emila 01.11.10, 18:49 Czy miesiączka jest, aż taka straszna? Czy można jakoś złagodzić ból? Ja jeszcze nie miałam miesiączki czy to takie straszne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buuum Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 18:52 no brzuch boli. i to dość mocno. ale mi po tabletkach przechodzi, aczkolwiek ostatnio wgl nie miewam bólów. to wszystko zależy od organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
julciak tuuu :) 01.11.10, 18:53 boli tylko brzuch, ale tak to nie. brzuch boli skurczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
olcissia_1998 tu... :)) 06.11.10, 12:38 To zalezy od organizmu... W jednym boli brzuch, w drugim nie. Mnie jak miałam miesiączke nie boli nic, tylko ta krew Odpowiedz Link Zgłoś
frosting Czy miesiączka boli? 01.11.10, 18:55 zależy od osoby ; ) mnie czasem tak, a czasem nie. a jak boli to polecam jakiś lek , tylko nie nos-pe , bo znajoma mojej mamy brała jak była w ciąży i teraz jest jej coś z dzieckiem , a nikt nie wie co . więc , w razie czego - odradzam . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 19:01 Czy boli ? Zależy u Kogo . Innch boli , brzuch . Jeszcze innych plecy lub głowa. Ból załagodzić można lekami , ale tylko wtedy gdy naprawdę mocno go odczuwasz. Nie warto truć się lekami , to nie jest choroba . Poboli i przestanie . c; Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 18:57 Tak, to jest straszne. Straszne, bo głównie upierdliwe. A boli tylko brzuch. Czy można jakoś złagodzić ból? No-spa i inne tabletki przeciwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 18:58 każda kobieta przechodzi miesiączkę inaczej. niektóre moje koleżanki, na przykład, strasznie się męczą podczas okresu. bolą ich brzuchy, plecy, nie mogą się skupić. mnie na szczęście nic nie boli, ale za to moje miesiączki są dość obfite, ale biorę tabletki, które zmniejszają krwawienie. och, no i są oczywiście również tabletki na ból brzucha: nospa jest chyba najlepsza, ale śmiało możesz brać normalne przeciwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 To w ogóle nie jest straszne. 01.11.10, 19:02 Tylko czasami boli brzuch i mięśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lieb_de_sekunde jest cos takiego... 05.11.10, 19:23 jak google ^^ Wpisz tam pytanie i nie zasmiecaj forum takowym wątkiem. Bo jest juz ich masa... Odpowiedz Link Zgłoś
kingusiaaxdd Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 19:08 Ja się też strasznie boje, nie miałam okresu.Z resztą tylko jedna dziewczyna u mnie w klasie miała.Nawet jak to był pierwszy raz to przyszła do szkoły a tak ją bolało, że na lekcjach pisała na stojąco i się tłumaczyła,że po prostu musi. A wgl. jakie są objawy ( Przed miesiączką ). ? Też boli brzuch.? Bo ja się ostatnio bałam, że dostanę miesiączki bo tak mnie wszystko bolało, że szok. I napewno nie pójdę do szkoły jak się to zacznie, bo pierw muszę się nauczyć tego wszystkiego. xd Heh...Ale napiszcie jak to jest zaraz przed pierwszym razem ! (PS. mam dopiero 12 lat, więc się nie dziwić,że nie mam miesiączki.Gdyż u nas tylko ja i dwie dziewczyny mamy po 12 lat, a inne mają 11. Więc...^^) Odpowiedz Link Zgłoś
19cukierkowa98 Re: A kiedy ona może się pojawić? 01.11.10, 19:48 U każdego inaczej;P Mnie to strasznie boli brzuch;/ 1 i 2 dnia Zwijam się z bólu i pomaga mi tylko apap Ale to każdy inaczej przechodzi Ja okres dostałam na początku 5 klasy więc miałam.. 11 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: A kiedy ona może się pojawić? 01.11.10, 19:50 To zależy . Powinna pojawić się między 11-16 rokiem . Zdarza się ,że nawet 9 letnie dziewczynki już ją mają . c; Więc , nie da się określić dokładnie czasu jej dostania . Jeżeli do 16 lat nie będziesz miała okresu, to musisz udać się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_klaudia ;)) 01.11.10, 19:57 mnie dzisiaj tak bolał, że myślałam że jebnę.. masakra! czasami tak boli, że masz ochotę się wyrzygać Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_klaudia Re: ;)) 01.11.10, 19:59 a co do Tego czy przed coś cię boli to zalezy, bo mnie nic nie bolało. ogolnie na poczatku wgl mnie nawet brzuch nie bolał, a teraz boli! a czemu masz nie iść do szkoły? - zakladasz podpaskę i goooł! to nic strasznego i napewno nie powód do robienia sb wolnego. (chyba ze bedzie cie brzuch boleć) Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka9 Re: ;)) 01.11.10, 20:03 Zależy od Twojego organizmu, mnie nigdy nie bolała. Odpowiedz Link Zgłoś
julcia284 Re: ;)) 01.11.10, 20:03 zależy od ciebie a raczej twojego organizmu "chyba" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_th Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 20:03 mnie 1 dzień strasznie boli, zawsze muszę wziąć nospę a kolejne dni już nie boli ale trochę się martwię bo kiedyś w ogóle mnie kompletnie nic nie bolało ... Odpowiedz Link Zgłoś
mambaaa Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 20:07 brzuch boli, ale zależy, np. moja koleżanka była raz w szpitalu ponieważ tak ją bolał brzuch że nie mogła nawet leżeć, co dopiero siedzieć, okazało się że ona jeszcze nie ma okresu, ale jej organizm już się do tego przygotowuje, a babcia mojej koleżanki od zawsze jak ma okres to aż mdleje ale jak już inni napisali to zależy od organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 20:08 Zależy od kobiety, bo każda przeżywa to troszkę inaczej. Ja osobiście nie mam żadnych bóli, ale moja przyjaciółka bardzo często zwija się z bólu i musi przyjmować zastrzyki pierwszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kingul33 Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 20:12 Wszystko zależy od organizmu. Mnie prawie w ogóle nie boli. A jeśli boli to ewentualnie w pierwszym-drugim dniu, nie za mocno. Ale ja mam okres już od ponad roku... W pierwszych miesiącach bardziej mnie bolało. A jeszcze zanim dostałam, tak ze dwa tygodnie przed, to było mi strasznie niedobrze. Nie mogłam nic jeść i non stop chciało mi się wymiotować Ogólnie okres to nic strasznego, nie martw się na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
sokbananowy Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:15 Mnie przez 2-3 pierwsze dni strasznie boli, ale potem jest już normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:19 spokojnie. nastawianie się na ból i udrękę to niczego Cię nie poprowadzi. w miesiączce nie ma nic strasznego. czasem trochę poboli, ale można wziąć tabletkę i przechodzi. poza tym, najlepiej jest się czymś zająć, wtedy nawet nie będziesz myślała o bólu. także spoko, to nie jest straszne, ciesz się dniem, w którym staniesz się kobietą. <: Odpowiedz Link Zgłoś
techno14 Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:31 too zależy mozesz miewac taakie jakby skurcze od czasu do czasu . ttoo nie jest straszne . xdd jaak boli bardziej ze nie mozesz wytrzymac to biezesz nospe czy cos i tyle xdd Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaaa Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:36 Cholernie boli. mi nawet tabletki nie pomagają. zwijam sie z bólu. ale cóż...taki nasz los. nie dołuję cię ale lepiej żeby ci sie teraz nie przyrafil bo on na razie nie jest nam potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
jb...xddd Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:35 niestety w moim przypadku boli jak cholera nieraz szczerze mówiąc na początku się popłakałam z bólu, ale u mnie to przez to, że sama nie mam zbyt dobrego organizmu, ale nie wiadomo jak bardzo bd cie bolał, bo tabletce przejdzie ci na 200 % w krotkim czasie : D u mnie wystarczy i-buprom i już nowonarodzona Odpowiedz Link Zgłoś
domelciaxdd Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:36 każdy ma inny organizm, więc wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:39 To zależy od organizmu.Ja mam tak że przez pierwsze dwa dni okropnie boli mnie brzuch i plecy i normalnie jak leżę to nie wiem jaką mam przybrać pozycje bo jak się wyprostuje to plecy bolą a jak się skulę to brzuch mnie nawala,masakra .Najlepiej spytaj się mamy jak przechodzi miesiączkę bo możliwe że będziesz miała podobne dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 u mnie jest tak: 01.11.10, 21:43 straszna to może nie ale ja akurat zawsze dostaje w nocy i strasznie mnie to wnerwia!!!! Musisz nosic podpaske i jak kupisz dziadowa to sie bedzie przesuwac a na w-f troche to krepuje jak sie rozbierasz.... Jeśli chodzi o złagodzenie bólu to w domu można sobie kupi termofor i jak bardzo boli napełnic wrzatkiem (najlepiej) i przyłozyc sobie na sam dół brzucha lub można też kucnac na chwile i przechylic sie do przodu...U mnie z bólem to jest tak że boli tylko na poczatku miesiączki przez 1 dzień potem juz nie Miesiączke każda z nas musi dostac i nie ma znaczenia czy to starszne czy nie można sie przyzwyczajic Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka24 Re: Czy miesiączka boli? 01.11.10, 21:52 to zalezy .. mnie np. czasami nie boli, a czasami to sie zwijam z bolu .. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia to zależy, 01.11.10, 21:52 niektóre przez te kilka dni umierają z bólu, inne mogą robić wszystko, co w "normalne" dni. ja należę raczej do grupy pośredniej, bo bywają i takie, i takie dni. ale paracetamol/nospa zazwyczaj jakośtam pomagają, więc relax, take it easy. ;> Odpowiedz Link Zgłoś