GoĹÄ: Darede31 IP: *.tkk.pl 31.05.10, 18:30 Jaki byl efekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Kiti Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.chello.pl 03.06.10, 22:27 Buscopan stosuję podczas miesiączki, bo często mam bardzo silne bóle w podbrzuszu a tylko ten lek mi pomaga. Działa rozkurczowo a najważniejsze - szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darede31 Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.tkk.pl 03.06.10, 23:39 A czy tylko w czasie miesiaczki go stosowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.chello.pl 05.06.10, 12:31 Ja mam dosyc silne bole brzucha w sytuacjach mocno stresujacych (glownie w pracy), wtedy tez posilkuje sie rozkurczowym buscopanem i musze przyznac, ze mi pomaga, wiec nie jest to lek tylko na bolesne miesiaczki . Odpowiedz Link Zgłoś
paprryka Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc 06.06.10, 08:31 Z tego co słyszałąm jest to abrdzo skuteczny lek. Moja koleżanak go używa raz na jakiś czas i twierdzi,że działa. Ja natomist jestem przeciwniczką szelkich środków przeciwbólowych, niby wszyscy je zazywają jak witaminy i to qw ogromnych ilościach,ale ja wolę sięgać po metody naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darede31 Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.tkk.pl 06.06.10, 23:06 Calkowicie się z Tobą zgadzam, ze obecnie ludzie przesadzają ze srodkami przeciwbolowymi, ale buscopan to na tle innych specyfików chyba w miarę naturalny lek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AlkA Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 07:25 Ja bym wolała w ogóle bez leków się obyć Staram się niczego nie brać, nawet podczas miesiączki, bo bolesne mam tylko dwa pierwsze dni i zawsze sobie tłumaczę, że jakoś wytrwam. Czasami, jak mam bardzo stresową sytuację, brzuch boli mnie z nerwów dużo bardziej niż przy okresie i wtedy dopiero biorę leki - Buscopan właśnie, bo jak już mam coś brać, to to chyba najmniej ingeruje w organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.chello.pl 13.06.10, 14:53 Przede wszystkich buscopan to lek rozkurczowy, a nie przeciwbolowy, ktory tylko tlumi bol, wiec zdecydowanie jest zdrowszy dla naszego organizmu. Zazdroszcze babeczkom, ktore radza sobie z bolem bez lekow, ja bym nie dala rady . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vendetten Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.kolobrzeg.pl / 192.168.2.* 15.06.10, 13:03 W pelni zgadzam sie z opiniami odnosnie busco. Choc nie mam strasznego bolu to jednak czuje ulgę Odpowiedz Link Zgłoś
abi Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc 21.07.10, 01:12 caly ten temat a takze niektore wypowiedzi sa moim zdaniem kryptoreklama na wizaz.pl w jeszcze bardziej doslowny sposob ale co tam. Buscopan jest podobnie jak no spa lub duspatalin i wiele innych (ktore sa tansze lekiem rozkurczowym. dziala zatem na bole menstruacyjne i skurcze jelit np. przy zespole jelita drazliwego. NIE POMAGA natomiast na bole w koloicy zoladka, np w przypadku zatrucia, na to swietnym lekiem jest np. ranigast. zgadzam sie ze leki rozkurczowe sa lepsze od przeciwbolowych na bole menstruacyjne, gdyz nie niszcza sluzowki zoladka ALE WIEKSZOSC DZIALA PODOBNIE I JEST TANSZA OD REKLAMOWANEGO PRZEZ AUTORKE TEMATU BUSCOPANU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nika Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.chello.pl 23.09.10, 20:47 Ja stosowałam i bardzo polecam. Przede wszystkim to środek rozkurczający a nie przeciwbołowy, więc nie szkodzi, a pomaga rozładować napięcie brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.chello.pl 18.06.10, 17:14 Ciekawa jestem jakie dawki buscopanu Wam pomagaja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darede31 Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.tkk.pl 20.06.10, 23:25 Mnie wystarczy jedna z reguły tabletka. Z zasady nie faszeruje sie wiekszą ilością, stąd miedzy innymi przerzuciłam się na busco. Ale co organizm to organizm. W ulotce powinna byc maksymalna ilość dziennej dawki i nie wolno jej przekraczac, bo przedawkowanie jest zawsze groźniejsze niz mniejsza dawka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nana Re: Czy ktoś moze stosowal buscopan na bole brzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:10 Mnie wystarczy jedna, a biorę buscopan bo mam bóle jelit i tu też sprawdza się znakomicie, bo działa rozkurczowo. Wydaje mi się, że przy bardzo silnych bólach można sięgnąć po 2 tabletki, ale zwykle jedna wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś