Gość: finansista IP: *.e-wro.net.pl 04.10.08, 11:01 "Małe" sprostowanie do artykułu - AIG Bank nie prowadzi rachunków ROR - m.in. właśnie to wyróżnia go od konkurencji - klient może mieć ROR w dowolnym banku i swobodnie korzystać z usług AIG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baster22 Bankowe trzęsienie ziemi 04.10.08, 11:32 UWAGA!!! Mówią ,że PKO SA zbankrutuje , Skubie go Vivendi. Co na to Grad. Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie Re: zajmij sie lepiej odrabianiem lekcji, dziecko 04.10.08, 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 11:39 A ja sobie spokojnie pije kawę, odwijam sreberka i śmieje się z tego ambarasu. Nie brałem kredytów, nie wkładałem pieniędzy na jakieś durne fundusze inwestycyjne bo zawsze uważałem, że banki, fundusze to nic innego, jak tylko oszuści. Mam swoje aktywa ale nie w bankach, na giełdzie i to wystarczy mi na długie, długie lata. Ci co mnie nie słuchali i wyśmiewali się teraz tego żałują i trzęsa portkami, że dali sie skusić głupim reklamom i oszukującym doradcom. Mój staruszek zawsze mówił wierz tylko w to, co masz namacalne koło siebie a nigdy w to co dasz do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie Re: pewnie na ksiazeczce SKO 04.10.08, 11:50 lub w skarpetce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: pewnie na ksiazeczce SKO IP: 79.97.244.* 04.10.08, 12:11 znalazlem glupszego Odpowiedz Link Zgłoś
tartaczek czego sie nie pisze 04.10.08, 12:44 Dlaczego sie nie pisze w oficjalnych artykulach,ze wraz z tym planem"ratunkowym" oprocz kasy przeforsowano cos znacznie wazniejszego-zapis o zerowych rezerwach czastkowych i mozliwosci przejmowania firm zagranicznych.Niech sie Europa strzeze ,bo ich ogola bez mydla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.zamekryn.pl 04.10.08, 13:15 NIE PRAWDA! AIG oglosilo wlasnie sprzedaz 3 społek w Japonii nie ma mowy o POLSCE. Autorowi art polecam ogladac i czytac CNBC!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.chello.pl 04.10.08, 13:38 Hej, gdzie przeczytales badz uslyszales takie informacje? podaj linka jezeli to z netu takie wiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 01:11 www.cnbc.com/id/27017726/for/cnbc/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.proxy.aol.com 04.10.08, 13:28 jaka czy PKO SA to ten sam bank co PEKAO SAß Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Bankowe trzęsienie ziemi IP: *.proxy.aol.com 04.10.08, 13:32 Kto moze mi powiedziec co z bankiem PEKAO SA Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Bankowe trzęsienie ziemi 04.10.08, 14:21 czyli dziadostwo z bankami nie dość że zaczęło się znacznie dawniej, o czym jakoś nie można było wyczytac na stronach m.in. eksperckich GW, to poszło znacznie dalej niż nawet teraz się to pisze... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Re: Bankowe trzęsienie ziemi 04.10.08, 15:07 losiu4 napisał: > czyli dziadostwo z bankami nie dość że zaczęło się znacznie dawniej, o czym > jakoś nie można było wyczytac na stronach m.in. eksperckich GW, to poszło > znacznie dalej niż nawet teraz się to pisze... > > Pozdrawiam > > Losiu Zaczęło się co najmniej przed II W.Ś. od grabieży złota będącego w posiadaniu obywateli USA. Kreowanie pieniądza bez pokrycia, czyli wznoszenie legalnej piramidy finansowej służącej do przejmowania rzeczywistego majątku za bezcen. To jest podstawowa przyczyna. Skorumpowane rządy działające w przestępczych kartelach z mafią finansistów, oddające gospodarkę i kontrolę na sferą pieniądza w ręce tych bandytów. To jest całe zło. Niestety, większość społeczeństw to zgraja matołów, o co zresztą starannie dbają wspomniane rządy odpowiednio planując "edukację" i wspierając przez 'publiczne' media propagandę sączoną ze stacji tv i innych mediów komercyjnych. Osobiście nie widzę na widnokręgu pozytywnych scenariuszy. Pozostaje raczej tylko się przyglądać, jak powstaje Nowa Rzeczywistość. Świat rządzony przez zamordystyczną mafię - Globalny Trust. Już dostają pieniądze na co tylko chcą i ile chcą. Od kilku ich decyzji zależy, czy będziesz żył jako-tako, czy będziesz żebrakiem. Tak, czy owak, będziesz harować jak koń, a nietykalni niewidzialni będą zgarniać bilionowe zyski. Będziesz się burzył? Wyślą policję, komorników, prokuratorów. Wyrzucą cię z pracy, a po pracę będą dłuuugie kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Orwell w XXI w 04.10.08, 15:34 Wygląda to jak ponura wizja s-f. Niestety jest coraz bardziej realna. Na czele niektórych państw stoją już prawdziwi zbrodniarze (np. Dick Cheney). Tacy bez zmrużenia oka wydadzą rozkaz o zgładzeniu całego narodu, o ile tylko będą czuć się bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś