Gość: kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 18:18 Zmieniłem zdanie po upadku z kibla na głowę. Polonia the best. Precz z Wisłą. Kris lalalala, hej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrey Hrytsevich Re: Rusza rządowy portal dla eksporterów IP: 194.158.202.* 12.05.03, 11:00 Opinie Sukces.Ru: + dużo linków jeszcze nie działa + wyszukiwanie bardzo skomplikowane + zdaje się że, to po prostu przerobiony www.export-import.pl (www.bmb.pl) Z poważaniem Andrey Hrytsevich www.sukces.ru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrey Hrytsevich Opinie Sukces.Ru IP: 194.158.202.* 12.05.03, 11:02 Opinie Sukces.Ru: + dużo linków jeszcze nie działa + wyszukiwanie bardzo skomplikowane + zdaje się że, to po prostu przerobiony www.export-import.pl (www.bmb.pl) Z poważaniem Andrey Hrytsevich www.sukces.ru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Dlaczego tak póżno? IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 21:08 Brak mi parlamentarnych słow,kiedy myślę o darmozjadach komunistycznych,którzy bezczynnie siedzą w Wydziałach Ekonomiczych POLSKICH AMBASAD.Może ta inicjatywa wymusi na nich jakies sensowne działania a w konsekwencji poprawją się relacje eksportu naszych produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UE NIE ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.05.03, 09:00 36 powodow dlaczego warto glosowac NIE: www.kapitalizm.republika.pl/ue/przeciwue.html ORWELLOWSKA DOBRANOCKA Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole, grupa równych z równiejszych zwolala zebranie by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole - to co kazdy ma robic i to co dostanie... kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod góre, krowa szaflik - by bylo do czego ja doic, koszem - jajka by skladac - obdarzono kure calej reszcie - policje - by nie mogla broic... Na fotelach zloconych posadzono swinie dajac berlo do reki i pelne koryto, traby dano - by trabic o swoim wyczynie, swinski gnój za fotelem flagami przykryto... By rozdzielic wyraznie i funkcje i role wiekszosc zwierzat zamknieto w oborze, w stodole, tlusta mniejszosc, w fotelach, ze wspólnego placu przeniesiono do Sejmu i innych palaców... Cóz - w oborach od dawna nikt slomy nie zmienia, w pozlacanych fotelach usnely sumienia, a dobrobyt folwarku, o którym tlum marzyl, maja równi. Z folwarku ciaglej wyprzedazy.... Plyna dni i miesiace, uplywaja lata, sloma, wciaz nie zmieniana - to krowom zaplata, kurom, co juz nie gdacza, za ich jajka - plewy, swinie zyja w palacach - wiec sprzedaly chlewy, kon nie ciagnie juz wozu - bo i wóz sprzedany... Tylko kundle, te w mediach, spiewaja peany na czesc swin, ich sukcesów i zaslug ogromu... Krowy zuja. A myslec sie nie chce nikomu.... Folwark wciaz sie rozpada, z dachu gonty leca, co niektórzy, zbudzeni, trzesa sie ze strachu, ziarn ostatnich w spichlerzu szukac trza ze swieca, gnój spod zlotych foteli dzis juz siega dachu... W koncu równym z równiejszych robi sie nieswojo, o zlocone fotele w folwarku sie boja... Bo choc wszyscy pokorni, karmieni pokora - moze zarznac nie zarzna - ale nie wybiora... No a jak nie wybiora - jak tu rzadzic dalej, jesli wiekszosc sprzedana, a reszta sie wali... Czesc równiejszych w pospiechu, skrycie tunel kopie by, po przejsciu tunelem, sprzedac Europie byla ziemie folwarku co dzis juz ruina... By ze swin z Magdalenki stac sie Euroswinia... Aby rzadzic ta resztka co sie w gruzy wali z Bonn, Brukseli, Paryza... Bezpiecznie - z oddali, marzac w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach ze sprzedani, bezsilni, zapomna o kantach... Tak wiec Lesie i Wladki, Zbyszki i Adasie, majac w sercach nadzieje, a lapowki w kasie za to co juz zrobili i za to co zrobia, dzis do nowych, tych euro, stolków sie sposobia... Gdy ktos wskaze ten szwindel i szwindle poprzednie strach im dusze ogarnia i lico im blednie. Czasem nerwy puszczaja, napiete do granic - wiec zapluja, zastrasza, znów zaczna tumanic, by nie stracic nagrody co za Odra czeka... Bo gdy straca - nie bedzie juz dokad uciekac... * * * Wiem ze spac Wam wygodnie na slomie co gnije, nie czujecie lancucha, co uwiera szyje... Ze wiatr rozwial sprzed lat juz dwudziestu nadzieje i ze Was nie obchodzi ze rzadza zlodzieje... Ja tak tylko niesmialo... Wiem ze nic nie zmienie... - Ale chetnie bym ujrzal Wasze przebudzenie... Copyright (C) Miroslaw Krupinski, Albany, Australia, luty 2003 roku. members.iinet.net.au/~miroslaw/Pegaz5.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY.htm គ> Odpowiedz Link Zgłoś