GoĹÄ: ha ha IP: 89.191.147.* 21.10.08, 17:47 Funt też odzyskuje. Czekamy na Chińczyków zatem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allerune Kiedy wymienić euro ??? 21.10.08, 17:56 Przy jakim poziomie wymienić kilka tysięcy euro? Czekać na 3.7? Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: ja wymienilem 2 tygodnie temu 21.10.08, 18:26 no to chyba trochę sobie plujesz w brodę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PO z Sochaczewa Spokojnie, Donald odwoła jutro deprecjację PLNa !! IP: *.eranet.pl 21.10.08, 19:06 Więcej wiary w premiera !!! Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 A ja chcę zyskać i jestem optymistą 21.10.08, 21:50 Jestem optymistą i chcę na tym zyskać. Wczoraj rano byłem do przodu, dziś jestem do tyłu i nie robię żadnych nerwowych ruchów, czekam, co będzie (nerwowe ruchy, to gwarancja strat). Opis metody spekulacyjnej: www.skubi.net/spekulacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: A ja chcę zyskać i jestem optymistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:55 amerykanie ostatnio produkowali glownie pieniadze; Polska gospodarka podobnie. Wystarczy spojrzec na ostatnie artykuly na GW typu "Plac Wilsona opanowany przez banki". Teraz banki, ubezpieczenia, doradztwo i prawnicy to najbardziej pozadane zawody. I co oni produkuja realnego? TYLKO PAPIERY!! a teraz? oszczednosci w gotowce pojda pod nóź? www.allegro.pl/item458057435_prezent_pieniadze_banknoty_zmielo ne_brykiet_drewno.html www.allegro.pl/show_item.php?item=458057435 wiec w czym teraz trzymac oszczednosci? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nemrod [...] IP: *.eranet.pl 22.10.08, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema To nie zloty, to dolar cos robi 23.10.08, 06:31 Moze wrzeszcie ktos to pojmie ze to nie zloty spada albo rosnie tylko mighty $ robi zminay. Reszta walut, w tym chuderlawy zloty, tylko reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: nie pluje ,kupilem po 2,55 a stoi po 2,80 21.10.08, 19:09 ok, ja mówiłem o sprzedawaniu walut a nie kupowaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: nie pluje ,kupilem po 2,55 a stoi po 2,80 IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:15 Tego się nie da przewidzieć bo wszystko tak naprawdę zależy od sytuacji w światowej gospodarce; euro może rosną jeszcze przez kilka tygodni albo miesięcy; 6 lat temu rosło przez ponad 1,5 roku ( a potem dość szybko spadło) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Złoty tanieje bo dolar drożeje . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:20 A woda jest mokra , bo się zmoczyła . Rano słyszałem w radiu że ING transferuje z Polski 7 mld złotych . Nie mówiąc o innych transferach . A przeciwnicy wprowadzenia euro , ciągle przy swoim stanowisku . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pozdr euro do dolara tez spadlo ! frank nie! IP: *.bredband.comhem.se 22.10.08, 22:51 moze przyjac franka. A jeszcze lepiej dolar singapurski ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: ja wymienilem 2 tygodnie temu IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:39 To się nazywa samoistne odleszczanie. Leszcze kupują gdy najdrożej i sprzedają gdy najtaniej. Inwestują zawsze na koniec hossy a pod koniec bessy się wycofują. Potem płaczą i straszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: ja wymienilem 2 tygodnie temu IP: 213.77.0.* 22.10.08, 10:17 > Potem płaczą i straszą ;) potem do odcharowywują, tak wygląda cywilizowane niewolnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trendy Re: Kiedy wymienić euro ??? IP: *.mn.man.de 21.10.08, 18:04 analizujac tylko trend okresowy (ostatnie 3 miesiace) to zlotowka powinna na Sylwestra kosztowac 3.80 a na Wielkanoc 4.10. kluczowy jest oczywiscie moment zmiany trendu, czyli rozpoznanie czy mamy teraz do czynienia tylko z korektura trendu 4 letniego (spadek z 4.9 na 3.2) czy tez rzeczywista zmiana kierunku. wybicia po 30-40 groszy do gory z trendu spadkowego euro mielismy w 2005 i w 2006. istotne bedzie jak dlugo potrwa tez obecny euromarsz do gory, nawet jak zmiany beda niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek $ osiagnelo w 2 tygodnie poziom z przed roku 21.10.08, 18:13 progrsja jest tak duza ze na koniec tygodnia przewiduje 3 zl i tred sie utrzyma , ucieczka kapitalu z FI , giedy, obligacji oraz lokat bankowych wykreci kurs walut ze ho,ho.niech Moc zlotego zostanie z wami Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Kiedy wymienić euro ??? 22.10.08, 10:26 Sytuacja jasno obrazuje ile warci są wszelkiej maści eksperci i eksperci zapraszani do mediów i bijący piane w temacie. Czego już tu nie czytaliśmy o euro - że do konca roku będzie na poziomie 3.00, że to koniec polskiego eksportu, że to koniec emigracji w USA i UK. Ale jak ktoś słusznie napisał 'są bogacze i są doradcy'. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Kiedy wymienić euro ??? 22.10.08, 12:45 Jeślibym miał kryształową kulę umożliwiająca widzieć przyszłość, to byb sam zarabiał, a nie doradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Kiedy wymienić euro ??? 22.10.08, 13:05 Sęk w tym, że nie trzeba kuli. Wystarczy bacznie obserwować, trochę orientacji i zdrowego rozsądku by zauważyć że bańka pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Kiedy wymienić euro ??? 22.10.08, 20:48 Te misie w telewizorni i w innych mediach mówiły o zielonym po 2 peleny, o ropie po 200 zielonych, o € po 3 peeleny, a tu łup! Gruchło na ryj. I właśnie tych analnychtyków mam na myśli, co to zamiast zarabiać na kursach zarabiali na poradach, jak zarabiać na kursach, a potem czytaliśmy o nich, że inwestując wbrew ich radom tez można było zarobić, czym pięknie przyznali, że ich mądrości są tak wartościowe jak fusy w kawie. Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: Kiedy wymienić euro ??? 21.10.08, 23:41 coz moja karte kredytowa rozliczono po 2,90 w sierpniu tego roku a ty mozesz wymienic kiedy zechcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Kiedy wymienić euro ??? IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 22.10.08, 13:40 Z obserwacji wiem ze do swiat zlotowka sie zawsze umacnia. Chcesz wymienic euro na zlotowki to zrob to teraz. W perspektywie dlugookresowej (wejscie do strefy euro) trend sie odwroci i kapital spekulacyjny bedzie znowu umacnial zlotowke Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michal co mam zrobic? IP: *.server4you.de 22.10.08, 18:15 musze wymienic okolo 400 000 zl na euro czy czekac lepiej pare miesiecy az znowu zl skoczy do gory?kiedy jest na to szansa?poradzcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kris Re: Kiedy wymienić euro ??? IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 23.10.08, 10:15 Ja też mam dziesięć Euro. No właśnie kiedy najkorzystniej wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak Hackney Yo funt ma duzy potencjal :D IP: 192.16.134.* 21.10.08, 17:56 Pracuje w uk na zmywaku - oby funt wrocil do poziomu 1.45 euro za 1 funta do swiat. Bo chce spedzic mile swieta w kraju. pozdr dla polusow z naszej diaspory i tych w kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek a tym czasem 1$=2,80 zl,gdzie sa uspokajacze 21.10.08, 18:03 namawiajacy by nie wyplacac kasy z banku i nie wymieniac na walute,ja jestem 20% do przodu a w banku 0,6% na miesiac i tow zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mika Re: a tym czasem 1$=2,80 zl,gdzie sa uspokajacze IP: *.acn.waw.pl 21.10.08, 20:03 Dobiczek ty zmien nicka na DOROBICZEK, bedzie lepiej pasowac do twojej osobowosci ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Co sie go czepiasz. Takich ludzi potrzebuje każdy 22.10.08, 12:14 kraj. Ja też wymieniłem sporo PLN na USD ponad miesiąc temu i jestem spokojny. Lecz cóż jeśli się wierzy tzw. "gadającym głową" w TV to potem żal dupę ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matt Re: Co sie go czepiasz. Takich ludzi potrzebuje k IP: *.izacom.pl 22.10.08, 21:46 Albo "gadającą głową" (narzędnik liczby pojedynczej), albo "gadającym głowom" (celownik liczby mnogiej). Jak widzę te wszystkie "ludzią", "złodzieją", "spekulantą" to mnie szlag trafia - to jest błąd na poziomie gimnazjalisty! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maly Polski złoty za drogi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 18:15 ...wszystko u nas jest droższe niż w Niemcach. Wartość realna eu to 4,50 zł za eu. Tyle płaciny w Lidlach i Aldi i innych sieciach. Realna wartość złotego to 4,50 zł Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Polski złoty za drogi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 20:24 Dobra - już kończę . Starczy czytania tych głupot . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: Polski złoty za drogi... IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 22.10.08, 03:43 $ juz 40% do przodu w ciagu 2 miesiecy, najlepszy interes to wymienic zl. na $, to da nastepne 30-50% w krotkiej perspektywie. Do przodu rodacy polki dolary sa w kantorach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Runk Re: Polski złoty za drogi... IP: 77.79.229.* 22.10.08, 20:06 Patrz mi w oczy i powtarzaj "będę podążał za trendem, będę podążał za trendem". A później za mną będzie podążał komornik. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AntyPolityk Kredytobiorcy w CHF srają już w gacie IP: *.chello.pl 21.10.08, 18:16 Do tej pory udzielane kredyty we CHF powodowały że CHF taniał, lub utrzymywał się na względnie stałym poziomie, bo żeby kupić nieruchomość trzeba było te CHF sprzedać i kupić PLN. Teraz banki przestają udzielać kredytów we CHF, a kredytobiorcy muszą kupować CHF. Do tego dojdzie parę motywów w stylu spekulanci wyprzedają PLN, banki transferują mamonę do swoich "matek" i CHF powyżej 3,5PLN murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:38 Ja brałem kredyt jak CHF był po 2,75 i przez kilka lat płaciłem kilkaset złotych miesięcznie mniej raty niż jakbym brał kredyt w PLN Więc uwierz mi kolego jestem duuuużo do przodu i nawet jak sobie frank dobije do 3 złotych i się utrzyma na tym poziomie przez dwa lata (co jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne) to i tak jestem sporo od przodu. Pozdrawiam tych co nie srają w gacie tylko dzielnie mieszkają z teściami w M3 Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal 21.10.08, 19:09 Bylbys do przodu jakbys splacil calosc kiedy CHF byl po 2 zl, po prostu zaoszczedziles chwilowo pare tysiecy, ktore teraz z nawiazka oddasz. Najbardziej mi szkoda tych zuchow, co to nie chcieli mieszkac z mama i wzieli kredyt w CHF w lipcu. Pozyczyli np. 400 000 zl a sa teraz winni 480 000! Szanujemy ich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:21 "po prostu zaoszczedziles chwilowo pare tysiecy," Nie parę a ponad 25 na samych ratach; a frank jeszcze daleko ma do poziomu kiedy brałem kredyt więc naprawdę "easy cool". "Najbardziej mi szkoda tych zuchow, co to nie chcieli mieszkac z mama i wzieli kredyt w CHF w lipcu" No cóż takie życie - jeśli ktoś wierzy w zapewnienia pseudodoradców, że jak frank spada od czterech lat to będzie spadał w nieskończoność to łącze się w żalu. Najgorsze co mogą zrobić to teraz spanikować i pobiec do banku przewalutować. Zacisnąć pasa, zrezygnować z kablówki, obiadki u mamusi, wczasy w agrogospodarce na działce babci itd... Kiedyś frank wróci do poziomu poniżej 2 zł (pewnie nie wcześniej niż za 1,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal 21.10.08, 19:43 25 000? Przeciez pisalem pare tysiecy! :) A CHF raczej juz nie wroci do 2 zl. Dlaczego? Gospodarka polski bedzie teraz mocno cierpiec za polityke bycia zagraniczna montownia, deficyt bedzie sie poglebial, nikt juz nie chce polskich obligacji. Niedlugo zaliczymy padake z emeryturami i sluzba zdrowia, myslisz, ze dlaczego PO tak sie spieszy? To bomba z opoznionym zaplonem! Zagranica co juz miala zarobic to zarobila, teraz sprzedaja nieruchomosci, wiec i zl bedzie spadac. Nie bedzie juz tylu kredytow we franku, to one mocno podkrecaly kurs. Dzielni rodacy masowo brali kredyty w walutach. Teraz za to slono zaplaca! itd. itp. Malo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 83.143.98.* 21.10.08, 20:01 Wróci, wróci nie bój się, pytanie tylko kiedy - czy za ro czy za trzy lata.. Pięć lat temu też mówili, że euro już nigdy nie będzie poniżej 4 złotych bo gdzie nam do zachodniej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Tylko tacy z > roku 21.10.08, 19:54 > Kiedyś frank wróci do poziomu poniżej 2 zł (pewnie nie > wcześniej niż za 1,5 roku) To juz se ne vrati... Znaczne wzmocnienie PLN wyniklo z wejscia do UE... PLN zostal nadety na maksa miliardami plynacymi z UE... Za to deficyt w handlu zagranicznym z roku na rok rosnie... W Polsce produkcja coraz mniej sie oplaca, coraz bardziej oplaca sie import. Teraz sie przekonamy czy PL to naprawde mocna waluta czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Tylko tacy z > roku IP: 83.143.98.* 21.10.08, 20:02 "To juz se ne vrati." Vrati, vrati - chociażby przed przyjęciem Euro (nawet jesli by to miało być w 2015) to wymusi urealnienie innych kursów względem euro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yankes Re: Tylko tacy z > roku IP: *.chello.pl 22.10.08, 09:52 W 2015 waluty zwanej Euro może juz nie być. Polska (w tym polska waluta) to syf dla naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Poznań Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 213.17.226.* 24.10.08, 09:04 Kolego nie wiesz o czym mówisz.Nasłuchałeś się pierdół i na siłę chcesz nimi zainteresować innych robiąc sobie z czyjegoś "nieszczęścia" żarty to typowo polskie.Jednak to tylko ty tracisz mieszkając z mamą, ja przez 4 lata na różnicy kursu i ratach z tego wynikających do przodu jestem 67000.Nawet jeśli CHF wskoczy na 3,5 i utrzyma 2 lata, ja zarobiłem.Żałosny jesteś i cienki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aleks Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:37 "Najbardziej mi szkoda tych zuchow, co to nie chcieli mieszkac z mama i wzieli kredyt w CHF w lipcu. Pozyczyli np. 400 000 zl a sa teraz winni 480 000!" Ale ty pieprzysz głupoty. Winni są 480 000, ale wirtualnie. Za miesiąc tendencja się odwróci i będą winni już 380 000, a za pół roku załamie się system bankowy w Szwajcarii, frank poleci na pysk jak korona islandzka i będą winni 50 000. Też wtedy będziesz darł pyska czy cicho siedział? Bez sensu takie gadanie w oparciu o 5-minutowe prognozy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Swiss Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 195.248.91.* 22.10.08, 09:54 Gospodarka szwajcarska ma upassc..ale sie usmialem..u nas wszystko spoko...Frank rosnie w sile..bezrobocie niskie..tylko ta pogoda..ale w wkrotce urlop... pozdrowienie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: *.chello.pl 22.10.08, 09:55 Obawiam się, że polski system bankowy poleci "na pysk" szybciej i mocniej niż szwajcarski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ziomal Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 193.189.116.* 22.10.08, 17:38 I jesteś tego na 100% pewien? Polecam zajrzeć tu: www.nytimes.com/imagepages/2008/10/11/business/20081011_CHARTS_GRAPHIC.html i tu: www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/is-switzerland-the-next-iceland-964325.html Miłych przemysleń :) Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal 22.10.08, 12:20 Co się ma załamać ? Gospodarka w Szwajcarii ? Szwajcaria to nie Islandia, radze trochę poczytać na temat różnic. Kredytobiorcy w CHF mogą zaliczyć wiele nieprzespanych nocy ... Gość portalu: aleks napisał(a): > "Najbardziej mi szkoda tych zuchow, co to nie chcieli mieszkac z mama i wzieli > kredyt w CHF w lipcu. Pozyczyli np. 400 000 zl a sa teraz winni 480 000!" > Ale ty pieprzysz głupoty. Winni są 480 000, ale wirtualnie. Za miesiąc tendencj > a > się odwróci i będą winni już 380 000, a za pół roku załamie się system bankowy > w > Szwajcarii, frank poleci na pysk jak korona islandzka i będą winni 50 000. Też > wtedy będziesz darł pyska czy cicho siedział? Bez sensu takie gadanie w oparciu > o 5-minutowe prognozy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aleks Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 14:45 Gospodarka w SUI w znakomitej większości oparta jest na mocarstwie bankowym. A ten, jak pokazuje obecna sytuacja na świecie, to chyba najbardziej śliska sprawa. Gdyby bankom powinęła się noga, to Szwajcarii praktycznie nie pomoże żadna inna gałąź przemysłu, bo takowej, poza turystyką, po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jeff corony inna gałąź przemysłu IP: 78.8.107.* 22.10.08, 22:39 przemysł chemiczno-farmaceutyczny mocno tam stoi. jako przykład możesz poszukać informacji o firmie Ciba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.10.08, 13:18 Ale rata zaplacona bedzie calkowicie realna,nie wirtualna. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal 22.10.08, 15:09 Zastanow sie co piszesz kolego. Jak rzucisz kamien przed siebie to poleci na gore czy na dol ? co jest bardziej prawdopodobne ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Poznań Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 213.17.226.* 24.10.08, 09:12 aleks znasz się na tym o czym piszesz? to załamannie systemu bankowego w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AntyPolityk Więc przyznałeś się jaki jesteś durny IP: *.chello.pl 21.10.08, 23:37 I nie przewalutowałeś na PLN, gdy był po 2PLN? Oj durak durak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zatroskany Re: Kredytobiorcy w CHF śmieją się nadal IP: 195.20.110.* 22.10.08, 08:52 zwłaszcza że różnica w oprocentowaniu póki co jest taka, że rata miesięczna zrówna się z PLN jak franio będzie za 4,5 .. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: diakon Re: Kredytobiorcy w CHF srają już w gacie IP: *.chello.pl 21.10.08, 21:02 No cóż jak to się mówi, spekuła się zwija, zyski zostawia w kantorach albo na giełdzie, mieszkania będą pewnie szybko wyprzedawać żeby choć na kursie być do przodu,a dla nas wszystkich to bardzo dobra wiadomość, eksport trochę odetchnie, turyści wrócą, szkoda tylko tych co uwierzyli ze będzie tylko lepiej i wzieli kredyt na 50% swoich dochodów w CHF, przy takiej zmianie kursu na masełko im nie starczy. Dla tych co chca kupić na kredyt mieszkania dobra wiadomość będą mieć lepszy przelicznik przy kredycie w CHF Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i tu się zgadzam Re: Kredytobiorcy w CHF srają już w gacie IP: *.gl.digi.pl 22.10.08, 20:40 Jeden ROZSĄDNY wśród tej bandy przyglupów.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Kredytobiorcy w CHF srają już w gacie -tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 23:03 i musze przyznac ze zgadzam sie z przedmowca; a potem będzie jeszcze przyspieszenie trendu, jak czesc zacznie przewalutowywac na PLNy jak sie zorientuja ze kwota kredytu rosnie w tempie geometrycznym.... i w rok - dwa mamy drugą Islandię.... obym się mylił. ------------------------------------ obrazowo to się tak przedstawia: www.allegro.pl/show_item.php?item=458057435 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Runk Re: Kredytobiorcy w CHF srają już w gacie IP: 77.79.229.* 22.10.08, 19:41 Synku, co to znaczy, że kredytobiorcy muszą kupować CHF ? Oj, na FX to może się znasz, na kredytach raczej już nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AntyPolityk Synku co to znaczy spłacać kredyt w obcej walucie? IP: *.chello.pl 22.10.08, 21:08 To oznacza nic innego jak w momencie wpłaty raty, konieczność zakupy tej waluty, do tego po kursie wyznaczonym przez bank w którym ten kredyt spłacasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AntyPolityk A to oznacza że bank 2x razy robi z ciebie durnia IP: *.chello.pl 22.10.08, 21:30 Pierwszy raz gdy bierzesz ten kredyt, wymienia tą walutę w której kredyt wziąłeś po zaniżonej cenie np. bierzesz 200tyś CHF za które normalnie powinieneś dostać 440000PLN a dostajesz tylko 420000PLN, drugi raz durnia z ciebie robi, gdy musisz zapłacić ratę,np. 1000 CHF po normalnym kursie potrzebujesz na to 2000PLN ale do tego banku musisz wpłacić 2200PLN. Kumasz już o co chodzi? wiesz już dlaczego sraki dostają ci wszyscy kolesie gdy widzą taki kurs teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Synku co to znaczy spłacać kredyt w obcej wal 22.10.08, 21:57 A kto ci zabrania spłacać kredyt walutą zakupioną np. w kantorze. Tylko kmioty godzą się na pozostawienie tej lukratywnej operacji w rękach banku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: knoper Wymieniłem co miałem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 18:17 Wycofałem wszystkie oszczędności w złotych i euro i mam spokój. Skarpetę mam pojemną. Pamiętam lata osiemdziesiąte i inflację 300 % Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ja zrobilem to samo,wymiana PLN na walute 21.10.08, 18:22 trwala tydzien bo w banku nie mieli dziennie wiecej niz 9000 usd. teraz smieje sie z tych ktorzy sluchali zawodowych uspokajacy i straszyli mnie prokuratorem ,ABW i CBA.ja licze kase oni tez tylk w druga strone. PS.warto wiedziec kto jest ci zyczliwym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: ja zrobilem to samo,wymiana PLN na walute IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:35 "bo w banku nie mieli dziennie wiecej niz 9000 usd." Co to był za bank ? Bezpieczna Kasa Oszczędności Grobelnego ?? Dziś gośc w banku w którym akurat byłem bez problemu podjął 15 000; tylko tyle, że dzień wcześniej dawał znać, że chce tyle gotówki (z tego co usłyszałem jak do kasjerki mówił) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buzz peso dominikanskie IP: 200.88.48.* 23.10.08, 02:59 Czy wiecie ze od poczatku roku dominikanskie peso nawet nie drgnelo wzgledem dolara? www.dominikana-nieruchomosci.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Wymieniłem co miałem. IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:49 A jak cię niby skarpeta ma uchronić od inflacji ? Dopisz sobie potem jedno zero na banknotach Jeśli już uciekasz od pieniądza to warto zainwestować (w zależności) od kwoty w nieruchomość albo fundusze surowcowe (wyjątkowo nisko teraz stoją i jeszcze spadną ale jak to surowce w okresie koniunktury wystrzelą ładnie do góry) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amatorski_analityk Re: Wymieniłem co miałem. IP: *.chello.pl 21.10.08, 22:55 Tak, teraz w Polsce w nieruchomości, życzę szczęścia, bo będzie Ci bardzo potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek w nieruchomosci to jak ceny na konopny 22.10.08, 14:33 sznur pojada o 100% do gory,splacanie kredytow we frankach i dolarach zbrzydnie kredytobiorcom - zycie tez.z odcieciem wisielca 30% ceny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hans Wymieniłem wszystko co miałem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 18:19 Wszystkie oszczędności i mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: es a co na to panowie "eksperci" & politycy? IP: *.chello.pl 21.10.08, 18:27 przecież mieliśmy wyjść obronną ręką z kryzysu, toż gospodarkę mamy silną, banki nie skażone ryzykownymi inwestycjami. Kolejny raz się mylili, czy kolejny raz kłamali? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek a kaczynscy uprzedzali!skoro sluchales cudoka 21.10.08, 18:31 i jego ferajny to teraz mu podziekuj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam a kaczynscy mogli g... zrobić IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:52 Wiedza Kaczynskich o współpczesnej globalnej gospodarce, giełdach, finasach jest dokładnie taka jak ślepego o kolorach. Najlepszym przykładem jest obecne tournee Kaczyńskiego po Polsce i składanie obietnic (np.wcześniejsze emerytury), których zrealizowanie zrobi z Polski takiego bankruta jak z Islandii Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Re: a kaczynscy mogli g... zrobić 21.10.08, 18:56 Gość portalu: Adam napisał(a): > Wiedza Kaczynskich o współpczesnej globalnej gospodarce, giełdach, finasach jes > t > dokładnie taka jak ślepego o kolorach. > > Najlepszym przykładem jest obecne tournee Kaczyńskiego po Polsce i składanie > obietnic (np.wcześniejsze emerytury), których zrealizowanie zrobi z Polski > takiego bankruta jak z Islandii Nie zapominaj co powiedzial Jacek Kurski ! Ciemny narod wszystko kupi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: a kaczynscy mogli g... zrobić IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:59 "Nie zapominaj co powiedzial Jacek Kurski ! Ciemny narod wszystko kupi !!" I to jest właśnie smutne. Ktoś kiedyś powiedział mniej więcej coś takiego, że dopóki głos podczas wyborów dwóch żuli więcej znaczy niż głos wykształconego człowieka to dopóty demokracja się nie będzie sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: a kaczynscy mogli g... zrobić 22.10.08, 10:27 wlasnie dlatego,ze Kaczynscy sie "nie znaja"na gospodarce,to Polska pod ich rzadami przezyla okres najwiekszego boomu gospodarczego i wzrostu PKB.Nie "znajac sie" na gospodarce nie przeszkadzali w rozwoju i nie rzucali pod nogi barier.Skutkiem tego"nieznania"sie jest tez obnizka podatkow PIT do 18 i 32 % od nowego roku.Wedlug tuskomyslacych zapewne bedzie to zasluga aktualnego rezimu.Kaczory obnizyly JUZ skladke emerytalna,a tuskocudotworcy obiecywali zniesienie podatku gieldowego,ktorego oczywiscie nie zniesli.Jedynym wymiernym efektem rzadow neokomuny z PO(jako znajacych sie na gospodarce,wedlug tobiepodobnych)jest 2000 nowych fotoradarow,podwyzka mandatow,wprowadzenie koncesji na handel papierosami i wyzszej akcyzy na LPG. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka zeby bylo weselej 22.10.08, 10:34 choc to nieprawdopodobne dla niektorych;Kurski nigdy nie powiedzial frazy"ciemny lud to kupi"Okolice trockistowskiej GW wlozyly to w jego usta.Historia podobna do ostatniej sprawy Moniki Olejnik(corki polkownika milicji)i Prezydenta.Otoz Prezydent zaczal za bardzo wizerunkowo rosnac,wiec MO oskarzyla go o obietnice zniszczenia. Nie ma swiadkow,nie ma nagrania(a w TVN nagrywa sie wszystko),ale fakt prasowy poszedl w Polske.Ku uciesze tobiepodobnych,niezdolnych do samodzielnego myslenia. Mnie to cieszy,ze tuskomatoly za znienawidzonego przez siebie Kaczora kupily pierwsze i ostatnie wlasne mieszkanie,a za ukochanego przez siebie Donalda wypierniczy ich z niego komornik. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Macho Re: zeby bylo weselej IP: 82.177.197.* 22.10.08, 12:02 Kurski jest takim kłamcą, że jeśli mówi, że tego nie powiedział to nie wiadomo czy aktualnie mówi prawdę czy kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AntyPolityk Bojówka PiS atakuje IP: *.chello.pl 22.10.08, 18:46 Jak czytam wasze bojówkarskie wypociny, to nie wiem czy się śmiać z tego że aż takie kłamstwa wymyślacie czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: runk Re: zeby bylo weselej IP: 77.79.229.* 22.10.08, 20:03 A Kaczyński to wielki opozycjonista. A Tatuś nie przysłużył się władzy ludowej ? A dziadek mówił po polsku - nie, po rusku. To się nazwya polityka historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matt lidek_syn_idioty IP: *.izacom.pl 22.10.08, 21:51 A twojego guru Jarosława i drugiego guru Tadeusza też komuchy jakoś nie zapuszkowały, nie zastanawiało cię to nigdy? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: lidek_syn_idioty 22.10.08, 21:59 Dlatego, że obaj, wbrew temu co pociskają ciemnemu ludowi nie mają długów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Macho Re: a kaczynscy mogli g... zrobić IP: 82.177.197.* 22.10.08, 12:06 Aktualne problemu polskiej gospodarki dobitnie pokazują, że boom za rządów PiS opierał się na kaczych nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek wiedza tuskomatolow ogromna szczegolnie 21.10.08, 20:31 niby profesora na brytyjskim paszporcie co ,,sie nie spodziewal ,, i pie.przyl o ,,stabilnej wyspie .....,, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Po co się ćwoku odzywasz? IP: *.chello.pl 23.10.08, 06:27 Gó... się znasz a skaczesz po forum jak ze sraką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: runk Re: a co na to panowie "eksperci" & politycy? IP: 77.79.229.* 22.10.08, 20:04 O tym dowiemy się za rok ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Złoty osłabł, trwa wyprzedaż obligacji, awers IP: *.sorco.no 21.10.08, 18:31 Czy to nie ci sami wrozbici przewidywali jeszcze miesiac temu ze dolar bedzie po 2 zlote a euro ponizej trzech. Kto im placi za to wrozenie z fusow? Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: Złoty osłabł, trwa wyprzedaż obligacji, awers 21.10.08, 18:39 Szaraczki traca a grube ryby zbijaja fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Złoty osłabł, trwa wyprzedaż obligacji, awers IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:53 Jak to mówią "kiedy na giełdach leje sie krew" to czas kupować akce. Jesli ktoś ma pieniądze do zainwestowanie i zamrożenie na 3-4 lata to za ten czas będzie miał zwrot inwestycji kilkukrotny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert jest cała masa innych bezsensownych giełdowych IP: *.aster.pl 21.10.08, 19:06 "prawd" zupełnie bezużytecznych w zarabianiu pieniędzy (chyba że przy publikacji mądrych "analiz"). Skup się na sprzedawaniu akcji, bo kupować to każdy potrafi. Gdy kupuje to mu się wydaje, że panuje nad sytuacją. Problem zaczyna się potem, bo akcje już ma, ale o panowaniu nad sytuacją już mowy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: jest cała masa innych bezsensownych giełdowyc IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:10 "Skup się na sprzedawaniu akcji, bo kupować to każdy potrafi. " Akcje sprzedałem już dość dawno temu bo nie jestem jednym z tych co uważają, że jak giełda rośnie od trzech lat to będzie rosnąć jeszcze przez kolejne pięć. A do kupowania zabiorę się za kilkanaście tygodni jak będę mieć wolne środki; takie ceny jak mają teraz niektóre spółki to prawdziwa promocja... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nick Re: jest cała masa innych bezsensownych giełdowyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:57 A ja nie kupię, bo uważam, że jeżeli dotychczas akcje rosły przez trzy lata, to teraz przez następne trzy będą spadać, a w każdym razie nie będą rosły. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek hi,hi lepiej kupic walute i zarobic 25% w 2 tygodn 21.10.08, 20:33 a akcje za 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alfa Re: hi,hi lepiej kupic walute i zarobic 25% w 2 t IP: *.globalconnect.pl 22.10.08, 09:12 Jeśli jesteś taki pewien tego 25% w dwa tygodnie graj na foreksie. Przy dźwigni x100 zarobisz 2500% Albo tyle stracisz jak będziesz miał pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: hi,hi lepiej kupic walute i zarobic 25% w 2 t 22.10.08, 11:00 Dobiczek przyglądam się dokładnie wszystkim twoim wypocinom i mam pytanie - jak obliczyłeś te swoje 25%? Piszesz wyżej w tym wątku że kupiłeś usd po 2,55. Nawet jeśli przyjąć że usd stoi teraz po 2,9 to wychodzi że jesteś +13,7% do przodu. Możesz wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: hi,hi lepiej kupic walute i zarobic 25% w 2 t 22.10.08, 14:09 A i jeszczze jedno: pamiętaj że sprzedając dolary nie dostaniesz za nie tyle ile ci sie wydaje: niby jest 2,94 ale nikt nie odkupi od ciebie usd za tą cenę - realnie dostaniesz za dolara 2,82. Więc twój "zysk" stopniał z 25% do hmmm...7-8%? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na rynku... 21.10.08, 18:40 ciekawe ,ten slaby dolar w dalszym ciagu jest waluta # 1 na swiecie.ci ktorzy sprzedali dolary tanio kilka miesiecy temu napewno sa zdenerwowani. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:57 "ci ktorzy sprzedali dolary tanio kilka miesiecy temu napewno sa zdenerwowani." Są sami sobie winni. Takie rzeczy w gospodarce się dzieją i najwięcej tracą ci, którzy sprzedają gdy jest tanio (bo myślą, że będzie spadać w nieskończoność) i kupują gdy jest drogo (bo myślą, że będzie rosnąć w nieskończoność). Jak jeszcze waluty pójdą trochę w górę to będziemy mieli wysyp leszczy, którzy zaczną przewalutowywać swoje kredyty zaciągnięte po kursie 20-30% niższym (czyli sami sobie zwiększą ten kredyt o jakieś ładne kilkadziesiąt tysięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn 21.10.08, 19:33 Prawdziwa masakra rozpocznie sie w czasie masowego przewalutowywania. Ta masa zlotowek zatka rynek, frank moze nawet dojdzie chwilowo do 5 zl! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert a ja bez kozery powiem że może dojść do stufki IP: *.aster.pl 21.10.08, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: a ja bez kozery powiem że może dojść do stufk 21.10.08, 19:45 Brawo! A moze jakies argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marsmann Re: a ja bez kozery powiem że może dojść do stufk IP: 85.128.109.* 21.10.08, 20:17 xp17 napisał: > Brawo! A moze jakies argumenty? Zobacz sobie jaki polska ma bilans handlowy zagr. ( ile miliardów dolarów rocznie deficytu ) i to od kilku lat ! Kurs złotówki rósł tylko dlatego, że był systematyczny napływ kapitału zagr. a polskie psie banki nie chciały trzymać waluty, wolały złotówki. Teraz napływ walut się nie tylko skończył ( bo poco inwest. zagr. mają "inwest." w pl, skoro u siebie ( np. w USA ) mogą kupić akcje za pół darmo), ale zaczął się odpływ inwestycji ... tyle, że okazało się ( a to dopiero początek ), ze król jest nagi - polskie banki nie mają waluty ( za którą wcześniej sprzedały złotówki ). Król jest nagi, bańka walutowa zaczyna pękać - dlatego waluty szybują do góry ( dzisiaj USD o ponad 10 gr.= ca. 5%), bo jest ich brak. A Polska potrzebuje też walut na ; ropę, gaz, surowce, spłaty kredytów,...itd. Skąd je brać, skoro ich nie ma ? A zagraniczniaki uciekają, kupujac walutę za kazdą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn IP: 83.143.98.* 21.10.08, 20:04 "frank moze nawet dojdzie chwilowo do 5 zl! :)" Taaa a słońce wstanie na zachodzie a zejdzie na wschodzie. Co niektórzy tu chyba trochę nie wytrzymują... Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn 21.10.08, 20:20 Nie mam kredytu, nie musze na szczescie. wali mnie kurs walut, wiec nie szarpia mna namietnosci :) Jestem po prostu realista! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn IP: *.isp.broadviewnet.net 21.10.08, 20:50 nikt nie sprzedawal, wszyscy kupywali Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Mam pomysł na super-biznes na te czasy! 21.10.08, 18:42 Sprzedaż pampersów na telefon z ekspresowym dowiezieniem! Bo teraz każdy, kto ma kredyt we frankach i spojrzy na tablicę notowań to się normalnie posra w gacie :DD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Mam pomysł na super-biznes na te czasy! IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:02 Ja brałem kredyt jak CHF był po 2,75 i przez kilka lat płaciłem kilkaset złotych miesięcznie mniej raty niż jakbym brał kredyt w PLN Więc uwierz mi kolego jestem duuuużo do przodu i nawet jak sobie frank dobije do 3 złotych i się utrzyma na tym poziomie przez dwa lata (co jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne) to i tak jestem sporo od przodu. A potem jak to bywa w gospodarce trend się odwróci i znowu w ciągu roku złotówka się bardzo wzmocni. Polecam przeanalizować tabelę kursów z ostatnich 6-7 lat.. Pozdrawiam tych co nie srają w gacie tylko dzielnie mieszkają z teściami w M3 Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyck Uhm. 21.10.08, 19:52 A co bedzie jak frank dobije do 6 zlotych i sie utrzyma na tym poziomie przez rok ? A pozniej pojdzie do 10 PLN ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aleks Re: Uhm. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:26 Słyszałeś o czymś takim jak przewalutowanie? Jeeezu co za głąb... Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyck A JAKZE 22.10.08, 15:25 Gość portalu: aleks napisał(a): > Słyszałeś o czymś takim jak przewalutowanie? Jeeezu co za głąb... A slyszales juz o tym, ze wiekszosc bankow NIE przewalutowuje juz z CHF na PLN? Jak ci sie wydaje, dlaczego? Zadwzon, popytaj, bo sam na pewno nic nie wymyslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Runk Re: A JAKZE IP: 77.79.229.* 22.10.08, 20:00 Pomyliłeś się, nie przewalutowuje z PLN na CHF (spore jest zainteresowanie ruchem w tą stronę). Brak płynności Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyck Re: A JAKZE 23.10.08, 16:04 Gość portalu: Runk napisał(a): > Pomyliłeś się, nie przewalutowuje z PLN na CHF (spore jest > zainteresowanie ruchem w tą stronę). Brak płynności Raczej brak zdolnosci- kredytowej. Ludzie, przewlautowyjacy dzis z PLN na CHF zapewne znajduja sie w szptalu( psychiatrycznym) wiec sa ubezwasnowolnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: Mam pomysł na super-biznes na te czasy! IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 22.10.08, 03:40 zazdroszcze Ci pewnosci siebie.Polska doluje i to bardzo, zyla przez 4 lata znacznie ponad stan i teraz zato zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duckbuster Re: Mam pomysł na super-biznes na te czasy! IP: *.gprs.plus.pl 21.10.08, 19:33 Masz rację - sytuacja jest dla kredytobiorców "frankowych" stresująca. Nie rozumiem jednego - dlaczego się z tego cieszysz? Kolejny prawdziwy Polak-katolik? Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyck Re: Mam pomysł na super-biznes na te czasy! 21.10.08, 19:53 Nie. Cieszy sie, bo na rynek trafia za bezcen mieszkania po tych ktorych wywala na bruk. I on sobie wtedy kupi cos bardzo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Cieszę się, że otworzę intratny biznes 21.10.08, 20:49 Gość portalu: duckbuster napisał(a): > ...dlaczego się z tego cieszysz? ... Cieszę się, że otworzę intratny biznes. Do "fanatycka". Rozumiem, że dopiero jak Frank przekroczy grubo 3zł, to wówczas będzie potrzebna pielucha? Poczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: troll Złoty osłabł, trwa wyprzedaż obligacji, awersja.. IP: *.zen.co.uk 21.10.08, 18:42 O ciesze sie ze mnie ktos usluchal i zamienil oszczednosci na walute, gratuluje. No to teraz mozemy obstawiac kursy na nowy rok 2009 wg. mnie: frank 3.40, funt 6.80, dolar 4.10, euro hmm euro ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOD SAVE THE QUEEN uu kolego IP: *.tktelekom.pl 22.10.08, 09:21 spory wrost GBP przewidujesz ! czyzby przyslowiowy zmywak pod manczesterem ? to ja ci powiem tak: co z tego ze chf poszedl w gore 1) sporo jeszcz pojsc musial by zebym stracil to co zarobilem na spadkach jego w ostatnich 3 latach 2)jesli pojdzie znacznie to podniose po porstu czynsz wynajmu, co juz widac ze sie dzieje 3) mam jeszcze wolnej gotowki na tyle zeby dobra polowe kredytu splacic, wlasnie w GBP ale jak zapewne widzisz gbp o 0.7% a chf o 1.3% poszedl dzis rano. God save the queen ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam uwaga dla leszczy IP: 83.143.98.* 21.10.08, 18:47 W styczniu 2002 euro kosztowało niewiele pona 3,50; później zaczeło rosnąć aby po listopadzie 2003 osiągnąc poziom ponad 4,60 PLN. Najgorzej na tym wyszli ci, którzy w momencie gwałtownego wzrostu kupowali waluty lub przewalutowywali kredyty bo półtora roku później euro znowu spadło poniżej 4,00 PLN Jeśli jeszcze nie kupowałeś waluty lub nie zmieniłeś kredytu na złotówkowy to pomyśl czy warto to zrobić. Być może jeszcze zdążysz a być może za dwa lata się okaże, że straciłeś sporo gotówki bo po prostu spanikowałeś... :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: troll Re: uwaga dla leszczy IP: *.zen.co.uk 21.10.08, 18:59 A tak pamietam 2003 i 04 sprzedawalem funty za 6.80 i i kupilem mieszkania w Kraku po 3000m2 tak pamietam, i wiesz co glownie przez to ze polska opuznila przyjecie euro ta historia sie powtorzy, teraz jestem juz tego pewny Powodzenia w zarzadzaniu finansami wlasnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na rynku... IP: *.toya.net.pl 21.10.08, 18:47 to do jasnej cholery jak to jest? kryzys podobno jest na zachodzie więc jak to możliwe że ich waluta się umacnia? przecież na zdrowy rozsądek powinna lecieć na łeb na szyję Spekulantów trzeba chyba zidentyfikować i przykładnie rozstrzelać :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:07 kryzys podobno jest na zachodzie więc jak to możliwe że ich waluta się umacnia? 1. Na Zachodzie potrzebują gotówki więc pozbywają się "papierów" z naszego regionu 2.Szkodzi nam to, że jesteśmy w jednym regionie z takimi krkrajami jka Rosja, Ukraina, Węgry. Jak u nich źle to inwestorzy z zagranicy automatycznie wycofują się również z naszego rynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gęś 3. Zaniechania z czasów panowania Kaczek IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.08, 17:10 Dlaczego nie ma ma paniki na Słowacji? No, dlaczego? Na tej samej Słowacji, co do której wydawało się 10 lat temu, że może stać się drugą Białorusią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Złoty najtańszy od 1,5 roku. Wyprzedaż na ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:40 a to jest tak, że zachód w tej chwili wycofuje się ze spekulacji w Polsce. Węgry dostały już po dupie bo są malutkie. Przy okazji nas też obrzygali. Hedge wycofują się od nas bo giełda leci, jak się wycofują znaczy sprzedają złotówki i odkupują dolary. .... Sytuacja może się zmienić po wyborach w USA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trener to do jasnej cholery jak to jest? do xxx IP: *.washdc.east.verizon.net 22.10.08, 04:39 >kryzys podobno jest na zachodzie więc jak to możliwe że ich waluta >się umacnia? >przecież na zdrowy rozsądek powinna lecieć na łeb na szyję Bo to widzisz,lepszy pijany Gorgon od trzezwego Ostafinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trener to do jasnej cholery jak to jest? do xxx IP: *.washdc.east.verizon.net 22.10.08, 04:39 >kryzys podobno jest na zachodzie więc jak to możliwe że ich waluta >się umacnia? >przecież na zdrowy rozsądek powinna lecieć na łeb na szyję Bo to widzisz,lepszy pijany Gorgon od trzezwego Ostafinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trener to do jasnej cholery jak to jest? do xxx IP: *.washdc.east.verizon.net 22.10.08, 04:42 >kryzys podobno jest na zachodzie więc jak to możliwe że ich waluta >się umacnia? >przecież na zdrowy rozsądek powinna lecieć na łeb na szyję Bo to widzisz,lepszy pijany Gorgon od trzezwego Ostafinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziutek Jedni placza a inni sie bogaca IP: *.pg.com 21.10.08, 18:47 Coz, dolar za 3.5 PLN mi sie podoba. Moje dochody w przeliczeniu na PLN juz wzrosly o 80tys PLN rocznie od dolka w okolicach 2 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert wszyscy znaffcy już widzą dolara po 3-3,50 a więc IP: *.aster.pl 21.10.08, 18:52 szykuje się koniec osłabiania złotówki. Jak gawiedź w lecie liczyła dolce po złotówce, to właśnie dolar zawrócił na ręcznym i zaczął zapieprzać do góry. Teraz wszyscy już się oblizują widząć 3 z przodu, chyba najpierw zobaczą 2,40:) Pamiętajcie chłopcy, że waszym gadaniem, sami zakończyliście wzrosty - to wasza wina he he:) Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: wszyscy znaffcy już widzą dolara po 3-3,50 a 21.10.08, 18:58 wiecie jaka jest prawda ? prawda jest taka ze spekulanci nie mają gdzie zarabiac więc maja taki plan . Pospekulują na osłabienie złotego -napompują bańkę a potem zaczna sprzedawać złotego drogo i kupią tanie akcje . Oni dobrze wiedzą ze wejdziemy do euro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert to ca nagryzmoliłaś nie ma logicznej spójności IP: *.aster.pl 21.10.08, 19:02 spróbuj jeszcze raz, bo taka "prawda" to "g... prawda" he he:) Co oznacza zwrot "oni wiedzą, że wejdziemy do euro"? A ktoś nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: to ca nagryzmoliłaś nie ma logicznej spójnośc 21.10.08, 19:06 a co nie ma logicznej spójności ? co spójnością jest twój wywód ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bogaty Bogaci z Zachodu nigdy nie zaakceptują silnej PLN IP: *.chello.pl 21.10.08, 19:08 Nie miejcie złudzeń, że bogaci z Zachodu będą zadowoleni z silnego Złotego w momencie przejścia Polski na Euro. Jasna sprawa, że Złoty zostanie przez nich osłabiony. Nowych milionerów z Polski im nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam tak samo mędrcy Syjonu IP: 83.143.98.* 21.10.08, 19:13 Oni już podobni moczą mace w krwi chrześcijan i stawiaja kabałe. Znaczy to ni mniej, ni więcej tylko euro po 5 złotych w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Bogaci z Zachodu nigdy nie zaakceptują silnej 21.10.08, 19:18 Niewiele rozumiesz więc sie lepiej nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bogaty Jesteś nazbyt niecierpliwy. IP: *.chello.pl 21.10.08, 19:25 Przekonasz się, tylko bądź cierpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś