Dodaj do ulubionych

Wydawcy idą na wojnę

IP: 91.189.25.* 29.04.09, 09:02
Nawet sama gazeta łamie prawa autorskie ostatnio w artykule spisanym ze strony
NASA widniało źródło gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mala mi Wydawcy idą na wojnę IP: *.chello.pl 29.04.09, 09:06

fajnie!

Czy ta nowo powstala organizacja bedzie tez dbac o wydawcow on line, ktorzy
      notorycznie sa obrabiani z tresci?
    • Gość: mn Cytowanie brzmi logicznie i uczciwie IP: *.centertel.pl 29.04.09, 09:08
      To o wiele bardziej pożyteczne działania dla wszystkich stron, niż wojna
      wyniszczająca...

---

marcinnowak.eu
    • Gość: Kolos Wydawcy idą na wojnę IP: *.acn.waw.pl 29.04.09, 09:10
      Pozycjonerzy koniec cytowania artykułów w Waszych skryptach Rss.
      Przecież to Wy kopiujecie wszystko z Gazet

Forum Pozycjonerów
      • billy.the.kid Re: Wydawcy idą na wojnę 29.04.09, 09:14
        przez kilka lat był se internet. śmieszne hasełka-globalna wioska.
        pomalutku się beDzie kończyc-KASA,KASA,KASA.
    • Gość: Witek Wydawcy idą na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:25
      A czy ci wydawcy nie kopiują części treści z serwisów internetowych radia itp.
      W jaki do cholery sposób ktoś może określić kto i co skopiowała i od kogo. Czy
      dziennikarz pracujący dla PAP nie przegląda internetu nie czyta innych gazet nie
      ogląda telewizji żeby potem znaleźć temat na swój artykuł.
      Przypomnijcie sobie jak często czytacie gazety i nieudolnie okrojone w nich
      artykuły które to są niby tworem dziennikarzy pracujących dla tychże gazet.
      • Gość: dd Re: Wydawcy idą na wojnę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:33
        nie będą cytowani - zginą
        np. takiego springera to mi nie zal
        • lukaszet Re: Wydawcy idą na wojnę 29.04.09, 09:48
          Sądząc po poziomie jaki od jakiegoś czasu prezentuje Dziennik, można wnioskować, że Springer poczynił ostre cięcia. Podejrzewam, że jedna ekipa tworzy teraz Fakt jak i Dziennik.
    • Gość: jacek dziennikarzom nic się nie należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 10:32
      Dobre wynagrodzenie jest za dobrą pracę. A oni serwują nam taki
      chłam, że tylko za darmo można go zaakceptować. Dlatego też nie
      kupuję gazeta papierowych. A tak na marginesie, to czy można ufać
      komuś, kto nawet we własnym interesie nie potrafi się bezbłędnie
      wysłowić? Na przyklad: podobno powołana spółka to Journalism Online
      LCC. Wydaje się dziwne, bo zwykle są to LLC = Limited Liability
      Company. Sproste zapytanie w wyszukiwarce i mamy odpowiedź: Vadim
      (znowu) dał ciała. Skoro chce dawać ciała, niech to robi za darmo,
      bo ciała takiej jakości nie da się sprzedać za pieniądze.
    • 4v dinozaury. 29.04.09, 10:58
      są tacy sami jak dinozaury. spasieni, przedpotopowi, czują się silni.
      i tak samo nie są wieczni. ich czas się kończy, podobnie jak grubasów
      fonograficznych.

a zresztą... ja to bym nawet chciał, by te śmieciowe wiadomości były dostępne
      tylko w tych gó...anych pisemkach dla idiotów. najważniejsze informacje będą
      niezależne, bo jest jeszcze coś takiego jak agencje prasowe i relacje naocznych
      świadków.

a to, że jakaś aktorka tańczyła na koncercie, to niech będzie na wyłączność
      debilnych pisemek. wali mnie to.
    • Gość: come on dyktatura ciołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 11:18
      Już musimy płacić za CO2, które wydychamy, a teraz grupa podstajennych
      cwaniaczków chce nas zmusić do płacenia za przeglądanie tego debilnego chłamu,
      który produkują i powielają. Oni kompletnie nie kleją czym jest Internet i na
      czym on polega. Kontent - czyli cokolwiek nie jest żadną wartością.
    • Gość: delber Trudno odmówić im racji IP: *.ericsson.net 29.04.09, 11:30
      Wkładają w to pracę i pieniądze a potem ktoś za darmochę to bierze.
      • Gość: heh A jak się ma do tego Gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 12:01
        Wszystkie wiadomości o F1 przepisują z F1.com albo Formula1.pl. Tłumaczenia są
        dosłowne, a nie mają na to podpisanej żadnej umowy. Najczęściej
        pseudo-dziennikarz-z-gazety przepisuje część z innej strony, dodaje troche
        swojego bełkotu na podstawie poprzednich artykułow, powtarza do tego to o czym
        pisał już 200 razy i tyle. Na końcu ustawia do tego 8 debilnych tytułów które
        pokazują się na zmianę, żeby ktoś kto czytał ten news przeczytał go jeszcze raz,
        bo gazeta wezmie za to dodatkową kase, bo do panelu będzie się to liczyć.

Pf!
        • Gość: Sasza z portala Re: A jak się ma do tego Gazeta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 12:06
          Ostatnio widziałem jak Gazeta pisząc tekst do opinii wykorzystała w tekście
          kilkanaście wypowiedzi różnych osób - nie podała źródła napisała "powiedział
          dziennikarzom".

I co z tym zamierzacie zrobić?
          • Gość: balajanek Taaaaa.... IP: 82.132.136.* 29.04.09, 12:23
            ....właśnie powołałem "cytaty.com.pl.eu" proszę gazetę.pl o zapłatę za każdy
            post na waszym forum po 0,99PLZ a jak nie to pójdę do sądu.
      • raf-ber Re: Trudno odmówić im racji 29.04.09, 22:57
        Rozumiem ze jeśli jestem właścicielem portalu jakiegoś tam i kupie od GW jakąś
        informacje/artykuł ze zgodą na cytowanie to dostane coś w zamian... na przykład
        odszkodowanie , gdy treści zawarte będą nieścisłe bądź całkowicie mijać się z
        prawdą? Jeśli tak, to ja chętnie kupie wszystkie informacje w GW na ten rok. :-)
    • Gość: Słoń... Wydawcy idą na wojnę IP: 94.42.84.* 29.04.09, 12:28
      Wojna zaczęła się już dawno i ma różne oblicza, są słonie, pasożyty i hieny w
      internecie...
      Tekst
      linka

Tekst
      linka
    • aekielski Gazety idą na wojnę 29.04.09, 15:39
      Tylko to nam pozostało,że się wy...ć możem śmiało.Nikt nikogo nie zmusza do
      publikowania informacji w internecie.Informacje te przemieszczają się w
      powietrzu,a o ile się oriętuję powietrza jeszcze nie sprywatyzowano.
    • gsb Dzięki tej wymianie gazety zyskują najwięcej 29.04.09, 16:46
      takie mam wrażenie. zbadanie jakiegoś tematu to kilka kliknięć w googlach. nie
      ma co tego blokować. powinno się tylko pilnować żeby kolejni publikujący
      umieszczali poprawnie nazwę źródła.

• elsby Magiel 29.04.09, 16:48
      żyłą złota!!
    • Gość: GPW Infostrefa Gazety idą na wojnę IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.09, 17:02
      OK. A np. informacje na serwisie GPW Infostrefa są informacjami PAP i tam pisze, że są one darmowe. Ale co to znaczy? Czy można je wykorzystać bez "twórczego" przerabiania.
    • Gość: łysy Gazety idą na wojnę IP: *.dialog.net.pl 29.04.09, 17:50
      We łbach się już popiepszyło niektórym !!!, czy ktoś wreszcie (nawet siłą) powstrzyma ten chory bełkot prawo-autorski ?!. Żygać się chce od coraz to nowych pomysłów co jest nielegalne. Wypiepszać z internetu w takim razie jak wam ktoś podbiera. Żeby was szlag z tymi waszymi pomysłami na wyciąganie ze wszystkiego pieniędzy, jeszcze chwila i nie będzie można nawet powtórzyć komuś żadnej informacji, ani opowiedzieć filmu żeby nie trzeba było płacić !!!. Niedługo wysr... się nie będzie mógł człowiek żeby nie zostać piratem. Mam nadzieję że niebawem problem sam się rozwiąże - boleśnie dla opie...czy z różnych kancelarii i tym podobnych "ciężko" pracujących przybytków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka