Gość: wejher... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 21:43 ach Ci francuzi..';} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tutuś Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.espol.com.pl 25.11.03, 21:44 Powinni zablokować idea ta co chwila przysyła jekieś bzdurne reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.aster.pl / 10.69.7.* 25.11.03, 21:45 Żabojady, ale czego się po nich spodziewać. Ja nie wiem jaki ma związek najdroższa polska sieć ze spamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GURU Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.76.classcom.pl 25.11.03, 21:47 Związek ma prosty!! Żabojady Poprostu chca kasy i to wszytko!! a co do Idei to nie wysyłaja tego zagarnice tylko do swoich użyszkodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabojad Nie tylko Francuski SFR, ale i Wlosi itd... IP: 156.24.231.* 26.11.03, 10:58 Ktos tu sie widze troche pozno obodzil z takimi wiadomosciami, bo sms sa zablokowane juz od dawna do Francuskich operatorow i to nie tylko z Plus GSM (do Orange dochodza tylko z Idei np). A poza tym nie tylko we Francji tak jest, ale i we Wloszech np. co jais czas sa problemy. Zreszta nie tylko tam Polscy operatozy sa zablokowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norweg Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:46 No ale co to za sensacja. Ja z jednej z norweskich sieci (TeleNor) nie mogłem wysyłać SMS'ów do Polski. Oczywiście tylko na Plusa. Dzwonić można było, ale to chyba nie to samo co SMS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QamcA Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:48 Ja juz mam tego dosc... po raz kolejny zachod z premedytacja utrudnia nam zycie... czy jeszcze komus blokuja smsy? Albo ciekawe z jakimi kosztami wiaze sie taka umowa smsowa... Chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baggio Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: 82.139.13.* 25.11.03, 21:57 Co prawda to prawda.Wiem że to subiektywna opinia ale utwierdziłem się w tym że nie lubię żabojadów.Oni zawsze wszystko wspak.Ale z drugiej strony co się dziwić ekonomia na pierwszym miejscu i koniec.Tak jest i będzie.Ostatnio nie miałem kontaktu z włoskim TIM-em.Powód podobny do omawianego.Tylko co ma wspólnego mój SMS do bliskiej osoby ze spamem reklamowym,poza tym to kolejne bzdury, ponieważ spamy są rozsyłane tylko do własnych abonentów, w tej formie jakiej jest to poruszane.Dlaczego ja nie dostaję reklam żabskiego żarcia z paryskiej knajpy?Przez te pierdoły osoby nie mają kontaktu ze sobą.Pozdrówka dla wszystkich SMS-owiczów bez granic.Kłaniam się Baggio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulgator Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.fornet.waw.pl 25.11.03, 22:05 a Polkomtel sam rozsyla spam aby podniesc ruch w sieci i swoje wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.ecscontrols.com 25.11.03, 22:12 wybic Francuzow co do nogi i bedzie spokoj w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwa2@gazeta.pl to jak wysłać SMSa z PLUSA do SFR?? IP: *.eu.org 25.11.03, 22:27 czy może da się przez sieć? Plus ma darmową bramkę SMSową i wysyłanie emaili wprost na tel. Inne poslkie sieci tej drugiej usługi nia mają, a SFR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Te z telefonu tez blokuja IP: *.adsl.proxad.net 25.11.03, 22:53 wszystkie blokuje i SFR oi Orange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Też rewelacja, tak było zawsze! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 22:37 Przecież tak było od początku. Dotyczy to wszystkich polskich operatorów. Co więcej, operatorzy francuscy blokują wzajemnie ruch SMS pomiędzy swoimi sieciami w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eropa ORANGE BLOKUJE I PLUSA I ERE IP: *.adsl.proxad.net 25.11.03, 22:52 Mieszkam we Francji i na siec Orange moga przychodzic tylko SMSy z Idei, Plus i Era sa zablokowane: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andymel Re: ORANGE BLOKUJE I PLUSA I ERE IP: *.adsl.proxad.net 25.11.03, 23:55 tez mieszkamy we Francji i sprawa nie jest nowa Niezupelnie to prawda....z Ery juz dochodza, tylko ze wysylane z Norwegii.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P 25.11.03, 22:55 Po francusku SMS nazywa sie texto! ( oni zawsze chca zeby bylo inaczej niz wszedzie tzn nie po angielsku :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europa Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.adsl.proxad.net 25.11.03, 22:57 pitolicie hipolicie, we Fracji kazdy mowi sms a nie texto ani curiel na email, ta sa wymysly biorokratow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.acn.waw.pl 25.11.03, 23:23 Też mi odkrycie. Od kiedy pamiętam na SFR nie dochodziły SMSy z polskich sieci - z wyjątkiem Idei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: froggy Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.vline.pl 26.11.03, 00:46 Ten akurat problem występuje od kilku lat. SFR po prostu blokuje wszystkie SMS-y z zagranicy mimo ważnych umów z innymi operatorami. Spotkałem się z tym 2 lata temu. SFR pobiera pieniądze za wysłanie SMS-a do Polski, i operator krajowy go dostacza, ale SMS wysłany z Polski, za którego pieniądze dostaje rodzimy operator nie jest przez SFR obsługiwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Whoy najwiekszy spam w europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 01:20 nazywa sie Chirac - Monsieur Spam Chirac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: PAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.11.03, 03:31 PAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PAN KLUSKA NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Roman!Roman!DOSTEP DO INTERNETU ZA DARMO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Spamy w modzie! IP: *.adsl.proxad.net 26.11.03, 09:06 To jest ostatnio jakas mania! Wszyscy operatorzy wszystkiego chronia swoich uzytkownikow przed spamem! Mieszkam we Francji ale specjalnie zachowalismy niemiecka komorke, wlasnie ze wzgledu na smsy! A co najlepsze w SFR mowia, ze umowa jest i nie ma problemu! I ze nie wiedza, czemu nie dochoda smsy z Polski (z Plusa!) Na Orange dochodza tylko z francuskich komorek albo z Idei! A ostatnio wirtualna polska mnie powiadomila (po 3 tygodniach dyskutowania z niemrawym Contact Center WP ktore nie rozumialo o co chodzi), ze moje maile z yahoo nie sa dostarczane do moich znajomych majacych konta mailowe na wp, bo yahoo jest na "czarnej liscie spamowej"! Ten swiat niedlugo schowa sie sam przed soba! Odpowiedz Link Zgłoś
cubasz czy ktos zna miejsce w internecie 26.11.03, 10:10 czy ktos zna miejsce w internecie z ktorego mozna wyslac sms do francuskiego operatora 681 (to chyba Bouygues Télécom). i czy ktos wie dlaczego sms-y wysylane z francji rozbijaja sie na kilka mniejszych (zamiast 160 znakow maja kilkanascie i placi sie za 3 sms zamias za jeden) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik21 Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P IP: *.siec.dzialdowo.com.pl / 192.168.3.* 26.11.03, 10:20 moim zdaniem dobrze francuzi robia ale nie potrzebnie osrazu blokuja sms powinni pierw dac jakies ostrzezenie a nie odrazu blokada ja na miejscu PLUS-a zrobil bym dokladnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol "...ochronę naszych abonamentów przed spamem" IP: 195.20.110.* 26.11.03, 10:40 hmm... a od kiedy to abonamenty trzeba chronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evva Chyba SIEĆ a nie SIECI? IP: *.nestle.pl 26.11.03, 11:04 Khem. Litrówka sie to nazywa :> Odpowiedz Link Zgłoś
yann75 Re: Francuska sieci komórkowa SFR blokuje SMS-y P 27.11.03, 17:27 Nie jest to żadna nowość, sytuacja opisana w informacji ma miejsce już od conajmniej 2 lat. SMSy z sieci SFR docieraja do Plusa natomiast w druga strone nie. Do SFR docieraja natomiast SMSy z sieci Idea. Co jest o tyle dziwne, że udziałowcem zarówno SFR jak i Plus GSM jest vodafone. Ani BOK Plusa, ani service Client SFR nie byly w stanie udzielic mi odpowiedzi dlaczego taka sytuacja ma miejsce. Odpowiedz brzmiala nie da sie bo nie, i ze pracuja nad tym aby to sie stalo mozliwe. Z sieci Bouygues Telecom nie dochodza żadne SMSy do Polski ani z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś