GoĹÄ: mekm IP: 195.136.56.* 21.08.03, 16:19 hmm, typowa walka o klienta, tyle że jak to w Polsce nieuczciwa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rwojtkowiak Jak w lubuskiem przedstawiciel Tele2 oszukuje a... 21.08.03, 16:24 Prawde mowiac nie jest mi zal TPSA, nareszcie ktos zaczyna ich robic w konia, ale niestety nieakceptuje tego co zrobila firma Tele2 poniewaz ucierpial na tym przecietny obywatel (czyli dokladnie robi tak jak TPSA, liczy tylko na zyski a klientow ma gleboko...).Co do stanowiska centrali to ciekawe co mieli powiedziec, jasne bylo ze powiedza ze to samowola lokalna i oberwie dyrektor na koncu piramidy dyrektorskiej, jak bylo naprawde si enie dowiemy. Tak sie sklada ze przez pewien czas mialem mozliwosc sprawdzenia ich uslug, no i dzisiaj juz przez nich nie lacze sie ze Swiatem, ale ciagle jeszcze otrzymuje ich materialy reklamowe i telefony od przedstawicieli, ciekawe jak dlugo jeszcze wytrzymaja:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xegar Re: Jak w lubuskiem przedstawiciel Tele2 oszukuje IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.08.03, 22:57 rwojtkowiak napisał: > Prawde mowiac nie jest mi zal TPSA, nareszcie ktos zaczyna ich > robic w konia, ale niestety nieakceptuje tego co zrobila firma ...bo firma robi w konia klienta, a nie tepsę. > gleboko...).Co do stanowiska centrali to ciekawe co mieli > powiedziec, jasne bylo ze powiedza ze to samowola lokalna i > oberwie dyrektor na koncu piramidy dyrektorskiej, jak bylo > naprawde si enie dowiemy. Trochę jednak się dowiemy. "Samowola lokalna" miała również miejsce w Krakowie, choć tam akurat chodzili akwizytorzy podający się za pracowników tepsy i podpisywali umowy na... preselekcję Tele2. Coś dużo tych "lokalnych samowoli"... Pozdrawiam. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dominika Re: Jak w lubuskiem przedstawiciel Tele2 oszukuje IP: *.swidnica.mm.pl 21.08.03, 16:29 a to Polska wlasnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej.sprengler@gazeta.pl Re: Jak w lubuskiem przedstawiciel Tele2 oszukuje IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.08.03, 16:32 Trzeba również wspomnieć,że jeszcze nie tak dawno TP SA traktowała swoich konkurentów podobnie, a swoich klientów jak smutną konieczność.Doświadczyłem tego na własnej skórze jako firma i osoba prywatna.Tak,że widzieć wypowiedż przedstawiciela TP SA wywołuje u mnie uśmieszek... Nie pochwalam,a wręcz uwazam,że nieuczciwa konkurencja powinna być surowo karana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monio UWAGA na Tele 2 - Blokuja polaczenia! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.08.03, 17:05 Bylem krotko klientem Tele2 i szybko zrezygnowalem. Przy zastosowaniu preselekcji i ustawieniu przekierowywania rozmow na inny numer abonencki, polaczenia przychodzace sa blokowane i w ogole nie dochodza do skutku, o czym abonent nie ma pojecia (jedynie podejrzanie gluchy telefon przez kilka tygodni moze wzbudzic zainteresowanie abonenta, lecz do tego czasu jest on odciety od rozmow przychodzacych, a zapowiedz, ktora slyszy dzwoniacy brzmi mniej wiecej tak: "Witamy w Tele2, usluga nie moze zostac wykonana"). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Realista Re: UWAGA na Tele 2 - Blokuja polaczenia! IP: 126.20.48.* 21.08.03, 17:23 sciemniasz ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @#$% Bo uruchomienie ich sieci jest w lesie IP: *.katowice.pik-net.pl 21.08.03, 18:56 Jak to u nas - kolejny spryciarz sprzedaje kota w worku, ludkowie się napalają, że będą mieli dwa razy taniej, a tu punkty styku z innymi operatorami jeszcze w planach (bo życie swoje, a harmonogram swoje)... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: james Re: UWAGA na Tele 2 - Blokuja polaczenia! IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 22:06 przeczytaj sobie tego newsa ( www.telefon.pl/modules.php? name=_News&file=article&sid=1808 ) a po tym wyciagnij wnioski - ja mam netie1055 i jest cool ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pete Niech więc pani Barbara płaci dwa razy drożej IP: *.itcomp.pl / 10.1.0.* 21.08.03, 17:35 Pani Barbara, bohaterka artykułu, może czuć się urażona kłamliwym tekstem ulotki. Jednakże skoro ma syna w Chicago to dzwoniąc przez Tele2 płaciłaby 1,22zł za minutę rozmowy, a dzwoniąc przez TP SA. będzie płacić 2,44zł za minutę. Jako, że żyjemy w demokratycznym kraju każdy ma jednak prawo obrażać się na kogo chce i płacić za połączenia dwa razy drożej jeśli chce. Życzę wysokich rachunków u naszego monopolisty szanowna pani Barbaro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yalo Re: Niech więc pani Barbara płaci dwa razy drożej IP: *.vline.pl / 172.16.12.* 21.08.03, 17:57 Gość portalu: pete napisał(a): > Pani Barbara, bohaterka artykułu, może czuć się urażona > kłamliwym tekstem ulotki. Jednakże skoro ma syna w Chicago to > dzwoniąc przez Tele2 płaciłaby 1,22zł za minutę rozmowy, a > dzwoniąc przez TP SA. będzie płacić 2,44zł za minutę. Dokładnie tak, każdy powinien dostosować operatora i dostępną u niego taryfę stosownie do swoich potrzeb. Niestety przeciętnemu Kowalskiemu ciężko jest przeprowadzić matematyczną analizę cen w poszczególnych dostępnych opcjach. Pamiętam jak pojawiła się konkurencja na rynku połączeń międzymiastowych - przeprowadziłem kalkulację i zostałem przy TePsie. No ale poza strefę wykonuję mniej niż 10 proc. wszystkich połączeń. A Tepsa kusi nas coraz to nowymi promocjami, specjalnymi usługami, tylko czy tak naprwdę wiemy ile nas one kosztują? Większość jest dostępna w pakiecie co najmniej standardowym. A oto moje wyliczenia: jeżeli wydzwaniasz 170 impulsów w miesiącu (rachunek za ok. 102 zł.) zostań w pakiecie standardowym. 52-170 impulsów - przejdź do Niedrogiego. Poniżej 52 - płać tylko za Oszczędny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @#$% Sprawdź w słowniku, co to jest "monopol" IP: *.katowice.pik-net.pl 21.08.03, 18:52 Synciu, jeżeli ktoś bierze 1.22 zł za coś, ktoś inny 2.44 zł, a oprócz nich jest jeszcze kilku innych z innymi cenami, to nie ma monopolu.Popracuj nad swoją logiką, a potem komentuj zachowanie innych. Gość portalu: pete napisał(a): > Pani Barbara, bohaterka artykułu, może czuć się urażona > kłamliwym tekstem ulotki. Jednakże skoro ma syna w Chicago to > dzwoniąc przez Tele2 płaciłaby 1,22zł za minutę rozmowy, a > dzwoniąc przez TP SA. będzie płacić 2,44zł za minutę. Jako, że > żyjemy w demokratycznym kraju każdy ma jednak prawo obrażać się > na kogo chce i płacić za połączenia dwa razy drożej jeśli chce. > Życzę wysokich rachunków u naszego monopolisty szanowna pani > Barbaro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pete Re: Sprawdź w słowniku, co to jest IP: *.itcomp.pl / 10.1.0.* 21.08.03, 19:20 Szanowny Panie podpisujący się owymi "krzaczkami" Po pierwsze jeśłi zabierasz głos na forum publicznym, racz to robić z należytą kulturą i nie pozwalaj sobie na określenia "synciu" wobec kogoś kogo nie znasz. Po drugie całkowicie się mylisz. Pojęcie słownikowe to nie wszystko. TP SA powszechnie nazywa się monopolistą i jest to o tyle uprawnione iż TP SA jako największy operator często utrudniał działalnośc innych operatorów co było powodem częstych postępowań Urzędu Ochrony Konkyrencji i Konsumentów, poprzednio nazywającego się Urzędem Antymonopolowym. Kiedy z trudem weszła konkurencja nie spowodowała ona radykalnego zmniejszenia rynku TP SA (bo i nie mogła) Tak więc TP SA posiada niezagrożenie dominująca pozycję, która choć nie jest wyłącznym monopolem, to i tak potocznie jest tym mianem określana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej.sprengler@gazeta.pl Re: Sprawdź w słowniku, co to jest IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.08.03, 20:53 przychylam sie całkowicie do wypowiedzi pete ,a ponadto uwazam,ze kolega z "krzaczkami" sądzi bedąc anonimowym w necie może się spoufalać jest w błędzie. Internet nie jest anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rober Re: OFERTA TP SA IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 21.08.03, 22:44 Cochwila wraz z rachunakami dostajmy ofertę TP SA różnych udogodnień i możliwości niestety według mnie tak napisanych iż ja cłkowicie nic z tego nierozumiem może żle czytam ale po przeczytaniu tych ulotek całkowicie niewiem co ile kosztuje lub ile zapłace za wybranie jakiejś opcji. Pozdrowienia dla TP SA i ich reklam które nic nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Morlok Re: OFERTA TP SA IP: 217.11.136.* 22.08.03, 00:05 moim zdaniem te ulotki są drukowane dla osób z małym ilorazem inteligencji i dla nie umiejących liczyć. Kuszą uśmiechniętą buzią i % obniżeniem kosztów, a tak naprawdę nic nie dają. Np aby móc korzystać z pakietów internetowych warto ponoć zmienić taryfę na TP Dom w którym jest jedno sekundowe naliczanie, zapomnieli dodać że trzeba za tą nową taryfę zapłacić o 2 zł + vat więcej niż podobną poprzednią ( sorry nie pamiętam nazwy ) Oczywiście jeśli nie zmienimy taryfy to też możemy wziąć pakiety internetowe, ale wtedy są one droższe :) Więc bieżemy taryfę Tp Dom + pakiet 5+1 godzin w internecie. Po przyjściu rachunku patrzymy ze zdziwnieniem że rachunek mamy trochę wyższy niż poprzedni mimo że dzwoniliśmy i korzystaliśmy z telefonu w podobny sposób ( podobna ilość impulsów ). Do tego wszystkiego w czasie godzin nocnych, mam wrażenie że Tpsa wyłącza swoje modemy bo moje modemowe połączenie było bardzo słabe. Nawet o 5.00 rano. Za to w szczycie nie mogłem narzekać ( oczywiście nie zawsze ). Teraz nie mam już modemy, płacę więcej za inet, ale przynajmniej płacę mniej za komórki ( bramki sms ) i ukochany telefon DOMOWY :) Pozdrawiam Morlok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XYZ Zagadka IP: 217.97.130.* 22.08.03, 08:20 Ciekawe ile reklam i za jakie pieniądze, umieszcza w "Wybiórczej" Telekomunikacja SA. Pytanie retoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLAK Jako POLAK podpisałem umowę z Tele2, i wiecie co.. IP: serwer:* / 192.168.1.* 22.08.03, 17:49 Drodzy Patrioci, "drogi" Panie Redaktorze...(?) Cytuję Pana artykuł: "... Pani Barbara dowiedziała się również Z ULOTKI, że Szwedzi nie będą łączyć rozmów lokalnych, zaś na wszystkie inne będą mieli monopol..." Otóż, drogi Panie Redaktorze, kto uczył Pana języka polskiego? Ja całkowicie zgadzam się z Panem, iż "Szwedzi nie będą łączyć rozmów lokalnych" - ewentualnie mógłby je łączyć Szwedzki Operator.. Co do monopolu, drogi Panie Redaktorze, który podobno wynika z ulotki: "... Pani Barbara dowiedziała się również Z ULOTKI, że Szwedzi ... będą mieli monopol..." Ponieważ podpisałem umowę z Tele2 posiadam niniejszą ulotkę. Cytuję punkt 3. owej ulotki: "3. Inni operatorzy Istnieje oczywiście możliwość korzystania z dowolnej ilości operatorów, i w zależności od tego, który operator w danej godzinie ma tańsze usługi, możemy korzystać z tego najtańszego, poprzez wybieranie odpowiedniego prefiksu." No cóż.. nie da się ukryć, Panie Redaktorze, Tele2 - jak wynika z ulotki - na pewno będzie miało monopol na połączenia długodystansowe.. :> Zastanawia mnie również fakt ciągłych telefonów od przedstawicieli marketingowych TP S.A., którzy nawet nie raczą się przedstawić z nazwiska, i którzy usilnie namawiają mnie do rezygnacji z Tele2. Czyżby TP S.A. brakowało pieniążków na łapówki dla Pana Redaktora, który widzi i czyta to co chce zobaczyć i napisać? Odpowiedz Link Zgłoś