Dodaj do ulubionych

Kosmetyki "łazienkowe"

24.04.09, 10:15
czy używacie kosmetyków do kąpieli? te wszystkie sole, olejki, kostki,
kuleczki i inne drobiazgi mające na celu umilenie nam pluskania się smile owszem,
wiele z nich ładnie pachnie i pieni się ale podobno zbyt częste używanie tych
kosmetyków wysusza skórę, trochę słabo ^^
Obserwuj wątek
    • Gość: Lola Re: Kosmetyki "łazienkowe" IP: *.p3.InterArena.pl 24.04.09, 11:43
      Ja bardzo lubię żele pod prysznic z Adidasa oraz Fa smirk
    • kafufka Re: Kosmetyki "łazienkowe" 24.04.09, 18:14
      ja niestety mam straszną alergię na tego typu przyjemności sad
    • Gość: Lola Re: Kosmetyki "łazienkowe" IP: *.p3.InterArena.pl 24.04.09, 19:55
      Ja generalnie też mam alergie i rzadko sie zdarza że moge uzywac jakiegoś
      kosmetyko przez duzszy czas jesli już moge go używac ;/ Na szczesie od Adidasa
      nie swędzi mnie skóra ani nie mam zadnej wysypki,ale za to mam uczulenie na
      perfumy Adidasa zawsze od nich kicham ^^ big_grin
    • conchit olejki 24.04.09, 23:32
      Może chemiczne specyfiki szakodzą skórze, ale naturalne olejki eteryczne, sa
      rewelacyjne (zwlaszcza jak dobrze dobrane do potrzeb np. melisa uspokaja,
      ylang ylang jest hmm afrodyzjakiem big_grin). Parę kropelek i kąpiel jest od razu
      przyjemniejsza. Tylko nie kupujcie takich, tanich podróbek. Olejki naturalne
      najłatwiej poznać po tym, że, chociaż od jednego producenta, mają różne ceny
      (bo naturalne składniki z których są produkowane mają różne ceny), np.
      sandałowy będzie znacznie droższy od melisowego.
    • greeny Re: Kosmetyki "łazienkowe" 25.04.09, 15:11
      wszystkie tego typu kosmetyki w jakiś sposób szkodzą skórze...

ja ostatnio sprawiłam sobie jakiś żel pod prysznic o zapachu czekoladowym xD i
      nie wiem, bo po nim moja skóra pachnie tak fajnie, taką mleczną czekoladą, a
      moja siostra jak się nim umyje to potem jej skóra śmierdzi taką gorzką
      czekoladą.. ;/
    • Gość: LoLa Re: Kosmetyki "łazienkowe" IP: *.p3.InterArena.pl 25.04.09, 17:23
      Bo to też czasem zależy od rodzaju skóry.
      • Gość: anuś Re: Kosmetyki "łazienkowe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 16:11
        oj ja bardzo lubię sole smile ostatnio dostałam też fajny kwiatowy zestaw z solą, żelem i
        liotonem wink fajna sprawa xD
    • mina55 Re: Kosmetyki "łazienkowe" 21.05.09, 21:13
      w mojej łazience stoi wanna,wiadro z mopem-a sorry to nie o tym wink.ja do kąpieli używam
      nieuczulających kosmetyków, ale jak wiadomo żel pod prycznic i sama woda nie wpływa
      dobrze na nawilżenie naszego ciała. dlatego po kąpieli stosuję odżywkę
      Nanobase.kosmetyk - silnie nawilżający, działający też wygładzająco, poprawiający
      sprężystość skóry i zmiękczający ją. jest dostępna w aptekach w rozsądnej cenie.
      Ale po się myć,przecież każdy wie, że bod brudem zawsze jest czysto wink

• hiacynt Re: Kosmetyki "łazienkowe" 02.02.10, 17:44
      Wiesz ja bardzo lubię wszelkie olejki do kąpieli, żele, sole etc...i jakoś nie
      zauważyłam, żeby moja skóra zrobiła się sucha, albo chociaż trochę wysuszona.
      Może to zależy od tego jakich się kosmetyków używa. Ja ostatnio zakochałam się w
      czekoladowo- kokosowym płynie do mycia ciała z mydlarni u Franciszka. Po takiej
      kąpieli nie tylko moja skóra jest nawilżona ale także ja cała czuję się bardzo
      zrelaksowanawink Ale ta teoria z tym, że te kosmetyki wysuszają ciało nie bardzo
      mi się podoba i do mnie wcale nie przemawia, bo co to znaczy, że częste ich
      stosowanie wysusza skórę?? To przepraszam bardzo jak się mam myć?? Za pomocą
      szarego mydła, ( ono dopiero wysusza skórę), czy wcale się mam nie myć?? A poza
      tym zawsze po kąpieli wcieram balsam, co nadaje mojej skórze aksamitnej miękkościwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka