Dodaj do ulubionych

Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21.07

28.06.06, 12:50
W dniach 17-21.07.06 w Lallingen /Esch
Proponuje godziny 17-18 godziny dla dzieci 4-6 dzieci max
18-19-tej pierwszy kurs dla doroslych 4-5 osob max.
19-20-tej drugi kurs dla doroslych 4-5 osob max
Prowadzony bedzie przez
dwukrotnego Mistrza Polski
Wloch,Belgii i 33 krotnego Mistza Luksemburga z druzyna (Arquebusiers i
Sandweiler) indywidualnie indoor i outdoor
Wielokrotnego zwycienscy w turniejach swiatowych ITF

W piatek 21.07.06 wieczorem zakonczenie przy Coca-coli i piwku w parku na
Galgenberg Esch gdzie jest zaraz przy Klubie tenisowym pizeria-restauracja
Jak widac mamy spore zainteresowanie tym lekkim kursem wprowadzajacym.
Dalatego chce zaprezentowac liste. Mam nadzieje na dobra zdrowa sportowa
zabawe.
LISTA UCZESTNIKOW (osoby ktore sie zameldowaly na kurs)

1. Szymbi
2. Agata
3. czarna
4. Ajk74
5. clandestino
6. rachelita + 1 osoba ( unbekant)
7. quayan
8. maczarna

dla dzieci od 5-12 lat max
1 syn od Szymbi 5 lat
2 syn od cladestino 5 lat

Naturalnie mozna sie dalej dopisywac i ewentualnie swoje propozycje wpisywac.
Za wspolprace jestem bardzo wdzieczny

Carol12 chcial ze m,na grac wiec jest mozliwosc w sobote od godziny 14 na
Galgenberg w Esch musisz sie u mnie zglosic na komorke 091735408 albo na GG
1164544(albano1947) albo na Skype pod nikiem barton2035. Jestem dostepny.
14 lipca zamkniemy liste

Pozdrawiam i zycze milego dnia
Obserwuj wątek
    • bamaza42 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 28.06.06, 13:39
      ..A ja?!...:( Dlaczego mnie pominales?....Ja tez, ja tez prosze...!!! :)
      • albano1947 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 28.06.06, 19:06
        Przepraszam Bamaza ale mialem klopoty z lista na Forum i cos mnie tam
        wielokrotnie kopiowalo. Naturalnie jestes na mojej liscie.
        To jest jeszcze prowizoryczne i jeszcze raz przepraszam. Pozdrawiam
        • ajk74 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 28.06.06, 22:58
          to ja sie zgłaszam na grupe od 18 do 19. bede na pewno od 17 do 19. na 2
          kolejne dni - sprobuje przyjechać z małą, jak będzie za bardzo przeszkadzać lub
          stwarzać zagrożenie wejscia pod rakietę - wtedy będę uczestniczyć "wzrokowo".
          prosze tylko o namiary dojazdowo - samochodowe. pozdrawiam i nie mogę się
          doczekać!!!
          • albano1947 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 29.06.06, 07:27
            Nie wejdzie pod rakiete TWOJE DZIECKO jestem przekonany ze bedzie najmlodzym
            akustycznym sluchaczem kursu tenisa na swiecie.
            Bedziemy Co pomagac jak tylko nasze umiejetnosci pozwola, zeby jemu zadna
            krzywda sie nie stala. DOKLADNE NAMIARY: beda gdzies okolo 10-12 lipca bo
            dzisiaj mam pare opcji ktore musze dopasowac.
            Ciesze sie ze jestes sportowo umotywowana .
            Pozdrawiam
    • mikana1 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 29.06.06, 09:49
      hej albano!!
      ja tez bym z mila checia dolaczyla ale mam wakacje i jak ty zaczynasz kursik
      dla poczatkujacych to jestem na wakacjach;moze cos przewidziales od sierpnia??
      bo ja chetnie pozdrawiam
      • albano1947 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 29.06.06, 12:59
        Halo Mikana1!!!!! Milo mi ze jestes zainteresowana ale niestety dzisisiaj nie
        jestem w stanie powiedziec czy bede mogl cos zrobic.Ten kurs jest
        bezkonkurencyjny i taniej nie idzie. Musisz wiedziec ze w Luksemburu godzina
        indywidualna kosztuje od 25 - 35 Euro + kort tenisowy. Dlatego trenerzy patrza
        sie krzywo jak robie to za ich plecami. Mysla ze traca potencjalnych
        kliejentow!!! Mimo to zapisze Ciebie i prosze o kontakty na komorke 091 735
        408 albo GG 1164544 albo skype barton2035 Wiec mozemy cos uzgodnic, Mysle ze
        bedzie nawet jakas powtorka tego ale to musi wiecej decydowac . Wtenczas jak
        bede mial kontakt z grupami.
        Pozdrowionka
    • agata.w.wawa Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 30.06.06, 09:18
      Witaj Albano,
      ja poprosze o wersje pozniejsza, czyli g 19-20.

I baaardzo prosze o rakiete...

Pozdrawiam
      Agata
    • bamaza42 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 30.06.06, 09:34
      Otoz jezeli sa zapisy na godziny, to ja tez poprosze na ta pozniejsza, tzn. 19-
      20...No, chyba, ze byloby na ta godzine "ciasno" - to postaram sie zdazac na
      18...
      • albano1947 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 30.06.06, 13:56
        Okay!!! mysle ze mozemy zrobic od 18.30 i od 19.30. Mysle ze jakos damy sobie
        rade. Mysle Agatko ze z rakieta jest najmniej problemu!!! Mysle ze sie uda
        nasza zabawa Jesem w sobote na Galgenberg w Esch od 14 godzinie na Korcie i jak
        ktos mysli mnie spotkac zapraszam. Jestem zauwazalny i mnie znaja w restauracji
        przy korcie. Tam sie tez mozna zapytac o Adama w innym wypadku 091735408 zawsze
        mozna mnie zlapac. Pozdrowka
        Mam tez mozliwosc testowania rewolucyjnej rakiety tenisowej ktora moze w
        przyszlosci caliem zmieni nasz tenis a napewno wiele ulatwi !!!!!!!!
    • czarna_waw Male uaktualnienie 30.06.06, 16:29
      Ja sie wypisuje, nie bede mogla uczestniczyc, pozdrawiam
    • albano1947 Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 03.07.06, 12:33
      Aktualna lista

Szymbi
      Agata
      Ajk74
      lndestino
      rachelta + 1
      quayan
      maczarna
      bamaza42
      +
      dzieci 5 lat 2

Mysle ue w tym tygodniu zorganizuje mozliwosci na obiekt tenisowy 1 upublikoje
      na Forum.
      Czasowo zrognizujemy tak zeby wszysc mieli mozliwosc, bez stresu wzaisc udzial
      w tym kursie.
      Kontakty ze mna 091 735 408 albo GG 1164544 abo skype barton2035
      Czarna jezeli niemasz czasu to rozumiemy, jak sie inym spodoba jest szansa
      zawsze w innm dogodnym terminie taki kurs powtorzxc.
      Pozdrawiam i zycze milego dnia
    • clandestino Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 03.07.06, 13:13
      Ile km jest z Luxa do Esch?
      • jespere Ile km jest z Luxa do Esch? 03.07.06, 14:51
        Ile km jest z Luxa do Esch?

bedzie ze 150 :)

a tak serio ok 25
        pozdrowienia z poludnia

• ma_wi99 Re: Ile km jest z Luxa do Esch? 03.07.06, 17:13
          > a tak serio ok 25

a jesli z Gasperich/Hollerich/Merl, to moze nawet i ze dwadziescia. Do tego caly
          czas autostrada! Tak wiec nie lamcie sie chlopaki
    • rachelita Re: Lista uczestnikow kursu tenisa ziemnego 17-21 04.07.06, 09:54
      Heja,

Zeby nie bylo "nieznany", to ta druga osoba to jpp1975, tez bywalec Forum.. ;o)
      MY chetniej bysmy sie pisali tez na pozniejszy godzinke..
      Zapowiada sie super tydzien... No a potem bedzie baza partnerow. Dzieki
      wielkie, Albano. ;o)
      Rozumiem, ze chodzi o Esch/Alzette. A potem do kortow jak dojechac? Moze ktos
      by znalazl linka do mapki? Prosze.. ;o)

Ojj... to teraz bedzie sie trzeba wziac ostro za prace nad kondycja.. hihihi
    • rachelita Dojazd 04.07.06, 10:26
      Chyba znalazlam - zmylilo mnie to Lallingen, ;o)
      to korty federacji Luksemburskiej ;o)
      No i mapka dojazdu:

www.flt.lu/contact/accesCNTA4.pdf
      • albano1947 Re: Dojazd 04.07.06, 12:30
        Witajcie!!
        Czy to bedzie w Esch Lallingen ??? to odpowiem dopiero w poniedzialek
        przyszlego tygodnia. Mam mozliwosc w Luxemburg Miasto. W Klubie Arquebusiers
        zaraz niedaleko Route de Arlon konkretnie 142, Val Ste Croix
        Tutaj macie :
        homepages.internet.lu/tcarquebusiers/bglcup05.htm
        Uzaleznione jest czy wyraza zgode na nasza zabawe tenisowa.
        Dyskusje sa w toku
        Daletego opcja Federacji Tenisowej w Esch - Lallingen jest otwarta. Tam i tak
        sie nic nie dzieje i jest latwiej dostac!!Zobaczymy !!!!
        Jezeli chcecie od 19 godziny to jest mozliwe. Mysle ze sie jeszcze do 21
        wyrobimy. Pozdrawiam sportowo
        • ma_wi99 Re: Dojazd 04.07.06, 13:46
          Jestem pod wrazeniem twojej akcji krzewienia kultury fizycznej wsrod naszych
          rodakow. Naprawde! Choc nie bede mogl wziac udzialu tym razem, to mam nadzieje,
          ze bedzie nastepny raz i juz teraz zycze Wam wszystkim jak najlepszej zabawy na
          luksemburskich kortach!

Jeszcze raz
          • albano1947 Re: Dojazd 04.07.06, 15:59
            Dzieki ma_wi99 za zyczenia i nie podziewiaj mnie bo mysle ze to jestem troche
            nasladowniczy. Przygladalem sie Twoim bezinteresownym akcjom i pomyslalem czemu
            nie dac cos co umie i kiedys nauczylem sie w kraju ktorego i dzisiaj kocham z
            nim tez cierpie i ciesze sie jak mu dobrze idzie. Kiedy wyjechalem, zostawilem
            za soba kraj ktory byl raczej bez przyszlosci i nikomu z moich przyjaciol co
            razem opuscili kraj nie snilo sie ze kiedys bedzie prawdziwie wolny. Kazdy z
            nas wywiozl wiedze i doswiadczenie co napewno przez wiele lat brakowalo w
            Polsce i utrudnialo szybko stanac na nogi krajowi. Jestem pelny podziwu i
            szczesliwy ze udalo sie tak szybko wyjsc z najgorszej biedy. Jezeli moge pomoc
            moim sportowym doswiadczeniem czynie to chetnie dla moich rodakow.
            Pozdrawiam cieplo!!!!!
            • ma_wi99 Re: Dojazd 04.07.06, 16:29
              Wiesz co... mysle, ze to wlasnie na tym polega
              • albano1947 Re: Dojazd 05.07.06, 16:20
                Witam ma_wi99 Jasne ze zawsze mozna wszystko sobie przymnac i nawet znowu
                dostac zapalu do tego atrakcyjnego sportu. Masz racje ze to jest juz ladne i
                nie tyklko w tenisie ale i innych dyscyplinach jak sie slyszy o sukcesach
                naszych rodakow. Bylo nas wiecej !! Niestety odeszli od nas starsi koledz
                trenerzy jak Maniewski czy Radziwonka. Zostawili za soba duzo dobej roboty i
                slawili polski tenis w tym regionie. Mam nadzieje ze sie szybciej spotkamy w
                realu jak myslimy!!!

Do zobaczenia dlatego papapapaapa
                • julux Re: Dojazd 06.07.06, 14:11
                  Czesc Albano,

Juz sie kontaktowalismy telefonicznie w sprawie zapisania sie na kurs tenisa
                  dla, coz tu ukrywac, poczatkujacych:) Bardzo chcialabym sie dopisac do grupy o
                  19.

Daj znac prosze czy to jest jeszcze aktualne
                  Pzdr
                  Justyna
                  Aha! Jesli mozna to chcialabym pozyczyc rakiete..
                  J
                  • albano1947 Re: Dojazd 06.07.06, 16:34
                    Halo Justyna!!

Naturalnie rozmawialismy !!! Milo mi!!! Juz jstes dopisana. Jutro ukaze sie
                    nowa lista.

Pozdrawiam
                    Z rakieta nie bedzie klopotu !!!
                    • julux Re: Dojazd 06.07.06, 17:51
                      Dziekuje bardzo!

Pozdrowienia
                      Justyna
                      • albano1947 Re: Dojazd 07.07.06, 12:26
                        Hallo !! Wczoraj wieczorem bawilismy sie z Jespere na kortach Galgenberg Esch
                        i mam nadzieje byla to udana zabawa..
                        Tutaj nowa lista uczestnikow

1. Szymbi
                        2. Jespere
                        3. bamaza42
                        4. Agata
                        5. Justyna
                        6. Ask74
                        7. maczarna
                        8. quayan44
                        8. cladestino
                        9. rachelita
                        10. kolega rachelity (prosze o podanie imienia albo nicka)

Jak bym kogos zapomnial prosze dac mi znac!!!!!!!

oraz wielkie talenty tenisa po 5 lat

Dzisiaj jade do Düsseldorf gdzie gram w lidze narodowej mecz wracam dopiero w
                        niedziele.
                        Mam wrazenie ze bedziemy mieli kors w Ledelange i Jespere zaprezentuje nam jak
                        mamy tam dojechac do kortow.

Spotkamy sie w dniu 17.07 wszyscy razem przed Klubem w Leudelange i to bez
                        wzgledu na pogode. Nie bedziemy mieli zadnego wczesniejszego SPOTKANIA. Czasowo
                        jest to trudne i wogole nie potrzebne.

Zycze milego konca tygodnia
                        Duzo wrazen na swiezym powietrzu !!!
                        • jespere korty 07.07.06, 12:52
                          rzeczywiscie gralo sie znakomicie, mimo ze sadzlem, ze wszystko juz zapomnialem
                          to byl fajny wieczor w starym parku na galgenbiegu, juz nie tak goraco i pod
                          oslona drzew.
                          mysle, ze nasz kurs bedzie seria przyjemnych spotkan i zaczatkiem regularnych
                          treningow dla wielu
                          spotkanie jak wspomnial albano - 17.07 o godz 19.00

dojazd: z luksa bierzemy autostrade A4 kier Esch i zjezdzamy do Leudelange na N4
                          kolo sklepu sportowego, mijamy go i za pol kilometra skrecamy w lewo kier.
                          bettemburg
                          z tego co zrozumialem korty sa na poczatku lasu (moze to ten prostokat w lesie
                          na mapce)

tu daje link orientacyjny
                          www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strAddress=tennis&strCP=&strLocation=leudelange&strCountry=247&image2.x=0&image2.y=0
                          jak zwykle za dlugi :)
                          ale jeszcze tam jutro podjade zeby lepiej sprecyzowac :)
                          do zobaczenia na korcie :)
                          • albano1947 Re: korty 07.07.06, 14:52
                            Dzieki za slowa uznania Jespere!!!!. Naprawde bylem zaskoczony ze tak swietnie
                            dawales sobie rady. Na motto ze (Polacy nie gesi i swoj tenis maja) W
                            Wimbledonie przezywamy renesans polskiego tenisa. Znakomite postawy naszych
                            Juniorek i juniorow. Podziwiam naturalnie nasza Agnieszke Radwanska je z jej
                            17 - latkami przebila sie tak brawurowo w turnieju Pan i przegrala dopiero z
                            wielka belgijka Clijster To jej sensacjonalnie jak ja z dowiadczeniem moge
                            zauwazyc, da napewno wiele nowej sympati w Polsce dla tenisa. Szkoda ze to stoi
                            troche w cieniu Pilki Noznej i Tour de France.
                            Pozdrawiam
                          • jespere uwaga - korekta dojazdu 12.07.06, 09:16
                            jespere napisał:

> dojazd: z luksa bierzemy autostrade A4 kier Esch i zjezdzamy do Leudelange na N
                            > 4
                            > kolo sklepu sportowego, mijamy go i za pol kilometra skrecamy w lewo kier.
                            > bettemburg
                            skrecamy na berttrange (a nie na bettemburg jak napisalem poprzednio)
                            i za chwile, jeszcze w leudelange powinny byc korty
                            jesli nie bedzie - zapytajcie o droge kogos miejscowego
                            grunt, zeby sie znalezc w LEUDELANGE (nie w gasperich, czy gdzie indziej)

ba-ma - co do linku - mi wyskakuje centrum leudelange - wiec moze kliknij na
                            niego uwazniej, czy co :)

do zobaczenia - 17.07 o 18.45

szymbi- pomyslalem, zeby przyciagnac tez swoja pocieche , dzieciaki moga sobie
                            pograc razem
                            mysle, ze bedzie to raczej zabawa - z pol godziny
                            trzeba tylko przekonac albano, zeby dla dzieci wybrac wczesniejsza godzine...

pozdrowka dla wszystkich zapalonych

tu daje link orientacyjny
                            > <a
                            href="www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strAddress=tennis&strCP=&strLocation=leudelange&strCountry=247&image2.x=0&image2.y=0"
                            target="_blank">www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strAddress=tennis&strCP=&strLocation=leudelange&strCountry=247&image2.x=0&image2.y=0</a>
                            • bamaza42 Re: uwaga - korekta dojazdu 12.07.06, 14:42
                              jespere napisał:

> ba-ma - co do linku - mi wyskakuje centrum leudelange - wiec moze kliknij na
                              > niego uwazniej, czy co :)

Ja nie powiedzialam, ze nie wyskakuje centrum leudelange...i owszem, tylko
                              sprobuj wpisac np. w mappy.lu podany tam adres...

>
                              > do zobaczenia - 17.07 o 18.45
                              >
                              >
    • jespere adres 07.07.06, 19:57
      ap.luxweb.com/luxweb/ap/FinfAP.jsp?idCli=2603&lan=FR&sessionKey=sBt9GbFDXDQNcz18r_16UrQ
      Tennis Club - T.C. Leudelange
      259 rte d'Esch
      L-1471 Luxembourg
      • albano1947 Re: adres 10.07.06, 19:59
        Mysle ze Jespere dal nam tutaj adres, a zapytac sie zawsze mozna tych co tutaj
        dluzej mieszkaja i sie dobrze orientuja. Moim zdaniem Luksemburg nie jest
        wielki i latwo jest wszystko znalesc. Mysle ze sie spotkamy wszyscy na kortach
        w Leudelange, jak uzgodnione bylo. Pa
        • albano1947 kurs tenisa w Leudelange 17.21.07 11.07.06, 16:41
          DO WSZYSTKICH UCZESTNIKOW !!!!!!

Zaczynamy w Leudelange w poniedzialek 17, 07 o godzinie 19 Proponuje sie
          spotkac 15 minut przed 19 - ta. Koszt wynosi 20 Euro za 5 dni.
          Prosze byc punktualnym jak mozliwe,. Jakies uwagi kieruj prosze na komorke
          091735 408

Pozdrawiam Albano
          • bamaza42 wszystko ok, tylko ktore to korty?... 11.07.06, 21:37
            Podany wyzej przez jespere adres (259 rte d'Esch, L-1471 Luxembourg) to wg.
            mappy.lu jest w miescie - konkretnie Gasperich...kolo Cloch d'Ore, gdzie
            pracuje...nie wiedzialam, ze sa tam korty...Bo jezeli chodzi o Leudelange to
            nieco dalej...Teraz to ja juz zglupialam i nie wiem, gdzie mam jechac.
            Jesli mozna, prosilabym o wyjasnienie tej kwestii szybko, bo jutro wyjezdzam do
            Polski i wracam w niedziele w nocy...
            • albano1947 Re: wszystko ok, tylko ktore to korty?... 12.07.06, 00:04
              Juz sobie wyjasniamy no nie Bamaza hehehehehe POZDROWKA
              • jespere uwaga 12.07.06, 09:17
                troche wyzej dodalem korekte dojazdu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka