Gość: ... IP: *.ny325.east.verizon.net 09.05.08, 21:01 Widziały gały co brały. Pewnie by jeszce chcieli za pieniądze podatników pozbyć się kredytu. Przecież mogli sobie przefinansować albo spłacać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:28 Nabiorą kredytów,a teraz podatnicy mieliby to spłacać.To chyba jakaś paranoja.Przecież każdy by mógł sobie nabrać kredytów i kto to by wtedy spłacał.To zwykłe cwaniactwo,ja nie mam zamiaru spłacać czyjegoś długu.Każdy ma rozum i wie co robi .To są już duże dzieci i niech płacą swoje długi.Mnie nie żal takich ludzi,żyją ponad stan a teraz ktoś ma spłacac ich długi.Zyje się na takim poziomie na ile kogoś stać a nie na takim jak by się chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nic rzadowi do umów między bankiem a kredytobiorcą 10.05.08, 07:14 należy myśleć.To nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Dlaczego PiS i Pocy nie rozwiązali tej sprawy gdy 10.05.08, 07:15 byli u władzy.Biorąc takie dofinansowanie PiS z budżetu mogą spłacić za pokrzywdzonych ich zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.aster.pl 09.05.08, 23:02 Ojojojoj .... Jakie to straszne... Coz kto bierze kredyt musi sie liczyc z tym ze moze go nie splacic. Niech te osoby oglosza upadlosc konsumencka i problem im zniknie. Zreszta Bank proponowal zeby zmienic kredyt, ale jak czlek glupi to niech cierpi a nie chce przed sadem walczyc <rotfl>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alusia Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 23:19 . Niech te osoby oglosza upadlosc konsumencka i problem im zniknie. Nonsens. Przecież skoro ktoś wziął 30 tysięcy, spłacił 50 i ma poddac sie jeszcze bankructwu, bo mu pozostało do spłacenia 90, to jakis idiotyzm. Bank zawinił, bank ponosi konsekwencje.Proste. UMORZYĆ ZŁODZIEJSKIE ODSETKI. NAZWAĆ PO NAZWISKU, SPECÓW OD WADLIWEGO KREDYTU. PRZEPROSIC LUDZI NABITYCH W BUTELKĘ, ZA ICH STRES I LATA KOSZMARU Z ALICJĄ W TLE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 23:42 A ja wziąłem ten kredyt i spłaciłem. Gdyby nastąpiło jakieś umorzenie dla niespłacających to będę się domagał jakiejś rekompensaty. Niby dlaczego mam być poszkodowany ze względu na fakt, że wywiązuję się ze zobowiązań ?? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek jak LEWE Kaziuki wyobrażają sobie kredyt i INFLACj 10.05.08, 00:26 ość portalu: Tomek napisał(a): > A ja wziąłem ten kredyt i spłaciłem. > Gdyby nastąpiło jakieś umorzenie dla niespłacających to będę się > domagał jakiejś rekompensaty. Ot, logiczny wniosek dla pomysłu ogłupieńców, którzy wiedzą nie grzeszą, ale Świat chcą zmieniać. Cytat z artykułu: "W 1996 r. pożyczyłam ok. 37 tys. zł. Kredyt spłacam zgodnie z harmonogramem. Spłaciłam ponad 52 tys. zł, a i tak zostało mi jeszcze ok. 90 tys. zł - opowiada Violetta Kaczmarek z Bogatyni" Po pierwsze 37.000zł w 1996r. warte były tyle ile dziś ponad 100.000zł. Średnia pensja w 1996r. wynosiła ok. 550zł netto - dziś ok. 2000zł netto. Za 37.000zł można było kupić w wielu miastach Polski duże mieszkanie - dziś nie wystarczy nawet na metraż przedpokoju. To był naprawdę bardzo sensowny kredyt w warunkach wysokiej inflacji. A wszystko wynika z łamania zasady "chcącemu nie dzieje się krzywda". Gdy Czerwona Hołota chce dowalić "staremu porządkowi Świata" i wszędzie wstawia lewacką zasadę, że wszystko można podważyć na co wcześniej się ktoś zgodził, to takie są efekty działania ideologii lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Re: jak LEWE Kaziuki wyobrażają sobie kredyt i IN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 10:59 Pełna zgoda z meritum postu, ale zauważ, że to lewactwo siedzi głownie w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab I zwracać tym co stracili na giełdzie.Też liczyli 10.05.08, 07:20 zysk a to plum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 13:37 Tak z ciekawości - jaki procent osób którzy brali ten kredyt ma go nadal i nie spłaciło lub nie zamieniło na inny kredyt ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 23:43 oj Alusia- mam dla ciebie propozycję- a może ty za tych ludzi spłacisz kredyt? i będzie po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże 09.05.08, 23:51 > Nonsens. Przecież skoro ktoś wziął 30 tysięcy, spłacił 50 i ma > poddac sie jeszcze bankructwu, bo mu pozostało do spłacenia 90, to > jakis idiotyzm. Bank zawinił, bank ponosi konsekwencje.Proste. Czy ktoś tych ludzi zmuszał do brania kredytu ? Bank to nie jest instytucja charytatywna. Dorośli obywatele ponoszą odpowiedzialność za swoje decyzje. Czego spodziewa się ktoś kto bierze kredyt przy inflacji 25% z opóźnionym terminem spłaty ? > UMORZYĆ ZŁODZIEJSKIE ODSETKI. Dlaczego ja mam płacić za cudze pomyłki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 10:35 dokładnie tak. podejrzewam, że te same osoby w tammtym czasie kpiły z ludzi brających kredyty na normalnych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.08, 10:02 W samoobronie maja doswiadczenie z niesplacaniem, to moze dluznicy tam wlasnie zasiegna porad. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 hahahaha, normalnie jaja jak łatwo kogoś 10.05.08, 00:03 wydymać. i to w majestacie prawa. ale jak się nie łapie, że bank jest po to aby wydymać to niestety bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.aster.pl 10.05.08, 00:05 To proste - PKO BP należy z zasady omijać szerokim łukiem, podobnie jak SA. Moi rodzice walczyli z Alicją 8 lat, na szczęście dzięki sporym dochodom udało im się to gó.. spłacić choć i tak groteskowo drogo. Miałem kiedyś konto w BP, ale tak nieruchawego, drogiego i beznadziejnego banku to ze świecą szukać. skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Z kazdego matematyka mozna zrobic ekonomiste, IP: *.bb.sky.com 10.05.08, 00:07 z zadnego ekonomisty nie da rady zrobic matematyka. Kto skonstruowal produkt? W Ameryce tez wymyslili kredyty hipoteczne z podobnym mechanizmem dla zachety. Polowa swiata dzisiaj walczy ze stratami, jakie to kretynskie rozwiazanie spowodowalo. Najgorsze, ze szantazowani sa uczciwi ludzie tym, ze straca swoje osczednosci gdyby te szmatlawe banki zaczely upadac. Co wiec robia rzady poszczegolnych panstw? Pomagaja bankom, a nie ludziom trzymajacym w nich swoje oszczednosci. Czy to jest w porzadku, ze te banki nie upadaja? Moim zdaniem NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Czy Poncyljusz nie wiedział o tym przed 10.05.08, 00:59 październikiem zeszłego roku? kiedy to rządził Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie wiedział! Gdzieś mu się papiery zapodziały na 10.05.08, 07:22 tym wielgachnym biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Giełdowe darmozjady IP: 82.160.131.* 10.05.08, 01:09 Zgadnijcie skąd są te pieniądze które jeszcze niedawno mogliście dużymi garściami wyrywać z giełdy. No właśnie, pewien ich procent stanowi ta kasa którą spłacają Ci ludzie nabrani na tą niekończącą się spirale spłaty długu. I wy jeszcze macie czelność mówić, że umorzenie im długu to kradzież waszych podatków. GIEŁDOWE DARMOZJADY! Spójrzcie na sibie zanim kogoś będziecie nazywać wyzyskiwaczem czy naciągaczem. A tym ludziom życze jak najlepiej... Pozew zbiorowy do sądu i PKO zacznie inaczej nimi rozmawiać. Przecież ich zobowiązania już dawno zostały spłacone, a teraz za frajer dorzucają kasy do koryta dla hazardowych spekulantów giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Giełdowe darmozjady IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 10:02 Bredzisz synek. Zaden poewpreciw bankowi nie ma szans :) Ci ludie wzieli kredyt z własnej woli. Warunki tego kredytu były dla nich znane w chwili podpisyania umowy. Nie znajdowały sie one w sprzecznosci z Polskim prawem. Na jakiej podstawie mieli by sie procesować z bankiem ? Jak znasz jakiś "kruczek" to podziel sie moze i ja poprocesuje sie z moim bankiem bo mi sie nie chce spłaac "krechy" na mieszkanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Giełdowe darmozjady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 16:22 zgadzam się w zupełności!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.chello.pl 10.05.08, 01:26 Ujadajcie sobie pieski. Ze mogli splacici itd. Nidgy nie dotrze do was ze zyjecie w totalnie pop... kraju treciego swiata. BMW sprzedaje w Usa swoje samochody dwa razy taniej niz w polsce. Mieszkanie w warszawie kosztuje teraz tyle co domek pod nowym Yorkiem lub domek nad morzem w hiszpanii. ten caly nasz narodek dzieli sie na dwie zalosne grupy, biedakow zyjacych w marazmie oraz waska grupke tych co osiagneli "polski sukces". Ci co ow "sukces" osiagneli kompletnie nie sa w stanie zrozumiec ze to co osiagneli jest w zasiegu zwyklego robola w kraju o zdrowiej gospodarce... Wierza ze to co widza to jest kapistalizm i wolny rynek oraz glosuja na nasza pozalowania godna pseudo liberalna pseudo partie. Ktoz ma wiec pchnac ten kraj do przodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażyna Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 08:02 Też skorzystałam z ALICJI w 99, ale miałam świadomość, że nie spłacając co miesiąc całości odsetek korzystam z kolejnego kredytu na te niespłacone odsetki.Bankowcy PKO BP, mając wiedzę o braku wykształcenia ekonomicznego większości naszego społeczeństwa mogli bardziej łopatologicznie uświadamiać kredytobiorców o konsekwencjach niespłacania całości odsetek.Tylko dlaczego bank (pomijając kwestię lichwiarskiego oprocentowania)czy też pozostali podatnicy mają ponosić koszty decyzji dorosłych przecież ludzi.Nie lubiło się matematyki w szkole to się teraz płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże 10.05.08, 07:31 Korzystałam z tego kredytu w latach 1998-2000. Mimo możliwości spłaty rat bez odsetek nigdy tego nie robiłam. Każdy dodatkowo zarobiony pieniądz szedł na spłatę kosztem - często - przysłowiowego wiktu i opierunku. W ten sposób w ciągu 3 lat zadłużenie 21 tys.zł pochłonęło odsetki łącznie ok. 6 tys. Całkiem przyzwoita stopa %. Prawda? Nawet na dzisiejsze warunki kredytowania. Ale moja sąsiadka przez pierwsze 2 lata płaciła raty bez odsetek i już wtedy zadłużenie podwoiło się. Dlatego nie rozumiem wrzasku wokół sprawy. Kredytobiorca musi umieć liczyć. Inaczej staje się kimś na podobieństwo aktywisty Samoobrony... -------------- ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Prawdziwa twarz pko bp, emeryci konkurencja... :-( 10.05.08, 07:58 ... konkurencja czeka na Was z dobrymi ofertami i jeszcze jedno, każdy bank w Polsce gwarantuje to samo bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsmas Rządz ma płacić za idiotów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 08:45 Nie życzę sobie by rząd płacił za idiotów, którzy nie umieją liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Tak się kończy bezmyślność, myślenie życzeniowe! IP: *.ksknet.pl 10.05.08, 09:25 Fakt, że bank nie powinien takiej oferty dawać w ogóle. Ale jakim prawem Państwo, za nasze pieniądze ma pomagać ludziom, co wiedzieli co brali??? Jak się bierze kredyt i jego spłatę opiera na założeniu, że już za chwilę będą dużo niższe stopy, będziemy zarabiać dużo wiecej, etc, to ja nie mam pytać. Jak można tak zakładać, a co będzie jak będie gorzej?? Wtedy oczywiście ktoś będzie musiał mi pomóc! Dlaczego nie czytali umowy? Jak się czegoś nie rozumie, to się nie podpisuje, chyba, że się kogoś poradzi znajomego, co się na tym zna. Ładnie to by było, gdybym teraz biorą kredyt hipoteczny na 350tys liczył, że stopy spadną o połowę, inaczej go nie spłacę, a mimo tego bym go wziął. Żadna oferta i reklama banku nie zwalnia od zwykłego myślenia i rozsądku, od zwykłej ostrożności, że wcale nie musi być lepiej, a nawet może być gorzej i może lepiej nie balansować na krawędzi!! Nie widzę powodu, żeby płacić za czyjąś głupotę. Po ludzku tych ludzi może mi być żal, ale nikt im pistoletu do głowy nie przystawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 11:02 Jak czytam artykuły o Alicji to myślę o dzisiejszych reklamach kredytów, które mnie dobiajjaą codziennie w telewizji: "Jak parapet? Mogę sobie zmniejszaaać, zwiększaaać." albo: "zawodowiec zdejmuje starą ratę i daje nową leszpą niższą ratę" albo jeszcze: "oni nie spłacili kredytu, a ten (frajer) spłaca" I zastanawiam się czy o tych produktach też nie będą kiedyś powstawać takie artykuly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 307 Trzeba mysleć IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 11:24 Też miałem Alicję. Od 1999 roku. Przede wszystkim spłacałem raty większe niż wymagane przez bank, tak by nie rosły odsetki. Po jakichś dwóch latach zamieniłem ją na "normalny" kredyt hipoteczny, też w PKO BP. Rata od razu spadła prawie o połowę. Zrobiłem to bez większych poblemów. Poźniej był GE, Multibank. Dlatego nie rozumiem ludzi którzy trwali przy Alicji a teraz mają pretensje do całego świata, tylko nie do siebie. Znam nawet taką zawodniczkę która brała WYŻEJ oprocentowany kredyt na spłaty rat Alicji. I teraz rząd pieniędzmi WSZYSTKICH podatników miałby spłacać kredyty ludziom którzy nie znają pojęcia procent i podstaw arytmetyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwa A niby dlaczego miałby pomagać ?? IP: *.elektrosat.pl 10.05.08, 11:36 Przecież to jest normalny kredyt, którego wartość PO UZGLEDNIENIU INFLACJI maleje! Dlaczego mamy spłacać Z NASZYCH PIENIEDZY cudze dlugi ? Czy "dziennikarz" wyborczej naprawdę ma czytelników za idiotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: A niby dlaczego miałby pomagać ?? 10.05.08, 11:51 Dla ludzi 'prostych' odsetki/kapital to jakas magia. Bank mowi ile maja placic i tyle placa. Nie rozumiecie tego? Jeszcze w PL mialem 'przyjemnosc' pracowac w sklepie przez jakis czas i sprzedawac produkty na raty. Wielu nie wiedzialo co w ogole robie mimo iz tlumaczylem ile bedzie odsetek itd. Byly dostepne rozne linie kredytowe jedne mniej a inne bardziej przyjazne kupujacym a ja moglem robic co chcialem. Malo kto czytal broszury informacyjne i regulamin. Oczywiscie staralem sie robic tak, by ludzie placili tak malo jak to tylko mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: A niby dlaczego miałby pomagać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 16:19 tak może napisać tylko były komunista!!!!!! To Nsza Pani Hanna gronkiewicz Walz podpisała ten słynny bubel ALICJA i jeszcze ktos wziąl za to nagrodę, naszym kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
adres.email To może ktoś za mnie spłaci kredyt na mieszkanie? 10.05.08, 12:36 są chętni? nie musi być teraz - można poczekać kilka lat aż narosną odsetki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 16:14 ktoś musi rozstrzygnąć tę sprawę chyba tylko sąd już Ci którzy wzięli ten kredyt jednoczą się!!!!! niech bank już szykuje adwokatów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.generacja.pl 11.05.08, 13:35 niech rząd spłaci mój kredyt, warunki są dobre, ale zamiast spłacać wolałbym spedzic pare tygodni na Bali czy w Dubaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.chello.pl 11.05.08, 15:51 Proste sprzedajesz mieszkanie splacasz kredyt ijeszcze zostaje CI spora kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Alicja dusicielka - cd. Rząd nie pomoże IP: *.icpnet.pl 15.07.08, 00:34 W 1998 wzielismy kredyt Alicja w wysokosci 35 tys.zl,na dzien dzisiejszy zostalo nam do spłaty 8 tys.a wiec to już resztka.W 1998 kupiliśmy mieszkanie 50 m kw,płacąc 85 tys.W tej chwili wartośc tego mieszkania to 300-350 tys.Przez 10 lat płaciliśmy raty w wysokości ok.700 zł a wiec przez 10 lat spłaciliśmy ok.84 tys.Bank co miesiac przysyła informacje o zadłużeniu gdzie wyszczególnia kapitał i odsetki.I teraz mam pytania:Jeżeli osoby które brały kredyt Alicja w podobnej wysokosci co my i spłaciły połowę tego co my,to o co mają teraz pretencje?Wartość mieszkania też im wzrosła.Pytam jakim prawem teraz państwo ma im pomóc?Zaciągaliśmy kredyty na tych samych warunkach i jeden może spłacać a drugi uważa że panstwo ma im pomóc z moich podatków.Niedoczekanie.Dużo wyrzeczen kosztował mnie ten kredyt,ale mam satysfakcje że to już koniec a autora artykułu proszę o obiektywizm bo napewno jest nas więcej tj.osób uczciwie spłacających Alicję Jeżeli autor ma jakieś pytania to proszę o kontakt s.ania@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokteam Pomoc w spłaceniu Alicji IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 16:05 Pomożemy Państwu wygrać z Bankiem www.rokteam.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś