Dodaj do ulubionych

pokój w lux.

17.12.05, 19:09
hej, zaczynam chyba jakoś w połowie stycznia (jak dobrze pojdzie-czekam na
letter...) i szukam czegoś na początek. jak szukacie flatmate'a to proszę o
kontakt.

dossier:
meżczyzna, palący (ale mogę na balkonie) i to chyba starczy.
Obserwuj wątek
    • tomi_22 Re: pokój w lux. 17.12.05, 19:22
      Hej,

Na tym forum chyba 2 osoby oferowaly cos dla stazysty/ki albo dla kogos na
      start. To moze cos dla ciebie. Wlasnie pokoj. Nie znam szczegolow, ale moze
      napisz do tej osoby na maila, link do posta masz ponizej. Pozdrawiam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=32243292
      • paw_dady Re: pokój w lux. 17.12.05, 19:40
        tomi_22 napisał:

> Hej,
        >
        > Na tym forum chyba 2 osoby oferowaly cos dla stazysty/ki albo dla kogos na
        > start. To moze cos dla ciebie. Wlasnie pokoj. Nie znam szczegolow, ale moze
        > napisz do tej osoby na maila, link do posta masz ponizej. Pozdrawiam.
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=32243292

Tomi jakiegos lewego linka zapodales i sie nie chce otworzyc ;o)
        • ma_wi99 faux-link 17.12.05, 20:35
          bo to trzeba tak wklejac, zeby na czerwono sie swiecilo. Voila:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=32243292

;-)

byl zreszta krotki kurs wklejania. O tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=33079993&a=33113134
          pozdrawiam (po raz ostatni z Warszawki :-)
          • tomi_22 Re: faux-link 17.12.05, 20:41
            Bo to bylo tak, ze ja wpierw napislalem, a potem poprawilem kasujac poprzedni
            post i wklejajac poprawiony i daltego tak wyszo :)
            • ma_wi99 Re: faux-link 17.12.05, 21:12
              sie mnie nie musisz tlumaczyc ;-)

wszystko jasne

To rzeczywiscie tak dziala, ze jak sie z postu z hyperlinkiem robi copy-paste,
              to wtedy mu ten czerwony kolor czernieje i wiadomo co sie dzieje...
              • paw_dady znaczy tomi z lewymi linkami nie ma nic wspolnego! 18.12.05, 00:54
                uff juz odsapnalem ;o)
                • tomi_22 Nie, no przeciez wiadomo, ze tomi to jest... 18.12.05, 13:41
                  Ma_wi Tomi jest full virtual :) I niech tak pozostanie :)))
    • oley11 Re: pokój w lux. 17.12.05, 23:41
      dzieki. byłem i sprawdziłem (wcześniej niz posta wywiesilem). ale to nie dla
      mnie bo nie jestem stażystką. i nie chodzi tu o stanowisko tylko brak kilku
      (OO) kobiecych cech. :-)
      czekam na wiecej, thx
      • tomi_22 Re: pokój w lux. 18.12.05, 11:27
        Uuu, to nie wiem. Sprzwdz hotele np Marco Polo - on oferuje pokoje na miesiac
        lub 2. Cena jakos 30 euro za dzien. Jest Hotel Pax, tam ponoc troche taniej.
        Parc Hotel takze, ale to na polnocy miasta. To jedyne co mi do glowy przychodzi
        i to jest to z czego korzystali inni jak tu zaczynali.
        • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 11:36
          aha. przepraszam ze tak wybrzydzam, ale hotele juz przerabiam (tak w ogole to
          jestem wiernym czytaczem forum). myslalem, ze ktoś coś fajnego bedzie mial na
          oku i podeśle info. juz i tak kalkuluje skad te 2,5 K euraczy wytrząsnąć na
          mieszkanie.

najfajniejsze, że wlaśnie kupuje mieszkanie w Polsce (bo myslalem, ze nic z
          europracy nie wyjdzie), jestem w dlugach po uszy i juz nie mam od kogo
          pozyczać :-).
          • tomi_22 Re: pokój w lux. 18.12.05, 11:47
            Chwilka, nie rozumiem. Chcesz wynajac cos za 2500 Euro? bo 2.5kilo tyle
            oznacza. No chyba ze cos ci sie pomylilo.

Na oku to nikt nic nie ma raczej, a to co np rano zobaczy to wieczorem czesto
            juz jest wynajete bo duuuzo osob szuka, naprawde. Nie tylko z 10NMS ale takze
            masa ludzi z Bulgarii i Rumunii, ktorzy tu pomalu "nalot" robia - Parlament
            zatrudnia.

Ceny mieszkan z opisami przykladowymi sa na forum - napewno znajdziesz. Tam
            masz tez maly opis dzielnic. Koszty zycia tez sa tak plus minus podane.
            • asiunia.lux Re: pokój w lux. 18.12.05, 11:55
              tomi_22 napisał:

> Na oku to nikt nic nie ma raczej...

Jak to nie?! Ja mam na przyklad;)
              oley, wysylam Ci maila;)
              • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:06
                dzieki, odpisałem juz i chyba troche jaśniej będzie.
              • bamaza42 Re: pokój w lux. 18.12.05, 13:37
                Asiunia, a moglabys i mnie to z tego Twojego oka podrzucic?...jak nie koledze,
                to moze mnie przypasuje....ja przyjezdzam juz za 2 tygodnie....
            • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:00
              hej, a kaucje, haracz dla agencji itepe, itede? chodzi mi ze na start trza
              troche wybulić? co juz zapomnieliscie jak to bylo? :-P
              • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:04
                tak dokładnie to szukam tego co wszyscy: na początek pokoju, a potem mieszkanka
                (i nie chodzi mi o penthouse z belgijska sprzataczka, tylko o srednie studio
                lub cos takiego).
                • tomi_22 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:07
                  No tak, kaucje i takie tam trzeba dac. Ale napisales to tak, jak bys szukal za
                  2.5k za miesiac :)))

Co do sprzataczek, tu sie korzysta z Portugalskich ewentualnie Wloskich
                  sprzataczek :)))
                  • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:18
                    eh tomi, napisalem skad 2,5 K wytrzasnąć na mieszkanie. fakt, troche
                    wieloznaczne ale myslalem ze przejdzie.
                    • tomi_22 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:21
                      A co ma nie przejsc? Poza tym nie jest regula ze prowizja dla agenta to jeden
                      czynsz i to platny przez ciebie - znam przypadki, ze to wlasciciel mieszkania
                      za to placi. Dalej, nie ma reguly, ze kaucja to iles tam, sa przypadki np
                      kaucja to "tylko" 500 Euro :)))
                      • oley11 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:25
                        aaa, to fajnie wiedzieć. bo ja myslalem, ze niepisane prawo ze 3xczynsz to
                        trzeba mieć od reki i że odstepstw sie raczej nie spotyka.

• tomi_22 Re: pokój w lux. 18.12.05, 12:33
                          Spotyka, ale wiesz jak to jest. ZALEZY od ludzi i od tego jak sie ugadasz. Tu
                          nie ma reguly.

Tak miedzy nami to Asiunia Ci cos napisala. Jak Ci pasuje, to idz na to.
                        • ma_wi99 Re: pokój w lux. 18.12.05, 13:24
                          > aaa, to fajnie wiedzieć. bo ja myslalem, ze niepisane prawo ze 3xczynsz

Niepisane prawo, to 2xczynsz (przynajmniej jesli chodzi o kaucje). No, chyba, ze
                          wliczasz od razu prowizje agencji, to wtedy wychodzi okolo x3. Oczywiscie
                          zdarzaja sie i przypadki kaucja = x3, natomiast przypadkow 500 EUR nie znam, co
                          nie oznacza, ze nie istnieja, tylko raczej, ze naleza do rarytasow. Obawiam sie,
                          ze cos takiego trudno bedzie Ci upolowac.

Chyba, ze u Asiuni?? ;-)

Pamietaj, ze to co na poczatku musisz wybulic, dosyc szybko jestes w stanie
                          splacic z EPSO-wskiej pensji. Jak sie postarasz, to w trzecim miesiacu
                          zatrudnienia powinienes juz wyjsc na zero. Moze wiec znajdzie sie jakas dobra
                          dusza, ktora pozyczy Ci troche kasy na chocby te 3 miesiace? Ja znam ludzi,
                          ktorzy na wyjazd do EPSO-roboty zaciagali w Polsce krotkoterminowe pozyczki
                          bankowe. Troche boli, ale skoro wiesz, ze mozliwosci splaty sa "na bank", to
                          chyba jest to jakies wyjscie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka