Dodaj do ulubionych

Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł

IP: *.e-wro.net.pl 21.08.07, 10:12
raz dobry pomysł MS - moze jeszcze do tego windows XP za 200 na 3 stanowiska?
I do tego box-owe:D?
Obserwuj wątek
    • kobun Jaki Office? Pewnie standard bez accesa. 21.08.07, 10:13
      ale i tak to dobry pomysł.

Gość portalu: ss napisał(a):

> raz dobry pomysł MS - moze jeszcze do tego windows XP za 200 na 3 stanowiska?
      > I do tego box-owe:D?
      • chateau Re: Jaki Office? Pewnie standard bez accesa. 21.08.07, 10:15
        Na pewno. Po darmowym runtime Acc2007 kolejny dobry ruch MS ale świadczący
        pośrednio o tym jak nietrafiony jest Office 2007.
        • Gość: wojtek Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:14
          chateau napisał:

> Na pewno. Po darmowym runtime Acc2007 kolejny dobry ruch MS ale świadczący
          > pośrednio o tym jak nietrafiony jest Office 2007.

Kupiłem nawet wersję standard. Moim zdaniem, im bardziej zaawansowanym użytkownikiem jesteś i im bardziej złożone są teksty, nad którymi pracujesz, tym bardziej to docenisz.
          • Gość: quasi Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor IP: *.crowley.pl 21.08.07, 13:19
            Gdybys pracowal nad skomplikowanymi tekstami to korzystalbys z TeXa.
            Swiat schodzi na py, no comments
            • Gość: srb Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.07, 13:24
              Ale tylko pod warunkiem ze jest zaawansowany w swoim masochizmie.
              TeX ma tyle wspolnego z ergonomią i intuicyjnoscia co Fotyga z
              dobrym ministrem spraw zagranicznych. Tzn nie przecze: TeX ma
              niewatpliwie wiele zalet, jednak latwosc uzytkowania do nich nie
              nalezy.
              • pe1 Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor 21.08.07, 14:08
                Spróbuj napisać jakiś tekst z polskimi znakami i wzorami matematycznymi i potem
                przenieś to do Power Pointa, wtedy pogadamy o "profesjonalizmie" produktów M$.
                • maruda.r Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor 21.08.07, 14:36
                  pe1 napisał:

> Spróbuj napisać jakiś tekst z polskimi znakami i wzorami matematycznymi i potem
                  > przenieś to do Power Pointa, wtedy pogadamy o "profesjonalizmie" produktów M$.

Na samą myśl o tworzeniu w Wordzie tekstu z pewną ilością tabel, wzorów,
                  rysunków i wykresów robi mi się niedobrze.

• Gość: Normalny Dziwię się ludziom, Star Office to samo za darmo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:59
                    Naprawdę nie trzeba nic więcej do sporządzania porzadnej dokumentacji! Star Office spełnia dokładnie tę samą rolę a jest szybszy, sprawniejszy i ... uwaga, uwaga - jest całkowicie za darmo! Korzystam z tego programu od lat i bez problemu czytam i zapisuje wszelkie prace zgodnie z formatem MS-Office dla tych co tylko Worda i Excela wielbią :)))
                    • Gość: Urzędnik Star Office albo Open Office - the best za free! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 17:01
                      Korzystam w pracy i w domu - fantastyczne programy za darmo i bez łaski!!
                    • Gość: wojtek OO nie jest do końca zgodny z MS Office IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 17:28
                      >i bez problemu
                      > czytam i zapisuje wszelkie prace zgodnie z formatem MS-Office dla tych co tylk
                      > o Worda i Excela wielbią :)))

OO nie jest do końca zgodny, nawet przy zachowaniu zgodności z Wordem 97. Raz wysłałem pliki z włączonym trybem zgodności do tłumacza, który pracował na OO. Poza tym, że nie rozumiał moich komentarzy (brak komentarzy obszarowych), efekty były takie:

- zmiana autorstwa komentarzy po dopisaniu się do nich,
                      - częściowe przenoszenie zawartości komentarzy z jednego do drugiego,
                      - zmiana autorstwa niektórych skreśleń i wstawień,
                      - trudne do usunięcia śmieci, na przykład pozostałości po starszych komentarzach innych osób (skierowanych do tłumacza).

To było jakieś półtora roku temu.
                      • maruda.r Re: OO nie jest do końca zgodny z MS Office 21.08.07, 21:10
                        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> OO nie jest do końca zgodny, nawet przy zachowaniu zgodności z Wordem 97. Raz w
                        > ysłałem pliki z włączonym trybem zgodności do tłumacza, który pracował na OO.

Doc. jest formatem natywnym MS Worda. To co piszesz, jest normalne. Wspólnym
                        formatem dla obu edytorów jest rtf. Zapisując w nim z Worda jednak zgubisz część
                        formatowania właściwego dla Worda.

Podobnie Word (w zależności od wersji) może nie otworzyć poprawnie formatu odt
                        czy sdw.

Interesującą sprawą są uszkodzone pliki doc i xls, których nie potrafią naprawić
                        właściwe dla nich aplikacje - Word i Excel, a otwiera i naprawia je OpenOffice.

• euryale Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor 21.08.07, 18:12
                    w nowym office word ma wbudowany equation builder, ktorym mozna latwo wprowadzac wzory matematyczne
                    • maruda.r Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor 21.08.07, 21:02
                      euryale napisała:

> w nowym office word ma wbudowany equation builder, ktorym mozna latwo wprowadza
                      > c wzory matematyczne

Funkcja jest dostępna również w starszych wersjach: 2000 i 97. Sęk w tym, że
                      jest osobnym obiektem, co komplikuje formatowanie w Wordzie.

• sniperslaststand Kto używa M$ Office niekomercyjnie?! 22.08.07, 14:17
                  No właśnie - kto, poza studentami, używa pakietu biurowego (biuro
                  z natury rzeczy jest mało niekomercyjne) do czegoś innego niż
                  zarabianie pieniędzy?

Domownicy robiący arkusik kalkulacji, ile ich w tym miesiącu
                  kosztował chleb, skarpetki i kredyt?

Bez jaj. Promocja dla klienta, którego nie ma.
              • Gość: *** Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.07, 14:55
                srb napisał(a):

> Ale tylko pod warunkiem ze jest zaawansowany w swoim masochizmie.
                > TeX ma tyle wspolnego z ergonomią i intuicyjnoscia co Fotyga z
                > dobrym ministrem spraw zagranicznych. Tzn nie przecze: TeX ma
                > niewatpliwie wiele zalet, jednak latwosc uzytkowania do nich nie
                > nalezy.

Ciołku aco Fotyga ma z dziadowskim oprogramowaniem..

Idz do psychiatry, Fotyga robi c oże i nic nie mozna jej zarzucic!
                Komunisci, UBecy WSI i słuzby specjalne bardzo sie jej boją i w ten sposób
                chcą obniżyc wiarogodnośc Kaczyńskich którzy robia bardzo dobra robote!

Gdyby nie zawodzenie Michnika i publikacje w szmatławcu to nikomu by to nie
                przeszkadzało!

Przestań czytac wszystkie szmatławce, głupich komentary, zacznij wreszczie
                myślec!

• Gość: mis polecam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:16
                  pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%B3wnanie
                  pl.wikipedia.org/wiki/Urojenia
                • maruda.r Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor 21.08.07, 21:12
                  Gość portalu: *** napisał(a):

> Idz do psychiatry, Fotyga robi c oże i nic nie mozna jej zarzucic!

Robi, co może, tyle, że nic jej nie wychodzi.

• junk92508 Akurat z ergonomia to TeX ma ... 21.08.07, 23:25
                > Ale tylko pod warunkiem ze jest zaawansowany w swoim masochizmie.
                > TeX ma tyle wspolnego z ergonomią i intuicyjnoscia co Fotyga z
                > dobrym ministrem spraw zagranicznych.

Mowa była o dużych projektach (rozumiem że 300+ stron tekstu z dodatkami) - w
                takich TeX ergonomią bije Worda na głowę.

A już zupełnie jak masz wielu autorówi potem jest długotrwała walka z różnymi
                stylami i nawykami różnych autorów ...

Word to po prostu przerosniety sofcik do pisania listów biurów
                a nie system składu ...

• Gość: wojtek Re: Dla mnie O2007 to rewelacja, przynajmniej Wor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:45
              Gość portalu: quasi napisał(a):

> Gdybys pracowal nad skomplikowanymi tekstami to korzystalbys z TeXa.
              > Swiat schodzi na py, no comments

Napisz lepiej do mojego wydawnictwa.
        • Gość: Val Re: Jaki Office? Pewnie standard bez accesa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:07
          chateau napisał:
          > jak nietrafiony jest Office 2007.

Gdyż, albowiem, ponieważ?
          • chateau Re: Jaki Office? Pewnie standard bez accesa. 21.08.07, 13:40
            Jeśli kupujesz ten pakiet jako pierwszy to pół biedy, choć wymagania sprzętowe
            IMHO ciut za wysokie w stosunku do funkcji programu.
            Jeśli masz np. MSO 2003 to upgrade do 2007 jest moim zdaniem bez sensu.
            Jeśli chodzi o Acc2007 to na ten moment w ogóle nie ma o czym mówić
            (zostaję przy 2003.) Rozumiem, że jednym z głównych powodów wypuszczenia 2007
            było to, że poprzednia wersja odstawała graficznie od Visty :-)

PS - wyraziłem swoją opinię, a tematem wątku jest promocja MSO2007 nie zaś
            wyższość 2007 nad 2003 lub vice versa ;-)
            • maruda.r Re: Jaki Office? Pewnie standard bez accesa. 21.08.07, 14:40
              chateau napisał:

> Jeśli chodzi o Acc2007 to na ten moment w ogóle nie ma o czym mówić
              > (zostaję przy 2003.) Rozumiem, że jednym z głównych powodów wypuszczenia 2007
              > było to, że poprzednia wersja odstawała graficznie od Visty :-)

Powstaje też pytanie o sens kupowania pakietu MS Office bez Accessa. Jeżeli bez
              Accessa, to w zupełności zadowala mnie OO.

• mankut400 Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:18
      Wreszcie sensowny i realny ruch w kierunku "walki" z piractwem.
      Jeżeli tak będzie - to pogratuluję.
      • parazyd Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:32
        Nie daj sobie zrobić wody z mózgu - to tylko mega-pirat walczy z
        małymi piracikami.
      • Gość: 79 Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.07, 15:06
        mankut400 napisał:

> Wreszcie sensowny i realny ruch w kierunku "walki" z piractwem.
        > Jeżeli tak będzie - to pogratuluję.

A kto jest tym piratem? Microsoft? kradnie od biednych i bogatych?

ftp.ntua.gr/pub/OpenOffice/localized/pl/2.2.1/OOo_2.2.1_Win32Intel_install_pl.exe
    • noczelny Open Office kosztuje 0 zł 21.08.07, 10:21

Coraz więcej ludzi instaluje sobie równie dobry, za to całkowicie
      darmowy Open Office i Microsoft poczuł, że mu się grunt usuwa z pod
      nóg. Spokojnie, jeszcze będą rozdawać MS Office za darmo, żeby tylko
      nie stracić rynku.
      • Gość: wojtek Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu z MS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:17
        Na przykład funkcje recenzowania - lata świetlne nawet za Wordem 97. To coś nawet nie ma komentarzy obszarowych, nie mówiąc o pokazywaniu zmian, a już ich zatwierdzanie...
        • robert.zimnicki Re: Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu 21.08.07, 12:30

> Na przykład funkcje recenzowania - lata świetlne nawet za Wordem 97. To coś naw
          > et nie ma komentarzy obszarowych, nie mówiąc o pokazywaniu zmian, a już ich zat
          > wierdzanie...

Coz, jak sie umie pisac, to sie i na serwetce napisze....
        • Gość: U222 Re: Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:52
          > Na przykład funkcje recenzowania

sam się będziesz recenzował czy młodszy brat to zrobi?
          mówimy o licencji do użytku domowego...
          • nessie-jp Re: Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu 27.08.07, 19:27
            > sam się będziesz recenzował czy młodszy brat to zrobi?
            > mówimy o licencji do użytku domowego...

No raczysz żartować... Mówimy o licencji dla uczniów i studentów
        • nikodem_73 Re: Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu 21.08.07, 15:09
          Może chodzi o inną funkcjonalność, ale rejestrowanie zmian i możliwość ich
          akceptacji/odrzucenia są w OOo 2.2 którego używam (Edycja->Zmiany->Rejestruj/Pokaż)
          • Gość: wojtek Re: Ale niektóre funkcje to zabawka w porównaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:08
            Chodzi o:

- komentarze obszarowe (aby nie pisać: proszę usunąć fragment odtąd do słowa x pięć wierszy niżej, licząc ten i wszystkie puste wiersze),
            - sposoby pokazywania zmian (np. wszystko w tekście, formatowanie i komentarze w dymkach, wszystko w dymkach),
            - sposoby zatwierdzania zmian (w okienku recenzowania, w menu kontekstowym w dymku, w menu kontekstowym po kliknięciu na zmianę, w menu kontekstowym po zaznaczeniu fragmentu tekstu. Ważne zwłaszcza wtedy, gdy trzeba zatwierdzać zmiany akapitami lub po prostu: wybiórczo (np. osobno zmiany różnych osób).
            • Gość: radny Co wy ględzicie za głupoty?! Procesor nie myśli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 17:13
              To zwykły automat który nie nauczy cię pisać bez błędów (słowa: Kolegą i Kolegom będą akceptowane identycznie - to ty musisz zdecydować które jest właściwe w danym kontekście; i wiele, wiele innych podobnych szkolnych byków) Wyrafinowane sztuczki może są potrzebne jak pracuje się w Redakcji ale to nie jest ta wersja za 200 złotych MS-Office :(( Naprawdę Star Office i Open Office to zupełnie wystarczające do kazdej pracy i do tego za darmo oraz bez żadnych ograniczeń co do liczby komputerów!
      • zigzaur Re: Open Office kosztuje 0 zł 21.08.07, 11:41
        Niedługo będą rozdawać na stacjach benzynowych, po zatankowaniu pełnego
        zbiornika i kupieniu butelki płynu do spryskiwaczy.
      • Gość: srb Re: Open Office kosztuje 0 zł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.07, 13:27
        To ze Open Office jest darmowy ma swoje uargumentowanie - nie
        oszukujmy sie, jeszcze duzo pracy czeka ludzi ktorzy sie nim zajmuja
        zanim dorowna pakietowi MS.
        • pe1 Re: Open Office kosztuje 0 zł 21.08.07, 13:57
          Jeszcze dużo pracy czeka ludzi pracujących nad MS Office zanim usuną z niego
          tysiące baboli i doprowadzą do poprawnego działania elementarne reguły
          renderowania tekstu tak, żeby wyglądał profesjonalnie. MS Office to zabawka na
          poziomie Idiotencamera - nawet ligatur nie obsługuje, nie mówiąc o eliminacji
          rzek czy wielkich odstępów w sytuacji gdy w wierszu występuje kilka długich
          słów, których nie umie podzielić.
          • Gość: wojtek Re: Open Office kosztuje 0 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:10
            > MS Office to zabawka na
            > poziomie Idiotencamera - nawet ligatur nie obsługuje, nie mówiąc o eliminacji
            > rzek czy wielkich odstępów w sytuacji gdy w wierszu występuje kilka długich
            > słów, których nie umie podzielić.

To sprawdź jeszcze raz.
            • Gość: wojtek P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:13
              > To sprawdź jeszcze raz.

Przynajmniej z tymi ligaturami (bo niektóre obsługuje bez problemu; problem jest z tym, że wszystko da się wpisać, ale gorzej z dalszą obsługą).
              • maruda.r Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. 21.08.07, 15:12

> > To sprawdź jeszcze raz.
                >
                > Przynajmniej z tymi ligaturami (bo niektóre obsługuje bez problemu; problem jes
                > t z tym, że wszystko da się wpisać, ale gorzej z dalszą obsługą).

I tu dochodzimy do wniosku, że użytkownikowi domowemu wystarczy systemowy
                WordPad, by napisać przyzwoite pismo do urzędu. Czyż nie?

Jeżeli natomiast chcemy się bawić w kilkudziesięciostronicowy dobrze
                sformatowany tekst, to Word jest męczący, jak sam zauważyłeś.

• Gość: wojtek Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:19

> Jeżeli natomiast chcemy się bawić w kilkudziesięciostronicowy dobrze
                  > sformatowany tekst, to Word jest męczący, jak sam zauważyłeś.

Nic takiego nie pisałem :)
                  • maruda.r Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. 21.08.07, 21:14

>
                    > > Jeżeli natomiast chcemy się bawić w kilkudziesięciostronicowy dobrze
                    > > sformatowany tekst, to Word jest męczący, jak sam zauważyłeś.
                    >
                    > Nic takiego nie pisałem :)

I dlatego nie napisałem, że napisałeś. Napisałem, że zauważyłeś.

• Gość: wojtek Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:39
                      > > Nic takiego nie pisałem :)
                      >
                      > **********************************
                      >
                      > I dlatego nie napisałem, że napisałeś. Napisałem, że zauważyłeś.
                      >

Na pewno ja?
                      • maruda.r Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. 22.08.07, 00:47

> Na pewno ja?

"problem jest z tym, że wszystko da się wpisać, ale gorzej z dalszą obsługą)."

To Twoje, innego Wojtka czy nie wiesz, co piszesz?

• Gość: wojtek Re: P.S. OK, już chyba wiem, o co Ci chodziło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 00:41
                          > "problem jest z tym, że wszystko da się wpisać, ale gorzej z dalszą obsługą)."
                          >
                          > To Twoje, innego Wojtka czy nie wiesz, co piszesz?

Chodziło wyłącznie o traktowanie (dalszą obsługę) większości wpisanych ligatur.
      • Gość: piotr Open Office kosztuje 0 zł i jest także na Maca :) IP: *.171.32.2.crowley.pl 21.08.07, 13:42
    • domino00 Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:25
      To i tak drożej o 200 zł niż Google Office. Niestety kończą się czasy płatnego
      oprogramowania.
      • chateau Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:28
        Za Google Office też płacisz :)
      • Gość: ogon Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 212.160.172.* 21.08.07, 12:49
        jak ktoś lubi jak google o nim wszystko wie to korzysta z google office :)
        • Gość: ja Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.08.07, 12:59
          Inni wolą być inwigilowanymi przez MS, a do tego jeszcze za to płacą :)
          • Gość: ogon Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 212.160.172.* 21.08.07, 13:36
            jasne... inwigilowani przez ms... za dużo amerykańskich filmów :)
            • pe1 Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 14:10
              Załóż sobie jakiegoś firewalla i poobserwuj jaki ruch generują pakiety biurowe M$.
              • Gość: zafajerłolowany sam explorer.exe też szpieguje IP: 193.41.113.* 21.08.07, 14:29
                Wystarczy uruchomić wyszukiwarkę plików a explorer.exe będzie chciał
                się łączyć z sa.microsoft.com (search assistant)
    • Gość: thx Artykul sponsorowany IP: *.widearea.co.uk 21.08.07, 10:27
      moze byscie tak dopisali...
      • and_nowak A ci jest sponsorowane ? 21.08.07, 14:15
        Może byś tak podał argumenty...

Bo dla mnie to jest INFORMACJA.
    • ytzek.bloch Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:27
      Dziękuję łaskawcy, nie skorzystam. Nawet jakbyście zrobili promocję
      za darmo. Od 2001 roku używam StarOffice, teraz OpenOffice.
      Napisałem w nim pracę magisterską, ładnie wyeksportował do
      niewolnego formatu *doc. Nie potrzebuję MSOffica, gdy wszystko co
      potrzebuję, robię w darmowym OpenOffice.
      • marekggg Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:33
        gratuluje, widze ze poza pisaniem w edytorze tekstow nie wiele
        robisz.
        • chateau Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 10:35
          Bez przesady. Poza OO Base cała reszta jest całkiem do rzeczy.
          Zresztą oferta jest skierowana do użytkowników _indywidualnych_.
        • Gość: ZZ Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:09
          > gratuluje, widze ze poza pisaniem w edytorze tekstow nie wiele
          > robisz.

a co możesz więcej robić na MSO za 200 zł ?
          z licencją na 3 kompy ale nie do użytku komercyjnego?
          • marekggg dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 11:12
            w OO - to niestety wielki problem. i juz nie mowie o mozliwosci
            imporotowania tabelek z excela.
            • Gość: Aleks Re: dla mne problermem jest brak VBA IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 11:59
              Sun i Novell wprowadzily obsluge VBA do OpenOffice. Do tego roku pracowaly
              osobno, przy czyn Sun koncentrowal sie na Wordzie, a nowel na Excelu. W lutym
              tego roku polaczyly sily i pracuja nad wspolna,pelna implementacja VBA.
              Wersja Nowella(razem z VBA w Calcu):
              download.novell.com/Download?buildid=ESNg0tedRGs~
              Wersja Sun'a do sciagniecia za darmo wraz z GooglePack:
              www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fpack.google.com%2F&ei=ZLfKRrDUBZ-ixAGMgumjAQ&usg=AFQjCNFYPofWI0UF_831TQ1sjzaUTlP8GQ&sig2=rm0TG4-_zOjpH-y2sm5Dww
              Informacja o polaczeniu prac nad VBA obu firm:
              suse.ehelp.pl/modules/news/article.php?storyid=1127
              • Gość: ogon Re: dla mne problermem jest brak VBA IP: 212.160.172.* 21.08.07, 12:50
                taaa wprowadzenie obsługi a sensowne działanie to dwie zupełnie różne sprawy :)
                • pe1 Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 13:59
                  Napisałem kilkaset makr w VBA do zaawansowanej obróbki tekstu i arkuszy.
                  Wszystkie idealnie działają pod OO.
                  • marekggg Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 14:41
                    jaka wersja? w lutym tego roku nie dzialalo prawie nic, dokumenty z
                    worda rozwalone...wiec?
                    • pe1 Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 16:19
                      2.2

u mnie działało
                  • Gość: p2p Re: dla mne problermem jest brak VBA IP: *.acn.waw.pl 21.08.07, 16:59
                    > Napisałem kilkaset makr w VBA do zaawansowanej obróbki tekstu i
                    > arkuszy. Wszystkie idealnie działają pod OO.

Nie rozsmieszaj mnie - OO nie radzi sobie z bardzo prostymi rzeczami. Chociazby
                    taka prosta funkcja:

Public Function ZnajdźOstatnią(zakres As Range)
                    Dim cell As Range
                    For Each cell In zakres
                    If cell.Value <> "" Then
                    ZnajdźOstatnią = cell.Value
                    Else
                    Exit Function
                    End If
                    Next cell
                    End Function
            • ytzek.bloch Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 12:41
              Problemem jest niewolny format *.xls, zmieniający specyfikację z
              wydania na wydanie pakietu biurowego. Gdyby M$ zapisywał bez żadnych
              sztuczek *ods, dało by się zaimplementować OO Calca tak, by tabelki
              Excela przechodziły bezboleśnie.
              • marekggg Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 13:19
                mi w MSO wszystko dziala prawidlowo, wiec nie jest to wina M$ ze cos
                nie dziala w OO. no i z pozycji M$ sie nei dziwie ze zmieniaja
                formaty. To jest przeciez ich produkt. to jak by sie skarzyc ze
                swiatla z VW passat nie pasuja do Laguny.
                • pe1 Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 14:00
                  Jeśli twierdzisz, że pod MSO wszystko działa ci prawidłowo, to chyba w życiu nie
                  widziałeś na oczy profesjonalnie złożonego tekstu.
                  • marekggg Re: dla mne problermem jest brak VBA 21.08.07, 14:38
                    nie jestem grafikiem, wiec mnie to nawet nie interesuje - przeciez
                    MSO nie jest narzedziem do DTP. duzo pracowalem w excelu i accessie,
                    w tym obrobka danych, rzedu kilkaset tysiecy recordow, makra, word
                    uzywam trylko do pisania pism, ewentualnie jakas korespondencja
                    seryjna.
            • junk92508 A dla mnie probleme w MS Office jest brak Pythona 21.08.07, 23:37
              > w OO - to niestety wielki problem. i juz nie mowie o mozliwosci
              > imporotowania tabelek z excela.

A dla mnie MS Office to wielki problem ... Skryptowalny tylko w VB ktory jest
              jednym z najbardziej poronionych jezykow programowania XXIw..

W OO mam Basic (OO BAsic i elementy VBA), mam Java (Javascrpy i beanShell) i mam
              Pythona - do wyboru do koloru ....

Problem masz bo sie upierasz przy MS Office - to VBA i Excel sa tu problemem a
              Ty obwiniasz MS Office ...

A dostales kiedys zj..ke od szefa bo autofilter w Excelu nie zlapal czegos co
              powinien ? Ja juz pare razy - teraz kazda powazniejsza analize albo sprawdzam
              rownolegle w MS Office albo robie bezposrednio na Oracle'u ....
              • junk92508 Re: A dla mnie probleme w MS Office jest brak Pyt 21.08.07, 23:40
                Sorry...

Mialo byc""

obwiniasz OO ...

i

sprawdzam rownolegle w OO ...

spac powinienem a nie pisac glupoty po forach ... sorry ...
        • ytzek.bloch Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 12:36
          Używam także OpenOffice Calc i OpenOffice Impress. To co potrzebuję,
          daje się wykonać w tych programach. Prezentacje z ładnymi
          przejściami i podkładem muzycznym, obliczenia w arkuszu
          kalkulacyjnym z wykresami... Trzeba tylko chcieć poznać
          OpenOffice'a. Ale jak ktoś się przyzwyczaił do komercyjnego
          produktu, jego sprawa. Trudno.
          • marekggg Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 13:22
            Ja probowalem OO jakos na poczatku roku, niestety pomimo zalet ze
            nie kosztuje prawie nic, to i komfort obslugi jest niestety daleki
            do MSO. Na proste pisanie i jakies liczenie to sie napewno nadaje,
            ale jezeli potrzebujesz cos konkretnego zrobic, to masz problem.
            Czasami zeby nie siedziec za dlugo w pracy przynosilem sobie prace
            do domu - no i niestety - byly problemy
    • Gość: Dersan Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.pl.mediaplanning.com 21.08.07, 10:33
      Pewnie bedzie tylko Word, Excel i Powerpoint. Ale powiem szczerze ze powaznie pomysle o zakupie tego :) za 200 pln - why not.
      • Gość: komandor_gruzeł Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 193.120.255.* 21.08.07, 10:45
        > Pewnie bedzie tylko Word, Excel i Powerpoint. Ale powiem szczerze ze powaznie p
        > omysle o zakupie tego :) za 200 pln - why not.

Why not? Bo za 0zł masz OpenOffice.org. A za zaoszczędzone pieniądze dokup sobie
        lepiej pamięci.
        • Gość: wojtek Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:18
          Gość portalu: komandor_gruzeł napisał(a):

> > Pewnie bedzie tylko Word, Excel i Powerpoint. Ale powiem szczerze ze powaznie p
          > > omysle o zakupie tego :) za 200 pln - why not.
          >
          > Why not? Bo za 0zł masz OpenOffice.org. A za zaoszczędzone pieniądze dokup sobie
          > lepiej pamięci.

Może nie musi oszczędzać nawet na tak tanim pakiecie, żeby dokupić sobie pamięci.
          • Gość: ko Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 193.120.255.* 21.08.07, 12:39
          • Gość: komandor_gruzeł Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 193.120.255.* 21.08.07, 12:41
            > Może nie musi oszczędzać nawet na tak tanim pakiecie, żeby dokupić sobie pamięci

Może nie, może tak. Zmiana przyzwyczajeń to także koszt, podobnie konwersja
            dokumentów. Jeśli wyceniasz je na więcej niż 200zł, to pozostanie przy MS Office
            wydaje się być jedynym racjonalnym rozwiązaniem.

Acha, do kosztów pozostania przy MS Office dolicz program antywirusowy ;-)
            • Gość: wojtek Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:47
              > Acha, do kosztów pozostania przy MS Office dolicz program antywirusowy ;-)

Doliczyłem (NOD32), ale już wcześniej, do kosztów Windows.
        • Gość: Jakub Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 194.181.190.* 21.08.07, 11:35
          Tja, ale OpenOffice jest daleko za MS. Niestety. Próbowałeś edytować w OO arkusz kalkulacyjny z bardzo długim tekstem ze złożonym formatowaniem w poszczególnych komórkach? Próbowałeś używać makr VBA? Próbowałeś zrobić coś sensownego z plikiem ze spisem treści, odsyłaczami i komentarzami? Ja próbowałem. I wróciłem do MS. Szkoda nerwów.
          • Gość: komandor_gruzeł Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 193.120.255.* 21.08.07, 12:38
            Robiłem wiele niecodziennych rzeczy. Niestety żaden z pakietów biurowych nie
            odpowiada mi w całości, więc wolę wybrać ten, który jest tańszy. MS Word ma
            konfigurację stylów wymagającą poważnej choroby psychicznej, żeby ją zrozumieć.
            MS Excel (swoją drogą uważam go za BARDZO dobry produkt) nie radzi sobie z
            szerokimi arkuszami - duet OO Calc i baza PostgreSQL łączona przez ODBC radzi
            sobie dużo lepiej. VBA nie używam, ale na tym forum powyżej miałeś link do
            implementacji VB dla OO.org. Spisy treści, odnośników, ilustracji, itp - we
            Writerze działa bardzo przyjemnie. W dodatku obsługa fontów Type1 i eksport do
            PDF to spora przewaga, zwłaszcza gdy dokument ma wyglądać nieskazitelnie. Bardzo
            miłym feature jest również możliwość łączenia innych programów, np. do obsługi
            bazy bibliograficznej.
            • Gość: Jakub Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 194.181.190.* 22.08.07, 10:13
              Style w MS Word to też dla mnie zagadka, więc ich nie stosuję - chyba że do spisu treści. Ale sam Excel to istotnie świetny program. Ja próbowałem zrobic w OO Calc rzeczy, które w Excelu robię bez najmniejszych problemów, to szybko zrezygnowałem. A co do Worda/Writera, to spisy treści w dokumentach stworzonych w MS Office nigdy mi dobrze nie działały w Writerze. A moja żona po bliższym kontakcie z Writerem przerzuciła się na WordPada i Notepad+ ;>

Należy również zauważyć, że chociaż ta licencja nie jest dla osób prowadzących działalność gospodarczą i celów komercyjnych, to dla osób pracujących na własny rachunek (um. o dzieło czy zlecenie) już tak. Wszak działalność wykonywana osobiście nie jest żadną formą działalności gospodarczej. A właśnie przy takiej pracy Office jest bardzo potrzebny.
    • devil1488 darmowa alternatywa 21.08.07, 10:45
      OppenOffice pod PC, NeoOffice pod Mac'a:) Cena 0.00 PLN.
      • Gość: placebo99 Re: darmowa alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:55
        Darmowe omijam szerokim łukiem. Gdzie serwis? Gdzie infolinia?
        • Gość: Autor. Re: darmowa alternatywa IP: *.fuw.edu.pl 21.08.07, 10:59
          > Darmowe omijam szerokim łukiem. Gdzie serwis? Gdzie infolinia?

A gdzie serwis i infolinia w Office za 200zł?
        • Gość: lamer Re: darmowa alternatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:00
          Gość portalu: placebo99 napisał(a):

i sądzisz że za 200PLN będziesz miał serwis i hotline??

wolne żarty :))) hehe
          • Gość: u-48 Re: darmowa alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:12

> > Darmowe omijam szerokim łukiem. Gdzie serwis? Gdzie infolinia?
            >
            > i sądzisz że za 200PLN będziesz miał serwis i hotline??

pewnie też omija... wszystko omija
            BTW ciekawe co można serwisować w MSO?
        • kobun A po co to w office? Sam się naucz 21.08.07, 12:00
          I tak dobrze, że komuś się chce pisać tak złożone aplikacje za friko

Gość portalu: placebo99 napisał(a):

• pe1 Re: darmowa alternatywa 21.08.07, 14:04
          tutaj: www.ux.pl/openoffice/?page=pomoc

o ile zapłacisz za wersję profesjonalną.

i w odróżnieniu od fikcyjnego supportu i nieistniejącej infolinii M$, ta od
          OpenOffice jest na wysokim poziomie i po prostu działa.
        • Gość: 79 darmowa alternatywa IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.07, 14:50
          placebo99 napisał(a):

A komu potrzebny jest service czy infolinia?

Open office jest 6.2.1 (6.2.2) jest nie tylko darmowym ale o wiele lepszym
          programem nie tylko biurowym.

Office 2007 Enterprise znam doskonale, ma poważne problemy:

1. czesto kraszuje kiedy jest duży plik
          2. nie zawsze chce zapisac zmiany w tekscie i mrozi bardzo silny
          processor jak również wystarczajaca ilosc pamieci! innymi słowy BADZIECTWO!
          3. nie zapisuje w ogóle i nie (poprawnie) nadaję sie do obróbki plików w
          formacie html!
          Natomiast Open Office działa doskonale.
          Problem ze niestety wielezacofanych osób nadal przesyła pliki w
          Microsoftowskim formacie .doc, albo.xdoc które nie sa kompatyblne z Open
          Office i do tego trzeba te pliki pózniej obrabiac.

Nowy format ODT jest przyszłoscia jak rowniez Open Office pod linux.

Proble polega na ty że trzeba aby na kazdym komputerze był zainstalowany
          Open Office, i wówczas Open Office stanie sie standartem wypierajacym
          Office 200X Microsoft!

Promujcie Open Office i nie bedzie potrzeby na rynku na produkty Microsoft!

www.openoffice.org/product/index.html
          ftp.ntua.gr/pub/OpenOffice/localized/pl/2.2.1/OOo_2.2.1_Win32Intel_install_pl.exe
          ftp.ntua.gr/pub/OpenOffice/localized/pl/2.2.1/OOo_2.2.1_Win32Intel_install_wJRE_pl.exe
          polecam managera do ściagania plików:

down6.flashget.com/flashget195en.exe
          Dla cełow naukowych i zawodowych o wiele lepszy jest LaTex

www.latex-project.org/ftp.html

piotrkosoft.net/pub/mirrors/CTAN/systems/windows/protext/ProTeXt-2.0.exe
          www.tug.org
          • gadery Re: darmowa alternatywa 21.08.07, 15:57
            Fajny tekst. Tyle, że dwa pierwsze punkty dotyczą też OO. To był jeden z powodów
            dla którego z niego zrezygnowałem. Drugim był fakt, że prawie wszystkie
            dokumenty dostaję w formatach MSO (reszta to pdfy) z którymi OO sobie kompletnie
            nie radzi.
          • nessie-jp Re: darmowa alternatywa 27.08.07, 19:31
            > Open office jest 6.2.1 (6.2.2) jest nie tylko darmowym ale o wiele lepszym
            > programem nie tylko biurowym.

Tylko niestety mało programów profesjonalnych z nim współpracuje. Oczywiście
            dzieci piszące wypracowania czy pani sekretarka w biurze skrobiąca 2 listy
            tygodniowo nie będą mieć żadnych zastrzeżeń do Open Office.

Ale ludzie używający oprogramowania profesjonalnie są skazani na produkty MS.
            Niestety. :( Cały przepływ pracy jest w plikach .doc, rtf-y jeśli są to
            błyskawicznie się wieszają, klienci uparcie stosują makra i formularze
            wywalające wszelkie inne oprogramowanie (a nawet i samego Worda)...

Można długo i namiętnie opowiadać o tym, jakim świetnym programem jest OO, ale
            zazwyczaj takie opowieści snują studenci politechniki, którzy mało co piszą... a
            na pewno nie profesjonalnie.
    • Gość: placebo99 Ale tyko do zastosowań domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:53
      czyli do d...
      • Gość: Placek Re: Ale tyko do zastosowań domowych IP: *.mgt.pl 22.08.07, 19:50
        A co, prowadzisz firmę?
        Niestety na tym rynku rządzi M$, co wiąże się z koniecznością płacenia za
        kolejną licencję nowego produktu MS (Win2000 -> Wiśta Wio czy 2k -> 2k3).
        Hura M$...
    • Gość: A1 Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:06
      po co kupować MSO do zabawy (użytek niekomercyjny)?
      lepiej na gry wydać
    • Gość: lukasz A dlaczego na stronach Microsoftu jest cena 449 ? IP: *.motorola.com 21.08.07, 11:17
      A dlaczego na stronach Microsoftu jest cena 449 ?
      • kobun Dlaczego? Ballmer i Gates pewnie coś knują 21.08.07, 12:02
    • Gość: Mirek Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 217.153.83.* 21.08.07, 11:24
      Na trzech komputerach czyli jak? Jeśli mieszkam gdzie indziej niż siostra to też
      czy tylko w jednym domu???/
      • Gość: ogon Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 212.160.172.* 21.08.07, 12:52
        trzy kompy pod jednym dachem!
        • Gość: Jakub Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: 194.181.190.* 22.08.07, 16:04
          Przy instalacji oczywiście będą pod jednym dachem, nie? ;)
    • zigzaur Jak zapasy się wyczerpią, to się dorobi! 21.08.07, 11:38
      Tzn. dokopiuje.
    • Gość: niewolnik Szkoda tylko ze to ta kijowa wersja O2007 IP: *.63.rev.vline.pl 21.08.07, 11:39
      MS Office 2007 jest tak kijowy ze wszyscy moi znajomi ktorzy probowali go uzywac zrezygnowali po kilku dniach-tygodniach i wrocili do starszych wersji :( Interfejs jest tak rewolucyjny ze zupelnie nie wiadomo gdzie czego szukac, moze nowym userom sie spodoba...
      ps. zeby edytor tekstu sie jakal na P3 800mhz i 512mb ramu to jest pewne osiagniecie ;)
      • koham.mihnika jest nakladka zeby wygladalo jak 2003 21.08.07, 14:00
        Gość portalu: niewolnik napisał(a):

> MS Office 2007 jest tak kijowy ze wszyscy moi znajomi ktorzy probowali go uzywa
        > c zrezygnowali po kilku dniach-tygodniach i wrocili do starszych wersji :( Inte
        > rfejs jest tak rewolucyjny ze zupelnie nie wiadomo gdzie czego szukac, moze now
        > ym userom sie spodoba...
        > ps. zeby edytor tekstu sie jakal na P3 800mhz i 512mb ramu to jest pewne osiagn
        > iecie ;)
        • pe1 Re: jest nakladka zeby wygladalo jak 2003 21.08.07, 14:05
          nakładka nie zmniejszy obciążenia procesora przez to monstrum, podobnie jak nie
          wprowadzi kompatybilności plików z poprzednimi wersjami co jest bodaj
          największym problemem tej wersji
          • tadziu.rydzyk Kompatybilność zapewnia dodatek, do pobrania z MS 21.08.07, 16:30
            pe1 napisał:

> nakładka nie zmniejszy obciążenia procesora przez to monstrum, podobnie jak nie
            > wprowadzi kompatybilności plików z poprzednimi wersjami co jest bodaj
            > największym problemem tej wersji
    • Gość: klient Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł. Cena spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:07
      Jak widac w tytule jeszcze godzinę temu kosztował 200 pln
      • Gość: murb Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł. Cena IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 12:17
        na merlin.pl widziałem już za 175 zł, cena cały czas spada ;)
        • Gość: mimi re IP: *.adsl.alicedsl.de 21.08.07, 12:22
          open office jest dobry ALE do pisania prostych tekstow i prostych tabelek poza
          tym to shit

ms office jest ok, wersja 2007 nie bardzo mi sie podobala na poczatku ale teraz
          juz sie przyzwyczailam i te starsze wersje wygladaja jakos tak dziwnie teraz
          dlatego zostane przy 2007

ms powinien troche obnizyc ceny i pozostac przy nich
          za office 150 zlotych za xp lub vista 100 zl
          to ceny na kieszen przecietnego polaka ktorego bedzie stac na komputer i na
          legalny soft
          • pe1 Re: re 21.08.07, 14:08
            Spróbuj napisać jakiś tekst z polskimi znakami i wzorami matematycznymi i potem
            przenieś to do Power Pointa, wtedy pogadamy o "profesjonalizmie" produktów M$.
    • robert.zimnicki a gdzie MS 2000, a nie jakies badziewie dla gownia 21.08.07, 12:29
      przerost formy nad zawartoscia

2000, 1997 - to byly proste i szybkie programy, bo jak ktos znal obsluge
      komputra to sobie poradzial

a teraz w erze migajacych komorek i usmieszkow w komputerze, mimo, ze programy
      same pisza tekst, niestety, ale wypisuje sie bzdury.... a do tego jeszcze szybki
      komputer by sie przydal... bo 2007 na byle czym (1,5 GHz, 512 Ram) nie poleci,
      no i najlepiej MS Wista
    • ytzek.bloch A kiedy dorzucą zapis w następujacych formatach: 21.08.07, 12:46
      PDF, ODT, ODS, ODP? Pewnie na Świętego Nigdy. Tak więc jeśli chce
      się amatorsko sklecić jakąś publikację i się nie chce pomysleć
      trzeba kupić licencję na komercyjnego Office'a, Distillera i
      Photoshopa. Albo spiratować. Albo... pójść po rozum do głowy i
      zainstalować OpenOffice i Scribusa i mieć korporacje w duzym
      poważaniu!
      • robert.zimnicki Re: A kiedy dorzucą zapis w następujacych formata 21.08.07, 13:11
        Z ta tandeta w postaci kupna komputera i worka plyt z programami to jest
        patologia. Jakby nie mozna sie bylo dogadac i sprzedawac maszyn z pelnym
        oprogramowaniem (kodeki, wtyczki, filtry), a kasa dzielic sie pomiedzy sprzedawcami.

Mniej wiecej wiadomo jakie filtry, kodeki sa potrzebne, wiec co za problem. Bo
        paru prezesow jest niedorozwinietych umyslowo i ma problemy z prosta ekonomia?

PDF - pdf creator - bezplatny - dziala jak wirtualna drukarka
        co do reszty formatow, to nie mam pojecia

ytzek.bloch napisał:

> PDF, ODT, ODS, ODP? Pewnie na Świętego Nigdy. Tak więc jeśli chce
        > się amatorsko sklecić jakąś publikację i się nie chce pomysleć
        > trzeba kupić licencję na komercyjnego Office'a, Distillera i
        > Photoshopa. Albo spiratować. Albo... pójść po rozum do głowy i
        > zainstalować OpenOffice i Scribusa i mieć korporacje w duzym
        > poważaniu!
        • Gość: tk Re: A kiedy dorzucą zapis w następujacych formata IP: *.astro.amu.edu.pl 21.08.07, 15:04
          Wspomniane formaty: ODT, ODS, ODP to fragmenty ODF:
          Open Document Format, ktory jest miedzynarodowym
          standardem ISO.Office 2007 nie zapisuje dokumentow
          w tym standardzie, to jego wielki brak.Czy warto zapisywac
          swoje dane w formatach, ktore skazane sa na wymarcie?
          Nowy format biurowy MS, OOXML, ma byc niedlugo glosowany
          w ISO, wiele panstw jest przeciw.Czyzby byl to dodatkowy
          powod wyprzedazy z magazynow Office 2007? Jak to mozliwe,
          ze formaty danych MS nie sa standardem ISO, a format danych
          Open Office
          • gadery Re: A kiedy dorzucą zapis w następujacych formata 21.08.07, 16:20
            ODF to standard zapisu plików w Open Office. W 2006 zapis ten został uznany
            przez ISO za standard. Niestety nie da się do niego wyeksportować wszystkich
            plików z MSO więc zaproponowany został inny standard: OOXML (przez MS
            oczywiście). IBM, SUN oraz Google są oczywiście temu przeciwne, a że przy nich
            MS to biedak to pojedynek ich prawników może być ciekawy. Ewentualna porażka MS
            doprowadzi do sytuacji, w której będą oni obwiniani o brak możliwości odczytu
            starych formatów. Ich zwycięstwo doprowadzi do powrotu do sytuacji z przed 2006
            roku.

Jak dla mnie jedno jest pewne ODF powinien trafić do kosza (powinno się anulować
            tę normę ISO). Rozwiązanie tylko jednej strony konfliktu nie powinno zostać
            uznane za wzorcowe. Powinien zostać ustalony jeden wspólny standard, nie będący
            natywną wersją zapisu z jedynie słusznego edytora (OO lub MSO jak kto woli).
            Taki do którego bezproblemowo będzie można zmigrować wszystkie dokumenty
            zapisane w starych formatach.
    • Gość: /dev/lepper małymiękki czas umierać IP: *.jjs.pl 21.08.07, 12:53
      miło by było
      • Gość: cracovian Polska M$ rzuca na kolana... IP: *.asm.bellsouth.net 21.08.07, 14:47
        Co z tego, ze sprzedazy jest przeszlo $50 miliardow rocznie a
        czystego zysku przeszlo 14. Dzieki paru linuksom i polskim piratom
        korporacja umiera :-)
        • pe1 Re: Polska M$ rzuca na kolana... 21.08.07, 18:59
          miliony much nie mogą się mylić ...
    • Gość: VC Emeritus A na Stadionie caly czas promocja: plytka za 20PLN IP: *.europe.hp.net 21.08.07, 13:48
      :-)

To z okazji 15 lecia istnienia CH Stadion...
      • Gość: honey Re: A na Stadionie caly czas promocja: plytka za IP: *.fdk.airbites.pl 21.08.07, 19:05
        ubrania i buty też tańsze na stadionie :P
        Trzeba się przyzwyczaić, że za jakość się płaci. Cena Office 2007 jest ok. Przecież to nie gra, którą rzuci się w kąt po miesiącu.
    • Gość: user A jednak się da! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:58
      Dobry ruch. Teraz kolej na windows! XP home za 150 i pro za 300zł... M$ mógłby tylko zyskać!
      • gluby Re: A jednak się da! 21.08.07, 14:14
        a tam , jak jest studentem no mozna mieć za darmo oryginalny windows;) 0 zl :)
        juz mam zaoszczedzone 1000zl za dwie windowsy:) a linuxa w przyszłosci sie
        naucze;) pozdraiwam
    • Gość: gość Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.promise.com.pl 21.08.07, 14:12
      przecież od dawna można kupić w tej cenie i Pro niewiele drożej.
      www.edu-akcja.pl
      • gluby Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 14:15
        tak ale mozna instalowac na jednym kompie . a czemu drozsza? bo zawiera
        dodatkowe acces i outlook . mi tego nie potrzeba:)
    • Gość: Jarooo Po co płacić jak można miec za darmo IP: *.marsoft.net 21.08.07, 14:48
      i wspierać milionerów z USA
      • Gość: honey Re: Po co płacić jak można miec za darmo IP: *.fdk.airbites.pl 21.08.07, 18:55
        Ja tam wolę kupić sobie nowy office i spać spokojnie w nocy, a nie zastanawiać się, czy na drugim końcu internetu moje dokumenty wyglądają tak jak je sformatowałam.
    • Gość: klm Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.08.07, 14:53
      To jest ograniczona czasowo promocja na 15 Microsoft Polska.
    • Gość: 79 Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.07, 15:04

Jak poinformował PC World Komputer, Microsoft ma zamiar obniżyć cenę pakietu
      Office do 199 zł. Informacje potwierdziła Joanna Frąckowiak, PR Manager
      Microsoftu. Oferta będzie obowiązywać od 24 sierpnia do wyczerpania zapasów.

Na promocję Visty Microsoft przeznaczył 500 nln dolarów. Na zdjęciu: Szesnastu
      alpinistów odsłania gigantyczny transparent Windows Vista w Nowym Jorku

"Pakiet "Microsoft Office 2007 dla Użytkowników Domowych" będzie można legalnie
      zainstalować na maksymalnie trzech komputerach wykorzystywanych w domu i jest on
      przeznaczony do użytku niekomercyjnego."

A Open Office mozna zainstalowac na kazdym komputerze, bez ograniczen i za
      darmo!

" Dotychczas za edycję Standard MS Office trzeba było zapłacić 1200-1400
      złotych, za najtańszą wersję "dla Użytkowników Domowych" - przynajmniej 380
      złotych."

to stanowczo za drogo! 9.95 to odpowiednia cena dla tego swinstwa!

" Obniżka ceny ma związek z jubileuszem 15-lecia istnienia firmy Microsoft w
      Polsce. W skład pakietu wchodzą programy: Word, Excel, PowerPoint oraz OneNote."

BZDURA!

Obnizka jest zwiazana z tym ze jest to beznadziejny produkt i sie nie
      sprzedaje, poniewaz:

1. bardzo duzy procent oprogramowania jest bootlegowany i hakowany!

2. Obnizka cen na produkt z defektami którego nie można sprzedac!

3. Microsoft chce wymusic podatek Microsoftu od tych którzy nie poswięcą
      swoich cięzko zarobionych pieniędzy!

Microsoft zawsze proponuje aby uzywac najlepsze oprogramowanie, w zwi
      azku z tym wszyscy powinni zacząc uzywac tylko najlepszego:

• gadery Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł 21.08.07, 16:23
        OO jest najlepszy? Dziękuję postoję.
      • Gość: Val Re: Microsoft Office w sprzedaży za 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:08
        Gość portalu: 79 napisał(a):
        > 1. bardzo duzy procent oprogramowania jest bootlegowany (...)

Jest co? :D

A poza tym: wyluzuj z tą promocją OO. Ludzie i tak kupią to, co będą
        chcieli, bez względu na to, ile linków umieścisz na tutejszym
        forum... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka