GoĹÄ: kazamat IP: *.perlan.com.pl 20.08.03, 16:50 a ja jestem zadowolony, mam nadzieję, że Dell kupi Lexmarka i pogoni HP także na rynku drukarek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: antyhp Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: *.perlan.com.pl 20.08.03, 16:50 dobrze im tak, potrafią tylko zdzierać na tonerach, są gorsi od microsoftu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xircom Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: 157.25.128.* 20.08.03, 23:38 Sami sobie nagrabili. Pamiętam jak próbowali opanować rynek pecetów i serwerów około 1995 roku. Serwis, który wtedy oferowali był naprawdę doskonały, a teraz... Dam przykłady. 1. Streamer pięcioletni nie domykała się klapka. Serwis wycenił naprawę na kwotę wyższą niż nowe urządzenie. Zrezygnowałem. Postanowiłem odkurzyć otwory i co... Pomogło!!! 2. Chciałem kupić zaślepkę do obudowy peceta, bo została dziura po wyjeciu napędu CD. Wiecie co mi zaproponowali? Cały front panel za 400 złotych, bo podobno zaslepka nie funkcjonuje u nich jako część zamienna. Dam Wam dobrą radę goście z HP, wybierzcie tę która najlepiej podchodzi. 1. Nalejcie sobie oleju do głowy 2. Zaproście ludzi którzy pracowali w waszej firmie "na dole", jeszcze w 1998 roku i poproście ich aby powiedzieli Wam jak robi się dobry serwis tzn. taki z którego klient jest naprawdę zadowolony (nawet jeśli musi zapłacić za naprawę pogwarancyjną). 3. Pamiętajcie klient zadowolony przyprowadza trzech następnych, niezadowolony odbiera dziesięciu. 4. Nie uda Wam się zrobić takiej wody z mózgu jaką robi ludziom Bill G. Taki numer przechodzi tylko raz. Albo znormalniejecie albo padniecie. Wybór należy do WAS. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grogorij Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: *.enterpol.pl 21.08.03, 00:05 Chlopie (ew.Kobieto) Lexmark to IBM i HP moze sobie postac w sieni! Nie te progi. Idz do Optimusa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dementi Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.08.03, 08:50 HP kupil Compaqa dla wzmocnienia dzialu komputerow i pierwsze (zdaje sie jedyne) co zrobil, to rozbil sprawnie dzialajace systemy zarzadzania Compaqa oraz wykosil znaczna czesc tamtejszej kadry. Wiem od ludzi pracujacych w centrali europejskiej, ze HPowcy z Grenoble (wiekszosc Francuzi), sa dyletantami i krotko mowiac "nie jarza". Komputer to jednak nie ta skala co drukarka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bebza Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: *.polkomtel.com.pl 21.08.03, 09:31 Gość portalu: kazamat napisał(a): "... mam nadzieję, że Dell kupi Lexmarka i pogoni HP także na rynku drukarek." No to może być ciężkie do wykonania - Lexmark to tak naprawdę IBM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pimpek Re: Inwestorzy niezadowoleni z zysków HP IP: *.marketingserwis.pl 21.08.03, 11:31 Gość portalu: bebza napisał(a): > Gość portalu: kazamat napisał(a): > > "... mam nadzieję, że Dell kupi Lexmarka i > pogoni HP także na rynku drukarek." No to może być ciężkie do > wykonania - Lexmark to tak naprawdę IBM. E, tam masz jakies informacje sprzed kilku lat. To prawda, żeLexmark kiedys byl zwiazany z IBM, ale to juz przeszlosc. Lat kolejnych nie pamietam, ale bylo to tak: - IBM sprzedaje dzial drukarek i kupuje go grupa inwestorow (podobno m.in. duzy udzial w europejskim oddziale mieli ludzie optimuska i stad taki a nie inny sposob dystrybucji lexmarka w Polsce). - Powstaje PrintMark, ni to dystrybutor, ni to porducent. W kazdym razie ma dystrybucje lexmarka w europie (na pewno wschodniej). - w zeszlym roku, Lexmark kupuje Printmarka i stad powstal m.in. Lexmark Polska. IBM tu juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś