kotek.pl 05.07.10, 14:07 Napisz, co Cię nurtuje, postaramy się pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajkox Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:09 na szczęście nie mam potrzeby zwierzania się na Kotku.pl . c: `. pzdr. ^ Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_minga Basen!!! 19.01.11, 18:46 Boję się basenu, a nie wiem co zrobić żeby na niego nie jeździć!!! Pomóżcie!!! Proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka3313 Re: Basen!!! 20.01.11, 19:58 Dlaczego się go boisz wyluzuj No a jeśli nie chcesz to raczej nie musisz byc zmuszana do czegoś czego nie chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_minga Re: Basen!!! 16.02.11, 18:59 Dziękuje ci Julko, że chcesz mi pomóc, ale tu chodzi o to, że ja muszę na niego jeździć nie wiem dlaczego, ale muszę!!! I to jest niesprawiedliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiaaaa_19 plis pomóżcie!! 13.11.11, 19:48 No więc jakiś czas temu pisałam z chłopkaiem na gg. Wszystko było ok, ale za dwa dni zaczął mnie unikać (w szkole udaje że mnie nie widzi, ale na gg, facebooku normalnie ze sobą piszemy), dziwnie się zachowywać itp. Pytałam go o co chodzi jednak on twierdzi, że nic się nie stało. Zależy mi na nim i nie chcę go stracić. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu?? Z góry dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
julka3313 Re: Kotkowy kącik porad 20.01.11, 19:56 No mozesz to zrobić w jeden sposób jedz na jego koncert NIE NAWIDZE GOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
olcix3 Re: Kotkowy kącik porad 27.09.10, 16:30 pomocy jestem skarbnikiem klasy i kompletnie nie wiem co kupić naszemu wychowawcy zawsze mieliśmy z panią wiec było łatwo a teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kapsell Re: Kotkowy kącik porad 01.10.10, 19:57 Drogi Kotku. Mam problem polegający na mnie i na mojej ekipie. My jesteśmy ( napisze po polsku) skejtami . Oni są moimi dobrymi kolegami , ale mam też przyjaciółke która należy do plastikowych laleczek . Ona jest inna , przyjacielska , lubi wszystkim pomagać , moge jej powiedzieć wszystko , ale mojej ekipie to sie nie podoba . Powiedzieli mi że albo oni albo Paulina. Nie wiem co mam robić . Lubie ich wszystkich . Chce ich zapytać czy Paulina może dołączyć do naszej ekipy ale sie boje tego jak zareagują bo .. no właśnie podoba mi sie chłopak .. jest extra . Ostatnio mi powiedział że nie lubi Pauliny ani ludzi którzy sie z nią zadają . Nie moge zapanować nad uczuciami . Próbuje go olać ale mi nie wychodzi . Prosze Kotku pomóż mi bo już nie wiem co mam robić . Czasami chce sie powiesić !! Odpowiedz Link Zgłoś
paula15720 Re: Kotkowy kącik porad 16.11.10, 17:52 Mam problem ze sobą chce zostac kujonką ale niewychodzi mamie STRASZNIE pyskuje i ona prze zemnanie płacze A mam koleżanke która naprowadza mnie na złą droge ale w klaise niemam innej co mam zrobic kiedyś poszłam z nią na zakupy i straciłam przez nią 800zł kupowałam jej wysztko co chciała POMÓŻCIE MI !~przejśc na dobrą strone mam taka jedno koleżanke i ona jest kujonka od paru tygodni próbóje się do niej zbliżyc PS.mam 12 lat czyli 6 kalsa pomóżcie mi!Myślałam o popełnieniu samobójstwa ale ?niEWIEM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blondie008 Re: Kotkowy kącik porad 05.12.10, 17:05 Cześć !!! Też mam 12 lat i również miałam podobny problem .Chociaż też często pyskuje mamie przez koleżanki .Jestem jedyną dziewczyną w klasie która nie zachowuje się tak jak one no sama rozumniesz o co chodzi.Nadal się z tym męcze i już prawie nie dawałam rady.Powiem ci szczerze też myślałam tak jak ty.Jednak do tej pory się nie poddaje nawet w szkole jak często te dziewczyny namawiają mnie do takich rzeczy że myśle że jestem jedyna na świecie.Kiedy czesto przeklinały przy mnie to ja nie na śladowałam ich a kiedy chciały mnie zaprosić do siebie do domu to odmawiałam im mówiąc że jestem zajęta.Powinnaś też tak robić bo uwierz mnie to pomogło ja też znalazłam koleżankę kujonkę taką z którą mogłam pogadać o wszystkim. Bądź odwarzna tak jak ja i zacznij z nią rozmawiać z dnia na dzień coraz więcej aż w końcu okaże suię ona taka jak ty i zapomnisz o reści.Ps ja za rok idę do gimnazjum tak jak ty ja zmieniam szkołę podobnie jak wszyscy i idę tam gdzie jest ta dziewczyna .Powodzenia!!Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
blondie008 Re: Kotkowy kącik porad 05.12.10, 17:14 Mam problem z moim rodzeństwem.Oczywiście są oni ode mnie starsi ale to nic.Mój brat kiedy przyjeżdża to nigdy mnie nie zauważa ale tylko rozmawia z moją siostrą . Często taż się ze mnom kłucą.Co mam robić? Skoro przez nich często płaczę bo mnie nie zauważają.Proszę o pomoc i to szybką PS ja już nie daje rady. Odpowiedz Link Zgłoś
julka3313 Re: Kotkowy kącik porad 20.01.11, 20:00 Spokojnie!!! Jak najpierw przestań sie odzywac do tej koleżanki głupiej i spróbuj sie bardziej skupi.c na nauce Odpowiedz Link Zgłoś
diosa Re: Kotkowy kącik porad 05.12.10, 16:31 Mam chłopaka Kacpra chodzimy ze sobą 3 miesiące i mu odbiło z całowaniem(mam 16 lat i on też) powiedziałam mu że by się opanował a on powiedział że jeśli nie to zemną zerwie i powie wszystkim o moich tajemnicach co mam robić>>> Odpowiedz Link Zgłoś
lovee Re: Kotkowy kącik porad 14.04.11, 19:13 K .! Zerwałam z chłopakiem dość dawno , bo w listopadzie . Ale od tego czasu jakoś mnie unika . Ostatnio zaczął mi dokuczać i śmiać się ze mnie . A do mnie chyba wraca dawne uczucie . Co robić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka3313 Re: Kotkowy kącik porad 20.01.11, 19:57 Hmm. No fakt masz problem! Ale spokojnie mozecie mu kupic jakieś długopisy to taki zestaw w pódełku są takie z PARKERA to jest dory pomysl myśle parker to bardzo dobra firma Odpowiedz Link Zgłoś
kajdek14 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 22:08 hej.zakochałam się w chłopaku lecz nie wiem czy mam do niego zagadać i nie wiem czy ja też mu się podobam.ale jest jeszcze jeden problem moja przyjaciółka też się w nim kocha...co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: Kotkowy kącik porad 09.07.10, 15:42 Odpusc go sobie , przyjazn jest wazniejsza niz jakis chlopak . Chlopak przyjdzie i odejdzie a przyjazn przetrwa. pogadaj z nia o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:34 jeżeli zalezy ci na tej kumpelce to sobie go odpuśc bedą inni faceci a jeżeli nie to z nim pogadaj wiesz "wybadaj sytuacje" bo jeszcze nie raz bedzie tak że ktoś sie kocha w tym samym chłopaku co ty zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
nataliad999 Re: Kotkowy kącik porad 05.08.10, 16:09 wiesz ja bym najpierw powiedziała swojej przyjaciółce otym i znią porozmawała sprubuj sie jakoś dowiedzieci czy ty mu sie podobasz czy może twoja przyjaciółka Odpowiedz Link Zgłoś
bimberkakc Re: Kotkowy kącik porad 29.09.10, 21:26 > hej.zakochałam się w chłopaku lecz nie wiem czy mam do niego zagadać i nie wiem > czy ja też mu się podobam.ale jest jeszcze jeden problem moja przyjaciółka też > się w nim kocha...co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
gizemko1013 Re: Kotkowy kącik porad 09.10.10, 09:51 To może być powód do kłótni.Powiedz przyjaciółce że bez względu na to którą z Was wybierze zawsze zostaniecie przyjaciółkami.A do chłopaka zagadaj w jakikolwiek sposób na przykład "przypadkiem" na niego wpadnij.U mnie zadziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaaaa_19 pliss pomóżcie 13.11.11, 19:51 No więc jakiś czas temu pisałam z chłopkaiem na gg. Wszystko było ok, ale za dwa dni zaczął mnie unikać (w szkole udaje że mnie nie widzi, ale na gg, facebooku normalnie ze sobą piszemy), dziwnie się zachowywać itp. Pytałam go o co chodzi jednak on twierdzi, że nic się nie stało. Zależy mi na nim i nie chcę go stracić. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu?? Z góry dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
see_you_angin Re: Kotkowy kącik porad 22.08.10, 21:20 pomocy jak dodaje sie plotki na forum_ Odpowiedz Link Zgłoś
alis155 Re: Kotkowy kącik porad 22.09.10, 16:38 Heeej . nie dawno mojej mamie zniknął tusz do rzęs i błyszczyk akurat wtedy kiedy była u mnie friend . ogólnie fatalna sprawa bo szukałam wszędzie mama też i nie ma a co się dzisiaj okazuje ? wchodze do łazienki friend i widzie tam te rzeczy ona szybko to schowała bo myślała że nie widziałam i zasłaniała sobie kieszonki od spódnicy z tyłu. po prostu wszystko się we mnie gotuje jak tak można ?! ... zresztą zginęło mi kilka rzeczy gdy ona była u mnie ale nie podejrzewałam jej o takie świństwo....muszę jej to zabrac bo moja mama musi to miec to było bardzo drogie...tylko nie wiem jak to zrobic nawet nie wiem gdzie to chowa w pokoju ale wiem że musze to zrobic !!! bo to ważne w końcu drogie to było a ona tak po prostu sb to wzięla i się pewnie tym do szkoły maluje .... macie jakieś pomysły ?! zależy mi na tym by to odzyskac ! POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
makija Re: Kotkowy kącik porad 25.09.10, 15:13 Mam bardzo wielki problem Mam 15 lat i od prawie roku pale papierosy. Jestem już uzależniona Pale prawie wszedzie.. w szkole na dworze na jakiejs imprezie Wie juz dużo osób i nawet rodzice mnie o to podejrzewaja Słyszałam ze od papierosów sie nie rosnie ani piersi nie rosna a ja mam średnie i chciałabym miec jeszcze troszeczke wieksze ogólnie nie chciałabym już palić w przyszłosci bede miała zółte zęby i zmarszczk Co mam zrobic żeby rzucić próbowałam już ale to nie jest proste. kotku pomóż!! Odpowiedz Link Zgłoś
juti960 Kotkowy kącik porad 02.10.10, 13:31 Chcę zmienić wiarę, ale mój tata jest przeciwko. Moim marzeniem jest zostać muzułmanką, bo uważam, że Islam głosi prawdę. Patrząc na naszych pseudo katolików jest mi nie dobrze. Jak przekonać tatę? Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaaa Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 20:29 Glupia jestes? Na serio chcesz zostac Muzulmanem?! Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_98 POMOCY!!! 06.10.10, 19:49 U mnie w klasie jest taki super chłopak który mi sie podoba, znamy się już od 5 lat, gadamy normalnie jak kumple itd. Mam przeczucie że sie we mnie zakochał, bo czasem mi daje takie znaki, ale on podrywa moją naj przyjaciółke (tzn. Zuza daj buziaka, ale ja cie taaaak KOCHAAAM). Ostatnio na facebooku mi napisał że sie troche w niej buja i troche we mnie (mam nadzieje że to nie ściema). I jeszcze mamy za rok bal szóstoklasisty i ja chce iść tylko z nim! Plisss pomóżcie! Co mam zrobić żeby sprawdzić czy sie serio we mnie buja? I żeby mnie zaprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_minga Re: POMOCY!!! 16.02.11, 19:03 Ja mam w klasie takiego chłopaka, który buja się w takiej jednej dziewczynie i ja mam mu pomagać ja zdobyć, a co do twojego problemu no to myślę, że powinnaś mu powiedzieć co do niego czujesz, a w tedy zobaczymy co się będzie dziać... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2468 Re: Kotkowy kącik porad 17.11.10, 18:48 mam przyjaciułkę z ukrainy opowiada mi rużne bajeczki o sobiewiem że to kłamstwa ale wiem też że się na mnie obrazi jak mam jej to powiedziecpomuszcie plis Odpowiedz Link Zgłoś
meandyou4ever Re: Kotkowy kącik porad 16.07.11, 17:36 też mam taką koleżanke masakra. jak ja jej mówię że mam średnią 4.6 to ona że ma 4.9 a dobrze wiem że to kłamstwo bo ona ma same 2 ! Jak jej mówie że jadę na wakacje nad morze to ona że jedzie do egiptu ! a wiem że to kłamstwo bo ona pochodzi z biednej rodziny, jej mama jest szkolną sprzątaczką ! Mnie też to denerwowało, ale spróbuj delikatnie poruszyć ten temat i na spokojnie porozmawiać, musisz być delikatna i słuchać co ona ma do powiedzenia w tej sprawie POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
marys112 Re: Kotkowy kącik porad 27.01.11, 11:12 wiem ze moj problem jest glupi,ale sie was poradze;D Mam starszego brata który pali trawke i czesto jest pijany moich rodziców nie ma nigdy w domu i nie zwazaja na to nie wiem co ja mam robic pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:11 Dobry pomysł. (: Ja jak na razie sama radzę sobie z problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
monikajb Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:14 Kotowi się chyba nudzi xdd Kiedy będzie notka na temat fotografii? Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin_ Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:19 Jak można zabić wakacyjną nudę? xD Kiedy Justin Bieber odwiedzi nasz kraj? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:21 dlaczego ludzie są tak nietolerancyjni? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia25 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:22 a ja na szczęście nie mam problemów )) Odpowiedz Link Zgłoś
aga22.pl Re: Kotkowy kącik porad 02.08.10, 07:09 chyba trzeba nosic piekne ubrania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulincia21 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:29 Hey.. Nie wiem jak mam malować sobie oczy.. Chciałabym je optycznie zmniejszyć bo są duże i mam kolor tęczówki bardzo ciemny brąz ale nie wiem jak.. Może znasz jakieś sposoby..?? I żeby ten makijaż nadawał się do szkoły.. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:37 Echh, na mój problem nie da się nic poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
koloorowa. Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:37 łał , nie to taka głupia to ja już nie jestem , żeby się zwierzać kotkowi ;] wystarczy , że moi przyjaciele mi pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:46 a ja mam pytanie. przed wyjazdem za granicę , chciałabym ogolić sobie włoski depilatorem. moja mama ma , z dobrej firmy ale go już nie używa bo włoski jej zaczęły wrastać. I tak niezabardzo wiem co to znaczy i co może na to wpłynąć że będą np. mi wrastać , a mojej koleżance nie. a po drugie czy mogę golić nim uda i pachy ? mi mama odradzała bo mówi , że to dosyć bolesne , ale sama nie wiem ... chciałabym się upewnić. xoxo Odpowiedz Link Zgłoś
the_best @vhyf_ 05.07.10, 18:50 na temat urody i pielęgnacji wiem sporo, więc mogę pomóc. więc wrastanie włosków, polega na tym, że włosek rośnie tuż pod skórą, żeby temu zapobiegać wystarczy przed depilacją zrobić piling, a po wyrwaniu włosków, użyć balsamu. wtedy nie powinny tak wrastać. co do depilacji pach, jest to bardzo bolesne, ja mam depilator który moge używać pod wodą, więc to łagodzi to nieprzyjemne uczucie do tego mam specjalne też specjalne chusteczki uśmierzające ból, więc depiluję te miejsca, ale nie wiem czy odważyłabym się bez tych bajerów. więc jeżeli jesteś gotowa na poświęcenie, to możesz spróbować,to już twoja decyzja tylko włoski muszą być w miarę krótki, takie ok. 3 mm. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
emussek help :) 07.07.10, 13:09 A ja sobie napisze i tak mi pewnie nie odpowiedzą Podoba mi się jeden chłopak z tego co wiem odwzajemnia moje uczucie, ale nie wiem jak zagadać, co będzie potem/ pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
domi729 Re: help :) 08.07.10, 23:16 Też tak kiedyś miałam, właściwie to nawet kilka razy i nic nie zrobiłam. A potem następnym razem wzięłam się na odwagę i powiedziałam mu że mi na nim zależy. To taki ładny zwrot, niezobowiązujący jeśli jednak on nie szaleje za Tobą, a jednak dający mu wiele do myślenia, jeśli on też nie wie jak zabrać się do rzeczy. Życzę powodzenia, i czekam na wieści o rozwoju sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: help :) 15.07.10, 21:39 pogadaj z nim i spytaj sie co on czuje no albo wyślij kolezanke na przeszpiegi to jest taki sprawdzony i skuteczny sposóbŻycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: Kotkowy kącik porad 09.07.10, 15:45 Moim zdaniem to nie ma odpowiedniego makijazu do zmiejszenia oczu nadajacego sie do szkoly . Duze oczy sa ladne ,sprobuj je docenic. Uzyj tuszu i blyszczyku . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuunia_11 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:46 Strasznie tłuszczą mi się włosy. Po paru godzinach są już do niczego! Jestem totalnie załamana. Muszę je myć 2 razy dziennie gdy gdzieś idę. Używałam wszystkich 'cudownych' szamponów i tak żaden z nich mi nie pomógł. Nie działają na mnie również balsamy do włosów przetłuszczających się. Mama mi mówi, że to minie, ale ja już nie wiem... To jest naprawdę coś strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best @kasiuunia_11 05.07.10, 18:56 myślę, że w tym wypadku powinnaś udać się do dermatologa, on przepisze Ci specjalne szampony i płukanki. bo twój przypadek wydaje się dosyć poważny, myślę, że sklepowe specyfiki ci nie pomogą. puki co możesz zastosować domowe sposoby czyli zioła, wybierz się do apteki, te zioła są na uspokojenie twoich gruczołów łojowych *rumianek *pokrzywa *melisy *szałwia *liści brzozy możesz też spytać się w aptece czy nie ma jednego specyfiku, z wszystkimi tym składnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
whyduckxoo Re: Kotkowy kącik porad 12.07.10, 14:41 mialam cos podobnego. wystarczy ze je ´przetluscisz´tzn. nie bedziesz ich myla... np. 4 dni. Sa wakacje, zalozysz czapke na glowe, jak bedziesz szla na dwor. Pozniej umyjesz je porzadnie, a jak nie pomoze, to przez jakis czas myj je... co 2 dni, nawet jak po kilku godzinach beda tottalnie tluste, nie myj ich, tylko myj je regularnie. co 2 dni bedzie dobrze. Jak bedziesz myla tak czesto, to strasznie ci sie zniszcza. jestem zywym przykladem. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:37 spróbuj stosowac różne szampony bo kiedyś znajdziesz taki dla siebie no i polecam odżywke ale od tej samej marki jak szampon no i nie możesz stosowac lakieru do wlosów ani zelu bo to jeszcze bardziej pogarsza sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
invasionn Nurtujące pytanie. 29.12.10, 12:20 Witaj kotku! : ) Jestem skłonna do zrobienia czegoś w swoim życiu i z tym wiąże się moje pytanie, a raczej kilka: Czy jeśli wysłałabym płytę demo do jakiejś wytwórni, to czy oni by ją przesłuchali? Czy miałabym im za przesłuchanie zapłacić? I czy na tej płycie mogę śpiewać czyjeś piosenki (znanych osób) czy koniecznie muszą być one wymyślone przeze mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Kotkowy kącik porad 23.10.10, 18:55 kasiuunia_11 napisał(a): > Strasznie tłuszczą mi się włosy. Po paru godzinach są już do niczego! Jestem to > talnie > załamana. Muszę je myć 2 razy dziennie gdy gdzieś idę. Używałam wszystkich 'cud > ownych' > szamponów i tak żaden z nich mi nie pomógł. Nie działają na mnie również balsa > my do > włosów przetłuszczających się. Mama mi mówi, że to minie, ale ja już nie wiem.. > . > To jest naprawdę coś strasznego. Normalnie jakbym czytała o sobie... ;// Odpowiedz Link Zgłoś
theend Kotkowy kącik porad 05.07.10, 14:50 Mam strasznie wystający brzuch, a niedługo wybieram się na wodę. Macie jakiś pomysł na `płaski brzuch` w miesiąc? (przeczesałam całe google - nic mi to nie dało...) proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
tola1213 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 15:36 Chcę schudnąć! Niestety nie wiem jakie ćwiczenia robić , by " zgubić" brzuch i uda ... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:25 jedz malo ale zdrowo przez lato możeszz jeśc dużo owoców i warzyw bo są tanie a co do cwiczen to ja bym polecała ruch na świerzym powietrzu np. jazda na rowerze, skakanka, jazda konna czy bieganie. Zobaczysz że już po jakimś czasie zobaczysz różniceNo i jeszcze jak twoi rodzice o tym nie wiedza to im powiedz bo oni na pewno pomogą ci i powstrzymają cie od jedzenia słodyczy itp.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dosia_martyna ;((( pomocy! 05.07.10, 15:48 mam problem. strasznie pocę się pod pachami.. to nie nad potliwość bo wtedy bym sie cały czas pociła (gdy jestem w domu nie ma tego problemu) . gdy jade z mamą na zakupy, do koleżanki , zaczyna się.. Masakra. ostatnio upiłam deodorant z Garniera i się nie pociłam .. nadal go używam i pocę się.. to jest straszne. gdy gdzieś jestem to cały czas o tym myśle.. najgorzej jest w upały.. bo gdy wieczorem jest chłodniej to nie mam takiego problemu.<br /> nie mogę ubierać ładnych i fajnych bluzek bo od razu widać.. ( to mnie dobija.<br /> proszę o pomoc! ;[[ Odpowiedz Link Zgłoś
misia2404 Re: ;((( pomocy! 05.07.10, 16:14 sorka, ze sie wtracam ale chce ci pomoc(jakby co nie jestem sztywna). ok, wiec ja tez mam taki problem i to strasznie wyglada i czuje sie strasznie niekomfortowo np. kiedy nie moge zdjac bluzy bo mam slady na bluzce wiem to ohydne. jak sie pocisz, a zapachu prawie nie czuc to uzywaj antyperspirantu, one lepiej dzialaja na potliwosc niz deodoranty. polecam rexone w sprayu, ona mi naprawde pomaga, a jak sie juz poce (co zdaza sie o wiele rzadziej niz wczesniej) to nie czuc ode mnie nieprzyjemnego zapachu tylko nic. jak sie popsikam to kazdy sie mnie pyta co to za perfumy... Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazet Pomocy!!! 21.09.10, 19:26 Hej, mam w klasie jednego chłopaka, który się cały czas na lekcji na mnie gapi. Dawniej na przerwach mi dokuczał z kolegami ale ostatnio to się zmieniło. Najgorsze jest to że on mi się podoba..., pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: ;((( pomocy! @ dosia_martyna 05.07.10, 19:00 bardzo polecam Ci antidral, kupisz go w aptece, kosztuje ok. 17zł. na bardziej lek niż dezodorant więc warto. należy stosować go dwa razy w tygodniu. powinno pomóc, życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
esy_folresy Re: ;((( pomocy! @ dosia_martyna 05.07.10, 19:59 co do antidralu.. tez go uzywałam i DZIAŁAŁO ;o Byłam w szoku. Tylko minusem jest to, że po uzyciu strasznie piecze ;/ Wieć na twoim miejscu tylko co jakiś czas bym używala. Są też bluzki po których nie widać plam pod pachami. Ja sie w kilka takich zaopatrzyłam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
sashka13 Re: ;((( pomocy! @ dosia_martyna 07.07.10, 17:56 Są różne takie preparaty, ja używałam (używam nadal, co jakiś czas) Driclor. Wszystko jest dokładnie opisane na opakowaniu, łatwo się go używa i oczywiście daje to rezultaty :d. Powinnaś zapytać o coś takiego w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
edziu Re: ;((( pomocy! @ dosia_martyna 09.07.10, 14:48 ymm... tak się troszeczkę wtrącę ja tez miałam taki problem nawet myślę, że jeszcze większy, bo nawet bylo mi zimno a mialam plamy pod pachami. Pewnego dnia mama kupiała mi Antidral i było Ok tlyko po jakimś czasie dostałam jakby "poparzenia", bo wyszly mi takie ciemnobrązowe plamy to wygląda jakbym nie umyła albo nie ogoliła pach:- / na szczęscie przerwałam stosowanie i wraca do normy a tak poza tym też polecam VISHY, wiem jest strasznie drogi bo kosztuje ponad 30zł (no chyba, że natrafisz na promocję) i mi pomaga no chyba, że są jakieś sytuacje ekstremalne np. jak na dworze jest 35 stopni tak jak mam w tej chwili to taka mała plamka się pojawia ale ogólnie jest świetny POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
julka_pff Re: ;((( pomocy! @ dosia_martyna 26.10.10, 14:25 W pewnym stopniu Cię rozumiem .. bo przeżywałam coś takiego .. do dziś używam etiaxil'u .. po tygodniu stosowania zaczyna przechodzić .. jeżeli masz wrażliwą skórę , może trochę piec .. ale to na początku .. później przejdzie .. kosztuje ponad/około 40 zł. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_pff ;((( pomocy! @ dosia_martyna 26.10.10, 14:25 W pewnym stopniu Cię rozumiem .. bo przeżywałam coś takiego .. do dziś używam etiaxil'u .. po tygodniu stosowania zaczyna przechodzić .. jeżeli masz wrażliwą skórę , może trochę piec .. ale to na początku .. później przejdzie .. kosztuje ponad/około 40 zł. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
torresowa_ Nie trzymanie moczu 25.05.11, 15:45 Drogi kotku, mam problem. Od początku roku szkolnego mam z tym kłopot. Kiedy się śmieję, bądź intensywnie kicham to zaczynam popuszczać. Najgorsze jest to że w szkole nie mam jak się ukryć. Cały czas zawiązuje sobie bluzę żeby nie było widać. Boję się powiedzieć o tym mamie. Jakoś dziwnie mi o tym mówić. Nie mam z nią tak dobrego kontaktu. Jak kiedyś złamałam sobie rękę i powiedziałam mamie abyśmy poszły do lekarza, to zlekceważyła to. Kiedy poszłam do pielęgniarki wtedy mi mama uwierzyła. Co mam zrobić? Czytałam o tym dużo w internecie i wydaje mi się że powinnam pójść do ginekologa. Rozważałam opcje, aby sama pójść, ale nie wiem czy mnie przyjmą, bo ja mieszkam w małym miasteczku i tam nie ma ginekologii dziecięcej. Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 16:07 mam trzy problemy: 1. Co zrobić żeby sie pozbyć pryszczy??. Nie mówcie że to w wieku dojrzewania, bo te syfy wyskakują mi od 1 klasy Podstawówki 2. Co zrobić by mój kolega wreszcie zwrócił na mnie uwagę 3. C zrobic by kolega ktory mi sie podoba pojechał ze mna do kina, bez jego dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 16:08 kotekbieberka- na bank ten chlopak pojedzie z toba, skoro ma dziwczyne. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 16:19 to była przenośnia?! Mi koleżanka mówiła że on ma dziewczyne, a nie ON, więc wszyscy myślą że to głupia plotka Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 19:05 nie przenośnia, tylko IRONIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miley0397 Chłopak 05.07.10, 18:18 Mam problem dotyczący chłopaka.Zakochałam się w swoim najlepszym przyjacielu.Nie wiem w jaki sposób wyznać mu swoją miłość jest to dla mnie naprawdę trudne.Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
imagination. #miley0397 07.07.10, 16:23 Poprostu z nim pogadaj,może on czuje to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: @the_best 05.07.10, 19:10 wielkie dzięki. chyba jednak ogolę tylko nogi, bo ten depilator nie jest aż tak wypasiony : 3 Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: @the_best 05.07.10, 19:26 nogi możesz wydepilować , to tak bardzo nie boli, tam skóra jest mniej unerwiona niż pod pachami. tylko pamiętaj żeby delikatnie naciągnąć skórę, wtedy włoski się nie urywają i jeszcze mniej boli. Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: @the_best 05.07.10, 19:38 okej. i tak będe to robić przy mamie raczej bo się boje sama trochę : D Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 05.07.10, 20:23 Drogi Kotku, myślę, że to całe forum o poradach jest przenaczone na tego typu tematy, więc osobny wątek jak dla mnie jest zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
ziba96 przyjaciółka ... 05.07.10, 20:51 Miałam najlepszą przyjaciółkę i pewną koleżankę ta koleżanka mówiła mojej bff że ją obgaduje i się pókłóciłyśmy miesiąc temu pomyślałyśmy że będziemy " dobrymi kumpelami" i może niedługo tymi najj ale ona znowu nagadała jej bzdur i nie wiem co mam robić Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka the_best 06.07.10, 10:39 Ty sie nie uznawaj za takiego eksperta CO?! Kotek napisał że mamy zadawać pytania więc ja zadałam a ty już taka CHAMSKA i BEZCZELNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: the_best 07.07.10, 20:12 oj i znowu mylisz pojęcia, to nie było ani chamskie, ani bezczelne. poczytaj co znaczą te słowa, a później pogadamy, ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja_ Tolerancja! 06.07.10, 10:53 Więc, Kotku! Ja nie mam żadnego problemu, ale chciałabym się "poskarżyć" na niektóre użytkowniczki. Chodzi o to, że większość Kotowiczek nie wie chyba, co to tolerancja! Wyzywają siebie nawzajem, chociaż w ogóle się nie znają! Już nie jeden raz ktoś zaczął mnie wyzywać tylko dlatego, że jestem fanką Justina Biebera, a przecież nawet nie zamieniły ze mną choćby dwóch słów! Chciałabym , aby załoga Kotka napisała jakiś artykuł o tolerancji. Bo każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje! Powinniśmy szanować to, że ktoś jest fanem Tokio Hotel, Miley Cyrus, Justina Biebera, Lady GaGi czy innych artystów. Nie powinniśmy natomiast ich wyzywać, bo to nie jest miłe! Dlatego proszę o zamieszczenie jakiegoś artykułu o tym, że należy szanować innych użytkowników i nie wyzywać ich i ich idoli. Musimy nauczyć się tolerować to, że każda gwiazda ma swoich fanów, jaki i antyfanów! Bardzo cię o to proszę, Kotku! Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 Re: Tolerancja! 09.07.10, 21:06 anastazja_ napisał(a): > Więc, Kotku! > Ja nie mam żadnego problemu, ale chciałabym się "poskarżyć" na niektóre > użytkowniczki. Chodzi o to, że większość Kotowiczek nie wie chyba, co to > tolerancja! Wyzywają siebie nawzajem, chociaż w ogóle się nie znają! Już nie > jeden raz ktoś zaczął mnie wyzywać tylko dlatego, że jestem fanką Justina > Biebera, a przecież nawet nie zamieniły ze mną choćby dwóch słów! Chciałabym , > aby załoga Kotka napisała jakiś artykuł o tolerancji. Bo każdy ma swój gust, a > o gustach się nie dyskutuje! Powinniśmy szanować to, że ktoś jest fanem Tokio > Hotel, Miley Cyrus, Justina Biebera, Lady GaGi czy innych artystów. Nie > powinniśmy natomiast ich wyzywać, bo to nie jest miłe! Dlatego proszę o > zamieszczenie jakiegoś artykułu o tym, że należy szanować innych użytkowników > i nie wyzywać ich i ich idoli. Musimy nauczyć się tolerować to, że każda > gwiazda ma swoich fanów, jaki i antyfanów! Bardzo cię o to proszę, Kotku! > Z góry dziękuję! ZGADZAM SIĘ ! Mam to samo.. Wyzywają mnie, że jestem chora lub, że powinnam się leczyć, poniewż mam chłopaka o 5 lat starszego.. To jest moja sprawa z kim chodzę, a jeśli już się martwią lub coś w podobie tego to powinny grzecznie napisać co one o tym sądzą.. a nie wyzywać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nika_98 Wyznałam miłość . co teraz?. 07.07.10, 13:08 Wyznałam miłość chłopakowi w którym się bujam od dawna . Właściwie odkąd tylko go zobaczyłam. Na naszej klasie miał opis szukam dziewczyny. Chciałam napisać jednak ... coś mnie powstrzymywało. Teraz gdy do niego napisałam był dla mnie strasznie miły, (jak zawsze) jak mu to napisałam było normalnie, alee ... później napisał muszę lecieć narka i się urwało. Próbowałam mu napisać cokolwiek...ale on odpisywał tylko suchymi odpowiedziami typu "no" "ta" itp . Ma dziewczynę, ale zawsze się lubiliśmy, a nasz kontakty się zbliżyły i tak pokochałam go jeszcze bardziej. Co to oznacza? Co mam zrobić?. Ratunku( Odpowiedz Link Zgłoś
euforia &nika_98 07.07.10, 16:21 mam taką samą sytuację... wiesz,wydaje mi się,że już chyba nic nie można zrobić tylko zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
nika_98 euforia 08.07.10, 08:06 Ale on to wygadał, a ja się tego wyparłam , powiedziałam, że sobie jaja z niego robię -.- co teraz?. Odpowiedz Link Zgłoś
poker Re: euforia 28.07.10, 20:35 nika 98 Dla mnie chociaz takiego chlopaka nie mam to i tak jest dziwne ........bo moi rodzice mają 5 lat rożnicy i nikt nic nie gada?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_98 Re: euforia 08.10.10, 20:42 to już ci raczej nie zaufa... widocznie nie zależy mu tak bardzo na tobie, jeśli to wygadał Odpowiedz Link Zgłoś
hanela. Re: Wyznałam miłość . co teraz?. 10.07.10, 20:48 mysle ze narazie rozmawiaj z nim normalnie przeczekaj. on tez zacznie Cie bardzo lubic. gadajcie ze soba zachwouj sie w jego towarzystwie okey nie zwracaj na niego zbyt uwagi.bedzie dobrze Kociaku!! Odpowiedz Link Zgłoś
nika_98 Re: Wyznałam miłość . co teraz?. 12.07.10, 11:50 Tak, ale teraz wiedzą o tym wszyscy, bo nie mieliśmy czasu pogadać w realu i napisałam mu to, a jego 'przyjaciel' sprawdził archiwum i to rozgadał Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_98 Re: Wyznałam miłość . co teraz?. 08.10.10, 20:38 Mam to samo, bujam sie w chłopaku od czasu kiedy go zobaczyłam, czasem z nim pisze, ale odpisuje sucho (u mnie zawsze "aha" xD), podrywa moją kumpele, ale ostatnio lubimy sie bardziej... napisałam też na forum, ale nikt nie odpisuje pliss napiszcie pod POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuunia_11 Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 13:53 Skończyłam podstawówkę. Mam przyjaciółkę (tak mi się wydaje) , ale ona zaczęła się zadawać z taką 'plastikową' laską dla której liczą się tylko ciuchy, chłopcy i tapeta na twarzy. Boję się o naszą przyjaźń. Tak bardzo na niej mi zależy... Proszę o pomoc. Nie wiem co zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:27 pogadaj z nią ja też ostatnio miałam podobny problem ale pogadałam z moja kumpelką i teraz wszystko jest ok. chociaż ja tez skonczyłam podstawówke a moja kumpela mieszka km. ode mnie i idzie do gimnazjum na drugim końcu miasta to dalej sie spotykamy i czuje że tak juz będzie Odpowiedz Link Zgłoś
free_idiot Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 14:00 ja chciałabym się dowiedziec jak można w miarę szybko schudnąć nie wychodząc z domu (bo dzięki jeżdzie na rowerze mam oderwany paznokieć u nogi i musze chodzić w specjalnym opatrunku)???waże 70kg przy 171 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:29 musisz mało jadac ale bez ruchu to ci sie raczej nie uda możesz spróbowac cwiczeń typu przysiady i brzuszki... Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson moja przyjaciółka mnie omija 07.07.10, 14:54 Mam problem. Albo to moja przyjaciółka, albo moja podświadomość. Ostatnio mam wrażenie, że moja najlepsza kumpela mnie omija. Nie dzwoni, nie spotykamy się tak często jak kiedyś. Poszłyśmy do tego samego gimnazjum, abyśmy spędzały ze sobą więcej czasu. Ale dali nas do różnych klas i tak nie jest. Ona znalazła nowe koleżanki, z którymi spędza więcej czasu niż ze mną. Przyjaźnię się z nią od ponad pięciu lat i nie chce stracić tej przyjaźni. co powinnam zrobić? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
euforia &robpattinson 07.07.10, 16:20 moja przyjaciółka odkąd poznała nowe koleżanki to o mnie już też nie pamięta,tylko rozmawia i spotyka się z nimi,takie "przyjaciółki" to nie są prawdziwe przyjaciółki,proponuje zrobić tobie to co ja : nie przejmować się,skoro woli spędzać czas z nimi to trudno,znajdź sobie również jakieś fajne kumpele Odpowiedz Link Zgłoś
daminisia21 Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 15:54 Podoba mi się pewien chłopak. Jest moim przyjacielem, chodzimy do tej samej klasy. Kiedyś z nim chodziłam ale zerwaliśmy, a on po 2 tygodniach znalazł sobie inną <ona jest moją przyjaciółką> . Nie wiem co mam robić. Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
imagination. daminisia21 07.07.10, 16:24 nic już nie możesz zrobić,jedynie możesz sobie znaleźć innego,tylko nie rozbijaj ich związku. Odpowiedz Link Zgłoś
daminisia21 Re: Kotkowy kącik porad 09.07.10, 12:31 daminisia21 napisał(a): Podoba mi się pewien chłopak. Jest moim przyjacielem, chodzimy do tej samej klasy. Kiedyś z nim chodziłam ale zerwaliśmy, a on po 2 tygodniach znalazł sobie inną <ona jest moją przyjaciółką> . Nie wiem co mam robić. Pomóżcie. On nadal mnie kocha <powiedział mi to> ale kocha też Kasię <moją przyjaciółkę> Co ja mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: Kotkowy kącik porad 09.07.10, 15:37 Nie ma co szybko sobie znalazl nowa zdobycz. Najlepiej odpusc go sobie juz na dobre , utrzymuj dystans jesli chodzi o cos wiecej niz milosc i trzymaj sie przyjazni . nie okazuj mu ze cierpisz lub cos . Pokaz mu ze wcale sie nie przejmujesz tym zerwaniem i mozesz sie z nim przyjaznic mimo ze wam nie wyszlo. Co do przyjaciolki ...jak ona moze wogole byc twoja przyjciolka ? Skoro chodzi z twoim bylym ? PRZYJACIÓLKI nie robiom sobie takich rzeczy . Ale trudno . Rozjerzy sie za kims nowym Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: Kotkowy kącik porad 09.07.10, 15:39 Gdyby cie kochal to by byl z toba ,a nie z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_eta Re: Kotkowy kącik porad 07.03.11, 19:50 Po obejrzeniu teledysku Seleny Gomez & The Scene - Naturally poszukuję kolczyków takich jak ma Sel, a mianowicie złotych, ażurowych kół. Gdzie takie dostanę? Takie albo chociaż bardzo podobne? Proszę o pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
avril25 Re: Kotkowy kącik porad 09.03.11, 19:55 Można taki znaleźć w Złotych Tarasach nie pamiętam nazwy sklepu, ale chyba na 2 piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
avril25 Zmieniam szybko chłopaków(chodzi o podkochiwanie) 09.03.11, 19:51 Jakieś 2 miesiące temu przestał mi się podobać kolega, bo uświadomiłam sobie, że jest słaby... w lutym zaczął mi się podobać mój inny kolega, jesteśmy sobie bliscy, ale on kiedyś się we mnie podkochiwał, a teraz powiedział, że kocha sie we mnie na 51%, więc nie wiem, czy go poprosić o chodzenie, czy nie... i czy niszczyć przyjaźń i zaryzykować ośmieszenie całych klas 4-6, czy jeszcze poczekać do 6 klasy, bo nie zrobie tego w wielki post... POMÓŻCIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oolcciaa Re: Kotkowy kącik porad 04.04.11, 17:51 Tak teraz jeśli chodzi o związki bądż bardziej ostrozna i znajdż sobie jakąś przyjaciółkę Nie mam zbyt wielu ciuchów .... ale trochę tam mam lecz nie wiem jak się ubierać aby wyglądało to choć trochę modnie POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avril25 Re: Kotkowy kącik porad 29.04.11, 21:03 Nie musisz się wystrajać żeby wyglądać modnie. Zrób swoją własną modę! nakładaj to na co masz ochotę i tyle! ja projektuję ciuchy, moje koleżanki mówią że byłabym świetną projektantką i co? NIC bo mam tylko 12 lat i nie mogę dać projektów H&M-owi bo chcę założyć własny sklep. nazywałby się Basil (wiem dziwna nazwa na sklep ale tak wymyśliłam, napisałam sama i wyszło fajnie a poza tym to mi się kojarzy z czymś dynamicznym i spokojnym jednocześnie. więc byłby to sklep dla każdej nastolatki\ nastolatka.) Odpowiedz Link Zgłoś
agaleszcz Re: Kotkowy kącik porad 02.07.11, 11:41 Po pierwsze musisz wiedzieć, że często chłopaki zmieniają dziewczyny jak skarpetki. Nie tylko ty masz ten problem. Możesz spróbować chodzić wszędzie z przyjaciółką. Są wtedy dwie możliwości: albo chłopakowi zrobi się głupio, albo znowu mu się spodobasz i wróci do Ciebie. Ale uważaj! Czasem chłopak może chodzic i z Tobą, i z twoją przyjaciółką! Możesz próbować, lub przejść przez to jakoś i znaleźć kiedyś innego. Nie tylko on jest na tej planecie! Mam nadzieję, że to ci coś pomoże. Uczestnik kotek.pl (adres e-mail powyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
anulkapi Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 16:10 Kolega mojego brata z jego roku który ma 19 lat powiedział że od tamtych wakacji się zmieniłam i laska ze mnie a mój brat powiedział że chodzić z nią na pewno nie będziesz z nią chodzić bo są pewne granice a on na to np. wieku mój brat no a on z początku tylko widać będzie a mój kuzyn a będziesz miał za szwagra robotnego chłopak a ten chłopak no wżenił bym się w rodzine zawartków. potem on pojechał zdobyłam nawet jego gg ale nie wiem jak mam mu to powiedzieć że bym nie pogrążyła się w jego oczach i życiu towarzyskim różnimy się wiekiem o 8 lat prosze odpowiedz kotku na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
euforia &anulkapi 07.07.10, 16:18 8 lat różnicy to sporo,może jeszcze to przemyśl? Odpowiedz Link Zgłoś
julusia121 Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 16:31 Mam duży problem ! Zakochałam się i nie wiem co zrobić. On chyba do mnie też czuje coś ale przestaliśmy gadać. Są wakacje i nie moge do niego codziennie chodzić. Jego siostra jest moją najlepszą przyjaciółką i jak będę z nim chodzić możemy sie pokłócić. Bo gdy gadam z nią o mnie i tym chłopaku to odrazu mówi " Możemy o nim nie gadać bo on to idiota!" - mówi. Ale gdy ostatnio byłam u nich na basen (bo mnie zaprosiła) to gdy on, jego kuzynka i jego siosta wskoczyli do basenu i jeszcze ja to dopiero fajnie było . Jego kuzynka zaczeła coś podejrzewać i zaczęła zadawać nam głupe pytania jak do niego : " Prawda, że Julka ( to ja ) jest zabawna ? " , " Czy Julka Cię interesuje ? " a do mnie " Czy mój kuzynek jest kimś więcej do Cb ? " , " Patrz jaki on jest ładny. Czy on Ci się podoba ? " I gdy on na mnie patrzył a ja na niego to ona brała od jego siostre za rękę i wchodziła do domu. Ona chyba wie o tym że się w nim zabujałam. A pytanie Jak mogę wyznać mu miłość ? Czy mogę zaufać jego kuzynce ? Czy moja przyjaciółka nie obrazi się gdy my będziemy razem ? Naprawde chcę z nim być ale jego kuzynka jest taka głupia i do wszystkiego się wtrąca, a jego siostra jest dla mnie naprawde ważna i nie wiem co zrobić. RATUNKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 17:09 Hmm... Troszkę to skomplikowane. Powiem Ci , jakbym ja to rozegrała. Na początku, zapytałabym tej siostry tego chłopaka , czy przeszkadzałoby jej to, że ty z nim chodzisz. Jeśli nie, to super. Jeśli tak, to poproś ją o argumenty, dlaczego jej się to nie podoba. Jeśli wytłumaczy to tym, że to jest idiota itp. to powiec jej, że ty tak nie sądzisz. Każda siostra uważa , że jej brat jest debilem. Jeśli w końcu ulegnie to teraz można się zastanowić, jak można wyznać mu miłość... Mam dwie opcje: - Zrób to sama mu w oczy. Kiedy twoja przyjaciółka Cię zaprosi (wcześniej dokładnie wytłumacz jej ten plan) poproś ją, zeby na chwile Cię zostawiła sam na sam z tym chłopakiem. Następnie zapytaj go, czy Cię lubi. Jeśli powie, że tak , to powiec mu, że ty go lubisz, ale tak trochę mocniej. Że jest dla Ciebie ważny ii że go kochasz. Nie wiem jak się zachowa, lecz trzeba próbować by coś zyskać. Jeśli powie, że Cie nie bardzo lubi bądź trochę to tylko powiec, że ty go bardzo lubisz... Poproś go także o 100% szczerości, gdyż to jest dla Ciebie ważne. Po rozmowie zawołaj jego siostre. Jeśli wszystko dobrze się powiedzie, nie krępuj się przy nim i uśmiechaj się do niego. Jeśli pójdzie nie tak jak chciałaś, nie patrz na niego i się nie odzywaj i po jakiejś chwili wyjdź do domu. Mam nadzieje , że Ci wyjdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 16:49 Witam, Bardzo prosiłabym o pomoc. Mam falowane włosy z poskręcanymi końcówkami. Niestety są one zbyt puszyste i sianowate. Używam raczej dobrych szamponu (firmy "Syoss") i odżywki do suchych i zniszczonych włosów. Lecz efekty widać tylko na czubku mojej głowy. Końcówki są nadal takie jak przedtem. No i teraz moje pytania: - Jak mam zadbać o włosy (kosmetyki , pielęgnacja, może jakieś metody?) by nie były puszyste? - Czy znacie jakieś sposoby , "triki" by wyglądały zdrowo ? - Co mam zrobić, by moje włosy się zregenerowały? Bo powiem wam, że bardzo cieszę się z tego, ze moje włosy są falowano-kręcone. Co najmniej 70% dziewczyn ma proste włosy. Dlatego nie zależy mi tak, by kosmetyki które mi polecicie były prostujące lub podkreślające. Dodam, że posiadam i lokówkę i prostownice (prostownicą codziennie prostuję grzywkę). Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i liczę na pomocne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best @just.breathe 07.07.10, 20:21 więc chodzi Cie pewnie żeby się nie puszyły, a nie żeby nie były puszyste. kosmetyki Syoss nie są najlepsze, mimo, że drogie i reklamowane, miałam odżywkę i nic nie dawała. a swoją kuracje powinnaś zacząć od podcięcia włosów, będą wyglądały na mniej zniszczone. ja mam dokładnie takie włosy jak ty falowano-kręcone, puszące się tylko, że moje nie są zniszczone. ja gdy mam zamiar wyprostować włosy używam, odżywki i szamponu Nivea do prostych, a gdy chce je podkręcić, odżywki i szamponu też Nivea do kręcenia. a potem w jeszcze wilgotne włosy wgniatam odrobinę pianki do kręcenia i moje włosy wyglądają identycznie jak Vanessy h. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rayra Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 17:57 Jest mi smutno .Ponieważ nie jestem pewna siebie przez co ludzie mnie nie zauważają i nie akceptują.ROBIĘ wszystko ale do tej pory nie uporałam się z tym problemem.Bardzo źle się z tego czuję.POTRZEBUJE POMOCY.Chce by ludzie mnie akceptowali jak to zrobić?I co robić by być pewną siebie?Od wielu lat męczą mnie te pytania i mam nadzieje że wreszcie ktoś mi pomorze.PROSZĘ KOTKU JESTEŚ MOJA JEDYNA NADZIEJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Kotkowy kącik porad 15.07.10, 21:31 jeśli chodzi o pewnośc siebie to uczesz sie na bustwo zrob super makijaż wybierz sie na miasto i jak zobaczysz że dzieki temu przyciagniesz uwage kolesi odwaga sama przyjdzie A o akceptacje to nie udawaj nikogo innego bądź sympatyczna mila i bądź po prostu sobą zobaczysz że po pewnym czasie ludzie sami sie do ciebie przekonająŻycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
morelka227 Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 20:15 Mój tato pracuje w Niemczech. Z tego powodu moi rodzice chcą się tam przeprowadzić tylko ja nie mam ochoty bo nie znam dobrze języka i tu mam przyjaciół. Rozmawiałam o tym z rodzicami i powiedzieli że tam napewno spotkam fajnych znajomych a języka się naucze. Ale ja naprawde nie chcę się tam przeprowadzać! Proszę o rade. Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Kotkowy kącik porad 07.07.10, 20:42 Porozmawiaj z nimi, powiedz dlaczego nie chcesz się przeprowadzać...może zmienią zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
imagination. #morelka227 08.07.10, 09:43 ja mam podobną sytuację tylko,że inny kraj - Hiszpania,też nie chciałam z takiego powodu co Ty,ale później jakoś sama się przekonałam. Naprawde to nic takiego,tak jak twoi rodzice mówią nauczysz się języka i poznasz tam przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś