ktory podbierajac ze skarbca NBP finansuje fundacje probujaca z kolei zdyskredytowac idee IV RP. Chodzi o to, zeby na siebie napluc a potem sie oblizac i udawac ze pyszne, twierdzac jednoczesnie, ze plucie bylo oznaka intelektu i politycznej madrosci. Chodzi tez o to, zeby stanowione prawo i sprawiedliwosc dyktowala liczba potencjalnych glosow nie rozsadek i odpowiedzialnosc. Gdy zdemaskujemy juz wszystkich agentow, wypedzimy homoseksualistow i zastrzelimy wszystkich zlodzieji, moze wtedy bedzie czas na podatki i gospodarke... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wojtek tego chciała większość wyborców. IP: *.server.ntli.net 07.10.06, 05:04 Nie oszukujmy się - większość wyborców to ludzie niesamodzielni, oczekujący rent i zasiłków. Ludzie zainteresowani niższymi podatkami nie głosują albo nie liczą się (jest ich za mało). Trzeba zadbać o emerytów, którzy maja w d... czy podatki są wyższe czy niższe bo i tak dostają kasę z budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: The.Libertarian Wybraliscie Idioci Socjalistow - to placcie IP: *.cable.mindspring.com 07.10.06, 05:16 Madrzy ludzie dawno juz powyjezdzali do kapitalisycznych krajow... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wybraliscie Idioci Socjalistow - to placcie 07.10.06, 09:33 > Madrzy ludzie dawno juz powyjezdzali do kapitalisycznych krajow... Jeszcze nie wszyscy (mam na myśli m.in. siebie). Ale to kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dc99 Balcer socjalistą? Przesada, zwykłym złodziejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:22 > Madrzy ludzie dawno juz powyjezdzali do kapitalisycznych krajow... Tylko GW zapomniało się o jednym drobnym szczególe - lwią część tego wzrostu podatków zawdzięczamy Balcerowiczowi (likwidacja ulg) i Belce (zamrożenie progów) - czyli talibom neoliberalizmu. Przecież z czegoś trzeba finansować ulgi dla bogaczy i byznesy kolesiów przyssanych do budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktostam Re: Balcer socjalistą? Przesada, zwykłym złodziej IP: *.korbank.pl 07.10.06, 14:42 To Balcerowicz jest rzadzie PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś