koralowa 04.07.10, 20:03 `.Od razu zacznę, że ja się nie zgadzam.No, ale zobaczymy czy jego obietnice się spełnią. A wy co sądzicie ? Za kim byliście ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_twilight Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:08 Zgadzam się! Bronek górą! ) Odpowiedz Link Zgłoś
ania55888 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:11 nie zgadza się nic nie zrobi dla naszej polski chodz i tak to nic nie zmieni będzie słuchał Tuska i tyle Kaczynski jakby wygrał to by się oczy im otworzyły z dumy ja się nie zgadzam i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
dirtssa Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 22:27 ja się zgadzam! a Ty ania55888 jeśli jesteś taką wielką patriotką, to proszę pisz 'Polskę' z wielkiej litery. A Pan Kaczyński był już przy władzy, przypominam Ci i nic nie zrobił. Jakoś mi się oczy wtedy nie otworzyły z dumy. Tyle co pamiętam z tamtych lat to mnóstwo afer i mundurki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:45 dirtssa napisał(a): > ja się zgadzam! > a Ty ania55888 jeśli jesteś taką wielką patriotką, to proszę pisz 'Polsk > ę' z wielkiej litery. > A Pan Kaczyński był już przy władzy, przypominam Ci i nic nie zrobił. Jakoś mi > się oczy > wtedy nie otworzyły z dumy. Tyle co pamiętam z tamtych lat to mnóstwo afer i mu > ndurki. > pozdrawiam zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
kotka369 Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie sie 05.07.10, 12:40 I bardzo dobrze , ze On został prezydentem , bo co Kaczyński wie , nie ma żony ani dzieci , nic nie wie o rodzinie , i nic by nie zrobił dla Polski , A za Kaczyńskim były tylko te stare babcie , bo on je omotał przez radio maryja , i ja sie ciesze ze Komorowski został prezydentem . Odpowiedz Link Zgłoś
chipsxd Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:59 kotka369 napisał(a): > I bardzo dobrze , ze On został prezydentem , bo co Kaczyński wie , nie ma żony > ani dzieci , nic nie wie o rodzinie , i nic by nie zrobił dla Polski , A za > Kaczyńskim były tylko te stare babcie , bo on je omotał przez radio maryja , i > ja sie ciesze ze Komorowski został prezydentem . Akurat moja babcia głosowała na Komorowskiego ;D Nie zgadzam się z Tobą,bo nie rozumiem co ma do rządzenia krajem liczba dzieci lub czy ma się żonę czy nie .To jego prywatna sprawa i nie powinniśmy Mu się pchać w Jego życie z butami Odpowiedz Link Zgłoś
razorlina moim skromnym zdaniem obydwoje są beznadziejni... 05.07.10, 13:03 Żaden z nich nie powinien wejść na stołek prezydenta.... Odpowiedz Link Zgłoś
sunsaki Re: moim skromnym zdaniem obydwoje są beznadziejn 11.07.10, 10:28 razorlina napisał(a): > Żaden z nich nie powinien wejść na stołek prezydenta.... O tak masz całkowitą racje, chociaż z dwojga złego Komorowski jest lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
lola5588 Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 16:26 JA NIE CHCĘ KOMORAAAA!!!!!!!!!!!!!!! DAJCIE MI TU KACZYŃSKIEGO, ON MA KULTURĘ I KLASĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
kingella24 Wolę być moherem, niż Tuska frajerem :P 05.07.10, 18:33 a skoro Bronek wygrał, to Tusek nim sobie porządzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_parasolka ehh 05.07.10, 20:44 do loli5588 hahaha kaczyński klasę? facepalm. po tym, jak wykorzystał śmierć swojego brata w kampanii wyborczej? nie no, faktycznie KLASA generalnie większość z nas i tak nie zna się na polityce, i mówi, że woli komorowskiego/kaczyńskiego bo jej/jego rodzice na niego głosowali, ale nikt nie ma żadnych konkretnych argumentów czemu popiera któregoś z kandydatów Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 Re: ehh 11.07.10, 10:18 z jednej strony masz rację co do tego ostatniego akapitu a z drugiej nie do końca się z tym zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 11.07.10, 10:09 sorry, ale o mundurkach to raczej on nie decydował ja jestem za Kaczyńskim i tyle szkoda że przegrał, ale oczywiście większośc ma odmienne zdanie no cóż każdy może miec własne Odpowiedz Link Zgłoś
maryse1819 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:50 dirtssa napisał(a): > ja się zgadzam! > a Ty ania55888 jeśli jesteś taką wielką patriotką, to proszę pisz 'Polsk > ę' z wielkiej litery. > A Pan Kaczyński był już przy władzy, przypominam Ci i nic nie zrobił. Jakoś mi > się oczy > wtedy nie otworzyły z dumy. Tyle co pamiętam z tamtych lat to mnóstwo afer i mu > ndurki. > pozdrawiam zgadzam się z tobą... a my mundurki dalej mamy x.x Odpowiedz Link Zgłoś
em_asia Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 11:38 Pan Jarosław Kaczyński nie był prezydentem lecz premierem, a to są całkiem odmienne funkcje. Wcale nie było dużo afer. Nie pamiętasz jak były zmniejszone podatki? Chyba słychasz wybiórczo wiadomości na ten temat... Co do mundurków to był pomysł Pana ministra Giertycha i w sumie to dobrze było z tymi mundurkami. Teraz popatrz co Pani Hall robi z maturą...A Pani Kopacz i ministerstwo zdrowia?! Taraz jak P. Komorowski bd prezydentem to szpitale będą całkowicie sprywatyzowane. Więc jak chcesz płacić za każdą witytę w szpitalu, nawet jeśli to wypadek, to proszę bardzo. więc lepiej najpierw zastanowić się a potem wyrażać własne zdanie i opinię... Odpowiedz Link Zgłoś
ilovemyself Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:40 em_asia napisał(a): > Pan Jarosław Kaczyński nie był prezydentem lecz premierem, a to są całkiem odmi > enne > funkcje. Wcale nie było dużo afer. Nie pamiętasz jak były zmniejszone podatki? > Chyba > słychasz wybiórczo wiadomości na ten temat... > Co do mundurków to był pomysł Pana ministra Giertycha i w sumie to dobrze było > z tymi > mundurkami. Teraz popatrz co Pani Hall robi z maturą...A Pani Kopacz i minister > stwo > zdrowia?! Taraz jak P. Komorowski bd prezydentem to szpitale będą całkowicie > sprywatyzowane. Więc jak chcesz płacić za każdą witytę w szpitalu, nawet jeśli > to > wypadek, to proszę bardzo. > więc lepiej najpierw zastanowić się a potem wyrażać własne zdanie i opinię... Właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
fikusik23 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 11.07.10, 11:59 ja tam od początku byłam za Kaczyńskim. Bo jego ideologia wobec państwa była 2x lepsza i bardziej realna do spełnienia niż Komorowskiego. Jednak każdy ma swoje zdanie i może się wyrażać nim gdzie chce . Zwrócę jedną uwagę czy to jest Komorowski czy nawet by był Kaczyński to i tak obietnice które oni składają nie są dokładnie spełnione bądź wgl. zapominają o nich.Teraz jedno zdanie na temat naszego prezydenta i odnośnie do Was Chcieliście tak bardzo Komorowskiego na prezydenta to zobaczymy czy wytrzymacie 60 min na lekcji jestem w 100% pewna , że nie da cie rady. Jeszcze a pro po nie których wypowiedzi które tu są przeczytajcie sobie je 2x i zastanówcie się , pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dirtssa Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 14:09 em_asia napisał(a): > Pan Jarosław Kaczyński nie był prezydentem lecz premierem, a to są całkiem odmi > enne > funkcje. Wcale nie było dużo afer. Nie pamiętasz jak były zmniejszone podatki? > Chyba > słychasz wybiórczo wiadomości na ten temat... > Co do mundurków to był pomysł Pana ministra Giertycha i w sumie to dobrze było > z tymi > mundurkami. Teraz popatrz co Pani Hall robi z maturą...A Pani Kopacz i minister > stwo > zdrowia?! Taraz jak P. Komorowski bd prezydentem to szpitale będą całkowicie > sprywatyzowane. Więc jak chcesz płacić za każdą witytę w szpitalu, nawet jeśli > to > wypadek, to proszę bardzo. > więc lepiej najpierw zastanowić się a potem wyrażać własne zdanie i opinię... Tak, były zmniejszone podatki. Zgadzam się. Co do mundurków. Był to pomysł ministra edukacji, lecz cały tamtejszy rząd był za tym, w tym elektorat PiSu. A co takiego Pani Hall 'robi z maturą'? Że matematyka jest przedmiotem obowiązkowym? A Pani Kopacz? Jako jedyni w Europie nie wydaliśmy milionów w błoto przez te szczopionki. A prywatyzacja? Większości ludzi odrazu się źle kojarzy, a nie tak powinno być. Szpitale bd zależne od państwa. Będzie to poprostu trochę inaczej działać niż dotychczas. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
em_asia Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 17:07 dirtssa napisał(a): > Tak, były zmniejszone podatki. Zgadzam się. > Co do mundurków. Był to pomysł ministra edukacji, lecz cały tamtejszy rząd był > za tym, > w tym elektorat PiSu. > A co takiego Pani Hall 'robi z maturą'? Że matematyka jest przedmiotem obowiązk > owym? > A Pani Kopacz? Jako jedyni w Europie nie wydaliśmy milionów w błoto przez te > szczopionki. A prywatyzacja? Większości ludzi od razu się źle kojarzy, a nie tak > powinno > być. Szpitale bd zależne od państwa. Będzie to po prostu trochę inaczej działać > niż > dotychczas. > pozdrawiam co do matury to nie chodzi mi o matematykę, bo to akurat dobry pomysł. w tym roku sprawdził się, bo test był banalny. raczej chodzi mi o to,że jeżeli chcesz zdawać przedmiot w zakresie rozszerzonym to rano zdajesz podstawy, a po południu rozszerzony. czy to nie jest głupota?! to chyba oczywiście,że zdając program rozszerzony musisz umieć podstawy. a co ze sprawą zdawania przedmiotów dodatkowych? Jeśli chcesz pisać to tylko rozszerzone. to jest wypowiedź Pana Konstantego Radziwiłła szefa naczelnej izby lekarskie z 15 lipca 2008 roku: "Choć lekarze uchodzą za liberałów, pomysł przekształcenia w spółki jest dla nas zbyt radykalny. Tak liberalnego systemu nie ma nigdzie na świecie. To nie jest dobry kierunek. Nie wiem, czemu ma służyć prywatyzowanie np. stacji krwiodawstwa czy ZOZ w więzieniach. W podobnym tonie wypowiadała się <Solidarność>, pielęgniarki i przedstawiciele stowarzyszeń pacjentów". Co do wypowiedzi niektórych osób na tym forum. Może i mam 16 lat ale trochę się na polityce znam. Owszem moi rodzice głosowali na P. Kaczyńskiego, ale to nie ma większego wpływu na moje poglądy... o tym, aby całkowicie przekreślić w mojej głowie P. Komorowskiego zdecydowała sprawa in vitro. Jest za in vitro bo jest za życiem? Czy on słyszał co mówił?! Chyba ten Pan nie wie na czym polega in vitro. Przecież podczas stosowania tej metody umiera kilkoro ludzi. Bo dla mnie zarodek to człowiek. Wiele osób na tym forum wypowiada się źle na temat stanowiska Kościoła w Państwie. wg mnie podążają one ślepo jak ćmy do światła. Bo religia dominująca w Polsce to rzymsko-katolicyzm. Chcieliśmy demokracji to ją mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 14:41 Moja babcia i tata od lat chodzą do prywatnego okulisty i jeszcze ani razu grosza nie zapłacili...... wszystko refunduje państw. Jak szpital jest zadłużony na kilka milionów to co ma zrobić? Chyba lepsza prywatyzacja niż zamknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
oluchna Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 13:00 Droga dirtssa o mundurkach nie decydował Kaczyński lecz Giertych ! Ja byłam za Kaczyńskim , gdyż Pan Komorowski strzelił tyle gaf w telewizji , że aż śmiać mi się chce ( analfabeta ) . W Polsce będzie tak jak w Rosji , premier będzie rządził za prezydenta . I dobrze , niech PO pokaże przez rok na co ich stać , jak powinie się im rączka już nigdy im tego nie zapomnimy .Oi martwią się tylko o biznesmenów. Pan Komorowski nie jest moim PREZYDENTEM . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 14:50 Żeby przeszła jakaś ustawa musi być większość w sejmie, więc Giertych sam zadecydować nie mógł, on był jedynie pomysłodawcą. A przepraszam Lechem kto rządził jak nie Jaruś? Lepsze przejęzyczenia niż kłamstwa jak w przypadku kaczki. A tu masz definicje analfabetyzmu bo widzę, że nie wiesz co to jest. Analfabetyzm - brak umiejętności pisania i czytania oraz wykonywania czterech podstawowych działań matematycznych u osób dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka983 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 13:02 ja się nie zgadzam jaki to będzie prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
alis155 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 18:51 jaa się cieszeeeeee ! Odpowiedz Link Zgłoś
natuniaxd Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:14 ja chciałam żeby żądził J.Kaczyński on by coą zmienił a do Bronisława Komrowskiego nie jestem przekonana Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja2591 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 15:33 tak zgadzam sie, nie chce zeby kaczyński był prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
tyskacleo Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:41 Tak jasne... a niby gdyby Kaczyński był prezydentem to by wszystkie obietnice spenił? Nie sądze...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zakochanawsobie Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:48 Obaj kandydaci mi nie pasują juz tyle lat są w polityce i nic nie zrobili . Bronek tyle naobiecywał a moge sie założyc ze nawet palcem nie kiwne żeby było lepiej ... On dostanie dużo kasy i zamieszka w Białym Domu a my zostaniemy w cieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
donia2107 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 14:01 Ja też się nie zgadzam chciałam żeby wygrał Kaczyński moja mama głosowała na niego :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
olcik021 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 06.07.10, 21:55 Dokładnie. Ja tak samo uważam. To tylko puste obietnice, które i tak nie zostaną spełnione... Niedoczekanie nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
tequierox333 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 14:44 bu , też się nie zgadzam .. , jeszcze zobaczymy czy to co obiecał było fikcyjne czy naprawdę będzie chciał coś zrobić dla Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
ms.vamp Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 15:30 zaal z bronka, on jest straszny poobiecywal jak tusk a nic nie zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 16:16 Nie chce żeby był prezydentem.. ;'( Jeszcze sprzeda nas żyd jeden ;-/;-/ NIENAWIDZE CIE KOMOROWSKA ŚWINIO ;-/;-/;-/;-/;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pauula_ Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 18:36 okropnie ze wygrał! nienawidze go, wszystko co powie pan tusk to on to zrobi i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
nora. Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 21:05 Nie. Nie byłam za nim, co prawda za Kaczyńskim też nie byłam , ale on już był lepszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 21:14 . p.Komorowski staral się pomóc np. podczas powodzi. A p. Kaczynski, a ni be , a ni me, a ni kukuryku Odpowiedz Link Zgłoś
ginny Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 07.07.10, 15:10 No cóż, i tak każde z nas jako że sami się polityką w większości nie interesujemy secjalnie powtarzamy to co słyszymy od rodziców lub w telewizji. Ale śmiem stwierdzić, że nie będzie on dobrym prezydentem, jako że nie posiada własnego zdania i kieruje się poleceniami swojego szewa (tudzież Donalda Tuska). Ludzie wybrali go dlatego, że nie jest on osobą, która wywołuje skandale, ale moim skromnym zdaniem lepsze skandale niż brak własnej opinii. To nawet dosyć zabawne jaki on potrafi być przymulony Odpowiedz Link Zgłoś
rybka10 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 11:29 tez sie zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
zozool15lol Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 20:49 Jak najbardziej się zgadzam! Kilka miesięcy minęło od śmierci Lecha Kaczyńskiego a Jarosław już kandyduje na PREZYDENTA! Jestem ZA KOmorowskim ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zozola Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:05 Ja byłam za Komorowskim!Jupii,wygrał! Odpowiedz Link Zgłoś
natalus49 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:08 tak Bronek gora a dlaczego kaczyński miał zarobic na smierci brata???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaajdzianka Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 13:52 niee nie zgadzam sie . eh Odpowiedz Link Zgłoś
anlaufm Bronek górą! :--) 05.07.10, 11:33 ja się zgadzam, sądzę, że będzie lepszy niż p. Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
magda17145 Re: Zgadzam się! Bronek górą! :) 05.07.10, 11:36 Ja też się zgadzam .;pp Odpowiedz Link Zgłoś
women3 Re: Zgadzam się! Bronek górą! :) 05.07.10, 12:11 Jak ten wasz Bronek jest góra to pamiętajcie , że stamtąd się tylko już spada , a tak naprawdę pogadamy za 500 dni .Wszystkiego najlepszego życzę .Mi nic nie obiecał , bo jestem bezrobotna , mieszkam na wsi , i nie jestem ubezpieczona w krusie . W jego kampanii czułam sie bardzo osamotniona a , żyć dalej trzeba .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ticklemepatt chyba OSZalałyście :D 05.07.10, 13:41 Wiecie co? Czytam niektóre wypowiedzi ( nie wszystkie, oceniam źle wiec czil ) i niedobrze mi się robi. A najśmieszniejsze jest to, że czasem wypowiadają się tutaj dzieci poniżej 12 roku życia A więc .. Komorowski jedyne co zrobi to nas wszystkich okradnie , a na obietnicach się skończy teraz wszystko będzie sprywatyzowane, i nawet jeżeli coś nam się stanie i wybierzemy się do szpitala trzeba będzie za to płacić, a dam sobie uciąć rękę, że nie wszystkie z was ( popierające komora ) mają na tyle kasy, by wszystko opłacać no może wasi rodzice, bo wy na pewno. Wtedy się będę śmiać, bo ja nie mam takich problemów. Wiecie? Już wasze wielkie pojęcie widać po tym jak napisałyście, że Kaczyński wprowadził mundurki , ha - idiotki , to był pan giertych ( nie będzie z dużej, bo do takich śmieci nie mam szacunku ) i co wy możecie wiedzieć, kto zrobił więcej dla kraju? Media tylko mydlą oczy i negatywnie nastawiają do Kaczyńskiego, bo najczęściej są za korupcją i tymi innymi gównami . Niebo spada, niebo spada ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: chyba OSZalałyście :D 05.07.10, 15:02 Po poziomie Twojej wypowiedzi od razu widać, za kim jesteś...... I nie same dzieci, ja jestem pełnoletnia i już pracuję. A jak ktoś ma 12 lat to nie może mieć własnego zdania? I jakbyś czasem włączył(a) telewizja to byś wiedział(a), że Komorowski wcale nie jest za prywatyzacją. A jedyna stacja, którą ktoś rządzi to TVP i wiadomo kto nią rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mayalice Re: chyba OSZalałyście :D 05.07.10, 16:27 Jakbyś włączyła telewizję i posłuchała uważniej, tobyś widziała że media (TVP, TVP Info) popierają w większości Kaczyńskiego.To samo z kościołem, co jest straszne i przykre. Poczytaj ,,Nasz Dziennik", tam to już na pewno dobrego słowa o Komorowskim nie napiszą. Co do mundurków tak jak ktoś już wcześniej pisał, Giertych sam ich nie wprowadził, pomysł poparł PIS. Niektórzy wyborcy pana Jarosława (nie mówię że wszyscy!) są tak zawistni że aż przykro na to patrzeć ;/. Dajmy na to jak dzwonią do Szkła Kontaktowego i wieszają psy na każdym kto ma inne poglądy. A teraz przynajmniej będzie trochę spokojniej, bo o ile pan Lech miał w sobie trochę pokory, o tyle pan Jarek jej nie posiada. Dlatego cieszę się że wygrał Bronek ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
syll1401 kaczyniak? buahah!! Komorowski taak ! 06.07.10, 08:58 moim zdaniem kaczyniak jest do dupy , ale to już mówiłam ^^ on sie nie nadaje na prezydenta ! skoro powiedział , że bd kontynuował prace brata , to ja dziękuje za takiego prezydenta -_-" jego brat nic nie robił tylko stroił fochy na Tuska , dodatkowo pis wymyślił historyjke o dziadku tuska , a tusk to dobry kolega Komorowskiego i przez tą ciekawą opowieść wiele osób woli kaczyniaka... żal !!!!!!!! kaczyński też dużo obiecuje , a nic z tego nie bd .. ; | NIECH ON LEPIEJ SIEDZI ZE SWOJĄ STARĄ I KOTEM !!!! ; D. Odpowiedz Link Zgłoś
rogue96 Re: kaczyniak? buahah!! Komorowski taak ! 07.07.10, 18:29 Po pierwsze : jego matka jest ciężko chora i leży w szpitalu (lepiej zamij się swoją STARĄ) Po drugie: nie znasz Kaczyńskiego i nie masz prawa oceniać go tylko po tym co mówią media (rónie dobrze ja mogę powiedzieć,że jesteś do dupy mimo tego,że cię nie znam <wkońcu sama tak zrobiłaś> Po trzecie: zobaczymy co powiesz za mniej więcej pół roku o swoim kochanym Komorowskim (jestem kulturalna więc napiszę jego nazwisko z dużej litery),bo to co obiecywał to kłamstwa. wogóle cała jego kampania opierała się na kłamstwie. Także według mnie ten wybór nie jest dobry dla Polski ! I naprwdę dobrze ci radzę: NASTĘPNYM RAZEM DOBRZE SIĘ ZASTANÓW CO PISZESZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rogue96 Re: kaczyniak? buahah!! Komorowski taak ! 07.07.10, 18:33 syll1401 napisał(a): > moim zdaniem kaczyniak jest do dupy , ale to już mówiłam ^^ > on sie nie nadaje na prezydenta ! skoro powiedział , że bd kontynuował prace br > ata , to ja dziękuje za takiego prezydenta -_-" > jego brat nic nie robił tylko stroił fochy na Tuska , > dodatkowo pis wymyślił historyjke o dziadku tuska , a tusk to dobry kolega Kom > orowskiego > i przez tą ciekawą opowieść wiele osób woli kaczyniaka... żal !!!!!!!! > kaczyński też dużo obiecuje , a nic z tego nie bd .. > ; | > NIECH ON LEPIEJ SIEDZI ZE SWOJĄ STARĄ I KOTEM !!!! > ; D. Po pierwsze : jego matka jest ciężko chora i leży w szpitalu (lepiej zamij się swoją STARĄ) Po drugie: nie znasz Kaczyńskiego i nie masz prawa oceniać go tylko po tym co mówią media (równie dobrze ja mogę powiedzieć,że jesteś do dupy mimo tego,że cię nie znam <w końcu sama tak zrobiłaś> Po trzecie: zobaczymy co powiesz za mniej więcej pół roku o swoim kochanym Komorowskim (jestem kulturalna więc napiszę jego nazwisko z dużej litery),bo to co obiecywał to kłamstwa. Wogóle cała jego kampania opierała się na kłamstwie. Także według mnie ten wybór nie jest dobry dla Polski ! I naprawdę dobrze ci radzę: NASTĘPNYM RAZEM DOBRZE SIĘ ZASTANÓW CO PISZESZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gratka Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 09:59 Ja byłam za Komorowskim i cieszę się, że wygrał. Wiadomo w polityce i Kaczyniak i Komorowski kłamią, bo to nie byłaby polityka xD Ale wolę Bronka, bo Kaczyński pewnie wykorzystuje śmierć brata, by wzbudzić litość. Odpowiedz Link Zgłoś
natuniaxd Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:22 jasne wykorzystuje śmierć brata.A poczuj sie w jego sytyacji jak ty byś stracił/a brata lub siostre co ona była prezydentem albo kimś ważnym to co wykorzystał byś jej śmierć dla głupiego rządzenia.Najpierw pomyśl co ty piszesz a potem pisz. A może on chciał poleciec do katynia i złożyć chołt.... Odpowiedz Link Zgłoś
patrisia Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 11:17 po pierwsze składa się hołd. tak, a wczoraj powiedział, że jego brat z resztą ponieśli "męczeńską śmierć" - według mnie to bylo żałosne. chyba pan JK nie wie czym jest taka śmierć. nie mam pojęcia co ludzie widzą w JK, ja gdybym miała prawo oddania głosu oddałabym go na BK. ale zabrakło mi kilku m-cy. Od BK bije ciepło, wspólnota i jest bardzo sympatyczny i nie jest sztuczny. Potrafi się wypowiedzieć w przeciwiństwie do pana J (om, om,om) dziękuję za uwagę, miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
demcia18 Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:20 ja byłąm za komorowskim . kaczyński tylko wykorzystywał śmierć brata . a te obietnice nie spełnią się na pewno , na tym polega polityka . Odpowiedz Link Zgłoś
anulka11 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 16:06 Ja naprawdę nie rozumiem jak wy możecie myśleć że Jarosław Kaczyński wykorzystuje śmierć brata? A jak wy byście się czuli gdybyście stracili brata czy siostrę? Wy naprawdę nie macie serca? Komorowski nic dla Polski nie zrobi! I to nie on by robił tylko Tusk! na szczęście to tylko rok... zobaczymy co się zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
bella688 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:06 Moim zdaniem Polska nareszcie ma normalnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
milunia_cyrus Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:41 Mnie było właściwie obojętnie kto wygra ale się cieszę bo u władzy był już jeden Kaczyński i nic takiego dla Polski nie zrobił szczególnego (ale ja się nie znam i to tylko moje zdanie). Z jego władzy były tylko chyba mundurki ale to dla nas nie dobre. Teraz pozostaje tylko czekac na efekty władzy Komorowskiego. Wtedy będziecie mówić czy lepiej by było gdyby Kaczyński wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
patrisia Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 11:19 hhaha! też mi się te mundurki przypomniały.. strata pieniędzy była Odpowiedz Link Zgłoś
pysia11 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 11:18 bella688 napisał(a): > Moim zdaniem Polska nareszcie ma normalnego prezydenta. ???????? Czy "normalny" prezydent wali takie teksty jak : "W tamtym roku powódź, w tym roku powódź, więc myślę, że ludzie są przyzwyczajeni, obyci z żywiołem" Czy to jest wypowiedź na miarę normalnego, dobrego prezydenta...... Nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 15:07 wyrywasz słowa z kontekstu .... Odpowiedz Link Zgłoś
julcia284 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:10 ja się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
miley_1600 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 10:59 koralowa napisał(a): > . Ja sie nie zgadzam !! powinien wygrać Kaczyński bo on interesuje sie też biednymi a komorowski tylko bogaczami !! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 15:08 a co takiego zrobił dla tych bogaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
brocha ;/ 05.07.10, 12:14 Noo płatne szpitale itp. ;/ Fest, j atez się z tym nie zgadzam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
paaaty. Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:18 [i]najważniejsze jest, by wybrać mniejsze zło . w tym wypadku mniejszym złem był B. Komorowski .[/i] Odpowiedz Link Zgłoś
xblackxx Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:34 tak na pewno lepiej ja by kaczka została ! Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka94 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 12:46 Ja się nie zgadzam!!! Teraz to dopiero będzie!!! Zobaczycie jak rujnuje POLSKĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tipa xoxoxo 05.07.10, 14:01 wiięc zacznę taak ; Drogie Kotki ! Na wstępie napiszę , że tak jakby nie od nas zależało, kto będzie prezydentem Polski. Bo nasi rodzice głosowali . Ale to nasza krew ! XD Każdy ma prawo do wyboru prezydenta Polski . Więc nie śmiać się KOTKI z innych , bo głosują na kogo chcą. Moi rodzice głosowali na Komorowskiego . {{ ja go nazywam KOMOREM XD hhaaha }} osobiście też byłam za nim , gdyż uważam , że dobrze się sprawdzi w roli Prezydenta , ponieważ już pracował w kancelarii prezydenckiej. I to jest moje skromne zdanie .. : D .. chociaż WSZYSCY obiecują przed . a PO już te obietnice się nie sprawdzają . **** mam nadzieję , że pomogłam .. X D pozdrawiam , {{wasza}} TIPA . Odpowiedz Link Zgłoś
lubiacasiesmiac Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 21:40 ja tam bym wolala zeby jaroslaw byl !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patitka123 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 06.07.10, 08:42 nie.Ja cały czas chciałam żeby wygrał Kaczyński.Teraz niech jeszcze wygrają wybory Parlamentarne to dopiero będzie z Polską.Taka jest prawda.Sprywatyzują służbe zdrowia i tylko bogaci będą mieli prawo sie leczyć.Bezsens.Jak ktoś jest naprawdę biedny że nawet nie stać go na chleb (są tacy bo kilku takich chodzi ze mną do klasy) nie będzie się leczyć.I co to będzie.Chociaż chciałam żeby w I turze wygrał Napieralski i za 5 lat będzie prezydentem czy tam za ileś bo ludzie głosują na tych starych a on ma dopiero 36 lat.Dlatego ja sie nie zgadam z wynikami tych wyborów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ zgadzam się. 04.07.10, 20:08 proszę, bez przeklinania i obrażania siebie nawzajem czy kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
magduusia Ja wolę Komorowskiego, ale różnica to 1,22. 05.07.10, 00:11 Do rana wszystko może się zmienić, jeszcze się okaże, że Kaczyński wygra :[ Ale ja Was nie rozumiem! Bo...co możecie powiedzieć o kandydatach? Macie po 13 - 16 lat. Aż tak Was do polityki ciągnie? Znacie kandydatów czy tylko popieracie tego, na którego głosują rodzice?! --- A tak dla śmiechu; szłam na wybory z mamą i jakiś chłopak krzyczy; Wygra Kaczyński, bo został jeszcze jeden tupolot. No! Tak się uśmiałam... Ale osobiście 9jak go nie lubię) nie życzyłabym mu tego ;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Żal 05.07.10, 10:10 Mam gdzieś kto wygrał ! A wygrał Bronek Marysia Komorowski xDD nie mogę z jego 2 imienia xDD Facet na drugie "Marysia" xDDD Więc Marysia i Jarek są do bani. Najlepiej jakby wygrał Napieralski ! U mnie w I turze wszyscy głosowali na Napieralskiego. Marysia i tak na 100% nie spełni swoich obietnic. I nawet nie rozumiem jego hasła w kampanii "Zgoda buduje" LOL Najlepszy był U 1 Bator TV. " Kto to jest ten Zgoda" A Hanna Gronkiewicz " Zgoda to Bronek" xDD U1 Bator rządzi ! <333 Odpowiedz Link Zgłoś
ooonanaooo Re: Ja wolę Komorowskiego, ale różnica to 1,22. 05.07.10, 12:22 magduusia napisał(a): > Do rana wszystko może się zmienić, jeszcze się okaże, że Kaczyński wygra :[ > Ale ja Was nie rozumiem! Bo...co możecie powiedzieć o kandydatach? Macie po 13 > - 16 lat. Aż tak Was do polityki ciągnie? Znacie kandydatów czy tylko > popieracie tego, na którego głosują rodzice?! > > --- > > A tak dla śmiechu; szłam na wybory z mamą i jakiś chłopak krzyczy; Wygra > Kaczyński, bo został jeszcze jeden tupolot. No! Tak się uśmiałam... Ale > osobiście 9jak go nie lubię) nie życzyłabym mu tego ;]]] Ja się na przykład interesuję polityką i chciałabym iść na prawo. A jest to dziwne,bo wcześniej nie znałam żadnego polityka. Od tej katastrofy pokochałam politykę i mogę godzinami oglądać w TV o polityce. Więc nie którzy ją lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
dagas95 przed chwilką założyłam ten sam wątek.. :| 04.07.10, 20:09 ale tak. zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalynka Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządził... 04.07.10, 20:09 Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci swojego brata bliźniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia25 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 04.07.10, 20:12 magdalynka napisał(a): > Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci > swojego brata bliźniaka... myślę tak somo w końcu on był jego najbliższą rodziną i dobrze że Komorowski wygrał on chodziaż bedzie reprezentował nasz kraj z jakąś postawą osobistą i wyglądem hurrra! Odpowiedz Link Zgłoś
ania55888 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 04.07.10, 20:12 magdalynka napisał(a): > Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci > swojego brata bliźniaka... i co z tego słuchasz tego głupka Tuska i tyle żal Odpowiedz Link Zgłoś
justynamatula Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 04.07.10, 20:16 > Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci > swojego brata bliźniaka... Dlaczego wstyd, przecież on chciał dokończyć dzieło swojego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiath Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 04.07.10, 22:32 No to będziemy mieli przez najbliższe 5 lat ogródek zamiast kraju . Bo będzie nim żądził burak który strzela tylko hasłami bez pokrycia. Mówiąc że powinien się wstydzić tego że w ogóle startuje po śmierci brata ośmieszacie sie totalnie.!! A nie pomyśleliście że chciał aby w Polsce było lepiej i żeby te wszystkie ofiary z pod Smoleńska nie poszły na marne!!??? Ale POlsacy jeszcze nie zmądrzeli. Macie w głowie tylko to co zrobił Lech Kaczyński. A on dla kraju zrobił bardzo dużo. Tylko wy nie potraficie tego objąć rozumem . Przykro mi z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia_123 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 05.07.10, 15:13 Oświeć mnie i napisz co zrobił Lech Kaczyński dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka95 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 04.07.10, 23:28 dokończyc dzieło brata. ? no sory, ale ja tak nie uważam...<br /> <br /> czy branie ludzi na litość za pomocą swojej bratanki (wnuczki L.KACZYŃSKIEGO ) i ustawianie się z nią do zdjęć jest tworzeniem dzieła. ?<br /> <br /> a tak wgl... gdyby ten oto Pan wygrał Polska miałaby mniej ' przyjaciół ' z innych krajów niz ma teraz.....<br /> <br /> Jarosław Kaczyński jest starym kawalerem.... a każdy kawaler szczególnie w takim wieku jest zgrędliwy.... takie jest moje osobiste zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 05.07.10, 10:24 Wydaje mi się ,że Komorowski będzie lepszym prezydentem niż cały ten Kaczyński (Kaczka) . Kaczyński (kaczka) jest okropny ,ponieważ jak on mógł po śmierci swojego brata startować do wyborów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alice_16 Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 05.07.10, 10:58 Tu dobitnie widać jaki masz stosunek do ludzi. "Głupi" Tusk - tak mówią tylko rozgoryczeni, pełni jadu zwolennicy Kaczora, nie mają szacunku do innych, reprezentują niski poziom. Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
caandy Re: Za Komorowskim. Czuję, że będzie dobrze rządz 05.07.10, 11:06 eeee.... a ja to sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 ha ha ha 05.07.10, 11:19 magdalynka napisał(a): > Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci > swojego brata bliźniaka... magdalynka napisał(a): > Kaczyńskiemu powinno być wstyd, że w ogóle startuje w wyborach. I to po śmierci > swojego brata bliźniaka... ale ty masz poglądy ja nie mogę powinno mu byc wstyd?? ciekawe za co? że zdołał się podnieśc po śmierci swojego brata i nie stchórzyłsmile chyba żartujesz ha ha hasciana. kto jest za tym Bronkiem jest po prostu naiwny. oczywiście PiS też nie jest bez winy i też popełniało błędy nawet za Lecha Kaczyńskiego, ale dajcie spokój ciekawe co nam da to PO. Sami oszuści ten cały Bronisław MARIA Komorowski jest taki sam jak ten DONALD Tusk, ulepieni z tej samej gliny i tyle. a i jeszcze jedno po tej katastrofie pod Smoleńskiem ludzie byli za Kaczyńskimi i jak to im nie jest przykro. a teraz obsmarowują Jarosława. tylko tyle powiem że tacy ludzie są po prostu płytcy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: ha ha ha 05.07.10, 14:15 Odnoszę dziwne wrażenie, że większość z was napisała dokładnie to, co usłyszała od rodziców. Właściwie nie ma się co dziwić- trudno o to żeby 13 latki zrozumiały na tyle politykę, żeby mieć swoje zdanie. Powiem wam tylko, że gadka iż Bronek jest prezydentem tylko dla bogatych to bzdura ! Ja się cieszę z wyniku. Choć w pierwszej turze byłam za Korwinem, niestety zdawałam sobie sprawę, że Polska nie jest jeszcze gotowa, żeby go wybrać na prezydenta (ma bardzo skrajne poglądy, jest liberałem). Namawiałam rodziców, jednak nie chceli na niego zagłosować, bo woleli na Bronka, który miał największe szanse na pokonanie Jarosława. W drugiej turze byłam jak najbardziej za Bronkiem, bo uważam że kiedy jedna partia będzie u władzy, nic nie będzie im jej utrudniać (np. w zeszłym roku świętej pamięci prezydent Kaczyński wetował każdą ustawę jaką chciało wprowadzić PO) . Jestem jedynie rozczarowana, że Bronek wygrał tak niewielką przewagą ;/ nie zrozumcie mnie źle ale zawiodłam się na obywatelach ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 Re: ha ha ha 06.07.10, 17:16 jasne ja nie mam 13 lat tyko 14 jakby już. a myślisz ze ja nie dorosłam do tego ciekawe skąd możesz wiedziec jesli mnie nie znasz to że jestem za Jarosławem a nie za tym waszym "wielkim" Bronkiem to nie znaczy że pisze to co usłyszę od rodziców. a i ciekawe dlaczego jesteś zawiedziona obywatelami przecież nie każdy musi byc za Komorowskim Odpowiedz Link Zgłoś
inka13 Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:10 Taaaaaak ! zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_ww Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:11 tak.Bronek jest 1000 razy lepszy od Jarka Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:11 Szczerze, to było do przewidzenia. Cóż, zobaczymy, zobaczymy jak się teraz to wszystko potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:15 nie. teraz to już koniec z Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
selena94 @ blocked_ 04.07.10, 20:42 Popieram Cie w 10000000000000000000000000000000000000000000000000% Odpowiedz Link Zgłoś
laurilla ... 04.07.10, 20:53 Nie.Blocked_ (czy jakoś tak) ma rację.To jest koniec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ bo? 04.07.10, 20:57 i jakiś inny argument, niż 'rządy sprawuje jedna partia' czy 'brzydka prezydentowa'. byłabym wdzięczna. aha, i rzekoma chęć prywatyzacji to kłamstwo. powiedzcie mi coś, czego nie wiem, co zachęciłoby mnie do głosowania na kaczynskiego. i niech mi ktoś wreszcie odpowie, bo rzucacie tylko hasłami, a nikt nie jest w stanie porozmawiać głębiej. moim zdaniem, o czymś to świadczy. ;c Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: bo? 04.07.10, 21:15 jane_ a możesz powiedzieć dlaczego jesteś za Komorowskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: bo? 04.07.10, 21:20 'rzekoma chęć prywatyzacji' to nie kłamstwo. platforma obywatelska w swoim programie opowiada się za prywatyzacją. więc jak to możliwe, że kandydat na prezydenta, jako przedstawiciel i w pewnym sensie 'głos' partii może głosić poglądy sprzeczne z programem? to tylko mydlenie oczu obywatelom, by uzyskać większe poparcie, nic więcej. ach, i zauważ jane_, że ty również nie podajesz konkretnych argumentów. w większości twoich komentarzy czytam tylko o krytyce opowiadających się za kaczyńskim, wg ciebie głównie z litości. ludzie nie są na tyle głupi, jak mogłoby się wydawać, uwierz. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 21:37 ja uważam, że z wyrokiem sądu nie należy dyskutować, a z tego, co przynajmniej mi sie wydaje, po też nieźle prześwietlili w związku z tym. to źle czytałaś, moim zdaniem argumentu 'bierze na litość' używają osoby, które nie mają powiedzieć co innego, choć juz decyzja kaczyńskiego o wzięciu udziału w kampanii była podejrzana. niby to naturalne, brat kontynuuje 'dzieło' brata, musi dbać o kraj, ale lech nie miałby takiego uznania. społeczeństwo, nawet jeśli kaczyński sam nie wypowiadał się zbyt wiele na temat tragedii (a chyba w ostatniej angorze było zdanie, że 'tragedia zmieniła nas wszystkich cośtam cośtam'), odczuło klimat i wykazało się empatią. niestety, wtedy, kiedy trzeba było oceniać bez żadnych uczuć. ja jednak sądzę, że są. jednym, ważnym dla mnie argumentem jest chociażby stanowisko komorowskiego w sprawie in vitro. to, że chce zachować tradycje, ale nie przesadzać z rolą kościoła w kraju. poza tym, o wiele lepiej mi się go słucha. mam do niego większe zaufanie. i moim zdaniem, trzeba dać komuś nowemu szanse. za kaczyńskich wcale nie było nam tak dobrze, jak każdy teraz sądzi. chyba niektórzy o tym zapomnieli. co ważne, nie uważam, że komorowski czy po to idealny wybór. nie. ja jedynie wybieram pomiędzy złem, a większym złem. każdy kandydat ma swoje plusy i minusy. jednak mi bardziej odpowiada pan komorowski. wciąż nie uzyskałam odpowiedzi na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 21:59 ależ nie oto mi chodziło, po prostu chciałam sprowokować Cie do dyskusji i chyba mi sie udało. darzę p. Kaczyńskiego sympatią i szacunkiem, bo zaczynając od początku w swoich spotach wyborczych nie opowiadał o sobie tylko o tym co chciałby zrobi, do czego dąży, a pan komorowski opowiadał o ty, że jest z kresów, że się przeprowadzał, a mnie to wcale nie obchodzi, jak nie ma nic do powiedzenia na temat polityki, to nie powinien obciążać podatników spotami. prezydent pełni funkcje reprezentacyjną a na mnie Kaczyński robi lepsze wrażenie i absolutnie nie chodzi mi to o wygląd, tylko o zachowanie, jest elegancki i nie macha wciąż rękami jak Bronisław. moje poglądy bardziej pokrywają się z poglądami Kaczyńskiego niż komorowskiego, nie wiem czy poje pisanie ma dlaszy sens, ale jeżeli uważasz, że to za mało mogę pisa ć! Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:05 nie przekonasz mnie, jeśli o to chodzi. a kaczyński mlaska do mikrofonu. www.youtube.com/user/BronislawKomorowski#p/u/3/5DdWSVaRBmA wierzysz w zmianę? ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:18 ja nie chcę Cie przekonywać, tylko staram się udowodnić ci, że niektóre uzytkowniczki kotka, mają argumenty, dlaczego są za kaczyńskim ! czy wierzę w zmianą ? jeżeli ta zmiana potrzebna była, do wygrania wyborów,(albo wyrównania wyników) to myślę, że pan Kaczyński byłby w stanie się zmusić do zmiany poglądów, nawet jeżeli tak naprawdę uważa inaczej to dobrze, że dla państwa próbuje się zmienić i robić dobrą minę do złej gry. a filmik niestety się nie odtwarza. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:25 a wierzysz w powrót wojsk z Afganistanu w najbliższym czasie? albo czy uważasz, że to dobrze, że polska przedłużyła kontrakt z Rosją na gaz do 2030 roku, skoro najprawdopodobniej będziemy mieć swój gaz, a co z innymi źródłami ? dlaczego mamy być ograniczeni tylko do jednego źródła ? Odpowiedz Link Zgłoś
dirtssa Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:40 kurczę, sory. Ale my nie mamy wywiertu do tego gazu (jeśli tam wgl jest). To są tylko przypuszczenia. Jeśli jest - to fajnie, jeśli nie - gorzej. Nie mamy go jeszcze 'w garści', to nie możemy nim rozporządzać. A kontraktu z Rosją jeszcze nie ma. Są narazie negocjacje. A to różnica. Sam p. Komorowski mówił to na 1 debacie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:53 juz nie da się nic z tym kontraktem zrobic, a to że Komorowski mówił, że to dopiero negocjacje potwierdza jakim jest krętaczem, a poza tym mieliśmy podpisaną umowę do bodajże 2020 roku na dostawy gazu. a co z norweskim gazem ? Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: nie odwracajcie kota ogonem. 04.07.10, 22:11 "sądy sądami, sprawiedliwość musi być po naszej stronie", że się posłużę takim ciekawym wyrażeniem. polskie prawo jest dziurawe, ale w sumie nie do tego zmierzam. z wyrokami sądu da się dyskutować. to, że akurat nie mam na nie wpływu, nie zmienia stanu rzeczy. nie żywię nienawiści do komorowskiego ani uwielbienia do kaczyńskiego, ale w tym przypadku zgadzam się z kaczyńskim. komorowski miesza i odwraca kota ogonem - po opowiada się za prywatyzacją. jeżeli chodzi o in-vitro, to akurat bardziej wierzyłabym po, choć swoje stanowisko na ten temat określają dość niedokładnie. a pis za dużo wkłada katolicyzmu do polityki. patrząc z drugiej strony - in-vitro nie tyczy się wszystkich ludzi. bardziej interesują mnie finanse, gospodarka. po prywatyzacji nie będzie mnie w pewnym stopniu stać na opiekę zdrowotną. a już płacę duże sumy za wizyty, np. u ortodonty (swoją drogą - mogliby refundować aparaty stałe, przynajmniej u niepełnoletnich). podejrzewam, że sytuacja finansowa mojej rodziny się nie zmieni, a nie zamierzam wydawać kosmicznych kwot na wizytę u dentysty. za kaczyńskich nie było dobrze, ale i za komorowskiego & tuska nie będzie w porządku. jak dla mnie, tutaj nie ma mniejszego i większego zła, obydwaj są porównywalni. Odpowiedz Link Zgłoś
tyskacleo Re: bo? 05.07.10, 10:45 jane_ napisał(a): > i jakiś inny argument, niż 'rządy sprawuje jedna partia' czy 'brzydka prezydent > owa'. byłabym wdzięczna. > > > aha, i rzekoma chęć prywatyzacji to kłamstwo. > > powiedzcie mi coś, czego nie wiem, co zachęciłoby mnie do głosowania na kaczyns > kiego. > i niech mi ktoś wreszcie odpowie, bo rzucacie tylko hasłami, a nikt nie jest w > stanie porozmawiać głębiej. moim zdaniem, o czymś to świadczy. ;c jane ma racje...nie macie konkretnych argumentow, a mówicie ze ten i tamten jest taki i taki. a ja sie pytam: DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: bo? 05.07.10, 12:59 @tyskacleo, zauważ, że jakieś tam argumenty wyżej padły, a samym popieraniem raczej nic nie wnosisz do rozmowy. sama podaj sensowne wyjaśnienie własnego wyboru. ja też mogę się ciebie spytać: DLACZEGO? swoją drogą - komorowski wygra(ł), i to było pewne. teraz, kiedy platforma coś spieprzy, nie będzie już miała kogo obarczyć winą, bo większość władzy należy do po. zobaczymy, jak to się dalej potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokaina123 Ty jestes glupia ??? Za kaczynskim?? 05.07.10, 11:49 Litujesz sie nad nim , czy co ??? Później będziesz żalowac ... Odpowiedz Link Zgłoś
women3 Re: Ty jestes glupia ??? Za kaczynskim?? 05.07.10, 12:13 Kaczyński Wam jeszcze wszystkim pokarze , zdziwicie się mam nadzieję pozytywnie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: Ty jestes glupia ??? Za kaczynskim?? 05.07.10, 13:03 @kokaina123: dziewczyno, ale dałaś popis inteligencji. 'różowy? to beznadziejny kolor! jesteś głupia, jeżeli go lubisz!' - tak brzmią dla mnie twoje sensowne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
brendas TAK ! 05.07.10, 18:46 Ja się ciesze że prezydentem został Komorowski a nie ten głupi Kaczor ! Ale prawda jest taka że ludzie z ze wsi , nie wykształceni głosowali na Kaczyńskiego ! No ale ważne że prezydentem został ktoś kto się do tego nadaje ! Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Np. jak była powódź 05.07.10, 21:13 popieram. p.Komorowski staral się pomóc np. podczas powodzi. A p. Kaczynski, a ni be , a ni me, a ni kukuryku Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:15 Można to było przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sosweetgirl Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 05.07.10, 16:33 Bronek Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:13 no w sumie to tak. nie chciałabym, żeby kot został pierwszą damą ;c Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 04.07.10, 20:14 większe niż jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 04.07.10, 20:32 tak, tak... napisałabym ci coś, ale... Nieważne. Zamilknę. Prezydent nic nie może, dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 04.07.10, 20:35 To po co prezydent ? Żeby ktoś miał satysfakcję z tego, że ma stołek wyższy od wszystkich innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 04.07.10, 20:37 dokładnie. Właśnie po to jest, żeby ładnie wyglądać z żona na bankietach. Pełni funkcję reprezentatywną. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 04.07.10, 20:46 Ehh no to trochę żal to równie dobrze możemy nie mieć prezydenta -_- Ja tam nie lubię ludzi którzy wykorzystują coś takiego żeby się wbić do prasy ehh Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka94 Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 05.07.10, 15:04 no jego żona to jest faktycznie cudowna... lepiej niech ją wyśle na kuracje odchudzającą, albo się z nią nie pokazuje na forum międzynarodowym...,bo teraz to nikt nie powie , że POLKI to piękne kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
ania4474 Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 05.07.10, 16:43 Jeżeli prezydent nic nie może to dlaczego PO mówi że Lech im nie dawał rządzić, przecież prezydent nic nie robi, prawda? A ja ci powiem że nie prawda. Teraz kiedy PO ma prezydenta po swojej stronie spiepr*ą cały kraj, ponieważ ich nie obchodzi naród. Dbają tylko o siebie. Są zakłamani i potrafią tylko kraść i jeszcze sprawić aby ludzie uwierzyli że to dla ich dobra. Na szczęście nie wszyscy są tacy naiwni i nie zagłosowali na Bronka, który nic nie mówi wprost, cały czas owija w bawełnę i składa obietnice których nie ma zamiaru spełnić. Nie długo wszystko będzie sprywatyzowane i spełni się PO-wski sen. Ale w końcu naród ich wybrał i teraz dostanie to na co zagłosował. Tylko pozostaje pytanie "Czy napewno dobrze wybraliśmy?" Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 06.07.10, 09:43 Ciebie odwołuję do mojej wypowiedzi na tym forum odnośnie rządów PO, nie chce mi się po raz kolejny pisać to samo w odpowiedzi na te głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: zobaczycie jakie gó... zrobi z Polski 06.07.10, 13:31 Jeżeli prezydent nic nie może to dlaczego PO mówi że Lech im nie dawał rządzić, przecież prezydent nic nie robi, prawda? Właśnie. W tym cała rzecz: niewiele użytkowniczek tego portalu uczęszcza już na zajęcia z wiedzy o społeczeństwie (a z pewnością nie z moją nauczycielką). Prezydent ma prawo/obowiązek ustawę przyjąć, odrzucić lub skierować do Trybunału Konstytucyjnego. I nie wyskakujcie mi tutaj z komentarzami pokroju 'Prezydent nic nie może, dzieci', bo, jak widać, może. A możliwość przyjęcia lub zawetowania ustawy to istotne uprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
seltsamgirl Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:14 ja sie dziwie że wy w ogole sie wypowiadacie.. ciekawe po czym ich ocenialiście ci co nie znają sie na polityce, ale dobra ;x ja nie mam zdania jestem ciemna xd w tych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
meryll Re: Bronisław Komorowski prezydentem - zgadzacie 04.07.10, 20:16 tak zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ jak oceniasz, kto się zna na polityce, a kto nie? 04.07.10, 20:17 zabawne. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka94 Re: Nie zgadzam się! 05.07.10, 15:06 NIE! NIE! NIE ZGADZAM SIĘ!!! POLSKA JEST SKOŃCZONA!!! Odpowiedz Link Zgłoś