Dodaj do ulubionych

Polski rynek dań gotowych coraz atrakcyjniejszy

24.03.07, 00:47
Zgadza sie. Profi robi bardzo dobre zupy - i co ciekawe bez uzycia konserwantow. Zupa jest pasteryzowana. Naprawde polecam. Cena tez wyjatkowo przystepna bo oscyluje w granicach 3.5zl.
Polecam dla ludzi ktorzy wierza w mit iz gotowe dania sa niezdrowe.
Sa zdrowe i napewno zdrowsze niz niejeden typowy "zdrowy" polski obiadek typu: kotelty ze swini w tluszczu z kartoflami ;)

Profi ma duzy potencjal w tym sektorze.
Obserwuj wątek
    • Gość: enkey Ready meals - fuuuu IP: *.cable.ubr05.pres.blueyonder.co.uk 24.03.07, 04:28
      Musze powiedziec ze jako kucharz z zamilowania nie uwazam aby w Polsce przyjely
      sie dania gotowe tak jak chociazby w UK.
      Fakt moze i są wygodne ale czy zdrowe.
      My Polacy lubimy dobrą kuchnię i świeże jakościowe produkty, mam nadzieje że
      nie dożyję czasów kiedy normą bedzie rodzinny zestaw obiadowy na niedziele. Z
      gotowych dan popieram pizze.
      Polska ma duzy potencjal stania sie zn aczacym produzentem zdrowej, wysokiej
      jakosci zywnosci - z kozyscia dla wszystkich.

    • Gość: konsument Re: Polski rynek dań gotowych coraz atrakcyjniejs IP: *.crowley.pl 24.03.07, 08:29
      To że coś jest bez konserwantów nie znaczy od razu, że jest zdrowe. Pewnie
      gotowa zupa z kawałkami warzyw jest zdrowsza od gotowych mielonych klopsików w
      sosie, ale na pewno nie od zupy, którą sam przyrządzisz w domu. Przy
      przemysłowej produkcji żywności (nie tylko dań gotowych) wykorzystuje się nawet
      te rzeczy, które w domu z obrzydzeniem wyrzuca się do kosza. Poza tym
      najsłabszym ogniwem pozostaje człowiek, któremu nie zawsze chce się umyć ręce po
      wyjściu z ubikacji. I żadne HACCP-y tego nie zmienią.
      • mlody-inwestor Re: Polski rynek dań gotowych coraz atrakcyjniejs 24.03.07, 11:53
        A czy jada Pan moze pieczywo ze sklepu ?

        Owy chleb czy bulki sa robione przeciez rekami ktore rowniez teoretycznie moga byc brudne. Tak wiec jak ? Pieczywo tez w domu piec ?
        Do tego takowa zupa raczej nie ma kontatku z ludzkimi rekoma podczas procesow produkcyjnych - bo wszystko robia maszyny(trudno by czlowiek rekami mieszal zupe...).

        Natomiast co do tego iz w zupach, sokach, przecierach i koncentratach znajduja sie najgorsze jakosciowo skladniki to sie zgadzam - ale przeciez to nie jest zadna tajemnica.

        Pozdrawiam.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka