pro13 21.04.08, 11:39 Szef prawników wrocławskiego ZUS Zbigniew Rak przyłapany na okłamywaniu swoich warszawskich zwierzchników i sądu. Wpisz w wyszukiwarce: Bloger Adam Kłykow i czytaj "ZUS - szczyt głupoty" (odcinek 26) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro13 Bezprawie w ZUS-ie 21.04.08, 11:41 Szef prawników wrocławskiego ZUS przyłapany na okłamywaniu swoich warszawskich zwierzchników i sądu. Wpisz w wyszukiwarce: Bloger Adam Kłykow i czytaj "ZUS - szczyt głupoty" (odcinek 26) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnich .. 21.04.08, 12:52 Jeśli te "emerytury pomostowe" będą finansowane z wpłat firm tworzących takie trudne miejsca pracy, to niech nawet posyłają na nie ludzi po roku pracy!!! Co mnie to obchodzi. Obecnie wczesne emerytury są wypłacane ze składek tych, co tyraja do lat 65 i żyjapotem jeszcze parę lat. To woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emerytury Re: "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 13:36 a co z kobietami które kończą 55 lat w styczniu 2009r Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Danuta Re: "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:25 Tak powinno byc,masz kobieto przepracowane 35 lat ,możesz jeśli chcesz odejśc na emeryturę,to wystarczający okres pracy,natomiast wybór na tak lub nie powinien zależec od kobiety.Taki zapis powinien ustalic rząd przy opracowywaniu nowej ustawy,a nie kobiety o 25 letnim stażu pracy lub 30 letnim odchodzą na emeryturę a te o 35 letnim stażu mają pracowac. ,Proszę mi powiedziec czym zasłużyła się na odejscie na emeryturę kobieta o 25 letnim lub 30 letnim stażu pracy tylko dlatego może odejsc ,że mniej lat przepracowała a ta kobieta o 35 letnim stażu pracy ma by ukarana ,że dłużej pracowała i ma pracowac do 40 lat.Paranoja.Rząd powinien i pani minister Fedak te przykłady przemyślec i powinno pozwoli się tym kobietom na odejscie na emeryturę.Dosyc tych lat,w pracy, w domu, i jeszcze wychowywanie dzieci.!!!Czas na odpoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnich .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:40 wybrane zawody, a co ma powiedzieć czy zrobić kobieta które ma 52 no prawie 53 lata przepracowane 34 lata i od 2lat prawie jest na zwolnieniu lekarskim .wtym2krotna prewencja zus .i co dalej.18 lat przepracowane w szpitalnej kuchni jako pomoc kuchenna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olga "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnich .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 17:56 Szanowna Pani Proszę powiedzieć co ma zrobić kobieta 52 lat, wyższe wykształcenie, 20 doświadczenia zawodowego w administracji , przepracowane ogólem 31 lat.Szukam pracy ponad 1,5 roku,kilkaset meili,rozmów telefonicznych,a w odpowiedzi w 98% w słuchawce słyszę słowa "poszukujemy osoby do młodego zespołu," albo "oferta dot.osoby do 35 roku życia", itp.Nie jestem osobą ułomną przez wiele lat zajmowałam odpowiedzialne stanowiska,mam ukończonych wiele kursów i szkoleń (ok.50), kierowałam grupą 20 osób przez 10 lat, czasami grupami ok.100 osób, prowadziłam też szkolenia tych dużych grup. Dzisiaj pracy dla mnie nie ma w naszym kraju, przede mną prace dostaną wszyscy ze srednim wykształceniem z rocznym doświadczeniem ,ale młodzi, ja żadnych warunków nie spełniam ponieważ mam 50 lat. Tak się składa, że nie choruję więc na zwolnienie nie mogę iść,nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna (wydaje mi się to strasznie upokarzające)na emeryturę też za wcześnie bo mam pracować do 60 lat ,ale gdzie Pani Minister , proszę powiedzieć gdzie jesli nikt mnie nie chce bo jestem za stara. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: starycynik Re: "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnic IP: *.dhcp.uno.edu 01.12.08, 21:05 W 1989, po przelomie, mialas 33 lata. Co mowilas wtedy jak wyrzucano osoby 52 letnie aby dla ciebie zrobic miejsce? Przypomniec? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: "GP": Emerytury pomostowe nawet dla 50-letnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 19:49 Proszę Pani. Mam przepracowane 30 lat w jednym zakładzie pracy tj.włokiennictwo, obecnie zakład został zlikwidowany a ja mam 49 lat życia i co ja mam teraz zrobić? Maria Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bronek emerytury IP: *.master.pl 01.12.08, 18:45 prcując po 200godzin miesięcznie w piekarni za tysiąc zł większość nocne zmiany może ministr podejmie się tej pray do 60 lat pracownica Odpowiedz Link Zgłoś