Dodaj do ulubionych

Sposób na wypadające włosy?

IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 10:18
Mam problem z moimi włosami, ostatnio wychodzą mi po prostu garściami.
Stosowałam już różne szampony i odżywki i niewiele to daje. Czy ktoś z Was
bierze suplement diety jakiś na to? Słyszałam ostatnio o ProLady Włosy Skóra
Paznokcie, że jest dobry i skuteczny. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • poliglotka26 Sposób na wypadające włosy? 20.11.09, 17:49
      Ja biorę H-Pantoten-po 4 tabletki dziennie bo u mnie wypadanie to powracający
      problem sezonowy wiosną i jesienią a H-pantoten najszybciej daje u mnie efekt
      zatrzymania wypadania . Podobno dobry jest też Onozis bo ma składniki
      wspomagające syntezę składników włosa. Natomiast preparaty ze skrzypem
      niewiele dają, jeśli stosujesz za długo dają efekt odwrotny-to wiem od
      kuzynki, na studiach biotechnologicznych mieli laborki z cyklu życia włosa
      więc co nieco mi potem opowiedziała.
      Polecam też forum wizaz.pl, podforum pytania do fryzjerki/pielęgnacja włosów.
      Są całe wątki o wypadaniu.Dowiesz się jak jakie zrobić badania, co jeszcze
      można stosować.
      Dobre są też szampon Dermena z apteki i maska wax do włosów wypadających-też
      raczej do nabycia w aptece. Ja sama też teraz walczę z obecną turą wypadania
      tym waxem i olejkiem kokosowym vatika i pierwsze efekty już są. Stosuję też
      przeciw łamaniu mleczko jedwabne do włosów ze sklepu biochemiaurody.com bo mam
      włosy długie a takie mogą wypadać też od łamania się na długości. Dobra jest
      też seria Seboradin ale mnie troszkę drażniła skórę głowy bo jestem
      alergikiem więc tym razem po nią nie sięgnęłam.Ale dobry jest balsam Niger i
      ampułki pobudzające cebulki. Do nich czasem wracam ale na wiosnę bo zimą
      przyśpieszają przetłuszczanie. Ale muszę przyznać,że najważniejsze to dobry
      suplement, delikatny szampon i dobra odżywcza maska. Najlepiej z apteki albo z
      serii profesjonalnej. Drogeryjne stosowałam i nic nie dają. Obecnie mam CeCe
      of Sweden czekoladową do włosów ciemnych i szampon z tej serii, Kallos
      mleczną, Wax do wypadających,L'oreal Expert Volume i szampon z tej samej serii
      i dopiero naprzemienne stosowanie tych masek i szamponów plus codzienne mycie
      head&Shoulders fall control uzupełnione o terapię olejkiem kokosowym raz w
      tygodniu daje jakieś wymierne efekty. Odkąd nie kupuję kosmetyków do włosów w
      drogeriach moje włosy są w o niebo lepszej kondycji niż wcześniej.
      Jak wykończę jedną z obecnie posiadanych serii i zatrzymam wypadanie planuję
      już terapię keratynową -CeCe albo Kerabond. Jak już zatrzymasz wypadanie i
      będzie ci zależeć na odroście nowych mocnych włosów to też polecam ci
      keratynowe mocne uderzenie bo to naprawdę działa.A i polecam jeść galaretki-po
      żelatynie włosy i paznokcie są cudowne.
      I to mówiąc idę zrobić sobie teraz galaretkę owocową.wink tongue_out
      • rose80 Re: Sposób na wypadające włosy? 27.05.10, 14:10
        Stosuję Vitapil- tabletki wzmacniające włosy i paznokcie. Nie przechwalając,
        widzę poprawę.
        • paprryka Re: Sposób na wypadające włosy? 06.06.10, 08:03
          To czy włosy wyapadja czy nie zależy od wielu czyników, na przykład ilości snu,
          diety, stylu życia. Warto też odżywiać cebulki włosów, na przykład poprzez
          masaże( wtedy łatwiej przyswajają dany kosmetyk). Wystarczy kupić sobie w aptece
          urt-oil z naftą oczyszczoną( nie kosztuje dużo), nałożyć na włsy, zrobić masaż,
          pozostawić na głowie 10 minuy a następnie umyć włosy szamponem
          • panirewolucja Re: Sposób na wypadające włosy? 07.06.10, 10:00
            dobre efekty przynoszą zabiegi w gabinetach kosmetycznych, na przykład
            mezoterapia albo ultradźwięki. Pozwalają one na dogłębne wprowadzenie
            specjalnych preparatów w skórę głowy. Ale najważniejsze jest ustalenie dlaczego
            włosy nam wypadają-często może być to wynikiem problemów zdrowotnych, na
            przykład złej gospodarki hormonalnej, dlatego warto zrobić badaniasmile
    • Gość: karrina Re: Sposób na wypadające włosy? IP: *.piaseczno.robbo.pl 16.06.10, 23:33
      polecam mieszankę- 10dkg drożdży, 2 żółtka, kilka kropelek olejku rycynowego i kilka
      kropelek nafty kosmetycznej- całość wymieszać i nałożyć na włosy. taką maseczkę
      należy robić 22-3 razy w tyg, a trzymać ja na włosach około 30 minut - oczywiście im
      dłużej tym lepiej.
      • matka_chrzestna Re: Sposób na wypadające włosy? 29.06.10, 13:39
        Ja też polecam naftę. Kiedyś takie domowe maseczki doprowadziły moje włosy do
        normalnego wyglądu. Przepis jest identyczny, nie dodawałam jedynie drożdży.
        Teraz nie mam czasu bawić się z takimi robionymi maskami, więc stosuje preparaty
        na bazie nafty kosmetycznej. Widzę, że ktoś polecał URT-Oil z firmy Anna,
        używałam u też mogę polecić. Wiem, że można ją pic, ale ja wolałam wetrzeć w skórę.
    • kika75 Re: Sposób na wypadające włosy? 02.09.10, 00:52
      Ampułki do zapobiegania i zmniejszania utraty włosów z migliorin sa bardzo dobre od
      zewnątrz a od wewnątrz można zażywać kapsułki żelowe z tej samej firmy wzmacniają
      włosy i paznokcie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka