Gość: lola IP: *.as.kn.pl 18.05.09, 14:28 Kochane, mam bardzo wrażliwą skórę i boje się na niej eksperymentować z kosmetykami. Dlatego proszę was byście poleciły mi jakieś wypróbowane produkty. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.stacje.agora.pl 19.05.09, 10:40 kosmetyki dla dzieci, np. kremy i oliwki Odpowiedz Link Zgłoś
gracja Bez konserwantow i barwnikow 19.05.09, 10:55 Polecam linie www.physiogel.pl/ - jest doskonala do delikatnej skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa35 Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.05.09, 19:44 Ja używam odzywki parafinowej Nanobase. Jest bardzo delikatna i super nawilża skórę. Ma działanie lecznicze. można ją dostać w aptece. Porównuję do kosmetyków z wyższej połki, tylko cenowo jest o wiele lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.tktelekom.pl 19.05.09, 21:00 Tyle, że dłuższe stosowanie parafiny wyszusza skore. Parafina daje fałszywe uczucie nawilżenia, dlatego nalezy szukac kosmetyków bez parafiny w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrianna Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:24 Nie ma co eksperymentować tylko wybrać bezpieczne kosmetyki, które nie uczulają. Dlatego wybierz się do apteki, bo tylko tam można kupić dermokosmetyki. Ja mam przesuszoną cerę i używam Keranormu. Żadnego uczulenia, a działa znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
poliglotka26 Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 20.11.09, 18:06 Ja mam alergię na nikiel i alergie kontaktowe na silną chemię i używam serii Active Sensitive i Nutri Specific z Yves Rocher bo moja skóra je bardzo lubi. W ciemno możesz też testować serie dla alergików z La Roche Posay- moja mama ma bardziej zaawansowaną alergię z racji wieku (alergia na metale jest kumulatywna,z wiekiem daje coraz silniejsze odczyny alergiczne) stosuje LRP nawet podczas silnego ataku alergii i nie narzeka. W aptece można sięgnąć też po serię Emolium czy krem Nanobase. Co do jednego się zgadzam-nie warto z taką cerą często zmieniać kosmetyków. Ja raczej jestem wierna tym już przetestowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.11.09, 15:42 ja polecalabym naturalne kosmetyki, znalazłam je na stronie www.aroma-natura.pl/sklep. Najbardziej spodobał mi sie piling mangowy do ciała, ale masło tez jest super! żadnych złych reakcji skórnych po tym, a tez mi ciężko dobrać.Może i troche drogie, ale ja dbam o skórę, no i na dłuuugo starczają. Ponoć są to kosmetyki w 100% naturalne, koleżanka mi to poleciła i tez jest zadowolona )) Odpowiedz Link Zgłoś
kacha262 Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 27.01.10, 22:48 Jestem zdania że jeśli ma się naprawdę problemy skórne i problemy z doborem odpowiednich kosmetyków, to nie ma co testować tych pięknie wyglądających w reklamach i nas meega zachęcających ze sklepów kosmetycznych a trzeba wybrać się do apteki- ja używam mleczka do demakijażu i toniku bezalkoholowego firmy floslek, są one nie drogie, mają delikatny przyjemny zapach i w końcu wieczorami po zmyciu "dnia" czyli makijażu nie mam suchych i czerwonych plam na policzkach a naprawdę świetnie się czuję kosmetyki z tej serii są hypoalergiczne , naprawdę polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mixtura Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 27.02.10, 22:11 Polecam kosmetyki marki Mary Kay. Są hypoalergiczne więc myślę, że jest to coś dla Ciebie. Dodatkowym atutem tej marki jest to, że nie robisz zakupów w ciemno tylko przed zakupem mozesz ich wypróbować i zdecydować czy to jest to czego oczekuje Twoja skóra. Nie powinnaś mieć oporów przed ich wypróbowaniem skoro miałabyś je uzywać do codziennej pielegnacji skóry. Jeżeli podejmiesz decyzje o zakupie a uczulenie wyjdzie po kilku dniach to firma gwarantuje zamianę produktu lub zwrot gotówki. Wypróbować ich możesz wyłącznie u konsultantek MARY KAY. Ja współpracuje z marką od dwóch lat w związku z tym znam specyfikę cery wrażliwej. Pozdrawiam i chętnie udziele Tobie pomocy w doborze produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 01.03.10, 15:12 Ziaja, i jeszcze raz ziaja. tez mam wrazliwa skore i tylko ta firma się sprawdza. do codziennej pielęgnacji polecam: www.splendore.pl/Calma_HLC_Mleczko_do_demakijazu_z_wapniem___200ml_p4295.html www.splendore.pl/Nuno_Maska_z_zielona_glinka__60ml_p4361.html www.splendore.pl/Calma_HLC_Peeling_enzymatyczny___60ml_p4347.html i to: www.splendore.pl/Calma_HLC_Krem_nawilzajacy___50ml_p4338.html myślę, że wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
panirewolucja Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 02.03.10, 10:22 właśnie miałam pisać o Ziaji-też używam serii Calma HLC i jestem w 100% zadowolona, a dodatkową zaletą jest niska cena tych produktów Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 02.03.10, 10:32 panirewolucja napisał(a): > właśnie miałam pisać o Ziaji-też używam serii Calma HLC i jestem w 100% zadowol > ona, > a dodatkową zaletą jest niska cena tych produktów dokładnie, tak świetna jakość za niską cenę Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) 25.03.10, 21:29 Oj jak masz wrażliwą skórę to faktycznie musisz uważać na to, jakich kosmetyków używasz, żeby jej nie podrażnić. I dobrze by było gdybyś używała naturalnych kosmetyków, żeby nie podrażnić swojej skóry. Wiem, że bardzo dobrymi kosmetykami, dla osób z problemami skórnymi są kosmetyki, które można kupić w Mydlarni u Franciszka. Kosmetyki w 100% naturalne więc nie musisz martwić się o to, że cię uczulą, albo podrażnią Twoją skórę Większość kosmetyków ma cudowne działanie na nasze drobne niedoskonałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monial Re: Kosmetyki dla wrażliwców :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:55 Ja także mam bardzo wrażliwą skórę twarzy i dość długo dobierałam kremy aby skończyły się moje problemy np. z plamami na twarzy, pieczeniem. W aptece kupuję kosmetyki hypoalergiczne do skóry wrażliwej, firmy Floslek. Aptekarka mi je poleciła i naprawdę jestem z nich zadowolona ,a nie są one drogie bo za krem nawilżający zapłaciłam ostatnio 15zł. Odpowiedz Link Zgłoś