dungoodxb12s 18.01.06, 09:39 Kto bylby chetny do pokopania w pilke co sobote rano, powiedzmy o 11:00? To jest ogolnodostepne, male boisko kolo kortow tenisowych w kompleksie sportowym w Walferdange. Ja mam juz dwoch chetnych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 09:49 Ja, jak to juz napisalem, bardzo chetnie, ale dopiero jak sie zrobi cieplej (marzec, najpozniej kwiecien). No i pora dla mnie nienajlepsza... Jesli chodzi o mnie, to albo wczesniej (tak, zeby konczyc 11.15-11.30) albo dopiero po lunchu Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 10:13 A czemu mamy czekac az do marca?!? Jezeli nie ma sniegu i lodu mozemy grac, ja przez 3 lata gralem co sobote w parku Woluwe w Brux i zyje. Co do godziny to moze byc 10:00 - i tak zawsze robie zakupy o 8 rano w sobote :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 10:19 > A czemu mamy czekac az do marca?!? Jezeli nie ma sniegu i lodu mozemy grac, ja > przez 3 lata gralem co sobote w parku Woluwe w Brux i zyje. Kwestia preferencji i cech osobniczych danego organizmu. Ja po prostu jestem z tych co maja zwyczaj zapadac w sen zimowy. I nic na to nie poradze :-( Tak wiec jesli chodzi o mnie Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 10:22 ja na pewno moge przychodzic, postaram sie jeszcze kogos zwerbowac Odpowiedz Link
szymbi Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 10:59 znaczy mnie? :) no więc ja chętnie, choć moje obecne osiągi fizyczne są katastrofalne, więc na początku ozor na wierzchu będzie mi powiewał. No ale właśnie po to ten ruch ma być, co by i kondycja wróciła. MaWi, przyjdź też, praca nad sobą, te sprawy... Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 11:32 > MaWi, przyjdź też, praca nad sobą, te sprawy... No, wiesz... jak tak ladnie prosisz, to czemu nie. :-) A tak naprawde Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 11:56 @ma_wi99 - ja glownie chce grac wlasnie po to by zrzucic nadmiar sadelka :) Mam teraz ukochana mlodsza ode mnie o 8 lat i do tego bardzo wysportowana, wiec mam odpowiednia motywacje ;) Poza tym w moim wieku trzeba pracowac nad soba by ograniczac ryzyko zawalu :) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 12:06 ćwiczcie, ćwiczcie chłopaki - może latem, przed nawałem urlopów, zrobimy wybory Mistera Pol-Lux? ;) :D Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 12:18 Dobra ta pomysla, tylko w jakim formacie? Konkurs fotograficzny, konkurs kopniec z polobrotu w stylu Chucka Norrisa, konkurs w postaci walk zapasniczych z zawodnikami nasmarowanymi kozim smalcem??? :) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 12:42 możemy porównac stan przed, stan po .... jury wyłacznie damskie i niezaangażowane, tzn. żony odpadają (sorki, ale wyniki muszą być jak najbardziej obiektywne) no i pokaz poziomu sprawności i zwinności - konkurencje sportowe... lub tor przeszkód... :D Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 12:49 Rozumiem ze pokaz poziomu sprawnosci moze byc w roznych konkurencjach, rowniez tych bardziej ze sfery intymnej? Wtedy jak najbardziej niezalezne jury i oczywiscie zony odpadaja :D Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 18.01.06, 13:00 no to chłopaki ćwiczcie, to moze z wyborami Mistera zdążymy przed wyborami Miss world, które w tym roku, we wrześniu, jest organizowane w POlsce Odpowiedz Link
hurakami A propos Chucka Norrisa 18.01.06, 17:53 Cytat z jego strony. Uwaga, niektore zabojczo smieszne. Chuck Norris Fun Facts: If you ask Chuck Norris what time it is, he always says, "Two seconds till." After you ask, "Two seconds to what?" he roundhouse kicks you in the face. Chuck Norris once roundhouse kicked someone so hard that his foot broke the speed of light, went back in time, and killed Amelia Earhart while she was flying over the Pacific Ocean. Chuck Norris doesn't read books. He stares them down until he gets the information he wants. Chuck Norris lost his virginity before his dad did. Since 1940, the year Chuck Norris was born, roundhouse kick related deaths have increased 13,000 percent. Chuck Norris is currently suing NBC, claiming Law and Order are trademarked names for his left and right legs. Chuck Norris has recently changed his middle name to "F***ing." When Chuck Norris sends in his taxes, he sends blank forms and includes only a picture of himself, crouched and ready to attack. Chuck Norris has not had to pay taxes ever. There is no chin behind Chuck Norris' beard. There is only another fist. There are two kinds of people in this world: people who suck, and Chuck Norris. Crop circles are Chuck Norris's way of telling the world that sometimes corn needs to lie the f*** down. There is no theory of evolution, just a list of creatures Chuck Norris allows to live. When Chuck Norris goes to donate blood, he declines the syringe, and instead requests a hand gun and a bucket. In an average living room there are 1,242 objects Chuck Norris could use to kill you, including the room itself. Chuck Norris has two speeds: walk and kill. Chuck Norris is the only man to ever defeat a brick wall in a game of tennis. When Chuck Norris was born, the nurse said, "Holy crap! That's Chuck Norris!" Then she had had sex with him. At that point, she was the third girl he had slept with. Chuck Norris can set ants on fire with a magnifying glass. At night. It takes Chuck Norris 20 minutes to watch 60 Minutes. Chuck Norris is not lactose intolerant, he just refuses to put up with lactose's s**t. Chuck Norris can divide by zero. When Chuck Norris does a pushup, he isn't lifting himself up; he's pushing the Earth down. Rather than being birthed like a normal child, Chuck Norris instead decided to punch his way out of his mother's womb. Shortly thereafter he grew a beard. Chuck Norris sold his soul to the devil for his rugged good looks and unparalleled martial arts ability. Shortly after the transaction was finalized, Chuck roundhouse kicked the devil in the face and took his soul back. The devil, who appreciates irony, couldn't stay mad and admitted he should have seen it coming. They now play poker every second Wednesday of the month. Filming on location for Walker: Texas Ranger, Chuck Norris brought a stillborn baby lamb back to life by giving it a prolonged beard-rub. Shortly after the farm animal sprang back to life and a crowd had gathered, Chuck Norris roundhouse kicked the animal, breaking its neck, to remind the crew once more that Chuck giveth, and the good Chuck, he taketh away. Chuck Norris does not sleep. He waits. Chuck Norris is not hung like a horse... horses are hung like Chuck Norris When Chuck Norris plays Oregon Trail his family does not die from cholera or dysentery, but rather roundhouse kicks to the face. He also requires no wagon, since he carries the oxen, axels, and buffalo meat on his back. He always makes it to Oregon before you. Chuck Norris recently had the idea to sell his urine as a canned beverage. We know this beverage as Red Bull. If you can see Chuck Norris, he can see you. If you can't see Chuck Norris you may be only seconds away from death. Chuck Norris can make a woman climax by simply pointing at her and saying "booyah". Chuck Norris can mathematically make two wrongs equal a right. When Chuck Norris's wife burned the turkey one Thanksgiving, Chuck said, "Don't worry about it honey," and went into his backyard. He came back five minutes later with a live turkey, ate it whole, and when he threw it up a few seconds later it was fully cooked and came with cranberry sauce. The quickest way to a man's heart is with Chuck Norris's fist. Similar to a Russian Nesting Doll, if you were to break Chuck Norris open you would find another Chuck Norris inside, only smaller and angrier. Chuck Norris died ten years ago, but the Grim Reaper can't muster up the courage to tell him. Chuck Norris doesn't wet the bed, the bed gets scared of Chuck Norris and wetsitself. Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: A propos Chucka Norrisa 18.01.06, 18:21 Tu jest po polskiemu, tylko ze przerobione z Chucka Norrisa na goscia z forum motodawcow o ksywce Krasek: www.stuntforum.com/viewtopic.php?t=201&start=0 A tu jest kilka moich wersji o Krasku, mozna wymienic na Chucka: - Gdy Krasek zje przypalonego tosta, jego zwieracze z taką siłą ściskają zwęgloną mąkę, że Krasek sra diamentami. - Gdy Krasek wyjeżdża na wakacje na Półwysep Arabski przestaje obowiązywać muzułmańskie prawo pozwalające na ukaranie nowopoślubionej żony gdy okaże się nie być dziewicą, bo wszystkie kobiety i tak tracą dziewictwo z Kraskiem - Valentino Rossi nie wygrywa wyścigów MotoGP - on spierdala przed Kraskiem - George Bush i Vladimir Putin przekierowali swoje czerwone telefony na komórkę Kraska - Fazy Księżyca zachodzą dzięki kopnięciom z półobrotu Kraska - Pierdnięcie Kraska jest w stanie spowodować krach na giełdzie nowojorskiej - Gdy Krasek bierze większy oddech, obserwatoria astronomiczne na całym globie rejestrują zmniejszenie się objętości atmosfery Ziemi - Himalaje nie powstały w wyniku zwyklego zderzenia się dwóch płyt kontynentalnych, to Krasek odbił się od brzegu Półwyspu Indyjskiego gdy pływał na wakacjach - Każdy sędzia na świecie wie że nie może ukarać Kraska za zabicie kogoś wzrokiem, to się rozumie przez samo "się" - NASA, w trakcie swoich poszukiwań możliwości obniżenia kosztów swojej działalności, zwróciła się do Kraska z prośbą o wykopywanie satelitow na orbitę z półobrotu. Niestety pomysł upadl, bo Krasek nie był wstanie kopnąć ich lżej niż na orbitę okołosłoneczną, a nie okołoziemską - Saddam Husein do dziś miło wspomina Kraska. To kraskowy pierd pozwolił Saddamowi na skuteczne wyeliminowanie tysięcy Kurdów w latach osiemdziesiątych. - Guziki atomowe prezydentów USA i Rosji to blef. Są one jedynie połączone z Playstation Kraska i to on decyduje czy arsenal atomowy tych panstw zostanie uzyty czy nie - Gdy Krasek pstryka kiepem swojego papierosa, strażacy w Amazonii, Kalifornii i Portugalii drżą ze strachu, bo nigdy nie wiadomo gdzie tym razem wyląduje kraskowy niedopałek - Ilość tlenu potrzebnego do wypalenia jednego papierosa przez Kraska równa się objętości ciekłego wodoru w zbiornikach amerykańskich promów kosmicznych - Krasek może spokojnie spawać aluminium końcówką swojego papierosa, a spaw ten jest bardziej wytrzymały niż spawy na ramach japońskich motocykli - Krasek nie potrzebuje zapałek by zapalić swojego papierosa, on sam sie zapala ze strachu przed kraskowym kopnieciem z półobrotu - Krasek, oprocz Oleja z Forum.Motocyklistow.pl, jest jedyna osoba na swiecie ktora potrafi zrobic stopala na moto bez przedniego kola. - Gdy Krasek sklada sie na kolano, to nie on pochyla sie w strone toru, on tylko laskawie pozwala sie nawierzchni toru dostosowac do jego toru jazdy. - Valentino Rossi juz dawno wykrecilby 1:20 na Torze Poznan, ale wie ze Krasek zabilby go kopniakiem z polobrotu, bo tylko Krasek moze ustanowic ten rekord. Moze, ale na razie czeka... - Tlumik Yoshimury juz dawno dawalby 45KM na kole, ale Krasek nie zgodzil sie uzyczyc swojego pierda do modelowania zjawisk falowych w tlumiku. - W filmie E.T. jego glowny bohater i jego pomocnik-chlopiec lecieli na rowerze, a nie na moto, bo tylko Krasek moze latac moto unoszac sie sila woli. Spielberg wiedzial ze Krasek zabije go kopniakiem z polobrotu. - Sete Gibernau nie ma pecha, on zawsze sie wywraca poniewaz Krasek tak chce. Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.01.06, 10:31 to w koncu na czym stanelo? gramy w ta sobote? Odpowiedz Link
rczarn11 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 22.03.06, 08:22 Witam, Jak mieszkaniec gminy Walferdingen chyba nie mam wyjścia i też muszę dołączyć. To o ktorej sie spotykamy? Pozdrawiam Rafal Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 10:18 Pogoda sie poprawila, wiec juz nie widze zadnych przeszkod, zeby sobie nie pograc w pilke. To jak? Kilku chetnych chlopakow juz mam (nie jest to skierowane do dziewczyn :)). Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 11:22 Jak juz pisalem Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 11:30 mawi nie przesadzasz z tym zimnem :)? no chyba, ze z powodow zdrowotnych. przy takiej pogodzie jak dzis to normalnie po 5 min grania i tak zrzucisz dres z goraca. gwarantuje Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 11:40 > mawi nie przesadzasz z tym zimnem :)? Nic nie poradze Odpowiedz Link
simmo Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 17:04 ja sie pisze jak najbardziej. Nawet jesli gramy w pieciu na mala bramke :) Odpowiedz Link
szymbi Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 20.03.06, 21:56 > ja sie pisze jak najbardziej. > > Nawet jesli gramy w pieciu na mala bramke :) Ja się piszę TYM BARDZIEJ jeśli gramy w pięciu na jedną bramkę (bo kondycja jeszcze zdecydowanie nie na duże boisko...) Ale mam nadzieję, że byłem już wcześniej zaliczany do 'chłopaków' Kaszuba :)))) Odpowiedz Link
jespere Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 21.03.06, 23:48 zapisuje sie rowniez poprosze o blizsze okreslenie boiska stanelo na 10.00? no chyba sie nie przeziebimy? ma-wi, courrage! Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 22.03.06, 13:34 Jak na razie zglosili sie: - szymbi - simmo - jespere - rczarn11 - ja - dungoodxb12s I chyba jego koledzy - ale jakos nam zniknal ostatnio Przydalo by sie jeszcze kilka osob (chybam, ze zglosi sie dungoodxb. Czy 10.00 w ta sobote jest ok? Czy moze troche pozniej np. 10.30 - 11.00? A I co do tego boiska to kto wie gdzie ono dokladnie jest? Odpowiedz Link
jespere Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 22.03.06, 13:36 dla mnie moze byc o 10.00, ale prosze rowniez o dane dot. polozenia boiska czy to tereny na przeciwko gminy? no i kto ma pilke? bo ja mam tylko do kosza :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 22.03.06, 15:06 Miejsce wyglada tak: www.walfer.lu/index.php?lm2=XHGYBLHWLSXY (pierwsze zdjecie u gory) i jest mniej wiecej tu: www.viamichelin.fr/viamichelin/fra/dyn/controller/mapPerformPage?strAddress=10%2C+route+de+Diekirch&strCP=&strLocation=Walferdange&strCountry=247&image2.x=15&image2.y=9 Ja niestety nadal nie wchodze w to Odpowiedz Link
rczarn11 Dot: A gdzie to jest 23.03.06, 16:03 Witam! Zatem widzimy sie o godzinie 10.00 na boisku. Jako, ze jest to obiekt ogolnodostepny to im pozniej, tym mniejsza szansa na zastanie pustego boiska. Chcialbym wyjasnic ze link podany powyzej odnosi do zdjecia glownego boiska, a nie tego, na ktorym bedziemy grali. Nasze jest na tylach stadiou, ma wymiary boiska do pilki recznej i jest wylozone wykladzinka z koloru przypominajaca trawe. Linia autowa wyznaczona jest wysoka siatka, wiec daleko po pilke sie nie chodzi. Dojazd jest prosty, kierujcie sie na północ miasta w kierunku na Mersch, jedziecie caly czas w zabudowie miejskiej, aż do najbliższego ronda (tego co na mapie). Zaraz za rondem w kierunku na Mersch, po lewej stronie będzie widać stadion ze zdjęcia i na jego tyłach jest mniejsze boisko trawiaste i jeszcze mniejsze nasze boisko. Teraz pytanie z rodzaju trywialnych: Czy ktoś z was ma piłkę? Pozdrawiam i do zobaczenia w sobote (jak nie będzie padało ;) Rafal Odpowiedz Link
szymbi Re: Dot: A gdzie to jest 23.03.06, 16:31 Ja mam piłkę, ale moje uczestnictwo jest niezbyt jeszcze pewne. W każdym razie piłkę mogę pożyczyć (właściwie mój syn może pożyczyć, bo mu ją ostatnio właśnie kupiłem :) Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Pilka nozna na sztucznej trawie w Walfer co s 23.03.06, 21:41 - szymbi - simmo - jespere - rczarn11 + prawdopodobnie 1 kolega z trybunalu - ja + jeszcze 2 chlopakow No to zapowiada sie niezla zabawa. Mam nadzieje, ze szymbi jednak bedzie. Dzieki rczarn11 za dokladny opis. Byle tylko byla dobra pogoda... Odpowiedz Link
rczarn11 Prognoza pogody 24.03.06, 08:57 Chyba Zeus nam nie sprzyja, ale sluzby meto też chca tam grać o 10.00 ;) www.rtl.lu/meteo/previsiounen/ Pozdrawiam Rafal Odpowiedz Link
jespere Re: Prognoza pogody 24.03.06, 12:36 jesli nic sie nie zmieni, to nawet aspekt podloza (sztuczne, czyli bez blota) nie pomoze. proponuje zaforumowac jutro rano okolo 9.00. ustalimy, czy gramy czy nie... ---------------------------------------------------------------------------------- pozdrawiam z krainy deszczowcow jespere Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Prognoza pogody 25.03.06, 08:47 jak tam pada w Walfer? bo w luksie nie. jesli tam zeta nie pada to wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie Odpowiedz Link
rczarn11 Re: Prognoza pogody 25.03.06, 09:22 W Walfer niedawno przestał padać deszcz, ale jest bardzo mokro o na chodnikach miejscami stoja kałuże. Tyle widać z mojego okna. Co do stanu boiska to nie mam pojęcia jak wygląda i w jakim stopniu taka wykładzina jest nasiąknięta wodą. Ja się jeszcze nie zdecydowałem... Pozdrawiam Rafal Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: Prognoza pogody 25.03.06, 09:24 trudno. jednak proponuje sie spotkac na miejscu o 10.00 i sie zdecyduje co robimy. Odpowiedz Link