zbigniew1000 31.03.09, 00:24 Produkty jakościowe cienkie w stosunku do cen... Bez sentymentów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyte11 Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. 31.03.09, 08:40 Najlepsze miejsca w miastach. Ciekawe komu zależało żeby zlikwidować tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż 31.03.09, 09:10 Którą firmę? Kto coś likwiduje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4krzych1 tak działają "młode dynamiczne" nygusy biznesowe! IP: *.aster.pl 31.03.09, 09:33 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LK Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 15:50 ALE CHDZIE REDACHROŻE CHDZIE .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Myślę że to spisek kosmitów do spółki z cyklistami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:40 Co gorsza, widziano ich jak mieli na sobie murarskie fartuszki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: realista Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: 212.160.130.* 31.03.09, 11:15 nie gadaj głupot, ja mysle że liczyli po cichu że KDT poleci od poczatku roku i sie wybiją przy braku konkurencji...a tu niespodzianka bo KDT sie jeszcze trzyma i nie dali rady.....bo sprzedają taki sam badziew tylko drożej.....zostaną tylko Złote Tarasy z dużymy udziałami ITI....mówi wam to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karol Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 16:40 taka krotka wypowiedz ale tyle bredni, to mi daje prawie pewnosc, ze pisal ja fan 4 rp i pis :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.vc.shawcable.net 31.03.09, 19:06 Faktycznie, kapitalna strategia, szczegolnie dla Galerii Centrum w Lublinie. KDT ulokowane w oddalonej o 200km Warszawie byly przecierz jej glownym konkurentem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prospero To co zrobiom teraz wszystkie "galerianki"? IP: 72.14.174.* 01.04.09, 18:13 Na dworce kolejowe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swan brak parkingu rozłozył ten biznes... IP: *.ipartners.pl 31.03.09, 15:42 już nie pamietam kiedy ostatni raz u nich byłem właśnie ze względu na brak parkingu.... I wszystko jedno kto te domy towarowe przejmie to i tak zbankrutuje z powodu braku możliwości pozostawienia samochodu gdzieś blisko sklepu bo ludzie nie mają ochoty ganiać w drodze do swojego auta po okolicznych ulicach będąc obładowani zakupami.... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż 31.03.09, 09:19 Hm, powoli zaczynam wierzyc ze rzeczywiscie istnieja jakies prawa ekonomii! I ze ta bezdenna glupota produkowania luksusowych sklepow dla nikogo, i budowania megacentrow handlowych po to zeby co weekend zapelnialy sie tlumami zwiedzajacych je rodzin (co zakrawa na najgorsze porownania) powoli zaczyna zdychac. I mam nadzieje ze ekonomia dotrze tez do innych tego typu sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fuzz Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: 217.153.140.* 31.03.09, 09:50 Taaa... ja też tęsknie do swojskich GSów, gdzie mozna było kupić mydło Jeleń, gumiaki i deko czerstwy chleb. Oj, to były czasy maniek_ok, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: realista Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: 212.160.130.* 31.03.09, 11:16 w prawa ekonomii to ja uwierze jak padnie taki GMOK albo ZT...heheh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.chello.pl 01.04.09, 17:02 akurat w Galerii Centrum sprzedawano raczej tansze marki. wiadomo, ze nie sa to ceny jak ze stadionu, ale daleko im tez do "mistrzow marzy" typu Armani itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. 31.03.09, 09:20 Cuda Tuska . By żyło się lepiej i druga Irlandia była. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.03.09, 17:05 Cud to się wydarzy jak wszystkie lenie i obiboki twojego pokroju i pokroju Jarosława K. emigrują w końcu na Kubę i Białoruś i pozwolą uczciwym Polakom żyć i pracować. I skończy się wreszcie wysysanie soków życiowych przez takie jak wy pijawki wiecznie niezadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LIberał Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: 77.255.249.* 02.07.09, 21:29 Nie masz koleś racji. To wszystko przez kaczystych i pisiorów jak ziobro i inne takie gnojki. Przez 2 lata kradli tylko i tłukli się teczkami. No i mamy rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zibi Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. IP: 62.172.234.* 31.03.09, 09:45 Galeria Centrum to typowy polski biznes- sprzedac towar marnej jakosci po cenie tego z najwyzszej pólki. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż 31.03.09, 09:47 no ,ale jakieś frajestwo toto kupowało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: 213.77.0.* 31.03.09, 10:37 widać nie, i dobrze, bo to było niewiadomo co Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż 31.03.09, 11:17 zbigniew1000 napisał: > Produkty jakościowe cienkie w stosunku do cen... W dodatku (przynajmniej w Krakowie) ciasnota straszna, bo stoisk nawtykane jak na chińskim bazarku zeby wiecej sie nachapać. No to się nachapali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryża małpa Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 12:09 No ja się nie dziwię , szczerze mówiąc. Świat i GC nie kończa sie na Warszawie czy Krakowie. Zmina "zwykłego " sklepu na sklep ekskluzywny w Lublnie, gdzie średnie zarobki to 1 tys - 2 tys. to czytsa glupota. Od dwan GC w Lublinie świeci pustkami i myślę, ze podobni ejest w innych, średnich i mniejszych miastach. Torebeczki za 500 zł...szaliczki za 300 zł... Poza "bogatymi " miastami nikt tego nie kupuje ( boi po co? ). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mayonezz Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.chello.pl 31.03.09, 13:17 PO CO? A tY KUPUJESZ dobrA torebke za 100 zl? ciekawe, daj namiar, wiesz nie kazdy w PL klepie biede z rodzinka na karku, zazdrosc zżera? Odpowiedz Link Zgłoś
col.markos Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż 31.03.09, 21:02 Żeś powiedział co wiedział. I pomyśleć, że takich ludzi jak ty zwracających uwagę na markę i niby jakość się pod nią kryjącą jest coraz więcej. Do czego ten świat zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryża małpa Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 21:51 A co, słoma wychodzi że trzeba ja maskowac torebeczkami? Niekonsumpcyjny tryb życia nie wynika z klepania biedy i zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mietek bo Vistula ledwo dyszy IP: 217.153.178.* 31.03.09, 12:18 ech. GC zanotowała zysk. Minimalny, ale jest! Problemem tej spółki jest to, że jej właścicielem jest Vistula, która jest obecnie golcem i nie ma kasy na utrzymanie takiej działalności. GC jest bardzo dobrym konceptem tylko potrzebna jest stabilna sytuacja finansowa. Podsumowujac mysle, ze Prezes Vistuli (Wojcik) nie spelnil oczekiwan inwestorow i upadlosc GC jest tego swiadectwem. Teraz tylko czekac, az reszta sie posypie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a fe Galeria Centrum złożyła wniosek o upadłość. Akc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:49 Bo prawda jest taka, że świetną, luksusową odzież sprzedaje gównażeria, nie mająca pojęcia o dobrym wychowaniu, o umiejętności sprzedaży nie wspominając. Lat temu kilka miałem przyjemność być obsługiwanym przez człowieka, który zaskoczył mnie niezwykła umiejętnością bycia i wiedzą na temat tego co sprzedaje. Żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi, świetnie doradzał, po prostu majstersztyk. Ostatnio, pamiętając poprzednią wizytę, udałem się tam i zastałem żujących gumę , ignorujących cię małolatów, którzy nawet nie wstali na moje wejście! Z ledwością 'wyciągnąłem' od nich cokolwiek o cenie! PORAŻKA! Na pchlim targu jest lepsza obsługa. Pozdrawiam tego pana z Jagiellońskiej w Szczecinie. Pewnie wyemigrował, skoro jego szefostwo zatrudnia taką niedouczoną i chamska menażerię! Wiedział , że firma długo nie pociągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M. Re: Galeria Centrum złożyła wniosek o upadłość. A IP: *.tieto.com 31.03.09, 14:01 Przecież Galeria w Szczecinie nie jest na Jagiellońskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: petr handlarzy z Pl. Defilad tam przeniesc IP: *.eranet.pl 31.03.09, 13:00 Odpowiedz Link Zgłoś
13xm sprzedawcy z Wroc. już dawno chcieli stamtąd uciec 31.03.09, 13:19 we wrocławskiej Galerii były już takie sprawy, że sprzedawca po prostu uciekał ze sklepu z towarem i pracownikami, bo nie mógł rozwiązać umowy na dzierżawę powiechrzni w Galerii. Właściciel Centrum dał takie stawki czynszu, że trudno sprzedawcom zwyczajnie nie opłacało się tam zostawać! Więc co się dziwić, że teraz Galeria Centrum ma kłopot?..takie są skutki pazerności ಠ_ಠ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xen Re: sprzedawcy z Wroc. już dawno chcieli stamtąd IP: *.chello.pl 31.03.09, 18:29 hehe, miales na mysli ucieczke jednego ze sklepow z galerii na ul.legnickiej ktorej nazwa zaczyna sie na "M" ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: refr Re: sprzedawcy z Wroc. już dawno chcieli stamtąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 20:01 Mylisz Magnolię z Galerią Centrum. Galeria Centrum jest na Świdnickiej (dawny Pedet) a najemcy uciekali z Magnolii na Legnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Windows Vistula też się źle sprzedaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:20 Poczekajmy na nowy OS z Redmond, może uratuje Galerię Centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Windows Vistula też się źle sprzedaje... IP: 130.214.40.* 31.03.09, 16:53 ponoc ma sie zwac Windows Galera ... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kto następny? 31.03.09, 15:08 Stawiam na dewloperów, którzy zamiast zaoszczędzić na prowizji nabijają kasę agencjom nieruchomości. A przecież wystarczy w google wpisać: Nieruchomości na sprzedaż przez właściciela albo bez pośredników i zamieścić ogłoszenie samemu, bez płacenia agentowi, który zrobi to samo za kilkanaście tysięcy złotych. Internet to potęga. www.google.pl/search?hl=pl&q=Nieruchomo%C5%9Bci+na+sprzeda%C5%BC+przez+w%C5%82a%C5%9Bciciela&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mleko Galeria Centrum złożyła wniosek o upadłość. Akc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 18:28 Grupa Eastbridge dobrze wiedziala co robi sprzedajac to Wolczance... he he... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: felixd Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:14 Było wiadomo, że tak będzie. W Szczenie już dawno temu napisano, że w pomieszczeniach Galerii będzie bank. Wiadomo, że majątek od syndyka można kupić za psie pieniądze. Za kilka lat wartość nieruchomości będzie bardzo znaczna i to w Euro. Następne cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio tylko garnitury vistuli były ok reszta bez pomysłu 31.03.09, 21:06 dziwię się\ dlaczego tak późno? jak się weszło do takiego sklepu to pierwsze co się rzucało w oczy to ogromne przestrzenie, puste, i trochę stojaków z nieciekawymi ubraniami, trochę butów bez rewelacji i przede wszystkim brak klientów. Ta sieć nie miała pomysłu na fashion biznes. Jedyne co dobre tam mieli to wysoka jakośc garniturów vistuli, ale to\ za mało na sukces takiej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: tylko garnitury vistuli były ok reszta bez po 31.03.09, 21:26 Też mnie to specjalnie nie dziwi. Ceny przyprawiające niekiedy o ból głowy,ciuchy nieciekawe raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. IP: *.acn.waw.pl 31.03.09, 23:44 czytam te wszystkie posty i czasem nie wierze, ludziska, wypowiadacie sie nie znając tematu i nie majac wiedzy. co prawda kilka osób ma racje ale wiekszość nie. jestem pracownikiem galerii centrum i wiem co sie w firmie dzieje i działo od dawna, prawda jest faktyvznie taka ze wine za sytuację ponosi vistula i jej sposób zarządzania spółką GC. muszę Wam powiedzieć ze prawie wszystkie (wyjatek to jakieś 2 sklepy) sklepy GC przynosza zyski i są rentowne, tyle ze te zyski przejmowała vistula pokrywając swój kredyt a zapominając i zobowiązaniach GC. mam nadzieję ze sąd wyda wyrok pozwalajacy na dalsza działalność i dojdzie do układu z wierzycielami lub znajdzie się inwestor... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 10:10 Niestety wyrok zapadł, ale na lepsze nic się nie zmieniło. Długi zaciągnięte przez Vistulę nadal spłaca Galeria. W lipcu i sierpniu 2009 Fortis Bank ściągnął z konta Galerii ponad 7 mln zł, mimo że po ogłoszeniu wyroku wszystkie wierzytelności GC powinny wejść do masy upadłościowej i być przedmiotem postępowania układowego. Tak się dzieje w przypadku pozostałych wierzycieli ale widać Fortis ma jakieś specjalne względy. Ciekawe, czy Fortis Bank działa w porozumieniu z zarządem Vistula Group? Jeśli tak, to porozumienie to godzi w żywotne interesy Galerii Centrum a także w interesy pozostałych wierzycieli. Szkoda, bo te pieniądze pomogłyby przetrwać spółce (mogłby zostać wykorzystane na zakup towaru). Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Galerie czyli spółki zależna od idiotów!.. 01.04.09, 04:41 Zle zaprojektowany dojazd / wyjazd, zle rozmieszczone parkingi, zle oswietlenie, zla klimatyzacja czy wentylacja! Kompletne poronienie. Zburzyc na koszt firmy ubezpieczeniowej i zbudowac od nowa! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złożył.. IP: *.toya.net.pl 01.04.09, 21:55 Galerie Centrum wykończyły również karty rabatowe które wydawali. Kilkadziesiąt osób miało karty rabatowe 50%. Zarząd spółki powinien odpowiedzieć za niegospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: d7d Re: Galeria Centrum, spółka zależna Vistuli, złoż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:14 > Galerie Centrum wykończyły również karty rabatowe które wydawali. > Kilkadziesiąt osób miało karty rabatowe 50%. chyba pomyłka z tym 50%? , może 5-15% ale nie 50% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KIKA GC IP: 94.254.200.* 05.11.09, 12:06 prac0walam w GC i nikomu nie zycze takiej pracy to prawdziwy oboz pracy na MARSZALKOWSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś