Dodaj do ulubionych

Ogórki kiszone mi wykupili! :(

20.12.05, 18:03
A jeszcze kilka dni temu byly na polce w Auchanie.
Wspomozcie rada uboga nieboge:)
Gdzie w city Lux. moge je kupic?
Serdecznie dziekuje.
P.S.
W "Kadzie" mak tez mi wykupili!!! buuuuu.
Co poczac?
Obserwuj wątek
    • hurakami Zamienie ogorki na mak 20.12.05, 21:34
      To ja. Kupilem dwa sloiki. Przedostanie.
      Ale jestem gotow oddac jeden za mak.

H
      PS. A powaznie, chetnie Ci jeden odstapie.
      • herbata_owocowa Re: Zamienie ogorki na mak 21.12.05, 09:38
        Dzis jade do Cactusa.Jak bedzie wiecej maku to kupie i dam znac!
        Pozdrawiam.
    • ma_wi99 Mak widziano ostatnio w Cactusie 20.12.05, 22:57
      kupowalismy jakis czas temu gotowy w paczuszkach. Gotowy, tzn. juz przemielony i
      chyba z jakimis dodatkami (rum czy rodzynki... sam nie pamietam). Tak wiec np.
      na kutie
      • adm-adm Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 21.12.05, 19:22
        tu w BXLI maku i ogorkow i sledzi i smietany i ... na razie pod dostatkiem...
        wyslac transport???:-))

Wesolych!
        • ma_wi99 Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 21.12.05, 20:20
          > tu w BXLI maku i ogorkow i sledzi i smietany i ... na razie pod dostatkiem...

jak tez i "polskich sklepow" oraz "polskich knajp". Trzeba to powiedziec wprost
          • asiunia.lux Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 21.12.05, 20:56
            >A my tu w Luxie... coz my biedni poczac mozemy... silami jedynego "pana
            >Piotrusia" ze Strassen (obecnie chyba bardziej wirtualnego) i rachitycznego
            >stoiska "produits polonaises" w Auchanie wiele nie zwojujemy.

Co narzekasz? Tak to jest na wsi i juz! :)

adm, ja poprosze o jednego ogorka, jednego, jedynego... Jak nie dasz rady przed
            Swietami transportu zorganizowac to mozesz wyslac poczta wewnetrzna.
            Bylabym baaardzo wdzieczna;))

A propos Pana P. - czy on wogole jeszcze przyjezdza?? Zaczynam miec watpliwosci
            bo go nawet w ostatnia, pezedswiateczna (!) sobote nie bylo!
            • mmm191 Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 21.12.05, 22:08
              był bo my robiliśmy zakupy i nawet pyszne ogórki kiszone kupiliśmy i w Wigilię
              też będzie bo zamówiliśmy karpia
              pozdr.
              M.
              • asiunia.lux Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 21.12.05, 22:45
                Do licha!! To gdzie on teraz sie ustawia ze swoim kramem?? Bo o 17.27 czasu
                lokalnego, w tym samym miejscu co zwykle to go nie bylo:(
          • adm-adm Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 22.12.05, 09:16
            ? A czy ja temu kiedykolwiek przeczylam???? oczywiscie ze jestesmy rozpuszczeni
            i dopieszczeni przez kilkanascie - i ciagle powstaja nowe- polskich sklepow, a
            niektore juz nawet zlapaly bluesa i zaopatrzyly sie w czytniki kart, tak aby
            epsy- ktorych obecnosc w BRXLi zostala tym samym formalnie uznana przez grupe
            dotad trzymajaca wladze:-))- mogly w pelnym konforcie te ogorki kupowac:-))

asiunia jak tylko jeden ogorek, to ja moze faksem...;-)ci przesle, bedzie
            szybciej:-))))))

wszystkiego naj naj naj
            • asiunia.lux Re: Mak widziano ostatnio w Cactusie 22.12.05, 10:02
              Niech bedzie i faksem! Oby dotarl!!
              Czekam;))))
    • hurakami karp 21.12.05, 20:51
      Nie wiem, jak w Auchan, ale gdyby ktos byl zainteresowany, kupilem dzisiaj
      karpia w Match przy Rue de Beggen (Centre Espace). Co fajniejsze, mozna go sobie
      rowniez zamowic teraz do odbioru w piatek lub sobote.
      • danka44 Re: karp 21.12.05, 22:23
        Karp jest też w Auchan, a ja zamówienie do rodziny złozyłam i teraz bedzie im
        całą drogę do Luxa ryba śmierdziało ;(
        No a z tymi ogórkami hurakami to zadziałałeś podstepnie, bo ja też dzisiaj nie
        znalazłam... chciałam ze dwa wsadzić do zrazów, no a tak trzeba bedzie suche
        mięso jeść ;)
        • hurakami Re: karp 21.12.05, 22:29
          Moj jeden sloik dalej do wziecia. Jak sie herbata nie zdecyduje, mozesz brac.
          • herbata_owocowa Sprawa ogorkow 22.12.05, 12:36
            Dziekuje serdecznie. Kupilismy w La Belle Etoile. I mak tez jest.
            Na regale z posypkami,marcepanem, etc.
            Jest zmielony,pakowany po 250 g. Jest tez mak w postaci nieprzetworzonej.
            Pozdrawiam.
            Wesolego obzarstwa!
            • ma_wi99 Re: Sprawa ogorkow 22.12.05, 19:57
              > Dziekuje serdecznie. Kupilismy w La Belle Etoile.

Zaraz, zaraz... KISZONE kupiliscie? czy konserwowe? Bo o ile tych drugich tutaj
              dostatek, to kiszone do tej pory byly w Luxie legumes non gratas!

> I mak tez jest.
              > Na regale z posypkami,marcepanem, etc.

A nie mowilem, ze w Cactusie! Cactus gurom!
        • bamaza42 Re: karp 21.12.05, 22:42
          danka44 napisała:

> No a z tymi ogórkami hurakami to zadziałałeś podstepnie, bo ja też dzisiaj
          nie
          > znalazłam... chciałam ze dwa wsadzić do zrazów, no a tak trzeba bedzie suche
          > mięso jeść ;)

Dlaczego suche?....a sloninki tez w luxie nie uswiadczysz?...a ogoreczki
          konserwowe?....:))
          • danka44 Re: karp 22.12.05, 08:49
            > Dlaczego suche?....a sloninki tez w luxie nie uswiadczysz?...a ogoreczki
            > konserwowe?....:))

Tak też zrobię ...ale pana M. niech trochę sumienie pogryzie ;) Następnym razem
            jak będzie chciał kupić dwa ostatnie słoiki z półki, to trzy razy na forum
            zapyta, czy przypadkiem ktoś nie miał na nie chrapki ;))

Pozdrawiam,
            Danka
        • bamaza42 Re: karp 21.12.05, 22:43
          no, a ztym karpiem, to ich faktycznie urzadzilas....:)))
          • ma_wi99 Re: karp 22.12.05, 00:18
            > no, a ztym karpiem, to ich faktycznie urzadzilas....:)))

A pisalem swojego czasu w watku o choinkach, ze karpia w Auchanie przed Swietami
            sie uswiadczy!

Sie by czytalo forum pilnie jak "pierwsza szkolna czytanke", to sie by wiedzialo ;-P

Ale z drugiej strony... wiesz, karp z Auchana to nie to samo co taki prosto z
            Polski
            • danka44 Re: karp 22.12.05, 08:52
              Przyznaję, że powinnam uważniej czytać własny wątek. Biję sie w piersi...
              Masz jednak rację, że ten karp wyglądał jakby śnięty był...
    • herbata_owocowa Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 12:38
      Moze ktos wie gdzie w tej miejscowosci moge ja kupic?
      • danka44 Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 12:51
        Niestety pietruszki samej też nie widziałam. A sprawdzałeś w paczce z
        włoszczyzną?
        Ja natomiast szukałam wczoraj selera...czy tu seler jest taki biały i
        gładziutki z wierzchu? Bo jakby trochę podobny, ale francuska nazwa wyleciała
        mi z głowy i nie moge sprawdzić.
        Pewnie powoli towarzytwo się rozjeżdża i nie wiem, czy zostanie ktoś, aby nam
        odpowiedzieć ;(
        • herbata_owocowa Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 14:07
          Seler jest nawet dzis w Auchanie widzialem. Jest rowniez w Cactusie w dziale z
          warzywami ale na dolnej polce-koszu.Sa takie ogromne na kg.
          Wracajac do pietruszki... w paczkach z wloszczyzna nie ma korzenia.
          Wciskaja tam rzepe.
          Pozdrawiam i milego dnia.
          • ma_wi99 Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 14:56
            Dotknelyscie Szanowne Panie niniejszym najwiekszej tajemnicy Zjednoczonej Europy!

Otoz na zachod od Odry NIE USWIADCZY sie korzenia pietruszki, chocby placic za
            nia czystym zlotem. Dlaczego? Tego nie wie nikt... Ani przepisy unijne tego nie
            zabraniaja, ani nie ma na to zadnych lokalnych zakazow... jednak ani we Francji,
            ani w Luxie ani w Niemczech pietruszka w korzeniu nie istnieje w handlu
            detalicznym. Ani luzem, ani we wloszczyznie, ani w mieszankach warzywnych, ani w
            ogole nigdzie :-( -
            • danka44 Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 17:06
              PS. Z selerem jest tak, ze nazywa sie prawie tak samo jak u nas
              • ma_wi99 Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 17:23
                > przeraziłeś mnie tą wielkością, aż się boję podejść ;)

No, moze troche przesadzilem z ta wielkoscia... Ale
                • adm-adm Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 19:29
                  hm.. obrazisz sie jak powiem ze .. w BRXLI jest pietruszka? :-))
                  moge faksem, tak jak asi ogorki:-))
                  asiu, doszly?
                  • ma_wi99 Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 19:53
                    > hm.. obrazisz sie jak powiem ze .. w BRXLI jest pietruszka? :-))

Tego to ja sie akurat spodziewalem :-)

Zaspokoj jednak, prosze, moja ciekawosc i napisz czy widzialas w BXL pietruszke
                    (w sensie
                  • asiunia.lux Re: Brakuje mi jeszcze pietruszki w korzeniu. 22.12.05, 21:21
                    adm-adm napisała:

> asiu, doszly?

No pytanie.... Ale tylko jeden! Czyzby faks pozarl reszte? :)))

adma, uratowalas mi Swieta! Moja wdziecznosc dozywotnia ;)))
                    • adm-adm do ma_wi 22.12.05, 23:59
                      przykro mi burzyc twoje uporzdkowane i od dawna poukladane... ale pietruszka
                      jest w .. karefurze :-)))tak normalnie, jak gacie, olej albo plyn do mycia
                      naczyn...
                      asiunia, jak chcesz ja mam jeszcze sledzie, smietane, tesciowa:))).. co tylko
                      chcesz tym faksem...
                      :-)
                      • asiunia.lux Re: do ma_wi 23.12.05, 00:31
                        adm-adm napisała:

> asiunia, jak chcesz ja mam jeszcze sledzie, smietane, tesciowa:))).. co tylko
                        > chcesz tym faksem...

Ty, smietane to ja mam, za sledzie dziekuje, a tesciowa to sama bym z checia
                        przeslala dalej.... ale obawiam sie, ze ze wzgladu na rozmiar - faksem nie
                        przejdzie!
                        :))
                      • ma_wi99 Re: do ma_wi 23.12.05, 07:38
                        > przykro mi burzyc twoje uporzdkowane i od dawna poukladane...

Alez nie, alez nie...

To bardzo wazna wiadomosc w aspekcie moich badan! Czyli, ze Belgie (a
                        przynajmniej BXL z Karfurem) wylaczamy z pietruszkoweego embarga. Niestety
                        reszta czesc Europy (przynajmniej wg mojej wiedzy) pietruszcze niedostepna jest.

Z drugiej strony zawszec to lepiej przejechac sie po magiczny korzen te 180 km
                        do Was niz importowac go z odleglej Polandii, nie? W zwiazku z powyzszym --
                        dzieki za info!
                        • minka22 co do pietruszki 26.12.05, 18:55
                          pietruszka jest czasem na rynku. Ale nie bede Wam mowic w jakiej jest cenie, bo
                          dokladnie, cenniejsza jest niz zloto. I jakas taka nedzawa. A co do selera, to
                          rzeczywiscie wielkie sa te cholery, ze nie ma tego nawet potem jak obrobic.
                          Skoro w syfiastej Brukseli maja pietruszke to moze i w malym, uroczym,
                          przygranicznym miasteczku Arlon tez ja beda mieli.

Adm, ja sie bardzo ciesze, ze macie to wszystko w Beretowie, ale Twoje uwagi
                          nijak sie maja do naszej luksusowej rzeczywistosci, nie wiem jak to odbierac,
                          chwalisz sie, czy przeprowadzasz jakies badania porownawcze?
                          • adm-adm Re: co do pietruszki 27.12.05, 10:50
                            przepraszam, JAKIE uwagi???

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka