Gość: Goldenbaum IP: 213.77.28.* 10.02.09, 13:43 Dmuchamy kolejny balonik. Kupujcie ludzie złoto! Taniej nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ll W bankach skończyły się sztabki złota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:45 Jedna banka sie skonczyla i juz kolejna ludziska dmuchaja... az sie okaze ze cena zlota powinna byc 650 a nie ponad 900... naiwniacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruchy kruszec Szkoda ,że będą go wkrótce konfiskować tak jak w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 14:02 USA w latach 30 . Odpowiedz Link Zgłoś
frusto W bankach skończyły się sztabki złota 10.02.09, 14:04 To zalezy od tego DLACZEGO sie kupuje zloto. W celach spekulacyjnych, jako polise ubezpieczeniowa? Bo chcemy zarobic, czy bo boimy sie kolapsu systemu papierowego pieniadza? Realnie, zloto jest wciaz tanie i wciaz jest pole do wzrostow. Ja kupowalem jednak nie po to, by zarobic, ale po to, by w razie hiperinflacji albo kolapsu ZUSu/whatever zostalo mi choc malenka czastka majatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf dobra uwaga IP: *.paylane.park.gdynia.pl 10.02.09, 16:15 To podobnie jak z cenami mieszkan/domow. Jesli np kupilem mieszkanie za 300tys zl, to dla mnie jest tyle warte, bo kupilem je zeby w nim mieszkac. Natomiast dla banku jest ono warte tyle ile cena mkw * wielkosc mojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus w bankach skończyły się sztabki złota a indian IP: *.dynamic.mnet-online.de 10.02.09, 14:04 jak nie bylo tak nie ma teraz choc wiadomo jak powstaly te banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc W bankach skończyły się sztabki złota IP: *.astral.lodz.pl 10.02.09, 14:17 Kto teraz nie kupi złota, przegra życie ! Odpowiedz Link Zgłoś
patman No, czas się przekwalifikować na alchemika 10.02.09, 14:19 Wzięcie złota z takiego źródła będzie spore, co widać na załączonym obrazku - alchemicy od finansów już pokazali, jak ekstrementy, zwane potocznie g**********em, można zamienić w pieniądz. Szkoda tylko, że ten pieniądz niezbyt długo utrzymał swój stan, i z powrotem zamienił się w kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASDF Re: W bankach skończyły się sztabki złota IP: 87.105.189.* 10.02.09, 14:51 Niby balon , ale zarobilem 50% w pol roku. A wtedy( pol roku temu) tez forumowi specjalisci pisali, ze to musi peknac. Pekna i to niedlugo amerykanskie obligacje, zloto da jeszcze niezle zarobic. A swoja droga to za uncjowa monete moge sie utrzymac przez jakis czas teraz, moglbym w starozytnym Rzymie i w kazdym innym mozliwym kraju w kazdej epoce. Beda mogly to zrobic rowniez moje dzieci i wnuki. Czy mozna to powiedziec o papierowym pieniadzu? Co do banki, to czy popyt na szalupy na Titanicu tez nazwalibyscie owczym pedem i banka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golum Re: W bankach skończyły się sztabki złota IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.02.09, 15:17 Jeśli kupiłeś złoto pół roku temu to rzeczywiście zarobiłeś, ale kupowanie złota dzisiaj to delikatnie mówiąc nieporozumienie. Przykładowo na początku września moneta z bielikiem o masie 1 uncji kosztowała w NBP ok. 2200 zł, dziś ta sama moneta kosztuje ok. 3600 - wzrost o ok. 60 %. Na skutek wzrostu kursy złota i wzrostu kursu dolara cena złota w złotówkach stała się jakaś kosmiczna i kupowanie "na górce" nie jest zbyt mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kigf Re: W bankach skończyły się sztabki złota IP: 62.69.217.* 10.02.09, 15:26 A jak mądre będzie obserwowanie uncji za 36 000pln? Mądre to jest posiadanie przynajmniej 5% majątku w złocie. Szczególnie tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golum Re: W bankach skończyły się sztabki złota IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.02.09, 15:55 Oczywiście, że warto mieć część majątku w złocie. Nie bardzo rozumiem co chciałeś/aś przekazać w zdaniu: "A jak mądre będzie obserwowanie uncji za 36 000pln?" Jeśli prognozujesz wzrost ceny złota w pln o 1000 % to proponuje kupno całego wagonu złota dzisiaj i to jak najszybciej, a potem wizytę u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgh Re: W bankach skończyły się sztabki złota IP: 62.69.217.* 10.02.09, 18:53 A więc mój psychiatra na wizje druku karteczek z główkami i cyferkami bez ograniczeń (wiesz, mam takie jazdy że jakiś ben, paulson,helikoptery ,widze wyspy stabilności ,oazy spokoju gdzieś w europie wschodniej)zaleca jakieś uncje ..... A może mały eksperymencik -wpłacisz 3600pln na lokate(tylko nie w islandii) a ja 1 uncję w szwajcarii na lat ...no właśnie Informacja też bywa dezinformacją Nie chcę się z tobą "droczyć" ,albowiem nadciąga konkretny syf i ostatnie co nam potrzeba to waśnie-pax między chrześcijany i kup złoto;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w geście Tak . Pisali ,że dolar padnie a zarobiłem krocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:42 na tej walucie w ciągu paru miesięcy . Tak to jest jak się niesłucha forumowych i telewizyjnych anali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Sa dwa rodzaje kupcow na zloto IP: *.nyc.res.rr.com 10.02.09, 16:07 Rozne badania wskazuja ze inwestorzy caly czas zloto skupuja ale konsumenci caly czas sprzedaja. Dotyczy to konsumentow w krajach zachodnich, ktorzy byc moze zadluzeni sa przycisnieci do muru i sprzedaja t.zw. srebra rodowe czyli zloto na zlom.W Indiach i innych krajach rozwijajacych sie konsumenci sa w posiadaniu olbrzymich ilosci zlota i ciekawe co oni z tym beda robic.Dla inwestorow kupowanie zlota to jest swego rodzaju polisa ubezpieczeniowa i lokuja w zloto nie wiecej niz 5% majatku i to tylko niektorzy z nich.Dlatego ze konsumenci sprzedaja a napewno nie kupuja cenie zlota trudno bedzie w najblizszym czasie przejsc 920 dol za uncje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armenex Re: Sa dwa rodzaje kupcow na zloto IP: *.chello.pl 12.02.09, 01:37 w tej chwili jest juz 936 dolcow 'and counting' forumowa madralo. oczywiscie ze mozliwe sa chwilowe wahania ale w dluzszej perspektywie idzie w gore. USA drukuja dolaryw chorych ilosciach, baza monetarna stanow w ciagu roku sie podwoi, dolar bedzie coraz mniej warty, wiec szlachetne kruszce beda drozec i drozec. z reszta zawsze tak bylo - w okresie kryzysu/bessy zloto wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś